هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
اگر «طاغوت، ظلم، استکبار و فساد» آنچنان قیافهاش عوض شد که چهرهای علمی به خود بگیرد و در دانشگاهها تدریس بشود و برای عمّال آن عنوان دکتر و مهندس ردیف شود و حتی ریشدارها هم به آنان بپیوندند و خود جمهوری اسلامی هم به آنان حقوق و دستمزد بدهد چه باید کرد؟
اگر آنچنان عوض شد که نهادهای حافظ این انقلاب نیز حرفهای آنان را تکرار و سرلوحۀ کار خود قرار دادند چه؟
اگر در جای جای ارکان سیاستگذاری و اجرایی کشور حتی رییسجمهور منتخب مردم، قربه الی الله و به قصد تقویت نظام مقدس، در محاصره مشاورهها و نظرات کارشناسی این قماش قرار گرفتند و جز آن را دیگر نشنیدند چه؟
اگر رسانههایی که انقلابی و از خود میدانیم در جهت پیشبرد و اجرای رهنونها و ایدهها و راهکارهای آنان تیتر و مطلب نوشتند چه؟
و صدها چه و چه و چه دیگر...
همه اینها که شمرده شد از جنس اما و اگر و فرض و خیال نیست. معالاسف همه محقق شدهاند و ایران اسلامیمان امروز با آن درگیر است.
بدون شک اصل چنین مبارزهای حتمی و ضروری است اما با چه روشی و چگونه؟
سنگ بزرگ در راه این مبارزه، اثبات این نکته است که این دارندگان دیسیپلین و چهرههای موجّه مصداق بارز طاغوت، ظلم، استکبار و فساداند.
که اگر این گام اول ثابت شود گام بعدی راحت است.
گام اول برعهدۀ خواص جامعه است و نیازمند روشنگری و تبیین و رهبری است و گام دوم با مردمی است که وقتی مصداق را دریابند حتی دودمان پهلوی نیز جلودارشان نیست.
#حسین_شادروانان
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
1.49M
عرضه خودرو در بورس
لاتاری اغنیا در برابر توزیع همگانی مواهب
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⭕️ ریشه تورم ۱۵ سال گذشته به انرژی بر میگردد/ از سال ۸۶ قیمتهای کلیدی را تغییر دادیم و حالا به چه کنم چه کنم افتادهایم/ پالایشگاهها از سال۸۶، ۳۵ فراورده نفتی را با نرخ جهانی میفروشند
👤 همت قلی زاده، کارشناس اقتصاد انرژی:
🔹مهمترین منشأ تورم و کاهش ارزش پول ملی در حدود ۱۵ سال گذشته غولی به نام یارانه پنهان انرژی و شروع جهانیسازی قیمت انرژی در کشور از سال ۸۶ است
🔹از دیرباز در ایران تورمی ساختاری و سنتی بین ۱۵ تا ۲۵درصد وجود دارد که محصول ناکارآمدی، عدم استقلال بانک مرکزی و کیفیت پایین برنامه-ریزی بوده است. اما ریشه تورم غیرمتعارفی که در بیش از یک دهه گذشته به بالای ۳۷درصد رسید و حالا به کمتر از ۴۰درصد راضی نمیشود، به انرژی بر میگردد.
🔹براساس اصل ۴۵ قانون اساسی«نفت»، ملی است و تا سال۸۵ سهم نفت خام در بهای تمامشده محصولات پالایشگاهی صفر ثبت میشد. از سال۸۶ برای نخستین بار در اقتصاد ایران ۴۰هزار میلیارد تومان (معادل ۲ میلیون بشکه نفت خام به قیمت فوب خلیج فارس با نرخ دلار رسمی) وارد بودجه و از همین جا نوسانهای عجیب اقتصاد ایران آغاز شد. آن زمان بودجه منابع عمومی کشور که از ابتدا ۶۵ هزار میلیارد تومان بود، ناگهان ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش منابع در بخش شرکتی به خود دید.
🔹از سال ۹۷ ارز ۴هزارو۲۰۰ تومانی حذف و نرخ ۲۵هزار تومانی نیمایی در بودجه اعمال شد تا ۲ میلیون بشکه نفت خام در سال۱۴۰۰ حدود هزارو۲۰۰ هزار میلیارد تومان فروخته شود و همین پولها عامل تشدید تورم و کاهش روزافزون ارزش پول ملی در ایران شد.
🔹تا پیش از جهانیسازی قیمت انرژی در ایران، ۹ پالایشگاه در کشور وجود داشت و امروز هم همین تعداد به علاوه یک مجتمع ستاره خلیجفارس برای تبدیل میعانات گازی در کشور وجود دارد و میزان پالایش روزانه نفت خام هم همچنان تقریباً ۲ میلیون بشکه است.
🔹قیمت ۵ فراورده اصلی دیگر ازجمله بنزین هم براساس فوب افزایش مییابد. یعنی در ایران خط ریال به خط فوب تغییر کرده است.
🔹قیمت تمام شده هر لیتر بنزین در سال ۱۴۰۰ حدود ۸۵۰ تومان بوده، در حالی که ۳ هزار تومان به مردم فروخته میشود و ۱۰ هزار تومان هم بابت نفت خام به آن اضافه میشود.
🔹در صورتهای مالی پالایشگاههای ایران، سهم نفت خام در قیمت تمامشده بنزین ۹۲درصد درج شده در حالی که این عدد در آمریکا ۵۲درصد است. این همان خطای بزرگی است که ما را در یک چرخه تورمی گیر انداخته است.
🔹خودمان از سال ۸۶ قیمتهای کلیدی را تغییر دادیم و حالا به چه کنم چه کنم افتادهایم. اقتصاد ما در این یک دهه بهشدت درگیر رکود بوده، اما دولت بر پایه اظهارات بیاساس برخی کارشناسان که ریشه تورم را در نقدینگی میدانند، مسئله واقعی را شناسایی نمیکند و رکود را تعمیق میکند.
🔹پالایشگاهها از سال۸۶ مطابق اصل۷۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، ۳۵ فراورده نفتی را با نرخ جهانی میفروشند. مردم حتی نام بسیاری از این فراوردهها را نشنیدهاند، چون ما را بیشتر با بنزین سرگرم کردهاند اما این فراوردهها مستقیم وارد صنعت میشوند و علت افزایش قیمت مواد شوینده، دارویی و شیمیایی و انفجار تورمی از سال۸۶ تا چند سال پس از آن و از سال ۹۷ تاکنون با نرخ نیمایی، جهانیسازی همان فراوردههاست که با گرفتن این پولها از مردم و اقتصاد، در عمل اقتصاد ایران را دلاری کرده است.
🔹شیوههای اصلاحی برای توقف این چرخه تورمزا و رکودزای حاصل از قیمتگذاری انرژی در کشور قابل طرح است که یکی بازگشت به روشهای حسابداری گذشته (پیش از سال ۸۶) و دیگری حاکمیتبخشی به ریال است.
🔹مسئولان، بازگشت به گذشته و محاسبه پایه ریال تمامی عملیات داخلی حوزه انرژی را سخت میدانند، اما با جهانیسازی قیمتها و علم کردن غولی به نام یارانه پنهان، مدام شاهد افزایش قیمت انرژی، توزیع یارانه و تشدید تورم هستیم./ قدس
@Rasad_tahlil
هدایت شده از اقتصاد ما
20.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥عرضه خودرو در بورس
🔹دکتر حمیدرضا مقصودی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی: لاتاری اغنیا در برابر توزیع همگانی مواهب
✅کانال اقتصاد ما👇
https://eitaa.com/joinchat/1713963010C09dff8f4a4
هدایت شده از حسین زمانی میقان
زندگی ارزان در ایران مزیتی است که تخریب آن سالهاست در دستور کار اقتصاددانان لیبرال و ماموران شیکاگوییست، ارائه آمارهای جعلی و قیاسهای دروغین و اتهام اسراف به مردم ایران هم برای #گران_سازی است👌
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
هدایت شده از 🚘کانال بزرگ خودرو 🚘
✅ احتمال #حذف طرح های فروش جوانی جمعیت و اسقاط خودروهای فرسوده تا یک ماه آینده از طرح های فروش خودروسازان
🔸بر اساس برخی شنیده ها، مقرر شده است تا یک ماه آینده طرح های فروش خودرو در قالب حمایت از خانواده و طرح اسقاط خودروهای فرسوده، حذف و کلا یک طرح عمومی با روش جدید جایگزین شود.
📝 در صورت دریافت اطلاعات تکمیلی و قطعی، اطلاعیه منتشر خواهد خواهد شد
⌛️منتظر باشید....
➖➖➖➖➖
کانال بزرگ خودرو 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3963748364C1ab8283396
افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
✅ احتمال #حذف طرح های فروش جوانی جمعیت و اسقاط خودروهای فرسوده تا یک ماه آینده از طرح های فروش خودرو
این جنس پیام ها یعنی انقلاب اسلامی را به ۲زار پول خواهیم فروخت!!
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
🔸سهم مالیات در بودجه به بیشترین رقم در قرن اخیر رسیده؛ خبر خوبی است جهت عبور از نفت خواری با دوشرط
۱:طرح هایی مثل مالیات برعایدی سرمایه تصویب شود که مالیات فقط از مردم عادی گرفته نشود
۲:جلوی خصوصی کردن آنچه در قانون جز حقوق مردم است مثل آموزش وبهداشت گرفته شود.
🔻نمیشود هم مالیات داد هم پول خدمات دولتی را
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
تصویر جریان انرژی سال ۱۳۹۸ کشور : تا می توانید روی این نمودار تمرکز کنید!
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
از سال ۱۳۸۶ تاکنون سهم مصرف گاز خانگی از مصرف نهایی گاز دائما نزولی و از ۳۶% به ۲۶% کاهش یافته است.
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
طول شبکه گازرسانی کشور در حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر است این عدد ۱۰ برابر محیط کره زمین است. روسیه با مساحت ۱۰ برابر ایران و اقلیم سردتر و با جمعیت بیشتر با رتبه اول ذخایر گاز جهان ۱۷۶ هزار کیلومتر متر شبکه گازرسانی دارد.
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
روند مصرف گاز هرساله مشابه است. از اوایل بهار مصرف گاز کاهش و در تابستان و پاییز درحداقل خود درحدود ۴۷۰ تا ۵۰۰ میلیون مترمکعب/روز قرار میگیرد و درفصل سرما،مصرف گاز به عددی حدود ۷۲۰ میلیون مترمکعب/روز میرسد.تاثیر سرما درحدود۲۰۰ میلیون مترمکعب/روز است. این الگو هرسال تکرار می شود.