مکاتب و فرقههای مسیحی منتقد آموزه تثلیث، #قسمت_اول :
#ابیون_ها : یكی از قدیمیترین فرقههای مسیحی كه «ابیون» نام دارند از موحدین اولیه محسوب میشوند. آنان "پولس" را به خاطر این تعلیم كه عیسی –یك انسان- پسر خدا است، كافر میدانستند. حتی برخی از دانشمندان میگویند كه مسیح تا اواسط قرن دوم، خدا شمرده نمیشد؛[ گریدی، جوان آ، مسیحیت و بدعتها، ص 44.]
"ویل دورانت"[تاریخ¬نویس مشهور در مورد تفکراتی که توسط پولس وارد مسیحیت شده نوشته: پولس، الهیاتی به وجود آورد که در سخنان مسیح چیزی جز نکات مبهم از آن نمی¬توان یافت. وی در ادامه مینویسد: پولس مفاهیمی در الهیات مسیحیت وارد کرد که برای مشرکان قابل قبول¬تر از یهودیان بود.[دورانت، ویل، تاریخ تمدن، ج 3، ص 689]
البته در این مورد، علت اینکه ابیونها صراحتا دکترین #تثلیث را رد نکردهاند این است که هنوز در آن تاریخ این باور وارد مسیحت نشده بود، بلکه مقدمات آن یعنی الوهیت مسیح ، در اعتقادات جای باز کرده بود که #ابیون_ها نیز به مخالفت با آن پراخته بودند.
🔴آشنایی با مسیحیت و پاسخ به شبهات
♨️ @n_masihiat 👈
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
مکاتب و فرقههای مسیحی منتقد آموزه تثلیث، #قسمت_دوم :
#مونارشیزم (مونتانیزم) یا «پسرخواندگی»: میل به تاكید بر یگانگی خدا و جلوگیری از هر توسعهای كه ممكن بود به صرف نظر كردن از توحید منجر شود، باعث ایجاد «مكتب مورناشیزم» گردید.
"پولس ساموستایی" اسقف انطاكیه ، در پایان قرن سوم، ستایش عیسی و سرود به افتخار مسیح را در كلیسایش اجازه نمیداد و میگفت: تنها خدا میبایست عبادت شود و دعاها میبایست از طریق مسیح به عنوان واسطه بین خدا و انسان باشد.[گریدی ا، جوان، مسیحیت و بدعتها، ص 143 و 145.]
وی در مورد مسیح میگفت: #مسیح دارای #الوهیت نبود، بلكه فقط انسانی نیكو بود كه در اثر عدالت و راستكرداری و نیز حلول كلمه الهی در وجودش به هنگام تعمید، قادر به انجام امور الهی بود.
🔴آشنایی با مسیحیت و پاسخ به شبهات
♨️ @n_masihiat 👈
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
مکاتب و فرقههای مسیحی منتقد آموزه تثلیث، #قسمت_سوم :
#آریانیسم: كلمه آریانیسم از نام "آریوس" (اسقف كلیسای لیبی) است كه عقایدش در «شورای نیقیه» (نیكائیه) محكوم گردید. #آریوس (بر خلاف مسیحیت و کلیسای پولسی) تعلیم میداد كه #پسر در نقطهای از زمان توسط #پدر خلق شده و قبل از آن وجود نداشته است.
همچنین #روحالقدس نیز مانند پسر در نقطهای از زمان، توسط پدر خلق شده، اما پسر قبل از خلقت هر چیزی خلق شده لذا از كلیه مخلوقات بزرگتر است. ذات او شبیه ذات پدر است، اما با او همذات نیست و اگر #مسیح پسر یگانه پدر است، به این معنی است كه توسط پدر به هستی آمده است.
و اشاره دیگر آریانها به آیه: «او خدای نادیده است، نخست زاده تمامی آفریدگان» (كولسیان 15:1).
آنها میگویند نخست زاده بودن به این معنی است كه پسر در یك نقطه زمانی به وجود آمده است و همینطور میگویند اگر این امر در مورد پسر صادق باشد در مورد روحالقدس نیز میتواند صادق باشد.[ژوزف بهنامی، مدخلی بر آموزه تثلیث، آموزشگاه ، ص 38.]
🔴آشنایی با مسیحیت و پاسخ به شبهات
♨️ @n_masihiat 👈
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
#لیبرالیسم، خواستگاه #عرفانهای_نوظهور
یکی از مکاتبی که عرفانهای نوظهور از آن به شدت تأثیر پذیرفته اند، مکتب لیبرالیسم است. راهآورد این جریان، #آزادی، #بیبندباری، #مادیگرایی و #دینگریزی است، که به نام انسانمحوری به مخاطبین خود القاء میکند. سرکردگان عرفانهای نوظهور با ویژگیهای این مکتب به دنبال جذب حداکثری مخاطبین خود هستند.
🔴آشنایی با عرفان های نو ظهور
♨ @n_erfanha
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
🌺نقدفرقههای صوفیه🌺
🔸ابوریحان بیرونی در مقدمه کتاب ماللهند نیز به این اشاره میکند که سخن دیگری به غیر از کلام هندیان در این کتاب نقل نخواهم کرد مگر کلام #صوفیان یا یکی از طوایف مسیحیان، زیرا مرام آنها در مسئله حلول و اتحاد به هم نزدیک است.
📚ماللهند، مقدمه، ص 5
🔹بیان کردن کلام صوفیان و اعتقاد آنها در کتابی که درباره تاریخ، عقاید، رسوم و فلسفه مردم هند است، نشان دهنده نزدیکی عجیب عقاید و ادعاهای صوفیه به آئین هندو است.
🔹کما اینکه ابوریحان بیرونی در جایجای کتاب خود به اشتراکات میان مسلک صوفیه و آئین هندو اشاره میکند.
🔴نقد فرقههای صوفیه
♨ @n_tasavof 👈
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
#نگاهی_به_آئین_ذن
اساس مکتب ذن، #بوداست و این آئین مملو از ایدههای فرهنگ #هندو است. در آئین ذن خدا نیست، معاد نیست، وحی و نبوت نیست و اساساً دینی وجود ندارد.
آئین ذن با هرگونه تعقل، خردورزی و ذهنگرایی مخالف است. #منبع؛ آفتاب و سایهها، ص373
🔴آشنایی با عرفان های نو ظهور
♨ @n_erfanha
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
#تثلیث از نظر دانشمندان غربی:
🔰#گوستاو_لوبون می نویسد: مسیحیت در پنج قرن اول حیات خود با جذب عوامل فلسفی و مذهبی و یونانی و شرقی؛ به تطّور و
پیشرفت خود ادامه داد و به همین ترتیب مخلوطی از معتقدات شرقی مخصوصا معتقدات مصری و ایرانی که در حوالی قرن
اول میلادی در سرزمین های اروپایی انتشار یافته بود گردید.
🔻مردم تثلیث تازه ای را به نام پدر، پسر، روح القدس به جای
تثلیث قدیمی " نروپی تر"، "ژنون " و " نرو" پذیرفتند.
📔(کتاب راه خدا شناسی ، ص 38 )
🔴آشنایی با مسیحیت و پاسخ به شبهات
♨️ @n_masihiat 👈
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
🌑السلام علیک یا امیرالمومنین🌑
ای نخلهای کوفه! امام شما چه شد؟
آن اشک و شور و گريه و حال و دعا چه شد؟
محراب کوفه! سرخی دامان تو ز چيست؟
سجاد? علی! علی مرتضی چه شد؟
هم صحبت غريب تو ای چاه کوفه کو؟
فريادهای آن دل درد آشنا چه شد؟
ای صحنههای بدر و احد کو اميرتان؟
ای ذوالفقار، بازوی شيرخدا چه شد؟
ای کوچههای شهر مدينه خبر دهيد
صاحب عزای حضرت خيرالنسا چه شد؟
ای کودک يتيم که خالي است سفرهات
آورد آنکه بهر تو هر شب غذا چه شد؟
ای بام کوفه بانگ اذان علی کجاست؟
آن صوت دلنشين و صدای رسا چه شد؟
پير مريض! يار غريبی که نيمه شب
ميی ريخت در دهان تو هر شب دوا چه شد؟
ای کوفه آن امير غريبی که سالها
ديده است از رعيتش آزارها چه شد؟
«ميثم» بخوان ز سوز جگر روضه علي
با ما بگو به آن شه ارض و سما چه شد؟
ترور کور
♨ @terorkor
آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet
استدلال خواهر بهاءالله در رد او !
علیمحمد باب، ظهور موعود پس از خود را بین 1511 تا 2001 سال بعد از ظهور خود دانسته است. اما حسینعلی نوری تنها چند سال پس از مرگ باب، مدعی نسخ آیین او شده و مسلک بهائیت را تأسیس نمود. از اینرو عزیه نوری در رد ادعای حسینعلی نوری، میپرسد که چگونه خدای حکیم، پیش از اجرایی شدن عمدهی احکام باب، اقدام به نسخ آیین او فرموده؟!..
@n_masihiat
@adyannet
💥استدلال #خواهر #بهاءالله در رد او !
🙎#عزیه #نوری، خواهر پیامبرخواندهی بهائی (که از پیروان باب و صبح ازل بود)، در پاسخ به ادعای پیامبری برادر خود گفته است: «و اما مطلب اول که مدعی میگوید من ناسخ بیان و احکام و شرایع بیانم و صاحب کتاب و شریعتم، حالا از شما سؤال مینمایم: اگر شخص فلاح بصیر با دانش، بذری صحیح بدون نقص در مزرعهای بیفشاند که از محصول آن بهره ببرد و از ثمرهی آن فایدهای بردارد و آن بذر هنوز ریشهای به زمین ندوانیده و سر از خاک بر نیاورده، شاخ و برگی نکرده و ازهار و اثمارش (: میوههایش) را کسی ندیده و نچیده، بلکه درست نشنیده و نفهمیده آن زمین را برگرداند و آن بذر را به کلی ضایع و باطل کند، به حکم عقل سلیم و دانش مستقیم، یا باید آن فلاح بیبصیرت باشد و یا آن بذر ناقص و بیمغز».[1]
💠بنابراین، چگونه خدای حکیم، آئینی بر #علیمحمد #شیرازی نازل فرموده و پیش از اجرائی شدن حداقل یک دهم احکام آن، اقدام به نسخ آن مینماید؟! از طرفی، به عزیه نوری نیز میبایست گفت، آیا اهداف دین مبین اسلام، پیش از ادعای نسخ آن توسط علیمحمد شیرازی، محقق شد؟! مگر با آمدن علیمحمد شیرازی (به عنوان قائم موعود (علیه السلام))، درخت اسلام به ثمر نشست و گسترش عدالت و شکلگیری حکومت جهانی به وسیلهی مهدی موعود (عجّل الله تعالی فرجه الشریف)، تحقق یافت؟!
📚پینوشت:
[1]. عزیه نوری، تنبیه النائمین، بیجا: بینا، بیتا، صص 98-97.
@n_masihiat
@adyannet
⚫️نقد فرقههای صوفیه⚫️
🔹«عارف» اگر «فقیه» نباشد، نمیتواند ولیِّ اجتماعی بشود.
🔹اگر كسی قدرت تفقه جامع در دين نداشته باشد، ولو ظرفيت عرفانیاش بالا باشد، نمیتواند بستر جريان ولايت در حيات اجتماعی بشود.
✔️ استاد آیت الله سید محمّدمهدی میرباقری:
🔻«آن كسی كه ولايت اجتماعی پيدا میكند غير از اينكه بايد دارای مقام معنوی و باطنی باشد، بايد فقيه جامعالشرايط باشد؛ مثل امام(ره) و مقام معظم رهبری(دام عزه).
🔻اينكه برخی میگويند ما ولايت عرفانی امام(ره) را قبول داريم ولی ولايت فقهی امام(ره) را قبول نداريم، اشتباه است. آن ولايت عرفانی وقتی میتواند به ولايت اجتماعی تبديل شود كه از بستر "فقه" عبور كند. يعنی مناسك جريان ولايت تاريخی معصوم، فقه است.
🔻اگر كسی قدرت تفقه جامع در دين نداشته باشد ـ ولو ظرفيت عرفانیاش بالا باشد و به مقام تأمّل قلبی هم رسيده باشد - ولی تحمّل فقاهتشان را نكرده باشد - نمیتواند بستر جريان ولايتشان در حيات اجتماعی بشود.
لذا عارف، ولیِّ اجتماعی نيست؛ عارفِ فقيه، ولیِّ اجتماعی است؛ هم بايد ولايت را تحمّل كرده باشد و هم بايد فقاهتشان را تحمل كرده باشد و اين كار دشواری است.
🔻برخی از آقايان وقتی به مقام عرفانی میرسند ديگر حوصله بحث از استصحاب كلی قسم اول و دوم و سوم و حوصله بحث از ظرايف مكاسب را ندارند. فقاهت، مناسك جريان ولايت تاريخی معصوم(ع) است؛ لذا اگر كسی آن مناسك را نداشته باشد صرف ولايت عرفانی و ظهور قلبی ولايت در قلب او كافی نيست برای اينكه او بتواند ولايت اجتماعی كند.
🔺فقاهت، مناسك جريان ولايت است؛ اگر كسی فقيه نباشد نمیتواند ولايت معصوم(ع) را به صورت مقنّن جاری كند». ۹۱/۱/۲۸
🔴نقد فرقههای صوفیه
♨ @n_tasavof 👈
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
✍نقد استدلال اشراق خاوری، به تفسیر #شیخ #احمد #احسایی از #قیامت
♦️ پیشوایان مسلک#بهائیت در راستای انکار معاد موعود اسلامی، تلاش نمودند تا قیامت را به قیام قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) تفسیر کنند؛ همچنان که پیامبرخواندهی این فرقه، گفته است: «قیامت هم به دلائل واضحه ثابت و محقق شد که مقصود، قیام مظهر اوست بر امر او»
🔻در ادامه سه واقعه (قیام قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشریف)، رجعت ائمه (علیهم السلام) و مطلق ظهور دولت معصومین (علیهم السلام)) را به عنوان قیامت صغری احتمال داده است. اشراق خاوری پس از ذکر این علامات به نقل از شیخ احمد احسایی، وقوع قیامت کبری را پس از تحقق قیامت صغری دانسته است: «آیة القیامة الکبری بعد هذه الأیات؛ نشانهی قیامت کبری پس از این نشانهها (قیام قائم، رجعت ائمه (علیهم السلام) و برپایی دولت ایشان) خواهد بود».
💠همانگونه که ملاحظه شد، اظهارات شیخ احمد احسایی مخالف مقصود پیشوایان بهائی است؛ چراکه آنها قیامت را به ظهور قائم تفسیر میکنند و به قیامت مشهور نزد مسلمانان معتقد نیستند. اما بنابر دیدگاه شیخ احمد احسایی، قیام قائم (علیه السلام) مربوط به قیامت صغری است و پس از آن باید منتظر قیامت کبری (زنده شدن اموات برای رسیدگی به اعمال) بود. لذا استدلال این مبلّغ بهائی به گفتار شیخ احمد احسایی به معنای زیر سؤال بردن تمام ادعاهای پیشوایان بهائی، در خصوص مسئلهی قیامت است.
🔴نقد وبررسی بهائیت
♨️ @n_bahaiat
🔴آخرین اخبار فرق، ادیان و مذاهب
♨️ @adyannet 👈
پاسخ عزیه نوری به ادعای بهاءالله
پیامبرخواندهی بهائیت، برای توجیه و جلب حمایت بابیها از خود، مدعی شد که مسلک او در امتداد و مکمل مسلک علیمحمد باب میباشد. عزیه نوری در پاسخ به این ادعای برادر خود گفت: اگر احکام باب ناقص بوده که این احکام، توان نسخ اسلام را نداشته و اگر کامل بوده که دیگر چه دلیلی برای نسخ بلافاصلهی آن، توسط حسینعلی نوری وجود داشته است.
@n_bahaiat
@adyannet