فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سید بحرالعلوم در شب قدر از خدا چه خواست؟
#شب_قدر
🎙#علامه_حسن_زاده
⏱#سخنرانی_کوتاه
بیداری و ترک معصیت
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/970
💠 تصویری تاریخی از اجتماع علمای نجف اشرف در حمایت از فلسطین
📌 این تجمع تاریخی در سال ۱۳۵۲شمسی در صحن حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام در نجف اشرف برای حمایت از مسئله فلسطین برگزار شد و در آن تعدادی از مراجع عظام، علمای اعلام و استاندار کربلاء حضور یافتند.
از راست به چپ حضرات آیات اعظام:
١- شهید شیخ محمدتقی جواهری
٢- سید علی سیستانی
٣- شهید سید محمد باقر صدر
۴- شهید سید نصرالله مستنبط
۵- استاندار کربلا
۶- سید ابوالقاسم خوئی
٧- سید جمالالدین خوئی
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/973
.
♻️ خاطرهای از آیت الله مصباح/ اگر یادمان رفت چه کنیم؟
نوه آیت الله مصباح یزدی نقل میکنند:
🔸️تقریباً چهلوپنج دقیقهای به اذان مغرب و عشا مانده بود. رفته بودم منزل حاجآقا به ایشان سری بزنم. تنها بودند؛ حتی حاجخانم هم نبودند. حاجآقا داشتند پاهایشان را چرب میکردند. سالها بود زانودرد و پادرد همپایشان شده بود. دکترها روغنهایی را تجویز کرده بودند و باید هر روز پایشان را چرب میکردند.
🔸️احوالپرسی همیشگی و خوشوبشی کردیم. حاجآقا همچنان مشغول بودند که از من خواستند چیزی برایشان بیاورم. میخواستند بگویند متکا را بیاور که کلمهاش یادشان نیامد! چند ثانیه کشید. مقداری که گذشت متوجه شدم و متکا را برایشان آوردم.
🔸️سرشان را انداخته بودند پایین. غرق فکر شدند. چند دقیقهای سکوت شد. رو کردند به من و بغضآلود و با صدای لرزان گفتند: «آدم گاهی اوقات کلمه به این سادگی که شاید هزاران بار در طول زندگی با آن سروکار داشته، یادش میرود، اگر روزی به ما گفتند که خدایت کیست و یادمان رفت آن موقع چه خاکی بر سر کنیم؟ اگر گفتند که امامت کیست و یادمان رفت، اگر گفتند کتابت چیست و یادمان رفت! آنجا باید چه کنیم؟»
آن بغض سنگین اشک شد و کمکم از چشمانشان سرازیر شد.
🔸️ این سؤال را تکرار کردند. گفتند: «چه کار کنیم؟» فکر میکردم این پرسش مقدمه توضیحی است، اما دیدم ادامه دارد. باز هم مرتب از من پرسیدند.«به نتیجه ای رسیدی؟ فکر کردی؟» همزمان خودشان هم حال معنوی دیگری پیدا کرده بودند که لحظهبهلحظه تشدید میشد.
🔸️نزدیک اذان شد. از وضو که برگشتند دوباره با بغض و اشک پرسیدند: «خب! به نتیجه ای رسیدی چه کار کنیم؟» مات و مبهوت مانده بودم. رفتند سمت چوبلباسی. عطرهای دمدستیشان را آنجا میگذاشتند. صدای اذانشان در خانه پیچید. وقتی نزدیک سجاده شدند، بغض صدایشان ترکید. به پهنای صورت اشک میریختند. گفتند: «شما که جوابی به این سؤال ندادی! اگر پرسیدند اسم خدایت کیست اگر یادمان رفت چه کنیم. اما فکر میکنم این «علی علی» گفتنهای ما در طول زندگی که هر جا توانستیم و از دستمان برآمد، مدام گفتیم «علی علی» این «علی علی» گفتنها ما را رها نمیکند. ما را ول نمیکنند. امیرالمؤمنین (علیه السلام) به جایش میآیند و جواب این «علی علی» گفتنها را میدهند. اگر هم یادمان برود به ما یادآوری میکنند.»
🔸️بعد بلافاصله گفتند: «اگر در این دنیا ایمانمان را امانت بدهیم دست امیرالمؤمنین (علیه السلام) به شرطی که ایمان را خراب نکرده باشیم، بگوییم این امانت خدمت شما آن لحظه و جایی که من احتیاج دارم، این را به من برگردانید؛ بعید میدانم امیرالمؤمنین کسی باشد که بخواهد از امانت نگهداری نکند و حتماً آدم امینی است. مهم این است که ما ایمانمان را امانت دهیم. این علی علی گفتنها آنجا کار خودش را میکند.»
🔸️مشغول نماز مغرب شدیم. نماز عجیبی شد. ادعا ندارم همیشه با ایشان بودهام و حالاتشان را دیدهام، اما در سنوسال خودم و در موقعیتهایی که با حاجآقا ارتباط داشتم، کمتر چنین نمازی از ایشان دیده بودم. با حال و پر اشک. بین هر آیه سوره حمدشان گریه میکردند.
🔸️بین دو نماز بحث را ادامه دادند و تأکید کردند روی اینکه آدم ایمانش را بسپارد به دست آنها، آنها شب اول قبر برگردانند.
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/974
تندیسی در کشور فنلاند تحت
عنوان :《بخوان ، حتی اگر در حال
غرق شدن هستی》
مطالعه رمز پیشرفت ملتها و ترقی مردم است.
💡 ولی برای ما که میشه با شعار زن زندگی آزادی، ترویج برهنگی، بیخیالی و لاابالیگری میکنند😞
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/975
💐نقل یک خاطره بمناسبت سالروز رحلت علامه مجلسی رضوانالله تعالی علیه
🔷سالهای جنگ ایران و عراق بود اتوبوس بین شهری کم بود و برای رفتن از قم به اصفهان چند ساعتی باید بیرون شهر معطل ماشین میماندیم
کلا یک اتوبوس هر روز از قم به اصفهان میرفت ساعتش هم خیلی معلوم نبود بستگی داشت کی باندازه کافی مسافر گیرش بیاد یه راننده پیرمرد داشت باسم سیدجلال که معتاد بود و حتما در این مسیر یک بار باید بایسته و خودش رو شارژ کنه.
🔷بعد از چندساعت معطلی ماشین سیدحلال رسید بنده که هنوز لباس مقدس روحانیت نپوشیده بودم سوار شدم دو سه ردیف به آخر مونده سید معمم بزرگواری که حدودا چهلساله میزد دید قیافه طلبگی دارم اشاره کرد و گفت بیا کنار من بنشین نشستم و احوال پرسی شد مچ دست بنده همچنان در دستش بود با لهجه اصفهانی اوضاع درسی بنده را پرسید توضیح دادم گفت اگر پنجاه سال در قم بمانی و اعلم علما بشی ولی دستت در دست امام زمانت قرار نگیره بجایی نخواهی رسید نصیحتش خیلی به دلم افتاد.
🔷چند کیلومتری نرفته بودیم که ماشین خراب شد سیدحلال یه کم بهش ور رفت و گفت باید هل بدید تا روشن بشه هل دادبم روشن شد چند کیلومتری رفت باز خاموش شد و باز همان ماجرا تکرار شد و رفت بار سوم که خراب شد مسافران از کوره در رفتند و میخواستند سیدحلال پیرمرد رو بزنند که این سید بزرگوار پاشد و یه نهیب زد و با لهجه اصفهانی گفت چتون شدس!!؟ بیاید همه یه حمد و سه قلهوالله بخونید و به روح علامه مجلسی بفرستید اگه دیگه ماشین خراب شد منو بندازید پایین،
بعضیا مثل ما که اعتقاد داشتیم خوندیم و سیدحلال همچنان داره به ماشین ور میره اومد استارت زد روشن شد و راه افتاد و دیگه تا خود اصفهان یکسره رفت و آخر سرسیدجلال هم نعشه شده بود😂😂
🔷به سید گفتم این ماجرای علامه مجلسی چیه؟ فرمود این از کرامات مجرب علامه مجلسی است که هرگاه دنبال وسیله میگردی. یا در راه موندید یا وسیله تون خراب شده اگر یک حمد و سه قلهوالله به روح علامه مجلسی بخونید بی برو و برگرد وسیله فراهم میشه.
🔷از اون سال تا بحال که حدود ۳۷ سال میگذره این ذکر برا خود بنده ردخور نداشته و یک مورد به خطا نرفته بعد که مطمئن شدم به طلبهها و دانشجوها و دانشگاهی ها هم این رو منتقل کردم همه با تعجب فراوان مبگفتند واقعا مؤثر بوده و هنوز کسی به من خلاف این رو نگفته
🔷نکته خیلی جالبش این جاست که سالی که در مکه کل چادرهای منا یک روز قبل از اینکه حاجیها محرم باحرام حج بشوند سوخت حتی یخچالها ذوب شده بودند و امکان سکونت برای حجاج در منا نبود صبح روز عید حمعیت دو میلیونی وارد منا شدیم و چاره نبود که پس از رمی جمره عقبه بریم مکه و در هتل مستقر بشیم اون زمان بنده معین روحانی بودم روحانی کاروان حاجآقا ربانی زانودرد داشت و نمیتونست این مسیر طولانی رو پیاده بره. من یادم به علامه مجلسی افتاد گفتم حاح آقا بیا حمد و سه قل هوالله رو بخونیم ببینیم زور علامه به این وهابیها هم میرسه یا نه، حالا تو این حمعیت میلیونی پیاده که گاهی بک ماشین هم از لابلاش عبور میکرد،. ایشون گفت من که خیلی اعتقاد به این چیزا ندارم ولی حالا بخونیم .
خدا رو گواه میگیرم خوندن همان و یه دونه هایس از بین جمعیت اومد راست حلو بنده و ایشون ایستاد و گفت تفضلوا. سوار شید.
فقط هم ما دو نفر رو سوار کرد و تا درب هتل آورد و جالب اینکه کرایه هم نگرفت.
هنوز یادم نرفته وقتی وارد اتاق شدیم حاج آقا یه خندهای زد و گفت عجب علامه خرش همه جا میره😂😂😂،
💐نثار روح مطهر علامه مجلسی یک حمد و سه قلهوالله هدیه بفرمایید.
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/976
❤️امام خامنه ای (مدظله العالی):
♦️پایه های تشیع را در آن زمانی که تشیع در کشور ما تازه بود همین کتاب های علامه مجلسی قرص کرده است.
♦️ ۲۷رمضان سالروزرحلت علامه مجلسی (رحمت الله علیه)
♦️باب الائمه
✍️ #محدث_نوری (ره):
♦️از فاضل صالح شیخ حسن مازندرانی که در نجف اشرف ساکن بود، شنیدم، در مجلس بحث شیخ الفقها، صاحب جواهر (ره) بودم که ایشان فرمود: دیشب در خواب دیدم مجلس بزرگی برپاست و در آن مجلس بسیاری از علما حاضرند و بر در آن مجلس، دربانی ایستاده است. من اجازه گرفتم و داخل شدم، دیدم همه علمای گذشته تشریف دارند، و در صدر مجلس علامه مجلسی (ره) نشسته است. از این که ایشان بر همه مقدم بودند تعجب کردم، علت را از آن دربان پرسیدم، گفت: علامه مجلسی نزد ائمه علیهم السلام به «باب الائمه» معروف است، و این مقام و منزلت را به خاطر این به او دادهاند که در میان شیعه، چاوش را برای زوار سنت کرده است.
♦️ مرحوم محدث نوری در ادامه میفرماید: زیرا کسانی که چاوش هستند، مردم را به زیارت مشاهد مشرفه، تشویق و ترغیب میکنند و آنان را در صحراها و بیابانها محافظت میکنند و راه را به آنان نشان میدهند. و چاوش برای هر مسافری، مانند توفیقی است که بهترین رفیق است. و پس از آن (رسیدن به مقصد) هم برای مسافران، فایدههای بسیاری هست. و ممکن است مراد (از چاوش بود او)، تألیفات آن بزرگوار باشد [که موجب نشر احادیث و آثار اهل بیت علیهم السلام شد و مردم به سوی خاندان عصمت راه یافتند.] چنانکه بر انسان خردمند پوشیده نیست.
📚 دار السلام، تألیف محدث نوری، جلد ۲، صفحه ۲۴۴
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/977
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سکوتِ اینجوری داشته باشیم ولو موفق نشویم به عباداتِ مخصوص این ماه
حجتالاسلام مؤیدی
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/978
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوز و گداز مردان خدا، در دقایق آخر ماه مبارک رمضان و وداع عاشقانه با این ضیافت الهی
#آیت_الله_آقا_مجتبی_تهرانی
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/980
حکایت
🔷راز عمر طولانی
🔷مرحوم صدرالمتألهین (رحمة الله علیه) در تفسیرش نقل می کند:
یکی از خلفای عباسی پیرمرد سقایی را در دستگاه سلطنتش مشاهده کرد که مشک آب به دوش گرفته می برد. خواست اندکی با او صحبت کند. احضارش کرد و گفت: پیر مرد، تو تا به حال چند تن از خلفا را دیده ای؟ گفت: متعدد دیده ام. او تعجب کرد و گفت: این چه سری دارد که عمر شماها طولانی تر از عمر ماهاست؟
🔷پیرمرد تأملی کرد و گفت: سرش این است که مجرای رزق شماها مانند این دهان مشک است، در حد وفور سرازیر می شود و زود تمام می شود. رزق که تمام شد عمر هم تمام می شود؛ اما مجرای رزق ماها مانند مجرای اشک چشم است؛ قطره قطره می آید و طول می کشد تا تمام بشود. از این جهت است که عمر ماها طولانی می شود. خلیفه از این حرفش خوشش آمد و دستور داد جایزه ای ارزشمند به او دادند تا در این سن پیری از شغل سقایی مستغنی(بی نیاز) شود. چند روزی گذشت؛ خلیفه از حالش جویا شد؛ گفتند: مرده است.
🔷گفت:
صَدَقَ لَمّا جاءَه الرِّزقُ مثلَ اَفواهِ القِرَبِ قَصُرَ عُمرُهُ؛
راست گفت پیرمرد؛ همین که مجرای رزقش مثل دهان مشک شد، عمرش کوتاه شد.
📚نقل از کتاب تفسیر آیت الله ضیاء آبادی ذیل آیه 6 سوره مبارکه هود
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/981
در شهر ۳۴۴ هزار نفری مالمو، سوئد ۱۵۰۰۰ نفر در مراسم نماز عید فطر شرکت کردن و کل فروشگاه های برند اقلا ۲۰٪ تخفیف عید گذاشتن!
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/983
دیروز توفیقی حاصل شد به زیارت مزارات علمای بزرگ مدفون در اصفهان از جمله علامه مجلسی ره مشرف شدیم
پدر بزرگوار و فرزند علامه هم در همین مزار مدفوناند
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/984
تخت فولاد اصفهان زیارت مرقد منور بزرگمرد اصفهان عالم ربانی حاحآقا رحیم ارباب (زادهٔ ۱۲۵۹ در چرمهین - درگذشتهٔ ۱۹ آذر ۱۳۵۵ در اصفهان ) معروف به حاج آقا رحیم ارباب، فقیه و مجتهد شیعه و عارف اهل اصفهان بود. او فرزند علی پناه (مشهور به ارباب حاج آقا فرزند ملا عبدالله شیرانی) بود. وی در کسوت روحانیت بود ولی به رسم ایشان عمامه نگذاشت و همیشه با پیروی از استادش میرزا جهانگیرخان قشقایی کلاه پوستی بر سر میگذاشت. گفتنی است که او فقط هنگام نماز به رسم نیاکانش عمامهای کوچک به سر میگذاشت. همچنین او معتقد به وجوب تعیینی نماز جمعه بود و حتی در خانه اش نماز جمعه اصفهان را برپا میکرد.او حکیم،عارف فرزانه،فقیه،ادیب عالیقدر،از چهره های درخشان حکمت،فلسفه و معارف اسلامی بود
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/988
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صوت قدیمی از مرحوم حاجآقا رحیم ارباب در موضوع ماه رمضان
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/989
30.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ روایتی از دیدار شعرا با رهبر انقلاب
🔹از واکنش رهبر انقلاب به شعرخوانی در مورد خودشان تا حاشیه های شیرین این دیدار
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/990
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💯🗒 #بخوانید
🔰 مقاله منابع استنباط احکام از نظر محمداحمد خلفالله و نقد آن
✍️ حجت الاسلام و المسلمین #محمد_عرب_صالحی و فریده پیشوایی
📌 چکیده:
💢 خلفالله نواندیش مصری و شاگرد امینخولی، در راستای تحقق هدف تفسیر ادبی و ارائه راهکار برای حل مشکلات اجتماعی، مبتنی بر نص صریح قرآن و بیان توضیحی پیامبر(ص) درباره آن، قواعدی شرعی را استخراج کرده است. او منبعیت قرآن در استنباط احکام را صرفا در مواردی که دلالت قطعی است، روا و ارتباط انسان با خدا را عملی شخصی دانسته که در آن تشخیص هر فرد برای خودش حجت است و قول فقیه الزامآور نیست.
🔸 این مقاله به روش تحلیلی، با رویکردی انتقادی منابع این نظریه و نحوه بهکارگیری آن را ارزیابی میکند.اصالتبخشی به عقل مصلحتاندیش، قرآنبسندگی، اعتباربخشی به اجتهاد غیر متخصصان، تفکیک غیر مستدل مسائل دنیایی از عبادات و عقاید و کاستن از گستره احکام شرعی در امور دنیایی، چالشهای این نظریه اند....
📩 لینک دریافت فایل مقاله:
➡️ fiqh.urd.ac.ir/article_167298.html
#مقاله
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عید فطر رو در مسکو دیده بودید؟
🇮🇷 https://eitaa.com/arabsalehi_ir/992
🔆 ۶۵۰۰ تجاوز در بیمارستان انگلیس.
❇️ نکته و نظر:
🗣 آن وقت میگن بی حجابی و عریان بودن کم کم برای مردان عادی میشه و چشم و دل شان سیر و به سمت جنس مخالف نمی روند.
🕋 خداوند که آفریننده انسان هاست می فرماید اینگونه نیست. و یقینا همان گونه است که فرموده: ( إِنِّيَّ أَعْلَمُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ ؛ من چيزى می دانم كه شما نمی دانيد. بقره، ۳۰ )
✍ پروردگار عالم در سوره احزاب آیه ۵۸ فرمودند: (اى پیامبر، به همسرانت و دخترانت و زنانِ مؤمنان بگو: روسري هاي بلندشان را بر خود فرو افکنند و [به صورتشان] نزدیک کنند، که این پوشش نزدیکتر است به اینکه [به پاکى] شناخته شوند تا مورد آزار قرار نگیرند و خدا همواره بسیار آمرزنده مهربان است.)
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/993
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴دوستانِ طلبه رفته بودند پیش آقا که اجازه بده بریم سوریه شهید بشیم. آقا گفته بود اگر مَردید که جهاد فرهنگی خیلی سختتر از جهاد نظامی است، بایستید و کار کنید
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/994
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢غروب زیبای خورشید در میدان نقش جهان اصفهان
اصفهان را باید دید
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/995
21.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️تاثیرگذار ترین فرد تاریخ بشریت
⭕️آنچه بزرگان تاریخ درباره او می گویند
⭕️ نظراتی از مایکل هارت ، توماس کارلایل ، ویل دورانت ، گوستاو لوبون ، دیوید جورج هوگارت ، کارن آرمسترانگ ، ناپلئون هیل ، استیون رانسیمن و ....
🔸و در پایان ؛ شناختی کامل از ایشان طبق گفته های امام سجاد علیه السلام ....
❇️ این کلیپ از بهترین کلیپ ها درباره ابر مرد تاریخ ، حضرت رسول صلی الله علیه و آله هست ....
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/996
🔰 فلسفه حجاب
به اطلاع سروران گرامی میرساند موضوع درس تفسیر حضرت استاد یزدانپناه در ماه مبارک رمضان «بررسی آیات حجاب و مسأله فلسفه حجاب» بود.
ایشان در بیست جلسه به بررسی این موضوع پرداختند.
صوتهای این درس در کانال سلوک و عرفان در عمل به آدرس زیر، بارگذاری شده است.
https://eitaa.com/solookvaerfandaramal
با توجه به اینکه استاد با رویکردی جدید و از منظر ضرورت های حکمت عملی به این مسأله پرداختند، بهرهمندی از این صوت ها به همه سروران توصیه میشود.
دغدغهمندان به مسأله حجاب را نیز در جریان قرار دهید.
https://eitaa.com/nasimehekmat
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/997
🔰 بسیاری از آمریکایی ها خواهان دخالت دین در سیاست هستند.
🔴 سالها افرادی در کشور ما خواهان جدایی دین از سیاست بوده اند، آنها کشورهایی مثل آمریکا را که این دو مقوله را از هم جدا کرده، به عنوان الگوی موفق نام برده و تمجید می کردند.
📊 حالا طبق نظرسنجی موسسه پیو مشخص شده نزدیک به نیمی از آمریکاییها خواهان تاثیرگذاری کتاب مقدس بر قوانین آمریکا هستند.
منبع :
https://www.pewresearch.org/fact-tank/2020/04/13/half-of-americans-say-bible-should-influence-u-s-laws-including-28-who-favor-it-over-the-will-of-the-people/
چرا چنین درخواستی در آمریکا شده؟
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/998
*جنایات وهابیون در تخریب بقیع و حمله به مشاهد مشرّف (کربلا و نجف )*
محمد بن عبدالوهاب که از آغاز جواني، بسياري از عقائد مذهبي مردم نجد را زشت مي شمرد، پس از رانده شدن از شهر عُيَينه، رهسپار دِرعيه (از شهرهاي معروف نجد) شد و با محمد بن مسعود، امير درعيه ارتباط برقرار کرد و پس از اين، جنگ هايي ميان آنان و اهل نجد و حجاز و يمن و عراق و سوريه درگرفت.
در اين راستا، کساني که با عقائد او موافق بودند و دعوت او را مي پذيرفتند، با او بيعت مي کردند؛ وگرنه کشته مي شدند و اموالشان غارت مي شد.[1]
آنان بر اساس اعتقادات نادرست، جنايت هاي بزرگي را مرتکب شدند؛ انهدام آثار تاريخي اسلام، مانند محل تولد پيامبر ص، خانه حضرت خديجه، بيت ابوبکر، محل تولد حضرت زهرا، بيت حضرت حمزة، بيت الارقم (محل اجتماع مشورتي پيامبر ص)، قبور شهدا، محل تولد امام حسن ع و امام حسين ع، سرقت جواهرات موجود در قبه سبز و ويران ساختن قبور بقيع[2] (چهار امام شيعه و نزديک به 10 هزار صحابي آنجا دفن شده اند). بر پايه همين ديدگاه نادرستشان در روز هجدهم ذي حجة 1216ق، همزمان با عيد سعيد غدير که بيشتر مردم کربلا به نجف رفته بودند، به کربلا حمله کردند و مردم آن جا را از دم تيغ گذراندند.[3]
شيخ عثمان بن بشر نجدي از مورخان وهابي در قرن 13ق در شرح اين واقعه[4] مي نويسد: وهابيان به صورت غافل گيرانه وارد کربلا شدند، بسياري از اهل آن جا را در کوچه ها و بازارها و خانه ها کشتند، گنبد روي قبر حسين را خراب و آنچه در داخل قبه و حوالي آن بود چپاول کردند و سنگ روي قبر را که با دانه هاي زمرد و ياقوت و جواهرات ديگر آراسته شده بود کندند و آنچه در شهر يافتند، از اموال، اسلحه، لباس، فرش، طلا و قرآن هاي نفيس ربودند و نزديک ظهر از شهر بيرون رفتند، در حالي که قريب به هزار تن از اهل کربلا را کشته بودند.[5]
امير مسعود با سپاهي از بيست هزار مرد جنگي به شهر کربلا حمله ور شد و چنان رسوايي در شهر به وجود آورد که به وصف نمي آيد؛ حتي گفته شده است که در يک شب بيست هزار تن به قتل رسيدند. پس از اين واقعه، کربلا به وضعي درآمد که شعرا براي آن مرثيه مي گفتند.[6]
لونکريت مي نويسد: قريب پنجاه نفر را نزد ضريح و پانصد نفر را بيرون ضريح و در صحن به قتل رساندند. به هر کس که برخوردند، بی رحمانه کشتند و بر پيران و خردسالان نيز رحم نکردند. بعضي، تعداد کشتگان را هزار تن و بعضي ديگر، پنج برابر تخمين زده اند.[7]
ميرزا ابوطالب اصفهاني، مقيم هندوستان در سفرنامه خود از هنگام بازگشت از لندن و عبور به کربلا و نجف مي نويسد: قريب بيست و پنج هزار وهابي با اسب هاي عربي و شترهاي نجيب وارد نواحي کربلا شدند و صداي «اقتلوا المشرکين و اذبحوا الکافرين؛ مشرکان را بکشيد، کافرين را سر ببريد» سر دادند. بيش از پنج هزار نفر را کشتند و زخمي ها را حساب نيست. در صحن مقدس، خون از بدن هاي بي سر روان و گنبد و حجره هاي صحن از لاشه هاي مقتولان پر شده بود. شدت آن حادثه به حدي دل خراش و سنگين بود که من بعد از يازده ماه که مجدداً وارد کربلا شدم، هنوز اين حادثه تازگي داشت و پيوسته نقل مي شد و راويان آن اثناي حکايت مي گريستند و از شنيدن آن موها بر اندام راست مي شد...».[8]
سنت جون فيلبي مي نويسد: شمشير بر گردن هاي اهل کربلا نهادند و مردم را بي رحمانه کشتند و همه اشياي قيمتي را غارت کردند.[9]
دکتر محمد عوض الخطيب مي نويسد: لشکري حدود بيست هزار نفر از اعراب نجد، کربلا را محاصره کردند و سپس وارد شهر شدند و اهل آن جا را به سرعت کشتند. حتّي براي کودکان نيز راه نجاتي نبود. خزائن و جواهرات نفيس را بردند، ضريح را از جاي کندند...سرانجام موقعيت بسيار وحشتناک و قربانگاه بس بزرگي بود که خون به سيلاب تبديل شده بود.[10]
وهابيان بعد از حمله به شهر مقدس کربلا، اهالي اين شهر را قتل عام و به حرم حسيني هتک حرمت کردند و عده اي از علما، مانند مولا عبدالصمد همداني، نویسنده کتاب بحرالمعارف را به شهادت رساندند. سپس با همان لشکر راهي نجف شدند. چون اهل نجف، جريان کربلا و غارت مدينه را شنيده بودند، کمي آمادگي داشتند و براي دفاع برخاستند. حتي زن ها نيز از منزل بيرون آمده، مردان خود را تشجيع مي کردند، تا اسير قتل و غارت وهابي ها نشوند. در سال 1215ه.ق نيز گروهي از آنها براي انهدام مرقد علي ع عازم شده بودند؛ لیکن در مسير با گروهي از اعراب درگير شدند و شکست خوردند.[11] در سال 1221 بار ديگر به نجف حمله کردند و نزديک بود شهر را تسخير کنند، لکن معجزات و کرامات علي ع ظاهر گرديد و عده اي از آنها کشته شدند و بقيه برگشتند. در جمادي الثاني سال بعد، دگر بار به نجف هجوم آوردند. اهل نجف که آمادگي کامل داشتند، از شهر دفاع کردند. در سال 1225 نيز به نجف و کربلا حمله کردند، راه زوّار را بستند و عده حدود يکصد و پنجاه نفر از زايران را بين کوفه و نجف کشتند. خلاصه، حملات پي در پي آنها به شهر نجف، با ناامید