مکتب جهانی.mp3
1.45M
💠 روز بیست و هفتم ماه #جمادی_الثانی 1442
🔹 مکتب جهانی
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مکتب جهانی
🔹 توقعی که این نظام اسلامی و انقلاب اسلامی و خون های پاک شهدا از ما دارند یک #توقع_جهانی است، این مطلب اول.
مطلب دوم این است که #مکتب ما هم جهانی است، راهش هم باز است. چون مکتب هم مطلبش مشترک است هم زبانش مشترک است. اگر مطلب محدوده ای باشد، منطقهای باشد یا زبان محدوده ای باشد در همان محدوده دفن می شود؛ ولی اگر #مطلب جهانی بود، #زبان جهانی بود؛ خواه و ناخواه اثربخش است.
🔹 ما خیال می کنیم عدل یک مطلب جهانی است که همه آن را دوست دارند. هم معنایش را می فهمند و هم مشتاق عدل هستند؛ ولی می بینیم که جهانی نیست؛ یعنی در درون خود کوچک تر از آن است که بتواند ثابت کند جهانی هستم. این «عین و دال و لام» خیلی شیرین است! کسی نیست روی کره زمین که #عدل را نشناسد و دوست نداشته باشد؛ اما تمام مشکل در معنای عدل است. عدل این است که هر چیزی سر جای خودش باشد، این اول دعواست که جای اشیاء کجاست؟ این سکولارها می گویند جای اشیاء را ما معین می کنیم، ما می گوییم جای اشیاء را #اشیاء_آفرین معین می کند.
🔹 بنابراین اولین حرف نمی تواند عدل باشد، اولین حرف ما باید #توحید باشد! برای اینکه شما عدل را، عقل را، آزادی را، هر چه بخواهید معنا کنید، این فقط لفظش جاذبه دارد؛ اما حقیقت آن اول اختلاف است. چه کسی است که #عدل را دوست نداشته باشد؟! چه کسی است که خواهان عدل نباشد؟! چه کسی که شعار عدل ندهد؟! بنابراین باید حرف جهانی را شناخت و ارائه کرد.
🔹 مطلب جهانی #توحید است و وحی است و نبوت، بقیه زیر مجموعه عدل است، ولو عدل هم ما بگوییم، این عدل هرگز جهانی نخواهد شد و تازه اول دعواست. زبان هم باید #زبان_عقل باشد؛ منتها تشخیص آن کار آسانی نیست. اینکه عقبه کئود است، همین است. حرف تا جهانی نباشد، یک؛ عقلی نباشد، دو؛ همین خاورمیانه در همینجا دفن می شود، سه.
#سالروز_پیروزی_انقلاب_اسلامی
#انقلاب_اسلامی_یوم_الله_بیست_و_دوم_بهمن_عید_بزرگ_اسلامی_سرآغاز_حکومت_الله_بر_جهان
#توقع_جهانی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به همایش آشنایی با طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی
تاریخ: 1397/11/14
🆔 @a_javadiamoli_esra
تمثیل قرآنی.mp3
1.91M
💠 روز بیست و هشتم ماه #جمادی_الثانی 1442
🔹 تمثیل قرآنی
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 تمثیل قرآنی
🔹 مَثل را برای چند منظور ذكر می كنند: یكی اینكه افراد متوسّط، دستشان به این دامنه مطلب برسد. #تمثیل برای آن است كه آن مطالب بلند را پایین بیاورند و به حسّ نزدیك تر كنند تا در دسترس اوساط از مستمعان برسد. فایده دیگر آن است كه همین مَثلی كه از بالا به پایین آمده و به عنوان یك #حبل_متین در دسترس دیگران است، به صورت نردبان برای اوحدی از مخاطبان است كه آن اوحدی همین مَثل را بگیرند و بالا بروند؛ اگر گفته شد « وَ اقرَأ وارقَ»[1] ناظر به این بخش است. پس مَثل حداقل دو فایده را به همراه دارد: یكی برای آن است كه دامنه مطلب پایین بیاید تا هم افق دستِ اوساط #مخاطبان قرار بگیرد و آنها بفهمند. فایده دیگر آن است كه همین مَثل پایین آمده، دستاویزی باشد برای اوحدی كه همین را بگیرند و بالا بروند. آن جا كه در #قرآن_كریم فرمود ما این مَثل ها را می زنیم ﴿لَعَلَّهُمْ یتَذَكَّرُونَ﴾،[2] ﴿لَعَلَّهُمْ یتَفَكَّرُونَ﴾[3] این طایفه از آیات برای اوساط از مؤمنان است و اما آنچه در سوره مباركه «عنكبوت» آیه 43 فرمود: ﴿وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ وَمَا یعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ﴾ این ناظر به آن فایده دوم است.
🔹 اولاً باید كسی عالِم باشد؛ عالِم به اصطلاح قرآنی نه عالم حوزوی و دانشگاهی عالم به اصطلاح قرآنی همان است كه ﴿إِنَّمَا یخْشَی اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاء﴾[4] كه #علم_و_عمل با هم آمیخته باشد، وگرنه صِرف آگاهی از مطالب را قرآن عالِم شدن نمی داند. پس كسانی را قرآن عالم می داند كه #اهل_خشیت باشند كه ﴿إِنَّمَا یخْشَی اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاء﴾. اگر كسی عالِم شد و اهل خشیت شد، در فرهنگ قرآن جزء اوساط از مخاطبان است؛ بر خلاف اوساط عمومی كه بنای عقلا و فهم عرف آن را همراهی می كند. آن اوساط كه بحثش در اول اشاره شد دیگرند و این اوساط قرآنی دیگرند. علما جزء متوسّطان از مخاطبان قرآن هستند! خب اینها كه عالِم هستند، به اصطلاح قرآن كه #اهل_خشیت می باشند اینها این طناب را می گیرند بالا می روند؛ لذا فرمود: ﴿وَمَا یعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ﴾؛ عالِماند كه #عاقل می شوند! علما هستند كه #عقلا می شوند! عقل همان است كه «مَا عُبِدَ بِهِ الرَّحْمَنُ وَ اكْتُسِبَ بِهِ الْجِنَان»،[5] عقل آن است كه انسان، مالك بهشت بشود، نه بهشتی! آن كه بهشتی است عالِم است، آن كه مالك بهشت است عاقل است. بنابراین عالِم به اصطلاح قرآنی متوسّط است، عاقل به اصطلاح قرآنی جزء #اوحدی است فرمود: ﴿وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یتَفَكَّرُونَ﴾[6] و بالأخره به #سعادت برسند، اما ﴿وَمَا یعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ﴾.[7]
[1] . الكافی (ط ـ الإسلامیة)، ج2، ص606.
[2] . سوره ابراهیم، آیه 25؛ سوره زمر، آیه 27.
[3] . سوره حشر، آیه 21.
[4] . سوره فاطر، آیه 28.
[5]. الكافی (ط ـ الإسلامیة)، ج1، ص11.
[6] . سوره حشر، آیه 21.
[7] . سوره عنكبوت، آیه 43.
#حبل_متین
#اهل_خشیت
#عقلا
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نور ـ جلسه 23
تاریخ: 1390/08/25
🆔 @a_javadiamoli_esra
سلام بر مهدی موجود موعود سلام الله عليه1.mp3
1.94M
💠 روز بیست و نهم ماه #جمادی_الثانی 1442
🔹 سلام بر مهدی موجود موعود سلام الله عليه
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 سلام بر مهدی موجود موعود (سلام الله علیه)
🔹 ما درباره وجود مبارک حضرت امام #مهدی_موجود_موعود (سلام الله علیه) در زیارت «آلیس» به پیشگاه آن حضرت #سلام عرض می کنیم و بر بسیاری از حالات او نام می بریم. عرض می کنیم #سلام بر شما آن وقتی که می نشینید، آن وقتی که می ایستید، آن وقتی که رکوع می کنید، آن وقتی که سجود دارید، آن وقتی که قیام دارید، آن وقتی که قرائت دارید, آن وقتی که بیان می کنید. این درود فرستادن ما و این شئون گوناگون وجود مبارک ولی عصر، برای آن است که تمام آثار آن حضرت در راه توحید الهی صرف می شود.
🔹 در قرآن كریم وقتی از انسان کامل نظیر وجود مبارک پیامبر یا حضرت ابراهیم (سلام الله علیهما) سخن به میان می آید قرآن از زبان او نقل می کند: ﴿إِنَّ صَلاتی وَ نُسُکی وَ مَحْیای وَ مَماتی لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ﴾؛[1] یعنی نه تنها مناسک حج من, عبادت های حج و عمره من و نماز من برای خداست، بلکه تمام شئون #حیات_و_ممات من برای خداست. پس #مردان_الهی کسانی هستند که جمیع شئون زندگی و مرگ آنها الهی است. اگر مردان الهی به جایی رسیدند که حیات و ممات آنها, قیام و قعود آنها, رکوع و سجود آنها, سخن گفتن و سکوت آنها برای رضای خداست, جا دارد که ما بر تک تک این شئون #سلام عرض کنیم. اگر ﴿إِنَّ صَلاتی وَ نُسُکی وَ مَحْیای وَ مَماتی لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ﴾ ما هم باید عرض ادب کنیم، عرض کنیم به پیشگاه ولی عصر «السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تَقْعُدُ السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تَقُومُ السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تَقْرَأُ وَ تُبَینُ السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تُصَلِّی وَ تَقْنُتُ السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تَرْکعُ وَ تَسْجُدُ».[2] ما در نماز آموختیم که بگوییم «بِحَوْلِ اللَّهِ وَ قُوتِهِ أَقُومُ وَ أَقْعُدُ»;[3] یعنی تمام قیام و قعود ما به نام خدا و با حول و قوه الهی است. اگر کسی این چنین اندیشید و #موحد_ناب بود حیات و ممات او الهی میشود, ما بر تک تک این شئون #سلام عرض می کنیم.
[1]. سوره انعام، آیه162.
[2]. الإحتجاج علی أهل اللجاج (للطبرسی)، ج2، ص493.
[3]. الكافی (ط ـ الإسلامیة)، ج3، ص338. «عَنْ فَضَالَةَ بْنِ أَیوبَ عَنْ سَیفِ بْنِ عَمِیرَةَ عَنْ أَبِی بَكْرٍ الْحَضْرَمِی قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع إِذَا قُمْتَ مِنَ الرَّكْعَةِ فَاعْتَمِدْ عَلَی كَفَّیكَ وَ قُلْ بِحَوْلِ اللَّهِ وَ قُوتِهِ أَقُومُ وَ أَقْعُدُ فَإِنَّ عَلِیاً ع كَانَ یفْعَلُ ذَلِك».
#موحد_ناب
#رضای_الهی
#مردان_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1389/04/31
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 أینَ الرَّجَبِیونَ
🔸 مسئول تربیت عقل نظری که #اندیشه است، حوزه و دانشگاه هستند که بخش اندیشه را تقویت می کنند؛ اما مسئول #انگیزه نه حوزه است و نه دانشگاه، مسجد است! حسینیه است! نماز شب است! «أَینَ الرَّجَبِیونَ»[1] است! ناله و اشک است! بین عزم و جزم مانند بین آسمان و زمین فرق است.
🔸 یک کسی که خودش کتاب نوشته و تحقیق کرده گناه می کند! مگر یقین ندارند که این حرام است؟! مگر یقین به فعلیت ندارند؟! مگر یقین به اشتغال ندارند؟ مگر یقین به مکلَّف بودن ندارند؟ اما عالماً و عامداً معصیت می کنند! سرّش این است که علم مشکل را حلّ نمی کند، علم نیمی از کار است؛ این مسئول #اندیشه است و عمل به عهدهٴ متولّی #انگیزه است!
[1]. فضائل الأشهر الثلاثة(ابن بابویه)، ص31.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه احقاف ـ جلسه 7
تاریخ: 1395/01/22
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اهل عزم و جزم
🔸 وجود مبارك امام صادق (سلام الله علیه) فرمود مال حرام در نوه ظهور می كند «كَسْبُ الْحَرَامِ یبِینُ فِی الذُّرِّیةِ»[1] این حرفها را شما به طب بدهید، میخندد، به یك جوانی كه از متافیزیك و فرا طبیعت بهرهای ندارد، میگوید افیون و افسون و اسطوره است، حرام و حلال چه فرقی دارد! ربا و غیر ربا چه فرقی دارد! اما وحی آمده كه بگوید این اندیشه شما چند روز قبل همان نان كنار سفره ربوی بود، اگر روح «جِسْمانیةُ الْحُدوثِ روحانیةُ الْبَقآءِ»[2] است، اوصاف روح هم این چنین است. همین نان امروز #اندیشه ده سال بعد است، همین غذای امروز تصمیم ده سال بعد است. اگر كسی بخواهد اهل جزم صحیح در بخشهای علمی باشد، باید غذا و #شیر_حلال خورده باشد. اگر در بخشهای عملی بخواهد اهل عزم راسخ باشد، باید شیر حلال خورده باشد، این شیر سی سال قبل در سی سال بعد، در #عزم_عملی و #جزم_علمی اثر دارد!
🔸 این حرف ها سخنان مدرسه، آزمایشگاه و حسّ و تجربه نیست. به ما گفتند چشم باز كن تا دیوار را ببینی، به ما گفتند از نامحرم چشم بپوش تا پشت دیوار را ببینی! دوتا دید است؛ گفتند دهن باز كن تا این غذا را بخوری، گفتند روزه بگیر و دهن ببند تا غذای دیگر به تو دهند. این اشعار نمكینی كه در اول افطار می خوانند، همین است كه چند روزی شما در نخوردن آزمایش كنید تا ببینید چه چیزهایی گیرتان می آید. اگر چنانچه رویاها و خواب های خوب و ارتباط با ملكوت پیدا می شود، بر اساس #كنترل این اعضا و جوارح است. اگر كسی خواست پشت دیوار را ببیند، باید این چشمش را از گناه ببندد!
🔸 وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) در منزل نشسته است، كسی دم در آمد و «دق الباب» كرد و كوبه در را به سینه در زد، كنیز منزل رفت در را باز كند، او نگاه نامحرمانه كرد، گفت آیا مولا منزل هست یا نه؟ وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) از اندرون فرمود «ادْخُلْ لَا أُمَّ لَكَ»[3] ا ی كاش مادر نمیداشتی كه تو را بزاید، بیا! او دست پاچه شد و حضور امام امد و عرض كرد یابن رسول الله من عمداً این كار را كردم ببینم شما #علم_غیب دارید یا نه، فرمود «لَئِنْ ظَنَنْتُمْ أَنَّ هَذِهِ الْجُدْرَانَ تَحْجُبُ أَبْصَارَنَا»؛ تو فكر كردی ما پشت دیوار را نمیبینیم؟ این دیوار ستبر نمیگذارد ما پشت دیوار را ببینیم؟ ما آنچه كه خلق نشده است را میدانیم، اینكه الآن خلق و در دو قدمی دیوار ماست! فرمود تو چشمت را پاك كند تا چیز دیگر را ببنی، این دهنت را پاك نگه بدار تا حرف دیگری از دهنت در بیاید و غذای دیگری را به تو ترزیق كنند و مانند آن. بنابراین علم «جِسْمانیةُ الْحُدوثِ » است و «روحانیةُ الْبَقآءِ»، هرگز یك كسی كه از كنار #سفره حرام تربیت شده است، اولاً اهل جزم علمی خوب نخواهد شد، ثانیاً اهل عزم عملی خوب نخواهد شد، ﴿إِنَّ ذٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ﴾[4] بهره چنین افرادی نیست، فرمود «كَسْبُ الْحَرَامِ یبِینُ فِی الذُّرِّیةِ».
[1]. الکافی (ط ـ اسلامی)، ج5، ص125.
[2]. مفاتیح الغیب، ج4، ص174.
[3]. الخرائج، ج1، ص272.
[4]. سوره لقمان, آیه17.
#سالروز_ولادت_امام_محمد_باقر_علیه_السلام
#علم_باطن
#غذای_حلال
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 رسالت جامعه اسلامی در ساحت نهضت حسینی (علیه السلام)
تاریخ: محرم 1383
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اهل تقوا
🔹 خدا اهل تقواست و بندگانش را به تقوا دعوت كرده است تا آنها هم اهل تقوا باشند. خداوند اهل تقواست؛ یعنی شایسته و لایق است تا از او پرهیز شود «أهلٌ لِأنْ یُتَّقی مِنه»[1] و اگر بنده ای تقوای خدا را آن طوری كه لازم است فراهم كرد كه ﴿اتَّقُوا اللّهَ حَقَّ تُقاتِهِ﴾،[2] مظهر چنین اسم شریف می شود و همین بنده پرهیزگار هم #اهل_تقوا خواهد شد؛ یعنی «أهلٌ لِأنْ یُتَّقی مِنه».
🔹 اگر كسی در مسیر بندگی حركت كرد [یعنی] كارهای واجب را انجام داد و به حرام آلوده نشد، #حق_تقوای_الهی را رعایت كرد. این شخص اول متّقی است بعد مُتّقا می شود؛ در روایات نورانی اهل بیت [امام هادی] (علیهم السلام) آمده است: «مَنِ اتَّقَی اللَّهَ یُتَّقَی وَ مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ یُطَاعُ»؛[3] اگر كسی مطیع خدا بود مُطاع ماسوی می شود و اگر كسی متّقی بود بعد «اَهْلَ التَّقْوی» می شود. تنها سخن در این نیست كه انسان تقوا پیشه كند تا جهنم نرود، كمالات دیگری هم هست!
[1] . شرح الكافی- الأصول و الروضة (للمولى صالح المازندرانی)، ج12، ص210؛ «... أن الافناء و الاماتة أیضا منه تعالى كما أن الوجود منه و الرجوع إلیه فهو أهل لان یتقى منه و یطاع».
[2] . سوره آلعمران، آیه 102.
[3] . الكافی (ط ـ الاسلامیه)، ج 1، ص 138.
#حق_تقوای_الهی
#مظهر_الهی
#کمالات
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1374/02/21
🆔 @a_javadiamoli_esra
ماه رجب، ماه ارتباط با خدای متعال
بهترین راه برای رعایت تقوای الهی با فرا رسیدن ماه پربرکت رجب این است که ما این حبل الله را حفظ بکنیم. از وجود مبارک رسول گرامی(علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) رسیده است که در ماه رجب هر شب فرشتهای از طرف ذات اقدس الهی نداهایی دارد، بخشی از آن نداها این است که فرشتهای از طرف ذات اقدس الهی میگوید:
«اٴنا جلیسُ مَن جالَسَنی... و غافِرُ مَنِ استَغفَرَنی»؛
هر کسی با من هم نشین باشد لطف من با او هست و هر که از من طلب مغفرت کند من او را میآمرزم و هر کس از من هدایت بخواهد من او را هدایت میکنم و این ماه پربرکت رجب را طنابی قرار دادم:
»العبدُ عبدی و الرّحمة رحمتی ... و جعلتُ هذا الشّهرُ حبلاً بینی و بینَ عِبادی» هر کس با ماه رجب مأنوس بود به من میرسد «وَصَلَ إلیّ»
#ماه_رجب
#در_محضر_استاد
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
🏴 امام هادی (علیه السلام)
▪️ فرمود: «مَنْ هَانَتْ عَلَیهِ نَفْسُهُ فَلَا تَأْمَنْ شَرَّهُ»؛كسی كه خود را كریم نمی داند و #كریمانه زندگی نمی كند، از شرّ او در امان نباش، زیرا كسی كه به خودش رحم نمی كند یقیناً به شما رحم نخواهد كرد!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1372/09/26
🆔 @a_javadiamoli_esra
🏴 کلمات الهی
▪️ سالروز شهادت امام هادی (صلوات الله علیه و علی ابائه الاطیبین و ابنائه الانجبین) را به پیشگاه بقیه الله (ارواحنا فداه) تعزیت عرض می كنیم! وجود مبارك حضرت در اثر مقاومت در برابر حكومت باطل عباسیان همواره مورد خشم آنها بود. وقتی متوكل عباسی گفت این ابن الرضا ما را خسته كرد، به دربار ما نمیآید و ندیم ما نمی شود، بالأخره حضرتش را از مدینه به سامرا ـ سُرَّ من رَأی ـ آوردند. گاهی عباسیان به این فكر بودند كه جناب موسی مبرقع را هم به عنوان #ابن_الرضا به دربار فرا بخوانند و بعد بگویند ابن الرضا با ما ساخت. وقتی همین موسی مبرقع مورد سؤالات ابن اكثم قرار گرفت، این سؤال ها را به حضور امام هادی (سلام الله علیه) آورد؛ یكی از سؤال ها این بود: اینكه خدا فرمود اگر دریا مركب بشود و دریاهای دیگر آن را كمك بكنند و به مدد آن بیایند، كلمات الهی تمام نمی شود یعنی چه؟ وجود مبارك امام هادی (سلام الله علیه) به موسی فرمود: «نَحْنُ كَلِمَاتُ اللَّهِ الَّتِی لَا تَنْفَدُ وَ لَا تُدْرَكُ فَضَائِلُنَا»؛[1] بعد از اینكه معنای ظاهری آیه را بیان فرمود، آن مصداق كامل آیه را هم تطبیقاً ذكر فرمود; فرمود ما #كلمات_الهی هستیم كه زوال ناپذیریم و فضایل ما به پایان نمی رسد.
اشاره به چند بیان نورانی و كرامتی از امام هادی(علیه السلام)
▪️ وجود مبارك امام هادی (سلام الله علیه) فرمود: «مَنْ كَانَ عَلَى بَینَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَیهِ مَصَائِبُ الدُّنْیا وَ لَوْ قُرِّضَ وَ نُشِرَ»؛[2] اگر كسی #موحد_استواری باشد، سوانح روزگار را خوب تحمل می كند، چون می داند آنچه که می آید و می رود آزمایش الهی است; هیچ چیز او را خوشحال نمی كند و هیچ چیز او را نگران نمی كند، چون در هر دو حال در معرض #امتحان است و هیچ چیز نشانه فخر نیست!
▪️ فرمود: «مَنْ هَانَتْ عَلَیهِ نَفْسُهُ فَلَا تَأْمَنْ شَرَّهُ»؛[3] كسی كه خود را كریم نمی داند و #كریمانه زندگی نمی كند، از شرّ او در امان نباش، زیرا كسی كه به خودش رحم نمی كند یقیناً به شما رحم نخواهد كرد!
▪️ فرمود: «الدُّنْیا سُوقٌ رَبِحَ فِیهَا قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُونَ»؛[4] دنیا بازاری است و ما همواره در داد و ستد هستیم، بعضی ها سود می برند و بعضی ها ضرر می كنند; بعضی ها ﴿یرْجُونَ تِجَارَةً لَن تَبُورَ﴾[5] و بعضی ها ﴿فَمَا رَبِحَتْ تِجَارَتُهُمْ﴾؛[6] هر آن ما داریم جان می دهیم و چیزی می گیریم كه یا به سود ماست یا به زیان ما می باشد. این مطالب را وجود مبارك امام هادی (سلام الله علیه) بیان فرمود و هرگز به غیر خدا #تكیه نكرد!
[1] . تحف العقول، ص479.
[2] . تحف العقول، ص483.
[3] . تحفالعقول، ص483.
[4] . تحفالعقول، ص483.
[5] . سوره فاطر، آیه 29.
[6] . سوره بقره، آیه 16.
#سالروز_شهادت_امام_هادی_علیه_السلام
#ابن_الرضا
#کلمات_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1372/09/26
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 کیمیا
🔹 انبیای بزرگ، وقتی وحی الهی دریافت کردند و دستور رسیده است، تسلیم محض هستند. مستحضرید در سوره «حشر» فرمود این قرآن را کوه نمی تواند تحمل کند: ﴿لَوْ أَنْزَلْنَا هذَا الْقُرْآنَ عَلی جَبَلٍ لَرَأَیتَهُ خاشِعَاً مُتَصَدِّعَاً مِنْ خَشْیةِ اللّهِ وَ تِلْک اْلأَمْثالُ نَضْرِبُهَا لِلنّاسِ﴾،[1] اما همین قرآن را #انسان_کامل تحمل می کند! انسان کامل در برابر کوه یا آسمان یا زمین و مانند آن ستبرتر است؛ ولی در برابر ظهور #اراده_حق خاضع است. وقتی به ابراهیم خلیل دستور می رسد که حرف اینها را گوش نکن، ﴿حَرِّقُوهُ وَ انْصُرُوا آلِهَتَکمْ﴾[2] تو را مرعوب نکند او #تسلیم_محض می شود و خود را به امواج آتش تسلیم می کند و مانند این در جریان انبیا فراوان است. وقتی آن وحی با آن سلطنت در اختیار ولی عصر قرار می گیرد، دل های مردم به وسیله آن حضرت #متحول می شود.
🔹 افرادی مثل شیخ اشراق و دیگران می گویند که ما اگر تمام عمر را به دنبال یک #صاحب_نظر و یک صاحب نفَس بگردیم کم است و بجاست؛ گوشه ای از آن حرف از مرحوم آقای قاضی نقل شده که انسان نیمی از عمر را به دنبال یک صاحب_نظر بگردد همین است. صاحب_بصر کسی است که شیخ اشراق ـ نه شیخ اشراق سُهروردی صاحب حکمة الاشراق چون این سهروردیها چندتا هستند آن که صاحب عوارف است ـ میگوید آن عالِمی که محضر او عوض کننده نباشد، لفظ او هم سودمند نیست! عالِمی که نشستن او، رفتن او، برخاستن او، حرف زدن او، سنت و سیرت او، راه رفتن او و سکوت او معلم نباشد، سخنرانی او هیچ اثر ندارد! «من لا ینفعک لحظه لا ینفعک لفظه»،[3] اگر دیدار کسی انسان را عوض نکرد، سخنرانی او هم مطمئناً بی اثر است.
🔹 آن بزرگواران یک راه دیگری را تشکیل دادند که رهبری آن راه را وجود مبارک ولی عصر دارد. همان طوری که شما در بین این اجرام مغناطیس را دیده اید، مغناطیس حرف نمی زند و گوشه ای آرمیده است؛ اما آهنِ سنگینِ سخت دلِ مُتصلِّب را جذب می کند. کار مغناطیس جذب آهن است، آهن هم یک جرم متصلب قسی است، کیمیاگر هم «بشرح ایضاً»، این کیمیاگر چدن را، یک مس متصلبی را طلا می کند! این که حرف نمیزند. همان طوری که در جهان تکوین بدون حرف زدن یک تحول گوهری و جوهری در طرف ایجاد میشود، این تحول را انبیا دارند، این تحول را اولیا دارند، این تحول را «خلیفة الله» دارد و این تحول را، بالاترین، برترین و دکترین آن را وجود مبارک ولی عصر (ارواحنا فداه) دارد. این است که خیلی ها منتظرند تا حضرت را ببینند، دیدن او این اثر را دارد، وگرنه ائمه دیگر را دیدند، ائمه ازمنه خود را خیلی دیدند، پیغمبر را دیدند که به مراتب بالاتر از وجود مبارک امام زمان است. نماز پنج وقت را پشت سر پیغمبر می خواندند، پای منبر پیغمبر، سخنرانی آن حضرت را گوش می دادند، ولی طَرْفی نمی بستند، چون آن حضرت مأمور نبود مثل مغناطیس اثر کند، آن حضرت مأمور نبود مثل #کیمیا اثر کند؛ اما وجود مبارک ولی عصر این کیمیاگری را به همراه دارد.
[1]. سوره حشر، آیه21.
[2]. سوره انبیاء، آیه68.
[3]. عوارف العوارف، ص74.
#انسان_کامل
#اراده_حق
#تعلیم_و_تربیت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1380/08/10
🆔 @a_javadiamoli_esra