برنامهریزی برای حرکت ملی جهادی در عرصه #تعلیم_و_تربیت در آیندهای نزدیک
- هرچه در مورد شرایط امروز تعلیم و تربیت بیشتر تأمل میکنم، بیشتر به عمق بحران و فاصلهمان با وضع مطلوب پی میبرم. #کرونا هر چه بیشتر پیش میرود و هر چه طولانیتر میشود این شکاف را بزرگتر و عمیقتر میکند.
چیز کمی نیست! بیش از 14 میلیون سال از عمر یک ملت!
اگر تأثیرات اقتصادی را بتوان با یک تلاش مجاهدانه چندسالانه جبران کرد اما جبران تأثیرات آموزشی و تربیتی به دهها سال تلاش مجاهدانه نیاز دارد، تازه در برخی موارد شاید هیچگاه جبران نگردد.
- لازم است #جوانان_انقلابی و بخصوص #گروههای_جهادی و همچنین نهادهای انقلابی در سراسر کشور تمرکز ویژهای را برای جبران خسارات و عقب ماندگی ناشی از شرایط کرونا پیدا کنند و همه ظرفیت برنامهریزی و اجرای خود را در اولین فرصت ممکن به میدان بیاورند.
#عدالت_آموزشی در این شرایط بیش از گذشته با وضع مطلوب فاصله گرفته است.
کارویژه همه گروههای جهادی از امور زیربنایی باید به امور تعلیم و تربیت تغییر کند. کارهای حداقلی مثل رساندن ابزارهای مجازی نیز نباید راهبرد اصلی گروههای جهادی باشد. پشتیبانی از اصل حضور و اقدام و حرکت عملی #معلمان_جهادی باید در دستور کار قرار گیرد.
#نذر_تربیتی جایگزین #پیادهروی_اربعین، #اردو_جهادی آخر هفته، تعطیلات عید نوروز و تابستان آینده را باید در این جهت ساماندهی کرد.
- #وزارت_آموزش_و_پرورش سعی کرده تمام ظرفیت خود را به میدان بیاورد و عمده معلمان با از خودگذشتی و فراتر از گذشته مشغول ایفای نقش هستند اما واقعیت میدان در عرصه ملی این است که کیفیت آموزشهای مجازی هم به دلیل ماهیت و هم به دلیل محدودیتها، پایین است و تفاوت آشکاری با قبل وجود دارد. آموزش و پرورش باید بداند که این خلاء را نمیتواند به تنهایی جبران کند و باید زمینه نقشآفرینی مردمی و گروههای جهادی را در عرصه تعلیم و تربیت باز کند.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
#نقشه_مهندسی_فرهنگی_کشور دو بار و توسط دو رئیس جمهور با دو دیدگاه متفاوت ابلاغ شده است.
در الگوی ارزشهای این نقشه پنج عنصر «تعقل»، «ایمان»، «اخلاق»، «علم» و «عمل» طرح شده است.
همانطور که میدانید این عناصر در الگوی هدفگذاری برنامههای درسی و تربیتی در سند #برنامه_درسی_ملی مورد توجه است.
همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری اخیر خود با مسئولین آموزش و پرورش، در تبیین انسان طراز اسلامیای را که توقّع هست آموزش و پرورش او را تربیت کند از این 5 عنصر به عنوان ویژگی اصلی و محوری یاد کردند.
توجه به این ویژگیها در عرصه تربیت فردی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است و نبود و یا ضعف هر یک از این عناصر در نیروی انسانی کشور باعث تأخیر و یا انحراف در دستیابی به اهداف کشور خواهد شد.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
سیاستهای کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور در سال 1392 ابلاغ شده است. سند تحول بنیادین در سال 1390 تصویب و ابلاغ شده است. در واقع میتوان گفت سیاستهای کلی به نوعی سیاستهای هادی و راهنما در اجرای سند تحول است. به نظر میرسد سیاستهای کلی همچنین اولویتها در اجرای سند تحول را نیز قرار بوده است که تبیین کند.
دو بند اول این سیاستها تقریباً همان بیانیه مأموریت، چشمانداز و هدف کلان شماره یک و دو، سند تحول بنیادین است. باقی بندهای این سیاستها تقریباً ساختاری متناسب با شش زیرنظام اصلی سند تحول دارد.
یکی از مأموریتهای مجمع، ارزیابی و بازنگری سیاستهاست. با بازخوانی و توجه به اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی میتوان به محورهای این بازنگری دست یافت. یکی از موضوعاتی که در این سیاستها کمتر مورد توجه واقع شده است، موضوع «#عدالت_آموزشی_و_تربیتی» است.
مشخص کردن مسیر تحقق عدالت آموزشی در این سیاستها میتوانست مناقشه در مورد عدالت آموزشی را ارتقاء دهد و امروز یکی از ابزارهای نظارت و ارزیابی اقدامات وزارت آموزش و پرورش باشد.
همچنین مرجعیت بخشیدن به «#سند_تحول_بنیادین» میتوانست در این سیاستها نیز مد نظر قرار گیرد؛ همچنان که در سه بند به «#فلسفه_تعلیم_و_تربیت_اسلامی» اشاره شده است.
#آموزش_و_پرورش
#سیاستهای_کلی
#مجمع_تشخیص_مصلحت_نظام
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
به مناسبت سالروز هجرت امام خمینی (رحمه الله علیه) از عراق به پاریس
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
آغاز پاییز است و برگریزان
هوا رو به سردی میرود
و طبیعت به خواب
همه در انتظار سردی بیشتر
و طولانی شدن شب
هر روز داغی بر روی داغ انبوه میگردد
و اما
ناگهان
عطر سیب میپیچد
بوی یاس میآید
بوی امید و تغییر
باز شهید آوردهاند...
***
از روزی که تو رفتهای جهان از حرکت ایستاده
زخم بستر گرفته است
همه در همه جای عالم نشستهاند
تو کِه بودی ای نفس زکیه؟!
خونخواهیت جریانی است که دوباره زندگی را جریان خواهد بخشید
جهان بر مدار تعادل برنخواهد گشت تا خونخواهیت جریانی جهانی نگردد
این راز و سنت عالم است
همچنانکه تا منتقم ثارالله نیاید و انتقام نگیرد
هیچگاه!
هیچگاه انسان کامل و حکومت حق بر سراسر گیتی حاکم نخواهد شد.
***
هدف واضح و آشکار
قلب و مغز فتنه
دستها روی ماشه
بسم الله...
...
وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَكِنَّ اللَّهَ رَمَی...
***
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
رسم است روضهخوانها در شب آخر
اجر عزا از مادر سادات میخواهند...
رویم سیاه است مادر خوبم
امسال اما قصهام این است:
يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَ أَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُّزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَتَصَدَّقْ عَلَيْنَا إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقِينَ
بازنگری شوراهای عالی در برنامه هفتم توسعه
رفع گرههای ساختاری و قانونی برای جاری شدن تحول
در مطالبی که قبلاً در اینجا به اشتراک گذاشتیم در یک نگاره (https://eitaa.com/Abbasebayat/235) شورایهای تصمیمساز، تصمیمگیر و مؤثر برآموزش و پرورش را نشان دادیم.
در #رهنامهی نظام تربیت رسمی و عمومی کشور که به عنوان یکی از اسناد پشتیبان سند تحول بنیادین است در بخش تبین ساختار نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی از #شورای_عالی_تربیت به عنوان یکی از مؤلفههای اصلی یاد شده است.
در مورد ویژگی و جایگاه شورای عالی تربیت گفته شده است که صورت توسعه یافته #شورای_عالی_آموزش_و_پرورش است و در انتها نیز باز گفته شده است در شرایط فعلی به نظر میرسد نقش و وظایف این شورا را #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی میتواند بر عهده بگیرد.
فعلاً قصد واکاوی و نقد نداریم اما مشخص است اولاً نویسندگان تصویری روشن و دقیقی از وضع موجود نداشتند و همچنین نتوانستند برای حرکت از وضع موجود به مطلوب نیز راهکاری ارائه دهند. همچنان که تحول در طرح کلان نظام تعلیم و تربیت نیز در سند تحول مورد توجه واقع نگردیده است.
ما در این جایگاه همواره سعی کردهایم، ضمن ترسیم درست وضع موجود و طرح کلی وضع مطلوب به راهکارهای رسیدن و حرکت به وضع مطلوب نیز توجه کنیم:
اشکالی که در این زمینه وجود دارد را قبلاً در ذیل نگاره شورایهای مؤثر بر آ.پ مختصراً توضیح دادهایم هرچند میتوان در مورد هر شورا نیز به صورت مستقل به نقد پرداخت. راهکار پیشنهادی اصلاح وضع موجود در این زمینه میتواند به عنوان قانون مستقل و یا در قالب یکی از احکام #برنامه_هفتم_توسعه پیگیری گردد.
در اینجا راهکار پیشنهادی که در مورد آن اندیشه شده است و قابل دفاع و ارزیابی است، در قالب یکی از #احکام #برنامه_هفتم اینگونه پیشنهاد میگردد:
شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از ابتدای اجرای برنامه هفتم توسعه در یکدیگر ادغام میگردد و شورای جدید با عنوان ............................. شکل میگیرد. دولت موظف است آئیننامه پیشنهادی این شورا را حداکثر ظرف مدت 3 ماه از اجرای برنامه هفتم برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید. تعیین دبیر و تعدادی از اعضا شورای جدید با پیشنهاد دولت و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.
پینوشت1: این بند ممکن است مخالفتهایی را خصوصاً از طرف وزارت علوم برانگیزد.
پینوشت2: در صورت ایجاد موانع جدی به هیچوجه نباید متوقف شد و حکم جایگزین را نیز باید آماده داشت. (حکم جایگزین هم فکر شده است)
🆔 https://eitaa.com/Abbasebayat
پنل تخصصی «#حکمرانی_تربیتی در گام اول انقلاب و رهیافتهایی برای گام دوم»
🔶 دبیر پنل:
🔹 محمدحسین راحمی (عضو هیئت موسس و پژوهشگر مرکز مطالعات حکمرانی تربیتی)
1️⃣ وضع شناسی اسناد نظام تربیت رسمی کشور
🎤 سخنران: عباس بیات (کارشناس آموزش و پرورش)
2️⃣ فقه تربیتی و رویکرد آن به موضوع حکمرانی تربیتی
🎤 سخنران: حجه الاسلام دکتر سید نقی موسوی (مدرس فقه التربیه و هیات علمی دانشگاه فرهنگیان)
3️⃣ عدالت آموزشی در حکمرانی تربیتی امروز جمهوری اسلامی
🎤 سخنران: دکتر محمدصادق تراب زاده (پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق ع)
4️⃣ وضع شناسی حکمرانی تربیتی موجود در نسبت با فضای مجازی
🎤 سخنران: جناب آقای محمدعلی شاکری (پژوهشگر حوزه فضای مجازی)
5️⃣ وضع شناسی تربیت معلم در حکمرانی تربیتی امروز
🎤 سخنران: سجاد صدیقی (مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان)
🕗 زمان برگزاری: ۱۵ آبان ۱۳۹۹، ساعت 14
لینک ورود به وبینار:
💻 skyroom.online/ch/da-a/tarbiat
#مدرسه_حکمرانی
#دانشگاه_عالی_دفاع_ملی
#آموزش_و_پرورش
#سند_تحول_بنیادین
#حکمرانی_تربیتی
روز پنجشنبه 15 آبان ماه در پنل تخصصی #حکمرانی_تربیتی از مجموعه پنلهای دومین همایش ملی حکمرانی اسلامی که توسط دانشگاه دفاع ملی و مدرسه حکمرانی شهید بهشتی برگزار میگردد به دعوت #مرکز_مطالعات_حکمرانی_تربیتی
تلاش کردم در ارائهای به این پرسش پاسخ دهم که آیا اسناد و قوانین ما (بخصوص سند تحول بنیادین) در ضمن خود مدلی از حکمرانی دارد یا ندارد و اگر دارد این مدل چیست؟
برای پاسخ ابتدا عناصر تأثیرگذار بر نظام تعلیم و تربیت را دستهبندی کردم.
این تصویر سرآغاز ارائه بنده بود و در ادامه روی تحلیل وضعیت اسناد کلان تحولی و قوانین متمرکز شدم.
در انتها به دلیل فرصت محدود اشارهای بسیار کوتاه به مدل حکمرانی قابل احصاء از مبانی نظری سند تحول بنیادین کردم.
امیدوارم در فرصتیهای آتی بتوانیم بیشتر در این مورد گفتگو کنیم.
🆔 https://eitaa.com/Abbasebayat
خلق دنیای آینده - عباس بیات
روز پنجشنبه 15 آبان ماه در پنل تخصصی #حکمرانی_تربیتی از مجموعه پنلهای دومین همایش ملی حکمرانی اسلام
17.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فایل فوق خروجی تصویری ارائه بنده در پنل حکمرانی تربیتی است که در آن به صورت مشخص به بررسی اسناد و قوانین پرداختم و در نهایت مدل حکمرانی که در اسناد تحولی آموزش و پرورش بخصوص رهنامه نظام تعلیم و تربیت رسمی به صورت مستتر وجود دارد را احصاء کردهام
این ارائه یک ارائه صرفاً تبیینی است و در آن تحلیل و نقد و بررسی صورت نگرفته است.
پینوشت: دو یا سه صفحه بعد از ارائه اولیه (با توجه به محدودیت وقت) اضافه شده است.
🆔 https://eitaa.com/Abbasebayat
حکمرانی در تربیت.pdf
3.14M
فایل ارائه بنده در پنل حکمرانی تربیتی در دومین همایش حکمرانی اسلامی که توسط دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد.
در این ارائه به صورت مشخص به بررسی اسناد و قوانین پرداختم و در نهایت مدل حکمرانی که در اسناد تحولی آموزش و پرورش بخصوص رهنامه نظام تعلیم و تربیت رسمی به صورت مستتر وجود دارد را احصاء کردهام.
این ارائه یک ارائه صرفاً تبیینی است و در آن تحلیل و نقد و بررسی صورت نگرفته است.
پینوشت: دو یا سه صفحه بعد از ارائه اولیه (با توجه به محدودیت وقت) اضافه شده است.
🆔 https://eitaa.com/Abbasebayat
رابطه #اقتصاد_مقاومتی و #اقتصاد_بدون_نفت با #آموزش_و_پرورش
#هویت_مستقل، اوّلین چیزی است که ما بایستی در جوان خودمان، در نوجوان خودمان رشد بدهیم و پرورش بدهیم. بعد آنوقت اقتصاد مقاومتی معنا پیدا میکند.
اینجور نیست که بعد ما برای اینکه بخواهیم اقتصاد مقاومتی انجام بگیرد، مسئولین بالای دولتی بیایند بنشینند صد جلسه پشتسرهم تشکیل بدهند و مرتّب آئیننامه، مرتّب بخشنامه، مرتّب فلان؛ آخرش هم حالا به آن صورتی که کامل است انجام نگیرد. الان خب دارند تلاش میکنند که این اقتصاد مقاومتی تحقّق پیدا کند؛ وقتی روحیه، روحیهی استقلال و مقاومت و ایستادگی در مقابل دیگران نیست، خب سخت است دیگر.
وقتی عادت میکنیم که یک ذخیرهای را -که در خانهها معمولاً خانوادههای عاقل و بافکر ذخیرههایی نگه میدارند برای خودشان؛ ما هم یک ذخیرهی خداداد داریم و آن نفت است- مرتّب دربیاوریم و بفروشیم، مرتّب دربیاوریم و بفروشیم، بدون ارزش افزوده؛ یکوقت این را تبدیلش میکنیم به یک چیزی که دارای ارزش افزوده است، خیلی خب، قابل قبول است، امّا نخیر، بدون هیچ ارزش افزودهای، همین [فقط] درمیآوریم و میفروشیم.... نفت یعنی پول، نفت یعنی طلا؛ ما ارزش افزودهای از نفت بهدست نمیآوریم؛ ثروتمان را از زیر خاک درمیآوریم و میدهیم... این را نمیشود در حساب تراز تجاری قرار داد. اینها مهم است.
#هویت_مستقل وقتی بود، از اینجور زندگی کردن انسان دور میشود؛ آنوقت #اقتصاد_مقاومتی معنا پیدا میکند، #اقتصاد_بدون_نفت معنا پیدا میکند، #فرهنگ_مستقل معنا پیدا میکند. (1395/2/13)
#بدون_شرح
🆔 https://eitaa.com/Abbasebayat