📝 محمدرضا زائرى
سلام فرمانده!
وقتي ميخواهند نهالي را در خاك بنشانند، اگر خاك مساعد نباشد و نتواند نهال را نگه دارد بعد از مدت كوتاهي آن برگهاي سبز و گلهاي تازهشكفته و غنچههاي زيبا بهسرعت پژمرده و خشك خواهد شد.
حالا اگر كسي فقط با همان چند روز و چند ساعت اول كار داشته باشد و بخواهد عكس يادگاري بگيرد و مصاحبه كند و به همان زيبايي و طراوت گذرا دل خوش بدارد طبيعي است كه اصلا به زمينه و زمانه و شرايط خاك اهميتي نميدهد.
اما اگر كسي به دوام آن نهال اهتمام ورزد و به ميوههاي آينده آن دلبسته و به سايهاي كه قرار است بر سر فرزندانش بگسترد اميدوار باشد، بيشك براي خاك ضعيف و تنكمايه اين نهال نگران خواهد بود و به عكس يادگاري همان چند ساعت راضي نميشود!
پس حرص ميخورد و اعتراض ميكند اما نه از آن روي كه براي اين نهال ارزش قائل نباشد بلكه برعكس، به آن جهت كه اين نهال را بسيار مهم و باارزش ميداند!
اعتراض و انتقاد او اين است كه ابتدا بايد خاك مساعدتري تهيه كنيد و كود و آب را فراهم سازيد و به نور مناسب بينديشيد و بعد نهال را بكاريد، زيرا كاشتن بي برنامه اين نهال فقط آن را تلف خواهد كرد و فرصتهاي ديگر را هم خواهد سوزاند!
حتما اين منتقد دلسوز هم اگر خودش باشد و حال همين چند لحظه كوتاهش را در نظر بگيرد و به آينده فكر نكند، او هم از تماشاي اين نهال لذت ميبرد و از بهجت و شادابي و طراوت موقت آن مسرور خواهد بود.
داستان برخي منتقدان ماجراي "سلام فرمانده" هم همين است، خودشان در خلوت و حال فردي با آن انس ميگيرند و از آن لذت ميبرند و با ديدن صحنههاي باشكوه و هيجانانگيز و غرورآفرين جمكران و اصفهان و مشهد به وجد ميآيند و شادمان ميشوند.
اما در عين حال نميتوانند از كنار اين پرسشها بياعتنا بگذرند؛
آيا چنين حركتهايي بر كاهش شديد باور عمومي به مهدويت در جامعه اثر دارد و تغييري ايجاد ميكند؟
آيا حمايت تريبونهاي رسمي نامحبوب از آن فايدهاي دارد؟
آيا اين حجم گسترده از تبليغات سراسري و گسترده نتيجه معكوس نخواهد داشت؟
آيا ادبيات خاص اين سرود با مخاطب عام ارتباط برقرار ميكند يا تنها ادبيات محفلي مخاطباني خاص است و چه بسا حتى شكاف اجتماعي و گسل اعتقادي موجود را عمق بيشتري ميبخشد؟
آيا نوجواناني ديگر با گرايشها و افكار ديگر هم فرصت عرض اندام و اظهار علايق خود را در موقعيتهايي حتى يك صدم و يك هزارم اين دارند؟
اگر خاك مساعد براي پرورش اين نهال فراهم نشده باشد، آيا اين نهال تا چندي بعد بيرمق و ضعيف نخواهد گشت؟
در شرايط ملتهب فعلي جامعه از نظر اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي، آيا چنين برنامههايي در عمق جان و دل مخاطب نفوذ خواهد كرد؟
آيا در كنار حركتهاي حماسي و تبليغي براي تهييج عواطف و احساسات مخاطب، پيشبيني لازم براي حركتهاي جدي جهت اقناع افكار عمومي هم شده است؟
من كه از سالها پيش درباره ضرورت احياي سرودهايي از اين دست نوشتهام كاملا به اهميت و ضرورت آن باور دارم و سرود "سلام فرمانده" را از اين نظر گامي مهم و تجربهاي موفق ميدانم، اما بيتوجهي به زمينههاي تأثير و ماندگاري آن و بيتدبيري براي تهيه پيوستهاي لازم را خسارتبار ميبينم. از اين روي نه شتابزده مانند برخي دوستان، هيجان و شوق فردي خود را تعميم ميدهم و نه بيمهرانه مانند برخي ديگر انتقاد و نگراني خود را فرياد ميكنم، بلكه با ترديد و تأمل ميپرسم و ميانديشم و آرزوي توجه و تعمق افزونتر دارم.
https://t.me/morzaeri/11723
#سلام_فرمانده
تمام مطالب آقای #زائری در این متن، قابل توجه است و با دقت مطرح شده، اما دو تأمل نیز دربارهاش دارم:
1️⃣ ایشان میفرمایند: «آيا نوجوانانی ديگر با گرايشها و افكار ديگر هم فرصت عرض اندام و اظهار علايق خود را در موقعيتهايی حتی يکصدم و يکهزارم اين دارند؟»
میدانیم که فضای فرهنگی عمومی، چه در صداوسیما و چه در مراکز آموزشی و فرهنگی، بیشتر در اختیار افرادی است که دارای گرایشها و افکار دیگری هستند و برنامههای دیگری اجرا میکنند؛ دست کم دو علامت زیر، از این ادعا پشتیبانی میکنند:
1. اگر کسی با افراد مذهبی نشست و برخاستی داشته باشد، میبیند که چقدر از محدودیتهای برنامههای مذهبی و گستردگی بسیارِ برنامههای غیر مذهبی، نگران و نالاناند.
2. چهبسا درخشیدن بسیار زیاد سرود #سلام_فرمانده (با وجود تمام نقاط قوت و ضعفش) نشان آن باشد که چنین تولیداتی (با عناصر فرهنگیِ دینی و مذهبی و امامزمانی) به قدری کمپیدا است که چنین اثری اینگونه حتی برخی از منتقدان ادبیِ سرود را هم جذب میکند.
خوب است گزارشی از یک رصد فرهنگی منتشر شود که ببینیم در آموزشگاههای سراسر کشور، چقدر امکان آموزشدیدن چنین مضامینی وجود دارد و چقدر میدان برای مضامین #دیگر.
با این وصف، همچنان نگرانی و سؤال آقای زائری را پربیراه نمیدانم؛ زیرا شاید نگرانیهای دیگری در لایههای زیرین پرسش بالا وجود داشته باشد که باید بیان شوند.
2️⃣ ایشان میفرمایند: «ابتدا بايد خاك مساعدتري تهيه كنيد و كود و آب را فراهم سازيد و به نور مناسب بينديشيد و بعد نهال را بكاريد، زيرا كاشتن بيبرنامه اين نهال فقط آن را تلف خواهد كرد و فرصتهاي ديگر را هم خواهد سوزاند!»
ضرورت اندیشیدن درباره بسترهای مناسب رشد و شکوفایی نهال، قابل انکار نیست و هشدار ایشان کاملا درست و مجرّب است، اما نباید «ابتدا» را به این معنا تلقی کرد که «تا همۀ زمینهها فراهم نشده، باید از نهالکاری بپرهیزیم». بلکه در همین زمینهها هم باید درصدی از آزمون و خطا را لحاظ کرد.
البته در این باره هم کلام آقای زائری را تامّ میدانم؛ زیرا روی سخن ایشان را بیشتر با آن عده از مسئولان فرهنگی میبینم که به چنین اقداماتی دلخوش میکنند و بار وظیفۀ خود را به دوش دیگران میاندازند.
این هم واضح است که اگر (بر فرض) امکانات ما تنها به انجام یکی از دو کار وفا میکند، حتما باید کارهای ریشهای را که ضروریاند و به لطف خدا، چنین میوههایی را به بار خواهند آورد، پیشاندازیم.
https://eitaa.com/anbaz60/904
https://t.me/anbaz60/885
۱۴۰۱۰۲۳۰ تربیت دینی. اعتمادبهنفس. سوال درباره خدا. لجبازی. نارضایتی. عذرخواهی والدین.mp3
18.8M
بحث تربیتی در خدمت والدین گرامی
مهدکودک #ایثار
و مدارس دخترانه مکمل #عهد
به همراه پرسش و پاسخ
30 اردیبهشت 1401
جلسه دوم
قم
دینپرست
موضوعات:
✅ ضرورت خودمحوری در تربیت دینی
✅ اعتماد به نفس
✅ سؤال کودکان (و جوانان) درباره خدا
✅ لجبازی کودکان
✅ نارضایتی کودکان
✅ عذرخواهی والدین
🆔https://eitaa.com/anbaz60
🆔@ahd_dokhtarane1
🆔@ahd_mahd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
#او که من را نمیبرد از یاد
غیر ناسین لذکرکم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فبأيّ كفّ أستجنّ و أتّقي
صرف النّوائب أم بأيّ دعاء
#مادر
#سید_رضی
#فاطمینیا
https://eitaa.com/anbaz60/908
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«به جنگ افکار رفتن، فقط با بیان فکر و اندیشه ممکن است، و لا غیر.
#خط_امام، خط #آزادیهای_اساسی در جامعه است.»
(نفی مقدمات #اختناق و #استبداد)
تقابل با ضد فرهنگ، فقط با فعالیت فرهنگی ممکن و مُجاز است.
هدایت شده از مجموعه "میثم تمار" قم
#اطلاعیه
💠مجموعه تربیتی-فرهنگی میثم تمار مسجدالنبی(ص) برگزار می کند؛
🍃فصل شکوفایی ؛ تابستان ۱۴۰۱☀️
📝شرایط ثبت نام : اتمام پایه های پنجم،ششم ابتدایی و هفتم،هشتم متوسطه اول
🗓مهلت ثبت نام : ۷ الی ۲۰ خرداد ماه
📲شیوه ثبت نام : ارسال نام،نام خانوادگی و پایه تحصیلی به شماره ۰۹۳۰۹۴۲۴۰۱۱
📱برای کسب اطلاعات بیشتر به کانال مجموعه میثم تمار به نشانی زیر در پیامرسان ایتا مراجعه کنید👇🏼
https://eitaa.com/mfmt_ir
#ویژه_پسران
#پذیرش_تابستان
@mfmt_ir
اساس منطق دین و قرآن حکیم در تربیت و رشد انسان ...
https://eitaa.com/anbaz60
https://instagram.com/stories/sajjad.dinparasti.saleh/2853020339051515262?igshid=MDJmNzVkMjY=
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى
الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ
وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى
الصِّدِّیقِ الشَّهیدِ
صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً
کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ.
۱. همه #رفتارهای_اختیاری انسان، همواره #وصف_اخلاقی دارند، چه در قلمرو اقتصادی و چه سایر قلمروها. #توصیههای_اخلاقی مربوط به این حیث اقتصاد است.
۱.۱. باید "جواب ندادن توصیههای اخلاقی" ایضاح مفهومی پیدا کند تا قابل ارزیابی باشد.
۱.۱.۱. مثلا اگر منظور این باشد که صرفا با توصیههای اخلاقی (نه با نظام مسائل عینیِ اخلاقمدار، که "توصیه" یکی از اجزائش است)، #مشکلات_اقتصادی_کشور حل نمیشود، درست است، ولی آن طرف ماجرا این است که اگر مسئولان، مشکلات اقتصادی کشور را (عمدا یا جهلا) حل نمیکنند، وظیفه اخلاقی آحاد مردم منتفی نمیشود.
۱.۱.۲. اگر هم منظور این است که مردم گوش نمیدهند، شاید حتی درباره اکثریت جامعه صادق باشد، اما لزوما باعث نمیشود که ارزش اخلاقی رفتار، تغییر کند یا منتفی شود. بله، توصیهکننده باید این جهت (و جهات دیگر، مثل واقعیت تورم در حق موجر) را هم لحاظ کند.
ضمنا حتی اگر در یک نفر هم مؤثر باشد حکیمانه است.
۲. یکی از واقعیات اجتماعی این است که رعایت حال #مستأجر، در بسیاری از موارد (نه لزوما در بیشتر موارد) باعث فقر (به معنای نفسی، نه نسبی) #صاحبخانه نمیشود، اما #فاصله_اقتصادی بین موجر و مستأجر را کمتر میکند. طبعا چنین مواردی، مصداق اصلی (و شاید مصداق منحصر) برای چنین توصیههایی هستند و با شرائطی، میتوان اقدامات منتهی به چنین وضعیتی را اخلاقیتر دانست، حتی درباره قصاب و بقال و راننده تاکسی و دیگران. البته نباید منجر به انحطاط اقتصادی جامعه و انحطاط اخلاقی آحاد (چه موجر و چه مستأجر و نظائرشان) شود، یعنی انفاق به دیگران هم باید با ظرفیت اخلاقی افراد هماهنگ باشد.
۳. بله، ظاهرا در مقام #توصیف، واقعیت اکثر رفتارهای بشری، تقدم انگیزههای شخصی بر عمومی است. اما در مقام #توصیه، یکی از مبانی مهم در #فلسفه_اخلاق، لزوم هماهنگی حداکثریِ انگیزههای شخصی و انگیزههای نوعی است.
اتفاقا این هماهنگی در مستأجران هم باعث میشود به صرف بالارفتن اجارهبها، قضاوت اخلاقی منفی درباره صاحبخانه نکنند.
۴و۵. قطعا نباید #وظیفه_حکومت را در #کنترل_تورم بر اساس #علم و #تجربه انکار کرد و آقای #حسینی_قمی هم چنین نکرده، بلکه میگوید "تا مسئولان به نتیجه عملی برسند دیر میشود، لااقل چند نفر از موجران متدین که هنوز حرف من #آخوند برایشان ارزش دارد به این مطلب توجه کنند".
هرچند کاملا موافقم که مسائل مربوط به حکومت باید پررنگتر و منضبطتر، مطالعه و گفته و پیگیری شود، حتی از طرف #تریبونداران_دینی.
۶. #آسیبشناسی چنین توصیههایی هم مثل هر زمینه دیگری، مفید و بلکه ضروری است. آسیب تقابل آحاد و اصناف و طبقات جامعه هم تا حدی درست است و باید در چنین خطابههایی برای جلوگیری از چنین آسیبهایی هم تدبیر دقیقی داشت و باید مصادیق این تدبیر را یافت.
اما این تقابل قبل از چنین توصیههایی هم وجود دارد، یعنی وقتی اجارهبها به نحوی زیاد میشود که تناسبی با درآمد مستأجر و نیاز حیاتی به مسکن نداره، تقابل و صفکشی و دوقطبی اتفاق افتاده است. پس #عمل به چنین توصیههایی، میتواند جلوی این تقابل را بگیرد.
#نظرسنجی درباره بازخوردهای مثبت یا منفی این سخنان (و امثال آن) برای خطبا و تریبونداران دینی و ... آموزنده است.
ایتا:
https://eitaa.com/anbaz60
تلگرام:
https://t.me/anbaz60
هدایت شده از روش مقالهنویسی و پایاننامه؛ اسلامپور
سایت دستیابی به دانلود کتاب «خودآموز مقدمات پژوهش»👆👆
678.3K
✅ قابل توجه طلاب محترم شهرستان #ارومیه🌹
تدریس کتاب #شرح_انموذج در #علم_نحو توسط برادر فاضل و گرامی، استاد عاملی به صورت حضوری و به زبان ترکی، از دوشنبه ۶ تیر ۱۴۰۱ شروع خواهد شد.
مکان: کتابخانه حوزه علمیه امام خمینی (ره) ارومیه
زمان: در طول هفته، از شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۱۶ تا ۱۸، به صورت دو جلسهی ۴۵دقیقهای، که بین دو کلاس ۲۰ دقیقه استراحت است.
#شرح_انموذج، یکی از کتابهای چاپشده در ضمن #جامع_المقدمات است.
اگر جامعالمقدماتتان دوجلدی است، شرح انموذج در جلد دوم قرار دارد.
دوستانی که تمایل دارند در این کلاس شرکت کنند، جهت ثبت نام به لینک زیر وارد شوند:
https://eitaa.com/joinchat/3237019832Ce69872313d
کلاسها حضوری است و در این گروه فقط هماهنگیها و سؤالات خواهد بود.
سلام علیکم
یکی از اساتید بسیار بزرگوارم (که خدا سایۀ همه علمای ربانی را بر سرمان مستدام بدارد) در آستانه عزیمت به حج تمتع، سفارشهای زیر را برایم فرستادند:
"۱. در این سفر مبارک هیچگاه از کسی دلخور نشوید و هیچکس را هم دلخور نکنید؛ از رئیس کاروان و روحانی کاروان و همسفرها و دیگر حاجیان که همه با هر مرام و عقیدهای ضیوفالرحماناند، و همچنین از فروشندهها و رانندهها و دیگر صاحبان مشاغل که ساکنان حرم الهیاند.
۲. در طواف و سعی و نماز طواف و مانند اینها سعی کنید به کسی آزار نرسانید و اگر آزاری دیدید نادیده انگارید.
۳. به هر کس هر اندازه میتوانید کمک کنید؛ منظورم کمک مالی نیست، بلکه در طواف و سعی و زیارت و رمی جمرات و الی ما شاء الله که مردم نیاز به یاری دارند یاری رسانید.
۴. منتظر نباشید کسی از شما یاری بخواهد، شما در پی آن باشید که چه کسی نیاز به یاری شما دارد.
۵. تا آنجا که حرَج و مشقت نباشد به مستحبات احرام و طواف و ... بکوشید.
۶. تا آنجا که به مشقت نیفتید به احتیاطها عمل کنید، به ویژه غسل و نماز احرام که وجوب آن بل شرطیت آن محتمل است.
۷. به ناملایمات به عنوان آزمون الهی بنگرید که احتمال آن بعید نیست."
توصیههایی که بهواقع، باید نصب العین ما در تمام زندگی باشند:
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است
با دوستان مروت با دشمنان مدارا
از همۀ بزرگواران تقاضا دارم
اولا حقوق مادی و معنوی آشکار و پنهان خود بر مرا ببخشایند و اگر قابل جبران است بفرمایند تا جبران کنم،
ثانیا برای آنکه توفیق زیارت بیتاللهالحرام و عمل به این سفارشها را بیابم و مشمول کرم بیمنتهای الهی شوم،
دعایم کنند.
انشاءالله دعاگو و نائبالزیاره همگی در حریم الهی و حرم نبوی خواهم بود.
هدایت شده از الـجَبَلیّات
الأمان مِن کثیر مِن ذواتِ «و من البدیهیّ... بداهةَ أنه... و مما یحکم به العقل ضرورة...»
سلام علیکم
حدود ساعت ۱ بامداد (معادل ۲:۳۰ بامداد بهوقت ایران) دوشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۱
در جوار بیت الله الحرام
از خدای رحمان رحیم عاجزانه و صادقانه و ملتمسانه گدایی کردم
همه اعضای این جمع و خانواده و تمام آشنایان و وابستگان و دوستانشان
در پناه مادی و معنوی حضرت صاحب الامر، حجة الله البالغة و حكمة الله الباقية
و حاجتروا و مشمول رحمت واسعه و مغفرت رحمان رحیم باشند
مهدیّین راشدین.
از همه سروران، عاجزانه التماس دعا دارم، برای تمام حج نیابتی این ناچیز، و لو به اندک التفاتی.
سلام علیکم
اگر کسی را سراغ دارید که برای نواقص اعمال حج یا عمرهاش نیاز به نائب دارد، لطفا به بنده اطلاع دهید.
@Sajjaddinparast60
AUD-20220718-WA0009.mp3
436.1K
حاج علیرضا اسفندیاری
بو سنسن یا عماوغلیم مرتضادی؟ ...
... حبیبیم سؤز منیمدیر سس علینین