⚡️ #سُورَةُ_اَلْحُسَيْنِ
🔻عن ابن فرقد قال:
قال أبوعبد اللّه ع اقرؤوا سورة الفجر في فرائضكم و نوافلكم فإنّها سورة الحسين ع و ارغبوا فيها رحمكم اللّه. فقال له أبو أسامة و كان حاضرا المجلس: كيف صارت هذه السّورة للحسين ع خاصّة؟ فقال: ألا تسمع إلى قوله: يا أيتها النفس المطمئنة ارجعي إلى ربك راضية مرضية فادخلي في عبادي و ادخلي جنتي إنّما يعني بها الحسين بن علي فهو ذو النّفس المطمئنة الرّاضية المرضيّة، و أصحابه من آل محمّد ص الرّاضون عن اللّه يوم القيامة و هو راض عنهم، و هذه السّورة [نزلت] في الحسين بن علي ع و شيعته و شيعة آل محمّد خاصّة.
من أدمن قراءة الفجر كان مع الحسين علیه السلام في درجته في الجنّة، إنّ اللّه عزيز حكيم
🔹حضرت صادق علیهالسّلام فرمود سوره فجر را در نمازهاى واجب و مستحب خود بخوانيد زيرا آن سوره حسين ع است بآن سوره كمال اشتياق را داشته باشيد خدا شما را رحمت كند. ابو اسامه كه حضور داشت عرضكرد چه شد كه اين سوره اختصاص بحضرت حسين ع يافت فرمود مگر اين آيه را نشنيدهاى در آن سوره «يٰا أَيَّتُهَا اَلنَّفْسُ اَلْمُطْمَئِنَّةُ ... » منظور از نفس مطمئنه حسين ع است چون او داراى نفس مطمئن و راضى و مرضى بود. و اصحاب او از آل محمّد ع راضى از خدايند و خداوند نيز روز قيامت از ايشان راضى است اين سوره در باره حسين بن علي و پيروان او و پيروان آل محمّد است هر كه ادامه دهد خواندن سوره فجر را با حضرت حسين ع خواهد بود در بهشت همان درجهاى كه او هست خداوند عزيز و حكيم است.
📚 تأويل الآيات، ج ۱، ص ۷۶۹. بحارالأنوار، ج ۲۴، ص ۹۳.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🍃🔅🍃🔅🍃🔅🍃🔅🍃
💫#أمیرالمؤمنین_علی_علیهالسلام:
مَنْ تَقَدَّمَ عَلَی قَوْمٍ وَ هُوَ یَرَی فِیهِمْ مَنْ هُوَ أَفْضَلَ فَقَدْ خَانَ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ المُؤمِنینَ.
هرکس خود را در جامعه بر دیگران مقدم بدارد؛ درحالی که بداند افراد لایقتر از او هستند، قطعا او به خدا و پیامبر و مؤمنان خیانت کرده است.
📚 الغدیر، ج ۸، ص۲۹۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️رحلت "شيخ طوسي" عالم شهير شيعه و مؤسّس حوزه ي علميه ي نجف اشرف (460 ق)
✍ ابوجعفر محمد بن الحسن طوسي معروف به شيخُ الطّائفه از ستارگان درخشان جهان اسلام در سال 385 ق، در خراسان به دنيا آمد. وی در 23 سالگي به بغداد كه مركز بزرگ علوم و فرهنگ اسلاميِ آن زمان بود مهاجرت نمود و تا پايان عمر در عراق ماند.
✅ او به مدت پنج سال ازمحضر درس شيخ مفيد مستفيض شد و 23 سال هم از خدمت سيدمرتضي شاگرد ارزشمند شيخ مفيد بهره مند گشت. و پس از استادش سيد مرتضي، رياست علمي و فتوايى شيعه را بر عهده گرفت.
✅ وی موسس حوزه علمیه نجف اشرف است که پس از گذشت هزار سال، هنوز اصالت علمي خود را حفظ كرده و ديگر مراكز اسلامي را تغذيه ي فرهنگي مي كند.
✅ شيخ طوسي فقه را با نگارش كتاب "المَبسوُط" وارد مرحله اي جديد نمود، دو اثر بسيار مهم ايشان با نام "تَهذيب" و "اِستِبصار" در كنار كتاب "كافي از كليني" و "من لايَحضُرُه الفَقيه از شيخ صدوق" كتب اربعه ي شيعه را تشكيل مي دهند. شمار آثار شيخ طوسي به بيش از 50 جلد مي رسد كه التِبْيان في تفسير القرآن در 10 جلد، تَلْخيصُ الشّافي، كتابُ الابْواب و... از آن جمله اند.
✅ علاوه بر آثار گرانبها و ارزشمند علمي، دانشوران بزرگي در حوزه ي درسي شيخ طوسي پرورش يافتند كه شمار آنان را افزون از سيصد دانشمند مجتهد نوشته اند. او سرانجام در محرم سال 460 قمري در 76 سالگي دعوت حق را لبیک گفت و در نجف اشرف به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم)
۱۰- #جعل_حدیث و نسبت های دروغ
✍ یکی دیگر از نگرانی های پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم) نسبت به آینده و پس از وفاتش آن بود که هرکس هرچه را می خواهد به حضرتش نسبت دروغ دهد و حاکمان برای توجیه مفاسد خویش یا کوبیدن هر کس و هر چیزی، به حدیثی ساختگی از زبان پیامبر، تمسّک جویند.
🌷پیامبر، کسانی را که به او دروغ ببندند، نفرین و لعنت کرده است و وعده دوزخ بر ایشان داده است.
از جمله در خطابه بلیغ و تاریخی خویش در «حجة الوداع»، که بسیاری از گفتنی ها، توصیه ها، هشدارها و نگرانی ها را بیان نمود، چنین فرموده است:
🌹فراوان به من نسبت دروغ دادند و بعدها نیز خواهند داد. هرکس به من نسبت دروغ دهد جایگاهش جهنم خواهد بود.
🌸 قالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلياللهعليهوآلهوسلم) فِی حَجَّةِ الْوَدَاعِ قَدْ کَثُرَتْ عَلَیَّ الْکَذَّابَةُ [الْکِذَابَةُ] وَ سَتَکْثُرُ فَمَنْ کَذَبَ عَلَیَّ مُتَعَمِّداً فَلْیَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنَ النَّارِ،
رسول خدا (صلياللهعليهوآلهوسلم) برای تشخیص صحّت یا نادرستی آنچه ازقول او در آینده نقل می شود، معیار ارائه فرموده و آن، «عرضه بر کتاب خدا و سنت» است تا هرچه که مخالف قرآن کریم و سنت باشد، از اعتبار ساقط شود.
🌺 حضرت در این خصوص می فرماید:
هرگاه سخنی از من به شما رسید آنرا بر کتاب خدا(قرآن) و سنتم عرضه کنید، آنچه را که موافق کتاب خدا و سنت من بود، به آن عمل کنید و هرچه مخالف اینها بود به آن اعتنا نکنید.
🥀 فَإِذَا أَتَاکُمُ الْحَدِیثُ فَاعْرِضُوهُ عَلَى کِتَابِ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَمَا وَافَقَ کِتَابَ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَخُذُوا بِهِ وَ مَا خَالَفَ کِتَابَ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَلَا تَأْخُذُوا بِهِ ...»؛
📚 احتجاج ، ج 2، ص 447
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #عبرت_هاى_عاشورا و شاخصه های سیاسی آن (۱۰)
۵ـ ترك امر به معروف و نهى از منكر:
✍ فـريـضـه ارزشـمـنـد (امـر بـه مـعروف و نهى از منكر) ضامن اجراى احكام اسلام و بقاى شريعت آسمانى است. قرآن مجيد در اين باره مى فرمايد:
☀️ كُنْتُمْ خَيْرَ اُمَّةٍ اُخْرِجَتْ لِلنّاسِ تَاءْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ، آل عمران/110
شـمـابـهترين امّتى هستيد كه براى مردم پديدار شده ايد: به كار پسنديده فرمان مى دهيد و از كار ناپسند بازمى داريد.
اميرمؤ منان (علیهالسلام)نيز درباره اهميت اين فريضه مى فرمايد:
🌷 غايَةُ الدّينِ الاَْمْرُ بِالْمَعْروفِ وَ النَّهْىُ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ اِقامَةُ الْحُدُودِ (1)
نهايت دين، امر به معروف و نهى از منكر و اجراى حدود الهى است.
✅ بـا ايـن حـال، امـّت اسـلامـى پـس از ارتـحـال پـيـامـبـر گـرامـى اسـلام (صلياللهعليهوآلهوسلم) از ايـن اصل حياتى روى برتافت و نسبت به منكراتى كه در جامعه رخ مى داد، بى تفاوتى نشان داد؛ در بـرابـر فـسـاد و فـحشا نايستاد، خاندان پاك پيامبر را يارى نكرد و بدين سان، گرفتار سرنوشتى شد كه رسول اكرم (صلياللهعليهوآلهوسلم) پيش بينى كرده بود:
🌸 اِذا لَمْ يـَاءْمـُرُوا بـِمـَعـْرُوفٍ وَ لَمْ يـَنـْهَوْا عَنْ مُنْكَرٍ وَ لَمْ يَتَّبِعُوا الاَْخْيارَ مِنْ اَهْلِ بَيْتى ، سَلَّطَ اللّهُ عَلَيْهِمْ شِرارَهُمْ، (2)
وقـتـى مـردم امـر بـه مـعـروف و نـهـى از مـنـكـر را بـه كـنـار نـهـنـد و از خـوبـان اهل بيت من فرمان نبرند، خداوند شرورانشان را بر آنان مسلّط خواهد كرد.
✅ حـاكـمان بنى اميه بر اثر بى تفاوتى مردم، سرنوشت كشور اسلامى را دركف گرفتند و به دلخـواه خـود، در ديـن و ثـروت و جان مردم دست بردند، و آن گاه كه تصميم گرفتند با خليفه راسـتين پيامبر اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) بجنگند، نه تنها مردم مخالفت نكردند، بلكه به يارى آنان نيز شـتـافـتـنـد و امـام حـسـيـن (علیهالسلام) را كـه براى نهى از منكر برخاسته بود، با بدترين وضع به قتل رساندند.
📚 (1) تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ج 1، ص469
(2) ، مستدرك الوسائل، ج12، ص185.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️سالروز #تخریب_حرمین_عسکریین علیهما السلام (1427ق)
✍ تخریب حرم عسکریین، به انفجار و تخریب حرم امام هادی (علیهالسلام) و امام حسن عسکری (علیهالسلام) توسط تروریستهای تکفیری آل سعود در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶ش اشاره دارد. در انفجار اول گنبد بنا با پوشش آجری و طلاکاریش و همچنین تزئینات کاشی کاری در دیوارهای آن، فرو ریخت و در انفجار دوم ابتدا گلدسته سمت چپ حرم و در انفجار دوم، گلدسته سمت راست آن به طور کامل تخریب شد.
✅ این اقدام، واکنش مراجع تقلید، مسئولان و شیعیان سراسر جهان را در پی داشت و آن را محکوم کردند.
✅ ستاد بازسازی عتبات عالیات ایران در سال ۱۳۸۹ش، بازسازی حرمین عسکریین (علیهالسلام) را آغاز کرد و در سال ۱۳۹۴ش به پایان رساند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم)
۱۱- لغزش عالمان و زمامداران گمراه کننده
✍ دانایان و دانشمندان، همچنین زمامداران و مسئولان نیز درگمراه شدن مردم نقش دارند و اگر بلغزند، جامعه را به اشتباه و لغزش می اندازند. در این زمینه آن حضرت می فرماید:
🌷 «انّما اَخافُ علی امّتی الأئِمّةَ المُضِلُّون...؛ بر امت خویش، از زمامدارانِ گمراه کننده بیمناکم.....»
و در جای دیگر می فرماید:
🌹 أَخْوَفُ مَا أَخَافُ عَلَى أُمَّتِي زَلاَّتُ اَلْعُلَمَاءِ وَ مَيْلُ اَلْحُكَمَاءِ وَ سُوءُ اَلتَّأْوِيلِ،
بیشترین نگرانی من برای امتم؛ لغزش عالمان، انحراف حاکمان و قرائت ناشایست (از دین) است.
📚 سنن ترمذی، کتاب الفتن، باب 51، ح2236.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #عبرت_هاى_عاشورا و شاخصه های سیاسی آن (۱۱)
۶ ـ #جاه_طلبی:
✍ اگـر بـگـويـيم مهمترين عاملى كه درطول تاريخ سبب گمراهى و انحراف و جنايت و خيانت آدميان گشته، (رياست طلبى) بوده است، سخن به گزاف نگفته ايم. نخستين نافرمانى، هنگامى از آفـريـدگـان سـرزد كـه مـخـلوقى گردنكش و جاه طلب به نام ابليس در برابر جايگاه والا و شايسته اى كه خداوند به حضرت آدم بخشيده بود، حسادت ورزيد و آن را براى خويش طلبيد.
✅ همه مستكبران و طاغوتيان، از جمله بنى اميه و نوكرانشان از اين بيمارى كشنده رنج مى بردند و انديشه و كردار و گفتارشان تحت تاءثير آن بوده است.
نـقـل اسـت كه؛ پيش از آن كه مسلم بن عقيل از سوى امام حسين (علیهالسلام)به كوفه رود، عبيداللّه بن زياد والى بصره بود. يزيد، عبيدالله را به ولايت كوفه نيز منصوب كرد و بدو گفت كه شتابان بـه كـوفـه رود و بـا مـسلم به مقابله پردازد. عبيدالله به محض دريافت حكم يزيد، به سوى كـوفـه حـركـت كـرد. (1) سـپس جناياتى بسيار مرتكب شد كه همه از روحيّه رياست طلبى اش بود.
✅ هـمـچـنـيـن نـقـل اسـت عـمـر بـن سـعـد پـيـش از رخداد كربلا، حكم ولايت رى را از عبيدالله گرفته بود. وقتى امام حسين (علیهالسلام)و يارانش به كربلا رسيدند، عبيدالله، عمر را خواست و به او گفت: (نخست به كربلا برو و كار حسين (علیهالسّلام)را يكسره كن و سپس به سر كار خويش برو.) عمر گفت: (مـرا از رويـارويـى بـا حـسـين (علیهالسلام)معذور دار.) عبيدالله گفت: (اگر حكم رى را پس دهى، تو را معاف مى كنم.) عمر سعد يك روز مهلت خواست تا در اين باره انديشه و رايزنى كند. از قضا با هـر كـس بـه رايـزنى پرداخت، او را از رفتن به كربلا نهى كرد. عمر سعد سپس نزد عبيدالله رفـت و گـفـت: (خـبـر ولايـت مـن بـر رى مـيان مردم پخش شده و درست نيست كه من بدان جا نروم .) عـبـيـدالله، كـه گـويـا از روحيّات عمر آگاه بود، گفت: (تنها در يك صورت به ولايت رى مى رسـى و آن جـنـگ بـا حـسـين (علیهالسلام)است.) عمر سعد چون پاى فشارى عبيدالله را ديد، پذيرفت كه بـراى رسـيـدن به حكومت رى، خون پاك حسين (علیهالسّلام)را بريزد. (2)
✅ چنين روحيّه اى در بـيـشـتـر فـرمـاندهان و كارگزاران يزيد به چشم مى خورد كه در منابع تاريخى، از آن سخن رفته است.
📚(1) لهوف، ص 109.
(2) مقتل، ابو مخنف، ص 94ـ 95.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
#امام_علی (علیهالسّلام) امام خلق و الگوی پیشوایان جهان
« قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلا:
إِنَّ اللَّهَ جَعَلَنِي إِمَاماً لِخَلْقِهِ فَفَرَضَ عَلَيَّ التَّقْدِيرَ فِي نَفْسِي وَ مَطْعَمِي وَ مَشْرَبِي وَ مَلْبَسِي كَضُعَفَاءِ النَّاسِ كَيْ يَقْتَدِيَ الْفَقِيرُ بِفَقْرِي وَ لَا يُطْغِيَ الْغَنِيَّ غِنَاهُ.»
🔸امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود:
«خداوند مرا پیشواى (حاکم) بر خلقش قرار داد، پس بر من واجب ساخت که در زمینهی سطح زندگی و خورد و خوراک و لباسم، همانند مردم ضعیف و مستمند جامعه، بر خود تنگ گیرم، تا فقیر از فقر من پیروى کند (و برآشفته و ناامید نشود) و ثروتمند بوسیلهی ثروتش، سرکشى و طغیان ننماید (و نتواند به ضعفای جامعه ظلم کند).»
📚 کافى (ط. الاسلامیة)، ج ۱، ص ۴۱۰ (بَابُ سِيرَةِ الْإِمَامِ فِي نَفْسِهِ وَ فِي المَطْعَمِ وَ الْمَلْبَسِ إِذَا وَلِيَ الْأَمْر)
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #سخت_ترین_لحظات_برای_هر_انسان
امام سجاد علیه السلام:
🌷أشَدُّ ساعاتِ ابْنِ آدَم ثَلاثُ ساعاتٍ:
السّاعَةُ الَّتی یُعایِنُ فیها مَلَكَ الْمَوْتِ،
وَ السّاعَةُ الَّتی یَقُومُ فیها مِنْ قَبْرِهِ،
وَ السَّاعَةُ الَّتی یَقِفُ فیها بَیْنَ یَدَیِ اللّه تَبارَكَ وَ تَعالی، فَإمّا الْجَنَّةُ وَ إمّا إلَی النّارِ.
🔹مشكلترین و سختترین لحظات برای انسان، سه مرحله است:
1⃣ آن موقعی كه عزرائیل بر بالین انسان وارد میشود و میخواهد جان او را بگیرد.
2⃣ آن هنگامی كه از درون قبر زنده میشود و در صحرای محشر به پا می خیزد.
3⃣ آن زمانی كه در پیشگاه خداوند متعال - جهت حساب و كتاب و بررسی اعمال - قرار میگیرد و نمیداند راهی
بهشت و نعمتهای جاوید میشود و یا راهی دوزخ و عذاب دردناك خواهد شد.
📗خصال شیخ صدوق، ص119
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم)
۱۲- گمراهی پس از هدایت و....
✍ در روایت دیگر، گمراهی پس از هدایت، فتنه های گمراه کننده، شهوت شکم و شهوت جنسی، از عوامل دیگر نگرانی پیامبر به شمار آمده است، آن جا که می فرماید:
🌷 «ثلاثةٌ اَخافُهُنَّ علی امّتی من بعدی:
الضَّلالةُ بَعْدَ المَعْرِفَةِ و مُضِلاّتُ الفِتَنِ و شَهْوَةُ البَطْنِ و الفَرْج»
🌹 پس از خود برای امتم از سه موضوع نگرانم:
1⃣ گمراهی بعد از معرفت،
2⃣ فتنه های گمراه کننده
3⃣ و هوسرانی در خوراک و امور جنسی.
📚 کافی ج2، ص79 و امالی طوسی، ص247.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #عبرت_هاى_عاشورا و شاخصه های سیاسی آن (۱۲)
۷ـ #ترك_تولّى_و_تبرّى:
✍ يـكـى از وظـايـف مـسـلمـانـان، بـيـزارى از دشـمنان خدا و دوستى با خدا و اولياى اوست كه آن را (تـبـرّى و تـولّى)مـى گـويـنـد. بـنـابـر اين وظيفه دينى، مسلمانان بايد در موضعگيرى هاى سـيـاسـى ـ اجتماعى خود، همواره اصل دشمن داشتن و دوستى كردن براى خدا را در نظر گيرند و روابـط فـردى و اجـتـمـاعـى خـود را بـر مـحـور آن تنظيم كنند.
✅ قرآن مجيد در چند سوره بارها از (تـبـرّى)سـخن گفته و در آياتى پرشمار، با واژه هاى (حبّ)، (ودّ)، (ولايت) و مانند آن، از تولّى يادكرده است. امام صادق (علیهالسّلام) نيز در سخنى ژرف، اين فريضه الهى را با دين برابر دانسته و مى فرمايد:
🌷 هَلِ الدّينُ اِلا الْحُبُّ وَ الْبُغضُ (1)
آيا دين، چيزى جز دوستى و دشمنى [براى خدا] ست ؟!
✅ بـا ايـن هـمه، اين اصل ارزشمند، از دهه هاى دوم و سوم هجرى به بعد فراموش شد و بلكه مى تـوان گـفـت، مـردم بـه عكس آن عمل كردند؛ به دشمنان خدا و اسلام و پيامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم)، دست يارى و دوسـتـى دادند و با دين خدا و عترت پيامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) و مؤ منان راستين به دشمنى پرداختند و عاشورا نـقـطـه اوج ايـن رفـتـار نـابـخـردانـه اسـت.
✅ سـردمـداران حـزب امـوى، ازاصـل تـولّى و تـبـرّى و مـصـاديـق آن بـه خـوبـى آگـاه بـودنـد؛ چـنـان كـه ابـن عـسـاكـر نـقـل مـى كند، روزى عمروعاص در سايه كعبه نشسته بود و در آن ميان، امام حسين (علیهالسلام) را ديد كه بـه سـوى كـعـبـه مـى آيـد. بـه اطـرافـيـانـش گـفـت: (ايـن مـرد، امـروز نـزد اهـل آسـمـان، مـحـبـوب تـريـن فـرد روى زمـيـن اسـت.) بـا ايـن حال، آنان بر لجاجت و عناد خود نسبت به اهل بيت (علیهالسّلام)، پاى مى فشردند.
📚 (1) مستدرك الوسائل، ج15، ص129
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 حدیث روز 💠
💎 #ثمره_دستگیری و کمک به دیگران
🔻پیامبرخدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم:
لا یزالُ اللّهُ تَعالى فی عَونِ العَبدِ ما كانَ العَبدُ فی عَونِ أخیهِ وَاللّهُ یحِبُّ إغاثَةَ اللَّهفانِ
❇️ تا زمانى كه بنده كمك كارِ برادرش باشد، خداى متعال نیز همواره كمك كار اوست و خداوند، دستگیرى از غمزدگان را دوست مى دارد.
📚 حلیةالأولیاء، ج۳، ص۴۲
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
صوت جلسه اسماء الهی جلسه ۲۳_30-07-24_18-54-22-439_24_17.mp3
34.03M
🌷بسم الله الرحمن الرحیم
اللم صل علی محمد و آل محمد
#شرح_اسماء_الهی
📻شرح اسماء الهی توسط آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته
📖بر اساس دعای شریف جوشن کبیر
🎙جلسه ۲۳
#ماه_رمضان #شرح_اسماء_الهی #عرفان_اسلامی #دعای_جوشن_کبیر
#علامه_حسن_زاده_آملی #آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi.khorasani
💠 به مناسبت شهادت #امام_سجاد علیه السلام:
✍ امام على بن الحسين(علیهالسلام)، مشهور به زين العابدين و سجاد، در سال ۳۸ هجرى در مدينه به دنيا آمد. در حادثه كربلا ۲۲ يا ۲۳ سال سن داشته است. در سال ۹۴ ه ق، بنابر قول مشهور (۱) یا ۹۵ ه ق، (۲)، در سن ۵۷ سالگی با زهری که ولید بن عبد الملک یا هشام لعنهما الله به آن حضرت دادند به شهادت رسیدند. این در حالی بود که ۳۴ یا ۳۵ سال بعد از واقعه کربلا در مصائب جانگداز شهادت پدر و برادران و عمو و بستگان و اسارت عمه ها و خواهرانش، گریان بودند.
✅ حيات اجتماعى، فرهنگى، سياسى و علمى امام سجاد(علیهالسّلام) از زواياى گوناگون قابل بررسى است. يكى از ابعاد زندگى امام سجاد(علیهالسّلام) همراهى او در قيام كربلا و پيام رسانى آن نهضت بزرگ است.
📗 صحيفه سجاديه كه از گنجينه هاى بزرگ معارف و عرفان است، از او به يادگار مانده است.
🌺 امام باقر (علیهالسلام) آن حضرت را تجهیز نمودند و در بقیع کنار قبر عموی مظلومش حضرت مجتبی (علیهالسلام) به خاک سپردند. سال شهادت آن حضرت را به خاطر کثرت فوت فقهاء و علماء"سنة الفقهاء" نامیده اند.
✅ در تاریخ شهادت آن حضرت اقوال دیگری نیز وجود دارد: ۱۲ محرم، ۱۸ محرم، ۱۹ محرم، ۲ صفر.(۳)
----------------------------
(۱) بحارالانوار، ج ۵۹، ص۱۹۹.
(۲) اصول کافی :ج۲، ص۴۹۱.
(۳) منتهی الامال، ج۲،ص۳۷.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 #امام_سجاد (علیه السّلام) فرمودند:
🌷 مَن سَرَّهُ اَن یَمُدَّاللهُ فی عُمرِهِ وَ اَن یَبسُطَ لَهُ فی رِزقِهِ فَلیَصِل رَحِمَهُ؛
هر کس خوش دارد که خداوند، عمرش را طولانی و روزی اش را فراوان کند، صله ی رحم کند.
📗 حیاة الامام زین العابدین، ص ۳۳۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)
۱۳- شش بلای ویرانگر
✍ در روایت دیگری، رسول گرامی اسلام (صلياللهعليهوآلهوسلم) شش چیز را به عنوان نگرانی امت بعد از خود معرفی می کند؛ آن جا که می فرماید:
🌷 آگاه باشید؛ برای شما از شش نکته نگرانم:
1⃣ ریاست بی خردان،
2⃣ رشوه در داوری و قضاوت،
3⃣ خون ریزی،
4⃣ گروه نوپدیدی که قرآن را ورد و سرود می پندارند،
5⃣ فراوانی نیروهای امنیتی(امنیتی شدن جامعه)
6⃣ و فراوانی فتواهای غیرعالمانه.
🌹 وَ قَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
أَلاَ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكُمْ سِتَّةَ أَشْيَاءَ إِمَارَةَ اَلسُّفَهَاءِ وَ اَلرِّشْوَةَ فِي اَلْحُكْمِ وَ سَفْكَ اَلدِّمَاءِ وَ نُشْؤاً یَنْشَاءُ يَتَّخِذُونَ اَلْقُرْآنَ مَزَامِيرَ فِي أَصْوَاتِهِمْ وَ کَثْرَةِ الشٌُرَطِ وَ كَثْرَةَ اَلْفَتْوَى بِغَيْرِ عِلْمٍ.
📚 معدن الجواهر و ریاضة الخواطر، ج 1، ص 53
.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #عبرت_هاى_عاشورا و شاخصه های اخلاقی آن (۱۳)
1 ـ #فساد_و_فحشا:
✍ تـربـيـت درسـت ديـنـى و روابـط مـشـروع خـانـوادگـى، سـهمى بسيار ارزنده در سلامت اجتماع، آزادگـى مـردم و رونـد الهـى نـظـام حكومتى دارد. انحرافات اخلاقى، با ناموس طبيعت و شريعت ناسازگارند و بنيادهاى اخلاقى و انسانى را ويران مى كنند و هميشه ابزارى در دست حكومت هاى استبدادى بوده اند و دستگاه اموى به شدت بدان ها آلوده بوده است.
✅ بـنـا بـر گـواهى تاريخ، خانه ابوسفيان، مركز فساد و فحشا بوده و هند، همسر ابوسفيان و مادر معاويه، از زنان بد نام آن زمان بوده است و معاويه جز ابوسفيان، به چهار نفر ديگر نيز منسوب بوده كه با هند، زنا كرده بودند. (1)
✅ زيـاد بن ابيه، كه از استانداران خونخوار معاويه بوده، پدرى مشخص نداشته است. (2)
فـرزند زياد، عبيدالله، نيز نتيجه زنا بوده است؛ چنان كه امام حسين (علیهالسلام) آن دو را (ناپاك پسر ناپاك) مى خوانده است.
رسوايى هاى عشقى يزيد نيز روى تاريخ را سياه كرده و لكه ننگى ديگر بر پيشانى حزب اموى نهاده است.
✅ نـقل است در روز عاشورا ده نفر داوطلب شدند و بر بدن پاك امام حسين (علیهالسلام) با اسب تاختند. سپس نـزد ابـن زيـاد آمـدنـد و جـايـزه اى نـاچـيـز گـرفـتند. ابوعمر زاهد مى گويد، نسب آن ده نفر را بررسى كرديم، همه فرزند نامشروع بودند.(3)
بى بند و بارى اخلاقى در حكومت هاى ستمگر ابعادى پر دامنه دارد و بى شمار است. مفاسد اخلاقی تنها گوشه اى از مفاسد آن روزگار است كه بايد از آن عبرت گرفت.
📚 (1) شرح نهج البلاغه ، ج 1، ص 336.
(2) همان ، ج 16، ص 187.
(3) لهوف ، ص 182 ـ 183.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani