┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
◀️شبهه #شماره_1373
⛔️ شبهه ⛔️
@Wiki_Shobhe
اشکالی از ناحیه ضد دینان دیدم که خیلی ناراحتم کرد .میگن پیامبر مسلمین می گه از دنیا شما چندین چیز محبوب من است ؛ بوی خوش و نماز و زنان و این یعنی پیامبر مسلمین نعوذ بالله زن باز بوده است
#شبهات_پیامبر
❇️ پاسخ شبهه: ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
✅شکی در این نیست که پیامبر گرامی ما اسوه اخلاق و حسن خلق بوده است چنان که قرآن در وصف ایشان
♻️میفرماید:
« تو اخلاق عظیم و برجسته ای داری»
📖قلم4
♻️ومیفرماید:
« برای شما در زندگی و اخلاق رسول خدا اسوه نیکویی است»
📖احزاب 21
💠پیامبر گرامی میفرماید:
«من تربیت شده پرودگارم است»
📚بحار الانوار ج16 ص231
❗️اگر نبود دفع شبهات منحرفین از شخصیت پیامبر گرامی ما ؛ ما هیچ گاه در مقام پاسخگویی به این توهینات نسبت به پیامبران بر نمی آمدیم .
❇️ اما پاسخ به اشکال:
💠پیامبر گرامی ما فرمود:
«از دنیای شما سه چیز محبوب من است؛ زنان و بوی خوش و نماز که روشنی چشم من در آن است»
📚وسائل الشیعه ج2 ص144
✅باید توجه کرد:
❗️در جاهلیت شخصیت زن به قدری نزد انان بی ارزش بود که خداوند می فرماید:
«هرگاه به یکی از آنها بشارت دهند دختری نصیب تو شده صورتش سیاه می شود و مملو از خشم می شود و از قوم و قبیله خود بخاطر بشارت بدی که به او داده شده متواری می گردد»
📖نحل 57-58
🗯مورخان مینویسند:
«زن در نزد اعراب مانند کالایی خرید و فروش می شد و از هرگونه حقوق اجتماعی و فردی حتی ارث محروم بود روشن فکران عرب زن را در شمار حیوانات قرار می دادند از همین رو انان را جزئ لوازم و اثاث زندگی می شمردند»
📚فروغ ابدیت ص46
👌اما اسلام بر این نگاه نسبت به زن خط بطلان کشید .
🔷در روایتی امده است که در نزد پیامبر به فردی خبر دادند که دارای دختر شده ای .او ناراحت شد .پیامبر خطاب به او فرمود:
«چرا ناراحت می شوی دختر همانند گلی در منزل تو است »
📚الکافی ج6 ص5
✅ از سوی دیگر در اسلام برنامه ویژه ای بر روی محبت به همسر و زن ترتیب داده شد تا مرد گمان نکند که زن تنها ابزاری برای اطفائ شهوتش میباشد و ارزش دیگری ندارد .
♻️آنجایی که خداوند میفرماید:
«از نشانه های وجود او همسرانی است از جنس خودتان که برایتان افرید تا در کنار انان آرامش گیرید و در میانتان مودت و رحمت قرار داد»
📖روم22
💠امام صادق فرمود:
«هر چقدر ایمان انسان بالا رود به همان مقداز محبتش نسبت به همسر و زنش افزایش می یابد»
📚الکافی ج5 ص320
🗯وفرمود:
«این که مرد به همسرش بگوید تو را دوست دارم این جمله هیچگاه از قلبش بیرون نمی رود»
📚الکافی ج5 ص568
✅این که پیامبر گرامی میفرماید از دنیای شما زنان محبوب من هستند یعنی من نسبت به همسران مومنه و شایسته ام محبت دارم و نگاه ابزاری به آنان ندارم .شما نیز به من اقتدا کنید و محبت انان را در سینه داشته باشید و با همسرانتان بد رفتار نکنید و با انان همانند حیوان برخورد نکنید .چنان که در جاهلیت چنین می کردید .
💠چنان که امام صادق فرمود:
«از اخلاق انبیا محبت به زنان و همسرانشان بوده است»
📚وسائل الشیعه ج20 ص22
👌با توجه به این نکات پاسخ از اشکال بدست می آید.
🔶منبع: پرسمان اعتقادی
🇮🇷 کانال "ویکےشبهہ" کانال جامع شبهات و شایعات فضاے مجازے🇮🇷
🆔 @wiki_shobhe
☆○═════════┅
📡 کانال ✅ ویکےشبهہ ✅ در ایتا📲
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
کانال 🇮🇷 ویکےشبهہ 🇮🇷 در تلگرام:📲
https://telegram.me/Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_1374
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
بسیاری همواره پرسیده اند ، چرا پاداش های بهشتی اسلام ، اکثرا چیزهایی هستند که در این دنیا حرام شده اند ؟ چرا در این دنیا از چیزی دوری کنیم به امید آنکه شاید ، در یک دنیای دیگر که کسی آن را ندیده ، به آن برسیم....
حافظ شیرازی با زیرکی تمام ، وعده های بهشتی را افسانه می خواند. او که در جوانی به حفظ قرآن روی آورد ، در دوران پختگی در اندبشه های خود تجدید نظر می کند و این سوال را می پرسد که چرا آنچه در این دنیا سبب جهنمی شدن است ، پاداش بهشتیان است؟!
چرا نقد را باید به بهای نسیه کنار گذاشت ؟
عاشقان را گر در آتش می پسندد لطف دوست
تنگ چشمم گر نظر در چشمه کوثر کنم
من که امروزم بهشت نقد حاصل میشود
وعده ی فردای زاهد را چرا باور کنم؟؟؟
دوش لعلش عشوهای میداد حافظ را ولی
من نه آنم کز وی این افسانهها باور کنم
#دینی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
✳️ #حافظ چنان شيفته ي #عشق است که بهواي سر کوي جانا ،سايه ي طوبي و دلجويي #حور و #لب_حوض از يادش بدر مي رود باغ بهشت و سايه ي #طوبي و قصر حور را با خاک کوي دوست برابر نمي نهد و قصه ي بهشت را حکايتي از کوي يار و شرح جمال را روايتي از حسن او مي داند و خيال دوست را بر صحبت حور ترجيح مي دهد :
«سايه ي طوبي و دلجويي حور و لب حوض
به هواي سر کوي تو برفت از يادم »
«باغ بهشت و سايه ي طوبي و قصر حور
با خاک کوي دوست برابر نمي کنم »
«اي قصه ي بهشت زکويت حکايتي
شرح جمال حور زرويت روايتي »
«صحبت حور نخواهم که بود عين قصور
با خيال تو اگر بادگري پردازم »
1⃣در قرآن و روايات راجع به نعمت هاي #جسماني بهشت زياد سخن گفته شده و يکي از نعمت هاي مهم که در تشويق انسان ها به #ايمان و #عمل_صالح تاثير فراوان دارد و در قرآن و روايات به وفور ذکر شده، همسران پاک و زيبا رو و جذاب بهشتي است. اما اين بدان معنا نيست که نعمت هاي جسماني بهشت و از جمله همسران پاک و زيبا رو و رعناي بهشتي، بهترين نعمت بهشت است و نعمتي بالاتر از آن در بهشت وجود ندارد.
در ضمن؛
ماهیت پاداشهای بهشتی با لذات کاذب دنیوی یکسان نیست.
#شراب_بهشتی با شراب #دنیوی با یک ماهیت نیستند.همانطور که ماهیت #دنیا و #آخرت با هم یکسان نیست.
مثلا پرخوری در دنیا،سبب بیماری میشود.در حالیکه در بهشت مریضی وجود ندارد و به همین دلیل بهشتیان میتوانند انواع و اقسام خوردنیها و خوراکی ها را بدون محدودیت مورد استفاده قرار دهند.
2⃣ اين بيانات با توجه به فهم و درک مخاطبان قرآن است. مخاطب #قرآن عموم مردم هستند و #عموم_مردم هم درکشان در حد نعمت هاي جسماني است و همتشان از خواهش هاي جسماني فراتر نمي رود.
وقتي عموم مخاطبان در اين سطح هستند و سخن گفتن از نعمت هاي #معنوي و فرا مرتبه بهشت از درک و #فهم آن ها بالاتر است و در آنان چندان ايجاد انگيزه و طلب و حرکت نمي کند، آيا صحيح است که قرآن بيش از توصيف نعمت هاي #جسماني_بهشت، به توصيف آن ها بپردازد؟
روايات هم معمولا خطاب به همين مردم عادي و سطحي نگر صادر شده و براي جذب آن ها به بهشت بوده است از اين رو مطابق فهم و درک و نياز آن ها سخن گفته اند.
البته قرآن در توصيفاتي گذرا به آن نعمت ها تصريح کرده و ارزش والاي آن ها را يادآوري نموده و از آن فروگذار نکرده، ولي پرداختن بيش از آن حد را لازم و مفيد نديده است. (العاقل يکفيه الاشاره)
3⃣به يادآوري نعمت هاي غير جسماني بهشت در قرآن توجه کنيد :
🔸احترام و #کرامت فوق العاده بهشتيان که ملائکه آنان را استقبال مي کنند و خوشامد مي گويند و ... :
«وَ سيقَ الَّذينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَراً حَتَّى إِذا جاؤُها وَ فُتِحَتْ أَبْوابُها وَ قالَ لَهُمْ خَزَنَتُها سَلامٌ عَلَيْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوها خالِدين؛ (زمر آیه ۷۳) و آنان را كه از پروردگارشان ترسيده اند گروه گروه به بهشت مىبرند. چون به بهشت برسند درهايش گشوده شود.
🔸 و خازنان بهشت گويندشان: سلام بر شما، بهشتتان خوش باد، به درون بياييد، همواره در اينجا خواهيد بود».
🔸بنا بر اين آيه بهشت را براي بهشتيان آماده کرده و درها گشوده و بهشتيان را با احترام به سوي بهشت روانه ساخته و #ملائکه خوش آمد گويان استقبال مي کنند و مطابق آيات ديگر بعد از ورود هم بر آنان وارد شده و از جانب خداي رحمان و رحيم به #بهشتيان خوشامد مي گويند:
«وَ الْمَلائِكَةُ يَدْخُلُونَ عَلَيْهِمْ مِنْ كُلِّ بابٍ سَلامٌ عَلَيْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ؛ (رعد آیه ۲۳-۲۴) و فرشتگان از هر در به نزدشان آيند. سلام بر شما به خاطر آن همه شكيبايى كه ورزيدهايد. سراى آخرت چه سرايى نيكوست»
🔸در آنجا محيط صلح و صفا و دوستي و امنيت است و هيچ خوف و هراسي در کار نيست از جمله هراس از مرگ که ريشه کن شده است:
«لَهُمْ دارُ السَّلامِ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ هُوَ وَلِيُّهُمْ بِما كانُوا يَعْم َلُونَ؛ (انعام آیه ۱۲۷) براى آن ها در نزد پروردگارشان، خانه آرامش است. و به پاداش كارهايى كه مىكنند، خدا دوستدار آن هاست».
«إِنَّ الْمُتَّقينَ في مَقامٍ أَمين؛ (دخان آیه ۵۱) پرهيزگاران در جاى امنى هستند»
🔸در #بهشت از نعمت همنشيني با پيامبران و اوليا و صلحا برخوردارند:
«وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِكَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفيقا؛ (نساء آیه ۶۹) و هر كه از خدا و پيامبرش اطاعت كند، همراه با كسانى خواهد بود كه خدا نعمتشان داده است، چون انبياء و صديقان و شهيدان و صالحان. و اينان چه نيكو رفيقانند».
🔸در آن محيط جز زيبايي و مهر و محبت و صفا نيست و از زشتي و دشنام و بي مهري خبري در آن نمي باشد:
«لا يَسْمَعُونَ فيها لَغْواً وَ لا تَأْثيماً إِلاَّ قيلاً سَلاماً سَلاماً؛ (واقعه آیه ۲۵-۲۶) در آنجا نه سخن لغو شنوند و نه گناه آلود. جز يك سخن: سلام، سلام».
🔸شادابي و شادکامي و چهره هاي بشاش و سرزنده و با طراوت حاصل اين آرامش #روحي و #رواني است:
«تَعْرِفُ في وُجُوهِهِمْ نَضْرَةَ النَّعيم؛ (مطففین آیه ۲۴) بر چهره هاشان طراوت نعمت را بشناسى».
و نعمت بزرگ لقاء الله و ديدار خدا:
«وُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ ناضِرَةٌ إِلى رَبِّها ناظِرَةٌ؛ (قیامت آیه ۲۲-۲۳) در آن روز چهره هايى هست زيبا و درخشان، كه سوى پروردگارشان نظر مىكنند».
🔸و بالاخره #رضايت_خدا از آنان که بالاترين نعمت ها مي باشد:
«رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظيمُ؛ (مائده آیه ۱۱۹)
خدا از آنان خشنود است و آنان نيز از خدا خشنودند. و اين كاميابى بزرگى است».
✅اينها نمونه اي از نعمت هاي غير جسماني بهشت است که با نعمت هاي جسماني بهشت قابل قياس نيستند؛ ولي غالب مخاطبان از درک و ارزش آن ها غافل و نسبت به آن ها کم توجه اند از اين رو مانور بيشتر بر روي نعمت هاي جسماني است که براي مخاطبان قابل فهم و شوق انگيز تر است.
@Forqanecybery
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1374
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
مگر در حقوق بین الملل سفارت یک کشور در حکم خاک آن کشور نیست .مگر در دستورات اسلامی از اهمیت وفای به عهد و پیمان فراوان سخن گفته نشده است با این حال چرا ایران پیمان شکنی کرد و به سفارت آمریکا تجاوز کرد ایا این کار توجیه عقلایی و شرعی دارد
#سیاسی #دینی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
👌توجه به نکاتی لازم است؛
1⃣تسخیر سفارت آمریکا یک حرکت خود جوش و مردمی بوده است نه دولتی و حقوق بین الملل حرکت های تلافی جویانه مردمی در برابر نقض حقوقشان را نفی نمی کند
2⃣شکی در این نیست که آمریکا بارها و بارها حقوق ملت ایران را نادیده و به حقوق آنها تجاوز کرده بود.این تجاوزات به طور رسمی از سرنگونی دولت ملی در 28 مرداد 1332 آغاز می شود و با حمایت های نظامی و سیاسی و اقتصادی و تبلیغاتی از رژیم استبدادی محمد رضا شاه تا آخرین لحظات عمر او ادامه می یابد و همین طور این عداوت ها پس از انقلاب تداوم داشت و با پذیرش شاه در کشور آمریکا خشم انقلابی مردم بیش از پیش بر انگیخته شد .و پس از تسخیر نیز اسناد فراوانی از برنامه ریزی آمریکا جهت اقدام تخریب گرایانه بدست آمد.با توجه به این نکات این اقدام مردمی دانشجویان پیرو خط امام در تسخیر این لانه جاسوسی بسیار منطقی جلوه می کند
3⃣از منظر شرع نیز وفای به پیمان در برابر پیمان شکن و متجاوز امری بی ارزش و ناپسند قلمداد شده است.
🔷حضرت علی می فرماید:
«وفاداری در برابر پیمان شکنان پیمان شکنی در پیشگاه خدا است و پیمان شکنی با آنان وفاداری نزد خدا است»
📚نهج البلاغه حکمت 259
🗯اگر دشمن پیمان شکنی کند و حقوق جامعه تجاوز کند و ما در برابر آنها به عهد خود وفا کنیم این نشانه ضعف و ذلت ما در برابر آنها است و آن را حمل بر ترس ما می کنند و سبب جسارت بیشتر آنها میشود از این رو دستور به مقابله به مثل داده شده است
📚پیام امام امیر المومنین ج14 ص152
✏️قرآن می فرماید:
«و هر گاه (با ظهور نشانه ها)از خیانت گروهی بیم داشتی به طور عادلانه به آنها اعلام کن که پیمانشان لغو شده است زیرا خداوند خائنان را دوست ندارد»
🔷انفال58
❗️این در حالی است که قرآن تاکید می کند که نسبت به آن هایی که به عهد خود وفادارند وفادار بمانید .در آیه چهارم سوره توبه بعد از اعلان جنگ با مشرکین پیمان شکن می فرماید:
«مگر کسانی از مشرکان که با آنها عهد بستید و چیزی از آن را در حق شما فرو گذار نکرده اند و احدی را بر ضد شما تقویت نکرده اند پیمان آنها را تا پایان مدتشان محترم شمارید»
🗯ولی درباره پیمان شکنان تاکید به مقابله به مثل داده است و می فرماید:
«اگر پیمان های خود را پس از عهد خویش بشکنند و آیین شما را مورد طعن قرار دهند با پیشوایان کفر پیکار کنید چرا که آنها پیمانی ندارند »
🔷توبه12
👌از این نکات روشن میشود که حادثه 13 آبان به هیچ عنوان با قوانین شرعی و بین الملل مخالفتی ندارد بلکه این حادثه مصداق روشن عمل کردن به تکلیف شرعی بوده است.
📚 منبع : کانال پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1375
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
از طرفی گفته میشود خدا رحمن و رحیم است و به بندگان خود [حتی کفار] نظر لطف دارد ، و از طرف دیگر در قرآن آمده است "ان الله لایهدی القوم الکافرین" ؛ این تناقض چگونه قابل جمع میباشد ؟
#دینی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
✳️نباید اول حکم قطعی داد که این یک "تناقض" است ، سپس سؤال نمود که "حالا این تناقض چگونه جمع میشود" ؛ بدیهی است که اگر "تناقضی" در کار باشد ، هیچگاه قابل جمع نخواهد بود . ذهن ما گاهی معانی واژگان را یا نمیداند و یا خلط مبحث میکند ، گاهی نیز موضوعات را خلط مبحث میکند و همین موارد سبب میگردد که برخی از مباحث در نظر ما تناقض بیاید.
🔸به عنوان مثال ، به همین سؤال اشاره میگردد که معانی و مصادیق «رحمت خدا» ، «لطف خدا» و نیز "امر هدایت" ، با هم خلط مبحث شده اند ، آن هم بدون اطلاع و توجه به معانی هر کدام!
♦️رحمت واسعه ی خداوند سبحان :
رحمت خداوند متعال ، واسعه است ، یعنی همگان را در بر میگیرد ، چنانکه فرمود : «وَ رَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ ؛ و رحمتم همه چيز را فرا گرفته است / الأعراف ، 156» ؛ و چنانکه امیرالمؤمنین ، امام علی (ع) ، دعای ژرف و جامع کمیل را با این جمله آغاز مینمایند : «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِرَحْمَتِكَ الَّتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ ؛ پروردگارا ! من از تو درخواست میکنم ، به [حق] رحمت تو که همه چیز را فرا گرفته است».
1⃣این رحمت عام و واسعه ، وجود بخشی به هر چیزی است . خواه پدید آمدن انسان باشد ، یا حیات و پدیداری لحظه به لحظه ی او باشد ؛ خواه سایر پدیده ها باشد ؛ خواه رزق و روزی و آنچه به وجود آمده و انسان آن را برای خود کسب و اخذ میکند و از آن بهره میبرد باشد ؛ خواه عقوبت نکردن به کفر ، شرک ، ظلم و هر گناهی و نیز مهلت دادن برای بخشیدن باشد ؛ خواه بخشش پس از استغفار و توبه باشد و ... پس همگان شمول این رحمت قرار گرفته اند.
2⃣اما ، تداوم این رحمت ، چه در دنیا و چه در آخرت (الرحیم) ، مستلزم مهیا شدن بسیاری از امور ، حالات و مواضع اعتقادی و عملکردها میباشد ، همیشه برای پدید آمدن معلولها ، باید علت ها فراهم شوند . چنانکه گفته میشود : «اینجا مدرسه ابتدایی یا متوسط و یا دانشگاه است ؛ بنابراین تمامی شرکت کنندگان آن ، دانش پژوه هستند ، اما تداوم تحصیل در آن ، مستلزم گذر موفق از هر مرحله میباشد.
3⃣از این رو، تداوم رحمت ، شامل کسانی میگردد که اولاً رحمت الهی را باور کرده باشند ؛ ثانیاً خود را در میدان این رحمت قرار داده باشند و ثالثاً مسببات تداوم و زیادت آن را با یأس از رحمت و نیز ضایع نکردن رحمات ، از بین نبرده باشند . فرض کنید که آبی را برای گرم شدن، روی حرارتی قرار داده اید . بدیهی است که اگر حرارت (علت) را بردارید، دیگر آب گرمی (معلول) به دست نمیآید . چنانکه امید و یا یأس از رحمت را به عنوان "علت" برای شمول رحمتش بیان نمود.
♦️مؤمنان (امیدوار به رحمت):
🌼«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَالَّذِينَ هَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أُولَئِكَ يَرْجُونَ رَحْمَتَ اللَّهِ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ»
✏️ترجمه : آنان كه ايمان آورده و كسانى كه هجرت كرده و راه خدا جهاد نموده اند آنان به رحمت خدا اميدوارند خداوند آمرزنده مهربان است / البقره، 218»
♦️کافران (مأیوس از رحمت):
🌼« وَالَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِ اللَّهِ وَلِقَائِهِ أُولَئِكَ يَئِسُوا مِنْ رَحْمَتِي وَأُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ» (العنکبوت، 23)
✏️ترجمه: و كسانى كه آيات خدا و لقاى او را منكر شدند آنانند كه از رحمت من نوميدند و ايشان را عذابى پر درد خواهد بود.
♦️قصه عشق و محبت:
قلب انسان ، که جایگاه فهم و محبت اوست ، مانند ظرفی است و البته به بزرگی عالم خلقت ؛ لذا "حرم الله و بیت الله" میباشد . این ظرف ، مانند هر ظرف دیگری ، دهانه ای دارد . اگر دهانه اش رو به رحمت الهی شد (حب الله)، از ریزش آن نصیبی میگیرد ؛ اما اگر پشت به رحمت الهی کرد و دهانه را رو به دنیا گرفت (حبّ الدنیا)، قطره ای از این بارانی که وسعت دارد و همه جا را فرا گرفته، در آن نمیریزد . حال تصور کنید که کسی ظرف قلب خود را معکوس قرار دهد و هر از چند گاهی به خداوند منّان گلهمند شود که «مگر نفرمودی رحمت تو واسعه است، پس چرا به من چیزی نرسید؟!»
♦️لطف خداوند منّان :
لطیف ، در مورد اجسام ، یعنی سبک و نرم و شفاف . هر چه جرم کمتر باشد ، ماده لطیفتر است و البته پر اثرتر . مانند تفاوت آتش موم ، با آتش نفت ، آتش بنزین ، آتش گاز ، آتش برق ... و بالاخره آتش غضب الهی و جهنم . در امور غیر مادی نیز لطیف به معنای "بخشنده" نیست ، بلکه به معنای بسیار دقیق ، پرنفوذ ، ظریف و شفاف تر از رؤیت های مادی میباشد . این که ما در مقابل محبتی میگوییم : «لطف کردید» نیز ناظر بر همان معنای ظرافت و دقتِ غیر مادی میباشد.
🔸آری ، خداوند متعال ، به تمامی مخلوقات وبندگان خود، خبیر ، بصیر و لطیف است ؛ (الحج، 63)؛
🔸بنابراین ، همگان مخلوق خدا، مرزوق خدا و مشمول "لطف" خداوند متعال میباشند و احوال هیچ مخلوقی از او پوشیده نمیباشد.
♦️نکته:
دقت شود که رحمت ، لطف ، جود ، کرم ، فضل ، عفو و مغفرت واسعه ی الهی ، هرگز به معنای بی حکمتی ، بینظمی و بی عدالتی در نظام خلقت و هدایت و مساوی قرار دادن همگان [مؤمن ، کافر ، متقی ، فاسق ، عادل ، ظالم و ...] نمیباشد ؛ بلکه نظام هدفمند ، حتماً نظم ، چارچوبها و قوانین هدفمند و حکیمانه ای دارد . لذا تصریح نمود که "رحمت واسعه"ی الهی ، دلیلی برای منتفی ساختن مجازات مجرمان نمیباشد ؛ (الأنعام، 147)
♦️رحمتِ هدایت:
رحمتِ هدایت نیز از این قواعد و چارچوبها مستثنا نمیباشد . هدایت عامه است و همگان را شامل میگردد ؛ پیامبر این هدایت نیز «رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ» میباشند ، قرآن کریم نیز برای همگان نازل شده است ؛ (الفرقان، 1) ؛ اما ، اگر کسی خودش این رحمت را پس زد ، از جرگه ی رحمت خارج شد ، هدایت را نپذیرفت ، راه کج را انتخاب کرد و با اراده ی خویش ، مسیر هلاکت را پیمود ، او را به زور مشمول این رحمت قرار نمیدهند و به زور (جبر) در صراط مستقیم نگهش نمیدارند.
🔰بدیهی است که تا کسی گام نخست را برندارد ، نمیتواند گام دوم و گامهای بعدی را بردارد ؛ تا کسی کلاس اول را با موفقیت طی نکند ، نمیتواند وارد کلاس دوم شود ... ؛ حال آیا و میتواند بگوید : «مگر اینجا مدرسه نیست و همه محصل نیستیم ؛ یا مگر اینجا میدان مسابقه نیست و همه دونده نیستیم ، پس چرا من به گام یا کلاس دوم نرسیدم؟!»
🔸گفت : «گر گدا کاهل بود ، تقصیر صاحبخانه چیست؟».
♦️هدایت نشدن کفار :
بنابر این ، همگان در گام نخست ، مشمول رحمت و هدایت الهی قرار میگیرند . به همه عقل ، قلب ، فطرت و امکان تحقیق ، تفحص و کسب علم و عمل صالح داده شده است . پیامبر اکرم (ص) و قرآن کریم نیز عمومی است و راه رشد از گمراهی نیز به خوبی تبیین و روشن شده است ؛ پس اگر کسی نخواست ، خودش نخواسته است . «لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ ... ؛ در دين هيچ اجبارى نيست (هدایت جبری نیست) و راه از بيراهه بخوبى آشكار شده است ... / البقره، 256» یعنی همین . هدایت نیز چارچوب دارد ، علت و معلول دارد ، پس اگر کسی خودش را از شمول رحمتِ هدایت خارج کرد ، بدیهی است که هدایت نخواهد شد . وقتی علت از بین رفت ، معلولی نیز پدید نمیآید.(آلعمران، 86 و 87)
🔍 @Sho1bahat 👥
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1376
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
حدثَنَامُسَدَّدٌ، حدثَنَا يَحْيَى، عَنْ سُفْيَانَ، قثنا عَطَاءُ بْنُ السَّائِبِ، عَنْ أَبِي عَبْدِ الرَّحْمَنِ السُّلَمِيِّ، عَنْ عَلِيٍّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ, أَنَّ رَجُلا مِنَ الأَنْصَارِ دَعَاهُ وَعَبْدَ الرَّحْمَنِ بْنَ عَوْفٍ ، فَسَقَاهُمَا قَبْلَ أَنْ تُحَرَّمَ الْخَمْرُ ، فَأَمَّهُمْ عَلِيٌّ فِي الْمَغْرِبِ ، فَقَرَأَ قُلْ يَأَيُّهَا الْكَافِرُونَ سورة الكافرون آية 1 فَخَلَطَ فِيهَا فَنَزَلَتْ لا تَقْرَبُوا الصَّلاةَ وَأَنْتُمْ سُكَارَى حَتَّى تَعْلَمُوا مَا تَقُولُونَ سورة النساء آية 43 . كَذَا أَخْرَجَهُ أَبُو دَاوُدَ ، وَأَخْرَجَهُ التِّرْمِذِيُّ ، عَنْ عَبْدِ بْنِ حُمَيْدٍ ، وَقَالَ : 👈حدِيثٌ حَسَنٌ صَحِيحٌ . وَرَوَاهُ النَّسَائِيُّ ، عَنْ عَمْرِو بْنِ عَلِيٍّ ، عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ ، عَنْ سُفْيَانَ بِنَحْوِهِ(اسناده صحیح)👉
سنن ابی داوود ج 3 ص 325
لاحادیث المختاره ج 2 ص 188
از علی روایت شده است که شخصی از انصار؛ او و عبدالرحمن بن عوف را دعوت نموده و به آن دو شراب قبل از حرمت شراب، شراب نوشانید ؛ علی در نماز مغرب امام ایشان شده و سوره کافرون را اشتباه خواند؛ پس آیه نازل شد که زمانی که مست هستید نزدیک نماز نشوید و...
حکم علامه شیخ ناصر الدین آلبانی به صحیح بودن حدیث.
❇️ پاسخ اول ❇️
🆔 @wiki_shobhe
✅ پاسخ دوم شبهه👇
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe/3551
✔️ بي ترديد سر منشأ اين تهمت زشت به امير المؤمنين عليه السلام ، همانطور که حاکم نيشابوري گفته ، خوارج و به نظر ما خاندان بني اميه هستند كه براي ضربه زدن به امير المؤمنين عليه السلام و پايين آوردن مقام آن حضرت در ميان مردم بوده است.
بسياري از بزرگان اهل سنت نوشتهاند كه يازده از مسلمانان در خانه ابوطلحه جمع شدند و شراب نوشيده و مست شدند. يكي از آنها كه خيلي مست شده بود، شعرهايي درباره ی كشتگان بدر از كفار سرود. خبر به نبي مكرم اسلام (ص) رسيد و آن حضرت با عصبانيت آمد و با چيزي كه در دست داشت، به شخصي كه شعر خوانده بود زد...
از بين اين ده نفر كه شراب خورده بودند، اسم 9 نفر آنان مشخص است كه ابن حجر عسقلاني در فتح الباري ، ج10 ، ص30 ، باب نزل تحريم الخمر ، تك تك آنان را نام ميبرد.
👈اما بررسي سند روايات:
در صحاح سته دو روایت یکی از ترمذی و دیگری از ابی داود در این باره نقل شده که روایت فوق، از سنن ابی داود است.
1⃣ ناقل قصه (در هر دو روایت) از امير مومنان علی (ع)، ابي عبد الرحمن السلمي است كه وي از دشمنان امام علي (ع) بوده است. او از کساني است که در لشکر امير مومنان بود؛ اما به اقرار خويش در باطن با حضرت دشمني داشت.
طبري در کتاب المنتخب من ذيل المذيل (ص 147) از خود او نقل مي کند که وي با امير مومنان دشمن بوده است: ابو عبد الرحمن السلمي ؛ اسم او عبد الله بن حبيب است ... شخصي به ابو عبد الرحمن گفت: تو را به خدا قسم مي دهم ! چه زماني با علي دشمن شدي؟ آيا همان زماني نبود که در کوفه مالي را تقسيم نمود؛ اما به تو و خانواده ات چيزي نداد؟ پاسخ داد: آري !!!
ابراهيم ثقفي نيز در کتاب الغارات، نام وي را در ميان عدهای از فقهاي بزرگ آورده که با امير مومنان دشمنی مینمودند.
حال سوال این است كه آيا ميتوان به روايت چنين شخصي اعتماد كرد؟ مگر نه اين كه به اتفاق شيعه و سني، كسي كه با اميرالمؤمنين عليه السلام دشمن باشد، منافق است؟ آيا به روايت شخص منافق ميتوان اعتماد و به امير مؤمنان تهمت زد؟
بنابراين ( هر دو ) روايتي كه در صحاح سته اهل سنت آمده، به خاطر بودن اين شخص در سلسله سند، از اعتبار ساقط است.
2⃣ دومين راوي در سلسله سند هر دو روايت كه از أبي عبد الرحمن نقل ميكند، عطاء بن سائب است. مزي در تهذيب الکمال ( ج 20 ص 91 ) درباره او مي نويسد: از يحيي روايت شده است که گفت: عطاء ديوانه شد و تنها اگر کسي از او در ابتدا شنيده باشد صحيح است... از يحيي بن معين شنيدم که مي گفت: ليث بن أبي سليم مانند عطاء بن سائب ضعيف است .
هيثمي نيز در رد روايت وي مي گويد: اين روايت را احمد نقل کرده است و در سند آن عطاء بن سائب است و او نيز ديوانه شد. ( مجمع الزوائد ج 4 ص 83 ) ذهبي نيز در ترجمه وي مي گويد: يحيي گفته است: نمي توان به او استدلال کرد. ( ميزان الاعتدال ج 3 ص 71 )
👇ادامه پاسخ👇
3⃣ سومين راوي ( البته در سلسله سند روایت ترمذی ) ابو جعفر رازي است كه بسياري از بزرگان اهل تسنن وي را تضعيف كردهاند . مزي در تهذيب الکمال (ج 33 ص 195) در باره او ميگويد: عبد الله بن احمد از پدرش نقل مي کند که وي در روايت قوي نيست... از عمرو بن علي روايت شده است که گفت: او ضعيف است ؛ اگر چه راستگوست اما حفظ او بد است. ابو زرعه گفته است: او پيرمردي است که غلط هاي بسيار دارد. زکريا بن يحيي ساجي گفته است: راستگويي است که حرف هاي او محکم نيست . نسايي و عجلی نيز گفته اند: او قوي نيست. ابن حجر عسقلاني نيز در تهذيب التهذيب (ج12 ، ص57) مي گويد: ابن حبان گفته است: او از مشاهير روايات غير قابل قبول نقل مي کند؛ به نظر من استدلال به روايت او صحيح نيست مگر زماني که با روايات ثقات موافق باشد.
👈 نظر سيد محمد باقر حكيم دربارهٔ این روایات: هيچ مسلماني که اندکي از شخصيت امير مومنان آگاهي داشته باشد، شک در دروغ بودن اين روايـت از زبان آن حضرت نمي نمايد ؛ زيرا امير مومنان عليه السلام از زمان کودکي در دامان رسول خدا (ص) بزرگ شده و اخلاق ايشان را به خود گرفته است؛ چگونه مي توان تصور نمود که چنين کاري از وي صادر شده باشد؛ مخصوصاً اگر با ديده ی دقت به نزول آياتي که قبل از اين ماجرا در مورد مذمت شراب آورده شده است بنگريم و نيز رواياتي را که مي گويد کسي که اين آيه در مورد وي نازل شده است، از بزرگان صحابه است که در جاهليت عادت به شرب خمر داشته است، ببينيم ، هدف سياسي از اين روايت را درک مي کنيم.
( علوم القرآن ص 303)
پاسخ (خلاصه شده) از:
www.valiasr-aj.com
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1377
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
بسم الله الرحمن الرحیم
دونالد ترامپ رییس جمهور شد! خراب کردی آقای رائفی پور!
#سیاسی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
دوستان شاید این چند روزه با کلیپ های تقطیع شده ای از #استاد_رائفى_پور رو به رو شده باشید در شبکه های اجتماعی مبنی بر اینکه این استاد پیش بینی ریاست جمهوری امریکا رو اشتباه انجام دادند.
قصد ما نه توجیه حرفای آقای رائفی پوره و نه طرفداری متعصبانه،
فقط ذکر چند نکته برای افزایش سواد رسانه ای کاربران بخصوص در فضای مجازی رو لازم میدونیم :
اول: این کلیپ استاد رو تقطیع شده
برای قضاوت درمورد حرف یک پژوهشگر یا سخنران باید حرفای قبل و بعد اون جمله شم بشنویم .
دوم: دوستان متاسفانه هنوز فرق بین پیش گویی و پیش بینی رو نمیدونن؛
پیشگویی👈یعنی من میگم این اتفاق می افتد وحتما خواهد افتاد.
پیش بینی👈یعنی طبق اطلاعات و تحقیقات من،احتمال دارد این اتفاق بیفتد و احتمال دارد نیفتد و بر اساس مشاهدات صورت میگیرد
خوب عده ای بی منطق و بی انصاف شروع کردند به انتشار یک کلیپ تقطیع شده وشروع کردند به گفتن اینکه استاد پیش گویی اشتباه کرده
دوستان عزیز پیشگویی کار محقق نیست معصوم میتونه پیشگویی کنه به اذن خدا که شکی درش نیست
یه جاهایی هم پیشگوهایی مثل نوستراداموس که کاری به راست و دروغ ادعاهاشون نداریم ،
در صورتی که این استاد بزرگوار نتیجه تحقیقاتش رو بیان کرده و پیش بینی کرده که در همون کلیپ هم که به مدت 13 دقیقه است ترامپ رو رییس جمهور میدونه و فقط در مورد کلینتون یک احتمال میده که طبق مطبوعات صهیونیستی بعد از یک سیاه پوست یک زن رو روی کار بیاورند.
(ضمنا پیش بینی تمام کارشناسان بزرگ و متبحر دنیا در مورد انتخابات آمریکا هم اشتباه از آب دراومد و دنیا هنوز تو شوکه... )
از این کلیپ تقطیع شده که بگذریم میخوام چند پیش بینی کاملا صحیح رو از این استاد بزرگوار رو بخونین👇
♨️ پیش بینی داعش با پرچمهایی سیاه نماد ایسیسisis (محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/71
♨️پیش بینی حمله داعش به عربستان(محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/3962
♨️ پیش بینی فتنه مذهبی بین مسلمانان و مسیحیان مصر.(محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/3864
♨️ پیش بینی در مورد اوضاع ترکیه، 20 فروردین مشهد.(محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/3729
♨️ پیش بینی جنگ ارمنستان و آذربایجان در سال 90.(محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/2633
♨️ پیش بینی درباره مذاکرات و توافق در 12 بهمن 91.(محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/1408
♨️ پیش بینی در مورد اختلاف افکنی بین سپاه و ارتش.(محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/3809
♨️ پیش بینی کاهش بودجه نظامی کشور بعد از برجام.(محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/3965
♨️ پیش بینی استاد در مورد غرامت خواهی شهروندان آمریکایی از دولت ایران و تحقق ان بعد از دو روز.(محقق شده)
https://telegram.me/aliakbarraefipur/4581
♨️ پیش بینی استاد در مورد دست دادن ظریف و اوباما.(محقق شده)
https://telegram.me/aaraefipoor/203
🔷🔴🔷🔴🔷
خوب دوستان ما گفتیم پیش بینی بر اساس تحقیق های استاد بوده و اکثرا هم محقق شده و کلیپ پیش بینی ها موجوده.
ولی اینکه یک عده پیش بینی رو با پیش گویی اشتباه بگیرند و بر اساس یک کلیپ تقطیع شده قضاوت کنند کار پسندیده ای نیست.
🔻🔻🔻
●○●○سخن چون برابر شود با خرد / روان سراینده رامش برد ●○●○
@aliakbarraefipur
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1378
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
برخی می گویند مراجع آخر الزمان شیعه از جیب خودشان بدون توجه به روایات اهل بیت فتوا می دهند مانند تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی که می گویند حرام است .مگر در زمان پیامبر و اهل بیت ماشین بوده است که تخلف از قوانین حرام باشد واهل بیت حکمش را گفته باشن
#اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔷در روایات ما آمده است که هیچ مساله ای نمی باشد مگر انکه حکم آن در قرآن یا سنت بیان شده است
📚بحار الانوار ج2 ص168 باب 22
🗯 در دستورات اسلام یک سلسله اصول کلی و بسیار وسیع و گسترده ای وجود دارد که می تواند بر نیازهای متغیر و مسائل مستحدثه منطبق شود و پاسخگوی به آن مسائل باشد.
👌مثلا با گذشت زمان یک سلسله قراردادهای جدید و روابط حقوقی در میان انسانها پیدا می شود که در عصر نزول قرآن هر گز وجود نداشته است مثلا در آن زمان بیمه با شاخه های متعددش موجود نبوده است و همچنین انواع شرکت هایی که در عصر و زمان ما بر حسب احتیاجات روز به وجود امده ولی با این حال یک اصل کلی در اسلام داریم به عنوان لزوم وفای به عقد و عهد
📓مائده 1
❗️که همه این قراردادها را شامل میشود .بنابراین قانون کلی در این زمینه ثابت است هر چند مصداقهای آن در تغییر هستند و هر روز ممکن است مصداق جدیدی برای آن پیدا شود .
💠امام رضا فرمود:
«بر ما است که اصول را برای شما بیان کنیم و شما حکم فروع و مسائل جزئی را با استفاده از اصول گفته شده بدست آورید»
📚وسائل الشیعه ج27 ص62
❗️با توجه به این توضیح می گوییم:
🗯روشن است که تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی موجب هرج و مرج و تعدی به حقوق دیگران می شود.
💠انسانی که از چراغ قرمز عبور می کند و یا وارد منطقه ورود ممنوع می شود و یا با سرعت زیاد رانندگی می کند ومانند آن همه مستلزم ظلم به حقوق دیگران و ایجاد مشقت و آزار برای دیگران می شود.
🗯پیامبر گرامی فرمود:
«از ظلم کردن بپرهیزید زیرا سبب تاریکی قیامتتان می شود»
📚الکافی ج2 ص332
🗯امام صادق فرمود:
«کسی که ظلمی بر ذمه داشته باشد از پل صراط عبور نمی کند»
📚همان مدرک ص331
🗯حضرت امیر فرمود:
«هر کس از پرودگارش بترسد ظلم و تعدی به حقوق دیگران نمی کند»
📚بحار الانوار ج72 ص309
❗️با توجه به این روایات روشن می شود که چون تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی مستلزم تعدی به حقوق دیگران می شود لذا تخلف از آن جایز نیست .
👌از سوی دیگر به مقتضای ادله ای که در پاسخ های گذشته در مورد ضرورت برقرای « حکومت اسلامی» از ایات و روایات و ادله عقلی بیان کرده ایم می گوییم:
♻️چون تخلفات از مقررات حکومت اسلامی موجب هرج و مرج و اضمحلال جامعه وحکومت اسلامی می شود لذا تخلف از آن جایز نیست زیرا تشکیل حکومت اسلامی و حفظ آن از اهم واجبات است « دقت کنید»
👌جهت دیدن ادله لزوم تشکیل و حفظ حکومت اسلامی کلید واژه « حکومت اسلامی» را در کانال سرچ فرمایید.
✏️پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1379
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
" ﻗﺮﺁﻥ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻓﺮﻭﺵ ﯾﻮﺳﻒ ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﺼﺮ ﺑﺮﺩﻩ ﺷﺪ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ :
"ﻭ ﺷﺮﻭﻩ ﺑﺜﻤﻦ ﺑﺨﺲ ﺩﺭﺍﻫﻢ ﻣﻌﺪﻭﺩﻩ ﻭ ﮐﺎﻧﻮﺍ ﻓﯿﻪ ﻣﻦ ﺍﻟﺰﺍﻫﺪﯾﻦ" یوسف ، ۲۰
" ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﺮﯾﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﯾﻮﺳﻒ ﺍﺯ ﭼﻨﺪ ﺩﺭﻫﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩﻧﺪ "
ﺩﺭﻫﻢ ﭼﯿﺴﺖ؟ ﻭﺍﺣﺪ ﭘﻮﻟﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ " ﺩﺭﺍﺧﻤﺎﯼ ﯾﻮﻧﺎﻧﯽ " ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ ﻭ ﺍﺯ 1100 ﺳﺎﻝ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﻣﺴﯿﺢ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺍﻵﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ . ﺍﯾﻦ ﻭﺍﺣﺪ ﭘﻮﻝ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﺤﻤﺪ ﻫﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯿﺸﺪ ﻭ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺍﻵﻥ ﻭﺍﺣﺪ ﺭﺳﻤﯽ ﭘﻮﻝ ﺩﺭ ﺩﻭ ﮐﺸﻮﺭ ﺍﻣﺎﺭﺍﺕ ﻣﺘﺤﺪﻩ ﻋﺮﺑﯽ ﻭ ﻣﺮﺍﮐﺶ ﺍﺳﺖ . ﺍﯾﻦ ﺑﺪﯾﻦ ﻣﻌﻨﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ 1100 ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﻣﺴﯿﺢ ﺩﺭﻫﻤﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ . ﺍﺯ ﻃﺮﻓﯽ ﺍﮔﺮ ﺭﺍﻣﺴﯿﺲ ﺍﻭﻝ ﺭﺍ ﻓﺮﻋﻮﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻮﺳﯽ ﺑﺪﺍﻧﯿﻢ،ﻣﻮﺳﯽ ﺍﺯ ﺳﺎﻝ 1290 ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﻣﺴﯿﺢ ،ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﯿﮑﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ،ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻫﻨﻮﺯ ﺩﺭﻫﻤﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ . - ﯾﻮﺳﻒ ﮐﻪ ﺻﺪ ﻫﺎ ﺳﺎﻝ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﻮﺳﯽ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺑﺎ ﺩﺭﻫﻢ ﻓﺮﻭﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ؟ ﺍﯾﻦ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺍﺷﮑﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﯾﻮﺳﻒ ﺩﺭﻫﻤﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﺤﻤﺪ ﻃﺒﻖ ﭼﯿﺰﯼ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺯﺑﺎﻧﺶ ﻣﯽ ﺁﻣﺪﻩ ﺳﺨﻦ ﻣﯽ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﺳﺖ . ﺍﺯ ﻃﺮﻓﯽ ﺍﮔﺮ ﺑﻨﺎ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺧﺎﻭﺭ ﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﻢ ﮐﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﯾﻮﺳﻒ ﺭﺍ ﺩﺭ 8 ﯾﺎ 7 ﻗﺮﻥ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﻣﺴﯿﺢ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﭼﯿﺰﯼ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﭘﻮﻝ ﻭ ﺳﮑﻪ ﺭﺍﯾﺞ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﺑﻠﮑﻪ ﻋﻤﺪﻩ ﺗﺠﺎﺭﺕ ﻫﺎ ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺒﺎﺩﻟﻪ ﮐﺎﻻ ﺑﻪ ﮐﺎﻻ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﻴﮕﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ . - ﻭﺟﻮﺩ ﻣﻮﺳﯽ ﻭ ﯾﻮﺳﻒ ﺍﺯ ﻟﺤﺎﻅ ﺗﺎﺭﯾﺨﯽ ﺑﻪ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻧﺮﺳﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻓﻮﻕ ﺫﮐﺮ ﺷﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮ ﺭﻭﺍﯾﺎﺕ ﻣﺘﻮﻥ ﺩﯾﻨﯽ ﺍﺩﯾﺎﻥ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻤﯽ ﻣﯿﺒﺎﺷﺪ . "
#دینی #اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣ کلمات در عربی معانی و کاربردهای مختلفی دارند که نویسنده با مغالطه "مصادره به مطلوب" تنها از معنا و توضیح مورد نظر خود برای طرح شبهه استفاده کرده است!
http://yon.ir/yusuf1
2⃣ قرآن با استفاده از واژه "دراهم"، پول رایج یک دوران را معرفی نکرده، بلکه آن را در معنی مطلق پول نقره به کار برده است!
http://yon.ir/yusuf2
3⃣ در زمان پیامبر(ص)، درهم نقره نسبت به دینار طلا ارزش کمتری داشت و قرآن برای فهم بهتر مطلب توسط مردم، از پول رایج خودشان مثال آورده است.
http://yon.ir/yusuf3
4⃣ علامه طباطبایی نیز در تایید این موضوع در تفسیر المیزان می گوید: «... و مقصود از "دراهم" پول خردی از جنس نقره بوده که در آن روز در میان مردم رواج داشته است».
http://yon.ir/almiz
5⃣ "تورات" هم در این بخش از داستان حضرت یوسف به فروش او به ۲۰ سكه "نقره" اشاره می کند!
ترجمه فارسی تورات، سفر پیدایش، ص ۳۸
6⃣ در حقیقت مقصود آیه ۲۰ سوره یوسف از "دراهم معدوده"، اشاره به فروش حضرت یوسف به پولی ناچیز و قابل شمارش از نقره بوده است!
http://yon.ir/yusuf5
7⃣ الهی بودن قرآن را دلایل بسیاری از جمله انسجام آیات در عین نزول تدریجی، ذکر نکات علمی بی سابقه، اعجاز لفظی، ناتوانی مدعیان در آوردن همانند قرآن و...، اثبات می کنند. این شبهات تنها از دلهای تاریک و گریزان از روشنی حقیقت صادر می شود!
http://yon.ir/yusuf6
💻 http://SHAYEAAT.ir/post/722
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1379
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
" ﻗﺮﺁﻥ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻓﺮﻭﺵ ﯾﻮﺳﻒ ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﺼﺮ ﺑﺮﺩﻩ ﺷﺪ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ :
"ﻭ ﺷﺮﻭﻩ ﺑﺜﻤﻦ ﺑﺨﺲ ﺩﺭﺍﻫﻢ ﻣﻌﺪﻭﺩﻩ ﻭ ﮐﺎﻧﻮﺍ ﻓﯿﻪ ﻣﻦ ﺍﻟﺰﺍﻫﺪﯾﻦ" یوسف ، ۲۰
" ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﺮﯾﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﯾﻮﺳﻒ ﺍﺯ ﭼﻨﺪ ﺩﺭﻫﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩﻧﺪ "
ﺩﺭﻫﻢ ﭼﯿﺴﺖ؟ ﻭﺍﺣﺪ ﭘﻮﻟﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ " ﺩﺭﺍﺧﻤﺎﯼ ﯾﻮﻧﺎﻧﯽ " ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ ﻭ ﺍﺯ 1100 ﺳﺎﻝ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﻣﺴﯿﺢ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺍﻵﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ . ﺍﯾﻦ ﻭﺍﺣﺪ ﭘﻮﻝ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﺤﻤﺪ ﻫﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯿﺸﺪ ﻭ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺍﻵﻥ ﻭﺍﺣﺪ ﺭﺳﻤﯽ ﭘﻮﻝ ﺩﺭ ﺩﻭ ﮐﺸﻮﺭ ﺍﻣﺎﺭﺍﺕ ﻣﺘﺤﺪﻩ ﻋﺮﺑﯽ ﻭ ﻣﺮﺍﮐﺶ ﺍﺳﺖ . ﺍﯾﻦ ﺑﺪﯾﻦ ﻣﻌﻨﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ 1100 ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﻣﺴﯿﺢ ﺩﺭﻫﻤﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ . ﺍﺯ ﻃﺮﻓﯽ ﺍﮔﺮ ﺭﺍﻣﺴﯿﺲ ﺍﻭﻝ ﺭﺍ ﻓﺮﻋﻮﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻮﺳﯽ ﺑﺪﺍﻧﯿﻢ،ﻣﻮﺳﯽ ﺍﺯ ﺳﺎﻝ 1290 ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﻣﺴﯿﺢ ،ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﯿﮑﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ،ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻫﻨﻮﺯ ﺩﺭﻫﻤﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ . - ﯾﻮﺳﻒ ﮐﻪ ﺻﺪ ﻫﺎ ﺳﺎﻝ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﻮﺳﯽ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺑﺎ ﺩﺭﻫﻢ ﻓﺮﻭﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ؟ ﺍﯾﻦ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺍﺷﮑﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﯾﻮﺳﻒ ﺩﺭﻫﻤﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﺤﻤﺪ ﻃﺒﻖ ﭼﯿﺰﯼ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺯﺑﺎﻧﺶ ﻣﯽ ﺁﻣﺪﻩ ﺳﺨﻦ ﻣﯽ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﺳﺖ . ﺍﺯ ﻃﺮﻓﯽ ﺍﮔﺮ ﺑﻨﺎ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺧﺎﻭﺭ ﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﻢ ﮐﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﯾﻮﺳﻒ ﺭﺍ ﺩﺭ 8 ﯾﺎ 7 ﻗﺮﻥ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﯿﻼﺩ ﻣﺴﯿﺢ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﭼﯿﺰﯼ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﭘﻮﻝ ﻭ ﺳﮑﻪ ﺭﺍﯾﺞ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﺑﻠﮑﻪ ﻋﻤﺪﻩ ﺗﺠﺎﺭﺕ ﻫﺎ ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺒﺎﺩﻟﻪ ﮐﺎﻻ ﺑﻪ ﮐﺎﻻ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﻴﮕﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ . - ﻭﺟﻮﺩ ﻣﻮﺳﯽ ﻭ ﯾﻮﺳﻒ ﺍﺯ ﻟﺤﺎﻅ ﺗﺎﺭﯾﺨﯽ ﺑﻪ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻧﺮﺳﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻓﻮﻕ ﺫﮐﺮ ﺷﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮ ﺭﻭﺍﯾﺎﺕ ﻣﺘﻮﻥ ﺩﯾﻨﯽ ﺍﺩﯾﺎﻥ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻤﯽ ﻣﯿﺒﺎﺷﺪ . "
#دینی #اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣ کلمات در عربی معانی و کاربردهای مختلفی دارند که نویسنده با مغالطه "مصادره به مطلوب" تنها از معنا و توضیح مورد نظر خود برای طرح شبهه استفاده کرده است!
http://yon.ir/yusuf1
2⃣ قرآن با استفاده از واژه "دراهم"، پول رایج یک دوران را معرفی نکرده، بلکه آن را در معنی مطلق پول نقره به کار برده است!
http://yon.ir/yusuf2
3⃣ در زمان پیامبر(ص)، درهم نقره نسبت به دینار طلا ارزش کمتری داشت و قرآن برای فهم بهتر مطلب توسط مردم، از پول رایج خودشان مثال آورده است.
http://yon.ir/yusuf3
4⃣ علامه طباطبایی نیز در تایید این موضوع در تفسیر المیزان می گوید: «... و مقصود از "دراهم" پول خردی از جنس نقره بوده که در آن روز در میان مردم رواج داشته است».
http://yon.ir/almiz
5⃣ "تورات" هم در این بخش از داستان حضرت یوسف به فروش او به ۲۰ سكه "نقره" اشاره می کند!
ترجمه فارسی تورات، سفر پیدایش، ص ۳۸
6⃣ در حقیقت مقصود آیه ۲۰ سوره یوسف از "دراهم معدوده"، اشاره به فروش حضرت یوسف به پولی ناچیز و قابل شمارش از نقره بوده است!
http://yon.ir/yusuf5
7⃣ الهی بودن قرآن را دلایل بسیاری از جمله انسجام آیات در عین نزول تدریجی، ذکر نکات علمی بی سابقه، اعجاز لفظی، ناتوانی مدعیان در آوردن همانند قرآن و...، اثبات می کنند. این شبهات تنها از دلهای تاریک و گریزان از روشنی حقیقت صادر می شود!
http://yon.ir/yusuf6
💻 http://SHAYEAAT.ir/post/722
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg