❇️ بررسی ابعاد حقوقی، سیاسی واجتماعی لایحه حجاب وعفاف
🎙 دکتر جلاالدین قیاسی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 حجاب ذاتا یک مسأله فرهنگی و اجتماعی است اما میتواند تبدیل به مسئله سیاسی و امنیتی بشود و در حال حاضر چنین شده است.
🔸 این امر متداولی است؛ مثلا قبل از انقلاب، دانشجویان مسائل صنفی را تبدیل به مسائل سیاسی میکردند؛ یعنی فرض کنید اگر غذا در سلف سرویس مناسب نبود، یا خوابگاه مشکلی داشت، یا دیگر مسائل صنفی، همین را به عنوان یک بهانه، تبدیل میکردند به عنوان جرقهای برای یک اعتصاب در دانشگاه ....
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/baresi-abade-hoghoghi-layehe-hejab-va-efaf/
#لایحه_حجاب
#حقوق
#جلاالدین_قیاسی
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ بعد از تشکیل جمهوری اسلامی، مناصب زیادی را هملباسهای من گرفتند.در کار خود موفق نبودند.
🎙 آیت الله سید مصطفی محقق داماد
✂️ برش هایی از متن:
♦️ قم در زمان مرحوم آیتالله بروجردی واقعاً قمِ آکادمیک بود. قم یک شهر کاملا تحصیلی بود، نه شهر مقدسبازی و مقدسمآبی! هیچ طلبهای در شبهای هفته در حرم حضرت معصومه (س) دیده نمیشد. همه طلاب میبایست شبها مشغول مطالعه مباحثی میشدند که صبح فراگرفته بودند. مدرسه فیضیه، شبها سکوت مطلق بود و همه طلاب مشغول تحصیل بودند. فقط شبهای جمعه، طلاب برای زیارت به حرم مشرف میشدند.»
🔸 راهروهای فرهنگستان علوم، مملو از اتاقهای کوچکِ متعددی است که در کنار درب ورودی هر یک از آنها نام یکی از چهرههای سر شناس ایران در حوزههای مختلف علم و دانش، فرهنگ، سیاست، فلسفه و … نقش بسته است.
🔸 چهرههایی که هریک برای ایرانی آباد و سرافراز زحمتها کشیدهاند.
🔸 مجتهد، فیلسوف، حقوقدان، عضو پیوسته و رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، عضو هیات امنای فرهنگستانهای کشور، عضو هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، استاد حوزه علمیه قم، استاد بازنشسته و مدیر گروه پیشین گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی، تنها بخشی از یک عمر تلاش و افتخارات استادی است که تحصیل و تدریس در حوزه و دانشگاه را همزمان تجربه کرده است.
🔸 « سال ۱۳۲۴ خورشیدی در شهر قم و در یک خانواده کاملاً روحانی متولد و بزرگ شدم. پدرم، سیدمحمد محقق داماد، فقیه نامداری بود که در زمان خودش استاد شناختهشدهای بود و فُضلای جویای درس فقه و اصول، پای درس ایشان مینشستند. مادرم نیز دختر مرحوم آیتالله شیخ عبدالکریم حائری یزدی بود که موسس حوزه علمیه قم بودند.
🔸 زمانی که بهدنیا آمدم، ۲۴ سال از تاسیس حوزه علمیه قم میگذشت. پدرم را «محقق داماد» میخواندند، به دلیل اینکه داماد موسس حوزه علمیه بود و از این جهت معروف به محقق داماد شده بود. پدرم فقیه بود و دو داییام نیز هر دو روحانی، فقیه و فیلسوف بودند. برادر بزرگترم که سه سال از من بزرگتر بود نیز همین راه را رفته بود. تمام بیت ما، خالهزادههای من همه فقیه بودند و من در چنین خانوادهای متولد شدم.
🔻 به قول سعدی:
همه قبیله من عالمان دین بودند مرا معلم عشق تو شاعری آموخت
تخریب مدارس جدید و فاجعه «جهل مقدس»
🔸 در آن زمان، بچهها در مکتبخانهها درس میخواندند و ملاباجیها (پیرزنان معلم قرآن) یا پیرمردان آموزگار قرآن، نوشتن و خواندن و … را به بچهها میآموختند. در این مکتبخانهها خبری از میز و صندلی نبود و ساعت درسی مشخصی هم نداشت. اما من دوره دبستان را در دبستان اسلامی گذراندم. مرحوم «حاج شیخ عباس اسلامی» در سراسر کشور، مدرسههای جدید تاسیس کرده بود. منظور از مدرسههای جدید، این بود که به شکل مکتبخانه نبود و میز، صندلی، تخته سیاه و … داشت. زنگ مدرسه زده میشد، صف بسته میشد و … اینها همه جدید بود .....
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/baad-az-tashkil-jomhori-eslami-manaseb-ziyadi-ham-lebas-haye-man-gereftand/
#جمهوری_اسلامی
#منصب
#سید_مصطفی_محقق_داماد
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ بازخوانی اندیشه وابعاد شخصیتی مرحوم ایت الله شهید بهشتی
✂️ برش هایی از متن:
♦️ در حوزه شهید بهشتی مدرسه حقانی را تاسیس نمود که از موفق ترین مدارس حوزه بود.
🔸 نظام آموزشی حقانی از میراث های گران سنگ شهید بهشتی است که در آن زمان زبان انگلیسی، وریاضی در مدرسه حقانی تدریس می شد.
🔸 دکتر محمد مقدم در مورد آثار وبرکات حضور شهید بهشتی در آلمان بیان داشت: قبل از حضور شهید بهشتی بچه های مذهبی در آلمان جای نداشتند هرچه بود بچه های چب بودند مرحوم شهید بهشتی باتشکیل اتحادیه های انجمن های اسلامی دانشجویی دانشجویان مسلمانان مقیم آلمان را نظم داده سازماندهی کرد.
🔸 وی افزود مرکز اسلامی هامبورک به همت شهید بهشتی نام گذاری شد قبل از مدیریت شهید بهشتی نام مرکز بود مسجد ایرانیان مقیم هامبورک
🔸 دومین سخنران نشست حجت الاسلام والمسلمین سید جواد ورعی بود که در مورد مبنای نظم اجتماعی سخنرانی نموده وبیان داشت که در مورد مبنای نظم اجتماعی دو نظریه است برخی معقتد هستند که مبنای نظم اجتماعی حقانیت قدرت است وقتی حاکم در جامعه از حقانیت برخورد دارد باشد حق بر قراری نظم اجتماعی واعمال قدرت را دارد که در زمان حضور معصوم حقانیت اعمال قدرت مخصوص امام معصوم است این یک دیدگاه است که آثار ونتائجی هم دارد.نظریه دوم این است که مبنایی نظم اجتماعی ارای اکثریت مردم است وقتی حکومتی بر اساس نظر وآرای اکثزیت مردم شکل گرفت بر اساس ارای اکثریت می تواند نظم اجتماعی را تنظیم نماید
🔻 بنای نظام اجتماعی در عصر غیبت از دو نگاه فقه
۱. مبنای حقانیت
🔸 چون فقیه نایب امام زمان ع است، مثل امام شاخص است.
🔻 آثار و نتایج این مبنا:
🔸 فقیه عادل ولایت دارد و کارشناسان او را کشف کرده و برای بیعت به مردم معرفی می کنند.
🔸 اگر قانونگذاری را مشروع بدانیم، فتوای ولی امر معیار قانونگذاری است، نه فتوای اعلم و نه مشهور و نه فقیهان شورای نگهبان و نه هیچ فتوای دیگر. حکومت فقط مجری احکام شریعت است.
🔸 تشخیص ولی امر معیار و میزان است، چون نزدیک به صواب، بلکه صواب است. ( استناد به قاعده لطف و سخن از عصمت ظلیه در همین راستاست.)
🔸 نه تنها نظر ولی امر بلکه منویات او باید نصب العین همه مدیران باشد. مشروعیت همه نهادها و حتی قانون اساسی از او ناشی می شود ....
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/bazkhani-andishe-va-abade-shakhsiyat-marhim-shahid-beheshti/
#شهید_بهشتی
#اندیشه
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ کنفرانس علمی فقه، صلح اجتماعی و زنان
🎙 استاد محمدتقی فاضل میبدی
✂️ برش هایی از متن:
♦️صلح منفی چیه؟ درجامعه ای مثلا ایران یا فرضا بگیریم ترکیه یا عربستان که در آن جنگی نیست اما یک خفقانی یک ترسی از بالا بر این مردم تحمیل شده شما در ظاهر جامعه صلح می بینید ولی صلحی نیست یعنی اگر زنها اعتراض کردند و آمدند در خیابان توسری خورد و آن جامعه آرام شد به قول امروزی ها اغتشاشات سرکوب شد جامعه آرامش به خودش گرفت این که صلح نمی شود این صلح منفی است. صلح امنیتی است صلح ... است. خب، این صلح ها ممکن است باشد ولی تا مادامیکه آن ساختار خشن ... ما از بالا حل نشود هیچ صلحی محقق نخواهد شد. چه از طریق مردها و چه از طریق زنها. ببینید اگر در یک جایی با اعتراضها و با فریادها برخوردی صورت گرفت خب در آن جامعه که صلح محقق نمی شود. مثال، فرض بگیرید زن آمده تو خیابان دارد شعار می دهد آزادی نمی خواهم اینجا ارزش گذاری کنم بحث دیگری است ده تا پانصدتا صدتا آمده اند تو خیابان شعار می دهند یک راهش این است که می آیند با اینها برخورد کنند متوجه اغراض اینها بشوند با فرهنگ تسامح تساهل گفتگو مدارایی بیایند این مسأله اعتراض اجتماعی را آرامش کنند یعنی مجاب کنند معترض را مجاب کنند این یک راه است. یک وقت نه، من با زندان کردن با سرکوب کردن با رفتار خشن می خواهم این را کاری کنم که دیگر تو خیابان نیایند. خب، این دو روش اگر شما فکرش کنید کدام روشش منجر به صلح اجتماعی می شود؟ قطعا دومی نمی شود. اما اولی که عرض کردم که شما بنشینید با طرف وارد گفتگو بشوید. نه هیاهو. اگر جامعه ما وارد هیاهو شد اگر صلحی هم باشد صلح منفی است. ولی اگر جامعه ما وارد گفتگو شد اگر صلحی شد صلح مثبت است. ببینید ما اولین اعترضا اجتماعی که پس از انقلاب داشتیم در اسفند سال 57 بود یک ماه و خورده ای پس از انقلاب بود. اینها از طرف زنها بود. موقعی که بخش نامه ای صادر شد که در اداره جات زنها باید اجبارا حجاب داشته باشند. خوب اینجا عده ای اولین اعتراض مدنی یا اولین تظاهراتی که صورت گرفت از طرف زنها بود که علیه حجاب اجباری اعتراض کردند. مرحوم آیت الله طالقانی خدا بیامرزد هنوز زنده بود که خیلی مرد بزرگی بود و نقش های خیلی اساسی داشت گفت که (این در تیتر روزنامه های سال 57 هم هست.) حجاب زن حجاب اجباری نیست. آقای طالقانی نه سلب حجاب کرد و نه حجاب اجباری را لازم دانست و این خیلی موثر واقع شد و دیگر هیچ اعتراضی صورت نگرفت به هرحال مسأله حل شد. ولی متأسفانه امروز ما طالقانی ها کم داریم طالقانی ها کم داریم. این صلحی که در جامعه بایستی محقق بشود صلح مثبت باشد نه صلح منفی.
🔸 ببینید من یک نکته ای دیگر عرض کنم خدمت تان، ما قبل از انقلاب یک چیزی داشتیم به نام منبر. این منبر بسیار نقش داشت بسیار تأثیر داشت در بسیج حرکات اجتماعی و در بسیج افکار عمومی از زمان مشروطیت این منبر نقش بزرگی داشت. منبر هم یک طرفه بوده روحانی می رفت بالای منبر امر می کرده نهی می کرده از خدا می گفته و طرف هم گوش می کرده حالا مسائل انقلابی سیاسی بسیار هم تهییج می کرده مخاطبین خودش را . پس از انقلاب برخی از روحانیون تلاش کرده همان روش منبر را ادامه بدهند ببینید ما که وارد فاز جدیدی شدیم این فاز جدید بن مایه اش سه تا مفهوم بود: عدالت بود آزادی بود و حقوق بشر بود. این سه تا واژه که من خلاصه سخنانم را خدمت شما تقدیم کردم عدالت آزادی و حقوق بشر. این را دیگر نمی شود با بحث منبر درستش کرد اینجا مثل این بحث دیپلماسی میدان و دیپلماسی غیر میدان که اخیرا بحث امروز ما هستش اینجا دیگر جای دیپلماسی میدان نیست.یک آیه دیگری هم است مربوط به روزگار امروز ماست؛ این آیه مربوط به حجاب است. خوب دقت کنید آیه را: «یا ایها النبی» این در سوره احزاب آیه 59 است اگر اشتباه نکنم، «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنينَ يُدْنينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلاَبِيبِهِنَّ» به زنهایت و دخترانت و به زنهای مسلمان بگو که این جلبابهای خودشان را نزدیک خودشان بیاورند. دو سه جور معنا شده در لغت عرب بعضیها می گویند همان خِمار است یک چیزی که از چادر کوتاه تر است روسری بزرگتر یا بعضی ها می گویند فقط روسری تنها بوده بعضی ها می گویند که یک چیزی بوده که تمام اندام بدن را می پوشانده است. حالا اینجا قرآن می گوید این جلباب را به بدن تقریبا بچسپانید که جایی از بدن پیدا نباشد ......
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/konferans-elmi-fighh/
#محمدتقی_فاضل_میبدی
#زن
#صلح
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
49.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 فایل ویدیویی کرانه معرفت وتوحید در میقات موسی و قربانگاه ابراهیم
🎙 استاد هادی سروش
📍سوره والعصر و احتجابات عالم ماده
📍 میقاتِ موسی ومعنای "فاخلع نعلیک"
📍نقش ظلم ستیزی در میقات موسی
📍دو ثمره مهم میقات موسی
📍در شرح قربانگاه ابراهیم
📍امر به ذبح قتل نفس نبود؟
📍تفسیر فقهی و عرفانی از ذبح اسماعیل
📍برتری پیامبر رحمت (ص) نسبت به میقات موسی و قربانگاه ابراهیم
https://t.me/soroushmarefat
🌐 در شبکههای اجتماعی ما را همراهی کنید:
تلگرام I اینستاگرام I ایتا | آپارات
❇️ نگاهی به ادعاهای مصباحی مقدم
🎙 استاد محمدرضا یوسفی
🔸 آقای مصباحی مقدم در مصاحبه ای که در چهارم تیر ماه رسانه ای شد، دیدگاه هایی را مطرح کرد که مورد تعجب کارشناسان شد. بررسي همه ادعاهاي ايشان در اين يادداشت كوتاه ممكن نيست از اين رو، مروري بر برخي از آنها خواهد شد.
🔸 ايشان بدون هر گونه دليل موجه، شش برنامه قبلي را به دلیل عدم عزم دولتها ناموفق دانسته است. سپس مي گويد ولی دولت رئیسی در چارچوب سیاست های ابلاغی عمل کرده و متعهد به برنامه است. وي به موانع ساختاري، رويايي نوشتن برنامه ها، عنصر كم تجربگي در برنامه نويسي، بي ثباتي سياسي و امثال آن اشاره نمي كند. در مورد عمل به برنامه آقاي رئيسي، سوال اين است كه ايشان متعهد به كدام برنامه بوده است؟ رئيسي مدعي بود كه هفت هزار صفحه كار كارشناسي داشته است كه تا به امروز كسي آن را رويت نكرده است. وعده هاي متعدد اعم از ساخت يك ميليون مسكن سالانه، كاهش نرخ تورم در سال اول به 18 درصد و در سال پاياني به تك رقمي و .. بر اساس همان برنامه ناديده داده بودند كه تاكنون هيچكدام تحقق نيافته است. تغيير زياد مقامات اقتصادي و اختلاف نظر شديد در ميان آنها خود از بي برنامگي ايشان، به روشني حكايت مي كند. همين لايحه برنامه هفتم، در چند روز قبل از ارائه دولت به مجلس، در 184 صفحه، هفت بخش، 22 فصل و 302 ماده در اختيار همگان قرار گرفت. اما در عرض چند روز در تاريخ 28 خرداد، در 153 صفحه، بدون بخش، در 24 فصل و 117 ماده به مجلس ارائه شد. آيا برنامه اي كه در چند روز اين سطح از تغييرات را دارد، مي تواند از اتقان لازم برخوردار باشد و در نتيجه در عمل امكان متابعت از آن وجود دارد؟
🔹 وی معتقد است كه برخي عدم موفقیت ها به دلیل باندبازی و عدم همکاری بدنۀ دولت با هيات دولت که امکان تغییر بدنه نيز در سطح وسیع وجود ندارد، می باشد. ايشان تحلیل ناکارآمدی دولت را در سطح باندبازی و ناسازگاری بدنه تقليل مي دهند و نشان مي دهند هنوز به مشكلات نظام اداري كشور وقوف ندارند.
🔹در ادامه ايشان بيان مي كند كه ایران ظرفیت های معدنی و جغرافیایی بزرگی برای تحقق رشد 8 درصدی دارد از این رو این هدفگذاری شدنی است ايشان بدون توجه به مشكلات اساسي، ساختار دوگانه در كشور، مشكلات ساختاري و روابط بين المللي، علت عدم دسترسي به اين هدف را فقدان عزم دولتهاي سابق مي داند. سپس شاهد مي آورد كه چین با توجه به فقدان این ظرفیت توانسته رشدهای دو رقمی داشته باشد وی از میان دلایل پیشرفت چین، بر دو وعده غذا خوردن مردم چین اشاره کرده، امری که صحت آن روشن نیست. 🔹اين ديگر اوج سطحي نگري كسي است كه حدود چهار دهه در جايگاه هاي مختلف حضور داشته است. در ادبيات توسعه گفته شده است كه عقب ماندگي كشورها را نبايد در فقدان منابع مادي آن كشورها جستجو كرد. زيرا كشورهايي مانند ژاپن بدون منابع يادشده از كشورهاي پيشرفته جهان محسوب مي شوند و كشورهايي مانند ايران نيز با وجود منابع يادشده جزء كشورهاي توسعه نيافته است. نكته محوري را بايد در مديريت كشور جستجو كرد. چين در سال 1965، جزء 25 كشور فقير دنيا بود. از نظر تعداد فقيران در يك كشور، در دنيا اول بوده است. اما در دهه 1980، با اتخاذ سياست هاي انگيزشي در سطحي محدود به بخش خصوصي، اجازه ورود سرمايه گذاري خارجي، بهبود روابط بين الملل، اولويت دادن به توسعه و دوري از شعارهاي دست نيافتني؛ توانست به دومين كشور دنيا تبديل شود. امروز از حدود 700 ميليون نفر فقير چيني در دهه 1980 خبري نيست. چين در سال 2020 اعلام كرد كه در اجراي برنامه 2015 تا 2020، موفق شده است 80 ميليون فقير را كاهش دهد. اين تعداد تنها چند ميليون نفر از جمعيت كل ايران كمتر است. بنابراين با طرح غلط دو وعده غذا خوردن مردم چين و اسراف مردم ايران، نمك بر زخم هاي التيام نيافته مردم نپاشيم و بر نفرتها نيفزاييم. كافي بود كه ايشان به كاهش حداقل سي درصدي سطح رفاه مردم در دهه از دست رفته 90 نگاهي مي كردند. اي كاش به آمار كاهش شديد مصرف گوشت، لبنيات و ميوه در كشور توجه مي كردند. بر اساس آمار اعلام شده در بهار امسال، خرید مواد غذایی نسبت به سال گذشته، حدود 30 درصد كم شده است و بعد تاملي در علل آن مي كردند.
🔹اظهارنظرهاي ديگر ايشان در سياق اظهارات پيشين است. نگاه جانبدارانه از دولت مطلوب، اطلاعات خلاف واقع، تحليل هاي سطحی به مسائل اقتصاد ايران در اين مصاحبه مشهود است.
🔺 جهت مطالعه این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/negahi-be-edaahaye-mesbahi-moghadam/
#محمدرضا_یوسفی
#مصباحی_مقدم
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ پرتوی از سیره و سخن افتخارانگیز سفیر بهار
🎙 استاد علی کرمیفریدنی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 سفیر اندیشمند و خودساخته و پرواپیشهی امام حسین، جناب مسلم، از دینشناسان و قانونشناسان و انسانشناسان بود و در نگاه و نظرش به انسان، فرزندان آدم را *بِما هُوَ انسَان* *داری کرامت ذاتی و حرمت و حقوق بنیادی میدید.
🔸 او این نگاه انسانی را در آن روزگار و در استبداد مذهبی سیاهکار اموی - که انسان و انسانیت و حقوق و کرامت او هیچ و پوچ بود از قرآن شریف دریافته بود که میفرماید: ولَقَد کَرَِمنَا بِنی آدم* ما فرزندان آدم را کرامت و ارزش ذاتی دادیم.
و نیز از استادش امیر(ع) که فرمود: *مردم با همهی اندیشهها و باورها، یا در دین باتو برادر و خواهرند و یا در آفرینش برابر و دارای همان حقوق انسانی که تو داری.
🔸 وآنگاه هم قرآن و هم پیامبر و امام علی، همه را به خودشناسی و خودسازی و تربیت خود و آراستگی به کرامت و ارزش اکتسابی برمیانگیزند و فرمان میدهند که * نزد خدا و در نگاه و پاداشدهی او، پرواداران و پاسخگویان و ایمانداران راستین، کرامت اکتسابی و شکوفایی انسانی نیز دارند، اِنَّ اَکرَمَکُم عِندَالله اَتقَاکُم
🔸 اما این ارزش اکتسابی، باعث و بهانه و دستاویز هیچ رانت و امتیاز و حقوق ویژه و انحصاری در اجتماع و سیاست و حقوق شهروندی نباید بشود تا با دستاویز کردن آن، بیسوادها و بیمحتواها و چاپلوسها و کوتولهها با ظاهرسازی و دورویی و بازیگری و مسابقهی در بتتراشی، به جای مردم و نخبهها و کارآمدها و شایستگان مورد نظر جامعه، با شگرد و ترفند و بیداد و نقض کرامت و حقوق بشر، سرنوشت مردم را به کف گیرند و ملت و کشور و اخلاق و دین و دنیای همه را تباه نمایند.
🔸 با این بینش است که جناب مسلم در سختترین شرایط و بهظاهر بهترین فرصت برای ترور دیکتاتور سیاهکار و خشن و خونریزی چون عبید، به گزارش از پیامبر خدا فرمود: *الاِیمَانُ قِیدُ الفَتکِ فَلَا یَفتِکُ مُؤمِنُُ ایمان به خدا و باور رستاخیز، مانع ومهار اقدام به کارهای ناساز با اخلاق شایسته است و انسان ایماندار ترور نمیکند.
🔸 و این خودداری دلیرانه از کارهای بزدلانه و ناساز با اخلاق و معنویت و جوانمردی مسلم در حالی است که اگر او این *ترور* را به دلیل پیروزی ظاهری اسلام و ایمان و پروا توجیه میکرد و به آن دست میزد، با نگاه به شرایط کوفه به پیروزی میرسید و بر کوفه و عراق چیره میشد و تحویل امام حسین میداد، امّا دیگر آن آرمان و هدف بلند عدالتخواهانه و کرامتجویانه و حقوق بشری عاشورا و پیشوای بزرگ آن و اخلاق و جوانمردی اهلبیت به مسلخ توجیه رفته بود.
🔸 در روایات دیگر نیز بر ناروا و ناجوانمردانه بودن *ترور* و آدمکشی غافلگیرانه بسی تاکید، و از آن هشدار داده شده است.
🔸 یکی از یاران امام صادق به او گفت: همسایهای دارم که به امیر(ع) دشنام میدهد، و هیچ زبان منطق و روشنگری را هم نمیپذیرد، اجازه میدهید او را حذف کنم؟
🔸 امام صادق پرسید: چگونه؟ گفت: اگر اجازه دهید بر سر راه او کمین میکنم و در یک لحظه، به حساب او میرسم. آن حضرت فرمود: نه، این کار تو *ترور* *و آدمکشی است و اسلام و ایمان و پروا با ترور و آدمکشی نمیسازد، هَذَا فَتکُُ وَ قَد نَهَی رَسُولُاللهِ عَنِ الفَتکِ. آنگاه تاکید فرمود که: *یَا اَبالصُّبَاح، اِنَّ الاِسلَامَ قِیدُ الفتک* *هان ای اباصباح، اسلام ترور و کشتن ناگهانی و بدون محاکمه و فرصت حق دفاع را نمیپذیرد و پیامبر از این روش زشت بازداشت .....
🔺 جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/partoye-az-sire-va-sokhan/
#سخن
#سفیر_بهار
#سیره
#علی_کرمی_فریدنی
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa
❇️ نامه دفتر حضرت آیت الله سیستانی به دبیرکل سازمان ملل در خصوص تعدی به حریم قرآن کریم با مجوز پلیس سوئد
🔸 در متن نامه دفتر مرجع تقلید عالیقدر شیعیان آمده است که احترام به ازادی بیان به هیچ وجه صدور مجوز چنین اقدام شرم آوری را توجیه نمی کند.
🔸 جناب آقای آنتونیو گوترش دبیرکل محترم سازمان ملل متحد
با سلام و احترام
🔸 رسانه ها گزارش دادند که فردی در سوئد با هدف اهانت به دین حنیف اسلام، به نسخه ای از قرآن کریم تعرض کرده و یکی از اوراق آن را سوزانده است.
🔸 نظیر چنین رفتار زشتی در سال های اخیر بارها در کشورهای مختلف رخ داده است اما موضوع قابل توجه این است که این بار با مجوز رسمی پلیس سوئد و تحت بهانه آزادی بیان رخ داده است.
🔺 جهت مطالعه این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/name-ayatollah-sistani-taadi-be-quran-ba-mojavez-polis-soed/
#اهانت
#قرآن
#سوئد
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa