🌀کدام کتاب اخلاقی را بخوانیم؟ از کدام عالم اخلاق استفاده کنیم؟
🔹اى عزيز، شيطان تو را وسوسه نكند و به آنچه دارى قانع ننمايد، قدرى حركت كن و از صورت بىمغز و قشر بىلبّ تجاوز نما، و ذمايم اخلاق خود را و حالات نفسانيه خويش را تحت مطالعه و مداقه قرار بده، و با كلمات ائمه هدى عليهم السلام و كلمات بزرگان علما انس بگير كه در آن بركاتى است.
🔹فرضاً كه از عرفا كسى را به بزرگى نمىشناسى، از علماى بزرگ معرفت و اخلاق، آنها را كه پيش همه علما مسلّمند پيروى كن؛ مثل:
1⃣جناب عارف باللَّه و مجاهد فى سبيل اللَّه، مولانا سيد بن طاوس- رضي اللَّه عنه؛
2⃣و مثل مولانا عارف باللَّه و سالك إلى اللَّه، شيخ جليل بهائى- قدس سره؛
3⃣و شيخ ارباب معرفت، مولانا محمد تقى مجلسى- رضوان اللَّه عليه؛
4⃣و شيخ محدثين، فرزند بزرگوار او، مولانا مجلسى- رحمه اللَّه.
▫️كتاب شرح فقيه مولانا مجلسى اول، كه يكى از كتابهاى نفيس جليل القدر است و فارسى، مطالعه نما، و اگر نفهميدى، از اهلش سؤال كن كه در آن كنزهايى از معرفت است؛
5⃣ و 6⃣و همين طور كتب عزيزه شيخان جليلان نراقيان؛
7⃣و از علماى معاصر، كتب شيخ جليل القدر، عارف باللَّه، حاج ميرزا جواد تبريزى- قدس سره- را مطالعه كن؛
🔹شايد ان شاء اللَّه از اين تأبّى و تعسّف خارج شوى، و چون نويسنده خالى از همه مقامات معرفت و انسانيت، عمر را به بطالت نگذرانى؛
🔹كه خداى نخواسته اگر با اين حال از اين عالم منتقل شوى، دنبال آنْ حسرتها و پشيمانيهايى است جبران ناپذير، و ظلمتها و كدورتهايى است بىمنتها.
📚امام خمینی، سر الصلاة ص 40
#در_مدرسه_امام_خمینی
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
dar-estenbate-masaele-mostahdese-ravesh-sabet-ast-mozoo-taghyir-kardeh.mp3
3.13M
♨️#علوم_انسانی_اسلامی | روش استنباط در مسائل مستحدثه همان روش #فقه_سنتی است و تنها تفاوت در این است که موضوع سابق تغییر کرده و یا موضوع جدیدی ایجاد شده است.
🎙استاد علی فرحانی
📌گزیده تدریس #الفائق ۰۰/۰۷/۲۱
#اصول_فقه #فقه #پای_درس_استاد
@almorsalaat
002-ettaghollahmastataatom.mp3
1.77M
📝#اخلاق_و_عرفان| تاثیر تعاون در امور معنوی!
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در صوت بالا، ضمن نقل خاطره ای از رابطه آیت الله بهجت با آیت الله کشمیری، توضیح می دهند که معاونت و همراهی با دیگران در امور معنوی، تاثیر بسزایی در رشد معنوی افراد دارد. حتما #بشنوید.
📚 گزیده ای از تدریس شرح لمعه
#پای_درس_استاد
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
📚#معرفی_کتاب| آشنای آسمان
خاطرات و اسناد جناب آقای محمد تقی انصاریان خوانساری درباره مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبائی رحمه الله
⬇️لینک دانلود کتاب👇👇
https://eitaa.com/palmorsalaat/131
#در_محضر_علامه #کتابخانه_مجازی
@almorsalaat
💠اهل جهنم از بوى تعفن عالمى كه به علم خود عمل نكرده متأذى مىشوند
🔅و در روايت ديگر آمده است كه هفتاد گناه از جاهل آمرزيده مى شود پيش از آنكه يك گناه از عالم مورد آمرزش قرار گيرد. زيرا گناه عالم براى اسلام و جامعه اسلامى خيلى ضرر دارد.
🔅عوام و جاهل اگر معصيتى مرتكب شود، فقط خود را بدبخت كرده، بر خويشتن ضرر وارد ساخته است؛ ليكن اگر عالمى منحرف شود و به عمل زشتى دست زند، عالمى را منحرف كرده، بر اسلام و علماى اسلام زيان وارد ساخته است.
🔅اينكه در روايت آمده كه اهل جهنم از بوى تعفن عالمى كه به علم خود عمل نكرده متأذى مىشوند، براى همين است كه در دنيا بين عالم و جاهل در نفع و ضرر به اسلام و جامعه اسلامى فرق بسيار وجود دارد.
🔅اگر عالمى منحرف شد، ممكن است امتى را منحرف ساخته به عفونت بكشد. و اگر عالمى مهذب باشد، اخلاق و آداب اسلامى را رعايت نمايد، جامعه را مهذب و هدايت مى كند.
🔅در بعضى از شهرستانهايى كه تابستانها به آنجا مى رفتم، مى ديدم اهالى آن بسيار مؤدب به آداب شرع بودند. نكته اش اين بود كه عالم صالح و پرهيزكارى داشتند.
🔅اگر عالم ورع و درستكارى در يك جامعه يا شهر و استانى زندگى كند، همان وجود او باعث تهذيب و هدايت مردم آن سامان مى گردد، اگر چه لفظا تبليغ و ارشاد نكند.
📚 امام خمینی، جهاد اكبر ص۱۵
#اخلاق_و_عرفان #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
📣#اطلاعیه
🔵سخنرانی با موضوع: تاثیرات قرآن و اسلام در تحولات و تکامل زندگی بشر
🎙حجتالاسلام سیدمحمد هاشمی
⏰زمان: امروز (پنجشنبه) ساعت ۲۰
🌐پخش زنده از کانال المرسلات در #ایتا👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
@almorsalaat
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵سخنرانی با موضوع: تاثیرات قرآن و اسلام در تحولات و تکامل زندگی بشر
🎙حجتالاسلام سیدمحمد هاشمی
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 برکات و فضیلت #صلوات
🎙مرحوم آیت الله العظمی بهجت
❓سؤال: کسی است که میگوید علاقهای به خواندن قرآن ندارم، چهکار کنم؟
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره: زیاد صلوات بفرستد؛ علاقه دارد یا ندارد؟ صلوات بفرستد، همان هدایتش می کند.
❓سؤال: برای رفع تحیّر و تشخیص تکلیف در امور مهمه باید چه کار کرد؟
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره: صلوات زیاد بفرستد؛ [و] در طرق مختلفه که تحیر دارد، استخاره کند.
@bahjat_ir
@almorsalaat
🔹کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش
🔹کِی روی؟ ره ز که پرسی؟ چه کنی؟ چون باشی؟
▫️آیت الله پهلوانی می فرمودند: در یکی از جلسات وقتی که این شعر خوانده شد، مرحوم علامه طباطبایی بغض کردند و رفتند از اتاق بیرون و صدای گریه ایشان در راهرو بلند شد.
📚جام صهبا ص۲۱۶، به نقل از آیت الله سید عبدالله جعفری
#اخلاق_و_عرفان #در_محضر_علامه
@almorsalaat
🌀امام بزرگوار هم از همين مدرسهى «دارالشّفاء» و «فيضيّه» بيرون آمده/مسئله معیشت طلاب نسبت به ساخت ساختمان های جدید اولویت دارد
▫️مسئلهى ايجاد مركز پژوهش خوب است؛ اينكه حالا فرمودند كه يك مدرسهاى نيست كه به مهمانهاى خارجى نشان بدهيم، مثل مثلاً «الازهر» در مصر كه مثلاً بگوييم «آقا، اينجا مدرسهى ما است»؛ [در جواب] اين، بنده شوخىام اين است كه ببريدشان به همين مدرسههاى مخروبه، بگوييد اين آدمهاى بزرگ از همين مدرسهها بيرون آمدهاند كه از «ازهر» يا از مدارس معروف ديگر، اينجور آدمهايى بيرون نيامدهاند. امام بزرگوار هم از همين مدرسهى «دارالشّفاء» و «فيضيّه» بيرون آمده.
▫️آن مركز خب خوب است، [ولى] جزو اولويّتهاى ما نيست؛ شما مىبينيد الان ما مشكلات معيشتى طلبهها روى دستمان است، حالا [اينكه] برويم يك مركز آنچنانى بسازيم براى پُز دادن پيش فلان مهمان خارجى، اين جزو اولويّتها محسوب نميشود.
🎙رهبر معظم انقلاب 95/02/25
#کلام_ولی #حوزه_علمیه
@almorsalaat
✴️#فقه| هدف از آموزش فقه در حوزهها، آموزش نحوهى استنباط فقه جواهرى است. لذا از این جهت فرقی میان کتاب طهارت یا بیع یا جهاد و ... نیست.
🔸هدف از آموزش فقه در حوزهها، آموزش نحوهى استنباط فقه جواهرى ... است؛ فقه جواهرى مدل را ياد ميدهد، شيوه را ياد ميدهد؛ كمااينكه شما درس فقه و اصول هم كه ميخوانيد چه در دروس سطح عالى - مثل مثلاً مكاسب، فرض كنيد، يا آنوقتى كه رياض ميخواندند، رياض و يا حتّى شرح لمعه تا حدودى - [چه] بعد هم كه درس خارج مىآييد، كارى كه در درس خارج انجام ميگيرد اين است كه طلبه كيفيّت استنباط را فرا ميگيرد؛ شيوهى استنباط را ياد ميگيرد؛ اين خيلى مهم است؛
🔸اگر شيوهى استنباط را آدم بلد نباشد، به همان چالهاى خواهد افتاد كه بعضى نيمهسوادها با تمسّك به فلان آيهى قرآن يا فلان حديث به آن چاله افتادند؛ يك چيزى را معتقد شدند كه آقا اين را قرآن ميگويد به دليل اين آيه، [درحالىكه] نكتهى آيه را نميفهمند؛ يا به دليل اين روايت، [درحالىكه] معارض آن روايت را نمىبينند يا نكتهاش را درك نميكنند.
🔸درس فقه براى اين است كه ما نحوهى كار را، نحوهى استنباط را ياد بگيريم، كه اين بسيار بسيار مهم است. فقه جواهرى اين است. آنوقت فرق هم نميكند كه در اين فقه جواهرى شما كتاب «طهارت» را بخوانيد، يا كتاب «جهاد» را بخوانيد، يا كتاب «بيع» را بخوانيد؛ تفاوتى نميكند. شيوهى استنباط را استاد خوب و استاد لايق، در همهى اين مباحث درس ميدهد.
🔸البتّه بنده خودم جزو آن كسانى هستم كه از قديم، [دوران] طلبگى - اين حرفهاى تحوّل و اين چيزها كه شما ميگوييد، حرفهايى است كه مال امروز نيست، مال پنجاه سال قبل است؛ زمانى كه بنده هم به سنّ شماها بودم، همين حرفها را از آن زمان ماها ميگفتيم - آن زمان ما اعتراض ميكرديم؛ بنده خودم جزو معترضين [بودم]؛ درس خارج ميرفتيم امّا به استادِ درس خارج در دلمان اعتراض داشتيم كه آقا به جاى مثلاً فرض كنيد «صلاة»، خب مثلاً «اجاره» بگوييد، كه اين كارخانجات عظيم و اين ادارهى مؤسّسات و شركتها همه [مربوط به] اجاره است ديگر؛ بعد مسئلهى كار و كارگر و اين حرفها؛ اينها را حل كنيد؛ خب ما [كتاب] «صلاة» را، فرض كنيد كه مقدّمات صلاة را، مقارنات صلاة را، صد بار [خواندهايم]؛ آنوقت غفلت داشتيم از اينكه اگر كسى بنا است شيوهى استنباط را ياد بگيرد، فرقى نميكند كه بحث «صلاة» را بخواند يا «مزارعه» را بخواند، يا «مساقات» را بخواند، يا «جهاد» را بخواند، يا «قصاص» را بخواند؛ عمده، فراگيرى شيوهى اجتهاد و شيوهى استنباط از كتاب و سنّت است.
🎙رهبر معظم انقلاب ۹۵/۲/۲۵
#کلام_ولی #حوزه_علمیه #تحول_در_حوزه
@almorsalaat
📚#معرفی_کتاب| محاسبة النفس الّلوامة و تنبيه الروح النوّامة
✍الشيخ إبراهيم بن علي الكفعمي
⬇️لینک دانلود کتاب👇👇
https://eitaa.com/palmorsalaat/132
#کتابخانه_مجازی #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat