ظت و تا مقام قرب هدایت میشود؛
اما اگر در مورد "وسوسه" دقیق شویم ، متوجه میشویم که این وسوسه ، الزاماً کار ابلیس و شیاطین نمیباشد ، بلکه یک ریشه درونی (نفس) هم دارد ، چنانکه هر چیزی و حتی جامدات نیز میتوانند برای نفس انسان "وسوسه انگیز" باشند ؛ چنانکه تمامی مظاهر "قدرت ، شهوت و ثروت" ، وسوسه انگیز هستند . حتی یک دیوار کوتاه یا بلند نیز میتواند ، سبب وسوسه شود ؛ پس شیاطین نیز از همین راه (نفس اماره) وارد میشوند.
♦️فرودگاه شیطان:
هر ورودی ، مدخل مناسب خودش را میخواهد و هر فرودی ، عرصه ی مناسب (فرودگاه) خودش را میخواهد ؛ پس اگر باب ورود بسته و کنترل شده باشد و فرودگاهی برای دشمن مساعد نشده باشد ، امکانی برای ورود و فرود شیاطین انس و جنّ وجود ندارد:
🍀«هَلْ أُنَبِّئُكُمْ عَلَى مَن تَنَزَّلُ الشَّيَاطِينُ * تَنَزَّلُ عَلَى كُلِّ أَفَّاكٍ أَثِيمٍ » (الشعراء ، 221 و 222)
✏️ترجمه : آيا شما را خبر دهم كه شياطين بر چه كسى فرود مى آيند؟ ؛ بر هر دروغزن گناهكارى فرود مى آيند.
✔️اگر فرد و جامعه ، راه "نفوذ" را ببندند ، شیطان هیچ غلطی نمیتواند بکند.
♦️مهلت دادن خدا:
همانطور که شیطان فقط ابلیس نیست ، فرصت و مهلت نیز فقط به ابلیس داده نشده است ، بلکه از مؤمن و کافر ، به همگان داده شده است و این لطف و رحمت الهی است که فرصتی برای رشد ، (و اگر انحراف و معصیتی صورت گرفت) فرصتی برای استغفار و توبه قرار داده است . البته فرصتی بدون معلوم بودن مدت و پایان آن.
اگر خداوند منّان مهلت ندهد که با اولین نافرمانی (گناه) ، عقوبت و هلاکت لازم می آید و دیگر کسی فرصتی برای استغفار (طلب پوشش و بخشش) و نیز توبه (بازگشت) پیدا نمیکند. (فاطر ، 45)
@Sho1bahat
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2284
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
آیت الله علم الهدی:
اینها که میگویند رهبری معصوم نیست، یا دیوونه اند یا دشمن
#علم_الهدی
❇️ پاسخ ❇️
✳️ﻣﺪﺗﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﯾﻌﺎﺗﯽ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﮐﻠﯿﭙﯽ ﺗﻘﻄﯿﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﺯ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻢ ﺍﻟﻬﺪﯼ ﺩﺭ ﺣﺎﺷﯿﻪ ﯼ ﺗﻔﺴﯿﺮ ﺳﻮﺭﻩ ﯼ ﮐﻮﺛﺮ ﺩﺭ ﺧﺼﻮﺹ ﻣﻌﺼﻮﻣﯿﺖ ﺭﻫﺒﺮﯼ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺩﺭ ﻓﻀﺎﯼ ﻣﺠﺎﺯﯼ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. بشکل دو کلیپ 42 ثانیه و کلیپ دیگر 1:42 ثانیه.
✳️اصل فیلم سخنرانی آیت الله علم الهدی در سایت👈 http://alamolhoda.com👉
موجود میباشد.
بخشی از متن کامل سخنان ایشان ( پیاده شده از روی صوت) بدین شرح است:
✅ مسئله ولایت و رهبری مسئله کوچکی نیست. ما قائل نیستیم ولی فقیه معصوم است اما اگر بنا شد بنده بگویم ولی فقیه اشتباه کرده و معصوم نیست، حق هم ندارم هرچه که به نظرم درست نیامد را بگویم اشتباه کرده است! چون ولی فقیه در عینی که معصوم نیست اما حکیم است. در عین حال «حافظا لدینه، مخالفه لهواء، مطیعا لامر مولا» هست خب معلوم است او وقتی می خواهد در موردی نظر بدهد و در موضوعی حکم کند طبیعی است که مشورت های لازم و نظریه های گوناگون را بررسی می کند و این نیست که بر اساس شناخت فردی خود علیرغم استعدادهای بالا و نبوغی که دارد اکتفا کند. حالا اگر ولی فقیه در یک موضوعی به نتیجه ای رسید که نظر من مخالف او بود اولاً حق ندارم بگویم اشتباه کرده است چون بنده که این نظر را دارم با چند کارشناس مشورت کرده ام و چند نظریه تخصصی گرفته ام؟ چقدر روی اسناد و مدارک و ادله موضوع بحث و بررسی کرده ام که به این نظر رسیده ام که بگویم این تحقیق و پژوهش من به مراتب بالاتر از پژوهش ولی فقیه است و من به این نظر رسیدم و او به این نظر رسیده ام پس اشتباه کرده است! این جور نیست که هرکسی که بگوید نظرم مخالف است پس او اشتباه کرده است. این حرف درستی نیست. تمام خصوصیات ولی فقیه اعم از حکیم بودن، مرجع بودن، موید از طرف امام زمان است به کنار....
✅ همه این حرفها را بگذاریم کنار، رهبری عنصری تخبه، سیاسی، اجتماعی و فکری است. در این حد که قبول دارید رهبری را؟ این وقتی بخواهد تصمیم بگیرد در جریان هدایتی یک ملت و امت آیا بر اساس خواسته نفسانی و فکر شخصی اش تصمیم می گیرد؟ یا نه، ده مورد کارشناسی و صدمورد شناخت را زیر و رو می کند و اسناد و مدارک و دلایل و بعد تصمیم می گیرد و بنده هیچ تحقیق و تفحصی نکرده ام و هیچ سند و مدرکی هم ندارم صرفا نظرم مخالف رهبری است بعد بیایم بگویم رهبری که معصوم نیست ممکن است اشتباه کند! اگر کسی این حرف را زد یا دیوانه است یا دشمن است و درصدد قدرت یابی ابزار دشمن شده است و ستون خیمه نظام را هدف قرار بدهد. این را از هر دهنی شنیدید که رهبری که معصوم نیست! دنباله این حرف رویارویی با پیغمبر است. همه می گویند رهبری معصوم نیست و کسی نمی گوید ایشان معصوم است اما این رهبری که معصوم نیست دلیلی نیست که حرف او اشتباه است و تو اشتباه نکرده ای! تو چه دلیلی داری که او اشتباه کرده است و تو اشتباه نکرده ای؟ به صرف اینکه او معصوم نیست؟ این مسائل را باید حلاجی کنیم تا حل شود برایشان.
🆔 @wiki_shobhe
☆○═════════┅
کانال 🇮🇷 ویکےشبهہ 🇮🇷 در تلگرام:
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
📡 کانال ✅ ویکےشبهہ ✅ در ایتا📲
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_2286
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
مذمت رد کردن دست آشتی در روایات اهل بیت (ع) و رد آشتی ملی یکی از سران فتنه توسط رهبر انقلاب. رسول خدا (ص) : سه نفر بوی بهشت را استشمام نمیکنند ، یکی از آنها کسیست که دست آشتی برادرش را رد میکند.
⬅️(بحارالانوار ج74 ص96).
#سیاسی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1⃣در آدرس داده شده و همچنین منابع معتبر دیگر، چنین حدیثی یافت نشد. هر روایتی باید منبع و سند معتبر داشته باشد و در غیر اینصورت نمیتوان به آن استدلال کرد.👇
yon.ir/S8WK
yon.ir/580k
2⃣ این حدیث علاوه بر اینکه سندی ندارد، با تمام روایات و آیاتی که حق قصاص را برای فرد مظلوم محفوظ و محترم میدانند (همانا برای شما در قصاص مایه ی زندگی است ای خردمندان "۱۷۹ بقره") در تضاد است، چرا که بی شک هر مجرمی پس از محکوم شدن، برای فرار از مکافات عملش دست آشتی به سمت طرف مقابل دراز میکند. و طبق این روایت جعلی، به موجب دراز شدن دست آشتی ظالم، مظلوم، از احقاق تمام حقوق حقه ی خود محروم میشود.
3⃣بر فرض محال صحت هم، این سخن دو رکن دارد:
✅اول آنکه درباره ی دو نفر (شخص واحد) است، که بینشان اختلافی افتاده یا قهر کرده اند.
✅ و دوم آنکه، یکی از آن دو نفر، حقیقتا قصد آشتی داشته و برای صلح مقدمات را فراهم کند.
به شرایط لازم برای توبه (عذرخواهی، و یا اصطلاحا آشتی) که در آیات آمده است دقت کنید:
"کسانی که توبه کردند و (اشتباهاتشان را) اصلاح کردند و (حقیقتی را که مخفی یا انکار کرده بودند) تبیین نمودند من توبه ی آنها را میپذیرم ، و من بسیار توبه پذیر و مهربانم." (۱۶۰بقره)
که به دلایل زیر، هیچ یک از این دو بر سران فتنه منطبق نیست.👇
⛔️ اول اینکه مسئله ی فتنه 88،اختلاف شخصی بین دو شخص نیست،بلکه دروغ ملی و خسارت ملی است، که سران فتنه با فریب دادن طرفدارانشان، به کشور و مردم وارد کرده اند ، و نه رهبر معظم انقلاب و نه یکی از سران فتنه طرف قضیه نیستند، بلکه کل فتنه در مقابل کل مردم ایران قرار دارد. و باید رضایت تک تک افراد ملت که از این جریان آسیب دیده و منافع مالی و جانی و امنیت ملی شان به خطر افتاد، جلب شود.
⛔️ دوم اینکه سران فتنه، مقدمات کار، یعنی اعتراف به دروغ و اشتباه ، توبه و عذرخواهی از مردم و رهبری و جبران خسارات را که باید مقدمه ی آشتی کنانشان قرار میداده اند ، نادیده گرفته و دور زده اند.
4⃣واضح است که،مسئله ی آشتی ملی ، وارد کردن بی سر و صدای اهالی فتنه به جمع ملت است.
🌹👈«در بین ملت ایران به تعبیر رهبر انقلاب ، اختلافی نیست که بخواهند آشتی کنند. بلکه فتنه خارج از ملت و «غیر ملی» است و آشتی ملت با فتنه نیز غیر ممکن است».👉🌹
5⃣ یکی از سران فتنه و بسیاری از هدایت کنندگان میانی فتنه،در سالهای گذشته و اکثرا در دادگاه یا زندان ، رسما اعتراف کرده اند که امکان تقلب در انتخابات وجود نداشته، از جمله در انتخابات سال 88.
اما رهبر انقلاب فرمودند⬇️
«با اینکه اینها در خفا اعتراف میکنند ، هیچ وقت حاضر نشدند بصورت علنی اعتراف کرده و جبران خسارت کنند».👇
yon.ir/E95c
6⃣ شخص خاتمی، در توضیح طرح آشتی ملی میگوید⬇️
«با توجه به ریاست جمهوری ترامپ و خطر آن باید سیاسیون و ملت متحد باشند».
واضح است که انسجام ملی، در آرامش بیشتر از شرایط بحرانی فتنه 88 است. بنابر این طبق استدلال خاتمی، اتفاقا در شرایط حساس کنونی نظام باید بیشتر حواسش به کسانی که قصد آشوب و تفرقه بین مردم را دارند باشد.👇
yon.ir/4r9Z
7⃣همانطور که قابل حدس بود،
تنها هدف برجسته کردن این پیشنهاد از طرفی برخی (به خصوص خارج نشینها و ضد انقلابها) احیای فتنه و حرکت به سود سران فتنه بود، چه اینکه پس از رد این پیشنهاد ناقص و زیاده خواهانه توسط رهبری ، رسانه های این جریان! به شدت به تخریب رهبری و نظام و به فحاشیها و بازخوانی مجدد دروغهایی که سال 88 گفته اند پرداخته اند و همین مسئله نشان میدهد با جریانی که ضد انقلاب خارج نشین و فتنه داخلی را از خود جدا نکرده و از قضا اصلیترین حامیش محسوب میشود، نمیشود آشتی کرد.
کسانی که دم از آشتی با نظام میزنند، هیچ وقت موضع خود را با ضد انقلابهای حامیشان که به نظام و رهبری فحاشی میکنند مشخص نکرده اند.👇
yon.ir/O634
8⃣راه سران فتنه و جریان سیاسی منتسب به آنها! روشن است. اعتراف به اشتباه و دروغ ، توبه و عذرخواهی و جبران خسارات فتنه 88، که به تعبیر رهبری هنوز جبران نشده است.👇
yon.ir/a595
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2288
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا هر چی دعا می کنم دعاهام مستجاب نمیشه خسته شدم دیگه آیا این مصلحت خداوند است....؟
#اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔷در تفسیر شریف نمونه چنین امده است:
در روایات اسلامی شرائطی برای استجابت دعا می خوانیم از جمله :
1️⃣برای اجابت دعا باید قبل از هر چیز در پاکی قلب و روح کوشید، و از گناه توبه کرد، و خودسازی نمود، و از زندگی رهبران الهی الهام گرفت .
🌹از امام صادق نقل شده که فرمود:
« مبادا هیچ یک از شما از💎 خدا تقاضائی کند مگر اینکه نخست حمد و ثنای او را بجا آورد و درود بر پیامبر و آل او بفرستد بعد به گناه خود نزد او اعتراف (و توبه ) کند سپس دعا نماید.
📚سفینه البحار جلد 1ص 448 و 449
2️⃣در پاکی زندگی از اموال غصب و ظلم و ستم بکوشد، و تغذیه او از حرام نباشد از پیامبر اسلام نقل شده است که فرمود:
«کسی که دوست دارد دعایش مستجاب گردد باید غذا و کسب خود را پاک کند.»
📚سفینه البحار جلد 1ص 448 و 449
3️⃣از مبارزه با فساد و دعوت بسوی حق خود داری نکند، زیرا آنها که امر بمعروف و نهی از منکر را ترک می گویند دعای مستجابی ندارند، چنانکه از پیامبر اسلام نقل شده است که فرمود :
«باید امر به معروف و نهی از منکر کنید و الا💎 خداوند بدان را بر نیکان شما مسلط می کند و هر چه دعا کنند مستجاب نخواهد شد»
📚همان مدرک
❗️در حقیقت ترک این وظیفه بزرگ نظارت ملی نابسامانیهائی در اجتماع به وجود می آورد که نتیجه آن خالی ماندن صحنه اجتماع برای بدکاران است، و دعا برای برطرف شدن نتایج آن بی اثر است زیرا این وضع نتیجه قطعی اعمال خود انسان می باشد.
4️⃣ عمل به پیمانهای الهی:
❗️ایمان و عمل صالح و امانت و درستکاری یکی دیگر از شرائط استجابت دعا است .
🗯زیرا آن کس که به عهد خویش در برابر 💎پروردگارش وفا نکند نباید انتظار داشته باشد که مشمول وعده اجابت دعا از ناحیه پروردگار باشد.
👌کسی نزد امیر مؤمنان علی از عدم استجابت دعایش شکایت کرد و گفت با اینکه خداوند فرموده دعا کنید من اجابت می کنم، چرا ما دعا می کنیم و به اجابت نمی رسد ؟
❗️امام در پاسخ فرمود:
❤️«قلب و فکر شما در هشت چیز خیانت کرده لذا دعایتان مستجاب نمی شود:👇
🔷 1 شما خدا را شناخته اید اما حق او را ادا نکرده اید، بهمین دلیل شناخت شما سودی بحالتان نداشته
🔷2 شما به فرستاده او ایمان آورده اید سپس با سنتش به مخالفت برخاسته اید ثمره ایمان شما کجا است ؟
🔷3 کتاب او را خوانده اید ولی به آن عمل نکرده اید، گفتید شنیدیم و اطاعت کردیم سپس به مخالفت برخاستید
🔷4 شما می گوئید از مجازات و کیفر خدا می ترسید، اما همواره کارهائی می کنید که شما را به آن نزدیک می سازد ...
🔷5 می گوئید به پاداش الهی علاقه دارید اما همواره کاری انجام می دهید که شما را از آن دور می سازد ...
🔷6 نعمت 💎خدا را می خورید و حق شکر او را ادا نمی کنید.
🔷7 به شما دستور داده دشمن شیطان باشید (و شما طرح دوستی با او می ریزید) ادعای دشمنی با شیطان دارید اما عملا با او مخالفت نمی کنید.
🔷8 شما عیوب مردم را نصب العین خود ساخته و عیوب خود را پشت سر افکنده اید .. . با این حال چگونه انتظار دارید دعایتان به اجابت برسد؟ در حالی که خودتان درهای آنرا بسته اید؟ تقوا پیشه کنید، اعمال خویش را اصلاح نمائید امر به معروف و نهی از منکر کنید تا دعای شما به اجابت برسد.»
📚سفینه البحار ج1 ص448 و449
❗️این حدیث پر معنی با صراحت می گوید:
💎وعده خداوند به اجابت دعا یک وعده مشروط است نه مطلق، مشروط به آنکه شما به وعده ها و پیمانهای خود عمل کنید در حالی که شما از 8 راه پیمان شکنی کرده اید، و اگر به این پیمان شکنی پایان دهید دعای شما مستجاب می شود.
❗️عمل به دستورات هشتگانه فوق که در حقیقت شرائط استجابت دعا است برای تربیت انسان و به کار گرفتن نیروهای او در یک مسیر سازنده و ثمر بخش کافی است .
5️⃣دیگر از شرائط استجابت دعا توام گشتن آن با عمل و تلاش و کوشش است در کلمات قصار امیر مؤمنان علی می خوانیم :
«دعا کننده بدون عمل و تلاش مانند تیرانداز بدون زه است »
🌸نهج البلاغه حکمت 337
❗️با توجه به اینکه وتر (زه ) عامل حرکت و وسیله پیش راندن تیر به سوی هدف است نقش عمل در تاثیر دعا روشن می گردد.
🗯مجموع شرائط پنجگانه فوق روشنگر این واقعیت است که دعا نه تنها نباید جانشین اسباب طبیعی و وسائل عادی برای وصول به هدف گردد، بلکه برای اجابت آن باید در برنامه های زندگی دعا کننده دگرگونی کلی به عمل آید، روحیات شخص، نوسازی شود، و در اعمال پیشین تجدید نظر گردد.
📚برگرفته از تفسیر نمونه،ایت الله العظمی مکارم،ج1 ص643 به بعد
@zdeshobehat
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LD
◀️مطلب #شماره_2291
@Wiki_Shobhe
📝چند سوال و پاسخ آن درباره موضوع #توسل :
❌سوال: توسل، یا ارتباط بی واسطه با خدا؟ کدام؟
✅#پاسخ:
انسان از دو راه می تواند با پروردگار و خالق خود ارتباط برقرار کند: 1. با واسطه قرار دادن اولیای خداوند 2. بدون واسطه.
اما توسل به اولیای الهی برای تقرب به خداوند است و هیچ منافاتی با صحبت کردن با خدا بدون واسطه ندارد.
توسل به ائمه (ع) به معنای آن نیست که انسان هیچ گاه با خداوند صحبت نکند و او را مستقیماً مورد خطاب قرار ندهد، بلکه صحبت کردن با خداوند در هر زمان، مکان و بدون واسطه ممکن و میسر است. بلکه بدین معنا است که برای استجابت دعا و حاجت های خود از کسی مدد می جوییم که از نظر شایستگی و قرب به خداوند نسبت به ما در مرتبه خیلی بالاتری قرار دارد، لذا اگر او از خداوند برای ما چیزی بخواهد احتمال پذیرش خیلی بیشتر است.
از این جهت است که در دعای توسل، بعد از ذکر نام ائمه (ع) و توسل به آنها حوایج دنیا و آخرت برده شده و شخص آنها وسیله رسیدن به قرب الهی و برآوردن حاجات قرار می گیرند و از مهمترین دعاهایی است که درخواست انسان را به اجابت می رساند.🌷
👌ادعیه و دعاهایی هم که از ائمه (ع) به ما رسیده راه بهتر صحبت کردن و بهتر خواندن خداوند را نشان می دهد و هرگز به این معنا نیست که انسان به جز اینها نمی تواند با خدواند صحبت کند.
همچنین توسل روح اميد را افزايش، روح يأس را كاهش، و ايجاد رابطه معنوي با خدا و اولياء الله و تحصيل رضايت خداوند و توجه به سلسله شافعان و... را به وجود ميآورد.
❌سوال: آیا توسل به اهلبیت به منزله شرک است؟
✅#پاسخ:
توسل به اهل بیت و اولیای خدا، شرک نیست زیرا هرگز کسی آنها را در مقابل خدا قرار نمی دهد بلکه از آن جهت که آنها مقرب درگاه خدا و فرستادگان او هستند، از سوی خود خداوند اذن و اجازه بسیاری از امور را دارند و مورد احترام و توسل قرار می گیرند.
متوسل شدن به انبياء و ائمه در حقيقت متوسل شدن به خداست، و آنها عملي را جز با رضايت و اذن خداوند انجام نميدهند.
❌سوال: آیا توسل در قرآن و روایات آمده؟
✅ #پاسخ:
توسل به اولیای الهی و امامان معصوم(ع) که همان انسان های کامل هستند، یکی از امور مسلمی است که در آیات قرآن و احادیث آمده است.
از آیات متعددی از قرآن استفاده میشود که خود خداوند یک سری واسطههای بین خود و خلقش قرار داده است.
🌸مثلاً در سوره مائده آیه 35 به صراحت میفرماید: یا اَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَابْتَغُوا اِلَیْهِ الْوَسِیلَهَ؛ ای مومنان تقوای خدا را پیشه کنید و در نزد خدا واسطه و وسیله را اتخاذ کنید.
🌸قرآن در این زمینه خطاب به پیامبر اکرم (ص)می فرماید: "و اگر این مخالفان، هنگامى که به خود ستم میکردند (و فرمان هاى خدا را زیر پا میگذاردند)، به نزد تو میآمدند و از خدا طلب آمرزش میکردند و پیامبر هم براى آنها استغفار میکرد، خدا را توبه پذیر و مهربان مییافتند. (نسا/64)
✔️نکته: این آیه، شامل توسل بعد از رحلت پيامبر (ص) نيز مي شود.به اعتقاد شيعه و اهل سنت، انبياء الهي زنده هستند و شهدا نيز طبق آيه قرآن زنده هستند، پس توسل به آنها توسل به يك انسان زنده است نه توسل به مرده.
@roshangarii
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2292
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
تماشاي خوردن و آشاميدن ديگران در ماه رمضان شما را تحريك مي كند؟..... در خانه بمان و روزه بگير!
جشن و شادي عروسي مختلط زنان و مردان را دوست نداري؟.... درانها شركت نكن!
از همجنسگرايي متنفر هستي؟ همجنسگرا نباش!(لازم نيست بكشي شون!)
از ديدن مو و ارايش زنان تحريك مي شوي؟ بهشان نگاه نكن! (لازم نيست رويشان اسيد بپاشي!)
از لباس رنگي و مانتو با مدل هاي مختلف خوشت نمي ايد؟ خوب نپوش!
اديان ديگر را دوست نداري؟ دين خود را پرستش كن! (لازم نيست پيروان اديان ديگر را بكشي!)
كافي است! فوضولي و دخالت در زندگي ديگران را بس كنيد.
شما مسئول به بهشت رفتن ديگران نيستيد، دين و مذهب و عقائد تان را در خانه تان و براي خودتان نگه دارید
#دینی #اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
❓📛داداچ! طاقت روزه گرفتن تو ماه رمضونو، نداری؟ خب! تو خونه بمون! و روزه بخور! دلیلی نداره قانون و حکم خدا رو زیرپا بذاری!
📛دوست داری با زن و دختر مردم برقصی! چرا علنی و با هنجارشکنی؟ هر کار خلاف عقل و شرعی میخوای انجام بدی و یا دیگران با زن و دخترت انجام بدن، تو حریم خصوصیات باشه! چرا برا دخترای مردم، تور پهن میکنی؟!
📛دوست داری همجنسگرا باشی؟ خب عیب نداره! تو خلوتت با همجنست ازدواج کن! هرچندتا و هرچند دفعه! چه اصرار داری تو خیابون و در ساحت اجتماع؟!
📛دوست داری چشمچرونی کنی؟ خب چرا مزاحمِ ناموس مردم میشی؟ و حقِ پاک و عفیف بودنشونو مراعات نمیکنی؟
هرچی اونور آبیها از مانتوهای بیعفتی و بیحجابی (به بهانه مُد و تنوع و رنگ) برات تعیین کردن، دوس داری بپوشی؟ خب تو خونت بپوش! چرا هنجارهای اجتماعی رو میخوای بشکنی!
📛ادیان رو دوست نداری؟ اسلام رو دوست نداری؟ خب نداشته باش! چرا توهین میکنی! (چرا تهمت آدمکشی میزنی!)
👌⏪کافیه فوضولی و دخالت تو دین مردم رو کنار بذاری! خیلی سخت نیس!
شما مسئول بهشت رفتن مردم اگه نیستی! چرا مسئول جهنم بردنشون شدی؟! جای شک نداره؟ (روشنفکریهات رو تو خونهات برا خودت نگه داشته باش!
⬇️⬇️⬇️✅✳️پ. ن✳️✅⬇️⬇️⬇️
*❗️ ادعای فوضولی نکردن تو کار مردم دارن، اونوقت با تهمت و دروغ، مسلمونا رو «اسیدپاش» و «آدمکش» معرفی میکنن! انگار نه انگار که بزرگترین جنگها و آدمکشیها رو انسانهای بیخدا و نامسلمون راه انداختن! جنگ جهانی اول با 17 میلیون کُشته و جنگ جهانی دوم با 50 - 55 میلیون کُشته، بمباران اتمی ناگاساکی با 200 هزار کُشته، جنگ ویتنام با 5 میلیون کُشته، محصولِ این تفکره!
‼️* با این فرمول جلو بره...میگه چرا مردم برا ماشیناشون قفل فرمون میذارن؟ چرا خونههاشون دزدگیر داره؟ تو مگه فضولی کی پشت چراغ قرمز توقف میکنه؟ چرا آدمربایی آزاد نیس؟ چرا قاچاق آزاد نیس؟ چرا نمیشه به راحتی به هر زن و دختری دسترسی پیدا کرد؟ چرا آشغال ریختن تو خیابون آزاد نیس! (زنده باد آزادی)
❗️❗️❗️* احکام اسلام فقط به مسائل جنسی و احکام فردی محدود نمیشه! بخشِ زیاد اسلام، احکام اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادیه که بر محور عقلانیت و معنویت و بر مدار قانون به اداره جامعه میپردازه! سکولارها و لیبرالها دوست دارن مثل مسیحیت، اسلام رو به عرصه فردی و درونی و کُنج خانه محدود کنن! و دین رو مسالهای کاملاً شخصی بدونن!
(تا اسلام بشه «شیر بییال و دُم و اشکم»)!
اسلام، ظلمستیزی داره! اسلام، مردمدوستی داره! اسلام، قانونمداری و مسئولیت اجتماعی داره! در عین حال، اسلام به حریم خصوصی افراد و عقاید شخصیشون (تا وقتی که توطئه نکنن و نظم اجتماع رو بهم نزنن!) احترام میذاره!
التماس تفکر🤔🤔🤔✅
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2293
نظر شهید مطهری درباره فریبکاری کوروش...
@Antishobheh
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2295
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا با توجه به حقانیت شیعه تعداد افراد اهل تسنن چند برابر شیعه ها است
#مذهبی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
📋 پاسخ اجمالی
◀️ الف) حکومت های جور در طول تاریخ مانع جدی تبلیغ و شناسایی مکتب اهل بیت(علیهم السلام) بوده و به هر شکل ممکن از آن جلوگیری می کردند.لاجرم جهانیان آنچنان که باید و شاید در طول تاریخ با این فرهنگ غنی آشنایی نیافتند.
◀️ ب ) بر اثر فشار و سختگیری های فزون از حد حکام، شیعه در طول تاریخ در رعب وحشت و رنج به سر می بردند. این مسأله نیز مانع نزدیک شدن دیگران به شیعه و گسترش تشیع می گردید.
◀️ ج ) در بسیاری از موارد بر اثر جور و ستم شدید حکام، شیعیان به شدت در تقیه بوده و ناچار به عمل براساس برخی از مکاتب فقهی اهل سنت بودند.
👈 استمرارطولانی این وضعیت موجب شدپس از گذشت مدتی، نسل های بعدی اصالت شیعی خود را فراموش کرده و آیینی را که توسط آبای آن ها به خاطر تقیه برگزیده شده بود، عین حقیقت تلقی کنند و برای همیشه به آن پای بند باشند.
🌱 این مسأله در بسیاری ازنقاط جهان اسلام به ویژه در هند و بنگلادش و سریلانکا و سوریه و ترکیه وجود داشته است.
📚 پاسخ تفصیلی
💻 yon.ir/6V3Z
@ahkamnab
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2296
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
تقيه چيست و انجام آن در چه مواردي لازم است؟
#مذهبی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💢زمانیکه انسان دین یا مذهبش را مخفی نگه میدارد مثلا در بین وهابیت که اگه بفهمن شیعه هست جانش در خطر هست در اینصورت دین و مذهب خود را مخفی نگه میدارد مثلا در ظاهر مثل آنها نماز میخواند و دستها را روی شکم میگذارد و بدون مهر نماز بخواند
🔹تقيه يعني استتار و خود را از ديد دشمن مخفي کردن، همان طور که سربازان لباس خاکي مي پوشند تا دشمن نتواند به راحتي آنان را پيدا کند يا ماشين ها و ادوات جنگي را رنگ خاکي مي زنند. تقيه، مخفي بودن از دين دشمن است.
🔹گاهي جنگجويان با ايجاد دود يا مه مصنوعي خود را مستور مي دارند يا در تاريکي شب نقل و انتقالات لازم را انجام مي دهند. استفاده کردن از رمز براي استتار مقاصد مهم نظامي و اقتصادي در دنياي امروز دامنه وسيعي دارد و گاه بي احتياطي در حفظ کليدهاي رمز سبب شکست يک لشکر يا برنامه مهم سياسي و اقتصادي مي شود. هيچ کس نمي تواند اين گونه برنامه ها را تخطئه کند و يا آن را دليل بر ترس و محافظه کاري بشمارد و بگويد بر برنامه هاي نظامي و سياسي نبايد رمز و سرّي وجود داشته باشد، يا اين که سرباز بايد شجاعت کند و خود را آشکارا در تيررس دشمن قرار دهد.
اگه تقیه نبود چه بسا الان شیعه ای وجود نداشت
@ahkamnab
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
◀️شبهه #شماره_2298
⛔️ شایعه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
" جاده خاصی که مانندش در هیچ جای دنیا نیست و اکثریت مردم هم از بودنش خبر ندارند.
جاده مریوان به سنندج .30کیلومتر مانده به مریوان از سمت میدان حزب الله به سمت اورامانات "
#شایعات
✅◀️ پاسخ شایعه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1️⃣ این تصویر مربوط به ایران و جاده مریوان به سنندج نیست، بلکه متعلق به نیومکزیکو آمریکا می باشد!
2️⃣ این عکس از ورودی غارهای کارلزبد، "Carlsbad Caverns" است که در پارک ملی نیومکزیکو قرار دارد! این پارک در شمال ایالت نیومکزیکو و در شهرستان "ریو اریبا" است!
http://yon.ir/carlsbad1
3️⃣ مسیر پیچ در پیچ ورودی غار، جاده نیست و عرض آن تنها مناسب تردد عابرین پیاده است!
http://yon.ir/carlsbad2
@SHAYEAAT
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2299
@Wiki_Shobhe
✅ افسانه ی کتابسوزی اعراب در ایران (1)
🔹از جمله مسائلی كه لازم است در روابط اسلام و ایران مطرح شود مسأله ی كتابسوزی در ایران وسیله ی مسلمین فاتح ایران است. در حدود نیم قرن است كه به طور جدی روی این مسأله تبلیغ می شود، تا آنجا كه آنچنان مسلّم فرض می شود كه در كتب دبستانی و دبیرستانی و دانشگاهی و بالأخره در كتب درسی كه جز مسائل قطعی در آنها نباید مطرح گردد و از وارد كردن مسائل مشكوك در اذهان ساده ی دانش آموزان و دانشجویان باید خودداری شود، نیز مرتب از آن یاد می شود...
در اطراف این مسأله كه واقعاً در ایران كتابخانه ها بوده و تأسیسات علمی از قبیل دبستان و دبیرستان و دانشگاه وجود داشته و همه به دست مسلمانان فاتح به باد رفته است، آن اندازه گفته و نوشته اند كه برای برخی از افراد ایرانی كه خود اجتهادی در این باب ندارند كم كم به صورت یك اصل مسلّم در آمده است...
🔹عده ای دیگر طوطی وار می گویند «فاتحین عرب كتابخانه ی ملی ما را آتش زدند و تمام تأسیسات علمی ما را بر باد دادند» ، بهتر بود تعیین می فرمودند كه آن كتابخانه ی ملی در كجا بوده؟ در همدان بوده؟ در اصفهان بوده؟ در شیراز بوده؟ در آذربایجان بوده؟ در نیشابور بوده؟ در تیسفون بوده؟ در آسمان بوده؟ در زیر زمین بوده؟ در كجا بوده است؟
چگونه است كه ایشان ... این جمله ها را تكرار می فرمایند، از كتابخانه ای ملی كه به آتش كشیده شد اطلاع دارند اما از محل آن اطلاع ندارند؟
🔸نه تنها در هیچ مدركی چنین مطلبی ذكر نشده و با وجود اینكه جزئیات حوادث فتوحات اسلامی در ایران و روم ضبط شده، نامی از كتابخانه ای در ایران اعم از اینكه به آتش كشیده شده باشد و یا به آتش كشیده نشده باشد در هیچ مدرك تاریخی وجود ندارد، بلكه مدارك خلاف آن را ثابت می كند؛ مدارك می گویند كه در حوزه ی زردشتی علاقه ای به علم و كتابت نبوده است.
🔷جاحظ هر چند عرب است ولی تعصب عربی ندارد، به دلیل اینكه علیه عرب زیاد نوشته است و ما عن قریب از او نقل خواهیم كرد.
وی در كتاب المحاسن والاضداد می گوید:
👈«ایرانیان علاقه ی زیادی به نوشتن كتاب نداشتند، بیشتر به ساختمان علاقه مند بودند» .
در كتاب تمدن ایرانی به قلم جمعی از خاور شناسان تصریح می كند به عدم رواج نوشتن در مذهب زردشت در عهد ساسانی.
محققان اتفاق نظر دارند حتی تكثیر نسخ اوستا ممنوع و محدود بود.
ظاهراً وقتی اسكندر به ایران حمله كرد، از اوستا دو نسخه بیشتر وجود نداشته است كه یكی در استخر بوده و به وسیله ی اسكندر سوزانیده شده است.
🔹نظر به اینكه درس و مدرسه و سواد و معلومات در آیین موبدی منحصر به درباریان و روحانیان بود و سایر طبقات و اصناف ممنوع بودند، طبعاً علم و كتاب رشد نمی كرد، زیرا معمولاً دانشمندان از طبقات محروم برمی خیزند نه از طبقات مرفه.
موزه گرزاده ها و كوزه گرزاده ها هستند كه بوعلی و ابوریحان و فارابی و محمد بن زكریای رازی می شوند نه اعیان زادگان و اشراف زادگان.
و بعلاوه، همان طور كه مرحوم دكتر شفق یادآور شده است این دو طبقه هم در عهد ساسانی هر یك به گونه ای فاسد شده بودند و از طبقه ی فاسد انتظار آثار علمی و فرهنگی نمی رود.
📚 گزیده ای از مجموعه آثار شهید مطهری . ج14، ( از صفحات 274 تا 312 )
Seyed.vahab.razavi:
✅ افسانه ی کتابسوزی اعراب در ایران (2)
🔹اساساً تاریخ وجود كتابخانه ای را در ایران ضبط نكرده است، برخلاف كتابخانه ی اسكندریه كه وجود چنین كتابخانه ای در سالهای میان سه قرن قبل از میلاد تا حدود چهار قرن بعد از میلاد قطعی تاریخ است.
اگر در ایران كتابخانه هایی وجود می داشت، فرضاً سوختن آنها ضبط نشده بود، اصل وجود كتابخانه ضبط می شد خصوصاً با توجه به اینكه می دانیم اخبار ایران و تاریخ ایران بیش از هر جای دیگر در تواریخ اسلامی وسیله ی خود ایرانیان یا اعراب ضبط شده است.
👈دیگر اینكه در میان ایرانیان یك جریان خاص پدید آمد كه ایجاب می كرد اگر كتابسوزی در ایران رخ داده باشد حتماً ضبط شود و با آب و تاب فراوان هم ضبط شود و آن جریان شعوبیگری است.
شعوبیگری هر چند در ابتدا یك نهضت مقدس اسلامی عدالتخواهانه و ضدتبعیض بود، ولی بعدها تبدیل شد به یك حركت نژادپرستانه و ضدعرب. ایرانیان شعوبی مسلك، كتابها در مثالب و معایب عرب نوشتند و هرجا نقطه ی ضعفی از عرب سراغ داشتند با آب و تاب فراوان می نوشتند و پخش می كردند؛ جزئیاتی از لابلای تاریخ پیدا می كردند و از سیر تا پیاز فروگذار نمی كردند.
🔹اگر عرب چنین نقطه ی ضعف بزرگی داشت كه كتابخانه ها را آتش زده بود خصوصاً كتابخانه ی ایران را، محال و ممتنع بود كه شعوبیه كه در قرن دوم هجری اوج گرفته بودند و بنی العباس به حكم سیاست ضداموی و ضدعربی كه داشتند به آنها پروبال می دادند درباره اش سكوت كنند، بلكه یك كلاغ را صدكلاغ كرده و جار و جنجال راه می انداختند، و حال آنكه شعوبیه تفوّه به این مطلب نكرده اند و این خود دلیل قاطعی است بر افسانه بودن قصه ی كتابسوزی ایران.
💢تصدیق می كنم كه اگر قصه ی كتابسوزی صرفاً به عنوان یك حادثه ی تاریخی در محیط تحقیق بخواهد بررسی شود نیازی به اینهمه تفصیل ندارد، اما خواننده ی محترم باید توجه داشته باشد كه این داستان را از محیط تحقیق و جوّ بررسی علمی خارج كرده و از آن یك «سوژه» برای «تبلیغ» ساخته اند.
برای محققین بی طرف اعم از مسلمان و غیرمسلمان، بی اساسی این داستان امری مسلّم و قطعی است ولی گروههایی كه به نوعی خود را در تبلیغ این قصه ذی نفع می دانند دست بردار نیستند، كوشش دارند از راههای مختلف این داستان را وسیله ی تبلیغ قرار دهند.
تبلیغ كتابسوزی در ایران و در اسكندریه تدریجاً به صورت یك «دستور» و یك «شیوه ی حمله» درآمده است.
📚 گزیده ای از مجموعه آثار شهید مطهری. ج14، ( از صفحات 274 تا 312)
✅ افسانه ی کتابسوزی اعراب در ایران (3)
ابن خلدون در فصل «العلوم العقلیة و اصنافها» (از مقدمه ی تاریخش) گوید: وقتی كشور ایران فتح شد كتب بسیاری در آن سرزمین به دست تازیان افتاد. سعد بن ابی وقاص به عمربن الخطاب در خصوص آن كتب نامه نوشت و در ترجمه كردن آنها برای مسلمانان رخصت خواست. عمر بدو نوشت كه آن كتابها را در آب افكند، چه اگر آنچه در آنهاست راهنمایی است خدا ما را به رهنماتر از آن هدایت كرده است، و اگر گمراهی است خدا ما را از شر آن محفوظ داشته.
بنابراین آن كتابها را در آب یا در آتش افكندند و علوم ایرانیان كه در آن كتب مدون بود از میان رفت و به دست ما نرسید.
🔹ابن خلدون خود یك مورخ و مؤلف تاریخ عمومی است، بنابراین اگر به ضرس قاطع اظهار نظر كند ولو مدرك نشان ندهد باید گفت سند و مأخذی در كار بوده است.
🔹ولی متأسفانه ابن خلدون نیز اظهار نظر نكرده و به صورت فعل مجهول بیان كرده است. او هم سخن خود را با جمله ی «و لقد یقال» آغاز كرده است (همانا چنین گفته می شود) .
بعلاوه، ابن خلدون در صدر سخنش جمله ای اضافه كرده كه بیشتر موجب ضعف قضیه می شود. او بعد از آنكه طبق اصل اجتماعی خاص خودش (كه مورد قبول دیگران نیست و آن اینكه هر جا كه ملك و عمران گسترش یافته باشد علوم عقلی خواه ناخواه گسترش می یابد) نتیجه می گیرد كه در ایران كه ملك و عمران گسترش عظیم یافته بوده است نمی تواند علوم عقلی گسترش نیافته باشد، می گوید:
«و همانا گفته می شود كه این علوم از ایرانیان به یونانیان رسید آنگاه كه اسكندر دارا را كشت و بر ملك كیانی تسلط یافت و بر كتابها و علوم بی حد و حصر آنها استیلا یافت و چون سرزمین ایران فتح شد و در آنجا كتب فراوان دیدند، سعد وقاص به عمر نامه نوشت. ...».
چنانكه می دانیم اینكه اسكندر از ایران كتابهایی به یونان برده باشد و بعد از فتح ایران به دست اسكندر یونانیان به علوم تازه ای دست یافته باشند، مطلبی است از ظاهر عبارت ابن خلدون شاید بشود استفاده كرد كه می خواسته اند مدعی شوند همه ی علوم یونان از ایران است، در صورتی كه می دانیم اسكندر در زمان ارسطو به ایران حمله كرد و تمدن و فرهنگ یونان در آن وقت در اوج شكوفایی بود.
🔹مطلب دیگر این است كه آنچه تا كنون از ابن خلدون نقل شده از مقدمه ی اوست كه كتابی است فلسفی و اجتماعی.
تا كنون ندیده ایم كه این مطلب را كسی از خود تاریخ او كه به نام العبر و دیوان المبتدأ والخبر است نقل كرده باشد.
ابن خلدون اگر برای این قصه ارزش تاریخی قائل بود، باید در آنجا نقل كرده باشد.
📚 گزیده ای از مجموعه آثار شهید مطهری. ج14، ( از صفحات 274 تا 312 )
✅ افسانه ی کتابسوزی اعراب در ایران (4)
🔹بدون شك در ایران ساسانی آثار علمی و ادبی كمابیش بوده است.
بسیاری از آنها در دوره ی اسلامی به عربی ترجمه شد و باقی ماند و بدون شك بسیاری از آن آثار علمی و ادبی از بین رفته است ولی نه به علت كتابسوزی یا حادثه ای از این قبیل، بلكه به این علت طبیعی و عادی كه هرگاه تحولی در فكر و اندیشه ی مردم پدید آید و فرهنگی به فرهنگ دیگر هجوم آورد و افكار و اذهان را متوجه خود سازد، به نحو افراط و زیانبار فرهنگ كهن مورد بی مهری و بی توجهی واقع می گردد و آثار علمی و ادبی متعلق به آن فرهنگ در اثر بی توجهی و بی علاقگی مردم تدریجاً از بین می رود.
✅نمونه ی این را امروز در هجوم فرهنگ غربی به فرهنگ اسلامی می بینیم. فرهنگ غربی در میان مردم ایران «مد» شده و فرهنگ اسلامی از «مد» افتاده است، و به همین دلیل در حفظ و نگهداری آنها اهتمام نمی شود.
🔹نسخه های با ارزشی در علوم طبیعی، ریاضی، ادبی، فلسفی، دینی در كتابخانه های خصوصی تا چند سال پیش موجود بوده و اكنون معلوم نیست چه شده و كجاست.
قاعدتاً در دكان بقالی مورد استفاده قرار گرفته و یا به تاراج باد سپرده شده است.
مطابق نقل استاد جلال الدین همایی، نسخه های نفیسی از كتب خطی كه مرحوم مجلسی به حكم امكاناتی كه در زمان خود داشت از اطراف و اكناف جهان اسلامی در كتابخانه ی شخصی خود گرد آورده بود، در چند سال پیش با ترازو و كش و من به مردم فروخته شد.
🔹علی القاعده هنگام فتح ایران كتابهایی كه بعضی از آنها نفیس بوده، در كتابخانه های خصوصی افراد وجود داشته است و شاید تا دو سه قرن بعد از فتح ایران هم نگهداری می شده است، ولی بعد از فتح ایران و اسلام ایرانیان و رواج خط عربی و فراموش شدن خط پهلوی كه آن كتابها به آن خط بوده است، آن كتابها برای اكثریت قریب به اتفاق مردم بلااستفاده بوده و تدریجاً از بین رفته است. اما اینكه كتابخانه یا كتابخانه هایی بوده و تأسیسات علمی وجود داشته است و اعراب فاتح هنگام فتح ایران آنها را به عمد از بین برده باشند افسانه ای بیش نیست.
📚 گزیده ای از مجموعه آثار شهید مطهری. ج14، ( از صفحات 274 تا 312 )
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_3000
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
روزی در نیشابور, کتابی از عهد ساسانیان به امیر عبدالله بن طاهر هدیه کردند, او فرمان داد کتاب را بسوزانند چون آن را مجوس نوشته و در نظر ما ملعون است, برای مردم: قرآن و احادیث پیامبر کفایت میکند.
تذکره دولتشاه سمرقندی/30
#تاریخی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
اکبر ثبوت، کتابشناس، مصحح، نسخه شناس و مشاور گروه فلسفه بنیاد دائرهالمعارف اسلامی درباره برخی روایتهای نادرست که درباره عبدالله بن طاهر آمده، اظهار کرد:
دولتشاه سمرقندی در کتابی با نام (تذکره الشعراء) که در دوره تیموریان یعنی اواخر قرن نهم مینویسد و در بخش منابع تاریخی معلوم نیست برچه اساسی به روایتی از قرن سوم اشاره میکند و در آن عبدالله بن طاهر را به کتابسوزی متهم میکند.
در این روایت آمده است: «روزی شخصی به دربار عبدالله بن طاهر در نیشابور آمد و کتابی فارسی از عهد کهن تقدیم داشت. چون پرسیدند چه کتابی است؟ پاسخ داد داستان وامق و عذرا است و آن قصه شیرین را حکماء به رشته تحریر آورده و به انوشیروان اهداء کردهاند.
امیر گفت ما قرآن کریم میخوانیم و نیازی به این کتب نداریم. کلام خدا و احادیث ما را کفایت میکند به علاوه این کتاب را مجوسان تالیف کردهاند و در نظر ما مطرود و مردود است.
سپس فرمود تا کتاب را به آب انداختند و دستور داد هر جا در قلمرو او کتابی به زبان فارسی به خامه مجوس کشف شود، نابود گردد.»
ثبوت در ادامه با اشاره به مقاله محیط طباطبایی در رد این ادعای دولتشاه سمرقندی عنوان کرد:
این روایت به دلایل متعدد دروغ و نارواست. برای دریافتن نادرستی این ادعا میتوانید به مقاله محیط طباطبایی در کتاب «یادنامه شیخ طوسی» مراجعه کنید.
با وجود این چطور عبدالله که خود گرایشهای غیرقابل انکار شعوبیگری داشت و حاکم یک سلسله ایرانی بود، میتواند با کتابهای فارسی و فرهنگ خودش اینگونه برخورد کند؟!
کسانی که میخواستند دشمنی مسلمانان را با آثار فرهنگی ایرانی نقل کنند به این قصه سمرقندی تکیه کردند.
منبع: ایبنا، خبرگزاری کتاب ایران
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3001
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
عمر خلیفه اسلام, پس از تسخیر ایران و سوزاندن کتابهای ایرانیان خطاب به اعراب چنین میگوید: دلیل برتری ما بر عجم , زبان عربی است و قرآن به زبان عربی نازل شد, پس باید کاری کنید که عجم همیشه در یادگیری و فهم دین و قرآن به ما محتاج باشند.
#تاریخی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💢 آنچه که در بخشی از این عکس نوشته مبنی بر سخن خلیفه ی دوم درباره ی "سوزاندن کتب ایرانی و ادعای برتری زبان یا نژاد عربی بر عجم" آمده، کذب محض بوده و در هیچ منبع معتبری ذکر نشده است.
در واقع منبع مورد اشاره یعنی کتابی به نام "چگونگی قتل عمر" اثر کورت فریشلر، اصلاً وجود خارجی ندارد.
🔹این نام، عنوانی است برای بخشی از کتاب "عایشه بعد از پیغمبر" از ذبیح الله منصوری که در ظاهر اقتباسی از یکی از کتاب های نویسنده ای بنام کورت فریشلر اما در واقع "حاصل تخیلات و داستان سرایی های خود منصوری" است که هر از چندگاهی توسط جریان اسلام ستیز به جهت شبهه افکنی مطرح می شود.
سوال این است که چرا باید به کتابی که جنبه ی داستانی و نه حقیقی دارد، استناد کرد؟
🔸در ادامه نقدی کوتاه بر این نویسنده ی ایرانی را بخوانید:
ذبیح الله منصوری یا بهتر بگوییم با نام اصلی ذبیح الله حکیم الهی دشتی ، فرزند اسماعیل معروف به ذبیح الله منصوری و با نام های مستعار پیشتاز و ناصر در سال 1276 در سنندج به دنیا آمد .
ذبیح الله منصوری پرکارترین مترجم تاریخ مطبوعات ایران ، روزنامه نگار ، نویسنده و به گفته خودش قهرمان بوکس سبک وزن ایران بود .
✔️با نگاهی به نوشتههای ذبیح الله منصوری درمیبابیم که منصوری بیش از آن که مترجم باشد نویسندهای توانا بودهاست .
کتابهای ذبیح الله منصوری از نظر تاریخی سندیت دقیقی ندارند ، گرچه ذبیح الله منصوری تلاش بسیاری که در کتب تاریخی است به حوادث کتاب با رخدادهای دنیای واقع نیز همسان باشند ، اما در برخی از اوقات نوشتههای ذبیح الله منصوری با تاریخ واقعی در تضاد هستند .
🔻برای نمونه در مورد قتل خواجه نظامالملک در کتاب خداوند الموت میخوانیم : « وقتی محمد طبسی به نهاوند رسید به او گفتند خواجه در شکارگاه است و او به قرق رفت و تقاضای ملاقات کرد . در محضر خواجه وی ناگهان دید که یکی از دو غلامبچه با خنجر به وی حمله کرد و او را به قتل رساند . » اما در واقع خواجه نظامالملک در شب جمعه دوازدهم ماه رمضان سال 485 هجری قمری در راه بغداد در محلی به نام صحنه توسط یکی از فدائیان حسن صباح به نام بوطاهر ارانی به قتل رسیدهاست .
🔹حسینقلی مستعان در مصاحبه با سیروس آموزگار درباره ذبیح الله منصوری میگوید : « همه ما میدانیم که نیمی از آنچه ذبیح الله منصوری به اسم ترجمه مینوشت ، نوشته خود او بود . حتی به نظر من « نیم » هم برآورد کمی است.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3003
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا امام علی
در مباحثات به عمر مشورت میدادند
درحالیکه عمر بن خطاب دشمن بود
مثلا در بحث جنگ باایران
حضرت به عمر مشورت میده
#مذهبی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💠 دو اصل "حفظ دین اسلام" و "اتحاد مسلمانان"! اقتضا می کرد، تا امیر مومنان علی (ع) با وجود غصب حق خود در بحث خلافت، ضمن صبر و خویشتن داری، به یاری خلفا و مسلمانان بپردازد.
این موضوع آنگاه قابل درک است که، بدانیم سه خطر بزرگ در کمین مسلمانان قرار داشت⬇️
امپراطوری های روم و ایران و دشمنان و منافقان داخلی،که مترصد فرصتی برای ضربه زدن به نهال نوپای اسلام بودند.
آن حضرت فرموده است⬇️
«دست نگه داشتم، تا اینکه دیدم گروهی از مردم از اسلام برگشتند و مردم را به محو دین پیامبر (ص) فرا می خوانند، ترسیدم اگر در این برهه ی حساس، اسلام و مسلمین را یاری نکنم، خرابی یا شکافی در اسلام خواهم دید که مصیبت آن بر من از مصیبت از دست رفتن چند روزه ی خلافت بیشتر است».
⬅️[بخشی از نامه ی 62 نهج البلاغه]
✅🌺
✅ا مام علی (ع) خود، از شرکت در فتوحات سر باز زده بود، اما بنا به مصالحی، از دادن مشاوره به خلفای پیش از خود خودداری نمی کرد.
خلفا نیز همیشه از آن حضرت،
به عنوان شخصی، اهل علم و فضیلت و با سابقه ی درخشان در اسلام، کمک فکری می گرفتند.
✅👌 اما باید دانست، آنگونه که شبهه افکنان تبلیغ می کنند، نمی توان گفت که وی مشاور اصلی و نزدیک خلیفه ی دوم، در هنگام فتح شهرهای ایران بوده است.
به دو دلیل⬇️⬇️⬇️
✅1️⃣ مشاوره ی مشهور امام علی (ع)، همان نظرخواهی عمر بن خطاب پیش از آغاز جنگ نهاوند بود و تا آن زمان نزدیک 10 سال از آغاز زد و خوردهای مرزی و جنگ های بین اعراب و ایرانیان،گذشته و تیسفون پایتخت ساسانیان به دست مسلمانان افتاده بود.
✅2️⃣ امام علی، تنها کسی نبود که عمر از وی نظرخواهی می کرد.
خلیفه ی دوم پس از آنکه خبر یافت قوای ایرانی،از شهرهای مختلف ایران برای بازپس گیری پایتخت و تسخیر کوفه و بصره گرد آمده اند، سران عرب را جمع کرده و با آنان به مشورت نشست.
در بین ایشان نام های عثمان، طلحه، زبیر و عبدالرحمن بن عوف هم دیده می شود.
امام علی (ع) پیشنهاد داد خلیفه که قصد رفتن داشت، بماند و تنها گروهی از مردم کوفه و بصره را به جبهه ی نبرد بفرستد،که پذیرفته شد.
📚 منابع برای مطالعه بیشتر👇
✅⬅️تاریخ طبری.ترجمه ابوالقاسم پاینده. ج 5. ص 183 تا 185
✅⬅️تاریخ کامل ابن اثیر. ترجمه سیدحسین روحانی. ج 4. ص 1507 تا 1509
✅⬅️اخبار الطوال دینوری،ترجمه مهدوی دامغانی. ص 169
✅⬅️نهج البلاغه. خطبه ی 146
✅⬅️مروج الذهب مسعودی، ج 2، چاپ 2، ص 310
💠 رفتار امام علی علیه السلام،با ایرانیان، چه در دوران خلفا و چه در دوره ی حکومت خودش، عادلانه و توام با محبت بود و نمونه های فراوانی در تاریخ ثبت شده است.
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3004
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
این روزها دینی را میشناسم با خدای کامل و پیامبر کامل و کتاب و کامل عرضه ندارد در قرن 21 یک حکومت سالم را تحویل بشریت دهد ولی ادعا میکند کاملترین اندیشه تاریخ بشریت است مسلمان در باره داشته هایت سخن بگو نه توهمات فانتزی ک داری
#دینی #سیاسی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
❓⬅️منظور از حکومت سالم چیست؟ حاکمان سالم و مهربان؟ بدنبال حق و حقیقت و بدون ظلم؟ حکومت بدون فساد؟ کشور بدون فقیر و مملو از عدالت؟ کمک کننده به مردم و کشورهای ضعیف و فقیر؟ استعمار نکردن کشورهای ضعیف؟ بدون نژادپرستی و تبعیض؟ بدون تضاد طبقاتی؟ حکومت مستقل و آزاد؟ و ...
🤔آیا اساسا چنین حکومتی که دارای همه ویژگیهای مثبت فوق و بدون هر عیب و نقصی باشد، بوجود آمده است؟ آیا در تاریخ گذشته و حال کشورهای توسعه یافته فعلی دنیا را بررسی کرده اید که ببینید، چه بوده اند و چه کرده اند؟
❔کدامیک از نظامهای حکومتی فعلی دنیا،چنین ادعایی دارند یا توانسته اند چنین حکومتی ایجاد کنند؟
🤔آیا اصلا بدنبال چنین اهدافی هستند؟ یا اینکه بر پایه به اصطلاح نظم کنونی جهانی، همه بدنبال منافع خود هستند، کشورهای قویتر از هر اهرم فشاری!مثل تحریم و جنگ برای مطیع کردن و تسلیم کشورهای مخالف استفاده می کنند و اقلیت یک درصدی, 99 درصد سرمایه آمریکا و دنیا را در دست دارند؟
⁉️آیا درباره جنایتهای غرب و آمریکا و اسرئیل در آفریقا و ویتنام و فلسظین و افغانستان و سوریه و ... شنیده اید؟ چرا غرب آزاد از حکومتهای خانوادگی و دیکتاتوری مثل عربستان و بحرین و ... حمایت می کند؟ آیا اعترافهای متعدد مقامات آمریکا، در بوجود آوردن داعش را شنیده اید؟👇
https://t.me/Antishobheh/1406
🤔آیا اصلا با این مفاهیم از حکومت سالم، دنیای فعلی را دنیایی سالم می دانید، یا دنیایی پر از جنگ و فقر و نژادپرستی و ظلم و ستم و استبداد و در یک کلام قانون جنگل و قانون زور؟
پیامبران!کاملترین، بهترین و پاکترین، انسانهای تاریخ بوده اند، که بعضا توانسته اند در زمان خود حکومتهای سالمی را تشکیل دهند. ❓آیا در تاریخ انبیا،مطالعه کرده اید،که ستمگران با آنها و یا حکومتهای آنها چه کرده اند؟
به گواهی تاریخ، معدود حکومت های سالمی که برقرار شده اند، همگی الهی بوده اند.
❔آیا بدون اینکه زمینه چنین حکومت سالمی! بوجود آید، تشکیل یک حکومت سالم ممکن است؟ آیا مستکبران و جنایتکاران و حکومتهای فاسد فعلی دنیا اجازه تشکیل چنین حکومتی را که بخواهد بر خلاف امیال آنها حکومت کند می دهند؟ یا از هر ابزاری برای شکست آن و ترور شخصیتی و نظامی رهبران آن و از ابزار جنگ و تحریم علیه آن استفاده می کنند؟
اعتقاد به دوره آخرالزمان و انتظار منجی (فتوریسم)، عقیدهای است که در ادیان آسمانی؛ یهود، زرتشت، مسیحیت و مدعیان نبوت عموماً و دین مقدس اسلام خصوصاً، به صورت یک اصل مسلّم، مورد قبول قرار گرفته است. همه ادیان جهان به گونه ای معتقدند که، هرگاه بشر به لحاظ معنوی و اخلاقی پا در انحطاط و ورطه هلاک گذارد و از مبدأ هستی فاصله گیرد و جهان را تاریکی جهل، غفلت و ستم در برگیرد، شخصیتی نجات دهنده ظهور خواهد کرد.👇
http://yon.ir/6Ih5
نجات بشریت به یاری خداوند، به دست انسانی الهی صورت میگیرد؛ بنابراین، 🌺⏪مذهب انتظار که در تمام ادیان آسمانی مشاهده میشود، خاص مسلمانان نیست و یک فلسفه مثبت است.⏩🌺
آنچه مشترک است، این است که نجات دهنده آخرالزمان از خاندان نبوت و دارای همه صفات پسندیده است.
👌✅
اما درباره عبارت "توهمات فانتزی" باید گفت⬅️« این ادبیات تمسخر آمیز،چیز جدیدی نیست و به اندازه ی یک تاریخ قدمت دارد».
✅👈در تمام سالهایی که نوح در حال ساخت کشتی بود قومش مسخره اش میکردند.
و حتی زمانی که ابرهای تیره عذاب، آسمان را گرفت! همچنان به تمسخر او ادامه دادند. و البته در پایان، عذاب! دامانشان را گرفت در حالیکه نمیتوانستند آن را از خود دفع کنند.
☑️تاریخ تکرار میشود⬇️
ابرهای تیره ی عذاب،در نتیجه ظلم بشر آسمان را پوشانده است.👈(خشکسالی، فجایع طبیعی، جنگها و نابسامانی ها)
کشتی نجات بشر آماده شده و مومنین در حال سوار شدن بر آن هستند.👈(ظهور نزدیک است)
مشرکین و منافقین اما ...همچنان در حال مسخره کردن اند.
⏪"و مکروا و مکر الله والله خیر الماکرین".
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3005
⛔️شبهه:خانه های مردم خرمشهر 27 سال بعد از جنگ...
🔺چنانچه تصویر دانلود نشد در این پست دانلود فرمایید👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/4700
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3008
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
ما خودمون میتونیم معنی فارسی قرآن رو مطالعه کنیم و به حد نیازمون به احکام قرآن عمل کنیم دیگه چه نیازی به مفسر قرآن داریم؟
#قرآنی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
قرآن نیازمند تفسیر است زيرا گرچه خداوند قرآن را طورى نازل كرده كه خود به خود و ذاتاً بيانى روشن براى تمامى انسانها، تفصيل و تبيينى براى همه چيز است اما گاهى ابهام كه امرى عارضى و خارج از ذات قرآن و بعضا ناشى از خصوصيت سبك بيانى آن است، پيش ميآيد. زیرا :
1️⃣ قرآن براى عرضه امور کلی و قوانين كلى و اوليه نازل گشته؛ از اين رو به اختصار سخن گفته است ـ كه اين خود موجب ابهام ميگرددـ و تفصيل جزئيات مطالب را به بيان پيامبر اكرم(صلی الله علیه و اله) واگذاشته است.
🍁امور کلی مانند جنبندهاي كه از زمين خارج خواهد شد و با مردم سخن خواهد گفت و يا دليلى كه موجب اثبات مصونيت يوسف از ارتكاب گناه گرديد و مانند اينها.
و یا قوانین کلی مانند امام صادق(علیه السلام) ميفرمايد: «دستور اقامه نماز به طور كلى بر پيامبر(ص) نازل شد؛ ولى كيفيت اقامه آن (سه يا چهار ركعت خواندنش) مشخص نبود، تا اينكه پيامبر خود اين فرمان را براى مردم تشريح كرد.» اين نوع اجمال «ابهام » است كه در بخشى از آياتالاحكام، كم و بيش به چشم ميخورد و در شيوه بيان قرآن، طبيعى است.
2️⃣ از سوى ديگر قرآن كريم مشتمل بر معانى دقيق و مفاهيم ظريف و تعاليم و حكمتهايى والا درباره حقيقت خلقت و اسرار هستى است كه توده مردم در عصر رسالت از درك آن ناتوان بودند و پيامبر اكرم(صلی الله علیه و اله) و پس از آن حضرت دانشمندان صحابه، ميبايست به تبيين و شرح جزئيات آن بپردازند.
🍁از جمله اين موارد، مسائل مربوط به صفات جمال و جلال الهى، شناخت وجود انسان، اسرار خلقت، ميزان دخالت بشر در زندگى، هدف آفرينش، مبدأ و معاد و... است كه اينها در قرآن كريم به صورت گذرا، در قالب الفاظ و تعابير كنايى و استعاره و مجاز و جز آن آمده است كه شرح و بيان آن به بررسى، تدبر، دقت نظر و قدرت تفكر بالا نياز دارد.
3️⃣ علاوه بر اين، گاه در قرآن - به منظور پند و عبرت انسانها - به حوادث گذشته تاريخ و سرگذشت امتهاى پيشين اشاراتى رفته است و گاه عادات و رسوم جاهليت معاصر نزول قرآن را يادآور شده و به شدت محكوم كرده است تا اينكه آداب و رسوم جاهلى را نابود ساخته و ريشه آنها را خشكانده است.
🍁در نتيجه از آن عادات و رسوم، از قبيل مسأله نسىء و نهى از ورود به خانهها از پشت ديوار آن و مانند اينها جز نشانههايى اندك - كه بدون اطلاع از آنها، فهم معانى آيات مربوط به رسوم جاهلى و احوال گذشتگان ممكن نخواهد بود - چيزى بر جاى نمانده است.
4️⃣ در قرآن كريم الفاظ غريب و ناآشنايى آمده كه هر چند در واقع در اوج قله فصاحت است، چنانچه توضيح داده نشود، فهم آن براى عامه مردم دشوار است.
👉http://www.askquran.ir/thread30442.html
👉http://www.askquran.ir/thread3553-2.html
🔊 https://telegram.me/pasokhgoo1
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3009
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
آیا نیاز برخی آیات به تفسیر و موضوعات گوناگونی که توسط مفسرین بیان میگردد ، یا حتی ترجمه های گوناگون از یک لغت مثل (صلب و ترائب) ، مغایرتی با ساده بودن قرآن کریم ندارد ؟
#قرآنی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
✳️"ساده بودن" به معنای ابتدایی ، سبک ، سخیف و بی محتوا بودن نمیباشد . همین قرآنی که چند صفحه بیشتر نیست ، و مانند برخی از کتب ، در چندین جلد نوشته نشده و در یک جلد قابل جمع آوری بوده است ، " تِبْيَانًا لِكُلِّ شَيْءٍ " میباشد و نه تنها اصلاً حاوی کلمات ، معانی و تفاسیر ابتدایی و سبکی نیست ، بلکه سنگین و حتی "ثقل اکبر" میباشد . لذا به مخاطب وحی و پیامبرش (ص) فرمود : «إِنَّا سَنُلْقِى عَلَيْكَ قَوْلًۭا ثَقِيلًا ؛ در حقيقت ما به زودى بر تو گفتارى گرانبار القا میکنيم / المزّمل، 5» ؛ و در آیه ی دیگری میفرماید که «اگر این قرآن را بر کوه نازل میکردیم ، متلاشی میشد» ؛ و رسول گرامیش (ص) نیز فرمود : من از میان شما میروم و ثقل اکبر (قرآن کریم) و ثقل اصغر (اهل بیت علیهم السلام) را بین شما میگذارم.
♦️ضرورت تفسیر :
بنابر این ، سادگی یک کلمه و قابل خواندن و مفهوم بودنش برای همگان ، بدین معنا نیست که کلمات و جملات (آیات) و مضامین آن ، فاقد تفسیر باشند و یا نیازی به آن نداشته باشد ! و البته باید توجه داشته باشیم که تمامی کلمات و جملات ، در تمامی زبانها همین طورند.
♦️کلمه ی سلام :
"تفسیر" یعنی باز کردن ، که برای فهم بیشتر از مفهوم ، عمق ، جوانت و ... ضرورت دارد .
♦️مثال :
کلمه ی "سلام" ، بسیار ساده ، مفهوم و متداول بین همگان میباشد . معنایش همان مفهوم "سلامتی" را میدهد ، اما سلامتی در چه ؟ در بدن ، در روح ، در روزگار ، در راه ، در هدف ... یا همه ؟! به راستی چرا "سلام" از اسم های خداوند متعال میباشد ؟ آیا ارتباطی بین "سلام" با "اسلام" وجود دارد یا ندارد و ... ؟ هر پاسخی که ارائه شود ، تفسیر است . حال به همین کلمه ی ساده و مفهوم برای همگان ، در آیات متعدد قرآن کریم و یا احادیث و آموزه های اسلامی و حتی فقه (سلام مستحب و پاسخش واجب است) توجه کنیم . آیا همه جا به یک معنا و مفهوم به کار رفته است ؟!
1️⃣در آیاتی میخوانیم که خداوند متعال به انبیا و بندگان خاصش سلام میدهد ، مانند : «سَلَامٌ عَلَى إِلْ يَاسِينَ» ؛ «سَلَامٌ عَلَى إِبْرَاهِيمَ».
2️⃣در آیه ی دیگری ، "سلام" به یک زمانی خاص در همین دنیا اطلاق میگردد : «سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ»
3️⃣در آیه ی دیگری ، "سلام" به یک زمانی خاص در آخرت و بهشت اطلاق میگردد : «تَحِيَّتُهُمْ يَوْمَ يَلْقَوْنَهُ سَلَامٌ وَأَعَدَّ لَهُمْ أَجْرًا كَرِيمًا / الأحزاب ، 44»
4️⃣در آیه ای میخوانیم که فرشتگان به صورت انسان نزد حضرت ابراهیم (ع) آمدند و به او سلام گفتند : «إِذْ دَخَلُوا عَلَيْهِ فَقَالُوا سَلَامًا».
5️⃣در آیه ی دیگری میخوانیم که فرشتگان به هنگام ورود مؤمنان به بهشت به آنها میگویند که با "سلام / سلامتی کامل" وارد شوید : «ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ ذَلِكَ يَوْمُ الْخُلُودِ / ق، 34».
6️⃣در یک آیه میخوانیم که اهل بهشت ، هیچ سخنی لغوی نمیگویند و نمیشنوند و سخن آنها با یکدیگر فقط "سلام" است : «إِلَّا قِيلًا سَلَامًا سَلَامًا / الواقعة، 26»
7️⃣و بالاخره در آیاتی میخوانیم که انسان عاقل و مؤمن و بندگان خاص [که از آنها به عبادالرحمن یاد مینماید] ، وقتی با جاهل مواجه میشود ، به او "سلام" میکنند! (الفرقان، 63)
🔹حال آیا معنا ، مفهوم ، مقصود ، چگونگی و آثار تمامی این "سلام"ها ، یکیست؟!
🔸پاسخ هر چه که باشد ، میشود "تفسیر = باز کردن"، بنابراین ترجمه ی یک کلمه نیز گاه باید با توجه به تفسیر آن صورت پذیرد.
♦️ترجمه :
در ترجمه نیز (از هر زبانی به هر زبانی) مشکلاتی وجود دارد که بیشتر در کمبود کلمات جایگزین در آن زبان ریشه دارد.
♦️مثال:
کلمات "حمد و شکر" را در فارسی به "سپاس" ترجمه میکنیم ، ولی به طور حتم معانی این دو با یک دیگر متفاوت است و هر کدام به مقصودی اشاره دارند . بنابر این اگر کسی بخواهد کلمه حمد را ترجمه (نه تفسیر) کند ، مجبور است که چندین صفحه بنویسد ؛ و همین طور برای "شکر" ، تا وقتی هر کدام گفته میشود ، ذهن تفاوتشان را درک کند . پس این دیگر تفسیر است و نه ترجمه . حتی یک کلمه در یک زبان نیز گاه مشترک معنوی است و گاه مشترک لفظی و حاوی دو یا چند معنای متفاوت.
♦️مثال :
آیا کلمه "پشت" در مشتقاتی چون : "پشت ، مقابل جلو" ، "پشتیبانی" ، "پشت به معنای اجداد" ، "پشت سر هم ردیف کردن" ، "پشت هم اندازی" ، "پشت کردن به یک دعوت یا مقام" و ...، همه به یک معنا است ؟! آیا واژگان عربی چون : عقب ، سلف ، صُلب و ... را به همان یک کلمه "پشت" معنا نمیکنیم ؟! آیا واژه ی جایگزین دیگری داریم ؟!
♦️ترائب :ترائب ، جمع تربیه نیز از همین کلمات است
که معانی گوناگونی دارد
و به همین دلیل ، آیه ی مربوطه محل بحث ، مناقشه و حتی ضد تبلیغ علیه قرآن کریم قرار گرفته است . در آیه میفرماید :
🌼«فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ مِمَّ خُلِقَ * خُلِقَ مِنْ مَاءٍ دَافِقٍ * يَخْرُجُ مِنْ بَيْنِ الصُّلْبِ وَالتَّرَائِبِ» (الطارق، 5 تا 7)
✏️ترجمه : پس ، انسان باید بنگرد که از چه چیز آفریده شده است ؛ از یک آب جهنده آفریده شده است ؛ آبی که از پشت و ترائب (توضیح داده خواهد شد) خارج میشود.
1️⃣برخی معترض شدند که با توجه به شکل گرفتن نطفه در بیضه ی مرد ، چرا فرموده است «صُلب = پشت» و چرا فرموده است «ترائب» و این خطاست !
2️⃣برخی دیگر توجه ننمودند که بحث در خصوص «آب جهنده ی مرد» است و گمان کردند که بحث تشکیل جنین است و باید حتماً نقش زن را در آن بیان کنند و از معنای «جناق سینه» [که این معنی را نیز دارد] استفاده کرده اند.
3️⃣برخی دیگر گفتند : «ترائب ، به اعضای دو تایی ، مانند دو دست ، دو پا و ... نیز گفته میشود» ، پس منظور آیه میتواند نزدیکی شکل گیری اولیه نطفه به دو کلیه باشد.
⬅️بنابراین ، از یک سو مشکل ادبیات ، از سوی دیگر رشد علمی و کشفیات و از سوی دیگر ذوق مترجم و ... همه دخیل میگردند . هر چند روشن است که مراد از «مَاءٍ دَافِقٍ» همان "منی" مرد است و حتی نه آن اسپرم نطفه ای که پس از قرار گرفتن در رحم ، به جنین مبدل میگردد . "منی" مرد نیز از بین " پشت و پیش روی او = محل اتصال آلت تناسلی = و یا بین دو استخوان پا" خارج میشود و البته معنای جامع تر ، کل بدن مرد است که در تشکیل "منی" نقش دارند.
🔰در هر حال اینها همه تفسیر است ، رشد علمی و کشفیات نیز ابعاد دیگری را باز میکند ، چنان که تا چند دهه ی گذشته ، ژن ها کشف نشده بودند ، آب نخاع شناخته شده نبود ، چگونگی انتقال تمامی این ویژگی ها به هر اسپرم در یک منی و ... ، اما در عین حال به سادگی آیات لطمه نمیزند ؛ «آب جهنده ، از پشت و جلوی مرد خارج میشود» و این را همه میفهمند.
@Sho1bahat
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_3010
سرانجام بشر متمدن اما دور از خدا
@Antishobheh
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
کانال ویکی شبهه در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_3012
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
شخصي وارد مسجدي ميشود ودر اثناء نماز موبایلش زنگ میزند زنگ موبایلش یکی از ترانه های معروف بود
بعد از نماز تعدادی از نمازگزاران بطرفش هجوم می برند
از خدا نمیترسی
معصیت در خانه ی خدا
نمیترسی غضب خدا ترا بگیرد
همان به مسجد آمدنش بود و دیگر بطرف مسجد نگاه هم نکرد
روزی دیگر به قهوه خانه ای رفت
ناگهان شیشه قلیون از دستش افتاد و شکست صاحب قهوه خانه بطرفش آمدهیچ ایرادی نداره پیش میاد خودت را اصلا ناراحت نکن
فدای سرت همین رفتار صاحب قهوه خانه باعث شد از همان روز مشتری دایمی اش شود با نرمخویی ولطافت چیزی را میتوان بدست آورد که با تندخویی هرگز نمیشود.
#اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
1️⃣ معمولاً آن دسته از کسانی که با نماز و مسجد و عبادت مانوس هستند، میانه ی خوبی با آن نوع موسیقی هایی که مصداق "موسیقی حرام مکروه" هستند، ندارند و همچنین معمول نیست که در مکانی مانند مسجد با اشتباهات اینچنینی، برخورد بسیار تندی صورت بگیرد.
احتمال وقوع اتفاقی مانند این حکایت ساختگی، ممکن اما بسیار کم است؛ پس نباید دستاویزی قرار بگیرد برای زیر سوال بردن اصل نماز خواندن و مسجد رفتن.
2️⃣ ساختار این حکایت اگرچه سست و دارای اشکالاتی است، اما نتیجه گیری آن کاملاً درست است.
اگر خطا یا گناهی از کسی سر زد، تکلیف ما تذکر دادن و امر به معروف و نهی از منکر است. و این کار وقتی تاثیرگذار است که زبان ما نرم و رفتار ما توام با ادب و مهربانی باشد.
3️⃣ آشنایی با روش ها و رفتارهایی که بتواند افراد مختلف را به سوی اعمال عبادی و معنوی سوق داده و در مسیر کمال و سعادت قرار دهد، وظیفه ی هر مسلمانی است. بهترین الگو هم برای ما مطالعه و دقت در سیره ی اخلاقی و رفتاری ائمه معصومین (ع) می باشد که نمونه های فراوانی از صبر و بردباری، مدارا، نرمخویی و مهربانی ایشان را سراغ داریم.
اما در ادامه در تأیید این سخنان، حکایتی می آوریم از زبان امام صادق(ع) که خواندنش خالی از لطف نیست:
دو همسایه که یکی مسلمان و دیگری نصرانی بود گاهی با هم راجع به اسلام سخن می گفتند. مسلمان که مرد عابد و متدینی بود آنقدر از اسلام توصیف و تعریف کرد که همسایه نصرانی اش به اسلام متمایل شد و قبول اسلام کرد.
شب فرا رسید. هنگام سحر بود که نصرانی تازه مسلمان دید در خانه اش را می کوبند. متحیر و نگران پرسید: «کیستی؟»
از پشت در صدا بلند شد: من فلان شخصم، و خودش را معرفی کرد. همان همسایه مسلمانش بود که به دست او به اسلام تشرف حاصل کرده بود.
- در این وقت شب چکار داری؟
- زود وضو بگیر و جامه ات را بپوش که برویم مسجد برای نماز.
تازه مسلمان برای اولین بار در عمر خویش وضو گرفت و به دنبال رفیق مسلمانش روانه مسجد شد. هنوز تا طلوع صبح خیلی باقی بود. موقع نافله شب بود.
آنقدر نماز خواندند تا سپیده دمید و موقع نماز صبح رسید. نماز صبح را خواندند و مشغول دعا و تعقیب بودند که هوا کاملا روشن شد. تازه مسلمان حرکت کرد که برود به منزلش، رفیقش گفت:«کجا می روی؟»
- می خواهم برگردم به خانه ام. فریضه صبح را که خواندیم، دیگر کاری نداریم
- مدت کمی صبر کن و تعقیب نماز را بخوان تا خورشید طلوع کند.
- بسیار خوب. تازه مسلمان نشست و آنقدر ذکر خدا کرد تا خورشید دمید. برخاست که برود، رفیق مسلمانش قرآنی به او داد و گفت: «فعلا مشغول تلاوت قرآن باش تا خورشید بالا بیاید، و من توصیه می کنم که امروز نیت روزه کن، نمی دانی روزه چقدر ثواب و فضیلت دارد!»
کم کم نزدیک ظهر شد. گفت: «صبر کن، چیزی به ظهر نمانده، نماز ظهر را در مسجد بخوان.» نماز ظهر خوانده شد. به او گفت: «صبر کن، طولی نمی کشد که وقت فضیلت نماز عصر می رسد، آن را هم در وقت فضیلتش بخوانیم.» بعد از خواندن نماز عصر گفت: «چیزی از روز نمانده.» او را نگاه داشت تا وقت نماز مغرب رسید. تازه مسلمان بعد از نماز مغرب حرکت کرد که برود افطار کند. رفیق مسلمانش گفت: «یک نماز بیشتر باقی نمانده و آن نماز عشاء است. صبر کن تا حدود یک ساعت از شب گذشته.» وقت نماز عشاء (وقت فضیلت) رسید و نماز عشاء هم خوانده شد. تازه مسلمان حرکت کرد و رفت.
شب دوم هنگام سحر بود که باز صدای در را شنید که می کوبند، پرسید: «کیست؟»
- من فلان شخص همسایه ات هستم، زود وضو بگیر و جامه ات را بپوش که به اتفاق هم به مسجد برویم.
- من همان دیشب که از مسجد برگشتم، از این دین استعفا کردم. برو یک آدم بیکارتری از من پیدا کن که کاری نداشته باشد و وقت خود را بتواند در مسجد بگذراند. من آدمی فقیر و عیالمندم، باید دنبال کار و کسب روزی بروم.
امام صادق بعد از اینکه این حکایت را برای اصحاب و یاران خود نقل کرد، فرمود: «به این ترتیب آن مرد عابد سختگیر، بیچاره ای را که وارد اسلام کرده بود خودش از اسلام بیرون کرد. بنابرین شما همیشه متوجه این حقیقت باشید که بر مردم تنگ نگیرید، اندازه و طاقت و
توانایی مردم را در نظر بگیرید. تا می توانید کاری کنید که مردم متمایل به دین شوند و فراری نشوند. آیا نمی دانید که روش سیاست اموی بر سختگیری و عنف و شدت است ولی راه و روش ما بر نرمی و مدارا و حسن معاشرت و به دست آوردن دلهاست؟»
(به نقل از مجموعه آثار شهید مطهری جلد 18)
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg