امام علی علیه السلام:
شتابگر فاش کننده ی اسرار نباشید.
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎷 نی خبر دارد ز درد اشتیاق
💔 سینه های شرحه شرحه از فراق
🎙استاد هوشنگ ابتهاج
⁉️چرا برخی هنرمندان ما به خاطر اختلاف عقیده مجبور به ترک سرزمین خود می شوند؟!
❗️کاش می شد با تمامی سلایق همزیستی داشتیم و از وجود هنرمندان ایرانی در هر سلیقه و تخصصی استفاده می کردیم.
#شعر
#هوشنگ_ابتهاج
#تلرانس
#تساهل
#تسامح
#مدارا
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️از مراجع تقلید نترسید
.
♦️سؤال: آیا میتوان مراجع معظم تقلید را امر به معروف و نهی از منکر نمود؟ یا اینکه چون ایشان بر کرسی فتوا قرار گرفتهاند؛ و مسائل را بهتر از مردم میدانند، امر به معروف و نهی از منکر کردن ایشان، امکان پذیر نیست؟
.
♦️هر مرجع تقلیدی، حتی اگر بسیار بزرگ و مهم باشد، سه حوزه دارد:
1ـ حوزه رفتار و گفتار شخصی.
2ـ حوزه رفتار و گفتار اجتماعی.
3ـ حوزه اجتهاد و فتاوای اجتهادی.
به نظر میرسد که در هر سه حوزه، میتوان مراجع تقلید را (هر چند بزرگ باشند)، امر به معروف کرد؛ حتی اگر آمر به معروف و ناهی از منکر، فردی به ظاهر کوچک و معمولی باشد.
.
♦️روشن است که مقام عمل و نظر برای انسانها متفاوت است؛ و افراد میتوانند در این حیطه، هماهنگ باشند و یا متضاد عمل کنند. بنابراین ممکن است یک مرجع تقلید، در دو حوزه گفتار و رفتار شخصی و اجتماعی، درست عمل نکند؛ بنابراین بر مردم لازم است تا راه درست را چه در مقام نظر و چه در مقام عمل، به ایشان تذکر دهند.
امّا در حوزه سوم، یعنی «فتاوای اجتهادی» نیز، باز راه امر به معروف برای مردم، بسته نیست. به عبارت ساده، هر مرجع تقلیدی در مقام افتا، از دو حال خارج نیست؛ یا اجتهاد منجر به افتای او، درست است یا نادرست. بنابراین افراد متعددی از جوانب گوناگون، میتوانند مراجع تقلید را در مقام اجتهاد و فتوا نیز، امر به معروف و نهی از منکر کنند.
.
♦️هر اجتهادی، اگر شهودی نباشد، متکی به مقدماتی است؛ و این مقدمات، شامل علوم مختلف دینی و غیردینی خواهد بود. ممکن است افرادی در هر کدام از این مقدمات اجتهاد و فتوای مرجع تقلید، اشکالات و اشتباهاتی ببینند؛ بنابراین لازم است که مرجع تقلید را، امر به معروف نمایند.
به عنوان مثال، یک نسخهشناس، میتواند به مرجع تقلیدی گوشزد نماید که، این حدیث مورد استناد شما، در نسخههای خطی، مخدوش است؛ بنابراین فتوای شما مخدوش است.
یا یک لغتشناس، به فقیه تذکر دهد که این استناد لغوی شما مخدوش است؛ یا یک زبانشناس و فیلسوف زبان، به فقیه تذکر دهد که این برداشت اصولی شما از این گزاره، مخدوش است.
و ...
بنابراین، تمامی افراد مطلع در علوم مختلف، که به نحوی مرتبط با مقدمات و فرآیند اجتهاد و فتوای دینی هستند؛ حتی اگر کارشناس دینی نباشند، لازم است مرتب و مکرر، مراجع تقلید را «امر به معروف» کنند؛ و نباید از عظمت و بزرگی و شهرت ایشان بترسند.
💠نکته
امر به معروف و نهی از منکر، هر چه مخاطباش بزرگتر باشد، ضروریتر است؛ بنابراین، رهبر سیاسی، رهبر دینی، علماء و مراجع تقلید و همه کسانی که منشأ اثر دینی و دنیای مردم هستند؛ نسبت به امر به معروف و نهی از منکر شدن، اولویت دارند.
#تأمل
#فقه_سنتی
#فقه
#مرجعیت
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
آفت عالمان حب ریاست است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 نهی از منکر طلبه جوان و بازخورد آن!
❓به نظرتون در مورد حجاب و دیگر منکرات جامعه چه باید کنیم؟
#تلرانس
#تساهل
#تسامح
#نهی_از_منکر
#واجب_فراموش_شده
#حکومت_اسلامی
#حجاب_اجباری
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
😎با توجه به اینکه در کانال چندین مطلب از دکتر عبدالکریمی پست کردیم
😌با مرور اجمالی متوجه شدم چندین کانال، عمدتا فلسفی و مطرح موضع گرفتند و ندای آرمان های فلسفه اسلامی سر داده اند که چرا فلسفه اسلامی نخواندید، شما عبد آبقی هستید که دیگر هیچ گاه تعلق فکری به خاستگاه حوزوی اش نخواهد داشت.
🤗خوب عزیزان توجه کنند نقل مطالب از شخصی ملازمه ای با قبول تفکر و مطالب ایشون نداره؛ لذا این غیب خوانی ها لازم نیست.
ما هم زیاد دلخوشی از دکتر عبدالکریمی نداریم. خلاصه خیالتان راحت تو زحمت نیافتید، حیفه وقت کانالتون رو برای نقد کانال ما تلف کنید.🌺
🤔رویکرد کانال تأملات طلبگی چنانچه در پی وی مراجعین به کرات اعلام شده
صرف نقل و قول مطالب از اندیشمندان مختلف و طرح بحث است،
نتیجه گیری و قضاوت و تحقیق پیرامون آن بر عهده مخاطب است.
🧐به طور کلی گاهی نیازه در مطالب غلط و ناقص هم البته در نظر عده ای از مخاطبین تأمل صورت بگیره.
پستی داشتیم که مخاطبی به شدت نقد کرده و انواع برچسب ها رو به ما زد
و مخاطبی استقبال کرده و تشکر و تشویق برای دنبال کردن آن.(که یحتمل در نظر برخی این افراد جزء مارقین و قاسطین و ناکثین هستند).😁
#مدارا
#تحمل_مخالف
#آزاد_اندیشی
#نقد
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️علمالهدی و تفسیر به رای دین
.
♦️تفسیر به رأی، دقیقاً همان چیزی است که ۱۴ قرن، اسلام را «فربه» و «منحرف» نموده است.
هر کسی، استنباط خود از گزارههای دینی را، دین قلمداد میکند؛ و بر مبنای آن، دایره دینداران و کافران را تبیین میکند؛ و بر اساس آرای ذهنی خویش، احکام دینی صادر میکند.
.
♦️نمونه اخیر و در دوره معاصر آن، احکام عبادی و شرعی امام جمعه محترم مشهد است؛ که هر ازگاهی، برداشتهای ویژه دینی خود را، که مبتنی بر دیدگاه سیاسی خاص ایشان نیز هست، از تریبون آزادشان، مطرح میکنند.
.
مثلاً به این نمونه توجه کنید.ایشان به این مضمون، گفتهاند:
۱- شرکت در انتخابات واجب شرعی است.
۲- بارزترین مصداق اهتمام به امور مسلمین، شرکت در انتخابات و تعیین سرنوشت زندگی اجتماعی با رأی دادن است.
۳- بر اساس روایت پیامبر اکرم(ص) کسی که در انتخابات شرکت نکند، مسلمان نیست.
.
♦️جدای از اینکه، از اول انقلاب اسلامی تاکنون، تعدادی از علما و برخی مراجع معظم تقلید، اساساً هیچگاه رأی ندادهاند؛ و یا حداقل، تعداد بسیاری در برخی انتخابات، همانند انتخابات اخیر، شرکت نکردهاند؛ این مهم است که به حکم امام جمعه مشهد، جمعیت غیر مسلمان کشور، افزایش قابل ملاحظهای داشته است؛ و یا حداقل، اگر به نسبت تعداد شرکت کنندگان دورههای قبل مقایسه کنیم؛ چندین میلیون ایرانی، جدیداً نامسلمان گشتهاند.
.
❓سؤال
اگر حکم دینی جناب امام جمعه مشهد، صحیح باشد؛ مسؤولیت نامسلمان شدن این درصد زیاد از مردم ایران با کیست؟
.
💠نکته
اگر تعداد شرکت کنندگان در انتخابات، معیار عملکرد مسؤولین کشور باشد؛ قابل بررسی است که، چرا اوایل انقلاب درصد زیادی از مردم در انتخابات شرکت میکردند و اکنون این چنین نیست؟
🔹لینک مربوط به بیانات حجت الاسلام علم الهدی در https://www.isna.ir/news/1400030705141/قابل مشاهده است
#سیاسی
#تأمل
#علم_الهدی
#تفسیر_به_رای
#ریاست_جمهوری
#حکومت_اسلامی
#جمهوری_اسلامی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
✍️از مراجع تقلید نترسید . ♦️سؤال: آیا میتوان مراجع معظم تقلید را امر به معروف و نهی از منکر نمود؟ ی
❓ چرا فعالیت های مالی بیوت مراجع عظام تقلید شفافیت ندارد ؟
#تأمل
#فقه_سنتی
#فقه
#مرجعیت
#شفافیت_مالی
#خمس
#وجوهات
👇👇
@Taammolate_talabegi
May 11
امام کاظم علیه السلام:
چیزی با فضیلت تر و بهتر از عقل بین بندگان توزیع نشده است تا جایی که خواب عاقل هوشمند، افضل و بهتر از شبزندهداری جاهل بی خرد است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍روحانیت چیست؟ کیست؟
💠از چشم انداز جامعه شناختی، اساساً روحانيت را بايد چگونه ديد؟ نهاد،طبقـه، لايه يا اقتدار؟ اساسا روحانی چه کسی است؟
🔹اگر مبنای روحانی بودن را علم حوزوی و پارادایم فکری سنتی بگیریم، بسیاری از افراد هستند که علم حوزوی آموخته اند و در چارچوب منظومه ی اندیشگی سنت زیست میکنند، اما روحانی شناخته نمی شوند. محمدرضا حکیمی نویسنده ی اسلامی از این دست است.
بسیاری از نخستین مدرسان دانشگاه، در رشته های ادبیات و نیز الاهیات و فقه، دانش آموخته ی حوزه ها بودند و حتی روزگاری هم لباس روحانی به تن داشتند، اما کسی امروزه، ملک الشعرای بهار، بدیع الزمان فروزانفر، جلال الدین همایی و محمود شهابی را روحانی باز نمیشناسد.
🔹باز
اگر روحانی بودن را با عیار پوشیدن لباس روحانی، عبا و قبا، لباده و عمامه بسنجيم، بسا روحانیان سرشناس مانند محمد مجتهد شبستری و احمد قابل که دیگر لباس روحانیت نمی پوشند. به ویژه، پس از انقلاب، پدیده ی روحانی مکلا یا بدون لباس روحانیت شیوعی بی سابقه یافت. در دوران گذشته، معمولا همزمان با ورود به مکتب خانه یا حوزه ی علمیه، طلبه ها لباس روحانی می پوشیدند. در روزگار ما لباس روحانی پوشیدن، پیش از روییدن ریش بر صورت، رواج ندارد و شاید تا اندازهای ناپسند به چشم آید در عوض، روحانیان بسیاری به دلایل مختلف، از جمله آزادی رفت و آمد در فضای عمومی، مصون ماندن از روحانیت آزاری یا متلک های مردم یا فروتنی و خود را در خور پوشیدن چنین لباسی ندیدن، لباس روحانیت به تن نمی کنند، در حالی که هم حقوق ماهانه (شهریه) از حوزه می گیرند هم دروس حوزوی می خوانند، برخی از روحانیان هم به صورت دل به خواهی لباس می پوشند که کاملا پدیده ای نو است؛ در آن جا که حضورشان با لباس روحانی امتیاز به شمار می آید، لباس می پوشند و آن جا که ممکن است ضروری نباشد یا اساسا دردسری بزاید، لباس شخصی را بر میگزینند.
🔹اگر سنجه ی روحانی بودن، تحصيل دروس حوزوی باشد، شمار کثیری از روحانیان دانشی نیاموخته اند و تنها روحانیت را به مثابه ی شغلی برای کسب درآمد برگزیده اند. از میان کسانی که به حوزه می روند، اکثریت قریب به اتفاق، تا مراحل نهایی و نیل به اجتهاد درس نمی خوانند. شغل روحانی گری شاخه های بسیاری دارد و مجتهد شدن سرنوشت گروه اندکی از هزاران طلبه است.
🔹روحانی بودن اگر به اخذ حقوق ماهانه (شهریه) باشد، هزاران روحانی که از مشاغل دیگر، خواه مذهبی مانند روضه خوانی، خواه غیرمذهبی مانند تدریس در آموزش و پرورش یا نمایندگی مجلس، گذران زندگی می کنند
روحانی قلمداد نخواهند شد.
🔻روحانی بودن را به شغل یا حرفه نیز نمی توان تعریف کرد. اگر پیش از انقلاب، روحانی، ممکن بود قاضی یا محضردار باشد، اکنون کمتر شغلی می توان یافت که روحانیت در آن دستی نداشته باشد. از کارخانه و نیروگاه برق و پتروشیمی گرفته تا ارتش و ادارات دولتی و دانشگاه ها و تیم های ورزشی، روحانیت به شکل نهادی و نظام مند حضور دارد. روحانیت به نام نمایندگی ولی فقیه با نام های دیگر بر مدیریت کارها و پرسنل اکثر سازمان های فرهنگی، نظامی، اقتصادی و سیاسی نظارت می کند.
#روحانیت
#لباس_روحانیت
#جامعه_شناسی
#تحول
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹امام رضا (ع) و اهلبیت خورشیدند
🎙استاد ماندگاری
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
دوست آدم نادان
در معرض گزند و نابودی است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت یک آرمان مطلوبه...
▪️سالروز شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران امام خمینی (ره)
#استوری
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️توصیههای بدیهی مراجع تقلید
.
♦️اگر جستجویی اجمالی در روزنامهها و اینترنت، راجع به ملاقات مسؤولین کشوری و نهادها و سازمانها با مراجع تقلید ، بنمایید؛ سخنان و توصیههای «دنیوی» ایشان به مسؤولین، شامل گزارههای زیر است:
🔹باید رفاه مردم افزایش یابد
🔹باید نسبت به سلامت مردم کوشش کنید
🔹باید فقر را از بین ببرید
🔹باید به محیط زیست توجه شود
🔹باید برای کاهش حوادث ترافیکی بیشتر تلاش شود
🔹و ... .
اگر کل توصیههای مراجع تقلید را خلاصه کنیم؛ برآیند آنها این میشود:
باید همه چیز را بهتر کنید
.
❓سؤال اینجاست، که چگونه؟
این توصیههای مراجع تقلید، زمانی فایده دارد که مسؤولی بداند چگونه اوضاع بهتر میشود و انجام ندهد، و ایشان تذکر دهند، که انجام دهید؛ ولی مشکل اینجاست که مسؤولین کشور (از ابتدا تاکنون)، راه و روش بهتر شدن را، دقیق و درست نمیداند (و چهل سال، زمان زیادی است، نسبت به کشورهای خرابه مشابه، همانند ژاپن و آلمان پس از جنگ جهانی، که آباد شدند)
💠نکته
مناسب است علماء ایران، که عقیده دارند اسلام برای همه چیز برنامه و راهکار دارد؛ راهکار خود را برای برون رفت از این وضع موجود، جهت رسیدن به وضع مطلوب، ارائه دهند؛ والا هر کسی که حتی مدرسه نرفته است، میداند که: «همه چیز باید بهتر شود»
❓سؤال
جستجو کنید؛ ببینید آیا علماء ایران برای مشکلات پیشروی کشور و مردم ایران (اعم از بانک، بیمه، شهرداری، شهرسازی، بهداشت و ... ) برنامه و راهکاری دارند؟ یا فقط نشستهاند و هر کسی هر کاری انجام میدهد، میگویند: حرام است و حلال است.
#تأمل
#فقه_سنتی
#فقه
#مرجعیت
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠رطب خورده کی منع رطب کند؟
💠در حالی که مراجع از عدم مهاجرت طلاب به شهرها می نالند چرا خودشان نمی روند؟
#تأمل
#فقه_سنتی
#فقه
#مرجعیت
#شفافیت_مالی
#خمس
#وجوهات
👇👇
@Taammolate_talabegi
May 11
امام علی علیه السلام:
بخیل خزانه دار وارثان خویش است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدایا ...
رحمتی کن تا ایمان،
نام و نان برایم نیاورد!
قوتم بخش تا نانم را و حتی نامم را در خطر ایمانم افکنم
تا از آنها باشم که پول دنیا را می گیرند و برای دین کار می کنند
نه از آنان که پول دین را می گیرند و برای دنیا کار می کنند.
#دکتر_شریعتی
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
💠رطب خورده کی منع رطب کند؟ 💠در حالی که مراجع از عدم مهاجرت طلاب به شهرها می نالند چرا خودشان نمی ر
💠آیت الله مکارم شیرازی : حوزه نسبت به خالی شدن شهرها از علما چاره اندیشی کند ( رسا نیوز ۱۳۹۶/۱۰/۳۰ )
💠آیت الله سبحانی : بلاد ما در حال خالی شدن از فقیه است؛ صدها شهر داریم که در آن یک فردی که بتواند لمعه را خوب تدریس کند، نیست. (خبرگزاری رسا، آذر 95)
💠آیت الله نوری همدانی : در قدیم الایام در هر منطقه و استانی، علمای شاخص و برجسته ای حضور داشتند که مردم در مسائل مختلف به آنها مراجعه می کردند، اما متاسفانه امروز بلاد از حضور علما خالی شده است.
(پایگاه خبری مرجع ما، شهریور 93)
#تأمل
#فقه_سنتی
#فقه
#مرجعیت
#شفافیت_مالی
#خمس
#وجوهات
👇👇
@Taammolate_talabegi