0029-KharejOsul-14021017_01.MP3
33.14M
🔊#درس_خارج_اصول| ادامه مبحث تفکیک قواعد فقهیه و اصول عملیه/ مروری بر عبارت محقق خوئی و توضیح مفصل آن/ عنوان «استنباط» در عبارت محقق خوئی/ اشاره ای به مسأله حجیت عقل در نگاه متقدمین و متاخرین/ تفکیک بین حکم قطعی عقل و حکم ظنی عقل در عبارت شیخ اعظم/ مسأله ملازمات عقلیه در عبارات مرحوم مظفر تابع محقق اصفهانی/ نکته ای مهم از محقق خوئی در این فضا نسبت به صغریات ظهور
🎙استاد علی فرحانی
📚درس خارج اصول. یکشنبه. 17/10/1402
#درس_خارج #جلسه_بیست_و_نهم
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
May 11
المرسلات
🔊#درس_خارج_اصول| ادامه مبحث تفکیک قواعد فقهیه و اصول عملیه/ مروری بر عبارت محقق خوئی و توضیح مفصل آن
.
#درس_خارج_اصول #اصول_فقه
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
💢با سلام
💢همانطور که در نوشتار ذیل متن اشاره شد، استاد معظم در این جلسه نکات بسیار مهمی را در مورد جایگاه حجیت عقل و منحصر نبودن حکم عقل به احکام قطعیه بیان فرموده و تمام نگاه مرحوم مظفر به تبویب علم اصول و تقسیم ابحاث اصول بر اساس نظام صغریات و کبریات قیاس را توضیح فرمودند
💢از این رو این توضیحات، خلاصه ای از مطالبی است که استاد در این باره در تدریس کتاب اصول فقه مرحوم مظفر فرموده اند. لهذا دوستانی که در حال استماع تدریس اصول فقه استاد هستند میتوانند از این جلسه به خوبی استفاده کنند.
📌لینک تدریس اصول فقه استاد👇
https://eitaa.com/almorsalaat/395
#درس_خارج #جلسه_بیست_و_نهم
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
0028-KharejFeq-14021018.MP3
41.28M
🔊#درس_خارج_فقه| ادامه مباحث طهارت خبثی/ ادامه مبحث مطهریت ماء مضاف/ ادامه عبارت محقق خوئی و اشکال ایشان به سید مرتضی و نکاتی در این باب/ بررسی آیه شریفه «و ثیابک فطهر» در این بحث/ بررسی روایاتی در این باره/ توضیح مفصلی در مورد #ممیزیت و #مرجحیت «مخالفت با عامه» به مناسبت این روایات/ جایگاه تعادل و تراجیح در نگاه شیخ اعظم از این منظر در مقابل بزرگانی همچون مرحوم مظفر
🎙استاد علی فرحانی
📚درس خارج فقه. دوشنبه. 18/10/1402
#درس_خارج #جلسه_بیست_و_هشتم
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
6.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙#بزرگداشت_آیت_الله_مصباح| آیت الله مصباح، ولی الهی بود / کتاب «یاد او» ایشان را بخوانید/ عمیق ترین معارف عملی شیعه در این کتاب آمده است
🎙استاد علی فرحانی
📚گزیده سخنرانی. 3/11/1401
#بزرگداشت_آیت_الله_مصباح
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
🎙#بزرگداشت_آیت_الله_مصباح| آیت الله مصباح، ولی الهی بود / کتاب «یاد او» ایشان را بخوانید/ عمیق ترین
#معرفی_کتاب
#بزرگداشت_آیت_الله_مصباح
📚کتاب «یاد او»
🔰آیت الله مصباح یزدی
❇️لینک دانلود کتاب: 👇👇👇
https://eitaa.com/palmorsalaat/175
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
0029-KharejFeq-14021019_01.MP3
23.95M
🔊#درس_خارج_فقه| ادامه مبحث طهارت خبثی/ جمع بندی عبارات محقق خوئی در باب مسأله مطهریت ماء مضاف/ اشکالاتی به استدلال محقق خوئی/ توضیح مفصل انحاء تمسک به روایات در مسائل فقهی و حجیت این روایات/ مبنای مختار در این مسأله در مقابل محقق خوئی
🎙استاد علی فرحانی
📚درس خارج فقه. سه شنبه. 19/10/1402
#درس_خارج #جلسه_بیست_و_نهم
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
#حضرت_امام
#انقلاب_اسلامی
♦️امام خمینی (ره)، مرد چند بعدىِ عمیقِ توصیف ناشدنی
🎙رهبر معظم انقلاب
▫️حقیقتاً امام بزرگوار ما #یک_استثناء در تاریخ ملت ایران بود. این را نه از باب عشق و علاقه به ایشان بلکه نگاه منصفانهی هر کسی این را تأیید میکند. امام حقاً و انصافاً یک عنصر استثنایی بود.
▫️بنده با رجال تاریخی کشور آشنایم، این #شخصیت_جامع نه در بین علمای بزرگ ما و نه در بین زمامداران و نه در بین مصلحان و منادیان تحول #نظیر_ندارد. بزرگانی مثل مرحوم سید جمال و تحول خواهانی که در کشور ما یا حتّی در دنیای اسلام بودند، کجا؛ این مرد چند بعدىِ عمیقِ حقیقتاً توصیف ناشدنی کجا؟
▫️بنده شرح حال بسیاری از فلاسفه، عرفا، دانشمندان علوم عقلی، سیاسیون، پیرمردهای پخته و آدمهای سنجیده را در کتابها خواندهام یا در زندگیام با آنها برخورد داشتهام؛ حقاً فاصلهی بین آنها و امام بزرگوار، #فاصله_ی_زیادی است!
📚بیانات ۸۴/۳/۱۰
#کلام_ولی
#در_مدرسه_امام_خمینی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
0030-KharejFeq-14021020_01.MP3
35.15M
🔊#درس_خارج_فقه| ادامه مبحث طهارت خبثی/ اشاره ای به استظهار مختار از عبارت شیخ مفید و سید مرتضی و اشکالات وارد بر محقق خوئی در باب مطهریت ماء مضاف/ اشاره ای به توضیحات جلسه گذشته در باب انحاء تمسک به روایات/ نکاتی در مورد دخالت علم رجال در فقه و نکاتی در مورد قاعده «شک در حجیت، مساوق با قطع به عدم حجیت»/ نقش بسیار مهم «شهرت» در استنباط بر اساس متن فقه
🎙استاد علی فرحانی
📚درس خارج فقه. چهارشنبه. 20/10/1402
#درس_خارج #جلسه_سیم
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
#مناجات_الخائفین
#معارف #ادعیه #شب_جمعه
💢إِلٰهِى أَتَراكَ بَعْدَ الْإِيمانِ بِكَ تُعَذِّبُنِى ؟ أَمْ بَعْدَ حُبِّى إِيَّاكَ تُبَعِّدُنِى ؟ أَمْ مَعَ رَجائِى لِرَحْمَتِكَ وَصَفْحِكَ تَحْرِمُنِى ؟ أَمْ مَعَ اسْتِجارَتِى بِعَفْوِكَ تُسْلِمُنِى ؟ حَاشَا لِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ أَنْ تُخَيِّبَنِى .
💢لَيْتَ شِعْرِى أَلِلشَّقاءِ وَلَدَتْنِى أُمِّى؟ أَمْ لِلْعَناءِ رَبَّتْنِى ؟ فَلَيْتَها لَمْ تَلِدْنِى، وَلَمْ تُرَبِّنِى، وَلَيْتَنِى عَلِمْتُ أَمِنْ أَهْلِ السَّعادَةِ جَعَلْتَنِى، وَبِقُرْبِكَ وَجِوارِكَ خَصَصْتَنِى، فَتَقَِرَّ بِذٰلِكَ عَيْنِى، وَتَطْمَئِنَّ لَهُ نَفْسِى .
💢إِلٰهِى هَلْ تُسَوِّدُ وُجُوهاً خَرَّتْ ساجِدَةً لِعَظَمَتِكَ ؟ أَوْ تُخْرِسُ أَلْسِنَةً نَطَقَتْ بِالثَّناءِ عَلىٰ مَجْدِكَ وَجَلالَتِكَ ؟ أَوْ تَطْبَعُ عَلىٰ قُلُوبٍ انْطَوَتْ عَلىٰ مَحَبَّتِكَ ؟ أَوْ تُصِمُّ أَسْماعاً تَلَذَّذَتْ بِسَماعِ ذِكْرِكَ فِى إِرادَتِكَ؛
💢أَوْ تَغُلُّ أَكُفّاً رَفَعَتْهَا الْآمالُ إِلَيْكَ رَجاءَ رَأْفَتِكَ ؟ أَوْ تُعاقِبُ أَبْداناً عَمِلَتْ بِطاعَتِكَ حَتَّىٰ نَحِلَتْ فِى مُجاهَدَتِكَ ؟ أَوْ تُعَذِّبُ أَرْجُلاً سَعَتْ فِى عِبادَتِكَ ؟ إِلٰهِى لَاتُغْلِقْ عَلىٰ مُوَحِّدِيكَ أَبْوابَ رَحْمَتِكَ، وَلَا تَحْجُبْ مُشْتاقِيكَ عَنِ النَّظَرِ إِلىٰ جَمِيلِ رُؤْيَتِكَ .
💢إِلٰهِى نَفْسٌ أَعْزَزْتَها بِتَوْحِيدِكَ كَيْفَ تُذِلُّها بِمَهانَةِ هِجْرانِكَ ؟ وَضَمِيرٌ انْعَقَدَ عَلىٰ مَوَدَّتِكَ كَيْفَ تُحْرِقُهُ بِحَرارَةِ نِيرانِكَ ؟
💢إِلٰهِى أَجِرْنِى مِنْ أَلِيمِ غَضَبِكَ، وَعَظِيمِ سَخَطِكَ، يَا حَنَّانُ يَا مَنَّانُ، يَا رَحِيمُ يَا رَحْمانُ، يَا جَبَّارُ يَا قَهَّارُ، يَا غَفَّارُ يَا سَتَّارُ، نَجِّنِى بِرَحْمَتِكَ مِنْ عَذابِ النَّارِ، وَفَضِيحَةِ الْعارِ، إِذَا امْتازَ الْأَخْيارُ مِنَ الْأَشْرارِ، وَحَالَتِ الْأَحْوالُ وَهَالَتِ الْأَهْوالُ، و قَرُبَ الْمُحْسِنُونَ وَبَعُدَ الْمُسِيئُونَ، ﴿وَ وُفِّيَتْ كُلُّ نَفْسٍ ما كَسَبَتْ وَهُمْ لَايُظْلَمُونَ
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
💢مختصری از زندگی آیت الله سید علی شوشتری؛ از بزرگان عرفان و سلوک
🎙علامه طهرانی (ره)
💠در حدود متجاوز از يكصد سال پيش در شوشتر عالمى جليلالقدر مصدر قضا و مراجعات عامه بوده است به نام آقا سيد على شوشترى. ايشان مانند ساير علماى اعلام به تصدى امور عامه، از تدريس و قضا و مرجعيت اشتغال داشتهاند.
💠يك روز ناگهان كسى درِ خانه را مىزند. وقتى كه از او سؤال مىشود، مىگويد: در را باز كن، كسى با شما كارى دارد. مرحوم آقا سيد على وقتى در را باز مىكند، مىبيند شخص جولايى (بافندهاى) است. مىگويد: چه كار داريد؟ مرد جولا در پاسخ مىگويد: فلان حُكمى را كه نمودهايد طبق دعوى شهود به ملكيت فلان ملْك براى فلان كس، صحيح نيست. آن مِلك متعلق به طفل صغير يتيمى است و قباله آن در فلان محل، دفن است. اين راهى را كه شما در پيش گرفتهايد صحيح نيست و راه شما اين نيست. آيةاللَّه شوشترى در جواب مىگويد: مگر من خطا رفتهام؟ جولا مىگويد: سخن همان است كه گفتم. اين را مىگويد و مىرود.
💠آيةاللَّه در فكر فرو مىرود: اين مرد كه بود؟ و چه سخنى گفت؟ در صدد تحقيق برمىآيد. معلوم مىشود كه در همان محل، قباله ملك طفل يتيم مدفون است و شهود بر ملكيت فلان، شاهدِ زور بودهاند. بسيار بر خود مىترسد و با خود مىگويد: مبادا بسيارى از حكمهايى را كه دادهايم از اين قبيل بوده باشد و وحشت و هراس او را در برمىگيرد.
💠در شب بعد- همان موقع- جولا در مىزند و مىگويد: آقا سيدعلى شوشترى، راه اين نيست كه شما مىرويد. و در شب سوم نيز عين واقعه به همين كيفيت تكرار مىشود و جولا مىگويد: معطل نشويد، فوراً تمام اثاثالبيت را جمع نموده، خانه را بفروشيد و به نجف اشرف مشرف شويد و وظايفى را كه به شما گفتهام انجام دهيد و پس از شش ماه در وادىالسلامِ نجف اشرف به انتظار من باشيد.
💠مرحوم شوشترى بىدرنگ مشغول انجام دستورات مىگردد، خانه را مىفروشد و اثاثالبيت را جمعآورى نموده و تجهيز حركت خود را به نجف اشرف مىكند. در اولين وحلهاى كه وارد نجف مىشود در وادىالسّلام هنگام طلوع آفتاب، مرد جولا را مىبيند كه گويى از زمين جوشيده و در برابرش حاضر گرديد و دستوراتى داده و پنهان شد. مرحوم شوشترى وارد نجف اشرف مىشوند و طبق دستورات جولا عمل مىكنند تا مىرسند به درجه و مقامى كه قابل بيان و ذكر نيست- رضواناللَّه عليه و سلاماللَّه عليه.
💠مرحوم آقا سيدعلى شوشترى براى رعايت احترام مرحوم شيخ مرتضى انصارى، به درس فقه و اصول او حاضر مىشوند و مرحوم شيخ هم در هفته يك بار به درس مرحوم آقا سيدعلى كه در اخلاق بوده است حاضر مىشدند و پس از فوت مرحوم شيخ رحمه الله، مرحوم شوشترى رحمه الله بر مسند تدريس شيخ مىنشينند و درس را از همان جا كه مانده بود شروع مىكنند، ولى عمر ايشان كفاف ننموده و پس از شش ماه به رحمت ابدى حضرت ايزدى پيوستند.
💠در خلال اين شش ماه مرحوم شوشترى به يكى از شاگردان مبرز حوزه مرحوم انصارى به نام آخوند ملاحسينقلى در جزينى همدانى- كه از مدتها قبل در زمان مرحوم شيخ با ايشان رابطه داشته و استفاده اخلاقى و عرفانى مىنموده است و اينك پس از مرحوم شيخ عازم بر تدريس بوده و حتى تتمه مباحث شيخ را كه خود نيز تقريرات آن مباحث را نوشته بود، مىخواست دنبال كند- كاغذى نوشته و در آن متذكر مىگردد كه اين روش شما تام و تمام نيست و شما مقامات عاليه ديگرى را بايد حايز گرديد، تا اينكه او را منقلب نموده و به وادى حق و حقيقت ارشاد مىنمايد.
💠آرى، مرحوم آخوند كه از ساليانى چند قبل از فوت مرحوم شيخ از محضر مرحوم آقا سيدعلى در معارف الهيه استفاده مىنمود، در اخلاق و مجاهده نفس و نيل به معارف الهيه سرآمد اقران و از عجايب روزگار شد.
💠مرحوم آخوند نيز شاگردانى بس ارجمند تربيت نمود كه هر يك استوانهاى از معرفت و توحيد و آيتى عظيم به شمار مىآمدند. از مبرزترين شاگردان مكتب آخوند، مرحوم حاج ميرزا جواد آقا مَلِكى تبريزى و مرحوم آقا سيد احمد كربلايى طهرانى و مرحوم آقا سيد سعيد حُبُّوبى و مرحوم حاج شيخ محمد بهارى را بايد نام برد. استاد بزرگوار، عارف بىبديل مرحوم حاج ميرزا على آقا قاضى تبريزى- رضواناللَّه عليه- از شاگردان مكتب مرحوم آقا سيد احمد كربلايى هستند.
💠اين است سلسله اساتيد ما كه به مرحوم شوشترى و بالأخره به آن شخص جولا منتهى مىشود، ولى آن مرد جولا چه كسى بوده و به كجا ارتباط داشته و اين معارف را از كجا و به چه وسيله به دست آورده، هيچ معلوم نيست.
📚رساله لب اللباب ص ۱۲۲
#اخلاق_و_عرفان #معارف #شب_جمعه
#در_محضر_علامه_طباطبایی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b