عقلنوشتههای انقلابی
#ترجمان
🎯 تاریخچۀ مختصر منطقهای که روزگاری یک نوار نبود
🔴 دیروز فصل تازهای از درگیریها در غزه آغاز شد. مبارزان فلسطینی در پنجاهمین سالگرد جنگ گستردۀ سال ۱۹۷۳، طی عملیاتی گسترده به اراضی اشغالی نفوذ کردند و در مقابل، ارتش رژیم اشغالگر قدس حملات هوایی گستردهای را در آسمان غزه شروع کرد. اگرچه از برخی جنبهها درگیریهای دیروز بیسابقه بوده است، اما تاریخ معاصر غزه صحنههای مشابه فراوانی به خود دیده است. برای فهمیدن آنکه چه در حال رخ دادن است، مروری مختصر بر تاریخ غزه که امروز بزرگترین زندان روباز جهان نامیده میشود، ضروری است.
🔴 نورا عرکات، استاد حقوق دانشگاه تمپل، مینویسد: سیاستهای اسرائیل در برخورد با فلسطینیان از اصلی دو وجهی نشأت میگیرد: بدست آوردن بیشترین مقدار از اراضی فلسطینیان با کمترین میزان جمعیت فلسطینی و متمرکز کردن بیشترین تعداد ممکن از فلسطینیان در کمترین اراضی ممکن.
🔴 اسرائیل، بیتوجه به سکونتگاههای جغرافیایی یا قانونی فلسطینیان، آنان را اخراج میکند، از حقوق خود محروم میسازد یا در مناطق کوچک متمرکز میکند. این اقدامات در همهجای این سرزمین در جریان است، اما با راهبردهایی مختلف: در منطقۀ کرانه باختری رود اردن با اقدامات نظامی، در شرق اورشلیم با ترکیبی از اقدامات نظامی و اداری، و در غزه با محاصره و جنگهای دورهای. غزه که روزگاری بزرگترین شهرستان کشور فلسطین بود، امروز«نوار» باریکی است که در ساحل شرقی دریای مدیترانه به محاصره افتاده است.
🔴 پیش از سال ۱۹۴۰، غزه بیشتر از ۹۰ شهر و روستا داشت و ۳۸ بار بزرگتر از نوار باریک کنونی بود، نظامیان صیهونیست بیشتر این شهرها را ویران کردند. تا زمان استقرار اسرائیل، غزه که تا آن زمان نیز خسارات بسیار دیده بود، نزدیک به ۲۵ درصد از جمعیت پناهندگان فلسطینی را که از خانههای خود اخراج شده بودند در خود جای داد و جمعیت آن از ۸۰ هزار نفر به ۲۸۰ هزار تن رسید. این عدد حالا به حدود ۲ میلیون نفر رسیده است، امری که غزه را به پرتراکمترین منطقهٔ جهان بدل کرده است.
🔴 از زمان پایان «جنگ ۱۹۴۸» تا سال ۱۹۶۷، غزه توسطِ مصرِ جمال عبدالناصر اداره میشد. در این دوران بود که نوار غزه به تعبیر محقق فرانسوی، ژان پیر فیلیو، به «بستری آماده برای ملیگرایی فلسطینی» و مکانی برای مقاومت بر علیه استعمار اسرائیلی بدل شد. اسرائیل به شکل روزافزونی غزه را تهدیدی علیه خود میدانست، نخستین تلاشش برای فتح غزه را در سال ۱۹۵۶ و در جریان «جنگ سینا» را به کار بست، تلاشی ناموفق، چرا که اسرائیل ناچار شد تحت فشار شدید آمریکا، نیروهایش را تنها بعد از گذشت ۴ ماه عقب بکشد.
🔴 ده سال بعد، در جریان «جنگ ۱۹۶۷»، اسرائیل غزه را با موفقیت برای مدتی اشغال کرد. شش سال بعد، شیخ احمد آل یاسین، حماس را بهمنزلۀ شاخهای از اخوانالمسلمین در غزه تأسیس کرد. بااینحال حماس تا ۱۶ سال بعد، یعنی سال ۱۹۸۹، دست به هیچ عملیات نظامیای نزد. سال ۱۹۹۱، سالی تعیینکننده برای اهالی غزه بود. در این سال با پایانیافتن جنگ خلیج فارس، کویت مهاجران فلسطینی را به دلیل حمایت یاسر عرفات از عراق، اخراج کرد و کل صادرات غزه به کشورهای عربی متوقف شد. اوضاع اقتصادی بسیار وخیم شد و انبوهی از خانوادهها مجبور به دریافت کمکهای غذایی شدند.
🔴 در سال ۱۹۹۱، اولین انتفاضۀ فلسطینیان نیز در عزه آغاز شد. از آن زمان اسرائیل سیاست محاصرۀ غزه را در پیش گرفت و حلقۀ این محاصره را روز به روز تنگتر کرد. تا کریسمس سال ۱۹۹۴، اسرائیل غزه را مهر و موم کرده بود، با این هدف که آن را رها کند و اجازه دهد دولت فلسطینی بسیار کوچکی در آنجا تشکیل شود. علیرغم این ادعاها هیچگاه اسرائیل غزه را رها نکرد. در دو دهۀ اول قرن بیستویکم اسرائیل، به بهانههای مختلف، حداقل هفت حملۀ نظامی بزرگ را علیه غزه ترتیب داده است که طی آنها هزاران فسطینی کشته شدهاند.
📌 آنچه خواندید برگرفته از نوشتهای از نورا عرکات است که ترجمه فارسی آن با عنوان «تاریخچه مختصر جنگهای منطقهای که زمانی نوار یک نبود » در وبسایت ترجمان منتشر شده است.
@tarjomaan
⭕️ مدرسه راهبری حل مسأله انقلاب اسلامی
"شهید بیاضی زاده"
✅گفتمان سازی حل مسأله و بستر سازی تربیت و کشف استعداد های حل مسأله طلاب و فضلای حوزه علمیه
🌐لینک ثبت نام :
https://formafzar.com/form/z02bb
ارتباط در پیامرسان ایتا :
https://eitaa.com/A313mo
دعوة مفتوحة لكل نشطاء مواقع التواصل الاجتماعي من العرب والمسلمين
للانخراط في الحملة الإعلامية للدفاع عن غزة ومقاومتها أمام هجمة الإعلام الغربي الداعم للاحتلال الإسرائيلي في جرائمه
المطلوب منا جميعاً أن نتجند للدفاع عن القضية الفلسطينية وأهل غزة عبر منصات التواصل الاجتماعي وأن تكون حساباتنا ومنصاتنا مسخرة لذلك
كما ندعو لتكشيل مجموعات وفرق اعلامية وتطوعية للنشر والانتاج والتغريد عبر منصات التواصل.
الإعلام المركزي - حركة المقاومة الإسلامية - حماس
https://t.me/abry3
دعوتی آزاد از تمامی فعالان رسانه های اجتماعی عرب و مسلمان
مشارکت در کارزار رسانه ای برای دفاع از غزه و مقاومت آن در برابر حمله رسانه های غربی که از اشغالگران اسرائیل در جنایات آن حمایت می کنند.
همه ما ملزم هستیم که برای دفاع از آرمان فلسطین و مردم غزه از طریق پلتفرم های رسانه های اجتماعی بسیج شویم و حساب ها و پلتفرم های ما برای این منظور مهار شود.
ما همچنین خواستار تشکیل گروهها و تیمهای رسانهای و داوطلب برای انتشار، تولید و توییت از طریق پلتفرمهای رسانههای اجتماعی هستیم.
رسانه مرکزی - جنبش مقاومت اسلامی - حماس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خالد مشعل رئیس سابق دفتر سیاسی حماس: ای علمایی که در فقهتان جهاد در راه خدا درس میدهید و به مجاهدین وعده بهشت میدهید. ای مدرسین و دانشجویان اکنون زمان عمل است
🆔 @YjcNewsChannel
هدایت شده از مهدوی زادگان
عرق شرم حقوق بینالملل
وقتی دل شان با ملت مظلوم فلسطین نباشد، اینگونه مجبور به دلیل تراشی می شوند و دانش حقوق را بهانه می کنند و ادبیات فریب کارانه تولید می کنند. اکنون می بینیم که چگونه می توان مزورانه با تمسک به حقوق بین الملل برابر مظلومیت ملتی سکوت کرد.
آیا برای دفاع از مظلومان، باید از دانش حقوق جزای بین الملل سر رشته داشت ( ! ) پس، باید بعد از این هم در تحلیل حوادث داخلی پای حقوق بشر دوستانه را به میان نکشند. چون این مساله زیر مجموعه حقوق بین الملل است.
به یقین، حقوق بین الملل بخاطر چنین استدلال های پوچ از عرق شرم فرو می ریزد.
👉 @mahdavizadegan
💢 بدون عنوان! 💢
جمعه ۲۱ مهرماه سر ظهر از میدان پلیس قم، مردی را که معلوم بود عجله دارد سوار کردم.
حدود ۵۰ ساله بود و پلاستیکی در دست داشت.
تا نشست گفت: «حاج آقا! امروز صبح رفته بودم سر مزار مرحوم پدرم که موتورم را دزدیدند. ۶۰ میلیون پولش بود و هنوز ۲۰ میلیون از قسطهایش باقی مانده است.»
خواستم کمی دلداریاش دهم که گفت: «حالا این که چیزی نیست، سه ماه است همسرم سکته مغزی کرده است و در کماست. دکترها گفتهاند که تا چند روز دیگر به هوش نیاید، اعضایش را به بقیه میدهند. مگر میتوانند بدون اجازه من این کار را بکنند؟!»
این را گفت و با کمی لحن تندتر ادامه داد: «چند روز پیش یکی از دکترها مرا کنار کشید و گفت که یک آمپولی هست که میتواند همسرت را به هوش بیاورد ولی گران است و یک میلیارد هزینهاش میشود. من هم به او گفتم مرد حسابی چرا میگویی آمپول یک میلیارد است؟ بگو یک میلیارد به من رشوه بده تا جان زنت را نجات بدهم!»
در طول این مدت با خودم می گفتم که این بنده خدا چقدر تحت فشار است و البته سعی میکردم با جملات کوتاهی آرامَش کنم... .
کمی که گذشت، گفت مداح است و در کوچه آهنی مغازه لباس بچه دارد. میگفت به سبک شیرازی میخواند و به این سبک مشهور است. کمی از او خواستم و برایم خواند؛ سبکی نزدیک سبک دشتی بود (البته با تفاوتهایی).
با زبان گرم و داشمشتیاش خیلی اصرار میکرد که حتما برای خرید لباس بچهها به مغازهاش بروم.
به او گفتم به شرط اینکه پول لباسها را بگیرد، حتما به او سر می زنم.
به روح پدرش قسم خورد که پول نخواهد گرفت.
دیگر به شهر قائم رسیده بودیم.
در حال پیاده شدن از او پرسیدم که اینجا چکار دارد؟
درحالی که در ماشین را میبست گفت: «اینجا فقیری است که برای بچههایش لباس ندارد. از مغازه برایش لباس آوردهام... .»
دو قدم بر نداشته، برگشت.
سرش را از پنجره ماشین داخل آورد گفت: «هرکاری میکنم، از صبح تا الان نمیتوانم دزد موتورم را نفرین کنم. با خودم میگویم شاید احتیاج داشته که برده است! ولی از خدا میخواهم که اگر احتیاج ندارد، به دلش بیندازد و موتور من را برگرداند، عصای دستم بود... .»
او رفت و من را مبهوت رها کرد.
از ظهر تاکنون ذهنم درگیر این سؤال است:
«چقدر قدرت ایمان ناشناخته است؟!
➖«چقدر میتواند انسان را بزرگ کند و تابآوریاش را فوق تصور نماید؟!»
#غزه
#فلسطین
#قدرت_ایمان
#شکستناپذیری
هدایت شده از خانهمصلحــان
🔻 آینده جهان اسلام
(نشست نهم)
💢 گفتگوهایی پیرامون روند تحولات سرزمینهای اسلامی در جهانِ پیشِ رو
💢مسئله هفته:
مؤلفههای جغرافیایی تاثیرگذار بر آینده جهان اسلام
(مهمترین مؤلفههای جغرافیایی جهان اسلام چیست و چگونه بر تحولات آتی جهان اسلام تاثیر میگذارد؟)
➖➖
✔️با حضور:
▫️دکتر مجید ضیایی
(پژوهشگر تاریخ تمدن اسلامی و تمدن غرب)
➖➖
🗓 زمان برگزاری:
دوشنبه؛ 24 مهر ماه 1402؛ ساعت 15 الی 18
📍مکان:
قم،خانهمصلحـــان
➖➖
🔹با مشارکت:
🔻 خانه مصلحان
🔻مؤسسه رسول السلام
🔻مرکز علوم نوین اسلامی(معنا)
➖➖
💢علاقهمندان جهت حضور در جلسه با شماره
0990 746 3821
ارتباط برقرار کنند.
➖➖
🌐 @KhaneMoslehan
🌐 @maana_hamandishi
هدایت شده از رب الناس/بقلم علیرضا کمیلی
💠 درباره فرصت های فکری طوفان الاقصی
همه نباید درگیر میدان بشوند. خوب است که جریانات فکری انقلاب به ابعاد دیگر این حماسه بپردازند. اتفاقی که پس از هفت اکتبر 1973 یعنی دقیقا پس از نیم قرن، توانست یک بحران نظامی جدی برای رژیم خلق کند و برند امنیتی که فلسفه تشکیل دولت صهیونیستی برای قوم یهود بوده را بشکند. ایجاد این نوع «غافلگیری» یک پشتوانه جدی دارد. ابعاد مهم زیرساخت فکری اجتماعی که چنین دستاوردی را رقم می زند باید کنکاش شود. ایستادگی طولانی مدت یک جامعه، امری تصادفی نیست.
از همین رو برآن شدم تا نکاتی را به اهل فکر تقدیم کنم، باشد که در این جهاد مقدس شریک شوند:
1) الگوی الهام بخش محمد ضیف
وی می تواند به یک برند سنی مذهب جریان مقاومت در حد عماد مغنیه تبدیل بشود. متاسفانه کانال های تندرویی که نفوذی شیرازی ها در خط انقلاب هستند مثل اخبار سوریه و جریان شبکه ولیعصر و... سالها علیه حماس حرف زدند و به بهانه سوریه، این جریان را در ذهن مخاطب ایرانی مذهبی شکستند.
سنی ستیزی در میان مذهبی های ما هنوز هست چرا که اولویت بندی را جریان متحجر انجام می دهد. علت محبوبیت یمن در جامعه ایرانی، شیعه بودن آنان و ضدیت با سعودی بود!
همانطور که حزب الله، تا قبل از جنگ سوریه برند شیعی محبوب در میان جامعه عربی سنی بود و هنوز هم جایگاه دارد، باید حماس را برند محبوب سنی در میان جامعه شیعی کرد و این کار خود یک تحول معرفتی در حوزه وحدت است و کار فکری می طلبد و با خبررسانی صرف انجام نخواهد شد!
هنوز سخنرانانی مثل ح.ک اشاراتی دارند به اینکه حقیقت بر اینها عرضه اگر بشود چه شود! یعنی نمی توانند یک سنی موفق انقلابی را درک یا تحمل کنند. هنوز برخی هییتی ها می گویند اگر اینها شیعه بودند تا حالا تمام شده بود و حتی درباره زکزکی مظلوم که جریانش تارومار شده احساس موفقیت دارند ولی دستاوردهای مقاومت فلسطینی را نمی بینند!
هنوز برخی منبری ها از اینکه درباره این اتفاقات سخن بگویند ابا دارند یا صرفا از منظر دیگری بنام صهیونیزم حاضرند بدان بپردازند و جنبه ایجابی جریان مقاومت برای آنان معنابخشی نشده است.
2) تولد انسان فلسطینی مقاوم
مانند انسان ایرانی که در برابر فشارها و تحریم ها به خوبی دوام آورده و در جنگ، فداکاری های کربلایی گونه ای را از خود به نمایش گذاشته است، باید درباره خلق این موقعیت جدید در فلسطین نیز همت گمارد.
اینکه همه چیز را به پای خودمان می زنیم هم دروغ و هم یک آفت است! اگر تربیت دینی مردم غزه نبود و اگر ایستادگی بسیار سخت آنان نمی بود، حماس و مقاومتی هم وجود نمی داشت که اینطور هیمنه رژیم را بشکند.
اینکه چطور غزه بعنوان یک زندان بزرگ دو میلیون نفری، در میانه فشارهای جهانی و تحریم های مختلف هوایی و زمینی و دریایی و با تحمل جنگ های پیاپی، اینگونه ایستادگی می کند و الگوهای الهام بخش او چه چیزهایی هستند باید مورد بررسی واقع شده و درباره آن گفته و شنیده شود.
انتصاب همه دستاوردها به خودمان یا تلاش برای مصادره آن، در عین اینکه می دانیم نقش اراده و تربیت نیروهای جهادی سازش ناپذیر و سخت تر از آن، این جامعه مقاوم، امری سیاست زده و خطایی راهبردی است. چیزی که رهبری انقلاب درباره اتفاقات اخیر فرمودند ذیل همین هویت بخشی و استقلال در عمل قابل فهم است.
3) مدل اسلام سیاسی مقاوم
در زمانه مدل سازی های غلط از اسلام لیبرال و اسلام سیاسی از مدل توسعه مدرن اماراتی و سعودی تا مدل اخوانی ترکی تا قطری و... پرداختن به یک اسلام سنی اخوانی ولی مقاوم و سازش ناپذیر، یک فرصت نظری و البته ضروری است.
عموما به ابعاد انسانی و اجتماعی و حتی مدیریت اقتصادی این مدل کمتر توجه شده است و گرچه حدود عمل آنها در یک محیط کوچک بوده ولی همین خود نیز نشانگر سختی های مضاعف این ماجراست و جا دارد که به آن پرداخته شود.
الگوسازی از حماس بمثابه یک جریان فکری جدید در میانه مدل های غلط رایج و نیز هویت بخشی به آن امری ضروری در فضای فکری کنونی جریان اسلام سیاسی که بشدت غربزده شده می باشد.
📍 @komeilialireza
🔹 نشست های علمی هسته های حل مسئله
🏠مکان: سالن جلسات مدرسه معصومیه
⏰زمان: پنجشنبه 1402/07/27
لینک کانال
https://eitaa.com/bsheikhansari
بنیاد شیخ انصاری (ره)
💠 جلسه هم اندیشی و هم افزایی در جهت اقدامات حمایت از مردم غزه با حضور گروه های مردمی
💠 موضوع: تشکیل قرار گاه مردمی فلسطین
🔹 تشکیل میز های:
🔸عملیات
🔸رصد
🔸رسانه
🔸نخبگان و...
از همه فعالین و دغدغه مندان دعوت
به عمل می آید.
🕗 زمان : چهارشنبه ۲۶ مهر ماه بعد از نماز مغرب و عشا ساعت ۱۸:۳۰
📍مکان : بلوار امین خیابان گلستان نبش گلستان چهار خانه مصلحان.