🔴 فتنه های غربالگر دوست داشتنی/چگونه در فتنهها راه را گم نکنیم؟
✍سید علیرضا آل داود
🔹در حوادث فتنهگون اخیر بسیاری از دوستان سوال میکردند که این فتنه های پی در پی نشانه چیست؟ در این فتنه ها چرا بزرگان و حتی برخی انقلابی ها دچار مضلات الفتن(فتنه های گمراه کننده و اغواگر) شدند و نه تنها خودشان دچار تحیر شدند بلکه دیگرانی را نیز دچار سرگشتگی کردند، مخصوصا در روزهای پس از فتنه آبان ۹۸، سقوط هواپیما، کرونا، ژینا امینی و ...
🔸پاسخ این سوال را در آیه ۱۷۹ سوره آل عمران باید پیدا کرد، خداوند همه مهر و مهرورز می فرمایند:
مَا كَانَ اللَّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلَى مَا أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتَّى يَمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُطْلِعَكُمْ عَلَى الْغَيْبِ وَلَكِنَّ اللَّهَ يَجْتَبِي مِنْ رُسُلِهِ مَنْ يَشَاءُ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ وَإِنْ تُؤْمِنُوا وَتَتَّقُوا فَلَكُمْ أَجْرٌ عَظِيمٌ ﴿۱۷۹﴾
خدا بر آن نيست كه مؤمنان را به اين [حالى] كه شما بر آن هستيد واگذارد تا آنكه پليد را از پاك جدا كند و خدا بر آن نيست كه شما را از غيب آگاه گرداند ولى خدا از ميان فرستادگانش هر كه را بخواهد برمى گزيند پس به خدا و پيامبرانش ايمان بياوريد و اگر بگرويد و پرهيزگارى كنيد براى شما پاداشى بزرگ خواهد بود
🔹این آیات اشاره به جنگ احد دارد که خداوند میفرمایند این جهان یک محل آزمایش است و این بلاها، فتنه ها و ... وسیله آزمایش مردم بخصوص مومنان هستند
اما در قسمت نخست آیه پیامی واضح برای ما دارد که خداوند، كفّار را به حال خود رها مىكند؛ «نُمْلِي لَهُمْ لِيَزْدادُوا إِثْماً» ولى مؤمنان را رها نمىكند. «ما كانَ اللَّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنِينَ»
🔹رهبر معظم انقلاب نیز در خطبه های نماز جمعه ۲۷ دیماه سال ۹۸ به امداد الهی برای ملت بزرگ ایران اشاره کردند.
بدون شک سنت الهی جداسازى پاك از پليد، از است. «حَتَّى يَمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ» و این فتنه های اخیر به خوبی این مهم را نشان داد...
🔹قطعا در دوران آخرالزمان این فتنه ها منجر به پاکسازی جامعه اسلامی از منافقان، مفسدان و عناصر ملحد در هر لباسی که پنهان شده باشند، خواهد شد و نکته بسیار مهم آنجاست که طيب وپاكى اصالت داشته وپايدار است، ولى خبث عارضى و رفتنى است و ما در ایام اخیر این رفتار سلبریتی ها و برخی ورزشکاران حتی برخی سیاسیون را با این آیه میتوانیم تحلیل کنیم...
🔸مهم این است که ما در این دوران با صبر، بصیرت و ایستادگی راه را گم نکنیم تا ان شا الله مطابق با بیانیه گام دوم انقلاب پس از شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن و امید آفرینی به سمت تحقق ایجاد تمدن نوین اسلامی و ظهور، ایران اسلامی را به پیش ببریم.
💠راهکار اصلی مقابله با این فتنهها نیز تواصی به صبر و بصیرت و اقدام فردی و جمعی فرضیه قطعی و فوری #جهاد_تبیین است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴سخت ترین آیه جهنم و زیباترین آیه ی بهشت🌺
🔥سخت ترین آیه جهنم در قرآن را اگر بپرسی همه می گویند مار غاشیه، آب جوش و....
♨️ولی سخت ترین آیه جهنم در سوره مبارکه ابراهیم است. می فرماید: "مرگ از هر طرف به سراغ فرد می اید ولی نمی میرد..."
💟زیباترین آیه توصیف بهشت هم اگر بپرسی می گویند: نهرهای جاری از عسل و...... ولی کامل ترین توصیف از بهشتی که نرفته ایم در سوره کهف است.
🌹می فرماید:" اهل بهشت دوست ندارند از بشهت بروند"
☘شما هر جا بروی بعد چند روز خسته می شوی. چون در قرآن آمده که "خالدین فیها ابدا"( در آن جاودانه اند) آدم با خود فکر می کند چقدر در بهشت بمانیم!
🌷 ولی اینقدر برایت شیرین می کنند که دوست خواهی داشت بمانی...
📙از بیانات استاد فاطمی نیا
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
‼آیتالله بهجت: خوردن برخی غذاها انسان را کافر و یزیدی میکند
وای بر ما اگر در خصوص خوردنیها و نوشیدنیها از حرام اجتناب نکنیم، زیرا همین غذاهاست که منشأ علم و ایمان و یا کفر ما میشود، و یک وقت نگاه میکنیم و میبینیم که به یزید ایمان آوردهایم!
از آیه «ولا تقربا هذه الشجرة فتکونا منالظّالمین» استفاده میشود که همین اکل و تناول بود که در سلسلهٔ علل هبوط آدم "علیه السلام" قرار گرفت! انسانی که قابلیت ملک و فرشته شدن را دارد در اثر خوردن و آشامیدن است که نیروی آن در خون، و بالاخره اثر آن در اعضا، بلکه در روح و مغز و فکر انسان ظاهر میشود.
📚مجموعه رهنمودها، تذکرات و هشدارهای
آیت الله بهجت صفحه ۳۳۹
🔶🔸راه های گناه نکردن🔸🔶
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
پیام قرآنی
🌹👇نجات مومنین از گرفتاریها را خداوند برخود واجب کرده است
[سوره يونس (10): آيه 103]
ثُمَّ نُنَجِّي رُسُلَنا وَ الَّذِينَ آمَنُوا كَذلِكَ حَقًّا عَلَيْنا نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ (103)
(به هنگام نزول بلا و مجازات،) پيامبران و مؤمنان را نجات مىدهيم. اين گونه بر ما حقّ است كه مؤمنان (به تو را نيز) رهايى بخشيم.
🌹👇پيام ها:
1 خداوند انبيا و مؤمنین را به قهر خود گرفتار نمىكند. «نُنَجِّي رُسُلَنا» ... «نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ»
2 از سنّتهاى الهى و از جمله حقوقى كه مؤمنین بر خدا دارند، نجات و حمايت آنان به هنگام خطر و توطئه دشمنان است. «كَذلِكَ حَقًّا عَلَيْنا نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ»
ما كانَ اللَّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنينَ عَلى ما أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتَّى يَميزَ الْخَبيثَ مِنَ الطَّيِّب(179/ آل عمران)
خداوند بر آن نيست كه (شما) مؤمنین را بر این حالى كه اكنون هستيد رها كند، مگر اينكه می خواهد مومنان انقلابی را از غیر انقلابی جدا كند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃
⚡️قولوا لِلنَّاسِ حُسنا (بقره/۸۳)
💢 با مردم به نیکی سخن بگوئید.
👇👇
⚡️امام باقر (ع) درباره این آيه فرمود:
☝️ بهترين سخنى را كه دوست داريد درباره شما گفته شود، به مردم بگوييد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📒#دائره_المعارف_قران_کریم 📒
👿 #ابلیس >
👈 #گستره_فعالیت_ابلیس
..... ادامه
👺 بر اساس #براهین عقلی در عصمت انبیاء ومفاد همین آیات است که مفسران شیعه ، واژه * #تمنّی * در آیه ۵۲ حج را به معنای #آرزوی پیامبر در هدایت کردن امّت دانسته اند ،
🧟♂ و #معنای آیه چنین است که هر گاه پیامبری #هدایت مردم و کام یابی در #رسالت خویش را آرزو می کرد ، شیطان در آرزوی او اخلال پدید می آورد ،
👺ولی خداوند #سرانجام آن و سازهها و القائات را زایل و آیات خود را #استوار می ساخت و کوشش پیامبرش را به نتیجه می رساند :
* و ما ارسلنا من قبلک من رسول و لا نبیّ الّا تمنّی القی الشّیطان فی امنیته فینسخ الله ما یلقی الشّیطان ثم یحکم الله آیاته و الله علیم حکیم * ( حج ۵۲ )
👈۴ . ابلیس و #یارانش بر بندگان خداوند هیچگونه #سلطه ای ندارند .
🧟♂خداوند در پاسخ #تهدیدهای ابلیس ، مبنی بر فریب دادن و گمراه ساختن همگان ، به جز #مخلصان ، ابلیس را مخاطب ساخته که تو را بر بندگان من #تسلطی نیست ، مگر گمراهانی که از تو #پیروی کنند :
* انّ عبادی لیس لک علیهم سلطان الّا من اتّبعکمن الغاوین * ( حجر ۴۲ ) ،
* انّ عبادی لیس لک علیهم سلطان و کفی بربّک وکیلا * ( اسرا ۶۵ ، نیز نحل ۹۹ )
👺بسیاری از مفسران ، #مقصود از بندگان را همه فرزندان آدم ، و نه فقط #مومنان و مخلصان گرفته استثنا را درایه ، #متصل دانستهاند .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
14.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطرهای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۱۴۳و۱۴۴
وَلَقَدْ كُنْتُمْ تَمَنَّوْنَ الْمَوْتَ مِنْ قَبْلِ أَنْ تَلْقَوْهُ فَقَدْ رَأَيْتُمُوهُ وَأَنْتُمْ تَنْظُرُونَ ﴿١٤٣﴾
و یقیناً شما [پس از آگاهی از درجات شُهدایِ بدر] مرگِ [در میدان جنگ] را پیش از رویارویی با آن سخت آرزو می کردید، و هنگامی که با آن روبرو شدید [به هراس افتادید و بدون هیچ اقدامی] به تماشای آن پرداختید!! (۱۴۳)
وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ ۚ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَىٰ أَعْقَابِكُمْ ۚ وَمَنْ يَنْقَلِبْ عَلَىٰ عَقِبَيْهِ فَلَنْ يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئًا ۗ وَسَيَجْزِي اللَّهُ الشَّاكِرِينَ ﴿١٤٤﴾
و محمّد جز فرستاده ای از سوی خدا که پیش از او هم فرستادگانی [آمده و] گذشته اند، نیست. پس آیا اگر او بمیرد یا کشته شود، [ایمان و عمل صالح را ترک می کنید و] به روش گذشتگان و نیاکان خود برمی گردید؟! و هر کس به روش گذشتگان خود برگردد، هیچ زیانی به خدا نمی رساند؛ و یقیناً خدا سپاس گزاران را پاداش میدهد. (۱۴۴)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٤٣)
-بعد از جنگ بدر و شهادت پرافتخار جمعى از مسلمانان عدهاى در جلسات مىنشستند و پيوسته آرزوى شهادت مىكردند كه اى كاش اين افتخار در ميدان بدر نصيب ما نيز شده بود، مطابق معمول در ميان آنها جمعى صادق بودند و عدهاى متظاهر و دروغگو، اما چيزى طول نكشيد كه جنگ وحشتناك احد پيش آمد، مجاهدان راستين با شهامت جنگيدند و شربت شهادت نوشيدند و به آرزوى خود رسيدند اما جمعى از دروغگويان هنگامى كه آثار شكست را در ارتش اسلام مشاهده كردند از ترس كشته شدن فرار كردند، اين آيه آنها را سرزنش مىكند، مىگويد: «و شما تمنّاى مرگ (و شهادت در راه خدا) را پيش از آن كه با آن رو برو شويد مىكرديد، سپس آن را با چشم خود ديديد در حالى كه به آن نگاه مىكرديد» و حاضر نبوديد به آن تن در دهيد، چقدر ميان گفتار و كردار شما فاصله است! (وَ لَقَدْ كُنْتُمْ تَمَنَّوْنَ الْمَوْتَ مِنْ قَبْلِ أَنْ تَلْقَوْهُ فَقَدْ رَأَيْتُمُوهُ وَ أَنْتُمْ تَنْظُرُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 334
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٤٤)
شأن نزول:
اين آيه نيز ناظر به يكى ديگر از حوادث جنگ احد است و آن اين كه: در همان حال كه آتش جنگ ميان مسلمانان و بتپرستان به شدت شعلهور بود ناگهان صدايى بلند شد و كسى گفت: محمّد را كشتم. . . محمّد را كشتم. . . ! جمعى كه اكثريت را تشكيل مىدادند به دست و پا افتاده و از ميدان جنگ به سرعت خارج مىشدند، اما در مقابل آنها اقليتى فداكار و پايدار همچون على عليه السّلام و أبو دجانة و طلحة و بعضى ديگر بودند كه بقيه را به استقامت دعوت مىكردند. آيه در اين مورد نازل گرديد و دستۀ اول را سخت نكوهش كرد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 334
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh