مهدمفاخر
#ابوالفضل_عباسی_بانی - ۲۱ تیر ۹۹
بارها و بارها شنیده و خوانده ایم که اراک مهدمفاخر است و مشاهیر و صدالبته پربیراه هم نیست و ۱۶ نخست وزیر هدیه مابوده به کشور و رهبرجمهوری اسلامی ایران زاده خمین است و در تمامی زمینه های فکروفرهنگ و سیاست و... هم انسانهای برجسته ای از این دیار برخاسته و هنوز حوزه علمیه قم نتوانسته رکورد مدرسه سپهداری اراک را در تربیت بزرگانی چون آیات عظام احمدومحمدتقی خوانساری،شریعتمداری گلپایگانی ،اراکی،گواری،ذوالفنون،امام خمینی و..را بشکند و...
با اینهمه، اما هیچ بانک اطلاعاتی مدون و متقنی(جامع) از بزرگان و مشاهیر این سرزمین در دست نیست.
بهمین منظور تدوین بانک اطلاعاتی افراد شاخص سرزمین اراک بزرگ(استان مرکزی) در دستور کار #بنیاداراکشناسی قرار گرفته و در این مسیر هیچ آداب و ترتیبی در بین نیست و توامان از کتب منتشره،ویکی پدیا،نقل قول اهالی #فکروفرهنگ و بویژه اعضای محترم گروه تلگرامی #اراک_بزرگ برای تهیه این بانک استفاده شده و تاکنون هسته ی اولیه #سینماگران ، #اهالی_قلم ، #زنان_برجسته ، هنرمندان_هنرهای_دستی و اخیرا هم #اهالی_موسیقی تهیه شده و همچنان ادامه دارد .
لیکن با این یادداشت برآنم به دوستانی که دچار پرسش یا سوء تفاهم شده اند عرض کنم که در تهیه این فهرست هیچ تقدم و تاخر و یا هیچ آداب خاصی موردنظر نبوده و ای بسا نام نامی #میرزاعبدالله برجسته ترین شخصیت موسیقی ایران در فهرست #اهالی_موسیقی ، بعنوان فرد آخر لیست آمده باشد و یا در تهیه لیست نویسندگان اراک بزرگ ،نام بزرگانی چون ابراهیم دهگان، مرتضی ذبیحی و محمدرضا محتاط از قلم افتاده بود که با یادآوری دوستان به لیست اضافه گردید و در مورد زنده نام محتاط،فرزند بزرگوارش #اکبرمحتاط همراه همیشگی #اراکشهروند و #اراکبزرک بدون هیچ دلخوری و گله و شکایتی ،یادآوری و بلافاصله به لیست مربوطه اضافه گردید و اما در این میان اگرچه انتظار نمیرفت ولی برخی شیطنتها و حاشیه سازی ها از سوی بعضی دوستان شنیده میشود که قلب انسان بدرد می آید و نه برای آخرین بار اما بازهم بصراحت اعلام میکنم :
ما بدین در نه پی حشمت و جاه آمدهایم
از #خوش! حادثه این جا به #خدم!(ایشا.. ک معنی خدمت میدهد😂) آمدهایم
ره رو منزل عشقیم و ز سرحد عدم
تا به اقلیم وجود این همه راه آمدهایم
دوستان حاشیه دوست، باوربفرمایند ، من فعال صنعتی هستم و شکر خدا درآمدم برای یک زندگی آبرومند کفایت دارد و خود بهتر میدانید که عرصه فکرو فرهنگ را چه به درآمد و پول!!
البته این نخستین بار است که از واکنش برخی دوستان گله میکنم و امیدوارم نیازی به ادامه چنین ادبیاتی نباشد و همه باهم
دست در دست هم دهیم به مهر
میهن خویش را کنیم آباد
درود جناب نیکفام نازنین
حسن اینکار را جنابعالی خیلی خوب می دانید و البته من هم بموقع پاسخ تحلیلی که می دانم نیاز نیست تقدیم خواهم نمود.
ولی کوتاه بگویم درد میهنم نا #آگاهی است و وقتی از اینکه استاد بهزاد فراهانی در لایو با دخترش که در سطح نخست سینماست ، از #درمنک می گوید و اونیز عکس از خانه #باباحاجی و #طاقچه ها و #طویله اش سفارش میدهد ک برایش بفرستد و.. بر مار خویش بیشتر عشق می ورزم!! و اینکه چرا نباید مردم سرزمینم صدوسی چهل سینماگرش، صدها هنرمند صنایع دستی اش ،هزار و اندی نویسنده اش،صدها بانوی فاخرش،نامداران روستاییش از شیخ حسین جعفری هم ولایتی من که رسالت تحصیل پدرانم را برعهده داشته تا صادق وکیل و محمد استعلامی و جعفرنژادش را که امروزه در سطح نخست دانش دنیا خوش میدرخشند را بشناسند،حتی اگر از عمق اندیشه ما در #بنیاداراکشناسی مطلع نباشند که نیستند!😭
محمدم
هر چند کم مینویسی و در نتیجه نوشته هات چون دری است گرانبها و کمیاب
محمدم
از نوشته برآمده از جان و دلی پاک لذت بردم و منتظر نوشته بعدی ات که نمی دانم چندوقت دیگه است میمانم.
اما
محمدم
از همه این اسامی نوستالژیک فریدون فخری را همه ماه عاشقانه زیارتش میکنم و صفایی به به سروصورت و جانی تازه میکنم از هم صحبتی با این دانشمند دانشگاه ندیده !
محمدم
تو که فریدون رو خوب میشناسیش ولی جهت اطلاع اعضای عزیز عرض میکنم #فریدون_فخری در اتفاقی تلخ و شاید سرنوشت و شایدم حکمت!،جای خود را به امیرخان قلعه نویی داد و برای همیشه از دنیای فوتبال جا موند و الان هم در شهرک گردو، کلبه عشقی دارند که دوستان اصلاح لازم ،نه برای پیرایش،که برای عشق و خندوانه بازی با پای دل وقت و بی وقت به دیدار روی ماهش می شتابیم❤️
خدایش نگاهدار #فریدون و دیگر پهلوانان این سرزمین اهورایی.
https://t.me/abolfazlabbasibani
بخشی از شهر زیبای سلطان آباد احیا میشود.:(۱۲ مرداد ۱۳۹۹)
خیابان امیرکبیر طی دو ماه آینده سنگفرش و دو پل هوایی سر بازار جمعآوری و خیابان محسنی، میدان ارگ، خیابان حصار، خیابان مخابرات،باغ ملی تا سه راه ارامنه در سه فاز اجرایی و با سنگفرش، مبلمان شهری ، فضای نشیمن، مکث، فضای عمومی با نورپردازی مناسب به پیاده راه تبدیل میشود تا فضای آرام و ایمن شهری را برای شهروندان هدیه کند.
با توسعه فضای سبز و اجرای سنگفرش عملا ورودی بازار مستقیما به خیابان امیرکبیر متصل خواهد شد.
#شهرخودراازخودروهاپس_بگیریم !
#ابوالفضل_عباسی_بانی-۱۵مرداد۹۹
زمانی که صنعت و مدرنیسم تاروپود سنت و فرهنگ واخلاق را در هم تنید نه از کسی اجازه گرفت و نه نظرسنجی ای صورت گرفت و نه حتی بازه زمانی برای این یورش وحشیانه تعریف کرد و اتفاقا این ما بودیم که با آغوش باز باستقبالش رفتیم و تا پستوی خانه های خویش راهش دادیم بگونه ای که اکنون به یک صاحبخانه قدرقدرت و قلچماق تبدیل شده و ما بعنوان مستاجرانی ضعیف و ناتوان حتی بخود حق نمی دهیم فضای اندکی از خانه فراخ خویش را برای تنفس هوای پاکش داشته باشیم چون پذیرفتیم این خانه نه برای من که ملک طِلق اتومبیل هاست و برهمین باور است که در مرکزی ترین نقطه شهر برایش پارکینگ بنا کردیم و از او میخواهیم که قدم بردیدگان ما بگذارد و با عبور از روی اعصاب و روان و دیدگان ما درنقطه نقطه خیابانهای حاحباشی وبارو و محسنی و حصار و قائم مقام و خوانساری و نیسانیان و شکرای و مدآقاسیاه وآسیاب خرابه و بارو و.. رحل اقامت بیفکند!!
و نکته تلخ اینجاست که اکثر این خودرو ها متعلق به کاسبانی است که صدالبته دوست خدا هستند و نبض ترازمان(اقتصاد) شهر را دردست دارند و برای شخص من بسیار محترمند ولی متاسفانه چنان سازمانهای فرهنگی ما درگیر مدیریت جهانی اند که هرگز هرگز به مسئولیت های اجتماعی خویش عمل نکرده و به ما یادآور نشده اند که #اتومبیل وسیله سفر است و سفر هم معنی خاصی دارد!
ما #حق_نداریم برای خرید سبزی خوردن تا حلق بازار تاریخی ماشین سواری کنیم و به حرکت آرام عابرپیاده ی پیروجوان و زن ومردوکوچک وبزرگ با فریاد های نخراشیده یا بوق ممتد و.. معترض باشیم که آی مگرنمیفهمی !
ما #حق_نداریم اتومبیل خود را دقیقا مقابل مغازه خویش و از صبح تا ظهر و باز از عصرتاشب پارک کنیم و در این بین ۴بار فاصله منزل-مغازه را با خودرو طی و موجبات شلوغی خیابان و آلودگی هوا را فراهم آوریم!
منِ شهروند #حق_ندارم برای رفتن به دانشگاه و محل کار و دیدن خاله و عمه از وسیله شخصی استفاده کنم حال آنکه #شعوراجتماعی #رفاه_اجتماعی اخلاق_اجتماعی #اقتصادملی و...ایجاب می کند متناسب با فاصله مبدا-مقصد از #پیاده_روی #دوچرخه #تاکسی و #اتوبوس استفاده کنم! و این موضوع در مورد ساکنان مرکزشهر مصداق بیشتری دارد!
والبته قرار نیست ساکنان محترم مرکز شهر زندانی شوند و قطعا بایستی تسهیلاتی برای این عزیزان پیش بینی شود از جمله برگ تردد محدود باسازوکاری مناسب(عرض کردم قرار نیست منِ مرکز نشین روزی چندبار با اتومبیل خارج و داخل شوم!).
به هر روی بعنوان فردی مرکزنشین و کسی که اتفاقا بدلیل محدودیت جسمی ناگزیر به استفاده از اتومبیل هست عرض میکنم، همانگونه که از سال ۹۴ با ایجاد گروه #اراک_شهروند مطالبه ی جمع آوری پل خیبر و پلهای هوایی عابر پیاده و پیاده راه سازی و... را داشتم بازهم براین مطالبه جامعه مدنی و شهروندانِ #شهروند پای می فشارم و براین باورم که باید #شهر خودرا از خودروهاپس بگیریم !
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
#روزخبرنگار
#ابوالفضل_عباسی_بانی - ۱۷ مرداد ۹۹
خنده های آزاردهنده ی رضوانی و عبدالناصر همتی(خبرنگارفعلی و سابق) در تحلیلِ چراییِ گرانیِ ارز و آشفتگی اقتصاد در طول برنامه ی آزاردهنده #بدون_تعارف !!
رییس کل بانک مرکزی در ابتدای مصاحبه و در پاسخ رضوانی که چه خبر؟؟ میگه #عالی ! بهتر از این نمیشه ... چون داریم به مردم خدمت میکنیم!! و در پایان مصاحبش هم میگه دوس داره برگرده صداوسیما چون هر بلایی بخواد سر هرکسی میاره و باز رضوانی باخنده های آزاردهندش میگه نه اینطورام نیس!
راستی #روزخبرنگار به #خبرنگار سابق و رییس فعلی بانک مرکزی و رضوانی خبرنگار خوش خنده رسانه و بقیه خبرنگاران آزاده مبارک!!
https://t.me/abolfazlabbasibani
۳۰۰.روزپزشک
۱ شهریور ۱۳۹۹
تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد
وجود نازکت آزرده ی گزند مباد
#روزپزشک را به همه پزشکان سرزمینم بویژه طبیبان جان حاضردر گروه #اراک_بزرگ و #اراکشهروند از طبیب دلها مهربانوی اهل قلم سرکار خانم دکتر کمال_آرا و خانم دکترزهره_ایرانی تا آقایان #دکترجمالیان که تاریخی ترین دوره مدیریت درمان سرزمین خورشید را برعهده دارند و انصافا خوش درخشیدند تا دکتر آشتیانی، حدادی ، دکتر مومنی و عزیزانی که نامشان از قلم افتاده صمیمانه شادباش میگویم و از صمیم جان در این خسته کننده ترین دوره پزشکی بواسطه جولان کووید۱۹ خداقوت و دستمریزاد میگویم و برایشان آرزوی صحت و صبروسلامت دارم .
نمای آفتابگردانی
ابوالفضل عباسی بانی-۸شهریور۹۹
در گذشته های دور در اراک رسم براین بود که برای جلوگیری از چشم زخم و... درون خانههای مسکونی، بسیار بزرگ و زیبا بود ولی درودیوار رو به کوچه، گویای خرابهای بیش نبود!!
امروز هرچند این باور عوض شده و بهواسطه تغییر نگاه #شهروندان و رویکرد #مدیریت_شهری، ساختمانهای شهر هر روز زیبا و زیباتر میشود و متاسفانه در غفلتی دردآور، نمای ساختمانها از فرهنگ اصیل ایرانی و مکتبِ دارای روح و زیبای اصفهان که شناسنامه و برند اراکِ نخستین است، دور و دورتر شده و نمای رومی با ظاهری زیبا و اصالتی #سنگین و بسیار خطرناک بههنگام بروز زلزله و در عین حال ناهمخوان با فرهنگ ایرانی همانند گل🌻 که به ساقه سنگینی میکند جایگزین آن گردیده با هزینهای بسیار گزاف!! که سنگینی و ناموزونی نما با خود ساختمان به چشم میزند و گویی هر آن در حال فروریختن است و وای به روزی که خدای ناکرده زلزلهای رخ دهد!!
🔸برای دیدن صفحات و ارتباط با من(ابوالفضل عباسیبانی)، لینک زیر را لمس فرمایید👇
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
#هیئت_رییسه_شورا
#ابوالفضل_عباسیبانی-۱۰شهریور ۹۹
در سه رویداد مهم اخیر مرتبط با مدیریت شهری با تمام حواشی مربوطه ، نتایج خوبی حاصل شد که عبارتند از:
۱.مدیریت بسیار خوب پروسه استیضاح که در عین لزوم به ماندگاری شهردار کارآمد فعلی انجامید.
۲.ریاست #مرتضی_سورانه فردی کاربلد و مجرب با پیشینه ای درخشان در عرصه مدیریت.
۳.انتخاب یک #خانم بعنوان نایب رییس شورای شهر .
و هدفم از این نوشته اتفاقا همین مورد سوم است و همان گونه که بارها گفته و نوشته ام بازهم تکرار میکنم اگر همه مدیریت ها بر عهده زنان بود یقینا وضعیت امروز ما خیلی بهتر از اکنون بود!
...اخیرا و همزمان با روز پزشک در پاسخِ مهربانوی پزشکی پیرو تبریک دانشگاه علوم پزشکی که صرفا به تصاویر پزشکان مرد اکتفا شده بود به شوخی گفتم که بوعلی سینا مرد بوده!! که این شوخیِ معترضانه ام موجب اعجاب سرکار خانم طیبون از فعالان فرهنگی شهر و مهمان اغلب نشستهای اراکشناسی گردید که شما دیگه چرا؟!!!
پاسخ دادم:
«...ضمن ارادت به شما و سرکار خانم دکتر کمال آرا عرض می کنم من که مخلص مهر بانوان سرزمینم هستم و مخلص مادرم و خواهرانم و همسرم و دخترم که اینها همه نیمی از مردم ایران زمین هستند و اتفاقا اگر من تصمیم گیرنده بودم حتما برای انتخاب مدیران، بی تردید فقط و فقط از خانم ها استفاده می کردم و اگر هنوز خانواده #تنها سازمانی است در ایران که نسبتا سلامت هست و حرمت داره ، بواسطه مدیریت زنان هست و بس! وگرنه یقینا هیچ سازمانی تاکید میکنم هیچ سازمانی را در این کشور نمی توانید پیدا کنید که از یک فضای مناسب مدیریتیِ مبتنی بر بهره وری ،سلامت و کارآمدی برخوردار باشد و در ادامه خدمت این بزرگواران عرض کردم:
در زبان پارسی علائم ، نقش استراتژیکی دارند که متاسفانه خیلی مورد توجه واقع نمیشوند و در مطلب من هم توجه بفرمایید به سه بار تکرار علامت تعجب(!!!).»
به هر روی ضمن احترام به آقای دکتر فلک افلاکی رییس دوسال نخست و جناب مهندس فدایی رییس سال سوم، ترکیب هیئت رییسه سال پایانی شورا را بهترین ترکیب دوره پنجم شورا میدانم و ضمن تبریک مجدد به #استادسورانه ، رییس شورا #خانم_رحمتی نایب رییس و رییس کمیسیون فرهنگی(که دراین باره مطلب جداگانه خواهم نوشت) #ایرج_رضایی دبیر و #سعیدنادری سخنگوی شورا اذعان دارد که اتفاقا جناب سورانه و مهندس نادری ارتباط بسیار نزدیکی با شهروندان از طریق شبکه های اجتماعی دارند و پاسخگوی عمده سوالات شهروندان بوده و این موضوع پس از اعلام نتیجه انتخابات هیئت رییسه هم مورد تاکید اعضای گروه بود که امری است پسندیده.
مدیران باشرف و میهن دوست و کارآمد باید مواظب خوبیاشون باشند چون ما استادیم در تخریب انسانها ،درحاشیه سازی و به بیراهه کشاندن آدما و اهداف بلند!! و این که استان ما نیاز مبرم به #بزرگ و بزرگ پروری دارد.
https://t.me/abolfazlabbasibani
واکنش #مرتضی_سورانه به سیل پیامهای تبریک اعضای #اراکشهروند - ۱۰ شهریور ۹۹
اعضای محترم گروه وزین، پرسشگر ، اندیشمند و توسعه نگر اراک شهروند سلام علیکم
به عضویت در این جمع مباهات می کنم و از ایده ، نقد و نظرات و پیشنهادهای شما خوبان همشهری بهره مند می شوم بدینوسیله از اظهار لطف دوستان در ارسال پیام تبریک نیز ممنونم و بیشتر مشتاقم که با نقد و نظر و ارائه ایده و پیشنهاد شما اعضای فرهیخته و شهروندان آگاه و دغدغه مند در این سال آخر شورا منشاء اثر و خدمت بهتر و بیشتری در توسعه و پیشرفت شهر باشیم
به همین منظور کارگروه فکر و ایده خلاق و نظام بررسی پیشنهاد شهروندی را با حضور افراد علاقمند تشکیل و دست استمداد به سوی همه اهالی فکر و اندیشه دراز می کنم - ارادتمند - مرتضی سورانه ۱۰ شهریور ۱۳۹۰
امالفسادبانکی!!
#ابوالفضلعباسیبانی- ۶ مهر ۱۳۹۹
۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ نوشتم"موجودی شما کافی نیست!" چون بازای هر ۳۵۰۰ نفر ایرانی یک شعبه بانک و بازای هر ۳۵۰ ایرانی یک کارمند بانک وجود دارد!
و پرسیدم راستی ارزش ریالی ۲۳ هزار واحد ساختمانی(شعب بانکی) متعلق به برادران و خواهران لاکچرمن ومِن چقدراست؟
بازنشر اون نوشته را بمناسبت قرارداد دوصفحه ای فروش شرکت چندصدمیلیاردی #هپکو توسط سازمان خصوصی سازی به فردی دارای اهلیت!!! در ۲۸ شهریور ۹۸ و دومین بازنشر در حالی بمناسبت ۱۱اردیبهشت ۹۹ تقدیم کردم که میتوانست روز کارگرباشه!
و پیشنهاد کردم قیمتا رو خودتون ۱۰ یا ۱۰۰یا ۱۰۰۰ برابر بکنید ! خیلی از واقعیت دور نخواهد بود!چون یا از قیمت واقعی عبور کردین و یا بزودی عبور میکنین!!
الآنم دلم با قلم نیست وحوصله نوشتن ندارم و همینقدر بگم بانکها چنان #خوداجتهادند که قانون و مقررات که براشون پشیزی ارزش نداره و به هرکس دلشون بخواد خدمت و تسهیلات و...میدن و بخشنامه هاشون رو هم با سختگیرانه ترین حالت و تقریبا نشدنی! مشمول وام گیرندگان ازدواج و رهن و موضوعاتی از این قبیل می کنند با دهها برگه A4 و پرونده ای وزین با تعدد امضای نزدیک به سه رقم و مشخصات فردی مکرر و متعدد که در نگاه کثرت باید گفت این بندگان خدا مجبورن هزار بار نام و نام خانوادگی و سایر مشخصات شناسنامه ایشون را بنویسند در حالیکه با دولت الکترونیک قدرتمند امروزی حداکثر مستند لازم #یکبرگ کاغذ A5 کافیست (بعنوان یک فرد مطلع میگم و اتفاقا میتونه اونم نباشه)!
از دیگر سو اما تسهیلات بی حدوحصر! با تماسی و سفارشی و بی هیچ آداب وترتیبی و حتی بی هیچ آمدن به بانکی!! بمحض اراده، در همان روز کاری بحساب سفارش شونده واریز و حتما ایشون هم بلافاصله مبلغ ناقابلی تقدیم سفارش کننده و این قصه سر دراز دارد!! بعدشم دل شیر میخاد پیگیر عدم بازپرداخت بشه و بگفتهی دو بزرگواری :
نخست اینکه #اختلاس دزدی نیست!
دوم اینکه کل رقم #فسادبانکی از زمان ۱۲۳ میلیارد #رفیقدوستان تا امروز کلاوغیرکلا ۸۰ هزار میلیارد(دلار تومنش یادم نیس!) بیشتر نبوده!
اینکه تسهیلات بانکی در اختیار برخی از روسا و کارکنان نورچشمی بانکی با 0٪ قرار میگیرد و ارائه خدمات ویژه از خدمات بدون نوبت به برخی از مراجعین تا مسکوت گذاشتن و عدم پیگیری برخی معوقات و اموری از این دست ضمن خشم آفرینی و خشم افزایی، موجبات تخریب بیش از پیش فرهنگ اصیل ایرانی شده و میشود! حال تملک بسیاری از شرکتهای تولیدی در ازای عدم بازپرداخت تسهیلات بانکی و بنگاه داری و... قصه پرغصه دیگری است که مجالی دیگر می طلبد !!
اینها و بیش از اینها در کنار دردسرهای سایر سازمانها، هیچ حال خوش و آرامشی برای مردم باقی نگذاشته و بی تردید یکی از عوامل اصلی آشفتگی اقتصاد ایران ترکتازی بی حدوحصر بانکهاست و اگر #حاکمیت فکری اساسی بحال بروکراسی و بی قانونی و ساماندهی اداری و در یک کلام پیه یک #انقلاباداری را به تن خویش نمالد، دور نیست زمانی که این اعتماد حداقلی هم که در برخی معتمدین و قشر سنتی جامعه کورسو می زند از میان برود !!
🔸برای دیدن صفحات و ارتباط با من(ابوالفضل عباسیبانی)، لینک زیر را لمس فرمایید👇
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
رفت و آمد - ۱۷ مهر۹۹
در خبرها داشتیم مدیرکل بادانش ، کارآمد و بومی تامین اجتماعی استان بعنوان مدیرکل شرق تهران منصوب و دکترحسینی دیگر هم استانی مان سکاندار سازمانی گردید که خانواده ای بوسعت نزدیک به یک میلیون نفر را اداره میکند .
بعنوان یک فعال کارگری ارتباط نزدیکی با جناب بیدهندی داشتم و ایشان مدیری هستند فعال،اخلاق مدار و مسلط به صدروذیل تامین اجتماعی و در مدت حدود ۴سال حضورشان در راس تامین اجتماعی استان چند ویژگی ایشان برجسته بود که انشا.. توسط دکترحسینی ادامه یابد:
۱.تعامل مثبت با شرکای اجتماعی.
۲.درک شرایط بحرانی بنگاههای اقتصادی و همراهی فراتر از مسئولیت شغلی.
۳.پرداختن به امور فرهنگی/اندیشه ای که مولفه ای است غریب و ناآشنا در مناسبات اداریِ سازمانها و البته جامعه! در فرمت #سه_شنبه_های_اندیشه که این اقدام ارزنده قابلیت #بهینه_کاوی توسط سایر سازمانها را دارد و امید که چنین شود .
جناب دکتر حسینی را هم از سال ۹۳ که مدیریت تکسا را برعهده داشتم خوب میشناسم و ویژگی های مثبت جناب حسینی را هم در کمک به حل معضل تقریبا لاینحل تکسا خوب به یاد دارم .
برای جنابان #بیدهندی و #حسینی در مسئولیت جدیدآرزوی موفقیت و سربلندی دارم.
https://t.me/abolfazlabbasibani
❇️بازنشر
روندشکل گیری #روزاراک (بخش نخست)
ابوالفضل_عباسیبانی-۲۶مهرماه۱۳۹۹
با استقرار شورای پنجم و انتخاب استاد #مرتضی_سورانه به ریاست کمیسیون فرهنگی این شورا طی مکاتبه مورخه ۲۳ آذر ۱۳۹۶ ضمن یادآوری تاریخ دیرین این کهندیار آریایی چنین نوشتم که:
... پیش از هر عمران و آبادانیای، #اراک نیاز به یک کار سترگ #فرهنگی دارد تا مناسبات انسانی و ارتباطات اجتماعی در مسیر درستی قرار گرفته و در این مسیر، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری بعنوان متولی اصلی فرهنگ، بایستی در این زمینه طرحی نو دراندازد تا چونان سازمان فرهنگی هنری تهران که در زمان #محمدعلی_زم تحولات اساسی و بنیادین دهه ۷۰ را نه برای تهران که برای ایران و ای بسا برای منطقه رقم زد و #دوم_خرداد برآمده از بسترسازی این سازمان فرهنگی هنری، سند افتخاری شد بر یک دوره تاریخی ایران که خدمات و دستاوردهای این دوره هرگز از یادها نخواهد رفت و ادامه دادم:
اراک به #شریعت_فرهنگی و _فرهنگ_شریعتی بیش از تقاطع غیر همسطحِ ناموزونِ نامیمونِ نامناسبِ غیرلازمِ مزاحمِ #شریعتی و دیگر پروژههای هزینه بر غیرلازمِ #خشمافزا نیازمندتر است!
بیاییم با یک رفرم فرهنگی اجتماعی سترگ، آسیبهای بیشمار شهرمان را کاهش دهیم تا نامی به یادگار بماند از کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای پنجم.انشا...
از آن سوی اما #استادسورانه هم به پشتوانه ۳۰ سال تجربه معلمی و مدیریت آموزشی، خوب میدانست پیشبرد امور بهشیوه مشارکتی و #خردجمعی، شدنیتر و آسانتر خواهد بود.
لذا با تشکیل کارگروهی متشکل از خانمها اسماعیلپور، میرزاییان،حسن زاده، صابرینسب و آقایان عقلایی، حمزه لو، وفایینژاد، میروهابی، بیات و عباسیبانی خوراک فکری٫فرهنگی کمیسیون فرهنگی و بالطبع شورای پنجم را فراهم آورد و تنها کارگروهی بود که بدون وقفه ابتدا عصر هر چهارشنبه و سپس یک هفته درمیان و کاملا افتخاری به تولید فکر و محتوا میپرداخت و متناسب با موضوع از متخصصین و استادان دانشگاه هم بعنوان کارشناس میهمان دعوت و چند اقدام فرهنگی شاخص در بستر حافظه تاریخی شهر و با هدف افزایش حس تعلق شهروندی(میهنی)، محصول این کمیسیون بود که از آن جمله اند:
آ.تعیین روز اراک
ب.ساخت سرود اراک
پ.تاسیس خانه فرهنگ
ت.نامگذاری چهرههای ملی بر خیابانها و معابر
و اما روند #نامگذاری روزی بنام اراک ابتدا در قالب یک کار کارشناسی طرح و مناسبتهای مختلف علمی٫فرهنگیِ زیادی مورد مطالعه و بررسیهای فراگیر قرار گرفت که برخی از شاخص ترینشان عبارت بود از:
۱.روز ۱۶ مهرماه زمان انتخاب لهراسب به جانشینی کیخسرو و برگزاری جشن #مهرگان در دامنه کوه شاه کیخسرو (شازند).
۲.سوم دیماه ۱۲۰۷ روز #گشایش رسمی سلطان آباد(نخستین نوین شهر ایران) در حضور فتحعلیشاه و اهدای نخستین نشان حکومتی کشور به یوسف خان گرجی.
۳.سالروز تاسیس مدرسه #سپهداری بعنوان نخستین مدرسه دینی نوین ایران .
۴.زادروز میرزا حبیباللهخان #ذوالفنون به عنوان دانشمند برجسته اراکی( ۱۲۳۹ خ) .
۵.یکی ازمناسبتهای زادروز، صدارت یا شهادت میرزا تقیخان #امیرکبیر.
۶.سالروز گشایش مدرسه #صمصامی بعنوان نخستین مدرسه نوین کشور در ۱۰ مهرماه ۱۲۷۲.
۷.سالروز گشایش #راه_آهن و احیای مجدد نام اراک پس از ۱۲۰۰ سال در ۲۰ تیرماه ۱۳۱۷.
۸.سوم مهرماه ۱۳۵۰سالروز گشایش #دانشگاه_اراک(مدرسه عالی مرجان) .
۹.روز ۱۰ آبان ۱۳۵۵ بعنوان روز ثبت ملی #بازاراراک بعنوان یک اثر معماری یگانه در بر بین بازارهای کشور.
۱۰.سالروز تعیین اراک بعنوان #مرکزاستان مرکزی در ۸ شهریور ۱۳۵۶.
با پایان یافتن کارهای کارشناسی و برگزینش ۱۰ روز برجسته ویژه اراک بر آن شدیم تا برخی از بزرگان، پژوهشگران، استادان دانشگاه و علاقمندان حوزه تاریخی اراک را باهدف گزینش یک روز بعنوان #روزاراک گردهم هم آوریم.
انتخاب و دعوت از مهمانان برای روز ۸ مهر ۱۳۹۷ خورشیدی بر عهده من بود و برای این روز تاریخی و مهم، بیش از ۵۰ مهمان از جمله #دکترمیرجلال_الدین_کزازی #دکترشیعه #حاج_ابراهیم_حسینجانی #استادولی_اله_شمشیربندی، #مهندس_عبدالعلی_بهزاد #مهندس_مهدی_نیا #مهندس_مجیدپورعطار #استادبرومنددهگان و #استادمحمدباقرستوده را نه به شکل مرسوم و دعوتنامه و پوستر و .. که بصورت دلی و بی هیچ تکلفی و صرفا بصورت تلفنی و انصافا همه این عزیزان هم با جان و دل پذیرفتند و استقبال نمودند و بجز یکی دونفر، بقیه با خودرو شخصی و حتی با اتوبوس راهی اراک شدند .
در این نشست البته مسئولین استان از دکتر زندیه وکیلی معاون عمرانی استاندار تا دکتر بختیاری فرماندار اراک و روسای دانشگاههای اراک و اعضای شورای شهر و شهردار بعنوان میزبان و بسیاری از اهالی فکروفرهنگ هم حضور داشتند .
https://t.me/abolfazlabbasibani
❇️روندشکل گیری #روزاراک
- ۲۸ مهرماه۱۳۹۹
نشست ۸ مهر ۹۷ موجب برخی ابهامات در چرایی دعوت از مدیران #صنعت در آن نشست شده بود که بهترین پاسخ را در برگزاری دومین نشست فرهنگی در یک شرکت صنعتی بالنده دیدم و بدین منظور شرکت بالنده #لجور بمدیریت برادران مهندس #مهدی_نیا میزبان چنین نشستی شده و #دومین نشست فرهنگی اراک با موضوع "فرهنگ و صنعت" و با حضور ۲۰ نفر از اندیشمندان استان از جمله آقایان سورانه، محمد مددی ، ابراهیم حسینجانی، ولی اله شمشیربندی،محمدکندی،عبدالعلی بهزاد، مجید پور عطار ، علی محمودی مجد ، زنده نام برومند دهگان ،محمدباقرستوده،خانمها حسن زاده و مرجاییان و...در تاریخ پنجشنبه ۲۶ مهر ۹۷ در سالن جلسات شرکت صنعتی لجور برگزار و مقرر گردید در نشستهای بعدی پیوند صنعت و فرهنگ در دستور کار قرار گیرد.
که از آن جمع امروز زنده یاد برومند دهگان در کنارمان نیست وصدالبته یادش گرامیست و یادگارش #هوتن عزیز یادآور نامش در کنار ماست و یقینا رهرو شایسته ایست برای خاندان فرهنگی #دهگان و روح ابراهیم و برومند دهگان شاد.
دو روز پس از نشستِ #فرهنگ_وصنعت ، مصوبه کمیسیون فرهنگی در مورد تعیین ۲۸ مهر همزمان با یکصدوهفتادمین سالروز صدارت میرزاتقی خان امیرکبیر که در ۲۸ مهرماه ۱۲۲۷ رقم خورده بود در پسینِ روز بارانی و لطیف شنبه ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۷ و با حضور دکتر بختیاری و همکاران فرمانداری اراک با هدف تطبیق همزمان ، نمایندگان مجلس و برخی مسئولین استانی مورد پذیرش و تایید قانونی قرار گرفت و نخستین جشن گرامیداشت روز اراک با سخنان کوتاه دکتر فلک افلاکی رییس وقت شورای شهر و
#استادسورانه رییس وقت کمیسیون فرهنگی شورا در خصوص روند شکل گیری روز اراک با ۳۴۰ نفرساعت کار کارشناسی آغاز گردید.
سپس دوتن از فرهیختگان اراک سخنرانی نمودند:
ابتدا استاد #محمدمددی نویسنده کتاب #تاریخ_عراق سخنان جالب توجهی در مورد #یعقوب_خان_انجدانی نخستین تاریخ نگار اراک #رضاوکیلی_تبریزی نویسنده یادداشتهای تاریخ عراق ، نقش ارزشمند استاد #ابراهیم_دهگان در تدوین کتاب دوجلدی #تاریخ_اراک ایراد و در پایان هم مطالبی در خصوص نقش امیرکبیر در اداره مملکت و اصلاحات بنیادی تقدیم حاضرین در نخستین جشن روزاراک نمود.
سپس #دکتراکبرآبادی روزنامه نگار و فعال مدنی سخنان مبسوطی با موضوع نقش امیرکبیر در فرآیند بومی سازی مدرنیته در ایران ایراد نمودند.
در ادامه طی مراسمی از دست اندرکاران شکل گیری این روزملی و مهم، بویژه اعضای کارگروه فرهنگی شورای شهر تجلیل بعمل آمد و ۲۸ مهر شد یک #روزمهم در تقویم اراک که می تواند و باید موجبات انسجام فرهنگی٫اجتماعی را فراهم آورد ، موضوعی که امسال باوجود بیماری فراگیر کووید۱۹ ، بصورت همگانی از طریق صداوسیما و شبکه های اجتماعی در این سومین سال این جشن میهنی را برگزار کردیم .
نوشته جواد مروجی از اعضای ارجمند انجمن امیرکبیر بمناسبت روز اراک۲۸مهر۹۹):
درود بر شما جناب آقای عباسی بانی و شاد باش بخاطر روز ملی اراک.وسپاس از استاد عرفانیان عزیز که سروده ی دلنشینی در این مورد«روز ملی اراک» گفتید.
درگذشته اراک یکی از بزرگترین فئودال نشین های ایران بوده.هرکدام از این اربابان صاحب چندین پارچه آبادی بودند و هرکدام قدرت و نفوذ و تأثیر گذار در مال و زندگانی مردم.
اینکه چرا بافت مرکزی شهر اراک تاکنون هیچ پیشرفتی وهیچ توسعه ای نداشته،بخاطر نفوذ بی اندازه این ملاکین و ثروتمندان وابسته به حکومت های وقت بوده و نوادگان آنها در این امر دخالتها داشته و دارند.برای مثال به یکی از این خاندان ها اشاره می شود.
علی اکبر خاکباز نوه ی حاج آقا محسن عراقی«اراکی»می نویسد:
«ثروت مرحوم آقا ی حاج آقا محسن عبارت بوده از حدود هشتاد رقبه ملک شش دانگ و پنج دانگ و چهار دانگ و بعضی کمتر از سه دانگ در ولایت عراق«شهرستان اراک»و درحدود دویست باب دکان در بازار عراق«اراک»و کاروانسرا هایی که مرکز تجارت و کسب بوده و چندین رشته ی قنات و...»
این نمونه ای از ثروت و قدرت و نفوذ یکی از آنها بود.دراین عصر و زمان این نفوذ و تأثیر و دخالت در امور داخلی و کسب و کار بازاریان و.... ادامه داشته و...وتا کنون هم در بافت مرکزی شهر هیچ تغییر و توسعه ای صورت نگرفته است.
درسالروز صدر اعظمی امیر کبیر ،بزرگمرد تاریخ سیاسی ایران،این روز ملی اراک را به همشهریان عزیز و گرامی تبریک می گویم.
https://t.me/abolfazlabbasibani