▬📝 ﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
✋بطلان غسل روزه دار
↩️کسى که نمى دانسته شستن کف پا در غسل لازم است، مدتى به این ترتیب غسل مى کرده؛ نسبت به نماز و روزه هاى گذشته چه تکلیفى دارد؟
همه مراجع: اگر مى داند که آب به کف پا نمى رسیده، باید نمازهایى را که خوانده، قضا کند؛ ولى روزه ها قضا ندارد.
↩️ مدتى غسل هاى خود را نادرست انجام مى دادم و با آن روزه مى گرفتم و نماز مى خواندم، آیا باید روزه ها و نمازها را قضا کنم؟
همه مراجع: روزه ها قضا ندارد؛ ولى نمازها را باید قضا کنید.
┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
📚احکام کاربردی
https://eitaa.com/fatemi222/6617
▬📝 ﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
✋استمنا
↩️استمنا چیست؟
همه مراجع: استمنا آن است که انسان با خود یا دیگرى کارى کند که از او، منى بیرون آید. این عمل حرام است و در صورت خروج منى، غسل جنابت بر او واجب مىشود.
🔹استمناى روزه دار
↩️اگر کسى به عمد روزه خود را در ماه مبارک رمضان، به وسیله استمنا باطل کند، چه حکمى دارد؟
همه مراجع (به جز خامنه اى، سیستانى و صافى): علاوه بر قضا، بنابر احتیاط واجب، باید «کفاره جمع» (۶۰ روز روزه و اطعام ۶۰ فقیر) بپردازد.[
آیه اللَّه صافى: علاوه بر قضا، باید کفاره جمع (۶۰ روز روزه و اطعام ۶۰ فقیر) بپردازد.[
آیات عظام خامنه اى و سیستانى: علاوه بر قضا، کفّاره دارد و بنابر احتیاط مستحب، کفاره جمع (۶۰ روز روزه و اطعام ۶۰ فقیر) بپردازد.
↩️ کسى که به حرمت استمنا در ماه رمضان آگاهى داشته؛ ولى نمى دانسته روزه را باطل مى کند، تکلیف او چیست؟
همه مراجع (به جز سیستانى، خامنه اى و مکارم): در فرض یاد شده، باید روزه هایى که در آن استمنا کرده، قضا کند و کفّاره هم بدهد.
آیه اللَّه سیستانى: پرداخت کفّاره واجب نیست و اگر جهل به حدى باشد که احتمال باطل شدن روزه را نمى داده است، قضاى روزه ها نیز واجب نیست.
آیه اللَّه خامنه اى: در فرض یاد شده، تنها قضاى روزه ها واجب است.
آیها للَّه مکارم: در فرض یاد شده، بنابر احتیاط واجب روزه هایى که در آن استمنا کرده، قضا کند و کفّاره هم بدهد.
┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
📚احکام کاربردی
https://eitaa.com/fatemi222/6617
خودارضایى
۸۴: کسى که بدون قصد بیرون آمدن منى در ماه رمضان، با خودش بازى کند و ناخود آگاه منى از او خارج شود؛ آیا روزه اش باطل مى شود؟
همه مراجع: اگر احتمال مى داده که با این کار منى از او بیرون مى آید، روزه اش باطل مى شود.
▬📝 ﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
✋استمنا هنگام بلوغ
↩️در جوانى گاهى در ماه رمضان استمنا مى کردم؛ ولى به هیچ وجه از حرمت آن آگاهى نداشتم و نیز نمى دانستم که روزه را باطل مى کند، تکلیف من چیست؟
آیات عظام امام، صافى و نورى: اگر جهل به حدى باشد که احتمال باطل شدن روزه را نمى دادهاید، کفّاره واجب نیست؛ ولى بنابر احتیاط واجب، باید روزه هایى را که در آنها استمنا کردهاید، قضا کنید.
آیات عظام بهجت، خامنه اى و فاضل: اگر جهل به حدى باشد که احتمال باطل شدن روزه را نمى دادهاید، کفّاره واجب نیست؛ ولى باید روزه هایى را که در آنها استمنا کرده اید، قضا کنید.
آیات عظام تبریزى و وحید: باید روزه هایى را که در آنها استمنا کرده اید، قضا کنید؛ ولى کفّاره واجب نیست.
آیه اللَّه سیستانى: پرداخت کفّاره واجب نیست و اگر جهل به حدى باشد که احتمال باطل شدن روزه را نمى دادهاید، قضاى روزه ها نیز واجب نیست.
آیه اللَّه مکارم: بنابر احتیاط واجب باید روزه هایى را که در آنها استمنا کرده اید، قضا کنید؛ ولى کفّاره واجب نیست.
↩️ اگر با قصد خروج منى، خودارضایى کند؛ در صورتى که به حد خروج منى نرسد، آیا روزه را باطل مىکند؟
آیات عظام امام، خامنه اى و فاضل: خیر، روزه اش باطل نمى شود.
آیات عظام بهجت، صافى، مکارم و نورى: اگر به قصد بیرون آمدن منى، خود ارضایى کند، روزه اش باطل مى شود؛ هر چند منى از او بیرون نیاید.
آیه اللَّه تبریزى: اگر به قصد بیرون آمدن منى، خود ارضایى کند- هر چند منى از او بیرون نیاید- باید روزه را تمام کند و بعد از ماه رمضان قضا نماید.
آیات عظام سیستانى و وحید: اگر به قصد بیرون آمدن منى خود ارضایى کند- هر چند منى از او بیرون نیاید- بنابراحتیاط واجب، روزه را تمام کند و بعد از ماه رمضان قضا نماید.
┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
📚احکام کاربردی
https://eitaa.com/fatemi222/6617
فکر شهوانى
↩️ اگر در ماه رمضان، فکر و خیال شهوانى باعث حرکت منى شود؛ ولى از بیرون آمدن آن جلوگیرى گردد، روزه باطل است؟
همه مراجع (به جز امام، خامنه اى و فاضل): اگر با این کار قصد بیرون آمدن منى را نداشته باشد، روزه باطل نمى شود.
آیات عظام امام، خامنه اى و فاضل: تا هنگامى که منى از او خارج نشود، روزه باطل نمى شود.
نگاه به نامحرم
↩️ اگر روزه دار به نامحرم نگاه کند، آیا روزه اش باطل مى شود؟
همه مراجع: خیر، روزه اش صحیح است.
تبصره: این عمل از ثواب و ارزش روزه مى کاهد؛ از این رو بایسته است چشم، گوش، زبان، قلب و همه اعضا، از ارتکاب خلاف و گناه حفظ شوند.
فیلم مبتذل
حکم مشاهده فیلم هاى مبتذل در ماه رمضان چیست؟ آیا روزه را باطل مى کند؟
همه مراجع: نگاه به فیلم هاى مبتذل و شهوت برانگیز، حرام است؛ خواه در ماه رمضان باشد یا غیر آن و اگر احتمال مى دهد با نگاه به این نوع فیلم ها، منى از او خارج مى شود- چنانچه منى بیرون بیاید- روزه اش باطل است.
📝 ﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
✋كفاره استمنا در روزه چيست
خود ارضايي يا استمنا يكي از گناهان كبيره محسوب مي شود ، و اگر كسي در هنگام روزه آن را انجام دهد سبب باطل شدن روزه اش ميگردد و بايد كفاره بدهد. غسل جنابت هم واجب می شود(همانند سایر غسل ها است ولی باید به نیت غسل جنابت باشد). برخي از مراجع مي فرمايند بايد كفاره جمع بپردازد. لازم به ذكر است كه استمنا مخصوص به آقايان نيست و اگر خانمي خود ارضايي كند روزه اش باطل مي شود. ملاعبه (بازی) با همسر و استمنا توسط همسر حرام نيست اما اگر هنگام روزه منجر به خروج مني شود، (اگر از عمد ملاعبه کنند تا منی خارج شود) کفاره نیز واجب می شود .
باطل كردن روزه با محرّمات
↩️حکم کسى که با آميزش جنسى حرام يا استمنا يا خوردن و نوشيدن حرام روزه خود را در ماه رمضان باطل نموده چيست؟
ج) در فرض مرقوم بايد شصت روز روزه بگيرد و يا شصت مسکين را اطعام نمايد و احتياط مستحبّ آن است که هر دو را انجام دهد.
↩️اگر مکلّف علم داشته باشد به اينکه استمنا روزه را باطل مىکند، ولى عمداً آن را انجام دهد، آيا کفّاره جمع بر او واجب مىشود؟
ج) اگر منى هم از او خارج شود، کفّاره جمع بر او واجب نمىشود لکن احتياط مستحبّ آن است که کفّاره جمع بپردازد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای.
↩️پرسش: آیا استمناء در روز ماه رمضان روزه را باطل می کند؟ اعم از آنکه منی بیرون بیاید یا نه و کفاره آن چیست؟ وانگهی اگر چنان کاری را زنان انجام دهند حکم آن چیست؟
پاسخ: اگر به قصد انزال، استمنا کند و انزال هم بشود روزه باطل می شود و بر او قضا و کفاره واجب است (روزه دو ماه پی در پی و یا اطعام شصت فقیر) اما اگر استمناء کند و قصد انزال هم داشته باشد لیکن منی خارج نشود او باید روزه آن روز را به قصد قربت مطلقه بگیرد آنگاه قضا هم بکند.
و اگر استمناء کند و قصد انزال نداشته باشد و عادت او هم چنان نبوده است که انزال بشود ولی احتمال انزال می داده و اتفاقاً منی هم خارج شود بر او واجب است قضا کند و کفاره واجب نمی شود.
و اما اگر بر خودش مطمئن بوده که منی خارج نخواهد شد از قضا منی بیرون آید نه قضا واجب می شود و نه کفاره و در این مسائل فرقی میان زن و مرد نیست .
↩️پرسش: در ماه رمضان استمنا کردم البته به قصد بیرون آوردن منی نبود ولی منی از من خارج شد و می دانستم که به واسطه بیرون آمدن منی روزه ام باطل میشود حالا چه باید بکنم؟ آیا باید ۶۰ روز یا ۶۰نفر را سیر کنم یا نه؟
پاسخ: اگر کسى استمناء کند ، در حالى که جاهل باشد به اینکه استمناء روزه را باطل میکند چنانچه در جهل خود معذور باشد ، روزه اش صحیح است .
و همچنین اگر با خود کارى کند در حالى که از خود مطمئن بوده منی از او خارج نمی شود و اتفاقا و بدون قصد منی خارج شود روزه صحیح است.
و گرنه در صورتى که بداند آن کار روزه را باطل مى کند ، اضافه بر قضا ، کفاره هم بر او واجب میشود . وهمچنین است بنا بر احتیاط واجب کسى که جاهل به حکم است ولى در جهل خود معذور نیست و مطمئن هم نیست یعنى احتمال مى دهد که مبطل باشد.
و در کفاره افطار روزه ماه رمضان ، کافی است به شصت فقیر غذا بدهد به هر کدام ۷۵۰ گرم گندم یا آرد یا نان .
واگر قضای آن را یک سال تأخیر بیاندازد تا ماه رمضان بعد برسد باید بابت هر روزعلاوه بر قضا همان مقدار غذا را به یک فقیر بدهد و اگر بیش از یک سال تاخیر بیاندازد کفاره تکرار نمى شود.
↩️پرسش: نوجوانی در روزه ماه مبارک استمناء می کرد حال وظیف او چیست؟
پاسخ: اگر کسى استمناء کند ، درحالى که جاهل باشد به اینکه استمناء روزه را باطل میکند چنانچه در جهل خود معذور باشد، روزه اش صحیح است .
و همچنین اگر با خود کارى کند در حالى که از خود مطمئن بوده منی از او خارج نمی شود و اتفاقا و بدون قصد منی خارج شود روزه صحیح است.
و گرنه در صورتى که بداند آن کار روزه را باطل مى کند ، اضافه بر قضا ، کفاره هم بر او واجب میشود . وهمچنین است بنا بر احتیاط واجب کسى که جاهل به حکم است ولى در جهل خود معذور نیست و مطمئن هم نیست یعنى احتمال مى دهد که مبطل باشد و استمناء را انجام می دهد.
و در کفاره افطار روزه ماه رمضان ، کافی است به شصت فقیر غذا بدهد به هر کدام ۷۵۰ گرم گندم یا آرد یا نان و یک روز قضا کند.
واگر قضای آن را یک سال تأخیر بیندازد تا ماه رمضان بعد برسد باید بابت هر روز علاوه بر قضا همان مقدار غذا را به یک فقیر بدهد و اگر بیش از یک سال تاخیر بیاندازد کفاره تکرار نمى شود.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی سيستاني .
┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
📚احکام کاربردی
https://eitaa.com/fatemi222/6617
📝 ﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
✋استمنا در حال روزه
س. كسي كه نميدانسته استمناء روزه را باطل ميكند و حتي يك گناه كبيره است، اگر اينعمل را انجام دهد. آيا روزه او باطل است؟ اگر باطل است، كفّاره دارد يا خير؟
ج. در فرض سؤال، بايد قضاي روزه را بگيرد، ولي كفّاره ندارد.بلي، اگر جاهل مقصّر باشد، به اين معني كه در موقع ارتكاب عمل، احتمال حرمت بدهد و سؤال نكند و يا بداند استمناء حرام و معصيت است، هرچند نداند كه روزه را باطل ميكند و اگر در روز ماه رمضان انجام دهد، كفّاره جمع دارد. والله العالم.
س21. كسي كه نميدانسته استمناء روزه را باطل ميكند و حتي يك گناه كبيره است، اگر اينعمل را انجام دهد آيا روزه او باطل است ؟ اگر باطل است كفّاره دارد يا خير؟ اگر دارد مقدار آن چقدراست؟
ج ـ در فرض سؤال، بايد قضاي روزه را بگيرد ولي كفّاره ندارد، بلي اگر جاهل مقصّر باشد، به اين معني كه درموقع ارتكاب عمل، احتمال حرمت بدهد و سؤال نكند و يا بداند استمناء حرام و معصيت است، هرچند نداند كهروزه را باطل ميكند و در روز ماه رمضان انجام دهد، كفّاره جمع دارد، كه در توضيح المسائل مسأله شماره 1674 ذكر شده است.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی صافي .
باطل کردن روزه با فعل حرام بدون اطلاع از کفاره [مواردى که قضا و کفاره واجب است]
فردى به دلیل عدم اطّلاع از کفّاره، روزه خود را با جنابت از حرام باطل کرده است. وظیفه این فرد چیست؟
علاوه بر قضا ، کفّاره جمع (بنابر احتیاط واجب) مى پردازد، چون علم به بطلان داشته هر چند علم به کفّاره نداشته و علم به کفّاره شرط نیست.
مبطل بودن استمنا
مسأله 1347ـ اگر روزه دار با خود کارى کند که منى از او بیرون آید روزه اش باطل مى شود، اما اگر بى اختیار در حال خواب یا بیدارى بیرون آید، روزه باطل نمى شود.
حکم روزه کسی که به قصد بیرون آمدن منی استمناء کرده
مسأله 1352ـ اگر روزه دار به قصد بیرون آمدن منى استمناء کند روزه اش باطل مى شود هر چند منى از او بیرون نیاید.
کفاره جمع براى کسى که با حرام روزه را باطل کرده است (
مسأله 1405ـ اگر روزه دار به چیز حرامى روزه خود را باطل کند، بنابر احتیاط واجب باید کفاره جمع بدهد، یعنى هم یک بنده آزاد کند و هم دو ماه روزه بگیرد و هم شصت فقیر را سیر کند (یا به هر کدام از آنها یک مد طعام که تقریبا 750 گرم است بدهد) و چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد هر کدام که ممکن است باید انجام دهد (خواه آن چیز حرام، مانند شراب و زنا باشد یا مانند نزدیکى کردن با همسر خود در عادت ماهانه).
کسی که سهواً در حال روزه استمناء کرده
اگر کسی روزه قضا بگیرد و بعد از ظهر همان روز فراموش کند که روزه است و خود ارضایی کند حکم این روزه چیست؟
در فرض سوال، روزه صحیح است اما مرتکب معصیت بزرگی شده است.
اسمتناء روزه دار پس از احتلام در خواب
اگر شخص روزه داری بعد از نماز صبح محتلم شد و سپس قبل از غسل با خود بازی کند و برای بار دوم از او منی خارج شود روزه او چه حکمی دارد ؟
روزه او باطل است و علاوه بر قضا کفاره جمع دارد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مكارم شيرازي .
┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
📚احکام کاربردی
https://eitaa.com/fatemi222/6617
کیفیت غسل
https://eitaa.com/ahkam31/1020
خجالت از غسل
https://eitaa.com/ahkam31/978
هفت عبادت حرام🪜
https://eitaa.com/fatemi222/911
مانع بعداز غسل
https://eitaa.com/ahkam31/1196
تیمم بجای غسل
https://eitaa.com/ahkam31/1132
جنابت
https://eitaa.com/ahkam31/931
جنابت قبل اذان
https://eitaa.com/ahkam31/932
جنابت و قضای روزه
https://eitaa.com/ahkam31/933
ندانستن جنابت
https://eitaa.com/ahkam31/934
فراموشی غسل جنابت.🪜
https://eitaa.com/ahkam31/935
تاخیرغسل جنابت
https://eitaa.com/ahkam31/936
بطلان غسل روزه دار
https://eitaa.com/ahkam31/937
استمنا
https://eitaa.com/ahkam31/938
فکرشهوانی
https://eitaa.com/ahkam31/941
فیلم مبتذل
https://eitaa.com/ahkam31/942
کفاره استمنا
https://eitaa.com/ahkam31/944
غسل های مکفی از وضو🪜
https://eitaa.com/ahkam31/947
غسل
https://eitaa.com/ahkam31/1246
🌺#غسل های مکفی از #وضو🌺
پرسش📝:
با چه #غسل هایی می توان نماز خواند و نیازی به #وضو گرفتن نیست ؟
پاسخ📚:
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى و صافى : تنها با #غسل_جنابت می توان نماز خواند ولى با #غسل هاى دیگر باید #وضو هم گرفت[1].
آیت الله مکارم : با همه #غسلهاى واجب و مستحب، می توان نماز خواند و #وضو واجب نیست. اما مستحب است در غیر #غسل جنابت، #وضو هم بگیرد[2].
آیت الله فاضل: با همه #غسلهاى واجب- غیر از #غسل استحاضه متوسطه- می توان نماز خواند اگر چه #مستحب است که [در غیر غسل جنابت] #وضو هم بگیرد[3].
آیات عظام تبریزى، سیستانى، نورى و وحیدخراسانی: با همه غسلهاى #واجب و مستحب- غیر از #غسل_استحاضه متوسطه- می توان نماز خواند اگر چه مستحب آن است که [در غیر غسل #جنابت] #وضو هم بگیرد[4].
📚منابع
[1] . توضیح المسائل مراجع، ۳۹۱و ۶۴۶.
[2] . همان، م ۳۹۱و۶۴۶.
[3] . همان، م۳۹۱و۶۴۶ .
[4] . همان، م ۳۹۱ و۶۴۶آیت الله وحید، توضیح المسائل، م ۳۹۷ و آیت الله نورى، توضیح المسائل، م ۳۹۲و۶۴۷.
📚احکام کاربردی
https://eitaa.com/fatemi222/6617
❓❓#سؤالات_شما
سلام علیکم. افرادی که مشاغل سخت دارن، باید چطور روزه بگیرن؟ من کارگرم و روزهگرفتن برام خیلی سخته، چیکار باید بکنم ⁉️
✅ پاسخ
🌸 با سلام و تشڪر از ارتباط شما 🌸
«کار» نشد نداره.😉 چند روش میگم؛ هر کدوم جور دراومد، انجام بده.☺️
قبل از هر حرفی بگم که صِرف ضعف، سختی کار، گرما و... مجوز براى ترک روزه نیست.🤷♂️
💮 اگه میتونین، باید کار رو در ماه رمضان #تعطیل کنین.
💮 ساعتهای کاریتون رو #کمتر کنین.
💮اگه امکانش هست، کار رو به زمان #بعد_از_افطار (شب تا صبح) موکول کنین و روزها استراحت کنین.
💮 در صورت امکان، برای امرار معاشتون #قرض کنین و بعداً #پرداخت کنین.
❌ اگه نتونستین هیچکدوم از روشها رو انجام بدین، یکی از کارهای زیر رو انجام بدین: 👇👇
🅰️ باید نیت روزه کنین و روزه بگیرین؛ در طول روز، هر زمان که بهخاطر کارکردن دچار ضعف #شدید و#غیرقابلتحمل شدین (درحد مردن🤭)، به مقدار #ضرورت و رفع نیاز، غذا یا آب استفاده کنین و تا مغرب #امساک کنین. بعد از ماه رمضان، روزهها رو #قضا کنین.
🅱️ روزه بگیرین و میتونین صبح 23کیلومتر به #مسافرت برین، روزه رو باطل کنین و برگردین. بعد روزه رو #قضا کنین.
نکته یک: در این مورد، یک ماه کامل این کار رو نکنین؛ چون ممکنه کثیرالسفر بشین. باید ببینین نظر مرجعتون در این مورد چیه.
نکته دو: افرادی که طبق نظر مرجعشون کثیرالسفر هستن، شاید نتونن این سفرها رو برن. این رو باید از دفتر مرجعشون بپرسن.
🌹أللّهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمًَدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُم🌹
📚احکام کاربردی
https://eitaa.com/fatemi222/6617