هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
🔹*قصه ی متولد شدن شتابدهنده ی خطی درمان سرطان*
به روایت مهندس نکویی
قسمت دوم...
انتشار کامل در کانال بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت.
🔹برشی از قسمت دوم:
سال 72 مادربزرگم درگیر سرطان شد و چند سال بعد هم مادر خودم درگیر سرطان شدند و بهنوعی از نزدیک این درد سرطان و عملهای سختی که روی بیمار انجام میشود را لمس کرده بودم...
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
قسمت دوم قصه ی تولد شتابدهنده ی خطی درمان سرطان، به روایت مهندس نکویی
🔹سال 72 مادربزرگم درگیر سرطان شد و چند سال بعد هم مادر خودم درگیر سرطان شدند و بهنوعی از نزدیک این درد سرطان و عملهای سختی که روی بیمار انجام میشود را لمس کرده بودم، مثلاً مادربزرگم سرطان سینه داشت، کلاً سینه و غدد لنفاوی زیر بغل ایشان را برداشتند. واقعاً عمل سختی هم بود و بهنوعی مریض میمیرد و زنده میشود. بدتر از این درد اسم سنگین سرطان است که برای خود بیمار و خانواده او بسیار سخت است. خانواده خودمان را میدیدم، مادرم، خودم و بقیه بستگان که چه حالوروزی داشتند. میدیدیم که این سرطان یک بیماری عادی نیست، واقعاً دردناک است.
🔹احساس کردیم که این هم مثل داستان برانکارد است، همانطوری که آن زمان میدیدیم برانکارد بیکیفیت برای مریض استفاده میشود و رفتیم به سمت ساخت یک برانکارد خوب، الآن هم در حوزه سرطان این پنجاهنفری که در صف پرتودرمانی نشستهاند، پنجاه نفر مثل مادربزرگ خود من هستند. پنجاهتا خانواده حالوروز خانواده ما را دارند. از طرفی هم وظیفه ما است که چندین سال با این دستگاه سروکله زده بودیم و باید پای ساخت آنهم میایستادیم. خلاصه این منطق ما بود. احساس کردیم شاید ابعاد کار متفاوت باشد ولی این همان برانکارد ده سال پیش ما است. مثل همان برانکارد جذابیتهای خودش را هم داشت و همانطور که میبینیم همچنان عدهای میگویند نمیشود آن را ساخت. حتی وقتی قرار بود با طرح ساخت دستگاه شتابدهنده بهعنوان شرکت دانشبنیان وارد شهرک علمی تحقیقاتی بشویم، در جلسه دفاع، یکی از داوران پرسید: "به چه علتی فکر میکنید میتوانید دستگاه شتابدهنده خطی بسازید؟" و مهندس نجاتبخش در پاسخ گفتند ما سالهاست که با این دستگاه آشنا هستیم و از نصب تا تعمیر و نگهداری این دستگاه را انجام دادهایم و با دانش و تکنولوژی آن کاملاً آشنا هستیم... ولی حتی با این توضیحات مهندس و سابقه شرکت بهیار بازهم این آقای داور قانع نشدند و فرمودند: " تعمیر دستگاه چه ربطی به ساخت آن دارد، مثلاً در کشور صدها نفر متخصص خوب تعمیر دستگاه زیراکس و فتوکپی داریم اما اینقدر تکنولوژی این دستگاهها بالاست که تابهحال حتی یک نفر هم توان تولید آن در داخل کشور را نداشته است" توضیح و فهماندن اینکه علاوه بر موضوع تخصص و تکنولوژی، چیز دیگری وجود دارد که علت موفقیت بهیار در آن است که این اصل در تمام کارها مشترک است وگرنه مگر کم دانشگاه، پژوهشکده، آدم تحصیلکرده در کشور داریم مگر تابهحال کم پروژه تعریف شده و میلیاردها تومان از پول نفت برای آن هزینه شده... اما چه خروجی داشته...؟ پس حل مشکل فقط دانش، تکنولوژی، پول و رفع تحریم و... نیست بلکه راهکاری است که در مدل کاری بهیار باید آن را جستجو کرد.
🔹در زمان سرویس شتابدهنده دیده بودیم که خارجیها با چه غروری میآمدند ایران. وقتی هم میآمدند ساعت شروع و پایان کار را آنها مشخص میکردند و هر وقت دوست داشتند کار را تمام میکردند. ما هرچقدر میگفتیم بیا زودتر تمام کنیم، بیمارها منتظر هستند؛ گوش نمیکردند و میرفتند هتل. اینها حس بدی برای ما داشت.
🔹بعداً در بیمارستان میلاد اصفهان، وقتی از زیمنس برای نصب دستگاه پرتودرمانی میآمدند، در را میبستند تا کسی داخل نیاید. حتی در حدی شده بود که وقتی مهندسهای ایرانی زیمنس هم میآمدند، غرور آنها را هم گرفته بود. باورتان نمیشود؛ یکبار که در بیمارستان میلاد برای دیدن نحوهی نصب دستگاه داخل رفتم، به خاطر اعتراض به ورود من کار را تعطیل کردند، گفتند تو برو بیرون تا ما کار را ادامه بدهیم.
برای تعمیر و گارانتی هم باز همین داستانها را داشتیم. باید دستگاه میخوابید و هفتهها زنگ میزدند تا یک نفر را بفرستند. این فرد هم یک سری از عیوب دمدستی را میتوانست برطرف کند آنهم فقط با تعویض قطعه. سریع زنگ میزدند به آلمان و مشورت میگرفتند. ادبیاتی که خود آنها با کارشناس ایرانی که نماینده آنها در ایران بود داشتند هم خیلی بد بود. حتی تا روشن کردن کامپیوتر و چگونه به قسمت ستاپ رفتن را هم به او میگفتند، یعنی اینقدر آنها را سطح پایین میدیدند. این برای ما خیلی سنگین بود. این بود که فرصتی فراهم شد و ما کار را شروع کردیم و مهندس گفتند بریم برای ساخت شتابدهنده. قبل از آنهم یک شتابدهندهای قرار بود در بیمارستان میلاد نصب کنیم که اتفاق نیفتاد و باعث خیر شد تا دستگاه به خود ما برگردد یعنی دسترسی ما به آن عالی شد و ما هم از سادهترین قسمتهای ممکن مثل تخت و... شروع کردیم.
ادامه دارد...
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
29.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘افتتاح دستگاه شتابدهنده ی خطی درمان سرطان تمام ایرانی "امید" در مرکز خصوصی امیران، شاهین شهر اصفهان
با حضور مهندس فرید نجات بخش مدیر عامل مجموعه دانش بنیان بهیار صنعت، سازنده ی دستگاه
جناب آقای حاجی دلیگانی نماینده ی استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی
و جناب آقای دکتر امیران متخصص رادیوانکولوژی
در این ویدئو گفت و گویی پیرامون مسئله ی درمان سرطان و دستگاه شتابدهنده ی خطی امید شکل می گیرد.
@behyaarstf_ir
هدایت شده از اقتصاد دانش بنیان
69.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید
🎥...لبیک یا حسین(ع)...
روایتی از ایام شهادت سید حسن نصرالله و همزمان برگزاری دیدار رهبر انقلاب با نخبگان و استعدادهای برتر کشور
🔸 لینک با کیفیت #روایت لبیکَ یا حُسین در آپارات #سیمای_هنر_و_اندیشه
https://aparat.com/v/wwu83dj
#هرکس_میخواهد_ما_را_بشناسد_داستان_کربلا_را_بخواند
#غزه
@soha_sima
@eghtesad_daneshbonyan
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
69.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
☘ 📽 ببینیم | "داستانِ یک پل دیگر"
☘ روایتی از حضوری مردمی در جنگ اقتصادی
🍀مشاهده ی ویدئو در آپارات:
https://www.aparat.com/v/zarhy7i
@behyaarstf_ir
@soha_sima
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
.
"داستانِ یک پل دیگر"
☘ روایتی از حضوری مردمی در جنگ اقتصادی
☘ رهبر انقلاب: وقتی که مردم از مدیریت اقتصادی و فعالیت اقتصادی کنار می مانند، کار های بزرگ، شرکت های مهم، تولید های ثروت ساز برای کشور در اختیار دولت قرار می گیرد و در اختیار فعالان اقتصادی از مردم قرار نمی گیرد، همین مشکلاتی پیش می آید که ما امروز در اقتصادمان مشاهده می کنیم. مهمترین مشکل ما "دولتی بودن اقتصاد" است.
🍀مشاهده ی ویدئو در آپارات:
https://www.aparat.com/v/zarhy7i
@behyaarstf_ir
@soha_sima
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
.
☘قسمت اول رصد خانه، گفت و گو با استاد طاهرزاده است.
این قسمت از رصد خانه تلاش بسیار خوبی است برای فکر کردن به مسئلهی پیشرفت و نسبتش با انسان امروز. انسانی که اگر متوجه ذات دنیای امروز نباشد، نمی تواند حضوری شور انگیز را بیابد و در گذشته ها و نهایتا آموخته ها و اطلاعات متوقف می شود.
مشاهده ی کامل این گفت و گو در آپارات به نشانی:
https://aparat.com/v/yruh3jv
@behyaarstf_ir
همکاری شرکت دانش بنیان بهیار با دانشگاه اصفهان
. ☘قسمت اول رصد خانه، گفت و گو با استاد طاهرزاده است. این قسمت از رصد خانه تلاش بسیار خوبی است برای
🔹در پی درکی از پیشرفت
🔹باید بتوانیم نسبت خودمان را با مسئله ی پیشرفت پیدا کنیم، شاید اینکه گفتیم باید افق پیشرفت مد نظرمان باشید، این به ذهن برسد که این حرف بدیهی است و همه می دانیم باید پیشرفت کنیم. چه نیازی به فکر درباره ی پیشرفت است. مسئله این است که ما درکی از پیشرفت نداریم و آن نسبت وجودی ما با مسئله ی پیشرفت روشن نیست، جایگاه پیشرفت برای ما روشن نیست، درک و احساسی از پیشرفت نداریم.
به این فکر کنیم چه می شود کسی وارد کار علمی و تحقیقاتی می شود و یک واکسن را ۷۰ سال پیش به نتیجه می رساند و اولین کسی که آن را امتحان می کند خودش است، این چه نحوه درکی است او چه تجربه می کند؟ او به دنبال چیست که حتی کاری می کند که به ضرر خودش است یا به طور مثال در تاریخ هوانوردی از آدم هایی که در شروع تاریخ جدید به فکر پرواز افتادند و تلاش را آغاز کردند، به چه چیزی فکر می کردند که مثلا چیزی به بدن خودشان می بستند و از کوه می پریدند پایین؟ چه چیزی را او تجربه می کند که این راه را می رود، چه چیزی او تجربه می کند که به مرور تلاش خودش و کار خودش را به سمت بهتر شدن و پیشرفته شدن کار خودش پیش می برد.
چه می شود که یک خودروساز در دنیا اگر به یک خودرو می رسد که به طور مثال مورد پذیر جامعه و بازار است و آن را پسندیدن، به فکر آن است که باز هم تحقیق و توسعه انجام دهد و ماشین جدیدی را بسازد. یا مسئله ی خودرو های خودران و برقی را کار کند. برای اینکه این اتفاق بیافتد خیلی باید تلاش کنیم تا خودروی خودران داشته باشیم، باید تغییرات وسیعی در سطوح مختلف داشته باشیم که بشود به خودروی خودران رسید. اگر افق پیشرفت نباشد این تلاش ها چه معنایی دارد؟
@behyaarstf_ir
هدایت شده از سیمای هنر و اندیشه/ سُها
49.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این آنات و لحظات شگفت آوری که مکتشفین بزرگ عالم در آن لحظات به یک حقیقت دست پیدا کردند، این آنات کار خداست این همان هدایت الهیست...
بدون تردید برای اینکه شما نخبه بشوید و نخبه شمرده شوید احتیاج دارید به توفیق الهی و هدایت الهی. صرف اینکه کسی استعداد داشته باشد و بکار ببرد آدم را نخبه نمیکند... (رهبر انقلاب)
🎥...هدایت الهی...
🔹 آیتم میان برنامه قسمت اول
رصدخانه (رصد علم، فناوری و اقتصاد ایران)
🌐 ویدئوی کامل قسمت اول را از طریق لینک زیر ببینید
https://aparat.com/v/yruh3jv
#رصدخانه #مدرسه_علم_فناوری
@rasadkhaneir
@soha_sima
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
11.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 نماهنگ جدید KHAMENEI.IR بهمناسبت روز پژوهش
📹 بهبود زندگی با علم نافع
✏️ رهبر انقلاب: یقیناً یکی از پایههای مهمّ هر تمدّنی علم است -علم نافع- و ما که تکرار میکنیم «تمدّن نوین اسلامی»، قطعاً یکی از پایههایش پیشرفت علمی است.
✏️ این جوان بتواند از این دانش، برای بهبود زندگی خود و جامعهاش و پیرامونیانِ خود استفاده کند؛ #علم_نافع این است.
💻 Farsi.Khamenei.ir
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
.
.
#رصدخانه
🔻در قسمت دوم از رصدخانه، با حضور مهندس نوید نجاتبخش درباره ی مفهومی صحبت کردیم که گویی در حال کمرنگ شدن است؛
"دانشمند"
در این قسمت به امکان "حیات دانشمندانه" در این جهان و بازیابی آن شور علمی در شرکت های دانش بنیان پرداختیم.
🔺نسخه ی کامل و جامع این گفت وگو، از لینک زیر در دسترس شما عزیزان است:
https://www.aparat.com/v/tkj15m3
@rasadkhaneir
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان
6.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تیزر
💠 یکی از نتایج برتری علمی و فناوری این خواهد بود که دست دشمن از ضربه زدن به مردم غزه و ضاحیه بیروت کوتاه و مانع آتشافروزیهایی خواهد شد که دلها را میسوزاند. مقام معظم رهبری
🔻نمایشگاه خط مقدم🔻
📌 روایتی از اهمیت و نقش فعالیتهای دانش بنیان در کمک به جبهه مقاومت و تولید.
👤 راوی: شرکت دانش بنیان بهیار صنعت اصفهان و سدید کرمان
🏭 مکان: شهرک صنعتی سدید، کیلومتر ۳ جاده کرمان به زرند
🕰 زمان: از ۹ تا ۱۶ دی ماه. از هشت صبح تا هشت شب
✅ آمادگی جهت پذیرش کاروانهای زائرین مرقد شهید حاج قاسم سلیمانی
📞 تلفن هماهنگی و پذيرش: 09133458542
#خط_مقدم
#بهیار_صنعت
#شهرک_سدید
@kermansadid
@behyaarstf_ir