🔰 قرآن صامت در بیان #قرآن_ناطق (۳)
✅ سه ویژگی قرآن
خطبه ۱۷۶:
«وَ اعْلَمُوا أَنَّ هَذَا الْقُرْآنَ هُـوَ النَّـاصِـحُ الَّـذِي لَا يَغُشُّ وَ الْهَـادِي الَّذِي لَا يُـضِلُّ وَ الْمُحَــدِّثُ الَّـذِي لَا يَكْـذِبُ»
«آگـاه باشيد! همانا اين قرآن پـنددهنـدهای اسـت کـه نـمی فريـبد، و هـدايت کــنندهای اسـت که گمـراه نـمی سـازد، و سخنـگويـی است که هـرگـز دروغ نــمـی گــويـد»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✅ ثُمَّ بَدَّلْنَا مَكاَنَ السَّيِّئَةِ الحْسَنَةَ حَتَى عَفَواْ وَّ قَالُواْ قَدْ مَسَّ ءَابَاءَنَا الضَّرَّاءُ وَ السَّرَّاءُ فَأَخَذْنَاهُم بَغْتَةً وَ هُمْ لَا يَشْعُرُونَ
🔹آنگاه جاى بلا و محنت را به خوشى و خوبى سپرديم، تا شمارشان افزون شد و گفتند: آن پدران ما بودند با سختى و بهروزى. ناگهان آنان را بى خبر فرو گرفتيم.
🔸قهر الهى، خبر نمیكند و ناگهان میرسد. «بَغْتَةً»(أعراف/۹۵)
✅ وَ مَا تَنقِمُ مِنَّا إِلَّا أَنْ ءَامَنَّا بِايَاتِ رَبِّنَا لَمَّا جَاءَتْنَا رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبرْا وَ تَوَفَّنَا مُسْلِمِينَ
🔹خشم بر ما نمیگيرى، جز آنكه چون نشانههاى پروردگارمان بر ما آشكار شد به آنها ايمان آورديم. اى پروردگار ما! بر ما شكيبايى ببار و ما را مسلمان بميران.
🔸بهترين شيوه در برابر تهديد طاغوتها، دعا و توكّل بر خدا و حفظ ايمان و پايدارى است. «رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَيْنا صَبْراً وَ تَوَفَّنا مُسْلِمِينَ»(أعراف/۱۲۶)
✅ فَانْتَقَمْنا مِنْهُمْ فَأَغْرَقْناهُمْ فِي الْيَمِّ بِأَنَّهُمْ كَذَّبُوا بِآياتِنا وَ كانُوا عَنْها غافِلِين
🔹سرانجام از آنان انتقام گرفته و در دريا غرقشان ساختيم، زيرا آيات ما را تكذيب كردند و از آنها غافل بودند.
🔸سرنوشت ما و ريشهى ناگواریها و بلاها، در دست خود ماست. «فَأَغْرَقْناهُمْ» ... «بِأَنَّهُمْ كَذَّبُوا»(أعراف/۱۳۶)
✅ قَالَ أَ غَيْرَ اللَّهِ أَبْغِيكُمْ إِلَاهًا وَ هُوَ فَضَّلَكُمْ عَلىَ الْعالَمِينَ
🔹گفت: آيا جز اللَّه، برايتان خدايى بجويم، و حال آنكه اوست كه شما را بر جهانيان برترى بخشيد؟
🔸عبادت بايد بر اساس تعقّل و تشكّر باشد. «أَ غَيْرَ اللَّهِ أَبْغِيكُمْ إِلهاً وَ هُوَ فَضَّلَكُمْ»
🔸خدا يافتنى است، نه بافتنى، «أَبْغِيكُمْ» و پرستش غير خدا، با عقل و روحيّهى سپاسگزارى ناسازگار است.(أعراف/۱۴۰)
✅ وَ الَّذِينَ عَمِلُواْ السَّيِّاتِ ثُمَّ تَابُواْ مِن بَعْدِهَا وَ ءَامَنُواْ إِنَّ رَبَّكَ مِن بَعْدِهَا لَغَفُورٌ رَّحِيمٌ
🔹آنان كه مرتكب كارهاى بد شدند، آنگاه توبه كردند و ايمان آوردند، بدانند كه پروردگار تو پس از توبه، آمرزنده و مهربان است.
🔸راه توبه هميشه باز است، گرچه پس از مدّتها باشد. «ثُمَّ تابُوا»(«ثُمَّ» براى گذشت زمان طولانى است) (أعراف/۱۵۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹قرائتهای دیدنی و شنیدنی از قاریان بین المللی
#قرآنآرامشروح
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_چهل_یکم
🌱در همين هنگام بود كه آيه آغاز سوره ممتحنه نازل گرديد، تا ساير مسلمانان نيز بدانند چنين كارى نكنند:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّى وَ عَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاء تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ...؛
🌱اى كسانى كه ايمان آوردهايد! دشمن من و دشمن خود را دوستى نگيريد، و با دشمنان طرح دوستى برقرار مسازيد؛ چرا كه آنها منكر راه شما هستند، پيامبر و شما را از شهر خود بيرون مىكنند به جرم اين كه به پروردگارتان ايمان آوردهايد، اگر شما براى جهاد در راه من و براى كسب خشنودى من بيرون آمدهايد؛ پس چرا با آنها مخفيانه دوستى مىكنيد، و من به آنچه كه شما پنهان يا آشكار مىداريد آگاهم، و هر كه از شما چنين كند از راه راست منحرف شده است.
🌱حاطب با كمال شرمندگى، اظهار پشيمانى كرد، رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم به خاطر سابقه درخشان او، عذر او را پذيرفت و او را بخشيد، ولى آيه فوق تا قيام قيامت اعلام نمود كه مسلمانان نبايد جاسوسى براى كافران كنند و طرح دوستى استعمارى با آنها داشته باشند و در حقيقت حاطب محكوم گرديد.
🌱و اين ماجراى قرآنى و تكاندهنده، خط بطلان به تز رابطه تاكتيكى با دشمنان و بيگانگان كشيد، و هر گونه كمك به بيگانگان استعمارگر را از نظر اسلام، محكوم كرد.
🌱و به راستى اگر زن جاسوس، دستگير نمىشد و نامه زودتر به مكه مىرسيد، جنگ خونينى در مىگرفت كه هزاران كشته به جا مىگذاشت! ولى بيداد مسلمين و توجه آنها به اصول غافلگير نمودن مشركان و تاكتيك نظامى، موجب فتح مكه بدون خونريزى گرديد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#سبک_زندگی_قرآنی
🍂 به خانواده اهمیت دهید. 🍂
🔶إِذْ رَأَي نَاراً فَقَالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نَاراً لَّعَلِّي آتِيكُم مِّنْهَا بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَي النَّارِ هُدًي
(طه/١٠)
⚡️ ترجمه :
هنگامى كه آتشى را ديد، پس به خانواده ى خود گفت: قدرى درنگ كنيد، همانا من آتشى يافتم، شايد بتوانم مقدارى از آن را براى شما بياورم يا به واسطه ى آن آتش، راهى بيابم.
💥حضرت موسى عليه السلام به همراه همسر باردار خود، عزم سفر نمود و در بيابان راه را گم كردند.
در آن بيابان تاريك و هواى سرد و بارانى، براى گرمى و راهيابى، نياز به آتش داشتند كه ناگهان از دور آتشى نمايان شد.
حضرت موسی براى به دست آوردن آتش و تأمین آسايش خانواده، خطرات را به جان پذیرفت و راهىِ آن مكان شد، و در همان زمان خداوند موسى را به پيامبرى برگزيد.
✅آری؛ کسی که به فکر خانواده باشد و برای تأمین نیازهای آنها تلاش کند، مورد حمایت خدا قرار خواهد گرفت
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى>
🍁سفارش خداوند به آسان گیرى>
👈2. #آسان_گیرى_در
#روابط_اقتصادى
🌀قرآن به #مسلمانان سفارش کرده که اگر کسى به شما بدهى داشت و در موعد مقرّر قادر به #پرداخت نبود، بر او آسان گرفته، مهلتش دهید تا #تمکّن مالى بیابد:
* و إن کانَ ذو عُسرَةٍ فنَظِرَةٌ إلی مَیسَرَه * ( بقره ۲۸۰)
🔸امام باقر علیه السلام در #تفسیر این آیه شریفه فرمود : اگر #وام دار ، قادر به پرداخت دین خود نیست و آن مال را در کار خیر صرف کرده ، او را آنقدر #مهلت دهید تا گزارش این ناتوانی به امام مسلمانان برسد و او وام مدیون را از سهم #غارمین ( ورشکستگان ) در بیت المال بپردازد .
🌀یوسف نیز در #توزیع آذوقه بر برادران خویش آسان گرفت و سرمایه آنها را به #ایشان بازگرداند :
* و لمّا فتحوا متاعهم وجدوا بضاعتهم ردّت الیهم * (یوسف ۶۵)
👈3. #آسان_گیرى_در_معاشرت
🔸در آیات متعدّدى، #ویژگى گذشت و آسان گرفتن بر خطاکاران، سفارش شده و یکى از نشانههاى #بندگان خوب، رفتار مسالمتآمیز و ملایم در برابر گفتار زشت و ناهنجار #نادانان دانسته شده است :
* و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما * (فرقان ۶۳ )
🌀قرآن دستور داده است که #رفتارهای زشت دیگران را به زیباترین عکس العمل باید #پاسخ داد :
* ادفع بالّتی هی احسن السّیئه * (مومنون ۹۶)
🔸 زیرا این #رفتار در مخاطب تحولی روحی پدیدآورده ، دشمن سرسخت را به #دوستی مهربان تبدیل میکند :
* ادفع بالّتی هی احسن فاذا الذی بینک و بینه عدوه کانه ولی حمیم * ( فصلت ۳۴ )
🌀قران این #رفتار نیک را یکی از نشانه های صاحبان #خرد دانسته است :
* و یدرعون بالحسنه السّیئه * ( رعد ۲۲)
🔸 برخورد #مسالمت آمیز و نرم خویی در گفتگو با رهبران کفر و گمراهی نیز سفارش شده است ؛ بدان امید که راهی به #قلب آنان گشوده شود :
*اذهبا الی فرعون انّه طغی * فقولا له قولا لیّنا لعلّه یتذکّر او یخشی * (طه۴۳ و ۴۴ )
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۱۵
يَا أَهْلَ الْكِتَابِ قَدْ جَاءَكُمْ رَسُولُنَا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثِيرًا مِمَّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ ۚ قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ ﴿١٥﴾
ای اهل کتاب! یقیناً پیامبر ما به سوی شما آمد که بسیاری از آنچه را که شما از کتاب [تورات و انجیل درباره نشانه های او و قرآن] همواره پنهان می داشتید برای شما بیان می کند، و از بسیاری [از پنهان کاری های ناروای شما هم] درمی گذرد. بی تردید از سوی خدا برای شما نور و کتابی روشنگر آمده است. (۱۵)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٥)
-در تعقيب آياتى كه در بارۀ يهود و نصارى و پيمان شكنيهاى آنها بحث مىكرد، اين آيه اهل كتاب را بطور كلى مخاطب قرار داده و از آنها دعوت به سوى اسلام كرده، نخست مىگويد: «اى اهل كتاب فرستادۀ ما به سوى شما آمد، تا بسيارى از حقايق كتب آسمانى را كه شما كتمان كرده بوديد آشكار سازد، و در عين حال از بسيارى از آنها (كه نيازى به ذكر نبوده و مربوط به دورانهاى گذشته است) صرف نظر مىكند» (يا أَهْلَ الْكِتابِ قَدْ جاءَكُمْ رَسُولُنا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثِيراً مِمّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتابِ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثِيرٍ) .
سپس اشاره به اهميت و عظمت قرآن مجيد و اثرات عميق آن در هدايت و تربيت بشر كرده مىگويد: «از طرف خداوند نور و كتاب آشكارى به سوى شما آمد» (قَدْ جاءَكُمْ مِنَ اللّهِ نُورٌ وَ كِتابٌ مُبِينٌ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 502
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_654
🌹 #آیه_۱۵ #سوره_مائده
🌸 ياَأَهْلَ الْكِتاَبِ قَدْ جَآءَكُمْ رَسُولُنَا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثِيراً مِّمَّا كُنتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَعْفُواْ عَن كَثِيرٍ قَدْ جَآءَكُم مِّنَ اللَّهِ نُورٌ وَ كِتَابٌ مُّبِينٌ
🍀 ترجمه: اى اهل كتاب! همانا پیامبر ما به سوی شما آمد، در حالى كه بسیارى از آنچه را شما از كتاب (آسمانى) پنهان مى كردید براى شما بیان مى كند و از بسیارى درمى گذرد. قطعاً از سوى خداوند، نور و كتابی آشكار برایتان آمده است.
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است. به دنبال آيات قبلی كه درباره #يهود و #نصارا و پيمان شكنی هاى آنها بود، اين آيه اهل كتاب که همان یهود و نصارا هستند را بطور كلّى مخاطب قرار داده و از آنها دعوت به سوى #اسلام كرده، نخست مى فرماید: يا أَهْلَ الْكِتابِ قَدْ جاءَكُمْ رَسُولُنا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثِيراً مِمّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتابِ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثِيرٍ: ای اهل کتاب! همانا پیامبر به سوی شما آمد، در حالی که بسیاری از آنچه را شما از کتاب آسمانی پنهان می کردید بیان می کند و از بسیاری در می گذرد.
🌸 سپس اشاره به اهميّت و عظمت قرآن و اثرات عميق آن در #هدايت و تربيت بشر كرده مى فرماید: قَدْ جاءَكُمْ مِنَ اللّهِ نُورٌ وَ كِتابٌ مُبِينٌ: قطعا از سوی خداوند ، نور و کتابی آشکار برایتان آمده است. در تفسیر المیزان آمده منظور از #نور ، پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم است. منظور از کتاب مبین ، #قرآن است.
🔹 پيام های آیه ۱۵ سوره مائده 🔹
✅ #اسلام، دینى جهانى است و همه ادیان را به حقّ دعوت مى كند.
✅ در #ارشاد و دعوت مردم، حتّى از اهل كتاب هم مأیوس نشویم.
✅ جهان بدون #قرآن، تاریک است.
✅ برخى حقایق تورات و انجیل، كتمان شده است.
✅ از شیوه هاى #ارشاد، بیان مطالب به قدر ضرورت است.
✅ #پیامبر و #قرآن، بسیار با عظمت هستند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✅ ظلم به خود یعنی چه؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
هر کس از حدود الهی و خط قرمزهای خدا تجاوز کند، به خودش ظلم کرده است.
📖 من يَتَعَدَّ حُدودَ اللَّهِ فَقَد ظَلَمَ نَفسَهُ (طلاق ، 1)
✍️ شرح: حدود الهی و خط قرمزهای خدا همان #واجبات و #گناهان است. ضرر ترک #واجبات و انجام #گناهان همیشه به خود انسان برمی گردد. پس هر کس حدود الهی را یعنی دستورات #واجب و #حرام را رعایت نکند، به خودش ظلم کرده است. چون ضررش به خودش برمی گردد.
آیه شماره 33:
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💠 نکات کلیدی جزء دوازدهم 12💠
1- کارهای خوبی مثل نماز خاصیتی دارند که بدی ها را از بین می برند. (هود: 114)
2- اگر خدا بخواهد هر کار نشدنی، شدنی می شود. (هود: 72و73)
3- مردم و مسئولین باید در راه دین ثابت قدم باشند و ناگواری ها را تحمل کنند. (هود: 112)
4- اگر مردم جامعه ای مسیر اشتباهشان را تغییر دهند، خدا برکاتش را نازل و قدرت و توانایی هایشان را زیاد می کند. (هود: 52)
5- سود و رزق کم ولی حلال برای شما بهتر است از درآمدهای بسیار، امّا حرام. (هود: 60)
6- کسی که فقط برای زندگی دنیا دوندگی کند، نتیجه اش را کامل می گیرد، ولی در آخرت دستش خالی است. (هود: 15و16)
7- شعار “مرگ بر ستمگر” یک شعار قرآنی است. (هود: 44)
8- از کودکی راز داری را به فرزندانتان بیاموزید. (یوسف: 5)
9- خداوند به درستکاران حکمت و دانش عطا می کند. (یوسف: 14)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_احمد_النفیس
📖 سوره مبارکه ابراهیم (آیه ۴۲ الی ۴۴)
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول 🌴
#اشاره خیانت⚠️
#انفال /27📖
*🥀 از امام باقر و امام صادق علیه السلام چنین روایت کرده اند که پیامبر دستور داد یهود بنی قریظه (طایفه از یهود مدینه ) را محاصره کنند ، این محاصره بیست و یک شب ادامه یافت ، لذا ناچار شدند پیشنهاد صلحی همانند صلحی که برادرانش از طایفه بنی نضیر (گروه دیگری از مدینه ) کرده بودند ، بکنند؛ به این ترتیب که از سرزمین مدینه و به سوی شام بروند .
🍃پیامبر صلی الله علیه و آله از این پیشنهاد امتناع کرد (شاید به این جهت که صداقتشان در این پیشنهاد مشکوک بود) و فرمود تنها باید حکمیت سعد بن معاذ را بپذیرند .
🥀 آنها تقاضا کردند که پیامبر صلی الله علیه و آله ابولبابه را که یکی از یاران پیامبر صلی الله علیه و آله در مدینه بود ، نزد آنها بفرستد و این در حالی بود که ابولبابه با آنها سابقه دوستی داشت و خانواده و فرزندان و اموالش نزد آنها بود .
🍃پیامبر صلی الله علیه و آله این پیشنهاد را قبول کرد و ابولبابه را نزد آنها فرستاد . آنها با ابولبابه مشورت کردند که آیا صلاح است حکمیت سعد بن معاذ را بپذیرند ؟
🥀ابولبابه اشاره به گلوی خود کرد؛ یعنی اگر بپذیرد کشته خواهید شد ، تن به این پیشنهاد ندهید . پیک وحی خدا ، جبرئیل ، این موضوع را به پیامبر صلی الله علیه و آله خبر داد .
🍃ابولبابه می گوید هنوز کام برنداشته بودم که متوجه شدم که من به خدا و پیامبر صلی الله علیه و آله خیانت کرده ام . آیه درباره او نازل شد .
🥀در این هنگام ابولبابه سخت پریشان گشت ، به طوری که خود را با طنابی به یکی از ستون های مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله بست و گفت به خدا سوگند نه غذا و نه آب می خورم تا مرگ من فرا رسد ، مگر این که خداوند توبه مرا بپذیرد .
🍃هفت شبانه روز گذشت . نه غذا خورد و نه آب نوشید؛ آن چنان که بی هوش به روی زمین افتاد . خداوند توبه او را پذیرفت . این خبر به وسیله مو منان به اطلاع او رسید ولی سوگند یاد کرد که من خود را از ستون باز نمی کنم تا پیامبر صلی الله علیه و آله بیاید و مرا بگشاید . پیامبر صلی الله علیه و آله آمد و او را گشود .
🥀ابولبابه گفت برای تکمیل توبه خود ، خانه ام را که در آن مرتکب گناه شده ام ، رها خواهم ساخت و از تمام اموالم صرف نظر می کنم . پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود : کافی است که یک سوم از اموالت را در راه خدا صدقه بدهی .
📚يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَخُونُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ وَتَخُونُوا أَمَانَاتِكُمْ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ
🥀اى کسانى که ایمان آورده اید! به خدا و پیامبر خیانت نکنید. و (نیز) در امانتهاى خود خیانت روا مدارید، در حالى که مى دانید (این کار، گناه بزرگى است).
(انفال/27)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_چهل_دوم
🦋تنبيه خيانتكار در ميان جمعيت🦋
🌱هنگامى كه اميرمؤمنان عليهالسلام نامه حاطب را از ساره (زن جاسوس) گرفت و به حضور پيامبر آورد، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم دستور داد، اعلام كنند تا مسلمانان در مسجد النبى (در مدينه) اجتماع نمايند تا اين موضوع اعلام گردد؛ مسجد پر از جمعيت گرديد، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نامه را به دست گرفت و بالاى منبر رفت و پس از حمد و ثنا فرمود:
🌻اى مردم! من از خداوند متعال تقاضا كردم كه اوضاع و اخبار ما را از قريشيان مخفى بدارد، ولى مردى از شما، نامهاى براى اهل مكه نوشته او آنها را در آن نامه از جريانات ما خبر داده است، صاحب اين نامه برخيزد! وگرنه وحى الهى او را رسوا خواهد نمود، كسى برنخاست، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم براى بار دوم گفتار پيشين خود را اعلام اعلام كرد، در اين هنگام، حاطب از ميان جمعيت برخاست و در حالى كه مانند برگ درخت خرما در برابر باد تند، مىلرزيد، عرض كرد: صاحب نامه من هستم، ولى پس از قبول اسلام راه نفاق را نپيمودهام، و پس از يقين، شكى در من به وجود نيامده است.
🌱پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به او فرمود: پس چرا اين نامه را نوشتى؟
🌻 او عرض كرد: من در مكه بستگانى بى دفاع دارم، ترسيدم به آنها آسيب برسد؛ براى حفظ آنها از آسيب مشركان، اين نامه را نوشتم، نامه را به جهت اين كه شرك در دين پيدا كرده باشم ننوشتم.
🌱عمر بن خطاب برخاست و به رسول خدا عرض كرد: به من دستور بده حاطب را بكشم، چرا كه او منافق است. پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: او از سربازان جنگ بدر است، گويى خداوند به آنها لطف كرد و آنان را بخشيد، ولى او را از مسجد بيرون كنيد، مسلمانان او را هُل مىدادند تا اين كه از مسجد بيرونش كردند، اما او چشمش به سوى پيامبر بود، تا آن حضرت به حال رقّت كند، رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: رهايش كنيد، سپس به حاطب فرمود: تو را بخشيدم، از پيشگاه خداوند، طلب آمرزش كن كه ديگر از اينگونه جنايات مرتكب نشوى.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ وَ لَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِى هَذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ لَّعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ. قُرْآناً عَرَبِيّاً غَيْرَ ذِى عِوَجٍ لَّعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (زمر/۲۷-۲۸)
🔹و همانا ما در این قرآن (براى هدایت مردم) از هر مثالى آوردیم، تا شاید متذكّر شوند. قرآنى عربى (و فصیح)، بىهیچ كجى، شاید مردم پرهیزكار شوند.
🔸«مثل» به معنای هر سخنی است که حقیقتی را مجسّم یا چیزی را وصف و یا چیزی را به چیز دیگر تشبیه میکند. این تعبیر همهی حقایق و مطالب قرآن را در بر میگیرد؛ یعنی قرآن انواع پندها، اسرار خلقت، داستان های واقعی اقوام پیشین و ... را برای هدایت مردم بیان کرده است و هر کس میتواند با ژرفنگری از آن بهره گیرد. در آیات فوق به چهار ویژگی قرآن اشاره شده است: از هر نوع مثال هدایتبخش دارد، خواندنی است، فصیح و گویاست و کژی در آن راه ندارد.
❇️ از پيامهای آیات
▫️آن چه مهم است راهنمایى و تذكّر دادن به انسان هاست، خواه با استدلال باشد یا با مَثَل. «ضربنا للناس... من كلّ مثل»
▫️تأثیر مثال در عموم مردم، از استدلال بیشتر است. «للناس»
▫️هر نوع مثالى كه در رابطه با تذكّر به انسان و غفلتزدایى از اوست، در قرآن آمده است. «كلّ مثل - یتذكّرون»
▫️انسان داراى فطرت پاک و باورهاى درونى است، ولى از آنها غافل مىشود و غفلتزدایى، ضرورى است. «یتذكّرون»
▫️تكرار كلمهى قرآن در دو آیه پىدرپى، رمز آن است كه قرآن كتابى خواندنى، پندآموز و نجاتبخش است. «هذا القرآن... قرآناً عربیّاً»
▫️با توجّه به آیهى بیست و سوّم، كه قرآن را احسن الحدیث نامید، معلوم مىشود یكى از نشانههاى بهترین سخن، داشتن مثال روشنگر و به دور از انحراف است. «كل مثل - قرآنا عربیّاً - غیر ذى عوج»
▫️هر نوشتهاى قابل تغییر و نیازمند تكامل است و دیر یا زود اشكالات آن ظاهر مىشود (و لذا همه نویسندگان عالىمقام در مقدّمهى كتابشان از نقاط ضعف عذرخواهى مىنمایند) مگر قرآن كه كامل و بىاشكال است. «غیر ذى عوج»
▫️تقوا، در گرو توجّه و تذكّر دائمى است. «لعلهم یتذكّرون... لعلهم یتقون»
▫️در تلاشهاى فرهنگى و دینى احتمال اثر كافى است و لازم نیست به تأثیر كار یقین صددرصد داشته باشیم. «لعلهم یتذكّرون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_درمانی
-اوست کسی که شما را آن گونه که میخواهد در رحمها صورتگری میکند.
📚سوره #آل_عمران-6
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃🍃🌺🍃🍃
#روزه_حکمتها
☘تقوا مهمترین فلسفه روزه☘
واژه تقوا در قرآن کریم در آیات متعدّدى به کار رفته است
و در آیات نخستین سوره بقره هدایت را مخصوص متقین مىداند: «هُدىً لِلْمُتَّقینَ» و نیز در جاى دیگر مى فرماید: (کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ) (سوره بقره آیه ۱۸۳)
این آیه مهمترین حکمت روزه گرفتن را رسیدن به تقوا بیان مى کند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh