🟢امام خمینی و فقه سنتی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#امام_خمینی(ره) به عنوان فقیهی برجسته که معتقد بود #فقه برنامه عملی اداره انسان از مهد تا لحد است، ضمن ناکافی دانستن روش اجتهادی متعارف، تخطی و انحراف از فقه سنتی یا به تعبیر دیگر «فقه جواهری» را جایز نمیدانست. و به هر مناسبتی اخطارهای لازم را در این خصوص بیان میکردند.
به عنوان نمونه، در وصیتنامه سیاسی الهی خود ضمن آنکه فقه را به عنوان «دریایی بیپایان» و «مایه افتخار» مذهب جعفری میداند، در توصیهای کلی به همه ملتهای مسلمان میفرماید:
«با كمال جِد و عجز از ملتهاى مسلمان مىخواهم كه ... از فقه سنتى كه بيانگر مكتب رسالت و امامت است و ضامن رشد و عظمت ملتها است، چه احكام اوليه و چه ثانويه كه هر دو مكتب فقه اسلامى است، ذرهاى منحرف نشوند و به وسواس خناسان معاند با حق و مذهب گوش فرا ندهند و بدانند قدمى انحرافى، مقدمه سقوط مذهب و احكام اسلامى و حكومت عدل الهى است.»
همچنین در بند ط وصیتنامه که مخاطب اصلی آن عالمان دینی و متصدیان برنامههای حوزههای علمیه است چنین میفرماید:
«لازم است علما و مدرسين محترم نگذارند در درسهايى كه مربوط به فقاهت است و حوزههاى فقهى و اصولى از طريقه مشايخ معظم كه تنها راه براى حفظ فقه اسلامى است منحرف شوند، و كوشش نمايند كه هر روز بر دقتها و بحث و نظرها و ابتكار و تحقيقها افزوده شود؛ و فقه سنتى كه ارث سلف صالح است و انحراف از آن سست شدن اركان تحقيق و تدقيق است، محفوظ بماند و تحقيقات بر تحقيقات اضافه گردد.»
#حوزه_علمیه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢هدیهای قرآنی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹قرآن کریم در آیه ۶۲ سوره توبه در بیان ویژگیهای افراد دورو، فریبکار و منافق میفرماید:
يَحْلِفُونَ بِاللَّهِ لَكُمْ لِيُرْضُوكُمْ وَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ أَحَقُّ أَنْ يُرْضُوهُ إِنْ كانُوا مُؤْمِنين؛
(منافقان) به هدف خشنود کردن شما مؤمنان، به نام خدا سوگند میخورند؛ در صورتی که اگر ایمان داشتند سزاوارتر این بود که خدا و رسول را از خود خشنود کنند.»
🔸دو درس اجتماعی بزرگ این آیه برای مؤمنان این است که:
اولاً، فریب مقدسبازیها و مقدسمآبیها را نباید خورد؛ چرا که مقدسات غالباً دستاویز افراد نامقدس زیرک و حیلهگر قرار میگیرند.
ثانیاً، ملاک همدلی و همراهی اجتماعی با دیگران، باید پیروی آنان از دستورات خدای متعال و پیامبر اکرم(ص) باشد و نه «اطاعتنمایی» فریبکارانه آنان.
#قرآن
#نفاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢لزوم تأسیس مراکز مشاوره فلسفی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸بسیاری از مشکلات روحی و روانی، به ویژه در دنیای مدرن، ریشه در گرههای فکری و مسائل فلسفی دارند. عدم آگاهی از فلسفه آفرینش، ابهام در معنای زندگی، سؤال درباره نظام احسن، سؤال و ابهام درباره علم و قدرت و حکمت و خیرخواهی خداوند، شبهات ناظر به حیات ابدی و جاودانه و امثال آن از سنخ پرسشهای فلسفیاند که نداشتن پاسخی روشن برای آنها موجب دلهره و اضطراب و پرخاشگری و يأس و ناامیدی و گوشهنشینی و انزوا میشود و حتی ممکن است فرد را تا مرز خودکشی بکشاند.
🔹روشن است که هرگز یک روانشناس یا رواندرمانگر نمیتواند چنین پرسشهایی را پاسخ دهد. با تجویز داروهای آرامبخش و خوابآور و توصیه به ارتباطات اجتماعی و تفریح و تنظیم اوقات فراغت و امثال آن نمیتوان چنین گرههایی را باز کرد و چنان معضلاتی را برطرف نمود. پاسخ به این پرسشها فقط از عهده فیلسوفان و متکلمان واقعگرا و الهی برمیآید.
🔻به هر حال، با توجه به گستردگی چنین مسائلی در دنیای جدید، معتقدم فیلسوفان الهی به ویژه فیلسوفان حکمت متعالیه باید از لاک مباحث انتزاعی و صرفاً نظری خارج شده و با امتداد مباحث فلسفی تا سطح نیازها و تقاضاهای اجتماعی، برنامههایی مشخص برای پاسخ به پرسشهای فلسفی و گرههای فکری و نظری مردم به ویژه جوانان و نوجوانان داشته باشند.
پیشنهاد میشود سازو کار تأسیس مراکز مشاوره فلسفی توسط مراکز فلسفی اصیل و قویم کشور به ویژه مجمع عالی حکمت اسلامی، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) و موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران طراحی شود. پیشنیاز تأسیس چنین مراکزی تهیه دورههای آموزشی خاص برای متخصصان فلسفه و آگاهسازی آنان نسبت به روشهای مشاوره و درمان است.
#فلسفه
#مشاوره
#فلسفه_کاربردی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢توجه به علایق پژوهشی پژوهشگران در سیره مدیریتی علامه مصباح یزدی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸علامه مصباح یزدی از معدود اندیشمندان و مدیران حوزه علم و پژوهش بود که توجه ویژهای به سنخ روانی افراد و ذوق و سلیقه شخصی پژوهشگران در مأموریتهای پژوهشی داشتند. به همین دلیل، معتقدم که مجموعه تحت مدیریت ایشان ضمن داشتن هدفمندترین برنامههای آموزشی و پژوهشی، اهتمامی بیبدیل به سلایق و علایق آموزشی و پژوهشی دانشپژوهان و محققان و اعضای هیئت علمی میورزید. نوعی آزادی عمل در فعالیتهای پژوهشی پژوهشگران و اعضای هیئت علمی حکمرفا بود که این بنده در هیچ جای دیگری مثل آن سراغ ندارم.
🔻ایشان ضمن تأکید بر اینکه مراکز پژوهشی لازم است توجهی توأمان به پژوهشهای کاربردی و بنیادی داشته باشند، توجه به سنخ روانی افراد و علایق پژوهشی آنان را نیز لازم میدانست و میفرمود:
«حوصله اشخاص مختلف است؛ بعضیها هستند که حوصله کارهای درازمدت و طولانی را ندارند. اصلاً ساختار ذهنیشان اینگونه است. بعضیها هم هستند که حوصله دارند از صبح تا شب بنشینند و کتاب مطالعه کنند، آن هم نه یک سال، دو سال بلکه ده سال و بیست سال! خسته هم نمیشوند. ما در خود مؤسسه افرادی را داریم که اگر سی سال در یک اتاقی مشغول کار باشند خسته نمیشوند. کسانی را هم داریم که اگر یک کاری یک ماه وقت بخواهد دلشان میخواهد که اگر بشود یک هفتهایاش کنند. حوصله کارهای درازمدت را ندارند و میخواهند زود به نتیجه برسند. ... باید سعی کرد آن کسانی که حوصله کارهای درازمدت را دارند اینها به کارهای بنیادی بپردازند که غالباً برنامههای درازمدت است. دیگران هم کمیابیش به کارهایی که جنبه کاربردی دارد بپردازند.»
#پژوهش
#علامه_مصباح
#مدیریت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢توصیه امام جواد(ع) به کتمان «ایدهها» پیش از نهایی شدن
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#امام_جواد علیه السلام در حکمتی کوتاه میفرماید:
«إِظْهَارُ الشَّيْءِ قَبْلَ أَنْ يُسْتَحْكَمَ مَفْسَدَةٌ لَه؛ اظهار چیزی پیش از آنکه قطعی شود، موجب تباهی آن میشود.»
🔸این حکمت همانطور که در مسائل کلان اجتماعی و نظامی و اقتصادی از راهبردیترین توصیهها به شمار میرود، در مسائل فردی و برنامههای شخصی هم صدق میکند.
🔹به هر حال، جامعه انسانی، هرگز جامعهای معصوم نبوده و نخواهد بود. بلکه همه جوامع، با اختلاف در درجه، مشحون از رذیلتهایی چون حسادت و بدخواهی و سودجویی و فرصتطلبی و کینهتوزی و دشمنیاند. هر کدام از این رذایل به تنهایی کافی است که پیش از پخته شدن و قطعی شدن برنامهها و ایدهها و ...، مانعتراشی و مشکلتراشیهایی را ایجاد کند و اجازه تحقق آن برنامه و عملی شدن آن ایدهها را ندهد.
🔻مباحث مرتبط با این موضوع در همین کانال
( https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/2228 )
#کتمان
#ایده
#اخلاق_اجتماعی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸آسیب خطرناک مجلس از نگاه رهبر حکیم انقلاب
🔹رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در تاریخ ۶ خرداد ۱۴۰۰ خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرمودند:
🔸«عزیزان من! مجلس شورای اسلامی به طبیعت حال یک آسیبهایی دارد ... این آسیبها را بشناسید و خودتان را از این آسیبها دور نگه دارید؛ خطرناک است؛ ...
🔹یکی از آسیبها این است که نماینده از اوّلی که وارد مجلس میشود، نقشهی رسیدن به فلان پستِ مثلاً اجرائی را در سر خودش بپروراند -که وزیر بشود، مدیر بشود، فلان [مسئول] بشود- نه، این وظیفهی نمایندگی بسیار مهم است.
🔻اگر انسان برای خدا کار بکند و درست کار بکند، از وظایف اجرائی اهمّیّتش بیشتر است، یا لااقل در مواردی به قدر آنها اهمّیّت دارد.
🔹این جور نباشد که ما تا وارد مجلس شدیم، به فکر بیفتیم که خب حالا چه کار کنیم که مثلاً در مرحلهی بعد یا در فلان دولت به فلان پست [برسیم]؛ اینها آسیبها است، مجلس از این قبیل آسیبها دارد.
🔸عزیزان من! مراقب باشید؛ شما هنوز اوّل کارتان است بحمدالله، تازه وارد شدهاید و این آسیبها انشاءالله به سراغ شما نیامده و نخواهد آمد [امّا] مراقب باشید.
🔻در این زمینه بایستی هیئت نظارت فعّال باشد؛ هیئت نظارتی که نظارت [دارد] بر رفتار نمایندگان بایستی در این زمینه فعّال باشد؛
🔻امّا بیش از نظارت، آن تقوای درونیِ خود شما و مراقبتهای درونی خود شما است که میتواند کارآمد باشد و شما را از این آسیبها محفوظ بدارد.»
#مجلس
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢«نماز جمعه» در وصیتنامه امام خمینی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#امام_خمینی(ره) در مقدمه وصیتنامه سیاسی الهی خود درباره نماز جمعه و اهمیت و جایگاه آن خطاب به ملت مسلمان میفرماید:
«با كمال جِد و عجز از ملتهاى مسلمان مىخواهم كه ... از نماز جمعه و جماعت كه بيانگر سياسى نماز است هرگز غفلت نكنند، كه اين نماز جمعه از بزرگترين عنايات حق تعالى بر جمهورى اسلامى ايران است.»
#نمازجمعه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢اولویتهای علوم انسانی اسلامی در نقشه جامع علمی کشور
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#نقشه_جامع_علمی کشور در اواخر دهه هشتاد طی جلسات متعددی (۱۶ جلسه) در شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر سال ۱۳۸۹ به تصویب رسید و برای اجرا ابلاغ شد. در این نقشه وضعیت مطلوب علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در افق سال ۱۴۰۴ ترسیم شده است. اولویتهای حوزههای مختلف علمی و فناوری در سه سطح الف، ب و ج ترسیم شده است. پاسخ به این سؤال که در ماههای آخر افق ترسیم شده در این نقشه، تا چه میزان در دستیابی به اهداف آن موفق بودهایم، نیازمند بررسی دقیق و مستند است.
در عین حال معتقدم اولویتهای علمی ترسیم شده در این نقشه دست کم در حوزه #علوم_انسانی و معارف اسلامی هنوز هم (که در پایان این برنامه هستیم) از حالت اولویت خارج نشدهاند! و تا رسیدن به نقطه رضایتبخشی در این موضوعات فاصله بسیار زیادی داریم.
🔻اولویتهای الف ترسیم شده در نقشه جامع علمی در حوزه «علوم انسانی و معارف اسلامی» عبارتند از:
1.مطالعات قـرآن و حـديث؛
2.كـلام اسـلامی؛
3.فقـه تخصصی؛
4.اقتصاد، جامعهشناسی، علوم سیاسی، حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و مدیریت مبتنی بر مبانی اسلامی؛
5.فلسفههای مضـاف متكی بر حكمت اسـلامی؛
6.فلسـفه ولايـت و امامـت؛
7.اخـلاق كاربردی و حرفهای اسـلامی؛
8.سیاستگذاری و مدیریت علم، فناوری و فرهنگ؛
9.زبان فارسی در مقام زبان علم
🔻و اولویتهای ب نیز عبارتند از:
1.اخلاق اسلامی و مطالعات بینرشتهای آن؛
2.الهيـأت؛
3.عرفـان اســلامی؛
4.فلســفه؛
5.غــربشناســی انتقــادی؛
6.كــارآفر ينی و مهارتافزایی؛
7.تاریخ اسلام و ایران و انقلاب اسلامی؛
8.مطالعـات زنان و خانواده مبتنی بر مبانی اسلامی؛
9.تاریخ علم (با رویکرد تاریخ اسلام و ایران)
10.جغرافیای سیاسی
🔸هر چند در ده سال گذشته فعالیتهای خوبی در تکتک این موضوعات صورت گرفته است؛ اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیار زیادی داریم. اساساً در برخی از این موضوعات، نه در حوزههای علمیه و نه در دانشگاهها، هیچ اقدام قابل ذکری انجام نگرفته است!
🔹معتقدم اهمیت نظارت بر حسن اجرای آییننامهها و اسناد بالادستی در همه حوزهها به ویژه حوزه علم و فناوری، به مراتب بیشتر از اهمیت تدوین و تصویب آنها است.
#حوزه_علمیه
#دانشگاه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 مسؤولیت واجب یا حج مستحب؟!!
📝 لزوم تشخیص وظیفه
📝 خاطرهای مهم از علامه مصباح یزدی
🖋 استاد احمدحسین شریفی؛ رئیس دانشگاه قم
🔸 سال ۱۳۹۰ که برای چهارمین بار قصد سفر عمره داشتم (آن زمان افزون بر عضویت در هیئتعلمی و اشتغالات آموزشی و پژوهشی، مسئولیت معاونت پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را هم بر عهده داشتم) برای خداحافظی خدمت حضرت علامه مصباح رسیدم.
❗️ایشان بعد از سکوتی تقریباً یکدقیقهای(!) فرمودند: «خداوند به شما توفیقات زیادی داده است؛ ازجمله اینکه خیلی راحت میتوانید وظیفه و اولویت زندگی خود را تشخیص دهید! اما من برای آنکه در میان واجبات متعددی که بر عهده خود احساس میکنم، اولویتبندی کنم، بعضاً ساعتها فکر میکنم. حال اگر در آنجا حالی دست داد، مرا هم دعا کنید تا خداوند قدرت تشخیص وظیفه را به من بدهد!»
♨️ منظور ایشان را فهمیدم. آری هریک از ما #واجبات اجتماعی و علمی و فرهنگی و سیاسی فراوانی بر عهده داریم؛ با وجود اینها، آیا نوبت به انجام چندباره مستحباتی مثل عمره، آنهم در اوقات اشتغال به کارهای لازم و یا نوبت به سفرهای دوم و سوم و... به حج و امثال آن میرسد؟!
🔻 اما همه مقدمات سفر فراهم شده بود و کمتر از ۱۲ ساعت دیگر باید بهسوی مدینه منوره پرواز میکردم. در عینحال، سخنان ایشان آرامشم را ربوده بود، بدینروی بعد از انجام اعمال عمره، به بعثه مقام معظم رهبری رفتم و درخواست بازگشت سریعتر به ایران را کردم و نهایتاً توانستم چند روز زودتر با کاروانی از اصفهان به وطن برگردم، و البته این #آخرین_سفر_عمره بنده بود.
✅ باید یکی از دعاهای همیشگیمان این باشد که خدایا! توفیق تشخیص وظیفه و عمل به آن را به ما عطا کن. در دعای ابوحمزه ثمالی میخوانیم: «وَ أَلْهِمْنِی الْخَیرَ وَ الْعَمَلَ بِه؛ خدایا کار خیر و عمل به آن را به من الهام کن!»
📗بر مدار حق؛ توصیفی از سلوک علمی و عملی آیتالله مصباح یزدی، احمدحسین شریفی، ص۳۷-۳۸
#تشخیص_وظیفه
#حج_مستحب
#اولویت_روحانیون_مسؤول
📲 نگرشها و دغدغههای حوزه و روحانیت👇🏻
@Manahejj
🟢رئيس جمهور و اسناد بالادستی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸علیرغم همه دروغپراکنیهای دشمنان، حقیقت آن است که روش حکمرانی در جمهوری اسلامی و نظام مردمسالاری دینی، یکی از کاملترین و جامعترین روشهای «حکمرانی مردمی» بوده و هست.
دو روش عمده حکمرانی در طول ۴۶ سال گذشته که در حکمرانی اسلامی مورد توجه بوده است عبارتند از:
یک. «بهرهگیری از خِرد و تجربهی جمعی»
دو. «به کار گرفتن فکرها و زبانها و بازوهای کارآمد و گامهای استوار آحاد مردم».
🔹یکی از نتایج و محصولات این نوع حکمرانی، تهیه، تدوین و تصویب اسناد بالادستی فراوانی برای بخشهای مختلف حاکمیت بوده است. تهیه این اسناد محصول کارهای سنگین و طاقتفرسای جمعی و بهرهگیری از «خرد نخبگانی» با لحاظ اقتضائات مکانی و زمانی و با نگاه به افق متعالی انقلاب اسلامی یعنی فردسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی اسلامی بوده است. اسنادی مثل
1.سند چشمانداز،
2.بیانیه گام دوم انقلاب،
3.سند دانشگاه اسلامی،
4.نقشه جامع علمی کشور،
5.سند آمایش سرزمینی همراه با برشهای استانی آن،
6.قوانین برنامههای پنجساله توسعه (الان قانون برنامه هفتم)
7.سند تحول بنیادین آموزش و پرورش،
8.سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف جمعیت، خانواده، محیط زیست، منابع طبیعی، منابع آب، کشاورزی، توسعه دریامحور، حمل و نقل، بهداشت و درمان، سلامت، امنیت غذایی، علم و فناوری، مسکن و شهرسازی، پدافند غیرعامل، اصلاح الگوی مصرف، معدن، انرژی، نظام اداری، امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و ارتباطات (افتا)، ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران و دهها سند بالادستی دیگر،
🔻بر این اساس رئيس جمهور در جمهوری اسلامی، نمیتواند خودسرانه، دگم و فارغ از مجموعه گرانسنگ اسناد بالادستی نظام عمل کند. او نه تنها باید این اسناد را قبول داشته باشد؛ بلکه باید خود را ملزم به اجرای آنها بداند؛ او باید بداند که «رئیس قوه مجریه» است و نه نظریهپرداز سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و علمی و .... اگر غیر از این باشد بدون شک، حاصل دوران ریاست جمهوری او چیزی جز اختلاف و انشقاق و ناکارآمدی و عقبماندگی و محرومیت و اتلاف منابع و هدررفت سرمایههای مادی و معنوی نخواهد بود.
#اسنادبالادستی
#انتخابات
#دانشگاه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
انا لله و انا الیه راجعون
مَوتُ العالِمِ مُصيبَةٌ لا تُجبَرُ وثُلمَهٌ لا تُسَدُّ، وهُوَ نَجمٌ طـُمِسَ
درگذشت عالم ربانی، فیلسوف گرانمایه و فقیه مجاهد مرحوم آیتالله غیاثالدین #طهمحمدی، را به بازماندگان، شاگردان و دوستداران آن مرحوم تسلیت میگویم.
شاگردی بزرگانی چون امام خمینی، شیخ مرتضی حائری، علامه طباطبائی، نوری همدانی، مرعشی نجفی، اراکی، بهجت، مشکینی، میرزا هاشم آملی، شهید مفتح، جوادی آملی و حسنزاده آملی در علوم مختلف اسلامی از او عالمی متخلق و فقیهی متواضع و حکیمی فرزانه ساخته بود که فقدان او برای استان تمدنساز همدان خسارتی جبرانناپذیر است.
سالیان طولانی توفیق خدمت به جامعه اسلامی در کسوت امامت جمعه شهرهای فامنین و نمایندگی رهبر فرزانه انقلاب در استان همدان و همچنین تربیت صدها طلبه علوم دینی، تأسیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا در کنار تأسیس حوزههای علمیه خواهران و برادران در برخی از شهرهای استان همدان، از خدمات ماندگار آن فیلسوف و فقیه بزرگوار بود.
از افتخارات این عالم متقی و خدوم این بود که از نخستین روزهای آغاز نهضت انقلاب اسلامی و از واقعه خونین مدرسه فیضیه در فروردین ۱۳۴۲ تا واپسین لحظات عمر مبارک خود، لحظهای در دفاع از ولایت و سربازی برای انقلاب اسلامی درنگ نکرد. از خدای بزرگ میخواهم مغفرت و رحمت خود را نصیب آن مرحوم گرداند و او را در اعلی علیین میهمان اولیاء الهی گرداند.
احمدحسین شریفی/ ۱۹/ ۳/ ۱۴۰۳
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔸گنج بینظیر «گیاهان دارویی»
✍️ احمدحسین شریفی
🔹بیش از ۸۵۰۰ گونه گیاهی در کشور وجود دارد که حدود ۲۷۰۰ گونه آن در حوزه #گیاهان_دارویی (Herbal plants) هستند که بعضاً به صورت انحصاری فقط در ایران وجود دارند.
🔸در نقشه جامع علمی کشور نیز موضوع «گیاهان دارویی» جزء اولویت الف قرار گرفته است. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سال ۱۳۹۲ سند ملی گیاهان دارویی را تصویب کرد.
🔻 متعاقباً کارهای خوب و امیدبخشی در این زمینه انجام گرفت؛ دانشکدههای تخصصی در برخی دانشگاههای کشور تأسیس شد؛ و ...
اما هرگز در اندازه ظرفیتها نبود. اگر در سالهای گذشته فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و تحقیقاتی و فناورانه متمرکزی در این باره انجام میگرفت، تاکنون
✔️هم دانش پیشبرندهای در این زمینه تولید شده بود،
✔️هم بسیاری از منابع اصیل روایی و حدیثی ناظر به این موضوعات مورد مداقه اجتهادی قرار گرفته بود،
✔️هم وابستگی به داروهای شیمیایی که حاوی آسیبهای بیشمارند، کاهش یافته بود،
✔️ هم صدها هزار اشتغال پایدار و دانشبنیان ایجاد شده بود،
✔️هم شاهد ارزآوری بسیار بالایی از طریق صادرات داروهای گیاهی بودیم،
✔️هم در دانش پزشکی شاهد پیشرفتهای ناظر به ظرفیتها و توانمندیهای داخلی بودیم،
✔️و هم مرجعیت علمی در این حوزه را در جهان کسب کرده بودیم.
🔸البته ناامید نیستیم، اقدامات خوبی در دولت سیزدهم شروع شد و مطمئن هستیم دیر یا زود این ظرفیت بینظیر و این گنج خدادادی در خدمت سلامت و اقتصاد و پیشرفت کشور قرار خواهد گرفت.
#طب
#دانشگاه
#نقشه_علمی
@Ahmadhoseisharifi
🌹