#معرفت #طلبگی #تبلیغ
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻عالم، به خاطر معرفت آفریده شد و مهمترین مسئله در نظامنامهی خلقت، معرفت الهی است.
🔸 این مسئله، طبعاً باید به دیگران هم برسد که خلاصهاش، ابلاغ رسالات انبیا، شناخت عالم غیب و عروج آدمی از ابتلائات حیوانی به مقام راقی و بلند انسانی است؛ انسانی که برای رشدش، نهایت و پایانی نیست.
🔹 در این چرخه و عرصه، باید معارف، عالم غیب، توحید و معاد، شناخته شود. مباحث نظری، یک طرف است و در کنار آن، تربیت انسان هم لازم است و باورها، در ضمن این بخش محتوایی صورت میگیرد؛
🔸 پس بشر باید با گرفتن این معارف، به باور، رشد، کمال و فضیلت برسد. وقتی بشر میخواهد به اینها برسد، به شناخت، معرفت و آشنایی نیاز دارد و وقتی میخواهد آشنا شود و شناخت به دست بیاورد، نمیتواند اینها را از این کشور و آن کشور بگیرد؛
🔹 بلکه باید از آیات، روایات، سیرهی اهلبیت علیهمالسلام و سابقهی هزار و چند صد سالهی حوزه گرفته شود و در این زمینه باید کار شود.
🔸 اگر در این زمینه بخواهد کار شود، به نیرو نیاز است. «اذ قال عیسی بن مریم للحواریین من انصاری الی الله». عزیز من! شما که پیامبر هستی، انصار میخواهی چکار؟ این راه، انصار و کمک میخواهد و انسانهایی باید بیایند، بفهمند، بدانند، رشد کنند، همراهی کنند و نشر دهند تا دیگران نیز لایه به لایه، تربیت شوند.
🔹 تمام «هل من ناصر» حسینی علیهالسلام، گویای این است که این راه، ناصر و همراه میخواهد. «من انصاری الی الله قالوا نحن انصار الله». ما طلبه ها، انصار دین خدا هستیم.
کد ۲۳۹۴۴
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
* #علم #غیب
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 در قرآن یک علم به غیب داریم و یک ایمان به غیب که خداوند مردم را ترغیب به آن میکند. خدای متعال علم غیب را از مومنین و غیر مومنین نفی میکند آنجا که میفرماید: قُلْ لَا يَعْلَمُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الْغَيْبَ إِلَّا اللَّهُ (نمل:۶۵)(بگو که در همه آسمانها و زمین جز خدا کسی از علم غیب آگاه نیست.)
🔸 اگر گفته شود: پس چگونه این قدر در تاریخ نقل کردهاند عدهای چیزهایی میگفتهاند و درست در میآمده است! این غیب نیست؟
🔹 در جواب میتوان گفت: اولا اگر کسی یک یا چند مسئله از علم ریاضی را یاد گرفت که مثلا دو به اضافه دو مساوی چهار میشود، نمیشود گفت این عالم به ریاضی است؛ [در اینجا هم اگر کسی برخی از موارد محدود از امور غیبی را خبر داد، نمیتوان گفت عالم به غیب است و خداوند عالم به غیب بودن را نفی کرده است]
🔸 البته در مسائل معنوی حساب ائمه اطهار علیهم السلام جداست و علم غیب خدائی به آنها داده شده است.
🔹 ثانیا این مصادیقی که ما علم غیب میدانیم پایینتر از «علم» غیب است؛ یعنی از پنجاه و یک درصد اطمینان شروع میشود تا نود و نه درصد؛ یعنی عالم صد درصدی به غیبت نیستند و لو اینکه ظنّ قوی داشته باشند؛
🔸 البته در این بخش هم باید کسانی که در دامن اهل بیت علیهم السلام تربیت شده اند از دیگران جدا شوند.
🔹 ثالثا باید دید مراد از علم غیب چیست؟ این که شخصی خبر دهد از این که در گوشه آشپزخانه چیست؛ این اصلا غیب نیست. آیا مراد از غیب، عالم غیب است یا چیز دیگر است؟
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
#طلبگی
💠 ویژگی علوم حوزوی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸الزاما اینطور نیست که همه علوم متکفّل تربیت نفسانی باشند؛ مثلاً شخصی که پروفسور فیزیک فضا است و سیّارات را رصد میکند، امکان دارد که به وجود خدای متعال، ایمان بیاورد و امکان دارد که ایمان نیاورد؛
🔹 ولی برخی از علوم که در اوج علوم هستند و قرآن، مرتّب به آنها سفارش میکند و راههای به سمت آن علوم را نبسته است، علومی است که نوعی توازن، تعادل، کسب فضیلت و باور، در آن تولید میشود.
🔸 در رأس این علوم، حوزههای علمیّه هستند.
کد ۲۴۹۵۴
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
#طلبگی #گناه
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 هیچ کاری و هیچ فضایی مانند فضای طلبگی معصیت برای آن مضر نیست.
🔸 معصیت عجیب توفیق نور ایمان را میگیرد، توفیق نور علم را میگیرد، توفیق مدیریت بر خود را میگیرد، توفیق آرامش را میگیرد.
🔹 ما این لباسی را که پوشیدهایم لباس نوکری آقا صاحب الزمان (علیه السلام) است و به قول سید پیرمردی از دوستان ما در اصفهان که همیشه میگوید: «این کلاهی که سر ماست خیلی مسئولیت دارد.» لباس ما، نوع شخصیت ما، شخصیتی وابسته به این خاندان و آقا صاحبالزمان است.
🔸 شخصیتی تقوایی باید تعریف بشود، شخصیتی تهذیبی باید تعریف بشود، آن وقت نور و برکت هم پشت سر آن خواهد آمد.
کد ۶۱۶۶
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
#طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 دشمن، نیروهای حوزوی را شناسایی کرده است و تراکم اشتغالات گوناگون، [ما را سرگرم کرده است]. قبلاً وضعیّت اینگونه نبود و فارغ بودند. وضعیّتی که الآن هست، وظیفهی ما را برای کار، سنگینتر میکند.
🔸 در دورهای، وقتی طلبه وارد حوزه میشد، اشتغالش فقط همین [طلبگی] بود. یکی از آقایان میگفت که وقتی ما در نجف بودیم، روزهای جمعه که تعطیل بود، بعضی آقایان درجهی دوّم حوزه، روضه داشتند. نزدیک ظهر، به آنجا میرفتیم و یک فرع فقهی مطرح میشد و صحبتی میکردیم. نزدیک ظهر، اگر کسی نماز جماعت داشت، میرفت وگرنه همانجا نماز را میخواندیم و یک نان و فجیل (ترب)، ناهار ما بود. فضایی آرام، حاکم بود.
🔹 عربها و طلبههای نجف، ضرب المثلی داشتهاند: «خُبز الشعیر، ماء البیر (بئر) و زیارة الأمیر علیهالسلام»؛ یعنی نان جو و آب چاه و زیارت. اشتغالات، همین بوده است و درسشان را هم میخواندهاند.
🔸 الآن وضعیّت، کاملاً متفاوت است و طلبهی فعلی، خیلی باید هوشیارتر باشد در آسیبشناسی در لایههای مختلف، کمک گرفتنِ به اندازه از علوم تربیتی در بخشهای مختلف و هویّتبخشی به اصول تربیتیِ قرآنی، سنّتی، فضیلتی، اخلاقی و معنوی. اینها، اموری است که بالأخره برای مدوّن کردن نظامنامهی تربیتی، نیاز به کار دارد؛
🔹 ولی [راه، بسته نیست] و به رفقا میگویم که اگر آیتاللهالعظمی بهجت را نود یا صد سال قبل میدیدی، طلبهای مثل همین طلبههایی بود که الآن در حوزههای علمیّه هستند. بعداً معلوم شد که ایشان چه کسی است.
🔸 الآن هم این مطلب، واقعاً امیدوار کننده است؛ ولی مشکلات، زیاد است؛ هَلُمّوا الی (بشتابید به سوی) یک کار درست و درمان.
کد ۲۴۹۵۴
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
#طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 خلق خدا و طلبههای جوان، امانتهای الهی در دست ما هستند و به هر نحو، باید این سفر را با هم برویم.
🔸 خداوند این توفیق را به ما بدهد که با این سرمایهای که از بزرگان حوزه داریم و این قدسی که حوزههای علمیّه داشته است، بتوانیم در انتقال آن به نسلهای بعدی، واسطههای خوبی باشیم.
🔹 در حال حاضر، نیاز خیلی شدید است! اگر حوزه از این محتوا خالی شد، نمیتواند نیرو تربیت کند و نمیتواند تأثیر بگذارد و دیگر کار، تمام است. باید این را در حد توازن، پیش برد؛ البته بخشی که مربوط به سفر از وضعیّت فعلی، به اوج ادراکات ماورای حواس ظاهری است، به تحقیق و کار و پژوهش نیاز دارد و باید توجّهی کرد تا این نفوسی که وارد حوزه میشوند، چیزی از خودشناسی، خداشناسی، معرفت، باور و امام زمان علیهالسلام دستشان را بگیرد.
کد ۲۴۹۵۴
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
#طلبگی #تبلیغ
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 نظامنامهای درمانی و حتی فراتر از آن، نظامنامهای برای آسیبشناسی [باید تدوین شود]. اکنون در حوزهها، گاهی بخشهای مشاورهای خاصی، سعی دارند که طلبهی ما را به حد استانداردی از سلامت شخصیّتی برساند؛ البته چارهای هم نیست و خیلی هم خوب است و باید هم باشد؛
🔸 ولی این، نباید نهایتِ حوزه باشد و وقتی این قضیّه [آسیبشناسی و درمان] را شروع میکنی، به سمت یک نظام تربیتی، فضیلتی، باور، ادراک هویّتی و معنوی داری حرکت میکنی و این تأثیر را باید بگذاری.
🔹 خداوند، مرحوم آیتاللهالعظمی بهجت را رحمت کند. این اواخر، مکرّر از قول اساتیدشان نقل میکردند که همین [حوزه] اصفهانِ شما، کافی بود برای اینکه کسی از هند و پاکستان و کشورهای دیگر بیاید و تا آخرین مراتب [علمی و معنوی] را تأمین شود و همهی اساتید، در آن بودند.
🔸 الآن همهی حوزه، به کیفیّت دستیابی به درماننامهی هویّتی و نسخههای تربیتی قرآن، احتیاج دارد؛ هم برای خودمان، هم برای طلابمان و هم برای جامعهمان.
🔹 فکر میکنید اینکه ناگهان این همه افراد، از بدنهی جامعهی دینی فاصله میگیرند، علّتش چیست؟ حقیقت را میخواهند؛ یعنی آنان باید در ما، یک حقیقتی را دریابند.
کد ۲۴۹۵۴
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
#طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 ما باید بیشتر کار کنیم، خود را پیدا کنیم، کار فرهنگی را بشناسیم، فضای بیرون را بشناسیم، نحوهی برخورد را بشناسیم، کارهای عمیق فرهنگی را شروع کنیم و این نمیشود مگر اینکه نیرو تربیت بشود و برای کارهای فرهنگی اساسی در هیچ کجای عالم کاری حساستر از فضای طلبگی نیست؛
🔸 لذا کوچکترین خدمت به این سبک و تفکر و فرهنگ که متصل به وحی باشد، خدمت به دین خدا است و گریزی نیست برای ما ها که داریم این راه را میرویم.
کد ۱۲۲۳۵
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
#تشتت
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 باید از خویش، به اوج، سفر کرد. موانع این کار، فراوان است و یکی از آنها، تشتّت است.
🔸 نحلهی نجف یا مجموعهی افرادی که در طیّ قرون، اینکاره بودهاند، نسخه و درماننامه داشتهاند و یکی از این نسخهها، برای همین تشتّت است.
🔹 آقا، تشتّت انسان را بیچاره میکند! اینکه انسان به نماز بایستد و بگوید: «الله اکبر» و بتواند ذهن را در محضر قرار بدهد، کاری است که یک طیّ طریقی نیاز دارد و باید اندکی با آسیبها، کیفیّت درمان و کیفیّت محو کردن تشتّت از ذهن، آشنا بود.
🔸 انسان، میخواهد نماز را اقامه کند. اینها قبلاً بوده است و از همین حوزهها برخاسته است و هدیهی خداوند، قرآن و اهلبیت علیهمالسلام به انسان، نقطهی اوج ادراکی از حرکت سلوکی است؛ حرکت از آنجایی که هستیم تا آنجایی که باید برسیم.
کد ۲۴۹۵۴
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
آیت الله بافقی.mp3
2.71M
* #کلیپ_صوتی
🎵موضوع: مرحوم #آیت_الله_بافقی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: دو دقیقه
🔺 @nasery_ir