⁉️ #فقه_الخمینی به چه معناست؟
👈مطالبه رهبر انقلاب از حوزه علمیه در گام دوم انقلاب، به وسیله مکتب #فقه_الخمینی و اندیشه امام خمینی (ره) محقق می شود.
🔰 استاد آیت الله فرحانی
@albayann
🔻🔻🔻🔻
هدایت شده از البیان
⁉️ #فقه_الخمینی به چه معناست؟
👈مطالبه رهبر انقلاب از حوزه علمیه در گام دوم انقلاب، به وسیله مکتب #فقه_الخمینی و اندیشه امام خمینی (ره) محقق می شود.
🔰 استاد آیت الله فرحانی
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
♻️به نظر ما اندیشه امام خمینی (ره) یک مکتب عمیق انسانی و یک بیان بسیار راقی از حرکت و صیرورت انسان ولایی و جامعه ولایی است. مکتب امام خمینی (ره)، سیر، حرکت و صیرورت انسان ولایی و جامعه ولایی را تببین کرده است و ما از این مکتب به #فقه_الخمینی تعبیر می کنیم.
📌فقه الخمینی یک مکتب است که به دست امام عظیم الشأن، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی شکل گرفت و راه افتاد. نمی گوییم که این مکتب توسط امام خمینی(ره) تأسیس شد. این مکتب قبلا هم وجود داشت. اما توسط امام (ره) شکل گرفت و راه افتاد و الحمدلله آثار این اندیشه نورانی روز به رور دارد در انقلاب اسلامی ظهور و بروز پیدا می کند.
این اندیشه که از فیضیه شروع شد، آثار و برکات خود را در چلّه اول انقلاب، نشان داد و انشالله در چلّه دوم انقلاب هم باید آثار خودش را نشان بدهد.
💠این تفکر در چله اول انقلاب، دفاع ابدی از نظریه نظام انقلابی را (به تعبیر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم) درست کرد و در چله دوم نیز به تعبیر آقا باید نظام پیشرفته اسلامی را محقق کند.
🔸رهبر انقلاب در بیاناتشان می فرمایند که این جوشش انقلابی، قدم اول انقلاب، بود که منجر به یک نظام انقلابی شد و این نظام انقلابی نتیجه این تفکری است که حضرت امام (ره) ارائه کرد. قرار است که در گام دوم انقلاب این نظام انقلابی، به شکل یک نظام پیشرفته اسلامی محقق شود.
📌آقا در همان بیانیه می فرمایند که همانطور که در گام اول انقلاب، شکل گیری نظام انقلابی مرهون یک خصوصیتی در اندیشه امام خمینی (ره) بود که نام آن را نگاه انقلابی، روحیه انقلابی و عمل جهادی می گذارند، در گام دوم انقلاب هم با همین نگاه انقلابی، روحیه انقلابی و عمل جهادی، باید نظام پیشرفته اسلامی و تمدن انقلابی محقق شود.
👈🏻پس خلاصه حرف ما در #فقه_الخمینی این است که، فقه الخمینی یک اندیشه ای است که این مرد حکیم و فقیه بزرگوار ارائه کرده اند و در مسیر حرکت انقلاب اسلامی، آثار آن روز به روز در حال ظاهر شدن است. این مکتب از فیضیه و با شعار «علمای اسلام به داد اسلام برسید!!» شروع شد.
به نظر می رسد این مطلب که آقا در بیانیه گام دوم می فرمایند که جوانان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی هستند و تحقق این نظام پیشرفته به دست جوانان نیازمند، نگاه انقلابی، روحیه انقلابی و عمل جهادی است، در حوزه علمیه نیز باید پیگیری شود.
✅به نظر ما این مطالبه مهم رهبر فرزانه انقلاب در گام دوم انقلاب (که انصافا خودشان به این مدل فکری امام خمینی (ره) در چلّه اول انقلاب عمل کردند) در حوزه علمیه، با همین مکتب #فقه_الخمینی محقق می شود.
📚 درس خارج ۹۸/۶/۲۴
#فقه_الخمینی
@albayann
مراحل هستی و عالم در اندیشه شهید مطهری.mp3
1.38M
🔊#بشنوید
🔺مراحل هستی و عالم در اندیشه شهید مطهری
🖇هماهنگی نقل و عقل در تبیین مراحل هستی و رابطه حق با خلق
🎙استاد آیت الله فرحانی
#تفسیر
#امتداد_حکمت
@albayann
Feqh71_80.pdf
1.28M
البیان
⁉️مخاطب ما کیست؟ ➖ضرورت بررسی و شناخت نیازهای زمانه 🔰 رهبر معظم انقلاب @albayann
⁉️ما می خواهیم چه چیزی به مردم بدهیم؟
❓آنچه که مورد نیاز مخاطب ماست, چیست؟
‼️ اصلا مخاطب ما کیست؟
روی این نکته باید توجه کرد. در همین شهر رشت و استان گیلان, مرحوم آقا محمدعلی کرمانشاهی پسر مرحوم محقق بهبهانی یک کتاب فقهی مفصل تاءلیف کرد که الان وجود دارد. حدود دویست سال پیش به گیلان آمد و مردم به او اقبال و اظهار ارادت کردند. آقای محمدعلی کرمانشاهی روی منبر می رفت و با مردم حرف می زد; اما اگر شما همان منبر مرحوم آقامحمدعلی را که فقیه عالی قدر بلند مرتبه و پسر مرحوم وحید بهبهانی است بتوانید از کتم غیب بیرون بیاورید و عینا روی کاغذ بنویسید و بالای منبر بخوانید; چنانچه او پانصد نفر یا هزار نفر را در آن روز جذب کرد, شما پنج نفر را هم جذب نمی کنید! در حالی که محتوا و مطلب و مقصود, یک چیز است. امروز شما به چیز دیگری نیاز دارید.
🔹 مرحوم شیخ جعفر شوشتری به مدرسه ی سپهسالار تهران آمد و در ماه رمضان منبر رفت; مردم پای منبرش غش کردند! الان کتابهای شیخ جعفر شوشتری همان منبرهایش در دسترس است; شما یکی از آن منبرها را حفظ کنید و بیایید بخوانید; اگر غیر از خمیازه در مستمعتان, چیز دیگری دیدید; غش که هیچ!
❓چه می خواهید بگویید؟ امروز چه کسی مخاطب شماست؟ من به شما عرض بکنم
✅عزیزان! امروز مخاطب شما جوانانند; روی آنها باید کار کنید; ((علیکم بالاحداث)). نمی گویم غیر جوانها را رها کنید, یا آنها به آموختن احتیاج ندارند; اما می گویم شما روی جوانها کار کنید, سر ریزش به غیر جوانها هم می رسد و برای آنها خیلی کافی است.
👈اولا ببینید جوان چه می خواهد و سوال ذهن و استفهام او چیست. باید روی محتواها کار کرد. ما باید استفهامهای ذهن جوان را بشناسیم تا پاسخ بجا واقع شود; والا ممکن است شبهاتی در ذهنش باشد, ولی شما روی منبر چیز دیگری بگویید. او وقتی نگاه کرد و دید حرف شما متوجه ذهن او نیست, اصلا به آن توجهی نمی کند; اما وقتی دید شما دارید همان استفهام و جهالت ذهن او را می شکافید و آن را می زدایید, شوق پیدا می کند; امروز میآید, فردا هم میآید و تحت تاءثیر قرار می گیرد.
پس اول باید فهمید که سوال او چیست و مشکلش کجاست.
👈ثانیا در پاسخ مشکل او حتما بایستی عالمانه سخن گفت.
📚بیانات مقام معظم رهبری در جمع علما و روحانیون استان گیلان 11/2/ 1380
#امام_خامنه_ای
@albayann
Osul81_90.pdf
1.36M
⚠️بالا رفتن از نردبان ترقی خیلی بطیء و کند صورت میگیرد.
📌انسان اگر بخواهد ترقی عمیق و ریشه دار و پا برجایی بکند باید به پیشرفت تدریجی. خود را راضی کند. زیرا ترقیات سریع سقوط های خرد کننده دارد ...
📌انسان باید بذر بپاشد و بعد صبر کند تا موقع درو برسد
و معنای (العجله من الشیطان) همین است و اینگونه عجله ها مقصود است.
📚یادداشت های استاد مطهری ج 13 ص47
#شهید_مطهری
@albayann
تشکیک در وجود داریم یا تشکیک در ظهور؟.mp3
996.7K
🔊 #بشنوید
⁉️بر اساس ظاهر قرآن تشکیک در وجود داریم یا تشکیک در ظهور؟
❔در رابطه بین خلق و حق چه ربطی باید مبنا قرار بگیرد؟
🎙استاد آیت الله فرحانی
#تفسیر
#وجود_ربطی
@albayann
🏴 اعلام برنامه
🔹مراسم سخنرانی و احیاء شب قدر
📍آستان حضرت محمد بن جعفر طیار (ع)
🎙با سخنرانی استاد آیت الله فرحانی
#شب_قدر
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
هدایت شده از البیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 هدايت عمومى
🔸آيه شريفه (الَّذِي أَعْطى كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدى) بيان مىكند كه خداوند سبحان بعد از اتمام ذات هر شيئى آن را به سوى كمال مختصّ به خودش هدايت مىكند و اين هدايت به لحاظ اينكه حقيقتش همان اقتضاى ذاتى شىء نسبت به كمالات لاحقه است نوعى تفرّع بر ذات شىء دارد.
تفصيل اين نكته در كلام حقّ مذكور است:{«الَّذِي خَلَقَ فَسَوَّى* وَ الَّذِي قَدَّرَ فَهَدى»
📌 پس خداى سبحان بعد از خلقت اشيا و پرداختن آنها براى آنها تقديرى معيّن فرموده كه درواقع اين تقدير همان تفصيل خصوصياتِ وجودى آنهاست همانگونه كه فرموده:{«وَ كُلَّ شَيْءٍ فَصَّلْناهُ تَفْصِيلًا»
📌 و پس از اين تقدير و تفصيل، آنها را به خصوصيات مقدّره هدايت مىكند و اين هدايت درواقع به اين نحو است كه در شىء اقتضايى ذاتى نسبت به همه لوازم و كمالات وجودىاش كه متمّم ذات اوست، قرار مىدهد و اين همان نظام حقيقى است كه هم در هر شيئى منفرداً و هم در مجموع موجودات و من جمله انسان، محقّق است.
📚انسان از آغاز تا انجام
#علامه_طباطبایی
@albayann
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹گزارش تصویری
◾️مراسم احیای شب بیست و یکم
📍مشهد ؛ هیئت جوانان آستان قدس رضوی
#شب_قدر
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
👇👇👇
تقوای عامه و خاصه.mp3
931.7K
🎙 #بشنوید
💠مراحل متفاوت تقوا بر اساس مراتب اسماء الهی
📌افتراق تقوای عامه و قلبی با تقوای خواص اهل معرفت
🔰استاد ایت الله فرحانی تبیین می کنند.
#تفسیر
#انسان_شناسی
@albayann
🏴 اعلام برنامه
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْر
➖مراسم سخنرانی و احیاء شب ۲۳ ماه مبارک رمضان
📍 مکان: تهران_ مهدیه امام حسن مجتبی علیه السلام
🎙با سخنرانی استاد آیت الله فرحانی
#شب_قدر
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
البیان
4⃣لیست مقالات شماره چهارم دوفصلنامه علمی تخصصی آفاق فقاهت به شرح ذیل می باشد: 🖋 بررسی نظریه شیخ ان
📖بررسی نظریه شیخ انصاری ره در حقیقه البیع بر مدار منطق اعتباریات
🖊 استاد آیت الله فرحانی
@albayann
البیان
📖بررسی نظریه شیخ انصاری ره در حقیقه البیع بر مدار منطق اعتباریات 🖊 استاد آیت الله فرحانی @albayann
📄تبیین زوایای مقاله استاد #آیت_الله_فرحانی در شماره چهارم #آفاق_فقاهت با عنوان:
بررسی نظریه شیخ انصاری(ره) در حقیقه البیع بر مدار منطق اعتباریات
🔰یکی از مهمترین ارکان معاملات در فقه، بیع است و فقهای شیعه با توجه به تلقی خود از حدود و صغور حقیقت بیع، تعریفی از آن ارائه داده اند.و تعریفی که مورد اتفاق فقها بوده است در نظر شیخ انصاری مورد قبول قرار نگرفته است. آیت الله فرحانی در این مقاله سعی دارند که علت این عدول را فارغ از نکات جانبی، نگاه شیخ به منطق اعتباریات و اعتباری بودن بیع میداند.
لذا اساسا در اعطاء حد و تعریف از عنصر اعتباری همانند بیع، باید طبق ضوابط ادراکات اعتباری پیش رفت و نه ضوابط ادراکات حقیقی که بر مدار علیت میباشد.
🔶برشی از برخی توضیحات مقاله🔶
🔰جنــاب شــیخ اعظــم انصــاری در مقــام تعریــف بیــع بــی آنکــه مسـیر علـت مـادی و صـوری را دنبـال کننـد بوسـیله ی بازشناسـی حقیقـت انشـا و اعتبــار و ســاحت هــای اعتبــار تعریــف بیــع را بیــان نمــوده اســت.
🔰ضابطه خــاص امــور اعتبــاری عبــارت اســت از غرضــی کــه ســبب اعتبــار آن امــر اعتبــاری شــده اسـت. البتـه بایـد توجـه داشـت منظـور از غـرض در ایـن مقـام علـت غایـی نیسـت
تـا اینکـه ایـراد صحیحـی وارد ایـد مبنـی بـر اینکـه بـا شـعار کنـار گذاشـتن منطـق
علـی در ادراکات اعتبــاری دســت بــه طراحــی نوینــی زده انــد.
🔰نکتــه دیگری کــه در تعریــف امــور اعتبــاری قابــل ذکــر اســت، تفکیــک بیــن
غایـات امـور اعتبـاری و ذات امـور اعتبـاری اسـت. پوشـیده نیسـت کـه خلـط ایـن
دو در فقـه و اصـول آثـار نامطلوبـی بدنبـال داشـته اسـت.
#مدرسه_فقهی_امیرالمؤمنین
#فقه
#فقه_الخمینی
@albayann
💠عقدہ زبانی انبیاء و اولیاء
🔹اولیا نمی توانند مشاهدات خودشان را برای مردم بیان کنند . قرآن هم نازل شده ، متنزل شده است ، رسیده است به جایی که با این مردم دربند و در چاه ضلالت ، مخاطبه کند .
🔸دست و زبان پیغمبر اکرم هم بسته است ، نمی توانند آن را که واقعیت است برسانند مگر متنزل کنند ، تنزل بدهند . قرآن مراتب دارد ، هفت بطن یا هفتاد بطن از برای قرآن است ؛ از این بطون تنزل کرده است تا رسیده است به جایی که با ما می خواهد صحبت کند . خدا خودش را با شتر معرفی می کند :أَفَلَا يَنْظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ كَيْفَ خُلِقَتْ ؛ و این برای ما تاسف آور است که به همین موجودات نازل : به شمس ، به سماء ، به ارض ، به خود آدم (بخواهیم به خدا معرفت پیدا کنیم)
🔹زبان انبیا عقده داشته : ربِّ اشْرَحْ لي صَدري و یَسِّرْ لی أمری و احْلل عُقدةً مِنْ لساني ؛ عقده ها در زبانشان ، نه در قلبشان بوده است . نمی توانستند آنچه یافته اند آن طور که یافته اند بگویند ، گفتنی نبوده است . از این جهت با مثال با نظایر می خواستند چیزی به ما بفهمانند .
📌خوب وقتی که خدا با شتر معرفی بشود ، معلوم است که مرتبه ما چه مرتبه ای است ، مرتبه همان حیوان است ؛ و معرفتی که ما از آن پیدا می کنیم چه معرفتی است ، یک چیز بسیار ناقص است.
📚 تفسیر سوره حمد
#امام_خمینی
@albayann