🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_939
💡کلمات کلیدی : #سوره_و_آیه, #ولایت, #اصول_شیعه, #حکت_خدا, #اختلاف_و_قتل
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
قربان حکمت خدا ،،
در مورد شام خوردن و به زور مهمان پیامبر شدن و سفره چرانی ، سوره و آیه نازل میکند !!! ولی در مورد ولایت که یکی از مهمترین اصول دین شیعه میباشد ، هیچ آیه ای وجود ندارد !!!
اینهمه جنگ در بین فرقه های اسلام و اینهمه اختلاف و قتل و کشتار از خاندان و اهل بیت پیامبر گرفته ، تا سوریه و عراق و زمان ما !!!
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
شیعه باید بداند
📖 با مراجعه به قرآن کریم پی به وجود آیاتی خواهیم برد که بر امامت و ولایت امام علی(علیه السلام) یا مجموعه اهل بیت(علیهم السلام) دلالت می کنند مثل آیه ولایت.
خداوند متعال می فرماید ":
🌻 إنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ؛ (مائده 55)
ولیّ امر شما تنها خدا و رسول خدا و مؤمنانی هستند که نماز را به پا داشته و فقیران را در حال رکوع زکات می دهند.
✍ داستان نزول آیه شریفه بنا بر آنچه در کتاب هاي تاریخی، تفسیري و روایی آمده، چنین است:
روزي مرد فقیري در مسجد از مردم تقاضاي کمک کرد، علی(علیه السلام) که در حال رکوع بود، انگشتر خود را به عنوان صدقه به او داد. آن گاه این آیه توسط جبرئیل بر پیامبر که در منزل بود نازل شد.
🔍 مضمون این حدیث توسط ده نفر از صحابه نقل گردیده و بیش از پنجاه نفر از علماي اهل سنت آن را در کتب خود آورده اند؛
مثل طبرانی، [ 55 ] ابوبکر جصّاص، [ 56 ] واحدي، [ 57 ] زمخشري، [ 58 ] و....
🖥 @shiastudies
باز نشر از
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_940
💡کلمات کلیدی : #کاپیتولاسیون, #جرائم_یک_روحانی, #دادگاه_جداگانه
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
کاپیتولاسیون چیست؟کاپیتولاسیون یعنی به جرائم یک روحانی در دادگاهی جدا از مردم به نام دادگاه ویژه روحانیت رسیدگی شود.!
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
در ابتدا باید گفت: تشکیل دادگاههای ویژه اختصاص به ایران ندارد و ایجاد محاكم اختصاصی از دورههای گذشته تا به امروز همواره مورد توجه حكمرانان و قانونگذاران در اكثر كشور هابوده است. در كشورما نیز حكومتها از گذشته تا به امروز ایجاد محاكم اختصاصی گوناگونی را در راستای پیشبرد اهداف خود مورد حمایت قرار دادهاند. لذا تشکیل دادگاه ویژه پدیده جدید نیست و تشکیل آن به معنای تبعیض وامتیاز برای روحانیت نیست، چون این دادگاه طبق قوانین وآیین نامه فعالیت می کند در این دادگاه قوانین اجرا می شود و در اجرای قوانین بین این دادگاه و دادگاههای دیگر تفاوت نیست. این دادگاه بدان جهت تشکیل گردید -که بعد از انقلاب - هنوز قوانین و مقررات خاص در باره بعضی مسایل مربوط به روحانیت وجود نداشت، مثلا اینکه - یک روحانی درصورت مشکل داشتن - چگونه خلع لباس شود؛ همچنین این دادگاه به منظور جلو گیری از برخورد نا مناسب با روحانیون به وجود آمد، یعنی اینکه برخی به بهانه های مختلف درصدد بودند آبروی روحانیت راببرند، لذا این دادگاه به وجود آمد که از این امر جلو گیری نماید، ا ز سوی دیگر این داد گاه به هدف به وجود آمد که ازبرخورد های نامناسب- با آن عده از روحانیت که هنوز جرم آنان مشخص نشده بود- جلو گیری کند. امام را فلسفه این داد گاه اشاره نمود و فرمود: با آنكه در اسلام براي مجازات مجرمين فرقي بين گروهها نيست و همه در مقابل قانون برابر هستند ، و بايد مجرميني كه با پوشيدن لباس روحانيت خود را در اين صف وارد كردهاند به مجازات برسند، لكن، بهطوري كه اطلاع ميدهند ، عدهاي مخالف اسلام و روحانيت درصدد هستند كه با اسم تصفيه ، روحانيت را بكوبند ، و راه را براي ستمگران باز كنند ... هيچكس و هيچ گروهي حق ندارد متعرض معممين بشود و به روحانيون اهانت كند . در صورت تخلف، دادگاه انقلاب محلْ موظف است او را تعقيب و مجازات كند.(1) همچنین امام در جای دیگر در باره اینکه تشکیل داد گاه ویژه امتیاز برای روحانیت نیست، می گوید: خداي متعال ميداند اين را كه قضيه دادگاه ويژه اگر باشد، براي اين نيست كه دفاع باشد؛ براي اين است كه يك دسته اشخاص فاسد ميخواهند آبرومند اشخاص را از بين ببرند ندارد(2). از همه مهمتر اینکه برخی از مسایل قضایی مر بوط به روحانیت وجود دارد که علنی شدن آن - مانند اسرار نظامی - به نفع جامعه نیست، از این رو این دادگاه آنها را به صورت علنی مطرح نمی کند.
خلاصه اینکه تشکیل چنین دادگاه مخالف آموزه های دینی نبوده و تبعیض در اجرای قوانین نیست . روحانیت مانند سایر مردم دربرابر قوانین مساوی می باشند ، با این تفاوت که برخی از جرم های مر بوط به آنان ، در دادگاه خاص انجام می گیرد.
پی نوشت ها :
1.صحيفه نور ج ۶، ص ۲۵۳ مورخ : ۵۸/۳/۳ 13 .
2. بيانات امام در جمع دادستانها و حكام شرع ، صحيفه نور ، ج ۹ ، ص ۲۹۰ ، مورخ ۵۸/۷/۲۰
http://www.pasokhgoo.ir/node/58278
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_942
💡کلمات کلیدی : #امام_علی(ع), #رحلت_پیامبر, #دفاع_از_حضرت_زهرا, #ناکسانع #قاسطان
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا امام علي(عليه السلام) بعد از رحلت پيامبر(ص)، براي دفاع از حضرت زهرا(س) و احقاق حق خود دست به شمشير نبرد، اما در زمان حکومت خود به نبرد با ناکثان و قاسطان و مارقان پرداخت؟
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
👈خود آن حضرت هنگام توضیح دادنِ وضعیت سياسي و اجتماعي زمان خود و تبيين سياست بازي سياسي كارانِ آن زمان، اينگونه جواب میدهد:
«از آشنايي مردم با اسلام، زمان چنداني نگذشته بود. از اين رو نه خاندان ما را مي شناختند و نه مزايا و ملاك هاي برتري ديني را مي دانستند. در اين جو غبارآلود و آشفته سقيفهاي بدون پايه سايهٴ شوم گستراند و در زير آن سايه، حق مسلّم من، كه محور سنگ آسياي خلافت بودم، غصب شد. با احتجاج، استيضاح، قهر كردن و مِهر ورزیدن اتمام حجت كردم ولي چون بسياري از افراد به حقيقت امر پي نبردند، اقدامات من مؤثر واقع نشد. به طور طبيعي بايد براي احقاق حق خود دست به قبضه شمشير مي بردم و اقدام نظامي مي كردم، اما اقدام نظامي را مصلحت نمي دانستم؛
⚠️چون غير از اهل بيت من و عدّه كمي از اصحاب و يارانم، كسي مرا ياري نميكرد و اگر قيام مي كردم اينها نيز كشته مي شدند و خونشان هدر مي رفت⚠️
از اين جهت ضنّت و بخل ورزيده، خار در چشم و استخوان در گلو يك ربع قرن صبر كردم تا اينها كشته نشوند و بساط دين و دين داري برچيده نشود😪[1]»
🔴اما وقتي به حكومت و قدرت رسيد و زمينه جنگيدن با جبهه باطل را فراهم ديد، نه در مقابل ناكثان و ميثاق شكنان صبر كرد و نه در مقابل مارقان و از دين خارج شدگان و نه در مقابل قاسطان، بلكه در مقابل هر گروه جبهه دفاعي مناسب درنظر گرفت.
🌸اين، نمونهاي از💠وقت شناسي💠 و تحمل امام علي (ع) است كه اصل آن در سيره رسول اكرم (ص) وجود داشت و مشابه آن در زندگي فرزندان او نيز فراوان است. امام حسن (ع) با اعتماد بر بيعتي كه با او شده بود به دفاع مسلحانه اقدام كرد اما وقتي كه بسياري از اصحاب بي وفا و بی معرفت، دست از ياري او كشيدند و آن سردار بي سپاه احساس كرد با ريخته شدن خون او😭و اصحاب اندك وي اسلام احيا نميشود، از روي ناچاري از حق خود دست کشید.
1. نهج البلاغه، خطبهٴ 26. در كتاب الغارات، ص 199📗
🌐کانال جویندگان حقیقت🌐
https://telegram.me/joinchat/CAUFbj7xELd
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_943
💡کلمات کلیدی : #سرزمین_عجایب, #اعتراض, #اعدام_شیخ_بیگناه, #اعدام_جوانان
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
" سرزمین عجایب جاییست که:
مردمش در اعتراض به اعدام یک شیخ بیگانه، تظاهرات میکنند و فردای آن روزمی روند به تماشای دسته جمعی اعدام جوانان سرزمین خودشان.
حکومت ها براساس لیاقت ملت ها حکمرانی میکنند "
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣ تصویر منتشر شده مربوط به اجرای حکم قصاص یک قاتل سنگدل و متجاوز است، نه اعدام جوانی بیگناه!
http://yon.ir/ghesas2
2⃣ این قاتل حیوان صفت با همدستی دوستش در اردیبهشت ۹۴، مادری جوان اهل میاندرود را در مسیر دندانپزشکی ربود و پس از آزار، به شکل بسیار فجیعی به قتل رساند!
http://yon.ir/ghatl2
3⃣ شهادت مظلومانه شیخ نمر، روحانی برجسته و رهبر شیعیان عربستان در سراسر جهان مورد اعتراض قرار گرفت و منحصر به ایران نبود!
http://yon.ir/nemer1
4⃣ نویسنده شبهه برای اغراض سیاسی خود علاوه بر اهانت به شهید شیخ نمر، نادیده گرفتن جنایت وحشتناک این قاتل و سعی در تطهیر او، به ملت ایران نیز اهانت کرده است!
🌷حق جو و حق طلب باشیم🌷
لینک مطلب جهت انتشار :
💻 http://SHAYEAAT.ir/post/672
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_944
💡کلمات کلیدی : #پیامبر, #ولایت_حضرت_علی, #مکه, #مسلمانان, #غدیر_خم
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
برخی می گویند: چرا پیامبر (ص) موضوع ولایت حضرت علی (ع) را در مکه، که تمام مسلمانان جمع بودند ابلاغ نفرمود و تا غدیر خم صبر نمود در حالی که برخی از حاجیان متفرق شده بودند؟
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣ اول اینکه حضرت رسول تابع وحی است و زمانی که خداوند دستور ابلاغ را به حضرت رسول دادند ایشان آن را اعلام فرمودند.
2⃣ دوم اینکه موضوع ولایت باید به عنوان یک امر کامل کننده و تمام کننده ی دین جداگانه مورد توجه قرار می گرفت.
3⃣ سوم: جمع و جور کردن مردم (آن هم مردمی که بینشان پر از منافق است) در شهر و میان چادرها که قرار است مناسک انجام شود مشکلتر است و احتمال دسیسه ها بیشتر از حالتی است که همه بار و بنه جمع شده، آغاز حرکت کرده اند. بهانه ی انجام مناسک و حواشی آن و بهانه برای عبادت و... از جمع شدن آن ها در یک نقطه جلوگیری می کرد.
4⃣ چهارم : جمع کردن 120 هزار نفر در یک نقطه از شهر به مراتب مشکلتر از یک منطقه ی باز است. در حالت اول خیلی جای بهانه خواهند داشت که من نبودم و در فلان کوچه صدای پیامبر را نشنیدم.
5⃣ و در نهایت اینکه وجود یک واقعه ی مستقل پس از پایان مناسک، نشان دهنده ی اهمیت و استقلال مسئله است که بعدها کمتر می تواند مورد تحریف قرار گیرد.
🌺 @DiNneVeShT 💯
باز نشر از
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_945
💡کلمات کلیدی : #یکصد_هزار_صحابی, #حدیث_غدیر, #سقیفه, #اعتراض
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چگونه ممکن است که یک صد هزار صحابى، حدیث غدیر را شنیده باشند و هیچ کدام در سقیفه اعتراض نکنند؟!
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
📋 پاسخ اجمالی
✅ اصل وقوع حادثه غدیر از طریق نقل تاریخی اثبات شده است.
◀️ حجیّت این مطلب به قدرى بود که در ادبیات، کلام، تفسیر و حتى معاجم حدیثى معتبر اهل سنّت و شیعه راه پیدا کرد به
نحوى که نسائى دانشمند بزرگ اهل تسنّن، حدیث فوق را به 250 سند نقل کرده است.
◀️ گذشته از این که اجتماع چنین جمعیتی در غدیر خم ازنظر عقلی هیچ گونه مشکلی ندارد،
👈 زیرا واقعه ی غدیر در سال دهم هجرت رخ داد که تبلیغات فراوان بر روى اسلام و خصوصاً فریضه حج که از شعائر الاهى شمرده مىشد، طبقات مختلف مردم را به اسلام متمایل کرده بود و مهم تر این که پیامبر اسلام، در آن سال به مردم اعلام کرده بود که شخصاً براى آموزش احکام حج، در این امر شرکت خواهد کرد.
❓ حال سؤال این است که چرا چنین جمعیّتى، در برابر انحراف سقیفه، اعتراضى از خود نشان نداده و راه سکوت را در پى گرفتند؟! آیا این نکته نمی رساند که حدیث غدیر دلالت بر ولایت حضرت علی نداشته است!؟.
📋 در پاسخ باید گفت:
◀️ اساساً عمومیّت عدم اعتراض صحابه در سقیفه، مورد نقض و ابطال است؛
👈 زیرا بزرگانى چون سلمان، مقداد، طلحه و... در اعتراض به سران سقیفه، کوتاهى نکردند و حتى زبیر، به سوى سردمداران سقیفه شمشیر کشید.
✅ اما گروهى که سکوت را فراروى خود پسندیدند؛ یا به خاطر رعایت مصلحت و دورى از تفرق و خونریزى بود:
👈 مثل عباس عموى پیامبر و یا از روى ترس و تهدید عمّال خلیفه وقت.
👆 و یا این که خود از سرکار آمدن این گروه بهرههاى فراوانى مىبردند.
✌ مانند نیاکان آنها و یا خاندان امویه. همچنین گروهی دیگر بودند که نه از روی امتناع و تهدید، بلکه به سبب شناختی که از علی (علیه السلام) به عنوان حاکمی عدالت گستر داشتند، دست از مخالفت برداشتند.
◀️ آخر این که بخشى از مردم نیز، از روى جهل و نادانى، ابوبکر را به جاى حضرت على (علیه السلام) به خیال این که على (علیه السلام) است و به سفارش پیامبر در غدیر عمل مىکنند؛
⭕️ به خلافت برگزیده و با او بیعت کردند.
💐 حضرت على (علیه السلام) هم طبق وصیّت حضرت پیامبر اسلام، مأمور بود که نگذارد جامعه به دو دستگی کشیده شود، لذا ایشان ده ها بار در مواقع مختلف با استناد به حدیث غدیر تنها به مخالفت قولی اکتفا کردند.
📚 منابع مطلب
yon.ir/NdL8
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_927
💡کلمات کلیدی : #قرآن, #نماز, #عربی
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا باید قرآن، نماز و دعاها را به صورت عربی بخوانیم؟
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
درباره قرآن مساله بسیار واضح است. متن قرآن از جهت فصاحت و بلاغت در اوج قرار دارد، به گونه ای که هیچ بشری، نمی تواند نظیر آن را بیان کند. پس با تبدیل زبان عربی، به زبان دیگری، این جنبه اعجاز را از دست می دهیم.
علاوه بر اینکه حتی اگر الفاظ قرآن معجزه نبود، بازهم ترجمه، اصل آن را تغییر می داد. فرض کنید که اشعار حافظ به زبان انگلیسی ترجمه شود، آیا لذت خواندن اشعار به زبان فارسی، به همان نحو در ترجمه آن نیز وجود دارد؟
اینها همه در کنار این است که به نظر بسیاری از کارشناسان، ترجمه نمی تواند تمام مفاهیم زبان مبدا را در زبان مقصد بیان کند. به عنوان نمونه، هیچ کدام از مترجمین قرآن، مدعی ترجمه دقیقی از "بسم الله الرحمن الرحیم " نیستند.
با روشن شدن جواب در چرایی عربی خواندن قرآن، مساله تا حدود زیادی نیز درباره نماز روشن می شود. چون در نماز عمده تلاوت مربوط به سوره های قرآنی است. و در بعضی از اذکار نظیر "الله اکبر" نیز دقت کنیم، می بینیم که ترجمه آن نمی تواند منعکس کننده همه مفهوم و همه زیبایی هایش باشد.
البته در قنوت نماز می توانیم به زبانی غیر از زبان عربی، خواسته خود را مطرح کنیم.[۱]
و در دعاها نیز فرقی بین عربی خواندن و غیر آن وجود ندارد. مگر اینکه متن دعایی از معصوم رسیده باشد. که در این جا خواندن آن دعا، نه به جهت عربی بودن، بلکه به جهت محتوای آن است. تا با عالی ترین بیانات و معرفت، خدا را بخوانیم. اما اگر این مساله نباشد، چه بسا دعا خواندن به زبان مادری برتر نیز باشد. چون شاید عده ای به زبان عربی خوب آشنا نباشند و اگر با زبان مادری دعا کنند، بهتر از عمق جان خود سخن می گویند.
در کنار همه این ها، باید به این نکته نیز توجه کنیم که فهم متنی که می خوانیم بسیار مهم است. و بنا نیست که الفاظی را طوطی وار تکرار کنیم.
و مسائل دیگری نیز درباره وجه عربی خواندن نماز و قرآن و ... می توان مطرح کرد، مثل وحدت، ارتباط وثیق فرهنگ با زبان و ... .
[۱]. عروة الوثقى، فصل فى القنوت؛ آیت اللّه بهجت، مسئله ۹۲۲؛ آیت اللّه خامنهاى، اجوبة الاستفتائات، ج ۱، ص ۴۹۷. توضیح المسائل مراجع ج۱، مسئله ۱۱۳۵.
لینک اصلی مطب: http://soalcity.ir/node/1901
باز نشر از
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_946
💡کلمات کلیدی : #آخوندها, #مردم_خاورمیانه, #ابوحمزه, #امام_باقر, #حرامزادگی
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
الان معلوم میشه چرا آخوندها به جون مردم خاورمیانه افتادن..........
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْعَبَّاسِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ عَنْ عَاصِمِ بْنِ حُمَيْدٍ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (عليه السلام) قَالَ قُلْتُ لَهُ إِنَّ بَعْضَ أَصْحَابِنَا يَفْتَرُونَ وَيَقْذِفُونَ مَنْ خَالَفَهُمْ فَقَالَ لِي الْكَفُّ عَنْهُمْ أَجْمَلُ ثُمَّ قَالَ وَاللَّهِ يَا أَبَا حَمْزَةَ إِنَّ النَّاسَ كُلَّهُمْ أَوْلادُ بَغَايَا مَا خَلا شِيعَتَنَا
ابو حمزه میگويد : به امام باقر عليه السلام عرض كردم : برخى از هم كيشان ما به دگرانديشان دروغ میبندند و آنها را به حرامزادگى نسبت میدهند . امام باقر عليه السلام فرمود : سخن نگفتن در باره آنان نيكوتر است ، و سپس فرمود : اى ابا حمزه به خدا سوگند جز شيعيان ما، همه مردم زاده ی فحشايند(حرام زاده هستن )!!
الأصول من الكافي ، ج8 ، ص275 ـ 287 ، ناشر: اسلاميه ، تهران ، الطبعة الثانية ،1362 هـ .ش .
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
مرحوم كليني در كتاب شريف اصول كافي ، اين روايت را با سند ذيل ، اين گونه نقل ميكند :
431 عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْعَبَّاسِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ عَنْ عَاصِمِ بْنِ حُمَيْدٍ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (عليه السلام) قَالَ قُلْتُ لَهُ إِنَّ بَعْضَ أَصْحَابِنَا يَفْتَرُونَ وَيَقْذِفُونَ مَنْ خَالَفَهُمْ فَقَالَ لِي الْكَفُّ عَنْهُمْ أَجْمَلُ ثُمَّ قَالَ وَاللَّهِ يَا أَبَا حَمْزَةَ إِنَّ النَّاسَ كُلَّهُمْ أَوْلادُ بَغَايَا مَا خَلا شِيعَتَنَا
ابو حمزه مىگويد : به امام باقر عليه السّلام عرض كردم : برخى از هم كيشان ما به دگرانديشان دروغ مىبندند و آنها را به حرامزادگى نسبت مىدهند . امام باقر عليه السّلام فرمود : سخن نگفتن در باره آنان نيكوتر است ، و سپس فرمود : اى ابا حمزه ! به خدا سوگند! جز شيعيان ما، همه مردم زادهي فحشايند .
الكليني الرازي ، أبي جعفر محمد بن يعقوب بن إسحاق (متوفاي328 هـ) ، (الأصول من الكافي ، ج8 ، ص275 ـ 287)
ضعف سند روايت:
در سند اين روايت دو مشكل وجود دارد:
يكي در حسن بن عبد الرحمن و ديگري در علي بن العباس .
حسن بن عبد الرحمن مجهول است و در هيچ يك از كتابهاي رجالي شيعه توثيق ندارد .
بنابراين روايات او معتبر نيست .
مشكل اصلي و اساسي در سند، علي بن عباس است كه از غلات به شمار ميرود .
مرحوم نجاشي در باره وي مينويسد :
علي بن العباس الجراذيني الرازي ، رمي بالغلو وغمز عليه ، ضعيف جداً .
علي بن عباس جراذيني رازي جدّا ضعيف و محكوم به غلوّ شده است.
النجاشي الأسدي الكوفي ، أبو العباس (أحمد بن علي بن أحمد بن العباس (متوفاي450هـ) ، فهرست أسماء مصنفي الشيعة المشتهر ب رجال النجاشي ، ص 255 )
ابن داود حلي مينويسد :
علي بن العباس الجراذيني ، بالجيم والراء والذال المعجمة ، الرازي لم ( جش ) رمي بالغلو و غمز عليه ، ضعيف جداً .
علي بن عباس جراذيني رازي، ضعيف و غالي است.
(الحلي ، تقى الدين الحسن بن علي بن داود (متوفاى بعد 707هـ) ، كتاب الرجال مشهور بـ رجال ابن داود ، ص 261)
علامه حلي مينويسد :
علي بن العباس الجراذيني ، بالراء بعد الجيم ، والذال المعجمة بعد الألف ، وقبل الياء المنقطة تحتها نقطتين ، وبعدها النون ، الرازي ، رمي بالغلو ، وغمز عليه ، ضعيف جدا ، له تصنيف في الممدوحين والمذمومين يدل على خبثه وتهالك مذهبه ، لا يلتفت إليه ، ولا يعبأ بما رواه .
علي بن عباس جراذيني رازي ضعيف و غالي است. نوشته هايي در مدح و ذم دارد كه نشانگر نابودي مذهبش و پستي خود وي است، نه خود او ارزشي دارد و نه به رواياتش توجهي مي شود.
(الحلي الأسدي ، أبي منصور الحسن بن يوسف بن المطهر (متوفاي 726هـ) خلاصة الأقوال في معرفة الرجال ، ص 367 )
بنابراين ، روايت چنين افرادي در مذهب شيعه ، هيچ جايگاهي ندارد ؛ از اين رو است كه احدي از علماي شيعه در طول تاريخ بر طبق چنين رواياتي فتوا ندادهاند و بلكه عكس آن را معتقد هستند ؛ زيرا بر مبناي فقه شيعه تمام كساني كه پيوند زناشوئي و ازدواج آنان بر اساس مذهب خودشان صورت گرفته و به اصطلاح صيغه عقد جاري شده است ، حلال زاده هستند ؛ حتي اگر غير مسلمان باشند ؛ تا چه رسد به مسلمانان.
پس اين روايت علاوه بر ضعف سند با ديدگاه فقهي شيعه نيز در تضاد است.
پاسخ از:
www.valiasr-aj.com
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_947
💡کلمات کلیدی : #تجمع_آخوندها, #سفارت_انگلیس, #فرار_از_دست_رضا_شاه
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
" تجمع آخوندها درسال۱۳۰۰جلوی سفارت انگلیس برای پناهندگی
وفرار از دست رضا شاه بزرگ
واقعا خجالت آوره.
آفرین واحسنت به هوش و درایت رضا شاه بزرگ
حالا سوال؟
چرا انگلیس؟ "
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣ این تصویر متعلق به دوران رضاشاه نیست و حاضران در آن درخواست پناهندگی ندارند! رضاخان طی کودتایی در سوم اسفند ۱۲۹۹ به قدرت رسید!
http://yon.ir/s1299
2⃣ تصویر متعلق به ۱۵ سال قبل از سلطنت رضاخان و مربوط به تحصن اقشار مختلف مشروطه خواهان در تیرماه ۱۲۸۴ شمسی، در باغ سفارت انگلیس است!
http://yon.ir/s1284
http://yon.ir/s12842
3⃣ شاهان قاجار به بست نشینی افراد بی احترامی می کردند، لذا سفارتخانه ای خارجی برای تحصن پیشنهاد شد که با توجه به صف آرایی مرزی عثمانی و همراهی روسها با استبداد، گزینه انگلیس انتخاب شد.
4⃣ این تحصن حدود ۲۱ روز طول کشید و تمام هزینه های آن توسط تجار بازار تهران تامین شد و پس از فرمان مشروطه توسط مظفرالدین شاه به پایان رسید.
http://yon.ir/tahason
5⃣ انگلیس در نهضت مشروطه از راههای گوناگون مانند به انزوا کشاندن، ترور شخصیت، ترور فیزیکی و ... به رویارویی با علما و روحانیون و کاهش تاثیر آنها در این جنبش پرداخت.
http://yon.ir/englis
🌷حق جو و حق طلب باشیم🌷
لینک مطلب جهت انتشار :
💻 http://SHAYEAAT.ir/post/670
بازنشر از
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_948
💡کلمات کلیدی : #امام_صادق, #کشتن_ناصبی_ها,
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
از امام صادق در مورد کشتن ناصبی (هرکس که شیعه نباشد) پرسیدم فرمود: اگر توانستی او را به گونه ای غافلگیر کنی که دیوار را بر سرش خراب کنی و یا در آب طوری غرقش کنید که کسی تو را نبیند این کار را انجام بده و مالش را نیز به تاراج ببر
منابع وسائل الشیعه ج 18, ص 463/بحارالانوار, ج 27, ص 231/ الانوار نعمانیه, ج 2 , ص 307
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣ در این شبهه ناصبی به عمد غلط معنا شده است. ناصبی به معنی "هر کسی که شیعه نباشد" نیست.
ناصبی به کسی می گویند که با اهل بیت (ع) (آشکارا) دشمنی داشته باشد یا به آنها دشنام و ناسزا بگوید. به همین دلیل، شیعیان به هیچ وجه ( حتی ) اهل سنت را ( هم ) ناصبی نمی دانند چون آنها هم اهل بیت (ع) را دوست دارند و دشمنان آل محمد (ص) را کافر می دانند.
yon.ir/429T
از نظر فقهای شیعه، نواصب در حکم کفارند.
در روایتی از نبی مکرم اسلام (ص) با علی (ع) جز منافق یا فاسق یا دنیاطلب، دشمنی نمی کند.
2⃣ روایت مورد بحث که جواز به قتل ناصبی داده از نظر فقهاء صحیح است و در جلد 18 و 28 وسایل الشیعه ذکر شده است.
ترجمه درست حدیث چنین است: ابن فرقد گفت به حضرت امام صادق (ع) عرض کردم درباره ی کشتن ناصبی چه می فرمایید؟ فرمود: خون او حلال است، ولی بر تو از آن می ترسم؛ پس اگر به گونه ای به او دست یافتی که دیواری بر او ویران کنی یا او را در آب غرق سازی و کسی تو را نبیند، پس انجام ده. عرض کردم درباره ی مالش چه می فرمایی؟ فرمود: تا می توانی گم و گورش کن.
3⃣ فقهای شیعه و سنی ساب النبی ( دشنام دهنده به پیامبر اسلام (ص) ) را مستحق قتل می دانند و بسیاری از فقهای شیعه سب سایر پیامبران و معصومین علیهم السلام را نیز ملحق به سب النبی می دانند.
طبق ماده ی 262 قانون مجازات اسلامی هم مجازات دشنام به پیامبران و معصومین (ع) "اعدام" است.
طبق ماده 263 اگر متهم به سب ادعا کند اظهاراتش از روی اکراه، غفلت، سهو، مستی، غضب یا نقل قول از دیگری بوده است، ساب النبی محسوب نمی شود.
( مجله حقوق اسلامی، ش 40، ص 39 و 42 )
4⃣ اگر سب امامان معصوم مصداق نصب ( دشمنی با اهل بیت و اظهار آن ) یا افساد فی الارض باشد، قتل او واجب است.
( همان، ص 66 )
از مصادیق حاضر ساب النبی، شاهین نجفی، خواننده هتاک خارج نشین است که اقدام به اهانت به ساحت ائمه معصومین (ع) کرده است.
yon.ir/f44l
5⃣ قتل خودسرانه ساب و دشنام دهنده جایز نیست و به جهت مفاسدی که ممکن است به دنبال داشته باشد، اذن حاکم شرع را می طلبد.
( همان، ص 44 )
https://telegram.me/Antishobheh
وبلاگ آنتی شبهه:
http://antishobheh.blogfa.com/
باز نشر از
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_949
💡کلمات کلیدی : #مائده #حضرت_علی #نماز #انگشتر
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
بعضی از افترا زنندگان حدیثی را جعل نمودهاند مبنی بر اینکه این آیه (مائده/۵۵) در مورد علی نازل شده است؛ هنگامی که در نماز انگشترش را صدقه داد این آیه نازل شد. کذب و بطلان این روایت مورد اجماع علمای حدیث میباشد و کذب آن از وجوه بسیاری مشخص است:
1⃣ «الذین» در آیه به صیغه جمع آمده، ولی علی مفرد است
2⃣ واو در «وهم راکعون» واو حالیه نیست، زیرا در این صورت تنها ولایت و دوستی کسانی مقبول است که در حال رکوع زکات میدهند، و بنابراین دوستی با سایر نزدیکان و صحابه پیغمبر ناروا خواهد بود.
3⃣ مدح در پی عملی متصور است که آن عمل واجب و یا مستحب باشد، در حالی که به اجماع علمای اسلامی زکاتدادن در داخل نماز نه واجب است و نه مستحب، زیرا باعث عدم تمرکز در نماز میشود.
4⃣ چنانچه دادن زکات در نماز یک حُسن میبود، نمیبایست تفاوتی بین دادن آن در حال رکوع و غیر رکوع وجود داشته باشد، و بلکه دادن آن در حالت ایستاده و نشسته راحتتر است.
5⃣ در زمانی که پیغمبر صلی الله علیه وسلم زنده بود، هنوز زکات بر علی فرض نشده بود.
6⃣ چیزی غیر از انگشتر برای زکات بهتر از انگشتری است، و اکثر فقهاء میگویند: دادن انگشتری برای زکات کافی نیست [و به تنهایی زکات محسوب نمیشود].
7⃣ در حدیث مورد استشهاد روافض آمده که گدایی درخواست کمک کرد و علی انگشتری را به او داد در حالی که شایسته است زکاتی مورد مدح واقع گردد که بدون درخواست گدا و ابتداءاً انجام شده باشد، نه اینکه شخص منتظر درخواست گدا بماند.
8⃣کلام با سیاق نهی از دوستی با کفار و امر به دوستی مؤمنان با یکدیگر نازل شده است، همچنانکه سیاق آیه بر این مطلب دلالت میکند.
❇️ پاسخ ❇️
🆔 @wiki_shobhe
💠 بخش اول (امان از بی سوادی و لجاجت)
1⃣ متاسفانه با گسترش نرم افزارهای ارتباطی (موبایل) بستری فراهم شده که به همه این امکان را می دهد تا مطالبی را منتشر کنند ، اعم از راست و دروغ ، علمی و غیرعلمی و … ، که جدیدا در فضای مجازی و بویژه شبکه های اجتماعی – مخصوصا کانال های تلگرام – افرادی با عنوان اهل سنن در حال فعالیت هستند (که نمیدانیم از برادران اهل تسنن هستند یا از معاندین دین اسلام که ظاهرا کار وهابیت ملعون است) که با توجه به مطالبی که انتشار میدهند معلوم است فاقد سواد هستند و با طرح اینگونه مباحث هم سواد و علم خود را زیر سوال می برند و هم به نوعی منعکس کننده تفکرات پوچ و بدون پشتوانه وهابیت هستند.
2⃣ اما برای پاسخگویی به مطالب بالا ، ابتدا آیة ولایت را ذکر میکنیم؛
💢 آیه ولایت 💢
« إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آَمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ »
(سوره مائده آيه 55)
⚜ سخن خيلي زياد است که مرحوم شيخ طوسي ميگويد: اين قويترين دليل شيعه بر امامت حضرت امير سلام الله عليه است که 18 نفر از صحابه و مشاهير تابعين نقل کردهاند و 63 نفر از حفاظ و اعلام در کتب خود اين قضيه را مطرح کردهاند.
3⃣ در اینجا به ذکر چند مورد از منابع اهل سنت در رابطه با این آیه میپردازیم ؛
■ طبراني که متوفاي 360 است از زيد بن حسن از جدش از عمار نقل ميکند که اميرالمؤمنين سلام الله عليه در حال رکوع مشغول خواندن نماز مستحبي بود و انگشترش را از انگشتش درآورد و به سائل داد و اين قضيه به نبي مکرم خبر داده شد و بر نبي مکرم اين آيه (سوره مائده آيه 55) نازل شد.
🔸بعد از اين که اين آيه نازل شد و بر مردم قرائت کرد:
«فقرأها رسول الله صلى الله عليه وسلم ثم قال من كنت مولاه فعلي مولاه.»
(المعجم الأوسط، ج 6، ص 218)
■ حاکم نيشابوري که متوفاي 405 است روايتي را از اميرالمؤمنين نقل ميکند که وقتي اين آيه نازل شد، پيغمبر اکرم وارد مسجد شد و ديد بعضي از مردم در حال رکوع و بعضي در حال قيام و مشغول نماز هستند و حضرت با يک سائلي مواجه شد و پيامبر سؤال کرد:
«أعطاك أحد شيئا فقال لا إلا هذا الراكع لعلي أعطاني خاتما ؛ آيا کسي به شما چيزي داد گفت: بله اين آقائي که در حال رکوع است و اشاره کرد به اميرالمؤمنين و گفت: اين به من انگشترش را داد.»
(معرفة علوم الحديث، ج 1، ص 102 و تاريخ مدينة دمشق، ج 45، ص 303)
■ جناب جصاص که از مفسران نامي اهل سنت است ميگويد: مجاهد، سدي، ابو جعفر و عتبة بن ابي حکيم، اينها نقل کردهاند:
«أنها نزلت في علي بن أبي طالب حين تصدق بخاتمه وهو راكع.»
(أحكام القرآن للجصاص، ج 4، ص 102)
👇ادامه پاسخ👇
🔳 من دوست دارم که اين آقايان وهابي و اين کارشناساني که چشمشان را بر روي حقائق بستهاند، اين منابع را ببينند و اين که اين شخصيتهاي بزرگ مثل مجاهد و سدي و عتبة نقل کردهاند، آيا اينها فهميده نقل کردهاند يا نفهميده نقل کردهاند؟
■ منابع زياد است و چون حوصله بينندگان عزيز سر نرود و خسته نشوند، به همين اندازه اکتفا ميکنم.
✨ بخش دوم (پاسخ به چند اشکال)
1⃣ کلمه جمع (الذین) و اراده شخص واحد (امیرالمومنین علی علیه السلام) از آن؟
💈 پاسخ :
■ اولا میان استعمال لفظ جمع در مفرد و انطباق عنوان جمع بر یك فرد تفاوت است.
■ در آیه شریفه، «الذین آمنوا» با توجه به اوصافى كه براى آن ذكر شده است، فقط بر على بن ابى طالب علیه السلام منطبق مى شود و یك مصداق بیش تر ندارد اما این بدان معنا نیست كه جمع در مفرد به كار رفته است.
■ بلكه مصداق آن لفظ، واحد بوده است؛ و این گونه استعمال بسیار شایع و رایج است ، در قرآن كریم نیز مواردی از این قبیل بسیار آمده كه آیه به صورت جمع نازل شده و حال آنكه مصداق خارجی آن فردی واحد است. برای مثال آنجا كه می فرماید:
💎 «و اذا قیل لهم تعالوا یستغفر لکم رسول الله لوؤا رءوسهم و رایتهم یصدون و هم مستکبرون» (منافقون/5)
«و هرگاه به آنها گفته شود بیایید تا رسول خدا برای شما از حق آمرزش طلبد، سرپیچند و مشاهده می کنی با تکبر و نخوت روی برمی گردانند.»
و همچنین است آیه 7 سوره منافقون.
🔰 در این دو آیه خداوند، حکمی کلی را در مورد منافقین آورده است که با تکبر و نخوت روی برمی گردانند و می گویند بر اصحاب رسول انفاق نکنید. در حالیکه با مراجعه به شأن نزول مشاهده می شود در عین اینکه خدا در این آیات منافقین را مورد خطاب قرار داده است و حکمی را صادر کرده است، ولی مصداق خارجی این آیات شخصی واحد، به نام عبدالله بن أبی بوده است.
(می توان در تفسیر طبری و همچنین در تفسیر سیوطی از قول ابن عباس در ذیل این آیات، مطلب فوق را مشاهده نمود.)
و آیات دیگر که ذکر آن باعث طولاتی شدن کلام میشود.
2⃣ آیا فضیلت دادن زکات در حال رکوع بیشتر است؟
↩️ پاسخ : اینکه زکات دادن امام علی علیه السلام در حین رکوع ستایش شده به لحاظ این نیست که انفاق در این حالت تمجید و ستایش ویژه ای را در بر دارد و نسبت به زکات دادن در غیر حالت رکوع فضیلت دارد بلکه به این لحاظ است که اتفاقا سوال سائل در حالت رکوع آن حضرت بود، یعنی آن شخص نیازمند در حالت رکوع آن حضرت از او درخواست کرد، و تمجید و ستایش به لحاظ این است که حضرت این عمل عبادی ( زکاة ) را انجام داد و به تاخیر نینداخت. این قید حالت (رکوع) تنها از آن جهت اضافه شده است که موضوع را تخصیص زده تا هر زکاة دهنده ای را شامل نشود نه آنکه زکات در حال رکوع دارای فضیلت بیشتری باشد.
3⃣در زمانی که پیغمبر صلی الله علیه وسلم زنده بود، هنوز زکات بر علی فرض نشده بود؟!!!
💫 ظاهرا مقصود مستشکل از جمله بالا این است که , اگر ولى به معناى متصرف در امور و امامت باشد، در حال نزول آیه، این امر محقق نمى شود؛ چون على بن ابى طالب (ع) در زمان حیات رسول خدا(ص) امام و متصرف در امور نبوده است.
⚡️ پاسخ : در تعبیرهاى ادبى، بسیار دیده مى شود كه اسم یا عنوانى به افرادى گفته مى شود كه آن را بالقوه دارا هستند؛ به طور مثال، شخص، كسى را « وصى » خود یا « قیم » اطفال خویش قرار مى دهد و در حالى كه هنوز زنده است، بر آن كس، عنوان وصى و قیم صدق مى كند. در قرآن نیز این گونه تعبیرها دیده مى شود؛ از جمله زكریا از خداوند مى خواهد: « فهب لى من لدنك ولیا یرثنى و یرث من ال یعقوب…» (مریم / 5 و 6) در حالى كه روشن است مقصود از «ولى» در این جا سرپرستى براى بعد از مرگ منظور است. افزون بر این كه بر اساس دلیل هاى بسیارى، على (ع) در زمان حیات پیامبر(ص) داراى ولایت بوده است؛ اما این سرپرستى عنوان خلافت داشته؛ یعنى در غیاب پیامبر، على جانشین حضرت بود؛ چنان كه هارون در حیات موسى (ع) خلیفه وى بود و براساس حدیث منزلت، تمام منزلت هاى هارون نزد موسى براى علی (ع) نزد پیامبر(ص ) ثابت است.
4⃣ اگر چه همه اشکالات موجود در متن برای منحرف کردن ذهن مخاطب بیان شده و از مقدمات بچه گانه ای استفاده شده ولی با توجه به درخواست مخاطبین خود را موظف دانستیم تا به برخی از آنها پاسخ دهیم ، باقی اشکالات ، اشکالات خنده داری است که حتی کسانیکه سطحی ترین اطلاعاتی در رابطه با دین و احکام آن دارند جواب آن را میدانند.
🔘 تا آنجا که ممکن بود سعی شد مطالب بصور خلاصه بیان شود تا از حوصله مخاطب خارج نشود ؛ تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل !!!؟
(برای مطالعه تفصیلی تر به لینک های موجود در بخش منبع رجوع کنید)
📚 منبع :
yon.ir/VaAjSanad
yon.ir/SibtEshkal
🌐 لینک مطلب :
http://the14.ir/fa/?p=3561
بازنشر از
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg