#یک_آیه_تدبر
-او کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنها میخواند و آنها را تزکیه میکند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت میآموزد هر چند پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند!
📚[#جمعه-2]
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
•••🥀
-و به عهد (خود) وفا کنید که از عهد سؤال میشود.
📚[#اسراء - 34]
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-و آن کس که از مقام پروردگارش ترسان باشد و نفس را از هوس باز دارد، قطعا بهشت جایگاه اوست!
📚[#نازعات/40-41]
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📂#دائره_المعارف_قرآن_کریم📂
❤️ #روزه >
👈 #اهمیت_روزه
💎 #تکلیف روزه اهمیت و جایگاه ویژهاى دارد، از اینرو خدا آن را بر همه پیروان شرایع #واجب کرد ( بقره ۱۸۳ )، تا همگان از #برکات و آثار دنیایى و آخرتى آن بهرهمند گردند.
☀️آیهاى دیگر، #حکمت تشریع روزه را بزرگداشت خدا و #شکر او می خواند :
* فمن شهد منکم الشّهر فلیصمه .... لتکبروا الله علی ما هدکم و لعلّکم تشکرون * ( بقره ۱۸۵ )
💎برخی از اینکه در آیه مذکور #شکر بودن روزه با * لعل * و تعظیم الهی بی * لعل * ذکر شده ، دریافتهاند که روزه در هر صورت #تعظیم الهی است ؛ ولی شکر بودنش ، وابسته به آن است که روزه #حقیقی باشد و روزه دار آن را با اخلاص به جا آورد .
☀️آیه ای دیگر روزه را یکی از #حدود الهی یاد می کند و همگان را به حفظ و #ضایع نکردن آن فرمان می دهد :
* ثمّ اتمّوا الصّیام الی الّیل ..... تلک حدود الله فلا تقربوها * ( بقره ۱۸۷ ) ؛
💎همچنین خدا این #تکلیف الهی را در بهترین زمان یعنی ماه رمضان قرار داد :
* شهر رمضان ..... فمن شهد منکم الشّهر فلیصمه * ( بقره ۱۸۵ ) ،
☀️زیرا #رسول خدا صلی الله علیه و آله و امام رضا علیه السلام فرمودند :
ماه #رمضان ، ماه نزول قرآن و #جدایی حق از باطل است :
* شهر رمضان الّذی انزل فی القران .... والفرقان *
💎 و در آن #شبی نهاد که بهتر از #هزار شب است :
* لیله القدر خیر من الف شهر * ( قدر ۳ ) ،
☀️از اینرو #وجوب روزه در چنین زمانی از بزرگی و اهمیت این #تکلیف حکایت دارد .
💎در آیاتی دیگر ، روزه از #ویژگی های مومنانی شمرده می شود که خدا به آنان #بشارت میدهد :
* السائحون ..... و بشر المومنین * ( توبه ۱۱۲ ) .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
32.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#بقره آیه ۲۵۱
فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُدُ جَالُوتَ وَءَاتَهُ اللَّهُ الْمُلْکَ وَ الْحِکْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا یَشَاءُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ الْنَّاسَ بَعْضُهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَکِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَلَمِینَ
ترجمه
سپس آنها (طالوت و یاران او) به اذن خداوند، سپاه دشمن را درهم شکستند و داود (که جوانى کم سن و سال، ولى مؤمن، شجاع و از یاران طالوت بود،) جالوت را (که فرمانده سپاه دشمن بود) کشت، و خداوند حکومت و حکمت به او عطا نمود و از آنچه مى خواست به او آموخت. و اگر خداوند (فساد) بعضى از مردم را به وسیله بعضى دیگر دفع نکند، قطعاً زمین را فساد مى گرفت. ولى خداوند نسبت به جهانیان لطف و احسان دارد.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٢٥١) -
💠به يقين خداوند چنين بندگانى را تنها نخواهد گذاشت هر چند عدد آنها كم و عدد دشمن زياد باشد،
💠 لذا در اين آيه مىفرمايد: «آنها به فرمان خدا سپاه دشمن را شكست دادند و به هزيمت واداشتند» (فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللّهِ) .
💠«و داود (جوان كم سن و سال و نيرومند شجاعى كه در لشگر طالوت بود) جالوت را كشت» (وَ قَتَلَ داوُدُ جالُوتَ) .
💠 اين جوان با فلاخنى كه در دست داشت، يكى دو سنگ آن چنان ماهرانه پرتاب كرد كه درست بر پيشانى و سر جالوت كوبيده شد و در آن فرو نشست و فريادى كشيد و فرو افتاد،
💠 و ترس و وحشت تمام سپاه او را فرا گرفت و به سرعت فرار كردند، گويا خداوند مىخواست قدرت خويش را در اينجا نشان دهد كه چگونه پادشاهى با آن عظمت و لشگرى انبوه به وسيلۀ نوجوان تازه به ميدان آمدهاى آن هم با يك سلاح ظاهرا بىارزش، از پاى در مىآيد!
💠 سپس مىافزايد: «خداوند حكومت و دانش را به او بخشيد و از آنچه مىخواست به او تعليم داد» (وَ آتاهُ اللّهُ الْمُلْكَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَهُ مِمّا يَشاءُ) .
💠 گر چه در اين آيه تصريح نشده كه اين داود همان داود، پيامبر بزرگ بنى اسرائيل، پدر سليمان است ولى جملۀ فوق نشان مىدهد كه او به مقام نبوت رسيد.
💠 و در پايان آيه به يك قانون كلى اشاره فرموده مىگويد:
«و اگر خداوند بعضى از مردم را به وسيلۀ بعضى ديگر دفع نكند سراسر روى زمين فاسد مىشود، ولى خداوند نسبت به تمام جهانيان، لطف و احسان دارد» (وَ لَوْ لا دَفْعُ اللّهِ النّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَ لكِنَّ اللّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعالَمِينَ) .
💠 اين آيات، بشارت است براى مؤمنان كه در مواقعى كه در فشار شديد از سوى طاغوتها و جباران قرار مىگيرند در انتظار نصرت و پيروزى الهى باشند.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 225
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
7.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#بقره آیه ۲۵۲
تِلْكَ آيَاتُ اللَّهِ نَتْلُوهَا عَلَيْكَ بِالْحَقِّ ۚ وَإِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ ﴿٢٥٢﴾
این [داستان ها و حادثه های واقعی] نشانه های [توحید، ربوبیّت و قدرت] خداست که به حقّ و راستی بر تو می خوانیم و یقیناً تو از فرستادگانی. (۲۵۲)
#تفسیر
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسیر سوره بقره - آیه ۲۵۲
تِلْکَ ءَایاَتُ اللَّهِ نَتْلُوهَا عَلَیْکَ بِالْحَقِّ وَإِنَّکَ لَمِنَ الْمُرْسَلِینَ
ترجمه
اینها آیات خداوند است که به حقّ بر تو مى خوانیم و به راستى تو از فرستادگان الهى هستى.
این آیه، پایان جزء دوّم قرآن است و مى فرماید: داستان ها و حوادثى که در آیات گذشته از آنها سخن به میان آمد، مایه عبرت و درس آموزى است.
داستان مرگ هزاران نفر در یک لحظه و زنده شدن مجدّد آنان با دعاى پیامبر، اعطاى منصب رهبرى به جوان چوپانى گمنام، ولى لایق و دانا، پیروزى گروهى اندک بر گروه انبوه دشمن، شهامت و شجاعت یک نوجوان در جنگ و اعطاى مقام نبوّت به او، همه و همه جلوه هایى از آیات الهى و نشانه هایى از صدق گفتار و رسالت پیامبر اسلام است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٢٥٢) -
💠اين آيه اشاره به داستانهاى متعددى است كه در آيات گذشته در بارۀ بنى اسرائيل بيان شده است كه هر كدام نشانهاى از قدرت و عظمت پروردگار است و پاك از هر گونه خرافه و افسانه و اساطير بر پيامبر نازل گرديده و در آن مىفرمايد:
«اينها آيات خداست كه به حق بر تو مىخوانيم و تو از رسولان هستى» (تِلْكَ آياتُ اللّهِ نَتْلُوها عَلَيْكَ بِالْحَقِّ وَ إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 225
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن #جلسه_267
🌷 #آیات_251و252 #سوره_بقره
🌸 فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُدُ جَالُوتَ وَءَاتاَهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَ الْحِكْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ الْنَّاسَ بَعْضُهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعاَلَمِينَ(251) تلك ءايات الله نتلوها عليك بالحق و إنك لمن المرسلين (252)
🍀 ترجمه:سپس آنها (طالوت و سپاه او) به اذن خداوند، آنها ( جالوت و سپاه او) را درهم شكستند و داود ، جالوت را كشت. و خداوند حكومت و حكمت به او عطا نمود و از آنچه می خواست به او آموخت. و اگر خداوند (فساد) بعضى از مردم را به وسیله بعضى دیگر دفع نكند، قطعاً زمین را فساد مىگرفت. ولى خداوند نسبت به جهانیان لطف و بزرگواری دارد. (251) این ها آیات خداوند است که به حق بر تو تلاوت می کنیم و همانا تو از فرستادگان الهی است. (252)
🌷 #فهزموهم:پس آنها را در هم شکستن
🌷 #ءاتاه:به او عطا کرد
🌷 #الملک:فرماندهی ، حکومت
🌷 #نتلوها:تلاوت می کنیم
🌷 #المرسلین:فرستادگان الهی
🌸 #خداوند دعای قوم طالوت را که در آیه قبل بیان شد را مستجاب کرد و به آنها صبر و ثبات و یاری نمود و آنها را بر قوم جالوت پیروز گرداند. فهزموهم بإذن الله: «پس آنها به اذن خداوند آنها (جالوت و سپاه او) را در هم شکستند.» در میان سپاه #طالوت ، جوانی به نام داود بود که در میدان نبرد ، جالوت فرمانده ستمگر را کشت. خداوند به پاداش این مجاهدت ، بعد از طالوت ، او را جایگزین قرار داد و به او حکومت داد و خداوند به داود حکمت و علم و دانش آموخت و اینجا بود که #داود به مقام پیامبری رسید. «و قتل داود جالوت و ءاتاه الله الملك و الحكمة و علمه مما يشاء:و داود ، جالوت را کشت و خداوند حکومت و حکمت به او عطا نمود و از آنچه می خواست به او آموخت.»
🌸 اگر #خداوند شر و فساد بعضی ها را بوسیله دیگران از بین نبرد ، در زمین فساد و ظلم ایجاد می کنند و در نتیجه زمین را به تباهی خواهند کشید ولی خداوند نسبت به همه جهانیان صاحب فضل و بزرگواری است. اگر آدمی فاسد شد نه تنها برای انسان ها بلکه برای همه #مخلوقات زیان آور است و خداوند شر آنها را از بین می برد مثل سپاه جالوت که توسط سپاه طالوت از بین رفت. «و لو لا دفع الله الناس بعضهم ببعض لفسدت الأرض و لكن الله ذو فضل على العالمين» در روایات مى خوانیم كه رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمودند: خداوند به خاطر یک مسلمان صالح، بلا را از صد هزار خانه از همسایگان دور مىكند. سپس آن حضرت این آیه را تلاوت نمودند: «فلولا دفع اللّه الناس ...»
🌸 با توجّه به آیات گذشته معلوم مىشود كه عوامل #پیروزى در چند چیز است: 1- داشتن رهبر و فرمانده توانا و لایق 2-پیروان مؤمن 3-توكّل 4-صبر و استقامت 5-انگیزهى الهى داشتن . آیه 252 سوره بقره به پیامبر می فرماید: «تلك ءايات الله نتلوها عليك بالحق و إنك لمن المرسلين:این ها آیات خداوند است که به حق بر تو تلاوت می کنیم و همانا تو از فرستادگان الهی هستی.» داستان ها و حوادثی که در آیات گذشته از آنها سخن به میان آمد مایه عبرت و درس آموزی است. همه این داستان ها جلوه هایی از #آیات الهی و نشانه هایی از صدق گفتار و رسالت پیامبر اسلام است.
🔹 پیام های آیات251و252 سوره بقره
✅ اگرچه تلاش و #جهاد از شما بود، امّا شكست دشمن به دست خداوند است. «فهزموهم باذن اللّه»
✅ دعاهاى #خالصانه رزمندگان و مجاهدان، مستجاب مىشود. «وانصرنا على القوم الكافرین. فهزموهم باذن اللّه»
✅ تا استعداد، #لیاقت، #ایثار و سابقه درخشانى نباشد، كسى مورد لطف خاصّ الهى قرار نمىگیرد. «وقتل داود جالوت واتاه اللّه الملك و الحكمة»
✅ در جبهه و جهاد، لبه ى تیز حمله به سوى فرماندهى #دشمن باشد. «قتل داود جالوت»
✅ نام كسانى را كه در #جنگ مردانگى از خود نشان داده اند، زنده نگاه دارید. «قتل داود جالوت»
✅ نابودى فرمانده #كفر، با درهم شكسته شدن لشكر او برابر است. «فهزموهم... قتل داود جالوت»
✅ اگر در برابر متجاوز و ظالم دفاع صورت نگیرد، #فساد و تباهى زمین را فرا خواهد گرفت. «لولا دفع اللّه الناس... لفسدت الارض»
✅ #جنگ با ستمگران ، یک ضرورت است. «لولا دفع اللّه الناس... لفسدت الارض»
✅ حكم جنگ ودفاع در برابر ظالم و متجاوز، #فضل الهى است. «اللّه ذوفضل على العالمین»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh