✔️ اوّلین وظیفهی شیعه در عصر غیبت نسبتبه وجود مقدّس امام عصرارواحنافداه کسب معرفت و شناخت نسبتبه آن حضرت است.
↩️ خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: وَ وَصّیٰ بِهٰا اِبْرٰاهِیمُ بَنِیهِ وَ یَعْقُوبُ یٰا بَنِیَّ اِنَّ اللّٰهَ اصْطَفىٰ لَکُمُ الدِّینَ فَلا تَمُوتُنَّ اِلّٰا وَ اَنْتُمْ مُسْلِمُونَ:و ابراهیم و یعقوب به فرزندان خود وصیّت کردند که ای فرزندان من! خداوند این آیین پاک را براى شما برگزیده است؛ پس جز در حالی که مسلمان باشید از دنیا نروید. تحقّق این توصیه زمانی امکانپذیر است که انسان به معرفت امام عصر خویش راه یافته باشد.این مطلب از حدیثی از پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) که در کتب حدیثی شیعه و اهلسنّت مکرّر ذکر شده است، استنباط میشود. آن حضرت فرمودند: مَنْ مٰاتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ اِمٰامَ زَمٰانِهِ مٰاتَ مِیتَـﺔً جٰاهِلِیّـَﺔً:هرکس بمیرد درحالیکه امام زمان خود را نشناسد، همچون مردم دوران جاهلیت از دنیا رفته است.
↩️ پس اگر بخواهیم مسلمان بمیریم و در قیامت مسلمان محشور شویم و در صف امّت رَسُولِاللهِ صلی الله علیه و آله و سلّم قرار گیریم، باید نسبتبه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شناخت و معرفت پیدا کنیم. همچنین امام باقر علیه السلام فرمودهاند: مَنْ مٰاتَ وَ لَیْسَ لَهُ اِمٰامٌ فَمَوْتُهُ مِیتَـةٌ جٰاهِلِیَّـﺔٌ وَ لٰا یُعْذَرُ النّٰاسُ حَتّىٰ یَعْرِفُوا اِمٰامَهُمْ وَ مَنْ مٰاتَ وَ هُوَ عٰارِفٌ لِاِمٰامِهِ لٰا یَضُرُّهُ تَقَدُّمُ هـٰذَا الْاَمْرِ اَوْ تَأخُّرُهُ وَ مَنْ مٰاتَ عٰارِفاً لِاِمٰامِهِ کٰانَ کَمَنْ هُوَ مَعَ الْقٰائِمِ فِی فُسْطٰاطِهِ:هرکس بمیرد درحالیکه امامی نداشته باشد، مرگ او چون مردن مردم دوران جاهلیت است و هرگز عذر و بهانهی مردم پذیرفته نمیشود و مسؤولیّت از ایشان سلب نمیگردد مگر آنکه امام خود را بشناسند و کسى که بمیرد درحالیکه عارف به امام خویش است، دیر و زود شدن ظهور امام زیانى به او نمیرساند و کسى که از دنیا برود درحالیکه به معرفت امام خویش راه یافته باشد، همانند کسى است که با قائم(علیه السلام) در خیمهی او بوده است.
↩️ کسی که به معرفت امام راه یابد، حالِ او در غیبت و ظهور یکی است؛ زیرا میداند محال است زمین از حجّتخدا خالی شود. لذا همواره امام را حاضر میداند و توجّه دارد که حجّتخدا دربین ماست و اگر امام را نمیبینیم یا میبینیم و نمیشناسیم، ناشی از این است که خود ما در پردهی غیبت به سر میبریم.
↩️ حضرت اباعبداللهالحسین(علیه السلام) فرمودند: اَیُّهَا النّٰاسُ! اِنَّ اللّٰهَ عَزَّ وَ جَلَّ ذِکْرُهُ مٰا خَلَقَ الْعِبٰادَ اِلّٰا لِیَعْرِفُوهُ فَاِذٰا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ فَاِذٰا عَبَدُوهُ اسْتَغْنَوْا بِعِبٰادَتِهِ عَنْ عِبٰادَةِ مٰا سِوٰاهُ؛ فَقٰالَ لَهُ رَجُلٌ: یَابْنَ رَسُولِاللّٰهِ! بِاَبِی اَنْتَ وَ اُمِّی فَمٰا مَعْرِفَـﺔُ اللّٰهِ؟ قٰالَ: مَعْرِفَـﺔُ اَهْلِ کُلِّ زَمٰانٍ اِمٰامَهُمُ الَّذِی یَجِبُ عَلَیْهِمْ طٰاعَتُهُ: ای مردم! خداوند متعال خلایق را نیافرید مگر برای اینکه او را بشناسند. پس وقتى خدا را شناختند، او را مىپرستند و وقتى او را پرستیدند و بندهی او شدند، از پرستش دیگران دست میکشند. سپس مردى عرض کرد: ای پسر رسولخدا! پدر و مادرم به فدایت، معناى معرفت و شناخت خدا چیست؟ فرمودند: معرفت و شناخت اهل هر زمانى نسبتبه امام زمان خود که اطاعت از او بر آنها واجب است.
↩️ ولیّ خدا آیینهی تمامنمای اسماء و صفات الهی است؛ لذا کسی که به ولیّ خدا بنگرد، خدا را خواهد دید. در زیارت جامعهی کبیره خطاب به ائمّه: میخوانیم: وَ مَنْ قَصَدَهُ تَوَجَّهَ اِلَیْکُمْ:و کسی که خداوند متعال را قصد کند، بهسمت شما (اهلبیت) توجّه خواهد کرد. پس راه نیل به دریای توحید، معرفت امام است.
↩️ شرط قبولی طاعات و عبادات ولایت است و لازمهی ولایت، معرفت ولیّ خداست. پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرمایند: فَوَ الَّذِی نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِیَدِهِ لٰا یَنْفَعُ عَبْداً عَمَلُهُ اِلّٰا بِمَعْرِفَتِنٰا وَ وَلٰایَتِنٰا:سوگند به خدایی که جان محمّد در دست اوست، عمل هیچ بندهای به او سودی نخواهد بخشید مگر از رهگذر معرفت و پذیرش ولایت ما. واضح است که پیامبر معصوم خدا برای اثبات درستی سخنان خود نیازی به سوگند یاد کردن ندارد. ابراز شدّت اهمّیّت و تأکید بر این امر است که رَسُولِاللهِ صلی الله علیه و آله و سلّم را به سوگند خوردن وامیدارد؛ زیرا معرفت و ولایت امام از اصلیترین ارکان ایمان به شمار میآید.
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
📕شراب طهور ( سلوک در صراط مستقیم عرفان ):
✔️ اثری عمیق، لطیف و راهگشا برای مشتاقان جوار و طالبان دیدار حضرت دوست.
شراب طهور با یک پیشگفتار آغاز می شود و حاوی شش فصل با عناوین کلیّات، در آستانه ى سلوک، بنیادهاى حیات و سلوک عرفانى، روحیّات عرفانى، پایه هاى اصلى سلوک و آداب سلوک است و با بهره جستن وافر از قرآن کریم و سخنان معصومین علیهم السّلام، به زبانی ساده و روشن، سالکان الی الله را با شیوه ای درست و نتیجه بخش راه سپردن در صراط مستقیم عرفان، که با زندگی انسان معاصر نیز کاملا سازگار است، آشنا می سازد.
#تأليفات_استاد #شراب_طهور
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
⁉️ پرسش: چه كنیم تا خداوند پذیرای ما و اعمال ما باشد؟
✔️پاسخ: خدا و خوبان خدا تنها كسى را به خود راه و در جوار خويش جاى مىدهند كه در قلبش متاع محبّت باشد. چنانكه در قرآن كريم در داستان حضرت يوسف عليه السلام آمده است كه بعد از اينكه پيمانهى زرّين يوسف عليه السلام كه فرمانروا و عزيز مصر شده بود، در بار بنيامين، كه برادر تنى او بود، پيدا شد و ديگر برادران از يوسف عليه السلام خواستند يكى از آنها را به جاى بنيامين بازداشت كند و در مصر نگهدارد، يوسف عليه السلام در پاسخ فرمود:
مَعاذَ اللهِ اَن نَأخُذَ اِلّا مَن وَجَدنا مَتاعَنا عِندَهُ: پناه بر خدا كه جز كسى را كه متاعمان را نزد او يافتهايم، بگيريم.
↩️ خدا و اولياى خدا تنها كسى را مىگيرند و نزد خود نگه مىدارند كه متاع محبّت خويش را در وجود او بيابند.
✍️ مهدی طیّب، #شراب_طهور، ص ١٢١
📕 #پرسش_و_پاسخ_هاي_شراب_طهور ١٢٦
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
🌱بند هفتم: وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ رَصَدَنِی فِیهِ أَعْدَائِی لِهَتْکِی
فَصَرَفْتَ کَیْدَهُمْ عَنِّی
وَ لَمْ تُعِنْهُمْ عَلَى فَضِیحَتِی
کَأَنِّی لَکَ وَلِیٌّ فَنَصَرْتَنِی
وَ إِلَى مَتَى یَا رَبِّ أَعْصِی فَتُمْهِلَنِی
وَ طَالَ مَا عَصَیْتُکَ فَلَمْ تُؤَاخِذْنِی
وَ سَأَلْتُکَ عَلَى سُوءِ فِعْلِی فَأَعْطَیْتَنِی
فَأَیُّ شُکْرٍ یَقُومُ عِنْدَکَ بِنِعْمَهٍ مِنْ نِعَمِکَ عَلَیَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
✨بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم از هر گناهی که دشمنانم با آن درپی آبروریزی من بودند و تو نقشه ی آنها را از من برگرداندی و کمکشان نکردی که مرا مفتضح کنند؛ گویا من دوست توام که مرا یاری کردی .
✨پروردگارا، تا کی معصیت کنم تو را و تو مهلتم دهی؟! چقدر معصیت کردنم طولانی شده و تو مؤاخذه ام نکرده ای و با وجود بدیِ کردارم از تو درخواست کردم و تو عطا نمودی؟!
✨پس کدام شکر است که بتواند در برابر حتی یکی از نعمت هایت قرار گیرد؟
پس بر محمد و آل محمد درود فرست و اینگونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
#استغفار
✅ @OstadMahdiTayyeb
💠 روایتي در عظمت زیارت عبدالعظیمحسنی رضی الله عنه
✔️ در بعضی از احادیث نقل شده است که هرکس مرقد مطهّر عبدالعظیمحسنی را در #ری زیارت کند؛ بهشت بر او واجب میشود.
↩️ یکی از اهالی ری خدمت امام هادی علیه السلام در سرّمن رأی می رسد، حضرت از او میپرسند: از کجا به سامرا آمده ای؟ عرض می کند، يابن رسول الله، کربلا به زیارت جدّ بزرگوار شما اباعبدالله الحسین علیه السلام مشرّف شده بودم؛ حضرت به او می فرمایند « اَما لَوْ اَنَّكَ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظِيمِ عِنْدَكُمْ لَكُنْتَ كَمَنْ زارَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِما» ( ابنقولویه، کاملالزیارات، ص 324)
اگر تو قبر عبدالعظیم را که در نزد شماست، زیارت کرده بودی همچون کسی بودی که حسینبنعلی صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِما را زیارت کرده است یا به زیارت مرقد مطهّر او شرفیاب شده است؛ بنابراین جمله ی #امام_هادی علیه السلام بیانگر عظمت منزلت این بزرگوار است؛ زیارت قبر او بسیار عظیم است.
↩️اگر انسان تمام روایات خیره کننده و حیرت آفرینی که در اجر زیارت اباعبدالله الحسین علیه السلام است را بخواند؛ خواهد دانست که #زیارت عبدالعظیمحسنی چقدر عظیم است و زیارت قبر او به مثابه زیارت قبر اباعبدالله الحسین علیه السلام است.
✔️این شخصیّت بزرگوار در روز چهارم ربیع الثّانی به دنیا آمد. امیدوارم این نعمت بسیار گرانبها را قدر بدانیم.
🎤 استاد مهدی طیب
#حضرت_عبدالعظیم
✅ @OstadMahdiTayyeb
💠 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ
قَدَّمْتُ إِلَیْکَ فِیهِ تَوْبَتِی
ثُمَّ وَاجَهْتُ بِتَکَرُّمِ قَسَمِی بِکَ
وَ أَشْهَدْتُ عَلَى نَفْسِی بِذَلِکَ أَوْلِیَاءَکَ مِنْ عِبَادِکَ أَنِّی غَیْرُ عَائِدٍ إِلَى مَعْصِیَتِکَ
فَلَمَّا قَصَدَنِی بِکَیْدِهِ الشَّیْطَانُ
وَ مَالَ بِی إِلَیْهِ الْخِذْلَانُ
وَ دَعَتْنِی نَفْسِی إِلَى الْعِصْیَانِ
اسْتَتَرْتُ حَیَاءً مِنْ عِبَادِکَ
جُرْأَهً مِنِّی عَلَیْکَ
وَ أَنَا أَعْلَمُ أَنَّهُ لَا یَکُنُّنِی مِنْکَ سِتْرٌ
وَ لَا بَابٌ وَ لَا یَحْجُبُ نَظَرَکَ إِلَیَّ حِجَابٌ
فَخَالَفْتُکَ فِی الْمَعْصِیَهِ إِلَى مَا نَهَیْتَنِی عَنْهُ
ثُمَّ کَشَفْتَ السِّتْرَ عَنِّی وَ سَاوَیْتُ أَوْلِیَاءَکَ
کَأَنِّی لَمْ أَزَلْ لَکَ طَائِعاً وَ إِلَى أَمْرِکَ مُسَارِعاً وَ مِنْ وَعِیدِکَ فَازِعاً
فَلُبِّسْتُ عَلَى عِبَادِکَ
وَ لَا یَعْرِفُ بِسِیرَتِی غَیْرُکَ
فَلَمْ تُسَمِّنِی بِغَیْرِسِمَتِهِمْ
بَلْ أَسْبَغْتَ عَلَیَّ مِثْلَ نِعَمِهِمْ
ثُمَّ فَضَّلْتَنِی فِی ذَلِکَ عَلَیْهِمْ
حَتَّى کَأَنِّی عِنْدَکَ فِی دَرَجَتِهِمْ
وَ مَا ذَلِکَ إِلَّا بِحِلْمِکَ وَ فَضْلِ نِعْمَتِکَ
فَلَکَ الْحَمْدُ مَوْلَایَ فَأَسْأَلُکَ یَا اللَّهُ کَمَا سَتَرْتَهُ عَلَیَّ فِی الدُّنْیَا أَنْ لَا تَفْضَحَنِی بِهِ فِی الْقِیَامَهِ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.
✨ بند هشتم: بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم از هر گناهی که در آن توبه ی خویش را تقدیم به تو کردم، سپس مواجه شدم با کرامت و قسم یاد کردنم به تو و اولیاءت را از میان بندگان بر خود شاهد گرفتم که دیگر به سوی معصیت باز نمیگردم ولی آنگاه که شیطان با کید و حیله اش مرا هدف گرفت و خواری و بیچارگیم مرا به سوی آن کشانید و نفسم مرا به سمت آن معصیت خواند، خود را به جهت حیا از بندگانت مخفی ساختم. و این، از گستاخی من نسبت به تو بود در حالی که میدانم هیچ پرده و بابی مرا ازتو پنهان نمیکند و هیچ حجابی نظر تو را از من نمی پوشاند.
پس تو را مخالفت کرده و به آنچه مرا از آن نهی کرده بودی مبادرت نمودم ، سپس پرده را کنار زده و خود را با اولیاءت قرار دادم، گویا همیشه مطیع تو بوده و به سوی اوامرت شتابان و از تهدیدهایت هراسان بوده ام.
ظاهرم را آنگونه آراستم که بر بندگانت مشتبه شد، درحالی که غیر از تو از درون من آگاه نبود، تو نیز مرا جز آنگونه که آنها مرا میشناختند معرفی نکردی، بلکه حتی نعمتهایی را که به آنها میدادی به من هم عطا کردی. سپس مرا به آنها برتری دادی، گویا نزد تو، همرتبه آنها هستم اینها همه نیست مگربه واسطه ی حلم و بردباری تو و نعمت فراوان تو بر من. پس حمد و سپاس ازان توست ای مولای من ! از تو درخواست میکنم ای خدا! همانطوری که اینگونه گناه را دردنیا مستور و پنهان ساختی، در قیامت نیز مرا رسوا نکنی ای بهترین رحم کنندگان!
#استغفار_هفتاد_بندی_امیرالمومنین_علیه_السلام ٨
✅ @OstadMahdiTayyeb
📕مصباح الهدى، در نگرش و روش عرفانی اهل محبّت و ولاء
حاوی چکیده ی مطالبی که استاد مهدي طيب، طیّ قریب ۲۰ سال، از محضر عارف بزرگ معاصر شیعی، مرحوم حاج میرزا محمّد اسماعیل خان احمد دولابی، استفاده نموده و اولین مجلّد آن را ذیل قریب ۸۰ عنوان، که در برگیرنده ی اساسی ترین موضوعات در شناخت جهان بینی عرفانی شیعه و نحوه ی سلوک الی االله به شیوه اهل محبّت و جذبه است، تنظیم و دسته بندی کرده اند.
🔗شیوهای که رعایت آن میتواند سبب گردد مطالعهی این مجموعه بیشترین بهره را در سیر الی الله و طی طریق کمال نصیب خواننده سازد، مطالعهی مکرّر هر نکته است، به نحوی که هم معانی عمیقتر عبارات درک شود و هم آموزههای مزبور در دل و جان نفوذ کند و جزئی از وجود مطالعه کننده شود؛ زیرا به فرمودهی خود ایشان [حاج محمد اسماعیل دولابی] مشکل ما در ندانستن نیست، کمبود و کاستی ما در باور و یقین است و راه نیل به یقین و باور، تکرار و تلقین به خویش است .
↩️ لذا باید از سریع خواندن کتاب با هدف تمام کردن آن جدّاً پرهیز نمود. جا دارد خوانندهی طالب کمال، پس از یک بار مطالعهی دقیق تمام کتاب، به منظور دستیابی به یک تلقّی کلّی از مجموعهی مطالب، چند فراز از هر مبحث را با تأمّل و دقّت مطالعه کرده و در مورد مفاهیم آن به تفکّر و اندیشه بپردازد و این کار را در مورد همین فرازها، روز بعد و روزهای بعد، تا ده روز و حتّی چهل روز، تکرار کند، به نحوی که کاملاً بر جان و روح و قلب و فکر وی بنشیند. پس از آن، چند فراز دیگر از کتاب را به همین ترتیب مورد مطالعه قرار دهد.
✍️ استاد مهدی طیب
#تأليفات_استاد #مصباح_الهدی
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com