💠 حضرت آیة الله سعادت پرور (ره) در اواخر عمر شریفشان می فرمودند:
◾️دیگر نمی توانم به حرم مطهر حضرت معصومه (علیها السلام) بروم، اما در آن ایامی که مشرف می شدم، قبل از ورود به حرم، این شعر را با خود زمزمه می کردم:
➖به طواف کعبه رفتم به حرم رهم ندادند
➖که تو در برون چه کردی که درون خانه آیی
در همان حال نگران بودم که مبادا این شعر را به من خطاب کنند.
🏴رحلت جانگداز حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها را تسلیت عرض می کنیم .
#حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_سعادت_پرور
@albayann
حضرت معصومه س.mp3
1.06M
📢📢#بشنوید
💠آیت الله فرحانی:
🌿عزیزان بزرگوار خدا خیلی دوستمان داشته است که مهمان فاطمه معصومه سلام الله علیها کرده است .یک ارزیابی بکنیم خودمان را. در این ضیافت نورانی کریمه اهل بیت و در کنار قبر این همه عالم ، چه گیرمان آمده است ؟
🌹من هم از زبان شما بگویم آقاجان ! امام زمان ! به خدا قسم اگر شب و روز کار کنیم ، اگر شب و روز زحمت بکشیم ، اینقدری که شما به ما لطف کردید نمیتوانیم جبران کنیم ! ما کجا این سفره و این کرامت و این معنویت و ... کجا؟
🔹️ما در زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها داریم یافاطمة اشفعی لی فی الجنة ؛ شفاعت یکبار انسان را میبرد به بهشت ، و یکبار در بهشت آدمی را جابجا میکند ؛
🌸حضرت بی بی ما ، هم بهشت میبرد هم درجه میدهد ، مراقب اگر باشی با تقوا میبرندت به بهشت . مراقبت در ظرف معرفت ؛ بدانی و بخواهی و مراقبت کنی . چرا آمدی حوزه ؟ کجا میخواهی برسی ؟ آیا مطابق خواسته ات مراقبت میکنی؟ چند سال است مهمان حضرت فاطمه معصومه ای؟ کی آوردتت؟ احساس میکنی حرکتت داده است ؟ درجه ات داده است
#حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_فرحانی
#شفاعت
#ضیافت_نورانی
@albayann
وفات حضرت معصومه (1).mp3
2.66M
🔊🔊🔊بشنوید
🔆 شب های جمعه و نعمت زیارت حضرت معصومه(سلام الله علیها) برای اهل قم
💢آیت الله فرحانی:
🔹وجود فاطمه معصومه(سلام الله علیها)سبب شده نفوسی که مهمان حوزه علمیه هستند مستعد برای دریافت وتوجهات الهی شوند
🔸هرکس اتصال و ارتباط با حضرت را بیشتر کند برکت حضورش در حوزه بیشتر میشود
💠طلاب و اساتید حوزه خوب است که یک هفته درس بخوانند و شب جمعه به حرم بیایند و به خانم به عنوان میزبان گزارش کار بدهند
#حضرت_معصومه
#آیت_الله_فرحانی
#حوزه_علمیه
@albayann
♻️تحسین امام کاظم(ع) بر عظمت علمی حضرت معصومه(س)
💢بهره علمی حضرت فاطمه معصومه(س) در پرتو تعالیم امام کاظم و امام رضا(ع) از ویژگیهای شخصیتی این بانوی بزرگوار است.
مرحوم داماد اول از کتاب کشف اللثالی این داستان مشهور را درباره فضایل علمی حضرت فاطمه معصومه(س) نقل میکند:
🍃روزی جمعی از شیعیان به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر(ع) و پرسیدن سؤلاتی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند.
چون امام کاظم(ع) در مسافرت بود، پرسشهای خود را به حضرت معصومه(س) که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود، تحویل دادند. فردای آن روز برای بار دوم به منزل امام رفتند، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود.
پس به ناچار پرسشهای خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند، غافل از اینکه حضرت معصومه (س) پاسخ پرسشها را نوشته بودند.
وقتی پاسخها را دیدند بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک کردند.
🍃در بین راه با امام کاظم(ع) برخورد کردند و ماجرای خود را تعریف کردند، وقتی امام(ع) پاسخ پرسشها را مطالعه کردند، سه بار فرمود: «فَداها أبوها» پدرش فدایش.
بنابراین میتوان گفت حضرت فاطمه معصومه(س) تحت تعلیم و تربیت دو امام معصوم(ع) مورد تربیتهای الهی قرار گرفتند و منبع نور و معرفت قرار داده شدند.
♦️#وفات_حضرت_معصومه س
♦️#حضرت_معصومه س
♦️#کریمه_اهلبیت ع
@albayann
♨️تفسیرانسان باانسان
💠آیت الله جوادی آملی:
🌿حضرت استاد علاّمه طباطبايي(قدسسرّه) پيش از آنكه به كتابهاي حوزوي بپردازد، به كتاب نفس خويش پرداخت.
او انسان را با انسان تفسير كرد، چون تا كسي انسان را با انسان تفسير نكند و مفسّر خويش نباشد، نمي تواند مفسّر امري ديگر باشد.
📚منبع:کتاب شمس الوحی تبریزی اثر علامه جوادی آملی
#اخلاق
#در_محضر_علامه
#تفسیر_قرآن
@albayann
آیت الله فرحانی .mp3
1.84M
🔊🔊🔊#حتما_بشنوید
🔰آیت الله فرحانی:
🔅طلبه ای که به محضر امام زمان(عج) شرفیاب شد
💢داستان طلبه جوان شیخ محمدصادق ، که
به محضر صاحب حوزه حضرت صاحب الامر ارواحنا فداه شرفیاب شد
#امام_زمان
#آیت_الله_فرحانی
#طلبه
@albayann
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰امام خمینی(ره):
🔹 با ریختن خون عزیزان ما، تایید شد انقلاب ما.
🔸بریزید خونها را؛ زندگی ما دوام پیدا میکند.
🔸 بکُشید ما را؛ ملت ما بیدارتر میشود.
🔸ما از مرگ نمیترسیم؛ و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید.
#امام_خمینی
@albayann
🔅امام خامنه ای:
🔰فرض بفرمائید در کشور ترور اتفاق میافتد؛ شهید علیمحمدی، شهید شهریاری، شهید رضائینژاد را ترور میکنند.
🔹 خب، این یک کار تروریستی است.
🔸یک وقت به این مسئله به چشم یک عمل تروریستیِ ضد امنیتی نگاه میکنیم؛ خب، انسان غصه هم میخورد؛ چند تا دانشمند ما مورد اصابت جنایت دشمن - یک چند تا تروریست - قرار گرفتند.
🔸یک وقت نه، با همان چشمِ جبههای نگاه میکنید: این یک حرکت در مجموعهی حرکتهای خصمانهی علیه نظام اسلامی است.
👈🏻مثلاً در جبههی جنگ مرزی با عراق - که هشت سال جنگ داشتیم - یک جا اگر چنانچه توپخانهی دشمن کار کند، معنایش این نیست که دشمن با اینجای بالخصوص کار دارد؛ این معنایش این است که این یک حرکتی است که دشمن دارد اینجا انجام میدهد، احتمالاً برای اینکه شما حواستان به اینجا منعطف شود، او به یک جای دیگر حمله کند - به قول خودشان حرکتهای پشتیبانی، که این در واقع حیله است - یا برای این است که رزمندهی ما را در اینجا تضعیف کند تا مثلاً بتواند یک حملهی سراسری انجام دهد.
💢 وقتی با این چشم نگاه میکنید، معلوم میشود که دشمن به دنبال کوبیدن حرکت علمی در کشور است؛ یعنی یکی از حلقههای توطئهی دشمن این است.
👈 چند تا حلقهی بههمپیوسته وجود دارد؛ مثلاً حلقههای تحریم اقتصادی، ترویج ابتذال، ترویج مواد مخدر، کارهای امنیتی، ایجاد تزلزل در مبانی و مسائل اعتقادی؛ چه اعتقاد به اسلام، چه اعتقاد به انقلاب. اینها حلقههای گوناگونِ بههمپیوسته است؛
💠یکی از این حلقهها هم - که مکمل این زنجیره است - کوبیدن حرکت علمی در کشور، با ترساندن دانشمند ما، با حذف دانشمند ماست. با این چشم به قضیه نگاه کنیم.
♻️بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان؛ 1390/5/15
#امام_خامنه_ای
#پیشوای_حکیم
#دانشمندشهید
@albayann
⚛شهید فخری زاده
🔶آخرین یادداشت وبلاگ شهید فخری زاده
«ضرورت احیای فلسفه اسلامی»
به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد
🔻دوستان سلام
مدتی این مثنوی تأخیر شد
مهلتی بایست تا خون شیر شد
🔹️با یاری حق تعالی بر آن شدم که بار دیگر نوشتن مطلب را آغاز کنم. و اگر خدا بخواهد ادامه دهم و با یاری او و شما آهنگ زمانی مشخصی را برای درج مطالب رعایت کنم.
🔺️عنوانی که در بالا ذکر شد، شاید شگفتی آور باشد. شاید سؤال شود که مگر فلسفه اسلامی مرده است که نیاز به احیا داشته باشد. و نیز، چه نیازی به احیاء این فلسفه داریم؟
🖋ابتدا به این سؤال می پردازیم که حیات چیست؟
🔹️از دید این حقیر حیات یعنی قدرت ایجاد تعامل با محیط پیرامون و تأثیر گذاری بر آن و تأثیر پذیری از آن. و حیات متعالی وقتی است که این تعامل منجر به رشد دو طرف تأثیر گذار و تأثیر پذیر شود.
♻️حال قضاوت را به اهل فلسفه می سپارم که پاسخ دهند که آیا فلسفه اسلامی در دوران حاضر با محیط پیرامون خود تعامل دارد؟ در حل کدام مسئله علمی تلاش کرده است؟ هر علمی اعم از علوم انسانی و علوم تجربی؟ اساسا فیلسوفان این عصر تن به رویارویی جدی با مسائل سنگین علمی می دهند؟
📑چند مقاله داریم که به نقد تفسیرهای فلسفی ناشی از علوم بر اساس مبانی فلسفه اسلامی پرداخته باشد؟ این فلسفه چقدر تأثیر پذیرفته است. روایت فلسفه امروز با روایت ملاصدرا تفاوتی کرده است؟
🔹️هنوز مقولات عشر با همان شکل و ترتیب و عناوین نقل می شود. هنوز از عبارات صده های قبل استفاده می شود. فلسفه اکنون همان است که ملای شیرازی می فرمود. شاید بعضی از مثال های آن تغییر یافته باشد.
🔹️مقایسه کنیم با فلسفه در مغرب زمین. چه تعامل چدی با علوم دارد. چالش ایجاد می کند و چالش می پذیرد. در پی این چالش ها نحله های مختلف به وجود آمده است. و مدام در حال رشد است. تأثیر جدی بر علوم دارد. و اساسا علاوه بر تأیر بر روند پیشرفت علوم نقش انطباق یافته های این علوم را با نحوه زندگی مردم بر عهده گرفته است.
🔹️در رشد علوم هم وضعیت روشن و واضح است. می گویند انشتین بعد از مدتی گفته بود که این نسبیت آن قدر پیشرفت کرده است که من دیگر قادر به فهم آن نیستم.
🔹️فکر می کنم تا این جای کار زنده نبودن فلسقه اسلامی را روشن کرده باشیم. و در یاد داشت بعدی به ضرورت احیاء می پردازیم. انشاءالله تا نوشته ای دیگر خدا نگه دار
🚩 و دیگر ادامه یادداشت بعدی صورت نگرفت....
#شهید_فخری_زاده
#امتداد_حکمت
@albayann
♨️نقص فلسفه ما درچیست؟
💠مقام معظم رهبری می فرماید:
ما به رنسانس فلسفی یا واژگون کردن اساس فلسفهمان احتیاج نداریم. نقص فلسفهی ما این نیست که ذهنی است - فلسفه طبعاً با ذهن و عقل سروکار دارد -
🌀نقص فلسفهی ما این است که این ذهنیّت امتداد سیاسی و اجتماعی ندارد. فلسفههای غربی برای همهی مسائل زندگی مردم، کم و بیش تکلیفی معیّن میکند: سیستم اجتماعی را معیّن میکند، سیستم سیاسی را معیّن میکند، وضع حکومت را معیّن میکند، کیفیت تعامل مردم با همدیگر را معیّن میکند؛ اما فلسفهی ما بهطور کلّی در زمینهی ذهنیّاتِ مجرّد باقی میماند و امتداد پیدا نمیکند. شما بیایید این امتداد را تأمین کنید، و این ممکن است؛ کمااینکه خود توحید یک مبنای فلسفی و یک اندیشه است؛ اما شما ببینید این توحید یک امتداد اجتماعی و سیاسی دارد. «لاالهالا ّاللَّه» فقط در تصوّرات و فروض فلسفی و عقلی منحصر و زندانی نمیماند؛ وارد جامعه میشود و تکلیف حاکم را معیّن میکند، تکلیف محکوم را معیّن میکند، تکلیف مردم را معیّن میکند.
⚡⚡میتوان در مبانی موجود فلسفىِ ما نقاط مهمّی را پیدا کرد که اگر گسترش داده شود و تعمیق گردد، جریانهای بسیار فیّاضی را در خارج از محیط ذهنیّت بهوجود می آورد و تکلیف جامعه و حکومت و اقتصاد را معیّن میکند.
♻️دنبال اینها بگردید، این نقاط را مشخّص و رویشان کار کنید؛ آنگاه یک دستگاه فلسفی درست کنید. از وحدت وجود، از «بسیط الحقیقة کلّ الاشیاء»، از مبانی ملاّ صدرا، اگر نگوییم از همهی اینها، از بسیاری از اینها - میشود یک دستگاه فلسفىِ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی درست کرد؛
🔺️فضلاً از آن فلسفههای مضاف که آقایان فرمودند: فلسفهی اخلاق، فلسفهی اقتصاد و... و. این، یکی از کارهای اساسی است. این کار را هم هیچکس غیر از شما نمیتواند بکند؛ شما باید این کار را انجام دهید.
🔅بیانات رهبری در جمع نخبگان حوزوی
#پیشوای_حکیم
#امام_خامنه_ای
#امتداد_حکمت
۸۲/۱۰/۲۹
@albayann
آیت الله فرحانی .mp3
2.53M
📢📢#بشنوید
🔔آینده فقه شیعه وحکومت اسلامی3⃣
🌀آیا جامعه به ولی احتیاج دارد؟
🌀خصوصیات ولی چیست؟
🌀نشانه های جامعه با ولایت چیست؟
🌀نقش ولی جامعه چیست ؟
🌀آیاجامعه می تواندبدون ولی سعادتمند شود؟
🌀امتدادتوحید اساسی اجتماعی درجامعه چگونه است ؟
🌀نتایج جامعه ای که درآن جامعه،ولی حکومت می کندچیست؟
♨️🔺️پاسخ سوالات فوق دربیانات استادآیت الله فرحانی
#آینده_فقه_و_حکومت_اسلامی
#حکمت_متعالیه
#ولی_جامعه
#امام_خامنه_ای
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
کار امام ره و رهبری ب.mp3
10.04M
#بشنوید 🔈🔈🔈
♻️مدل ولایت در حکومت
💢آیت الله فرحانی:
کار بزرگ امام ره و در ادامه، مقام معظم رهبری این است که
👈 حوزه را وارد یک عرصه جدید کردند...
♦️دو امام بزرگوار انقلاب، نهاد مقدس حوزه را از مرتبه حفظ احادیث و در بهترین حالت، از اجتهاد در دین، فراتر برده و مدل ولایت، زعامت و رهبری جامعه را مطرح و با موفقیت اجرا کردند.
#اسلام_ناب
#ولایت_فقیه
#اسلام_آمریکایی
#سکولاریسم
@albayann
kharej osool (1).pdf
1.03M
📢آیافلسفه اسلامی امتدادعملی داشته است؟
♨️آنچه زندگی را اداره میکند، عملاً فقه ما است؛ علّت هم این است که فلسفهی اسلامی در طول زمان امتداد عملی نداشته؛ یعنی این حکمت نظری ما به حکمت عملی امتداد پیدا نکرده؛ در حالی که فلسفههای غربی که از لحاظ نفْسِ فلسفه بودن خیلی کم محتواتر و ضعیفتر از فلسفهی اسلامی هستند، امتداد عملیّاتی دارند؛ یعنی اگر چنانچه شماها مثلاً فرض کنید که فلسفهی کانت یا هگل یا مارکس را معتقد باشید، در مورد حکومت نظر دارید، در مورد فرد نظر دارید، در مورد ارتباطات اجتماعی نظر دارید؛ امّا [اینکه] اقتضای فلسفهی ملّاصدرا یا فلسفهی فرض بفرمایید که ابنسینا یا دیگری در حکومت یا در فلان [مسئله] چیست، چیزی برای ما روشن نشده؛ نه اینکه ندارد، قطعاً دارد؛
🔔سفارش من به متفلسفین و فعّالان فلسفه همیشه این بوده که این امتداد را پیدا کنند؛ چون معتقدم اثر دارد؛ این امتداد وجود دارد امّا خب روی آن کار نشده؛ بنابراین فعلاً آنچه میتواند جامعه را اداره کند، فقه ما است؛ خب پس این اقتضای بیرونی و نیاز بیرونی، این هم حوزه.
💠بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
#پیشوای_حکیم
#امام_خامنه_ای
#فلسفه_اسلامی
#حکمت_متعالیه
۹۷/۱۲/۱۳
@albayann
توصیه رهبری به طلاب.mp3
30.87M
#بشنوید🔈🔈🔈
توصیه و راهکار های اساسی برای طلاب جوان، در خلال بیان #خاطرات زیبا از بزرگان
♻️شاخصه های هویت طلبه در تراز انقلاب
(در اندیشه مقام معظم رهبری)
💢آیت الله فرحانی:
☀️ اگر می خواهید افکار و پیشنهادهای برجسته شما طلاب انقلابی، در جامعه اثر گذار شود، باید باسواد شوید، باید نصاب علمی لازم را اخذ کنید...
♦️طلبه نباید دستش از مطالعه وکتاب رها شود...
♦️طلبه باید به یک نظام فکری قوی برسد...
♦️طلبه در عین تحفظ غیرت دینی، نباید عصبی شود...
#خاطره
#روش_تحصیل
#نظام_فکری
#شهید_مطهری
#طلبه_انقلابی
@albayann
سخنراني آيت الله فرحاني در جمع لشكر 25 كربلاء مازندران.mp3
15.02M
🔥نقش ولایت درحیات دین.
⚡ولایت یعنی شکوفایی استعدادهای انسان.
⚡ولایت یعنی خلافت ایمان و عمل صالح ،در دوره سوم تاریخ.
⚡نقش ولایت در جریان کاپیتولاسیون و اهانت به ایران.
⚡نقش ولایت و رهبری امام در پیروزی انقلاب اسلامی .
⚡نقش ولایت و رهبری امام در ایرانی که در دویست سال گذشته در هرجنگی یک تکه از سرزمینش را داده است.
🌀 آخرین زمینی که دادیم بحرین بود ولی در دوران هشت سال دفاع مقدس ایران یکبار جنگید اما یک متر از زمینش را به احدی نداد. چون مساله ولایت مطرح بود.
💠نقش مقام معظم رهبری در بعد از پیروزی در دفاع مقدس در حالی خزانه خالی شده بود و دور تا دور ایران را آمریکا و اذانبش محاصره کرده بودند .
👈🏻سردار سلیمانی در افطاری که در محضر رهبر بودیم به من تعریف میکردند که حاج اقای فرحانی زمانی که میخواستیم عملیات پایانی داعش را رقم بزنیم یکدفعه سرم را بلند کردم و گریه ام گرفت. اطراف خود را که نگاه کردم دیدم نیروهای سوریه، افغانستان، حشدالشعبی، یمن، پاکستان هستند. محور را هم که نیروهای ایرانی در دست داشتند. تصور کردم بسیج جهان اسلام شکل گرفته است.
🌀در یکی از جلسات خصوصی که در محضر مقام معظم رهبری بودیم یه جوان سنی فلسطینی حضورداشت و با حالت گریان به ولایت و امامت آقا اذعان کردند.
#امام_خامنه_ای
#پیشوای_حکیم
#ولایت
#سردار_سلیمانی
@albayann
farhani.feqh(1).pdf
869.6K
💠پایگاه اطلاع رسانی استاد آیت الله عبدالکریم فرحانی با هدف تنظیم و نشر آثار ایشان در سال ۹۴ راه اندازی شد که مشتمل بر دروس، سخنرانی ها، اخبار و همچنین برنامه های مدرسه فقهی امیرالمومنین(ع) می باشد.
🔰شما عزیزان می توانید صوت های موجود در آرشیو تدریس و سخنرانی استاد را با مراجعه به سایت ، دانلود نمایید.
👈🏻همچنین بعضی از تقریرات دروس و سخنرانی ها نیز در این پایگاه قابل دسترسی می باشد.
🔺آدرس سایت: WWW.FARHANI.NET🔺
@albayann
🔥دل ها رامتوجه خداکنید
♻️مرحوم حاج احمدآقا میگفت نیمهی شبها که امام پا میشود گریه میکند -حالا امامِ پیرمردی که آن وقتی که ایشان میگفت، مثلاً هشتاد و چند سال یا قریب نود سال سنّش بود- دستمالهای معمولی کفایت نمیکند که اشکهایش را پاک کند، حولهی دست و رو خشک کنی راامام دمِ دستش میگذارد که اشکهایش را با آن پاک کند؛ خدا هم به او توفیق داد، کمک کرد، به خاطر همین معنویّت، به خاطر همین استغاثهی به خدای متعال و توکّل به خدا و درخواست از خدا.
🔔📢شماها جوانید، دلهایتان پاک است، پاکیزه است، گرفتاریتان کمتر است و خیلی خوب میتوانید این دلها را متوجّه خدا کنید، نمازها را خوب بخوانید، با دعا و توسّلات اُنس داشته باشید، با ذکر ائمّه (علیهم السّلام) اُنس داشته باشید. و بخصوص من توصیه میکنم نماز شب را تا آنجایی که میتوانید، ولو یک وقتی هم نتوانستید، مثلاً قضایش را [بخوانید]، ترک نشود؛ یعنی دنبال کنید اینها را، اینها خیلی اثر میگذارد، نورانیّت میدهد به شما و آن وقت این نورانیّت، به شما کمک میکند در پیدا کردن راه.
💠بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
۹۷/۱۲/۱۳
#اخلاق
#امام_خمینی_ره
#امام_خامنه_ای
#پیشوای_حکیم
@albayann
🔰قوانین مداری ومنزلی
🔔یکی ازمسائل بسیارمهم درتبیین انسان شناسی ولائی ،مسئله قوانین مداری و منزلی است.
💠حضرت آیت الله فرحانی می فرمایند: اگر ما به سراغ قرآن برویم و ببینیم در قرآن چگونه قوانین مداری و منزلی تبین شده است،بسیاری ازسوالات و شبهات حل می شود، اما قبل از اینکه وارد مصادیق درقرآن شویم به تعریف هرکدام می پردازیم.
⚖ قانون مداری: قانونی است که درمدار و مسیر کلی حرکت انسان به سوی خدای متعال ثابت و بدون تغییر است و به عبارت دیگر قانونی است ثابت و لایتغیر که از اول خلقت تا آخرین روز حیات باید باقی باشد.
⚖ قانون منزلی: تطبیق قانون ثابت بر مقاطع مختلف حیات بشر است.
🔺️برای نمونه در بحث نبی شناسی چون قانون مداری داریم ، قرآن می فرماید: ما یک دین بیشتر نداریم (ان الدین عندالله الاسلام ) ادیان مختلف نداریم ، شریعت های مختلف داریم، شریعت ها نتیجه تطبیق قانون ثابت بر مقاطع متغیر است. اما یک دین ویک قانون داریم لذا انبیاء به اصطلاح قرآن مبشر و مویدند یعنی نبی قبلی، مبشر نبی بعدی است و او هم موید انبیاء ما قبل خود است.
🔺️پس در مدار صراط مستقیم مقاطع مختلفی وجود داشته است، حضرت ابراهیم(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) وحضرت پیغمبر(ص)
هرکدام دریک مقطع بوده اند با این روش عجیب اسلام که سرّجاودانگی اسلام است، انعطاف پذیری و حتی خیلی از چیزهای دیگری را تبیین میکند که ما باید با آنها آشنا شویم.
#انسان_شناسی
#امتدادحمکت
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
آیت الله فرحانی .mp3
1.33M
#بشنوید 🔈🔈🔈
♻️ مدل اقتصاد اسلامی و تقابل آن با اقتصاد غربی
💢آیت الله فرحانی:
♦️جامعه ای که به سمت مدل اقتصاد غربی حرکت کند محکوم به هلاکت و فنا خواهد بود؛ هر چند که این زوال یک قرن به طول بیانجامد و در مقابل جامعه ای که بر اساس مدل اقتصاد اسلامی حرکت کند، رشد خواهد کرد ...
🔱علت ایجاد اختلاس و فسادهای اقتصادی، پیاده کردن مدل اقتصاد غربی در جامعه می باشد...
🖋علامه طباطبائی (ره) ذیل آیه •یمحق الله الربا و یربی الصدقات• می فرماید:
أن محقه تعالى للربا في مقابل إربائه للصدقات يختلف لا محالة 🔹بين ما كان الفعل فعلا انفراديا كالربا القائم بالشخص فإنه يهلك صاحبه غالبا، و قل ما يسلم منه مراب لوجود أسباب و عوامل خاصة تدفع عن ساحة حياته الفناء و المذلة🔹و بين ما كان فعلا اجتماعيا كالربا الدائر اليوم الذي يعرفه الملل و الدول بالرسمية و وضعت عليها القوانين و أسست عليها البنوج
فإنه يفقد بعض صفاته الفردية لرضى الجامعة بما شاع فيها و تعارف بينها و انصراف النفوس عن التفكر في معايبه لكن آثاره اللازمه كتجمع الثروة العمومية و تراكمها في جانب و حلول الفقر و الحرمان العمومي في جانب آخر و ظهور الانفصال و البينونة التامة بين القبيلين: الموسرين و المعسرين مما لا ينفك عن هذا الربا و سوف يؤثر أثره السيئ المشئوم...
⚡فقوله تعالى يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا وَ يُرْبِي الصَّدَقاتِ يبين حال الربا و الصدقة في أثرهما سواء كانا نوعيين أو فرديين و المحق من لوازم الربا لا ينفك عنه كما أن الإرباء من لوازم الصدقة لا ينفك عنها...
📒الميزان، ج۲ ،ص ۴۲۱
#اقتصاد_اسلامی
#اقتصاد_غربی
#علامه_طباطبایی
@albayann
kharej.osul(2).pdf
921.4K
🔰تفکیک ماهیت حکمی از اصولی وپیامدهای آن درعلم اصول
🔹مجموعه پیش رو سلسله ای از مطالب است که امتیاز شهید بزرگوار آیت الله صدر در علم اصول را به رخ می کشد که ایشان شاید اولین کسی باشد که به صراحت دست به جعل چنین اصطلاحی زده است وبالاتر اینکه در نقد وبررسی کلام برخی اعلام چون حضرت امام موضعی دارند که حاکی از انتساب این اصطلاح به اعلام علم اصول است
💢علی أی حال باریک بینی در این مجال چنان تازه وپر طراوت برای اهل علم می نماید که پرداخت شهید صدر(ره) به این معنا تحسین بر انگیز است.
گرچه ممکن است در مقام تحلیل عبارات حضرت امام به نوعی دیگر از تفکیک دست یابیم که جز اشتراک در لفظ با فرمایش شهید صدر شباهتی نداشته باشد .
👈🏻به هر جهت این نقطه نظر می تواند مبدایی باشد برای مقایسه دو مدرسه فکری،به این ترتیب:
🔺 ابتدا به تفکیک ماهیت اصولی از منظر شهید صدر می پردازیم.
🔺سپس صحت نسبت این مضمون به اعلام اصول را بررسی می کنیم
🔺و در ادامه نتایج آن در نظام اصولی اعلام را بررسی می کنیم ،به این معنا که میزان توجیه پذیری نظریات اعلام در ایستگاه های اساسی علم اصول را بر این محور تحلیل خواهیم کرد.
🔺 در نهایت همین تفکیک مصطلح فلسفه و اصول را در منظومه حضرت امام باز تعریف میکنیم و به بررسی نسبت ونتایج ان در نظام اصولی اعلام می پردازیم.
#امام_خمینی
#در_مدرسه_امام
#شهید_صدر
#ماهیت
#فقه_الخمینی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
البیان
🔰تفکیک ماهیت حکمی از اصولی وپیامدهای آن درعلم اصول 🔹مجموعه پیش رو سلسله ای از مطالب است که امتیاز ش
آیت الله فرحانی.mp3
1.15M
💠تفکیک ماهیت فلسفی از ماهیت اصولی و پیامدهای آن در علم اصول1️⃣
♻️بخش اول : تفاوت ماهیت فلسفی از اصولی از منظر شهید صدر
🔺در فلسفه ماهیت به حمل اولی یعنی ماهیت من حیث هی هی ، یعنی ماهیت در رتبه ذات و ذاتیات و هر چیز دیگری غیر از جنس و فصل آن ماهیت خارج از ذات و ذاتیات ماهیت است.
👈🏻به همین دلیل است که سلب هر چیز دیگری در رتبه ذات و ذاتیات ماهیت مانعی ندارد و در جای خود ثابت شده است که این به معنای ارتفاع نقیضین نیست.
💢از نظر محقق صدر (ره) اگرچه اصطلاح فلسفی ماهیت به همین معنی است ، اما معنای ماهیت در علم اصول مفهوم ذهنی نیست و حمل اولی آن متفاوت از اصطلاح فلسفی بوده و فناء در خارج را به ارمغان می آورد و از همین روی امتثال امکان می پذیرد.
🌀در حالیکه در ماهیت فلسفی که مفهوم موجود در ذهن است دیگر امتثال معنایی ندارد. زیرا نه امر به آن تعلق می گیرد ونه نهی. نه بعث به آن تعلق میگیرد ونه زجر.
🔸فلذا ایشان میفرماید ماهیت اصولی تحدید معروض امر ونهی میکند.
🔹بنابراین از منظر ایشان ماهیت فلسفی همان معنای مشهور است.
👈🏻اما ماهیت اصولی که معروض امر و نهی است و تحدید معروض بواسطه حمل اولی بودن آن تامین میشود غیر از ماهیت فلسفی است.
بر همین اساس دیگر این دغدغه وجود ندارد که ماهیت به حمل اولی امر را در ذهن متوقف می کند.
⁉️ حال سوال این جاست که چه فرقی بین حمل اولی ماهیت در فلسفه واصول وجود دارد که نوع فلسفی اش ماهیت را در ذهن محصور می کند ولی نوع اصولی اش در عین حمل اولی ما را سراغ مصادیق می برد؟
📌پاسخ شهید بزرگوار ایت الله صدر را در صوت ذیل دنبال نمایید.
#شهید_صدر
#فقه_الخمینی
@albayann
www.farhani.net.mp3
3.15M
🔊🔊🔊#بشنوید
🔰تقابل فلسفه غرب و حکمت اسلامی در جامعه شناسی و تاریخ تمدن انسانی
#امتداد_حکمت
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️