📄 #بخوانید
📍آینده انقلاب
🔸جناب حجت الاسلام و المسلمین سید موسی موسوی قهدریجانی نماینده سابق امام ورهبری در کردستان نقل می کند در ابتدای تبعید حضرت امام به نجف اشرف و اوج دستگیری های شاگردان حضرت امام سرنوشت نهضت حضرت امام بسیار مبهم به نظر میرسید.
🔻یک روز جمعه جمعی از دوستان اهل معنا از جمله دونفر از دوستان مهذب بنده حجج اسلام میرشمسی و معتمدی که هردو اهل سلوک هستند پس از مراسم دعا و درس اخلاق مرحوم آیت اللّٰه حاج شیخ عباس تهرانی به منزل ایشان رفتند.
این دوستان در بازگشت، گفتند به جهت نگرانی شدیدی که از آینده امام و انقلاب بود، از ایشان راجع به وضعیت آینده سوال کردیم.
✅ ایشان با اطمینان خاصی لبخند زدند و فرمودند نگران نباشید.
خداوند منان اراده فرموده حاج آقا روح اللّٰه سالم به ایران برگردد ولی نه به این نزدیکی.
این هجرت حدود ۱۵ سال طول می کشد و ایشان در شرایطی با عزت به ایران برمیگردد که شاه را قبلا بیرون رانده و خدا اراده کرده به دست ایشان پس از قرن ها تشکیل حکومت اسلامی بدهد.
📌📌 و این پرچم در دست نسل حضرت فاطمه سلام اللّٰه علیها می ماند تا تحویل صاحب اصلیاش حضرت بقية اللّٰه أرواحنا فداه شود.📌📌
📕 اقتباس از کتاب خاطره های آموزنده آیت اللّٰه محمد محمدی ری شهری. صفحه ۱۰۳
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
*⃣《 وَمِنَ النَّاسِ مَن يَتَّخِذُ مِن دُونِ اللَّهِ أَندَادًا 》از جمله مردم کسانی هستند که بهغیر خدا هماوردان و رقیبانی را انتخاب میکنند؛ یعنی برای خدا شریک از جنس بشر یا از غیر جنس بشر انتخاب میکنند.《 يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللَّهِ》آنها را مانند مهر و محبتی که باید به خدا داشت، دوست میدارند. همینجا یک پرانتز باز میکند آیه، چون درباره محبت صحبت نمیکرد، اما چون صحبت محبت اینها نسبتبه خدا شد، یک پرانتزی کانه باز میکند، مثل جملهی معترضه ای، میفرماید:ِ《 وَالَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِّلَّهِ 》 اما آن کسانی که ایمان آوردند، مؤمنان راستین و واقعی، اینها مهر و محبتشان به خدا بسی شدیدتر است از همه این جلوههای ظاهری، از همه قطب هایی که دل انسان را مثل کهربا به سوی خود جذب میکنند، از همه خدایان دروغین، از خدای نفس و شهوت؛ که خودت بگیر برو تا آن خداهایی که در صدر و بالای اجتماعات جا گرفتهاند و جا میگیرند و جای داده میشوند. از همه اینها خدا برای مؤمن محبوبتر است.
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص ۱۶۹
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 6⃣9⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
#معرفی_کتاب
#عالم_سالک
📘 بریده ای از کتاب...
✍🏻 از عباراتی که دوستان و ملازمان مرحوم آیت الله توسلی از ایشان زیاد می شنیدند جمله این مطلب را "عارفانه می گویم" و یا این مطلب را "سیرا می گویم" بود،که نگارنده از آن تعبیر به سیر عارفانه می کنم. این سیر نتیجه مجاهدت و عبادت و بندگی و پرهیزکاری ایشان بود.
پرهیز از محرمات که قرآن از آن به تقوا تعبیر میکند مهمترین وسیله برای سیر و سلوک و تقرب به پروردگار است. ترک محرمات یا همان تقوا دارای آثار و برکات فراوانی می باشد که یکی از آن ها تشخیص حق و باطل و به تعبیر قرآن فرقان است.
در واقع همانطور که فکر وسیله ایست که انسان را با حقایق جهان هستی آشنا می کند تقوا هم راهی است که انسان از طریق آن توانایی مشاهده حقایق و اسرار عالم هستی را پیدا خواهد کرد.
سیری که حاج آقای توسلی از آن سخن می گفتند سیر در مراتبی است که بر اساس آن سالک بنا بر درجه و مرتبه سلوکی خویش و در اثر توجه به باطن عالم پرده های ظاهر را کنار می زند و آنچه میخواهد را می بیند...
💠 کتاب عالم سالک شرح احوال مرحوم آیت الله شیخ جعفر توسلی تبریزی اثر استاد ادیبی
🔷جهت سفارش👇🏻
🌸 @Aghayabnalhasan
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
🔰قال الامام المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف :
🔸إنَّهُ لَیْسَ بَیْنَ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ بَیْنَ اَحَد قَرابَهٌ، وَ مَنْ انْکَرَنی فَلَیْسَ مِنّی، وَ سَبیلُهُ سَبیلُ ابْنِ نُوح.
♦️ امام مهدی علیه السلام فرمودند :
🔹بین خداوند و هیچ یک از بندگانش، خویشاوندی وجود ندارد - و برای هرکس به اندازه اعمال و نیّات او پاداش داده می شود - هرکس مرا انکار نماید از (شیعیان و دوستان) ما نیست و سرنوشت او همچون فرزند حضرت نوح (علیه السلام) خواهد بود.
📚بحارالانوار: ج ۵۰، ص ۲۲۷، ح ۱
📍 «کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی »
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
⏸ شرائط مکان نماز گزار ⏸
۱. مباح باشد(یعنی غصبی نباشد).
۲. بی حرکت باشد.
۳. جلوتر از قبر پیغمبر (صلی الله علیه و آله) و امامان (علیهم السلام) نایستد.
۴. محل سجده نماز گزار پاک باشد.
۵. میان زن و مرد درحال نماز بنابر احتیاط واجب حداقل یک وجب فاصله باشد.
۶. مسطح باشد.
۷. از جاهایی نباشد که توقف در آن حرام است.
۸. موجب نجاست لباس و بدن نمازگزار نشود.
⏹ سوال: كسى است كه از ابتداء تا كنون خمس نداده، آيا میشود به خانه او وارد شد و روى فرش منزلش نماز خواند و از غذاى او استفاده كرد و آيا غسلهاى او صحيح است؟
⏯ جواب: اگر يقين به بودن خمس در منزل و فرش نباشد، تصرف و نماز در آن مانع ندارد و اگر آب مباح باشد، غسل صحيح است.
⏹ سوال: آيا در مقابل نمازگزار عكس مكه حرام است يا نه؟، چرا؟ و عكسهاى غير از عكس مكه چطور؟
⏺ جواب: حرام نيست و اگر تصوير ذى روح باشد مكروه است.
📚 استفتاءات امام خمینی، ج۱، ص: ۱۵۰
#احکام 2⃣8⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
جلسه موعظه پنجشنبه- 14010728.mp3
25.45M
🔸#بشنوید
🔹#سخنرانی
🗓 جلسه موعظه پنجشنبه - ۲۳ ربیع الاول ۱۴۴۴ هـ.ق - ۱۴۰۱/۰۷/۲۸ شمسی
📎 موضوع:« بیان چهل حدیث امام خمینی رحمت الله علیه؛ جهاد با نفس؛ فکر در روایات ما جایگاه مهمی دارد و توجه به آفت فکری که برترین عبادت است» و « عزم و تصمیم گیری؛ فقه مقدمه عمل است » و « انسان باید خلوت داشته باشد »
استاد ادیبی لاریجانی
🖇 لینک دانلود فایل صوتی
#رفیق_شفیق #موعظه #پنجشنبه #امام_خمینی #چهل_حدیث #تفکر #برترین_عبادت #آفت_فکر #عادت #عزم #فقه #انجام_واجبات #ترک_محرمات #شناختن_گناه #عزم_بر_جبران_گذشته #خلوت_در_شب #خدمت_در_روز
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
#خاطرات_و_حکایات 8⃣4⃣
⏺ اخلاق دیدنی است نه گفتنی ⏺
◀️ آیتالله جوادی آملی دامظله از علامه طباطبایی قدسسره نقل میکردند که: اخلاق گفتنی نیست، بلکه دیدنی است. بروید آیتالله بهجت را ببینید! ایشان مجسمه اخلاق است.
⏪ نظیر این فرمایش را علامه عسکری هم میفرمودند که: در زمان ما مجسمههای اخلاق بودند. ما غروبها به محضر آیتالله آقاسید محمدتقی خوانساری میرسیدیم و از نزدیک رفتار ایشان را میدیدیم و درس میگرفتیم.
📚کتاب#از_داستانها_باید_آموخت/ص ۷۷
🖊اثر استاد ادیبی لاریجانی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
⏮《 وَالَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِّلَّهِ وَلَوْ يَرَى الَّذِينَ ظَلَمُوا إِذْ يَرَوْنَ الْعَذَابَ أَنَّ الْقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا 》 ناگهان منتقل میکند بیان را به صحنهای از قیامت. آن لحظهای را بیان میکند که خلایق جمع شدهاند، محشور شدهاند در قیامت، کفار و بدکاران و بندگان غیر خدا و بندگان خدا و همه پدیدههای موجود قیامت، آنچه که برای ما بیانشده یا بیاننشده، همه جمع است. وسائل عذاب خدا و وسائل رحمت و لطف خدا هم هست، البته در کیفیت این وسائل، بنده و شما هنوز نمیتوانیم درست درک و تصور کنیم، در این دنیا درست نمیشود فهمید که آنجا چه خبر است. بهطورکلی همینقدر میدانیم، امکاناتی که برای شکنجه، برای عذاب، برای بدبختی، در آنجا قرار است پیشبینی بشود، همه حاضر و آماده شده. بندگان خوب خدا و بندگان بد خدا هستند، بعد ستمگران و ظالمان ناگهان میبینند که تمام قدرت در قیامت از آن خداست. خیلی چیز عجیبی است. الان در این دنیا نگاه کنید، هر کس یک قدرتی دارد، هر کس یک کاری میکند. بالانشینها قدرتشان بیشتر است، اما پایین نشین ها هم بالاخره قدرت دارند. هر کسی به قدرت خودش مینازد، هر کسی یک اندازه و مایهای از توان و نیرو در او هست، کاری از او برمیآید آخر، مخصوصاً آن ستمگر، آن ظالم، که کارش بالاتر است، قدرتش هم بیشتر است. آن ظالمی هم که عبادت ظالم را کرد _ که این هم ظالم است، اینهم ستمگر است _ اینهم از یک قدرتی به خیال خود بهرهمند است؛ چون ارتباط پیدا کرده با یک قدرت بالاتر، مثل روباهی که دم خودش را به دم شتر بسته، در دنیا اینجوری است. اما در قیامت وقتیکه اجتماع میکنند، هر چه را که نگاه میکنند، هر کسی به خود که مراجعه میکند، میبیند هیچ قدرتی، هیچ توانی، هیچ عرضهای در او نیست، قدرت یکسره دست خداست، 《 لِّمَنِ الْمُلْكُ الْيَوْمَ لِلَّهِ الْوَاحِدِ الْقَهَّارِ 》.
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص ۱۶۹ و ۱۷۰
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 7⃣9⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
⁉️ سوال:
⬅️ تعریف اراده و راهکارهای تقویت آن را بفرمایید.
✔️جواب:
☑️ اراده نیرویی است که به وسیله آن آنچه انسان تشخیص میدهد و میخواهد را میتواند به عمل آورد؛ و گفتهاند که اراده و عزم، جوهره انسانیت است و انسان به مقدار برخورداری از آنها انسان است. امتحان اراده نیز در جایی است که مخالفت با هوی و هوس مطرح باشد. اگر آدم بتواند به دستور عقل و دین به مخالفت با هوی و هوس، بهراحتی اقدام کند از نیروی اراده قوی برخوردار است. تنها راه تقویت اراده و همه قوای انسانی، تمرین است؛ پس تمرین اراده کنید! از مخالفت با هوسهای حرام شروع کنید و رفتهرفته تمرینهای سختتری را برای خود مشخص نمایید تا نتیجتاً به اراده قویتری برسید.
📚 رهنمای طریق ، ص ۱۰۹
#رهنمای_طریق 4⃣9⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله حق شناس رحمه الله ❇️
🔘 باید فعالیت کنید، عمل کنید. اگر با اتکا بر حب آلمحمد صلیاللهعلیهوآله و سلم عمل نکنید، اصلاً نتیجهبخش نیست!
⚪️ بگو پروردگارا! بهاندازهی وسعم، خودم را، حیثیتم را، همه چیزم را در راه رضای تو بذل کردم. پروردگار عزیزم! مارا نجات بده، پروردگارا! تورا به عصمت زهرا علیهاالسلام ...
📚 کتاب مواعظ، ج ۱، ص ۴۰
#کلام_بزرگان 9⃣6⃣
#آیت_الله_حق_شناس
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
⚫️ امام علی علیه السلام ⚫️
🔵 الزُّهْدُ كُلُّهُ بَيْنَ كَلِمَتَيْنِ مِنَ الْقُرْآنِ، قَالَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ: "لِكَيْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَكُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ"؛ وَ مَنْ لَمْ يَأْسَ عَلَى الْمَاضِي وَ لَمْ يَفْرَحْ بِالْآتِي، فَقَدْ أَخَذَ الزُّهْدَ بِطَرَفَيْهِ
🔴 تمام زهد در دو جمله از قرآن آمده است: خداوند سبحان فرمود(آیه ۲۳ سوره حدید): « تا بر آنچه از دستتان رفته تأسف مخوريد، و بر آنچـه به شما رسيده شـاد نگـرديد». پس آن كه بر گذشته اندوه نخورد، و بر آينده شاد نگردد هر دو جانب زهد را يافته.
📚 حکمت ۴۳۹ نهج البلاغه
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
🔺شرایط مجتهدی که می توان از او تقلید کرد🔻
۱. بالغ باشد.
۲. عاقل باشد.
۳. شیعه ۱۲ امامی باشد.
۴. حلال زاده باشد.
۵. عادل باشد.
۶. بنابر احتیاط واجب زنده باشد.
۷. بنابر احتیاط واجب اعلم باشد.
🔸 آیت الله سیستانی در رابطه با مورد ۶ و ۷ احتیاط واجب ندارند بلکه می فرمایند باید زنده باشد و اعلم باشد.
📚 _ رساله آموزشی آیت الله خامنهای
_ رساله جامع آیت الله سیستانی
_ توضیح المسائل آیت الله مکارم شیرازی
#احکام 3⃣8⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani