۱۴۰۱۱۰۲۸ دینپرست. توضیحاتی درباره سخنرانی آقای قنبریان.mp3
6.95M
یکی از دوستان فاضل دو سوال درباره مطالب حجت الاسلام قنبریان پرسیدند:
1️⃣ از روح شریعت چنین برمیآید که زن باید در حفاظ و پردهنشین باشد، و دیدگاهی که آقای قنبریان به امثال شهید مطهری و به گفتمان انقلاب اسلامی ایران نسبت میدهد، با برداشت ما از #روح_شریعت منافات دارد. آیا این تفاوتی که میبینیم، برآمده از تاثیر همین روایات مورد بحث در عرصه دینشناسی است؟
2️⃣ خطبه 172 نهج البلاغه (درباره طلحه و زبیر و عائشه):
فَحَبَسَا نِسَاءَهُمَا فِي بُيُوتِهِمَا وَ أَبْرَزَا حَبِيسَ رَسُولِ اللهِ صلىاللهعليهوآله لَهُمَا وَ لِغَيْرِهِمَا
آقای قنبریان در مقابل برداشت سنتی از این روایت، دو پاسخ دادند:
یکم: حبیس به معنای محبوس در خانه باشد، اما حکمی خاص به زنان پیامبر ص است. (تکمیلی بر این مطلب عرض شد که آیا امکان سرایت این حکم خاص به مصادیق دیگر وجود دارد؟ با چه ملاکی؟)
دوم: حبیس به معنای فقهی، یعنی آنچه منافعش به دیگران نرسد، و مراد، همان منع ازدواج دیگران با همسران پیامبر (ص) پس از رحلت آن حضرت است.
حال با این سؤال مواجهیم:
پاسخ دوم ایشان با متن روایت ناسازگار است؛ زیرا حبس در مقابل ابراز (بیرون آوردن) به کار رفته.
در توضیح صوتی به این برادر ارجمند، نکاتی بیان شده که شاید برای برخی از مخاطبان محترم مفید باشد.
https://eitaa.com/anbaz60/1082
بابا لنگدراز توی یکی از نامههاش برای جودی ابوت نوشته بود:
جودی عزیزم!
درست است،
ما به اندازه خاطرات خوشی که از دیگران داریم آنها را دوست داریم و به آنها وابسته میشویم.
هرچه خاطرات خوشمان از شخصی، بیشتر باشد علاقه و وابستگی ما بیشتر میشود.
پس هرکسی را بیشتر دوست داریم و میخواهیم که بیشتر دوستمان بدارد،
باید برایش خاطرات خوش زیادی بسازیم تا بتوانیم در دلش ثبت شویم.
#قاعده_زرین_اخلاقی
#تربیت_محبتمحور
#محبت_دوطرفی
هدایت شده از 📃احادیث ناب؛سخنان حکیمانه
❣آیت الله جاودان :
🔰یک بار آیت الله حق شناس(ره) مرا صدا کردند و به من گفتند:
🍃من جان ندارم که آنچنان عبادت کنم ولی سعی میکنم گناه نکنم تا آن دو رکعت نمازی که میخوانم بماند!
💠 آدم اگر هر روز فقط یک آجر بفرستد و آن را خراب نکند بالاخره طی ۱۰ سال میتواند یک خانه بسازد؛ اما اگر هر روز یک طبقه بسازد ولی آن را خراب کند در آخر چیزی نمیماند !
🚫 گناه، عمل انسان را خراب میکند!
🎁 احادیث ناب؛ سخنان حکیمانه👇
@ahadisnabsokhananhakimane
شهید مطهری:
من بر خلاف بسيارى از افراد، از تشكيكات و ايجاد شبهههايى كه در مسايل اسلامى مىشود -با همه علاقه و اعتقادى كه به اين دين دارم- به هيچ وجه ناراحت نمىشوم، بلكه در ته دلم خوشحال مىشوم؛ زيرا معتقدم و در عمر خود به تجربه مشاهده كردهام كه اين آيين مقدس آسمانى در هر جبهه از جبههها كه بيشتر مورد حمله و تعرض واقع شده، با نيرومندى و سرافرازى و جلوه و رونق بيشترى آشكار شده است.
خاصيت حقيقت همين است كه شك و تشكيك به روشن شدن آن كمك مىكند.
#شهید_مطهری
#شبهه
#پاسخ_به_شبهه
https://eitaa.com/anbaz60/1086
✅
در بندگی خدا، دنبال چه باشیم؟
🌷
در حدیثی موثقه، ابو بصیر از امام صادق (علیه السلام) نقل میکند:
مَرَّ بِي أَبِي وَ أَنَا بِالطَّوَافِ وَ أَنَا حَدَثٌ وَ قَدِ اجْتَهَدْتُ فِي الْعِبَادَةِ فَرَآنِي وَ أَنَا أَتَصَابُّ عَرَقاً
فَقَالَ لِي: يَا جَعْفَرُ! يَا بُنَيَّ!
إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَحَبَّ عَبْداً أَدْخَلَهُ الْجَنَّةَ وَ رَضِيَ عَنْهُ بِالْيَسِيرِ.
پدرم (امام باقر -علیه السلام-) از کنارم رد شد، در حالی که مشغول طواف بودم. من کمسنوسال بودم و در عبادت، بسیار به زحمت افتاده و خیس عرق شده بودم.
پدرم به من فرمود: ای جعفر! ای فرزند دلبندم!
شک نکن که اگر خدا بندهای را دوست بدارد، او را وارد بهشت میکند و از او به کار کم و آسان راضی میشود.
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 مردم سایر استانها هم مشتاق دیدار رهبری اند، چرا فراهم نمیشود؟
🔹دیدار #سالانه مردم عزیز آذربایجان شرقی با رهبرحکیم انقلاب بمناسبت سالروز قیام تاریخی مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶، برگزار شد.
🔸این مدل دیدارهای سالیانه، برای مردم قم، تهران، اصفهان و تبریز بصورت سالانه برگزار میشود اما عموم استانها از دیدار سالانه با رهبر انقلاب محرومند.
🔹صادقانه بگوئیم احساس تبعیض وجود دارد. من اگر جای آقای گلپایگانی رئیس دفتر رهبری عزیز بودم، برای همه استانها، علی الخصوص خوزستان و سیستانوبلوچستان و سایر استانهای محروم، برنامه دیدار سالانه میگذاشتم تا سایر استانها احساس #تبعیض نکنند و بخشی از آلام و دردهای مردم از وضعیت کشور، تسکین پیدا کند.
🔻از کنار این موارد ساده عبور نکنید. سالهاست فعالان خوزستان پیگیرند ولی نتیجه نگرفتند. عموم نخبگان و مسئولین و موثرین و علما از ترس برچسب خوردن، این مطالبه را مطرح نمیکنند اما حرف دل خیلیهاست.
🔹مردم در همه استانهای کشور، مشتاق دیدار با رهبر انقلابند چه به شکل بیعت مجدد صمیمانه باشد، چه به شکل پرسش و پاسخ (به سبک جلسات دانشجویی) و نقد و انتقاد درباره مسائل کشور.
🔸واقعاً ناراحت کننده است؛ دفتر رهبری در این موارد حقیقتاً ضعیف عمل می کند و مردم در استانهای مختلف احساس تبعیض میکنند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 درخواست توقف اجرای حکم حبس وحید اشتری
🔹حکم حبس #وحید_اشتری فعال عدالتخواه، ۴،۵ روز دیگر اجرا خواهد شد و راهی زندان میشود.
🔸در روزهایی که برخی حاضرین در اغتشاشات و آشوبها علیه امنیت ملی شرکت کرده بودند، مورد #عفو_رهبری قرار گرفتند، وحید اشتری بابت انتقاد و اعتراض قانونی و مسالمت آمیز به برخی ناکارآمدیها و مفاسد، راهی زندان میشود!
🔹وحید اشتری اینقدر عزت نفس داشته که از مواضع بحق و انتقادات صحیحش از داماد شمخانی، #هولدینگ_یاس و #سیسمونی_گیت قالیباف، ماجراهای #سرباز_بابلی و #سرباز_راهور، ماجرای زمینخواری هفتسنگان قزوین و ... کوتاه نیاید. اما انتظار اعاده دادرسی از جناب اژهای در احکام صادره برای وی، بجا بود.
🔸زندانی کردن جوانان سالم و منتقد، ثمرهای جز ناامیدی برای مردم و جوانان حزب اللهی ندارد. اگر دغدغه سران نظام این است که مردم ناامید نشوند، پروندهسازیها علیه بچههای عدالتخواه و احکام صادره را متوقف کنید. بگذارید آزادانه انتقاد کنند. راه انتقاد را نبندید و جوانان را ناامید نکنید.
🔻توقف اجرای حکم حبس و اعاده دادرسی پروندهها، یک درخواست عمومی است. امیدواریم مسئولین محترم، با این درخواست موافقت کنند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
انباز
🔴 درخواست توقف اجرای حکم حبس وحید اشتری 🔹حکم حبس #وحید_اشتری فعال عدالتخواه، ۴،۵ روز دیگر اجرا خو
خدای متعال را شاکرم که هنوز کسانی پیدا میشوند که به چنین اموری امیدوارند!
❎ مدینه النبی، حکومتی که کر نیست
...
🖌 #سلمان_کدیور
🔷 پیرامون حکومت آزاد، حکومت مردمی، حکومتی که مردمان بیش از حاکمان در آن سخن بگویند و حاکمان بیش از مردمان حرف بشنوند، در کتابهای بسیاری به عنوان اتوپیا و آرزو سخن رفتهاست. حتی در دموکراتترین حکومتها، چنین ویژگیهایی بسیار اندک و کمرنگ است.
🔷 قرآن در آیه 61 سوره توبه نکته زیبایی در در مورد پیامبر و مدل حکومتشان ذکر میکند. میفرماید "وَمِنْهُمُ الَّذِینَ یُؤْذُونَ النَّبِىَّ وَیَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ
قُلْ أُذُنُ خَیْرٍ لَّکُمْ یُؤْمِنُ بِاللهِ وَیُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِینَ ورَحْمَةٌ لِّلَّذِینَ ءَامَنُواْ"
🔷 به این معنی که برخى از منافقان، پیامبر را آزار مىدهند و مىگویند: او آدمی گوشی است (به سخن هر کس گوش مىدهد) بگو: گوشدادن او به نفع شماست، او به خداوند ایمان دارد و مؤمنان را تصدیق مىکند.
🔷در ادبیات عامه ما گوشی بودن یک برچسب بد است. یعنی کسی که دنبال این میگردد که کسی برایش حرف بزند، و باور هم میکند سخنان را. نوعی سادهلوح هم معنی میدهد. چون پیامبر مینشست و سخن مردم را می شنید، یا عذرشان را بخاطر تخطیها راحت میپذیرفت یا ...، منافقان به ایشان سادهلوح یا گوشی میگفتند.
اینجا قرآن این سرزنش منافقان را تعبیر به حسن میکند و میفرماید این گوشدادن پیامبر اتفاقا مایه حسن است: اینکه حاکم شما، بیش از حرف زدن، حرف میشنود.
🔻چند نکته دیگر هم از آیه مستفاد میشود:
🔷 اول اینکه حاکم باید شرح صدر داشته باشد در برابر سرزنشها و آزارها، ولو سرزنش ناحق. کسی که از توهین و آزار کراهت دارد، نباید حاکم شود و مسئولیت بگیرد.
🔷دوم اینکه حاکم باید حرف همه را بشنود، حتی سرزنشکنندگانش را. حاکم، فقط هوادار طرفداران خودش نیست.
🔷 سوم، حاکم اسلامی بیشتر از آنکه برای مردم حرف بزند، سخنان آنان را میشنود. به تعبیری بیشتر شنونده است تا گوینده و سخنران.
حاکم اسلامی مثل پدر است. فرمانروا نیست.
🔷 چهارم اینکه حضرت رسول، با روی باز همان سخنان توهینآمیز و سرزنشها را میشنود. این خیلی عجیب است و نادر. خدا نمیخواهد که پیامبر (ص) کراهت داشته باشد از شنیدن سخنها، حتی سخنان توهینآمیز، یا ترتیبی بدهد که مردم از این حرفها به ایشان نزنند.
🔷 پنج اینکه، کسانی و گروههای سیاسی هستند که در حکومت پیامبر بر ضد ایشان تبلیغ میکنند («یقولون هو اُذن») اما پیامبر با آنان برخورد سخت نمیکند.
قرآن نمیفرماید پیامبر توهینکنندهها را به اتهام توهین به مقامات یا تشویش اذهان عمومی در بند کرده، بلکه تأکید بر تحمل ایشان میکند.
📌
نکته عجیب اینکه پیامبر آنقدر با اینها مدارا میکند، که خداوند در مقام دفاع از ایشان برمیآید. این تعبیر در چند جای دیگر قرآن نیز هست که خداوند میفرماید، رسول خدا شرم دارد که به برخی رفتارهای مردم اعتراض کند، اما خداوند شرم نمیکند و به مردم تذکر میدهد (مانند آیه 104 بقره)
🔻این درس بزرگی است برای امروز ما که حکومت، اسلامی نیست، مگر آنکه گوشی باشد، حرف بشنود، حتی آزار و سخنان تلخ را هم با روی باز تحمل کند.
گاهی مردم با یک رفتار، میخواهند پیامی بدهند، با یک اعتراض، سخنی را منتقل میکنند، حکومت باید چون سیره پیامبر سخنان مردم را بشنود.
https://t.me/falaakhon/3991