گرانسازی استراتژیک!
زمانیان از تئوریسینهای اصلی گرانسازی بنزین و سند تحول دولت که در بخش اقتصاد مورد نقد عموم کارشناسان اقتصادی بود، رییس مرکز بررسیهای #استراتژیک ریاست جمهوری شد.
انتصابات نامتقارن و متعارض در عرصه اقتصاد از جمله موانع تحقق وعدههای دولت است.
دوگانههای تیم اقتصادی دولت مثل:
بذرپاش-خاندوزی
منظور-علیآبادی
مقصودی-زمانیان
فرزین-عشقی
و..
ناهماهنگی نامطلوبی را در مسیر حرکت دولت به وجود خواهد آورد که اخیرا در ماجراهای مختلف از سیاست تثبیت اقتصادی تا ماجرای تعارض ساخت مسکن ملی با منافع شرکتهای بورسی از مکانیزم بورس کالا تا ماجرای قیمتگذاری خودرو و..، خود را به خوبی نشان داده است و میبایست تدبیر جدی در این زمینه صورت پذیرد.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از اسلام تمدّنی | ابوالفضل انصاری
✍ ا. انصاری زاده
به والله جریان انقلابی اقتصاد هم همین هشدارها را میداد..
به و الله گفتیم گوش نکردند..
گفتیم سود این واردات فقط به جیب چند عدد واردات چی خواهد رفت..
گفتیم مردم توان خرید چنین خودروهایی را ندارند..
گفتیم با این قیمتهای خودروهای وارداتی، قطعا ترجیح مردم خودروی ایرانی خواهد بود..
گفتیم این واردات فقط ارز از کشور خارج میکند..
گفتیم و گوش نکردند..
حالا تجربه کنید
@tahliltamadoni
خسروانی و رشیدی کوچی از عوامل اصلی بازی واردات خودرو و خرید لندکروز به قیمت ۲۰۶ و واردات خودروهای باکیفیت ۲۰۰میلیونی بودند که با هجمههای سنگین رسانهای مردم را فریب دادند و گرههای شناختی دروغین بزرگی در اذهان عمومی ایجاد کردند.
حال که بخاطر این هجمه شناختی این ذینفعان، وزیری در دولت برکنار، لوایح و قوانینی در مجلس تصویب و مجمع تشخیص و شورای نگهبان از اصول خود و قوانین بالادستی کوتاه آمدند و واردات خودرو بر خلاف منافع ملی و معیشت مردم وارد شده است، میگویند درسته خودرویی که ما گفتیم ۲.۵میلیارد تومان وارد شده اما بدانید که پارسال باید مدل چندسال قبل این خودرو را با این قیمت میخریدید!!
پ.ن:
سنگ پای قزوین شرمنده شد..
تا دیروز وعده ماشینهای ۲۰۰میلیونی میدادند، حالا اینطوری فیلم بازی میکنند..
اینها که طبق پیشبینی، از آن دروغها سود بردند؛
اما دلمان برای مردمی میسوزد که به دام پهن شده دل خوش کردند و فریب خوردند..
این ماجراها درسی است برای اهل عبرت و شناخت حرف علمی دلسوزانه و مردمی با فریب بزرگ رسانههای سرمایهداری..
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
پایینیها همان بالاییها هستند...
فقط چند دهه دیر به دنیا آمدند...
بالاییها فقط در نبود کلانتر هفتتیرکش شدند...
اما امروز دوره لیبرالهای بیریش و ریشو سرآمده...
پن: هیچ تصویری بهتر از این پیوند این دو جریان را نشان نمیداد...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
📝«یکی از مهمترین کانالهای خلق تورم در ایران»
🔖با سیاستگذاری اشتباه و با وجود مکانیسم(!) پر از تعارض منافعِ بورس کالا؛ در ابتدای زنجیره قیمت مواد اولیه متناسب با جهشهای ارزی طوری تنظیم! میشود که صنایع پاییندست که کالای مصرفی نهایی مردم را تولید میکنند مداما با شوکهزینه و صنایع خامفروش بالادست با حاشیهسود بالا مواجه شود؛س
🔖پس عطش پاییندست و ایضا نیاز مصرفکننده به «نقدینگی» بیشتر و درنتیجه فشار به «ترازنامه بانک و دولت» برای غلبه بر این عطش تشدید میشود؛ اینجا دیگر خلق نقدینگی نه علت بلکه معلول افزایش قیمتها و رشد هزینههاست؛
🔖بنگاههای پاییندست برای غلبه بر این «فشارهزینه» اولا به افزایش قیمت و ثانیا به تعدیل تولید و کاهش نیروی کار و در نهایت به خروج سرمایههایشان از اقتصاد روی میآورند؛
🔖بنگاههای خامفروش بالادست هم از آنجا که با هر ۱٪ افزایش نرخ ارز و مبتنی بر بازار ولنگارِ دلاریزه شدهی بورس کالا، سودشان به همین میزان افزایش مییابد؛ بنابراین طبیعی است که بیش از پیش ذینفع «جهشهای ارزی» شده فلذا به یکی از بازیگران اصلی بازار ارز هم تبدیل میشوند؛
🔖حتی نظام بانکی سالم هم تامین مالیِ پاییندستِ همیشه متلاطم را کژگزینی(Adverse Selection) تلقی میکند پس توسعه ارزش افزوده از صرفه خارج میشود و توسعه خامفروشی به صرفه میگردد؛
🔖و اینگونه است که دلاریزه شدن مکانیسم تعیین قیمت مواد اولیه از چند جهت از جمله «فشار هزینه مواد اولیه در سمت عرضه؛ رشد نرخ ارز، کاهش عرضه کل، فشار بر بودجه دولت، فشار بر نظام بانکی و ...» باعث خلق تورم در کشور میشود.
📍کانال ایتا:
https://eitaa.com/economics_finance
📍کانال تلگرام:
https://t.me/Economics_Finance_T
📍صفحه توئیتر:
https://twitter.com/taherrahimi68
🎓جلسه دفاع پایاننامه کارشناسی ارشد اینجانب در رشته علوم اقتصادی - گرایش اقتصاد اسلامی این هفته برگزار میگردد.
📖موضوع: بررسی مبانی بند اول اصل۴۳ قانون اساسی از منظر اقتصاد اسلامی
📚استاد راهنما: دکتر سید شمسالدین حسینی
📚استاد مشاور: حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبیان
📚استاد داور: حجتالاسلام والمسلمین دکتر عیسوی
📚پژوهشگر: سیدامیرحسین حسینی
🏢زمان و مکان:
چهارشنبه ۳آبان ساعت ۱۲:۳۰
دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران
🔖مخاطبین بزرگواری که علاقمند به حضور در این جلسه و گفتگو پیرامون اصل۴۳ قانون اساسی هستند، مشخصات خود را جهت هماهنگی به آیدی زیر ارسال نمایند:
✉️@amirhossein_hosseini_ir
هدایت شده از حسن عباسی
#سلاح_ورزی برکنار شد اما #اتاق_بازرگانی همچنان پابرجاست
دقیقا مثل این هست که #نتانیاهو از نخست وزیری برکنار بشه اما #رژیم_صهیونیستی همچنان وجود داشته باشه
حسن عباسی
@hassanabbasi1374
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✳️ سه مفهوم مرموز اقتصادی
♦️ در فضای رسانه ای و حتی دانشگاهی ایران، #سه_مفهوم_مرموز #ناترازی، #کسری_بودجه و #یارانه_پنهان به وفور استفاده میشوند و مبنای تحلیل و تجویزهای نادرست و مهلک اقتصادی قرار میگیرند.
♦️ این مفاهیم صرفاً مفهوم نیستند بلکه کلیدواژههایی ناظر به یک ادعای پنهان غیردقیق و نادرست میباشند، که گاهی از روی ناآگاهی و گاهی از روی قصد و غرض به کار می روند.
♦️ راجع به سه مفهوم مرموز #ناترازی، #کسری_بودجه و #یارانه_پنهان بیشتر خواهم نوشت، مفاهیمی که موجب گمراهی مردم و سیاستگذاران میشوند، مفاهیمی که عمدتا منجر به نظریه #دولت_شَرّ و تجویز #گران_سازی همه چیز و #کوچک_کردن سفره مردم میشوند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
🎓جلسه دفاع پایاننامه کارشناسی ارشد اینجانب در رشته علوم اقتصادی - گرایش اقتصاد اسلامی این هفته برگ
انشالله با نماد جبهه مقاومت، آماده آغاز جلسه دفاع پایان نامه خواهیم شد.
دفاع ترکیبی!
امروز جلسه دفاع اینجانب با موضوع «بررسی مبانی بند اول اصل۴۳ قانون اساسی از منظر اقتصاد اسلامی» بود.
در پاسخ به تمام قانونشکنیها و بیحرمتیها و ناهنجاریها و تخلفات وطنفروشان دانشگاهی،
بر خود لازم دانستم که با نماد انقلاب اسلامی و با پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و پرچم حماسه آفرینان جبهه مقاومت یعنی فلسطین و حزبالله لبنان، در جلسه حاضر و جنایت نسلکشی رژیم صهیونیستی را محکوم نمایم.
الحمدالله هم از جانب اساتید و هم شرکتکنندگان و کارکنان، به عنوان حرکتی جدید که در دانشکده سابقه نداشت، مورد استقبال قرار گرفت.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
امشب شیعیان عراقی، حال و هوای کربلا و مشایه به قم دادهاند و سرتاسر خیابان منتهی به حرم حضرت معصومه را پر از مواکب پذیرایی نمودند.
انصافا این روحیه علاوه بر شایستگی تقدیر، وجوب تقلید و آموختن دارد..
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
اقتصاد اسلامی مدیون برکات حضرت معصومه(س)
♦️بدون شک اقتصاد اسلامی در شهر مقدس قم رشد و نمو کرده است. این رشد مدیون برکات حضرت معصومه(س) است.
♦️شهید صدر به عنوان پدر اقتصاد اسلامی، پرچم این دانش را در نجف اشرف با بهرهمندی از برکات امیر مومنان برافراشت، ولی میراث ایشان در آنجا پیگیری نشد
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
چرا دنیای اقتصاد و تجارت فردا و لیبرالها از اغتشاشات پارسال خوشحال و از طوفان الاقصی ناراحتند؟
اگر فرصت شود یادداشت مفصلی در این باره خواهم نوشت اما مختصرا عرض کنم که:
1. منافع سرمایه سالاران کشور در گرو ارتباط استعماری با غرب است نه ارتباط استقلالی!
2. تمام نظرات به ظاهر علمی اقتصاددانان لیبرال که در دهه نکبت جمهوری اسلامی تکرار کردند در دولت رئیسی در حال نقض شدن است. از ضرورت پذیرش fatf تا برجام و عدم توان فروش نفت و ...
3. پیروزی حماس و فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی دست آمریکا را از منطقه ما به طور کامل قطع خواهد کرد
4. وظیفه این رسانه ها در جنگ شناختی اقتصادی علیه مردم ایران همین سیاه نمایی هاست. ایجاد ناامیدی است.
5. بحرانی نشان دادن وضعیت ایران و سیاه نمایی در مورد آینده اقتصاد ایران سبب می شود تا بتوانند جایگاه سیاسی خودشان را به عنوان جریان اصلاحطلبی حفظ کنند.
و ...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
مطب دکتر رقیه عظیمی دکتر رادیولوژی و سونوگرافی زنجان
#اقتصاد_فرهنگی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
⭕️ اقتصاد سیاسی نابودی اسرائیل؛ آغاز جهش اقتصادی جهان اسلام
🔹حجتالله عبدالملکی، دانشیار اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع): حذف اسرائیل به مثابه رفع یکی از موانع اصلی پیشرفت اقتصادی منطقه و ملتهای مسلمان و حتی غیرمسلمان، دورهای جدید از شکوفایی و جهش اقتصادی جهان اسلام را رقم خواهد زد.
🔹حضور رژیمی در مقیاس و با عنوان اسرائیل در نقطهای حساس از جغرافیای منطقه و جهان اسلام، از عوامل بسیار مهم و در عین حال مغفول به شمار میرود و رفع این عارضه زمینه جهشی قابل ملاحظه در اقتصاد منطقه و جهان اسلام را فراهم میآورد.
🔹امنیت، مهمترین عامل در سرمایهگذاری، پیشرفت و جهش تولید محسوب میشود، عاملی که با شکلگیری اسرائیل بهطور رسمی از منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا رخت بربست!
🔹دریای مدیترانه از ظرفیتهای اقتصادی کمنظیری برخوردار است. به واسطه حضور رژیمصهیونیستی در حاشیه این دریای غنی، امکان بهرهمندی کامل کشورهای اسلامی (در شمال، شرق و جنوب این دریا) را از بین برده است.
🔹درصورتیکه اثرات مخرب اقتصادی حضور این رژیم جعلی به نحو مناسب به اطلاع ملتها و دولتهای منطقه برسد، در کنار الزامات سیاسی و اعتقادی، میتواند به شکلگیری اجماع و اقدام موثر برای حذف این غده سرطانی بینجامد.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
از بازارهای کوثری تا سیتیسنترهای تکاثری
🔹 به نقل از یکی از همراهان امام خمینی(ره) در نوفل لوشاتو: روزی به علت ارزانی، حدود ۲ کیلو پرتقال خریدم؛ فکر کردم که هوا خنک است و برای سه تا چهار روز پرتقال خواهیم داشت. امام با دیدن پرتقالها فرمودند این همه پرتقال برای چیست؟ من هم برای اینکه کار خودم را توجیه کرده باشم عرض کردم پرتقال ارزان بود، برای چند روز اینقدر خریدم.
🔹 ایشان فرمودند شما مرتکب دو گناه شدید، یک گناه برای اینکه ما نیاز به این همه پرتقال نداشتیم و دیگر این که شاید امروز در نوفل لوشاتو کسانی باشند که تا به حال به علت گران بودن پرتقال، نتوانستهاند آن را تهیه کنند و شاید با ارزان شدن آن میتوانستند مقداری از آن را تهیه کنند. ببرید مقداری از آن را پس بدهید. گفتم پس دادن آنها ممکن نیست. ایشان فرمودند باید راهی پیدا کرد. عرض کردم چه کار میتوانیم بکنیم؟ فرمودند پرتقالها را پوست بکنید و به افرادی بدهید که تا حالا پرتقال نخوردهاند، شاید از این طریق خداوند از سر گناه شما بگذرد.
🔹 پینوشت: این نوع توجه به مفهوم قناعت، از شاخصههای سبک زندگی اسلامی است که صرفا محدود به اعتقادات فردی اسلاف ما نبود، بلکه در نظام کالبدی شهرهایمان نیز تجلّی مییافت که از مهمترین نمودهایش، نحوه معماری بازارهای سنتی بود. بازارهایی که با هندسه خطی و راسته بازارهای ممتد، محلی برای عبور و خریدهای صرفا ضروری بود. کمااینکه اساسا واژه "سوق:بازار" نیز به لحاظ لغوی، متناظر با مفهوم حرکت و عبور است و نه توقف و مکث؛ در حديثى درباره راه رفتن پيامبر(ص) با اصحابشان چنین آمده است که «کانَ یَسوقُ اصحابه» که ناظر بر آن است که ایشان به خاطر فروتنی، اصحاب خویش را بر خود پیش و مقدّم میداشت و به اصطلاح، به جلوتر از خود سوق میداد. لذا با توجه به ریشه لغوی واژه سوق، بازار اساسا فضای سوق دادن و حرکت است و نه مکان مکث و توقف.
🔹 اما برخلاف هندسه خطیِ راسته بازارهای سنتی، سیتیسنترها و مالها و مراکز تجاری معاصر، غالبا مبتنی بر هندسههای مرکزی و غیرخطی احداث میشوند؛ هندسههایی متناسب با مکث و توقف حداکثری برای دامن زدن هرچه بیشتر به مفهوم مصرفگرایی که این مفهوم، از مهمترین ارکان اقتصاد سرمایهداری است. تفاوت از آن بازارهای سنتی تا این مالهای معاصر، تفاوت از اقتصاد کوثری و "إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَر" تا اقتصاد تکاثری و "أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُر" است. حیف نبود که آن بازارهای سنتی و کوثریِ مبتنی بر فرهنگ قناعت را با این مالهای تکاثریِ مبتنی بر فرهنگ مصرف جایگزین کردیم؟!
@baladetayyeb
دیگه به چه زبانی باید بگه از محکوم کردن جنایت اسراییل ناراحته!
خب انقدر محکوم میکنید نمیگید کارفرماش حقوقش رو قطع میکنه؟!!
چند هزار کودک قتلعام شدند اما هنوز حتی یک ذره وجدان نداشتش بدرد نیومده اونوقت برای اعلام همدردی چند نفر در فضای مجازی یقه پاره کرده..
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔄 رابطه دوسویه: اقتصاد مجانی با خدمات عمومی
• امنیت و بهداشت و آموزش مثل خوراک و پوشاک نیست؛ خدمت عمومی و حق است نه کالا.
• سرمایه داری دست دراز کرده حق و خدمات عمومی را هم کالا کند...
• اگر اینها بخواهد عمومی و حق بماند، اقتصاد مجانی باید بزرگ باشد از وقف و هبه تا فیئ و انفال و بیت المال.
اگر اینها کالا شد، اقتصاد مجانی هم کوچک می شود! دیگر کسی وقف و نذر و... نمی کند!
➕ به این رابطه ها بیشتر بیاندیشیم
🎵 صوت کامل سخنرانی را اینجا بشنوید
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
رانت بد است اما برخی فرق میکنند!
رسانه لیبرال دنیای اقتصاد میگوید هیچکس قصد دفاع از رانت ندارد اما فوتبال فرق میکند!
این رسانه میگوید که فوتبال علیرغم ضعف و ناکامی و شکست، بخاطر درآمدزایی حق دارد رانت کذایی بگیرد اما ورزشهای موفق قهرمانی کشور با وجود پیروزی اما بخاطر عدم درآمدزایی حق ندارند حمایت شوند!
از دیدگاه آقایان، رانت بد است
اما فولاد و مس و پتروشیمی و پالایشگاه و آنهایی که به ما آگهی میدهند فرق میکنند..
آنها حق دارند سرنوشت و معیشت ۸۵میلیون نفر را به بازی بگیرند و از انواع یارانه و بیتالمال بهره برده و جهانی بفروشند و ریالی حقوق و دستمزد بدهند و مالیات هم نپردازند..
چون از دیدگاه نظام لیبرالیستی آنها فرق دارند!
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از اندیشکده قصد
💢 سلسله نشست های یکشنبه های اندیشهورزی
🔹 موضوع: بررسی بند اول اصل۴۳ قانون اساسی از منظر اقتصاد اسلامی
🔸با ارائه: سیدامیرحسین حسینی
پژوهشگر اقتصادی اندیشکده قصد
⏰زمان: یکشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۸
🏢مکان: اندیشکده قصد
📌پخش زنده از طریق کانال اندیشکده قصد در پیامرسان ایتا
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
هدایت شده از اندیشکده قصد
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨رقابت چه زمانی موجب افزایش کیفیت میشود؟
وزیر صمت دولت سیزدهم خبر داده است که برای ایجاد رقابت و افزایش کیفیت محصولات، واردات لوازم خانگی آزاد خواهد شد.
یکی از تجویزهای اقتصاد متعارف برای افزایش کیفیت محصولات، ایجاد رقابت است. میگویند مرزهای تجاری اگر برداشته شود و تولیدکنندگان داخلی و خارجی با یکدیگر رقابت کنند، طبیعتا چون مصرفکنندگان کالای باکیفیت را انتخاب خواهند کرد، تولیدکنندگان یا باید کیفیت را افزایش دهند، یا از بازار خارج شوند.
منطق حاکم بر این ایده، کاملا صحیح است. اما سوال باید کرد که آیا این معادله که نتیجه رقابت، فشار بازار روی تولیدکننده برای ارتقای کیفیت است، همواره صادق است؟ پاسخ منفی است. رقابت تنها و تنها زمانی منجر به افزایش کیفیت میشود که تمامی تولیدکنندگان دسترسی یکسانی به عوامل تولید- به ویژه فناوری- داشته باشند. اگر یک تولیدکننده خارجی که دسترسیهای آزاد به فناوری دارد، در رقابت با یک تولیدکننده داخلی محروم از فناوری قرار گیرد، فشار بازار به هیچ وجه موجب ارتقای کیفیت تولید داخلی نخواهد شد. نتیجه این رقابت، حذف تولیدکننده داخلی از بازار و وابستگی کشور به واردات است. چون اینجا دیگر نهتنها کیفیت تحت اختیار و اراده تولیدکننده نیست، بلکه او از فناوری ضروری نیز محروم است. لذا رقابت منجر به کیفیت، زمانی معنی پیدا میکند که تولیدکنندگان رقیب، دسترسی برابر به عوامل تولید داشته باشند.
کسانی که در شرایط نابرابر، رقابت را تجویز میکنند، به خوبی میدانند که نتیجه این رقابت نابرابر افزایش کیفیت نیست، حذف تولیدکننده داخلی است.
اینجاست که دولت باید سیاستی هوشمندانه اتخاذ کند. در صنایعی که تولیدکنندگان داخلی و خارجی دسترسی یکسان به فناوری دارند، اجازه رقابت داده شود تا کیفیت افزایش و قیمت کاهش یابد. اما در صنایعی که تولیدکنندگان داخلی از فناوریهای روز محروماند، از محل منابع عمومی برای تحصیل فناوری روز هزینه نماید.
سوال اینجاست که آیا تولیدکنندگان لوازم خانگی ایرانی و کرهای، دسترسی یکسان به فناوری دارند؟ پاسخ مع الاسف خیر است.
ممکن است کسانی بگویند اشکالی ندارد که صنایعی که در آنها مزیت نداریم، در اثر رقابت تعطیل شود. این یک بحث دیگر است و نباید ریاکارانه تحت پوشش "رقابت برای کیفیت" مطرح شود. در جای دیگر بحث کردهام که بسیاری از مزیتها، طبیعی و خدادادی نیست که بهسادگی بگوئیم نداریم و از آن عبور کنیم. مزیت، اکتسابی است و باید برای رسیدن به آن، تلاش کرد چنانکه دیگران تلاش کردهاند. اگر مزیت کسب نکنیم، و در کسب مزیتها از دیگران عقب بمانیم، اساسا کالاهایی برای صادرات و کسب درآمد ارزی نخواهیم داشت که آن ارز را صرف واردات کالاهای با کیفیت خارجی کنیم.
اگر به بند ۳ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توجه کنید، بر "رقابت بین مناطق و استانها" تاکید شده است. چنین رقابتی، بلاتردید منجر به ارتقای کیفیت میشود چرا که دولت در چارچوب مرزهای سرزمینی، میتواند برای تولیدکنندگان داخلی، دسترسی برابری در عوامل تولید فراهم کند.
@syjebraily