🥣سری بعد که آن جوان به مغازه می آید کربلایی محبوب کاسه او را از اشکنه پر می کند و در گوش شاگرد بعد از رفتن او می گوید: آن جوان کارگری می رود و هیکل اش بزرگ است و با یک اشکنه عادی سیر نمی شود، پس عمدا نمک زیاد می زند تا ما کاسه اش پر کنیم و آبروی او حفظ شود؛ می بینی حتی پولی برای خوردن مخلفات کله پاچه هم ندارد و همیشه با اشکنه از مغازه خارج می شود.
🛡من از روزی که مشکل او فهمیدم کاسه او لبریز می کنم و می بینی او دیگر نمی گوید غذا را شور کرده است..... خیلی ها از شدت شرم و حیاء نیازشان در پشت نیازی پنهان می کنند، آنان فقرای راستین هستند که طبق قرآن ✨يَحْسَبُهُمُ الْجاهِلُ أَغْنِياءَ مِنَ التَّعَفُّفِ تَعْرِفُهُمْ بِسِيماهُمْ لا يَسْئَلُونَ النَّاسَ إِلْحافاً✨ مصداق شان است.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
✍️ دوستانی که تمایل به شرکت در کلاس های تدبر در قرآن مربوط به نویسنده کانال را دارند می توانند به آی دی ذکر شده پیام بدهند👇
@H_G_54
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_لغت_قرآنی ۱۸۳
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
🛡صَدع:
به معنای شکافتن یک شئ و بیرون ریختن محتوای درونی آن است.
✨وَ السَّماءِ ذاتِ الرَّجْعِ (۱۱_طارق)✨
⚡️یعنی قسم به آسمان که در ذات آن بیقراری و برگشتن به بی نظمی و خوردن سیارات بهم وجود دارد.⚡️
✨وَ الْأَرْضِ ذاتِ الصَّدْعِ (۱۲_طارق)✨
⚡️قسم به زمین که در درون آن نیروی نهفته عظیمی است که در روز قیامت زمین شکافته شده و آن نیرو از آن خارج خواهد شد.⚡️
✨يَوْمٌ لا مَرَدَّ لَهُ مِنَ اللَّـهِ يَوْمَئِذٍ يَصَّدَّعُونَ ( ۴۳_روم)✨
⚡️در روز قیامت که کسی نمی تواند آن را برگشت بدهد. در روزی که زمین و آسمان و باطن و ضمایر انسان ها شکافته شده و بیرون خواهد ریخت.⚡️
✨فَاصْدَعْ بِما تُؤْمَرُ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِكِينَ (۹۴_ حجر) ✨
⚡️هر آنچه که به تو امر کرده ایم و درون خود نهان ساخته ای و آن را تقیه کرده و نمیگویی آن را بشکاف و همه را بی پرده بیرون بریز و از مشرکان روی برگردان.⚡️
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
✨لَوْ أَنْزَلْنا هذَا الْقُرْآنَ عَلى جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْيَةِ اللَّـهِ وَ تِلْكَ الْأَمْثالُ نَضْرِبُها لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (۲۱_حشر)✨
⚡️ اگر ما قرآن را بر کوه ها نازل کرده بودیم از درون می شکافتند و فرو ریخته و با زمین در برابر خدا از تواضع یکسان میشدند.
✨لا يُصَدَّعُونَ عَنْها وَ لا يُنْزِفُونَ (۱۹_واقعه)✨
✍شراب های دنیا درون انسان را می شکافد و بیرون می ریزد، برای همین می گویند مستی و راستی؛ چون انسان در زمان مستی عقلی ندارد و هرچه در ضمیر خود دارد با خاطر شیطانی آن را بیرون میریزد. آیه فوق اشاره دارد کسانی که شراب بهشتی می خورند درون آنها با این شراب شکافته نمیشود که اسرار و اباطیل و سخنان نامربوط بر زبان بیاورند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت ۳۱۵
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
💎 برخی از ما عادت داریم در سخنهای خود از کلمات منفی استفاده کنیم.
📌مثال؛ وقتی کسی حال ما را میپرسد، میگوییم بد نیستم!!! بد نیستم، همان معنی خوب هستم را میدهد و میتوانیم بگوییم خوب هستم یا وقتی از کسی میپرسی، فلانی چه جور آدمی است؟ میگوید: بد نیست، این یعنی خوب است. سعی کنیم از جملاتی که بار منفی دارند، استفاده نکنیم.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
📚در ثوابُ الأعمال و عقابُ الأعمالِ شیخ صدوق
از امام صادق علیه السَّلام آمده است:
🌟 هر مومنی که گرفتاری مومنی را بگشاید خداوند هفتاد گرفتاری دنیا و روز قیامت او را می گشاید.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_حدیث_یک_حکمت ۱۹۸
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
📚در اصول کافی از عبدالله بن میمون روایت است که امام صادق علیه السَّلام فرمودند؛ حضرت علی علیه السَّلام فرمودند: خدایا من از احتلام و خواب های آشفته و از این که شیطان در خواب و بیداری با من بازی کند به تو پناه می برم.
🛌از حدیث پرواضح است که شیطان در زمان خواب، با خواب های آشفته یا احتلام و جُنب شدن انسان را آزار می دهد و نیز از نظر فیزیکی در خواب ممکن است با انسان نزدیکی کند. به همین دلیل است که دَمَر یا به رو خوابیدن در زمان خواب امری حرام است و توصیه شده است اگر کسی را به حالت خوابیده به دَمَر دیدید، او را بیدار کنید تا موقعیت و حالت خوابیدن خود را عوض کند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_داستان_یک_پند ۱۲۶۵
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
✍️ پیر عارفی با فرزند جوان خود شبی از باغی میگذشتند. در تاریکیِ شب دزدی را دیدند که قدری سیب از باغ دزدیده بود. پسر، دزد را شناخت.
⚖گفت: پدر! اگر اجازه دهی به صاحب باغ بگوییم که دزدی در باغ تو دیدیم. پدر گفت: پسرم! قبل از انجام تمام امور دقت کن. دنیا بازار بزرگی است که عدهای میبَرند و عدهای میبازند. باید برای بُردن در هر بازاری، سود و زیان را بتوانی از هم جدا کنی و تشخیص دهی. سود و زیان این دنیا، شناختِ اعمال گناه از ثواب است.
🥷🏿 حال پسرم! ما اگر این دزد را معرفی نکنیم میتوانیم بگوییم، عیبی را پوشانده و ساترالعیوب شدهایم، آنگاه میتوانیم از خدای خود طلب ثوابی بکنیم، اما اگر او را معرفی کنیم، چه عمل خیر و ثوابی در این کار است؟ پسرم! تو پیدا کن و مطمئن باش که من انجامش خواهم داد.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_لغت_قرآنی ۱۸۴
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۴
🌥خرّ:
به معنای متلاشی شدن و تکه تکه شدن یک شئ قائم یا سقف آسمان، در نتیجه فروریختن آنی آن گفته می شود.
✨فَخَرَّ عَلَيْهِمُ السَّقْفُ مِنْ فَوْقِهِمْ (۲۶_ نحل)✨
که اشاره دارد در مجازات خداوند سقف خانه هایشان با زلزله در یک لحظه تکه تکه شده و بر سرشان فرو ریزد.
✨وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّـهِ فَكَأَنَّما خَرَّ مِنَ السَّماءِ (۳۱_ حج) ✨
که اشاره به فرو ریختن آسمان است.
✨وَ تَخِرُّ الْجِبالُ هَدًّا (۹۰_مریم)✨
یعنی کوهای ایستاده تکه تکه شده و فرو می ریزد.
این واژه در باب انسان هم آمده است که نوعی عمل نافله عبادی محسوب می شود. می دانیم نافله از انفال است، یعنی چیزی که جمع کردن آن مانند غنائم جنگی واجب نیست؛ ولی اگر کسی جمع کند قطعا سود کرده است و خداوند آن را به اختیار او گذاشته است.
🧎"خرّ" از حالت ایستاده افتادن به خاک برای سجده یا صورت مالیدن در آن گویند.
✨ وَ خَرَّ مُوسى صَعِقاً (۱۴۳_ اعراف) ✨
⚡️موسی بیهوش بر زمین افتاد.⚡️
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#مناجات
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۴
🌹خدایا! ای کسی که می بخشی و از بخشیده خویش از بنده طلب می کنی. ای کسی که می بخشی کسی را که از بخشیده تو به خود تو حتی نمی بخشد. ای کسی که می بخشی و کسی را اختیار بخششی در حق خویش از جانب اش نداده ای. ای بخشایشگر که ما را نیافریدی مگر مشمول بخشش و عفو خود سازی.
🍃ای بزرگ بخشاینده که بخشش ات به بهانه و سببی است و وسیله ای نیاز بر بخشش ات بر خلایق اش نیست. ای بزرگ بخشاینده که گناه زانیه ای را به کلامی از معرفت اش بخشیدی؛ به من معرفت خویش بیاموز که همانا مرا معرفت توست که در دو دنیا نجاتم می دهد نه کثرت اعمالم.
🕊ای بزرگ بخشاینده ای که برای بخشش گناهان بنده خویش از هیچ کس اذنی تو را نیاز نیست و همه خلایق برای بخشش در حق یکدیگر محتاج اذنی از تو هستند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
🌤بر من بیاموز خورشید رحمت ات به جای نشستن در شب و چشم امید دوختن به نور ستارگان، و فرو رفتن به تاریکی وحشتناک خویش، بدانم در پس این شب های تاریک و ستارگان کم سو، خورشیدی است که نورش لایزال است.
🌟خدایا اگر بر من از نور خورشید معرفت عنایتی کنی، هرگز در تاریکی شب در تاریکی درون خود غوطه ور نخواهم شد و چشم امیدم به جای ستارگانی که از خورشید تو نور دارند که همان خلایق تو هستند، به خورشید لایزال وجود تو چشم خواهم دوخت که تو مرا از هر رنجی کفایت و ایمن خواهی بود..
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_داستان_یک_پند ۱۲۶۶
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۴
👑پادشاهی به کاخ برای جلسه مشاوره با مشاوران خود قصد رفتن کرد. چون از تخت روان پیاده شد، کلاغی که از بالای سر او می رفت گویی لباس پادشاه را نشانه کرد و با فضله اش آن را تزیین کرد.
🧛♂یکی از غلامان، سریع با آستین لباس شاه را قصد تمیز کردن نمود ولی کار بدتر شد و تزیین بر لباس گسترده تر شد.
👥این صحنه را اطرافیان پادشاه که شاهد بودند برخی حریف خود نشدند و خنده ای بر چهره شان ظاهر شد.
🏣پادشاه را داخل کاخ لباس دیگری آوردند که بر تن کرد و در جلسه حاضر شد. پادشاه را وزیر عاقلی بود که بعد از خروج از جلسه از او مشورت خواست. گفت: ای وزیر، به نظر تو آن غلام را تنبیه کنم که سرخود چنین کرد، یا کسانی که خندیدند یا همه را؟
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
💎وزیر گفت: غلام را نشاید تنبیه، چون نیت اش حفظ اعتبار شاه بود و کسانی که خندیدند را تنبیه انصاف نیست چون همه را خنده وارد شد ولی آنان حریف نخندیدن خود نشدند. حال که به رأی وزیر اهمیت داده و سوال کردید، آن که باید تنبیه شود خود شاه است که باید در آن زمان تبسمی می کرد که خنده دیگران هم از قبح می افتاد. ولی تو اخم گرفتی و عبوس شدی و همین امر باعث خنده دیگران شد.
🦋پس نکته مهم این که اگر اتفاق خنده داری بر ما افتاد، برای این که خنده دیگران برای ما و در حق ما نباشد که باعث ملال ما و نوعی تمسخر ما شود خود هم آن زمان بخندیم....
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_لغت_قرآنی ۱۸۵
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
🌹غُرَف:
به معنای بنایی است که آن بنا بر روی آب قرار گیرد. این لغت در باب توصیف بهشت به کار رفته است و شرح و تقریب ذهن آن، امری ساده و آسان نیست؛ ولی به مدد حق تعالی سعی در انجام آن می شود.
✨وَمَنْ لَمْ يَطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّي إِلَّا مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِيَدِهِ فَشَرِبُوا مِنْهُ إِلَّا قَلِيلًا مِنْهُمْ (۲۴۹_ بقره)✨
⚡️آیه فوق اشاره به قوم طالوت در نبرد جالوت دارد که از سوی حق تعالی از نوشیدن آب زیاد نهی و با آن مبتلاء شدند." اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِيَدِهِ"
✨اغْتَرَفَ یعنی در دست گیرد مشتی آب داخل دست اش.✨
💧🚰اگر این حالت را تصور کنیم، در مشت انسان آبی وجود دارد که در زیر آن نهری جاری است. پس غُرفه به بنایی گویند که در زیر آن، آب جاری است. (تصور کنید مشتی که روی آب از آب پر شده است) در حالی که در زیر آن بنا (مشت پر از آب) رودی در جریان است.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
🖇به عبارت بهتر غرفه های بهشت به معنی اتاق نیست، چون رفتن انسان در اتاق باعث محدودیت دید او در استفاده از نعمات بهشت می شود. از سوی دیگر در بهشت مثل دنیا آزمون و زاد و ولدی نیست که انسان نیاز به داشتن حریم خصوصی مثل اتاق داشته باشد.
✨لَكِنِ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ لَهُمْ غُرَفٌ مِنْ فَوْقِهَا غُرَفٌ مَبْنِيَّةٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَعْدَ اللَّهِ لَا يُخْلِفُ اللَّهُ الْمِيعَادَ (۳۰_ زمر)✨
آیه اشاره دارد که غرفه هایی بالای غرفه های دیگر قرار دارد و در این غرفه ها رودی در جریان است، در حالی که همین رود به تنهایی نبوده و رودهای دیگری که در غرفه های دیگر جاری است در آن دیده می شود که "تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ" اشاره به جاری شدن رود ها در این غرفه هاست که بر کسی که در طبقات بالای بهشت است دیدن این غرفه ها که در آن رود جاری است مشهود است.
🌈برای اهل بهشت غُرُفات ذکر شده است: ✨وَهُمْ فِي الْغُرُفَاتِ آمِنُونَ (۳۷_ سبأ) ✨
⚡یعنی در زیر پای خود غرفه هایی می بینند که آب از آن جاری است، و بهشت مثل زمین دنیا نیست که انسان فقط بتواند یک نهری را ببیند و کنار آن بنشیند. بلکه در غرفه هایی می نشیند و در زیر پای خود غرفه هایی می بیند که در تک تک آن ها نهر جاری است.
📚 این حدیث نبوی (ص) محل شاهدی بر این تدبر است که در بهشت، قصرها و غُرفه هائى است كه اندرون آن ها از بيرون و نماى خارجى، و ظاهر آن ها از درون پيداست، و از اُمّت من كسانى در آن ها سكونت خواهند گزيد كه پاكيزه سخن بگويند، افشاى سلام كنند و شب هنگام كه مردم در خواب راحت آرميده اند به عبادت پردازند. سپس حضرت فرمودند: مقصود از افشاى سلام اين است كه از سلام كردن بر مسلمانى بخل نورزند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#کلام_قرآن_کلام_علوم_دیگر ۹
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
✨📖✨قرآن می گوید: وقتی افسرده ای به قبرستان بیا و یاد مرگ کن.
👨🏾⚕اما روان شناس می گوید: هرگز جاهایی که غم و درد است نرو، و تنها جایی برو که ساز و آواز و شادی و نشاط است.
🌹 هر دو درست می گویند، قرآن می خواهد برای همیشه انسان افسرده را بهبود بخشد، ولی روان شناس می خواهد او را برای ساعتی درمان کند!!
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
🌹چرا گاهی حال عبادت نداریم؟
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
🌹حضرت علی علیه السَّلام میفرمایند:
✨ إِنَّ لِلْقُلُوبِ إِقْبَالاً وَ إِدْبَاراً فَإِذَا أَقْبَلَتْ فَاحْمِلُوهَا عَلَى اَلنَّوَافِلِ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ فَاقْتَصِرُوا بِهَا عَلَى اَلْفَرَائِضِ✨
⚡️قلبها گاهی به سوی خدا رو میکنند و گاهی پشت. آنگاه که روی کردند مستحبات را بر آن تحمیل کنید و آنگاه که پشت کردند بر انجام واجبات کفایت کنید. (مستحبات انجام ندهید)⚡️
⁉️ چه زمانی قلبها به خدا پشت میکنند؟
📜 بر اساس حدیثی، امام صادق (ع) میفرمایند:
🌘 تأثیر کار بد بر روح انسان سریع تر از اثر چاقو بر گوشت است. یعنی اگر کار بدی و گناه کبیرهای انجام دادیم، مطمئن شویم که قلبمان از خدا روی برگردانده یا سریع برخواهد گرداند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
📌اما اگر کار خیری انجام دادیم، مثال: انسان مؤمنِ فقیری را شاد کردیم یقین بدانیم پاداش این کار، برگرداندن قلب ما سمت خدا خواهد بود.
💥حال اینکه چنین پاداشی به چه اندازه و چه موقع داده شود، جای بحث است و کسی جز خداوند نمیداند. ممکن است بلافاصله بعد از انجام کار نیک، چشم مان پُر از اشک شود و حالِ عبادت پیدا کنیم و یا ممکن است بعد از چند روز حالت عبادت عارض شود.
⬅️ نکته مهم این است که ما به زور نمیتوانیم در خود حالِ عبادت پیدا کنیم و این حال، مزد الهی در برابر انجام عمل صالح است. تا زمانی که قلب مان به خدا روی نکرده، نباید به زور نماز مستحبی بخوانیم چون متنفر میشویم و به جایی نمیرسیم، یا در یک هیئت نشستهایم و با تلاش فراوان اشکی سرازیر نمیشود نباید به خود فشار بیاوریم چون باید بدانیم اشکهای ما با تمرکز و دست ما نیست.
✨📖✨ خداوند در قرآن میفرماید:
✨ وَ أَنَّهُ هُوَ أَضْحَکَ وَ أَبْکى (۴۳ - نجم)
⚡️ خنده و گریه شما فقط دست اوست.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت ۳۱۶
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
🧚🏼♂بین خدا و انسان هشت هزار پرده حاجب وجود دارد که اگر انسان هر لحظه بداند که او میبیند و میداند و میتواند، به مرحله حضور میرسد و دائمالذکر میشود.
🦋کمتر گناه میکند و با کوچکترین گناه زود نادم و پشیمان میشود و اشک میریزد. با رسیدن به این مرحله فقط یک پرده از هشت هزار پرده کنار رفته است.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_حدیث_یک_حکمت ۱۹۹
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
📚در الخصال شیخ صدوق آمده است، رسول خدا صلّى الله عليه و آله دستور میفرمودند؛ كه هفت چيز از آدمى بايد در خاك دفن شود: مو، ناخن، خون، دندان، خون حيض، علقة و جفتى كه به همراه نوزاد است.
🔥در احادیث آمده است: شیطان موی سر همسر ایوب نبی را گرفت و او را اغفال کرد؛ پس موی سر را نباید تا حد ممکن بعد از اصلاح و کوتاهی رها کرد. در حدیث نقل شده است که یکی از وسوسههای شیطان بر مردان جویدن سبیل است.
👨🏾⚕ از دیدگاه روان شناسی هم کسانی که دچار استرس و خواطر شیطانی هستند، موهای سر خود را می کشند یا ناخنهای خود را میجوند، پس این کار میتواند از خواطر شیطانی برای دور کردن مو و ناخن انسان از بدن او برای ایجاد خباثتی از شیطان باشد.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
👩🍼در قدیم که زایمانها در خانه و توسط مامای محلی انجام میگرفت جفت نوزاد خاک میشد، ولی اکنون در بیمارستان میماند و تکلیف نامشخصی دارد که گاهاً سوزانده میشود.
🌹هرچند امروزه به علت عادی شدن این مسائل شما خواننده محترم شاید به دید خرافات این مطالب را بخوانید ولی براساس حدیث، امری درست است و اگر جای باور هم نداشته باشد جای تأمل و تفکر بر آن دور از انتظار نیست.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_داستان_یک_پند ۱۲۶۷
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
✍ روزی مرد آبروداری را دیدم که گریه میکرد. از وی علت را جویا شدم. او گفت: «از مرد خسیسی مبلغی قرض گرفتهام و از پرداخت آن عاجزم. هر روز به درِب خانهام میآید و مزاحم همسرم میشود.»
💰به او گفتم: چرا از او شکایت نمیکنی؟ گفت: به خدا اگر مسئله قرض نبود، خودم از خانه بیرون میآمدم و زیر گوشش میزدم ولی چون بدهکارم، اگر با او جرّ و بحث کنم و بگویم مزاحم خانه من نشو، در گوشهای رفته و بلند داد میزند که بدهی خود را بده تا مرا دمِ درِ خانهات نبینی. هر کسی هم صدای داد و فریاد او را بشنود به او حق میدهد که به دنبال بدهیاش آمده است.
💠آری، به فرمایش حضرت علی علیه السَّلام: «قرضِ زیاد، انسانِ خوشقول را بدقول میکند.» سعی کنیم، تا جایی که امکان دارد قرض نکنیم؛ زیرا بدهی، تنها بدبختیِ انسان است که او را نزد همه خوار، زبانش را کوتاه و سرش را به زیر میافکند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
🌹مراد از ولینعمت چه کسی است؟🌹
📆 ۱۴۰۲/۰۱/۱۸
✍ سدیدالدین محمد عوفی در کتاب جوامعالحکایات مینویسد: عایشه همسر نبی مکرم اسلام (ص)، نقل میکند، در منزل ما یتیمی بود که نبی مکرم اسلام (ص) او را بسیار گرامی میداشتند و همیشه از او دلجویی میکردند.
🌒اکثر اوقات تا پاسی از شب همنشین آن یتیم در حجرهاش بودند و تا آن یتیم غذا نمیخورد و آرام نمیشد و به خواب نمیرفت، ایشان به اتاق خودش نمیآمد. روزی بر اثر بیماری آن یتیم از دنیا رفت.
💠نبی مکرم اسلام (ص) تأسف بسیاری خوردند و روز و شب دست از طعام کشیدند. عرض کردم: یا رسولالله! چرا دلتنگی میفرمایید؟ اگر راضی شوید یتیمی دیگر طلب کنیم تا جای او پر شود؟
⚜نبی مکرم اسلام (ص) فرمودند: گریه من برای آن است که این یتیم بداخلاق بود و من بر بداخلاقی او صبر میکردم و پاداش میبردم، اگر یتیم دیگری پیدا کنم شاید مثل این نباشد.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
♻️ غالب ما فکر میکنیم ولینعمت کسی است که از او به ما نعمتی رسد. چه این نعمت یک شغل باشد چه یک کمک مالی و... ولی غالباً غافلیم که ولینعمت دو سویه است. هم کسی که از او به ما نعمتی از سوی خدا میرسد و هم کسی که از ما به او نعمتی میرسد.
چنانچه در داستان مذکور نبی مکرم اسلام (ص) ولینعمت آن یتیم بودند و آن یتیم ولینعمت نبی خدا، که بعد از فوت یتیم ایشان در خوف بودند که از پاداش صبر بر آزار یتیم محروم شوند.
🌟 اکثر ما وقتی در ایمان بالاتر میرویم سعی داریم اطراف خود را از افراد غیر همفکر خود خالی کنیم و با افراد با ایمان افت و خیز کنیم. این امر هر چند درست است ولی نباید با خواطر شیطانی در این امر مانع از کمک به کسانی شویم که به کمک ما نیاز دارند ولی در حدّ ایمان همپایه ما نیستند.
💥زن مؤمنی که شوهر بداخلاق خود را تحمل میکند و برعکس، کارفرمایی که کارگر بداخلاق خود را مدارا میکند، ولینعمت او میشود. باید تردید نکنید که آنها هم ولینعمت او هستند و به خاطر وجود آنها خدا بر او نعمت میدهد.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی