✍ لباس دین(۶)
🔹بررسی ادله خروج لباس روحانیت از اصل عدم تمایز:
۴. تأثیر مثبت در خود مبلغ
🔸برخی این گونه استدلال می کنند که این لباس، لباس تقواست. برای همین نیز بازدارندگی برای خود شخص درست می کند. وقتی یک طلبه، هرچند کم تقوا این لباس را می پوشد، ناگزیر است برای حفظ حریم آن هم که شده، از بسیاری از محرمات و رفتارهای خلاف عرف اجتناب کند و خود این، زمینه ساز خودسازی در شخص می شود؛ چنانکه او را به مطالعه وادار می کند؛ زیرا همیشه هراس دارد که نکند کسی از راه برسد و درباره یک مسأله شرعی یا عقیدتی یا تاریخی، پرسشی را مطرح سازد. بنابراین ناگزیر از کار علمی است.
🔻در پاسخ از این مطلب به این نکته توجه می دهیم که:
الف) این دلیل و امثالش، دلیل فقهی برای خروج از اصل اولیه مذکور نیستند.
ب) بدترین روش تربیتی، همین چیزی است که آقایان به آن استدلال می کنند. عمل کردن بر اساس محذور اگر کوتاه مدت باشد، می تواند راهکاری برای ترک یک عادت بد یا تخلق به یک عادت پسندیده باشد؛ اما اگر این رویه ادامه یابد و شخص ناگزیر، همیشه در یک وضعیت اکراه قرار گیرد، نه تنها تأثیر مثبت تربیتی ندارد؛ بلکه زمینه ساز نفاق می گردد و تکرار ناخواسته و اجباری این وضعیت به شخصیت دوگانه منتهی می شود.
#لباس_روحانیت
#لباس_دین
#تحول
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام صادق عليه السلام:
زمستان، بهار مؤمن است؛ شبهايش طولانى است و براى عبادتِ نيمه شب از آن كمك مى گيرد و روزهايش كوتاه است و براى روزه گرفتن از آن مدد مى جويد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍تاملی بر مسئله خودداری مسلم از ترور عبیدالله (2)
🔹در پست قبلی گزارش های مختلف در مورد طرح ترور ارائه شد.حال نکاتی در خصوص این گزارشات به نظر می رسد:
الف)حضور یافتن ابن زیاد در خانه علاقه مندان به مسلم به معنای قرار دادن خود در کانون خطر است که با با در نظر گرفتن زيركى سياسى ابن زياد و اوضاع بحرانی كوفه، انجام گرفتن اين اقدام ضدّ امنيتى به وسيله او، باور نكردنى است.
ب)ضروریترین لازمه اجراى نقشه ترور، مخفيكارى است و اين، با در جريان كار قرار گرفتن سى نفر كه همراهى آنها براى ترور يك نفر، ضرورتى ندارد، منافات دارد.
ج)اگر نقشه اعدام ابن زياد، واقعيت داشت، مقتضاى در نظر گرفتن تدابير سياسى و امنيتى براى اين عمليات، اين بود كه اجراى آن به فردى غير از مسلم كه رهبرى نهضت كوفه را به عهده داشت، واگذار می شد.
🔸بر اين اساس، میتوان گفت كه ماجراى ترور ابن زياد، احتمالًا ساخته و پرداخته خود او و دستيارانش و براى موجّه جلوه دادن اقدام خويش بر ضدّ مسلم و سران قبايل هوادار ايشان بوده است.
🔺امّا درستى گزارشهاى ديگرى كه میگویند مسلم، با يادآورى حديث نبوى «فتك»، از تصميم خود منصرف شد، بسيار بعيد مینماید بلكه میتوان گفت كه اهانت به مسلم است. آيا میتوان پذيرفت كه نماينده امام عليه السلام، هنگام طرح نقشه ياد شده، حكم آن را نمیدانسته و موقع اجرا، با يادآورى آن، از تصميم خود، منصرف شده است؟!
1- نکات فوق برگرفته از نظر آیت الله ری شهری ( دانشنامه امام حسین ج 1 ص 391- 393) در قضیه ترور ابن زیاد است.ایشان با استناد به نکات فوق قضیه ترور را ساختگی می دانند!!
2-استاد پیشوایی در مقتل جامع سید الشهداء ج 1 ص 526-524 اصل وقوع طرح ترور را قبول کرده و آن را ساختگی ندانسته اند ( البته که نقل های متعددی در زمینه طرح ترور وجود دارد و رد یا جعلی دانستن همه آنها قولی زور به نظر می رسد). توجیه ایشان در این زمینه همان حدیث فتک است و سجیه عربی ( حرمت حریم ) را مانع از مهمان کشی دانسته اند چرا که به محض ورود مهمان در منزل میزبان ذمه دار پذیرایی است و صرف مهمان بودن در منزل شخصی به منزله امان دادن به اوست.
در ادامه برای تایید این نظر ( رعایت مسائل اخلاقی ) به مواجهه حضرت علی(ع) با عمروعاص و بسربن ارطاه در جنگ صفین استناد کرده اند که کشف عورت این دو ملعون عامل گریزشان از تیغ ذوالفقار شد.
در آخر هم به حرمت ترور و مذموم بودن آن در اسلام استدلال شده و منابع روایی شیعه و سنی را بر این قضیه شاهد گرفته اند.
3-برخی مثل ابن کثیر عدم ترور را ناشی از ترس مسلم دانسته اند که با توجه به اموی بودن ابن کثیر و زبانزد بودن دشمنی او با شیعیان این نظر را نمی توان قبول کرد.
4- قولي كه از طرف هاني بن عروه نقل شده، نمي تواند چندان مورد قبول باشد، مگر آنكه بگوئيم هاني از ترس تباهي زندگي خويش از انجام اينكار معذور بود كه با شناختي كه از او داريم، چنين چيزي بسيار بعيد و قريب به محال است.
5- عده اي نيز اشاره كرده اند كه نكشتن ابن زياد، دليل سياسي داشت و آن اينكه بدنبال آن مردم شام براي گرفتن انتقام مي آمدند و كوفه را غارت مي كردند! كه بايد گفت: سپاه شام در هر صورت، حتي اگر امام حسين عليه السلام هم پيروز مي شد، مي آمدند و آمدن آنان ربطي به كشته شدن ابن زياد نداشت.
6-برخی هم گفته اند که کشتن ابن زیاد توسط مسلم قصاص قبل از جنایت است.علاوه بر مبنایی بودن این بحث که آیا قصاص قبل از جنایت درست است یا نه ( که به نظر می رسد در صورت اطمینان می توان جانی را قبل از انجام جنایت مجازات کرد) نکته ای لازم به تذکر است که ابن زیاد در بصره هم دست به جنایت زده و سفیر امام حسین(ع) به بصره را به شهادت رسانده بود.
7-برخی نیز گفته اند که ماموریت مسلم در کوفه صرفا تحقیق و گزارش بود و درگیری ماموریت ایشان نبوده است.این نظر هم با این اشکال روبروست که در صورت صرف تحقیقی بودن ماموریت ، مسلم نباید دارالاماره کوفه را بخاطر اسارت هانی محاصره می کرد در حالی که اینکار را کرده است.
🔻چنانچه می بینید همه توجیهات گفته شده دارای ضعف هستند و ملاحظاتی بر حدیث فتک وجود دارد که مجالی دیگر می طلبد.
ادامه دارد...
#تأمل
#نقد_مشهورات
#عاشوراء
#ترور
#حقوق_بشر
#اخلاق
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹در خونه امام حسین (ع) که میای لال باش، کور باش، کر باش، هیچی نگو!
🔻یکی از اصول اساسی در کار فرهنگی و تشکیلاتی که مغفول واقع شده!
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ لباس دین(۷)
🔹بررسی ادله خروج لباس روحانیت از اصل عدم تمایز:
۵. مکاشفات و منامات
🔸برخی معتقدند کسانی که طی مکاشفه یا رؤيا، خدمت حضرت ولی عصر (عج) رسیده اند، حضرت را با همین لباس دیده یا آن حضرت به نحوی این پوشش را تأیید کرده اند یا از جانب خدای متعال به نحوی تلبس به لباس روحانیت تأیید شده است. در ادامه برخی از این موارد مشهور را مولف نقل می کنند و مورد بررسی و نقد قرار می دهند.
🔹نقد:
🔻همان طور که آقایان فقها به درستی گفته اند و ما نیز در کتاب «نظام معرفتی فقاهت» بحث کرده ایم، طرق غیر متعارف مثل خواب و مکاشفه و امثال آن حجیت شرعی ندارد و شارع راضی نیست که حلال و حرام دینش با خواب و امثال آن ثابت شود.
🔻به گمان بنده بهترین دلیل بر خالی بودن دست کسانی که اصرار بر لباس فعلی به منزله لباس دین و لباس رسول الله (ص) دارند، همین است که چون دستشان از آیه و روایت و عقل در اثبات مشروعیت کوتاه است، به چنین مسائل غیر موجهی استدلال می کنند.
#لباس_روحانیت
#لباس_دین
#تحول
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام على عليه السلام:
آغاز شهوت، سرمستی و پایان آن، نابودی است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
7.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️ شهادت امام هادی علیه السلام بر عموم شیعیان تسلیت باد.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
#استوری
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ لباس دین(۸)
🔹بررسی ادله خروج لباس روحانیت از اصل عدم تمایز:
۶. تلاش دشمنان برای حذف لباس روحانیت
🔸یکی از روش هایی که می توان به مؤثر بودن لباس پی برد، موضع دشمنان اسلام و وطن نسبت به آن است. اگر ببینیم که دشمن نسبت به چیزی، موضع مخالف دارد، متوجه می شویم که کار ما درست بوده و به دشمن دین آسیب زده است. با این نگاه وقتی تاریخ معاصر را بررسی می کنیم، اولین مخالفت ها با لباس روحانیت، از زمان رضاخان آغاز شد. رضاخان در ابتدا به بهانه لباس متحد الشكل، قانونی را در مجلس تصویب کرد که طی آن مردم ملزم به پوشیدن لباس متحد الشكل فرنگی شدند.
🔻نقد:
این مسأله علاوه بر دقت علمی به بصیرت سیاسی هم نیازمند است؛ زیرا گرچه دشمنی دشمنان، اماره ای برای تشخیص حق از باطل است، با این حال غیر از این که کلیت ندارد، باید ابعاد مسأله را درست تحلیل کرد و اقتضائیات زمان و مکان را دید. مولف در ادمه مواردی را به عنوان اشکال نقضی مطرح می کنند.
#لباس_روحانیت
#لباس_دین
#تحول
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi