#تلنگر
━═━🍃❀📚❀🍃━═━
💠 برشی از کتاب
🔹پدر و مادر مانند باغبانی هستند که از همان دوران کودکی، بذر احساسات و عواطف را در زمین روح و روان آدمی می افشانند و با شیوه رفتار و تربیت خود آنرا پرورش میدهند.
🔹در بزرگسالی این عواطف و احساسات، درختِ بارور اندیشه، گفتار و رفتار ما را شکل میدهد.
🔹برخی پدر و مادرها، بذر عشق، احترام و استقلال را در روح و روان کودک خود و
برخی بذر ترس، نفرت و احساس گناه را
می افشانند.
📚از کتاب والدین سمّی
@akademihalekhub
━═━🍃❀📚❀🍃━═━
#طرحواره_۲۵
━═━🍃❀🌼❀🍃━═━
🔸تا حالا در اطراف تون آدمهایی رو دیدید که مدام جنبه های منفی همه چیز به چشمشون میاد و جنبههای مثبت رو یا نمی بینند یا کم ارزش میدونن!🤔
🔸این افراد معمولا درگیر طرحواره های زیر هستند:
🔹طرحواره منفی گرایی / بدبینی
🔹طرحواره بی اعتمادی/ بدرفتاری
🔸افرادیکه درگیر طرحواره منفی گرایی/بدبینی هستند به کلیت زندگی، آدمها، اشتباهات، نقص ها و ... بدبین هستند.نمیتونن قشنگی های زندگی رو ببینن. مثلا میگن همه خیانتکار شدن، من کلا شانس ندارم اون از بچگیم اینم از ازدواجم! غر زدن و بدبینی از ویژگیهای اونهاست و اطرافیانشون رو کلافه میکنند.
🔸افرادیکه درگیر طرحواره بی اعتمادی/بدرفتاری هستند توی روابط شون بسیار بدبین هستند. فکر میکنن بقیه میخوان ازشون سوءاستفاده کنن، دیگران رو بد میدونن و فکر میکنن بقیه میخوان تحقیرشون کنن و در حرفهاشون بهشون تیکه میندازن و به خانواده شون میگن من حس ششم دارم و کنایه ها رو خوب می فهمم و متوجه میشم کی باهام خوبه و کی بد!
🔸افراد بدبین درگیر نوعی خطای شناختی هستند به نوعی میخوان با پیشگویی منفی شون، از اتفاق بد جلوگیری کنن یا خودشون رو برای شکست آماده کنن تا جا نخورن و به قول خودشون بیخودی دلشون رو خوش نکنن!
🔸 باید بدونیم جهان نه اونقدر ناامنه که نتونیم توش زندگی کنیم و نه آنقدر امنه که بیخیال خیلی چیزها بشیم. زندگی و آدمها ترکیبی از نقص ها و حسن ها، خوبی ها و بدی ها، سیاهی ها و سفیدی هاست. خود ما و زندگیمون هم ترکیبی از نیتها، رفتارها و افکار خوب و بده.
🔸دیدگاه ما تو زندگی باید متعادل و واقع بینانه باشه یعنی مثبتها و منفی ها رو به اندازه ببینیم.
🔸اگر قبل از ازدواج متوجه شدید طرف مقابل شما درگیر یکی از این طرحواره های بالاست این فرد برای ازدواج مناسب نیست و احتیاج به درمان اختصاصی دارد.
🌱 اگر خودت درگیر بدبینی ، منفی گرایی هستی برای روزهایی بهتر و زیباتر
از یک مشاور کمک بگیر🌱
@akademihalekhub
ما رو به دوستان خود معرفی کنید👆
━═━🍃❀🌼❀🍃━═━
#طرحواره_۲۶
━═━🍃❀🌸❀🍃━═━
🟠 طرحواره ی وابستگی
🔸تا حالا در اطراف تون افرادی رو دیدید که مسئولیت پذیری پایینی دارند و نمی تونند به طور مستقل کارهاشون رو انجام بدن؟ و موقع تصمیمگیری های ساده، احساس درماندگی می کنن!🤔
🔹این افراد اعتماد به نفس پایینی دارند و گاهی در امور عادی زندگی نیز احساس ناتوانی می کنن.
🔸این طرحواره یک بُعد بی کفایتی داره که باعث میشه فرد اعتمادی به تصمیم گیریها و قضاوت های روزمرهی خود نداره و بُعد دیگه وابستگی است که چون از پس کارهای عادی خود برنمی آد دنبال فردی میگرده که به اونها وابسته بشه.
🔹این افراد خودشون رو بی کفایت میدونن و راه حل رو در وابسته شدن میبینن!
❌میدونید علت در کجاست؟😳🤔
🔸دومین نیاز هیجانی اساسی که باید در سال دوم زندگی به اندازه کافی توسط مراقبین اصلی کودک ارضا بشه نیاز به استقلال و کفایته✔️
🔹اگر حمایت والدین به صورت افراطی باشه
یا والدین کنترلگر و انتقادگر باشن
و یا کودک با مسائل خیلی بزرگتر از حد توانش مواجه شده باشه میتونه این طرحواره رو در فرد ایجاد کنه😔
🔸در طرحواره وابستگی، اضطراب، حملات پانیک، آگروفوبیا شایعه . حتی تغییرات مثبت زندگی مانند ازدواج، تولد فرزند، گواهینامه رانندگی و ... برای این افراد طاقت فرساست و با کوچکترین مسائل بهم میریزند و به خاطر بی کفایتی شون خود سرزنشگری دارند.
🌱 با کمک مشاور میتونید این طرحواره رو تعدیل کنید و با شناخت تله ی وابستگی از شکل گیری اون در فرزندانتون جلوگیری نمایید😊
🌱 برای آگاهی بیشتر لطفا نشر دهید 🙏
@akademihalekhub
با ما همراه باشید 👆
━═━🍃❀🌸❀🍃━═━
#طرحواره_۲۷
🔴 طرحواره ها و تحریف واقعیت در رابطه
🔸طرحوارهها باعث میشن فرد اطلاعات رو طوری تفسیر کنه که تایید کننده اونها باشن. مثلا فردی که طرحواره بی اعتمادی داره همه ی محبت های همسرش رو نیت های بد تفسیر میکنه مثلا: اون کادو خریده تا منو فریب بده!
یا: اون منو دوست نداره فقط دنبال رابطه ی زناشوییه!
🔸اینها خطاهای شناختی هستند که به تداوم یافتن طرحواره ها منجر میشن.
🔸چند نمونه تحریف های شناختی در رابطه:
⬅️ ذهن خوانی: فرد فکر میکنه که آدمها میتونن ذهن همدیگه رو بخونن
مثل: تو خودت باید میفهمیدی...
_ حتما دلش پیش یکی دیگه ست...
⬅️تفکر سیاه و سفید: افراد یا قابل اعتماد هستند یا غیر قابل اعتماد. اگر کوچکترین چیزی از طرف مقابل شون ببینن کل شخصیت فرد رو زیر سوال میبرن. میگن اگر منو میخوای باید هر کاری میخوام برام انجام بدی. میگن یا من نفر اول زندگیتم یا هیچی بینمون نیست.
⬅️تعمیم افراطی: کسی که یه بار دروغ گفته همیشه دروغ میگه.
_ همه منو رها میکنن...
🔸خطاهای شناختی معمولا با طرحواره ها مرتبطند. کسیکه طرحواره نقص و شرم داره اغلب ذهن خوانی هایش مربوط به بی ارزشی است یا کسیکه طرحواره رها شدگی داره ذهن خوانی هایش مربوط به رها شدن و طرد شدن است و به همین ترتیب...
🔸طرحوارهها مایل به تکرار و فعال ماندن هستند و به صورت ناخودآگاه روابط ما با دیگران رو خراب میکنند.
🔸میبینید طرحوارهها چطور کتاب زندگی ما رو اونطور که دوست دارند ورق میزنند؟🤔
🌱 راهکار؟ با خودآگاهی و شناسایی طرحواره ها میشه اونها رو مدیریت کرد😊
✅ برای داشتن روابط بهتر لطفا نشر دهید🙏
@akademihalekhub
#فرزند_پروری
💠 قشقرق و لجبازی در کودکان(۳_۱)سال
⬅️ قسمت سوم
🔸خواسته هایتان را به شکل مثبت به کودک بگویید
برای جلوگیری از لجبازی کودکتان، این ترفند را امتحان کنید: از این به بعد به جای گفتن کارهایی که دوست ندارید انجام دهد، در مورد کارهایی حرف بزنید که میخواهید انجام بدهد.
فرض کنید کودکتان یک فنجان آبمیوه را به شکل بدی در دست گرفته است و هر لحظه امکان دارد آبمیوه روی زمین بریزد و کارتان چند برابر شود.
به جای اینکه بگویید «آبمیوه رو نریزی» و دکمه شروع لجبازی را بزنید. یا اصلاً حتی بهتر از آن میتوانید بگویید: «دوست داری آبمیوه بخوری؟ پس بیا سر میز.»
🔸به کودک دو ساله خود، حق انتخاب بدهید.
انتخاب کردن میتواند لجبازی احتمالی را مهار کند و کودک نوپایتان را تشویق کند به حرف شما گوش کند.
برای توقف لجبازی، او را تشویق کنید که خودش مسئول انجام کار باشد. پوشیدن ژاکت از نظر کودک خردسال، به نظر ایده سخت و وحشتناک مامان یا بابا میآید که باید علیه آن شورش کند. با دادن حق انتخاب که کدام ژاکت را میخواهد، او مسئول این ایده میشود .
به طور کلی، دادن حق انتخاب چرخه لجبازی را از بین میبرد. با جلب توجه او به انتخابهایی که میتواند داشته باشد، به جای وظیفهای که بخواهد در برابر آن مقاومت کند، از بسیاری از عصبانیتهااجتناب کنید.
به عنوان مثال اگر میخواهید به خانه مادربزرگ بروید و کودکتان از پوشیدن ژاکت خود امتناع کرد، میتوانید بگویید: «ما داریم میریم پیش مادربزرگ. کدوم ژاکتت رو میخواهی بپوشی، سبز یا خاکستری؟»
🌱 فرزندپروری آگاهانه، آرامش والدین و کودک😊
@akademihalekhub