📚 #معرفی کتاب| جریان شناسی تفکر التقاطی در ایران معاصر
🚩 این کتاب به جریان شناسی #تفکر_التقاطی در ایران معاصر طی چند بخش می پردازد:
1️⃣ بخش اول: جریان شناسی التقاط در عصر قاجار در دو قسمت مورد توجه قرار می گیرد، یکی از ابتدای حاکمیت #قاجار تا انقلاب #مشروطه یعنی تا ۱۲۸۵ و دیگری از انقلاب مشروطه تا ابتدای حاکمیت رضاشاه (پهلوی اول) یعنی تا ۱۳۰۴ شمسی فرآیند شکل گیری جریان التقاطی، نمادها، نمودها و آثار آن، گرایش های مختلف تفکر التقاطی در این دوران، مبانی فکری و اصول التقاطیون این عصر، برجسته ترین رهبران و روش های این جریان، از مباحثی است که به آن پرداخته شده است.
2️⃣ بخش دوم: به جریان شناسی افکار التقاطی در عصر #پهلوی اختصاص دارد. این بخش نیز طی دو قسمت مطرح می شود. ابتدا تفکرها، گرایش ها و رهبران التقاطی و مبانی فکری آن ها در زمان پهلوی اول یعنی #رضاشاه (۱۳۰۴-۱۳۲۰ش) و سپس همین مباحث در زمان پهلوی دوم، محمدرضا شاه (۱۳۲۰-۱۳۵۷ش) مورد توجه قرار می گیرد.
3️⃣ بخش سوم: کتاب به جریان شناسی اندیشه های التقاطی در عصر جمهوری اسلامی ایران (۱۳۵۷-۱۳۹۳ش) اختصاص دارد. در این بخش نیز فرایند شکل گیری افکار التقاطی، رهبران و انواع اندیشه های التقاطی در دوره حاکمیت #جمهوری_اسلامی ایران بررسی می شود.
مؤسسه انتشارات زمزم هدایت وابسته به پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (علیهالسلام) کتاب “جریان شناسی تفکر التقاطی در ایران معاصر” به قلم دکتر آیت مظفری را در ۲۸۸ صفحه روانه بازار نشر کرده است.
🌐 yon.ir/N0WN5
🆔 @asbaat_ir
💠 مفهوم سکولاریسم از دیدگاه مقام معظم رهبری
🔺 نگاه رهبر معظم انقلاب به مفهوم #سکولاریسم، همان مفهوم عامی است که از این واژه ارائه گردیده است. از مجموع نظرات ایشان در مورد این اصطلاح، می توان سه معنا که همگی در یک هدف مشترکند را استخراج کرد:
1️⃣ سکولاریسم یعنی عدم بُروزوظهور دین در غیر عمل شخصی
2️⃣ سکولاریسم یعنی بی توجهی به مسئله حکومت
3️⃣ سکولاریسم یعنی عدم ورود به #سیاست
🔹 ایشان از یک نوع دیگری از سکولاریسم نیز سخن می گویند یعنی«سکولاریسمِ پنهان»:«مراقب باشیم دچار…… سکولاریسمِ پنهان …… نشویم. گاهی اوقات در ظاهر، تبلیغات، تبلیغات دینی است؛ حرف، حرف دینی است؛ شعار، شعار دینی است؛ اما در باطن، سکولاریسم است؛ جدائی دین از زندگی است.»
🔺 نباید از نظر دور داشت که حوزه سکولاری و بی تفاوتی روحانیون یکی از دیرینه ترین آرزوهای دشمنان به شمار می آید. يكی از اصلیترين حربههای دشمنان اسلام، جهت عقب مانده نگه داشتن جامعه اسلامي، تبليغ اين ايده بود كه اصولاً دين هيچ ارتباطي با سياست ندارد.
🔺 #رهبر_معظم_انقلاب در همین رابطه فرمودند: «سیاست سلطهگران جهانی این بوده و هست که مراکز دانش دین را منزوی، منفعل، بیروحیّه، بیابتکار، وابسته به خود و فارغ از آرمانهای بزرگ کنند. آنان را به جدایی دین از سیاست، معتقد و از همگامی دین با تحوّلات شگرف جهانی مأیوس سازند: این ترفند نسبت به #حوزههای_علمیه، بکار رفته و تأثیراتی نیز کرده بود.»
✍️ حجت الاسلام عالمیان
🌐 yon.ir/FSxbc
🆔 @asbaat_ir
📝 #یادداشت| دینگرایان اسلامگریز
🔺 در سال ۱۳۹۰، کل جمعيت کشور ۶۶۹/ ۱۴۹/ ۷۵ نفر بوده است. بر اين اساس، جمعيت مسلمانان ۴٫ ۹۹ درصد، غير مسلمان، ۳/. درصد، اما پيروان اين سه دين(یهود، نصاریت و مجوس) با اينکه جمعيت ناچيزی دارند، پنج نماينده در مجلس دارند.
🔹 پيروان اين سه مذهب در ايران، در اجراي مراسم و شعائر دينی خود آزادند و با مردم و حکومت مسلمان ايران هم رابطه نسبتاً خوبی دارند. ناگفته نماند بعضی از افراد اين اقليتها گاهی نمکنشناسی کرده و براي بيگانگان #جاسوسی ميکنند، البته اين مسأله را نمیتوان به همه آنان نسبت داد.
🔺 مسیحی کردن مسلمانان
🔹 در سالهای اخير گزارشهايی در مورد فعاليت تبشيری برخي مسيحيان منتشر شده که موفق به جذب بعضی مسلمانان سستايمان شدهاند، اما اين قضيه بيشتر از اينکه به فعاليت اين اقليتها منتسب باشد، ريشه در ضعف ايمان افراد جذب شده دارد.
🔹 برای مثال فردی به نام #سعيد_عابدينی با همسرش #نغمه_عابدينی چند سالی است که تغيير دين داده و به مسيحيت گرويدهاند. شخص مذکور مدتی در آمريکا بود و به خرقه کشيشی درآمد. در بازگشت به ايران به شدت به فعاليتهای #ميسيونری مبادرت کرد که به بازداشت ويی انجاميد.
🔹 در بسياری از شهرها نيز مشاهده شده که #انجيل، کتاب مقدس مسيحيان، به صورت مجانی در بين مسلمانان پخش شده و يا به قيمت ارزان به فروش میرسد. کتابهای ديگري نيز تحت عنوان «دروس الهيات مسيحی، ويژه نومسيحيان»، به زبان فارسی تهيه و به قيمت ارزان، انتشار يافته که هدف آن جذب جوانان مسلمان است.
🔹 مسيحيان ايران در سالهای اخير در اينترنت نيز فعال شده و به تبليغ مرام خود میپردازند. برای نمونه، پايگاه اينترنتی «محبت نيوز»، به شدت مشغول تبليغ مسيحيت و دروغپراکنی عليه اسلام است. نمونه ديگر آموزشکده اينترنتی «کانون الهيات پارس» است که با هنرمندی فوقالعاده به ارائه آموزشهای مسيحی میپردازد.
✍️ حجت الاسلام مصطفی اسکندری
🌐 yon.ir/V7fXL
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
📌 اختصاصی #اسباط 🎙 مصاحبه| توجیهات و برداشتهای نادرست جریان نواندیشی التقاطی از منابع دینی حجت ال
🔴 توجیهات و برداشتهای نادرست جریان نواندیشی التقاطی از منابع دینی
🎙 حجت الاسلام والمسلمین لونی:
🔺 جریان نواندیشی دینی ممکن است برای مطالب خود، توجیهات نادرستی از قرآن و سنت هم ارائه کنند. این افراد بدون اینکه مبانی و اصول را در نظر گرفته و سپس فرعی را با توجه به آن مبانی بیرون بکشند، آن فرع را بدون مطابقت با آن مبانی و با یک برداشت بسیار دوری از آیات و روایات ارائه میکنند.
🔺 به عنوان مثال دیگر اینها در بحث مذاکرات هستهای، گفتگوی امام حسین (ع) با عمر سعد را به عنوان مذاکره و یک اصل تلقی می کنند و به گونهای القاء میکنند که گویا امام حسین (ع) ابتدا قصد داشته تا با مذاکره مسئله را حل کند و بعد دست به شمشیر ببرد.
🔺 اگر این تلقی این آقایان را تحلیل کنیم از درونش این مسئله بیرون میآید که امام حسین(ع) میخواست با مذاکره قضیه را حل کند، ولی دشمن به دلیل اینکه غالب بود، مذاکره را نپذیرفت. در نتیجه امام حسین(ع) منفعل در برابر دشمن است و مجبور به جنگ با آنان میشود.
🔺 با این برداشت، ماجرای عاشورا تنها بیان مظلومیت امام حسین(ع) می شود، و نه جریانی که میخواهد اسلام را احیاء کرده و ظلم را معرفی کند و با مظلومیت و شهادت، روشنگریهایی که در ذهن مردم نسبت به اصل مکتب و ظلم ظالمان درست کرده بود، در دل آنها هم جای دهد.
#روشنفکری
#نواندیشی_دینی
#عاشورا
#تحریف
#مذاکره
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته | مهمترین رکن نظام
🎙 امام خامنه ای: اجتماع خبرگان رهبری در نظام جمهوری اسلامی، تعیین کننده ترین و مهمترین رکن از ارکان این نظام است.
#خبرگان_رهبری
#جمهوری_اسلامی
🆔 @asbaat_ir
💢 تلاشهای ناکام برای عدم تشکیل نخستین مجلس خبرگان
🔹 مجلس #خبرگان_رهبری نمونه تکامل یافتهای از مجلس خبرگان قانون اساسی بود که چهار سال پس از پیروزی انقلاب زمینههای شکلگیری آن فراهم شد و برگزاری انتخابات خبرگان رهبری در دستور کار نهادهای انقلابی قرار گرفت.
🔸 هرچند در همان زمان و در تابستان ۱۳۵۸ با زمزمه قرار گرفتن اصل #ولایت_فقیه در قانون اساسی، اعضای دولت موقت برای عدم تشکیل «مجلس خبرگان قانون اساسی» هم دست به توطئه زده بودند و با محوریت امیرانتظام نامهای در جهت انحلال «مجلس خبرگان قانون اساسی» تهیه کردند که به امضای ۱۵ نفر از وزرای دولت #بازرگان رسید.
🔹 اما در این توطئه ناکام ماندند و #امام_خمینی (ره) درباره انگیزه اعضای دولت موقت برای طرح انحلال آن مجلس گفتند: «در مجلس خبرگان به مجرد این که صحبت ولایت فقیه شد، شروع کردند به مخالفت. حتی اخیراً در همین دو سه روز پیش در یکی از مجالسشان این منحرفین گفتند که این مجلس خبرگان باید منحل شود.»
🔹 دوره اول از مجلس خبرگان سه اجلاس فوقالعاده برگزار کرد، اجلاس اول ۱۹ آبان ۱۳۶۴ بود که در آن آیتالله #منتظری به عنوان قائممقام رهبری انتخاب شد، هرچند بعدها حوادثی پیش آمد که منجر به استعفای آیتالله منتظری و عزل وی از قائم مقامی رهبری شد.
🔹 دومین اجلاس در خرداد ۱۳۶۸ برای تعیین دومین رهبر جمهوری اسلامی پس از رحلت امام بود و سومین اجلاس هم در مرداد ۱۳۶۸ بعد از تصویب بازنگری قانون اساسی توسط مردم برگزار شد.
🔹 همچنین یکی دیگر از نقاط قوت فعالیت دوره اول خبرگان رهبری، حمایت قاطع از پاسخ امام خمینی (ره) به استفساریه وزیر کشور وقت در بهمن ۱۳۶۶ مبنی بر عدم صلاحیت و مشروعیت گروهک غیر قانونی #نهضت_آزادی برای تصدی هر نوع مسئولیتی در کشور، است.
🌐 yon.ir/E9Vk8
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته | مجلس خبرگان پشتوانه کشور است
💠 امام خمینی (ره): مجلس خبرگان یک مجلسی است که پشتوانه کشور است برای حفظ امنیت کشور و حفظ استقلال کشور و حفظ آزادی برای کشور و اگر مسامحه در این امر بشود، یک تقصیری است که ممکن است جبران بعدها نشود این تقصیر.
📚 صحیفه امام، ج 17 ص 89
#مجلس_خبرگان
#امام_خمینی
#آزادی
#امنیت
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🎙#مصاحبه| اولین کسی که بر کتاب تنبیه الامه تعلیقه زد مرحوم طالقانی بود
حجت الاسلام والمسلمین لیالی/ بخش دوم
🔺 ایشان در تبیین جریان روشنفکری دینی گفت: این روشنفکری با قرائتها و گرایشهای مختلفی وجود داشته است و دارد؛ بعضی اوقات اینها اینقدر با هم آمیخته میشوند که شما نمیتوانید روشنفکری لائیک، روشنفکری #سکولار، روشنفکری دینی و روشنفکری به تعبیر امام متعهد را از هم تفکیک کنید.
🔸 اگر ما مبدأ جریان روشنفکری را مرحوم سید جمالالدین اسدآبادی بدانیم که دهها سئوال و تعجب برایمان به وجود میآید. از شاگرد میرزای شیرازی تا مجتهد نجف رفته باشد تا ارتباط با جریان #فراماسونری و حضور در ایران، هندوستان، مصر و حکومت عثمانی و عصرهای متعددی که وجود دارد.
🔸 این ابهام نسبت به همه جریانهای روشنفکری از جمله مرحوم آیتالله نائینی وجود داشته است؛ در نگارش #تنبیه_الامه_و_تنزیه_المله مرحوم نائینی بسیار بحث کرده است و جالب این است که مرحوم آیتالله #طالقانی اولین کسی است که این کتاب را معرفی میکند و بر آن تعلیقه مینویسد.
🔸 متن این کتاب آنقدر سنگین است که مرحوم آیتالله طالقانی این کتاب را احتمالاً به سفارش مرحوم بازرگان بازنویسی و تصحیح میکند و شرکت سهامی انتشار که متعلق به آقای یدالله #سحابی و #بازرگان است در سال ۱۳۴۸ و در سال ۵۲ و ۵۳ چاپ میکند و این نوع تفکر به عنوان #مشروطیت دینی طرح میشود.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3430
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
📌 اختصاصی #اسباط: 📝 #یادداشت| بنیادهای روشنفکری در جهان سوم ♦️روشنفکری در جهان سوم، چون ماهیتی تقل
💢 حقیقت روشنفکری در حوزههای علمیه/ بخش دوم
2️⃣ مرعوبیت نسبت به غرب: از ویژگیهای روشنفکران جهان سوم این است که نسبت به غرب نوعی رعب و وحشت دارند، و نه تنها جرأت اقدمی بر ضد غرب را ندارند، بلکه بدون اجازه غربیان جرأت اقدام به هیچ کاری ندارند.
🔻 نمونه این رعب و وحشت، تأکيد مکرر برخی از مسئولين دولت تدبير و اميد، بر اين مطلب است که برجام، سايه جنگ را از سر ملت ايران رفع کرد. که نتیجه این مرعوبیت پذیرش سلطه کشورهای غربی استعمارگر، به خصوص آمریکاست. بی جهت نیست که یکی از همین #روشنفکران در مورد لزوم #مذاکره با امریکا گفت: «آمريکايیها کدخدای ده هستند، با کدخدا بستن راحتتر است.»
🔻 این تفکر در تمام دوران بعد از انقلاب اسلامی بر دولتهای #لیبرال ایران حاکمیت داشته است. یک نمونه از آن را میتوان در بیان تهیه کنندگان برنامه چهارم توسعه اقتصادی دید که توسط دولت #اصلاحات تهیه شده است.
3️⃣ عدم شناخت نظام سلطه: یکی از ویژگیهای روشنفکران جهان سوم، که ریشه در همان غرب باوری دارد، این است که نظام سلطه را نشناختهاند.
🔻 قبول قراردادهای ذلتباری مانند #برجام و بر باد دادن تمام توان هستهی ایران، معلول اعتماد به جان کری و تضمین امضای او و مؤدب بودن باراک اوباما بود، همچنان که حلقه دیگری این زنجیره قراردادهای اسارت بار در قالب fatf ، سند ۲۰۳۰، و مانند آن در حال تحمیل شدن به مردم ایران هستند، بدین توجیه که میخواهیم بهانه را از دست دشمن بگیریم.
✍️ حجت الاسلام والمسلمین مصطفی اسکندری
🆔 @asbaat_ir
📝 #یادداشت| قانونگریزی توسط منادیان قانونگرایی
🔺 مجلس خبرگان رهبری یکی از نهادهای رسمی و مهم و تأثیرگذار نظام اسلامی است. حضرت امام درباره جایگاه خطیر این مجلس در #وصیت_نامه_سیاسی_الهی میفرمایند: «مردم در انتخابات خبرگان اگر مسامحه نمايند و خبرگان را روي موازين شرعيه و قانون انتخاب نكنند، چه بسا خساراتي به اسلام و كشور وارد شود كه جبران پذير نباشد.»
🔺 این نهاد رسمی نظام اسلامی مانند دیگر ارگان های کشور دارای ضوابط و مقرراتی است که طبق #قانون_اساسی باید بر اساس آن تشکیل و اداره شود. یکی از ضوابط و شرائط مجلس #خبرگان_رهبری، داشتن #اجتهاد است و اینکه شخصی می تواند کاندیدای مجلس خبرگان رهبری شود که اجتهادش ثابت و محرز شود.
🔺 اما در طول این چهل سال انقلاب و پنج دوره که از انتخابات خبرگان گذشته است، برخی از افراد که بعضا در نظام اسلامی مسئولیت داشتند و با قوانین و مقررات کشور آشنایی کامل دارند و بیش از همه دم از قانون و #قانون_گرایی می زنند، زمان امتحان که می شود علم مخالفت برمی دارند و با بیان توهمات و مهملات به امتحان تن نمی دهند.
🔺 برای نمونه به دوره دوم انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سال 69 اشاره می شود. در آن دوران که زمان حساسی برای انقلاب به شمار می رفت؛ چراکه یک سال از عروج ملکوتی امام امت نگذشته بود و کشور در حال تدارک انتخابات دوره دوم مجلس خبرگان رهبری بود برخی سر از ناسازگاری درآوردند و به بهانه هایی از شرکت در امتحان اجتهاد شورای نگهبان که مطابق #قانون_اساسی متولی این امر شناخته شده است، سرباز زدند و پایه گذار قانون گریزی شدند.
🔺 در میان این افراد مهدی کروبی، خلخالی، بیات زنجانی، سید حسین موسوی تبریزی، جمی (امام جمعه آبادان)، محتشمیپور، منتجب نیا، سید علی اصغر دستغیب، سید علی محمد دستغیب، مروجی، سید محمد خاتمی، سیدهادی خامنه ای، سید محمد هاشمی، محمد علی رحمانی و . . . دیده میشد. این افراد عموماً با نگارش نامههایی به #شورای_نگهبان، به دفاع از خود و همفکرانشان پرداختند و با ارائه دلایلی مبنی بر محرز بودن صلاحیت علمیشان شورای نگهبان را به تجدید نظر در سیاستها و برخوردهایشان دعوت کردند.
🔺 #مجمع_روحانیون_مبارز نیز با صدور اطلاعیهای، ضمن طرح انتقادهای خود به روند امور، اعلام کرد که در این انتخابات، نامزدهایی را معرفی نمیکند. در پی این اقدام آقایان توسلی، موسوی خوئینیها و عبایی خراسانی که بدون امتحان تأیید صلاحیت شده بودند با اعلام انصراف از دور رقابتها خود را کنار کشیدند و دلیل این اقدام خود را اعتراض به عملکرد شورای نگهبان قلمداد کردند.
🔺متأسفانه این #قانون_گریزی باز هم در دوره هایی مشاهده شده است، مثلا سال 94 در دوره پنجم انتخابات خبرگان برخی با ادعای اجتهاد خودخوانده و ... از شرکت در امتحان سرباز زدند و به نوعی زیر بار قانون نرفتند. برخی از اسامی که آن زمان منتشر شد عبارتند از سیدحسن خمینی نوه امام خمینی(ره)، محمود امجد، مجيد انصاری معاون وقت رئیس جمهور، موسوی بجنوردی، محقق داماد، ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب.
🔹 این درحالی است که حضرت #امام_خمینی (ره) به طور مکرر بر تمکین و تبعیت از قانون تأکید داشتند، و می فرمودند: «من باز به همه این آقایانی که می خواهند نطق کنند و اعلامیه بدهند و نمی دانم نامه سرگشاده بفرستند و از این مزخرفات، به همه این ها اعلام می کنم که برگردید به اسلام، برگردید به قانون، برگردید به قرآن کریم، بهانه درست نکنید که اسباب این بشود که شما همه به انزوا کشیده بشوید». (صحیفه امام، ج 14، صفحات ۴۱۸)
✍️ حجت الاسلام علیرضا فلاحی
🆔 @asbaat_ir
🚩 جریان مخالف دخالت دین در سیاست|بخش اول
🔹 در گونهشناسی جریانهای غیر انقلابی در حوزه، نمیتوان به جریان مخالف دخالت دین در سیاست توجه نداشت. برای بررسی دقیقتر این جریان و تبیین جایگاه بحث در خصوص دخالت دین در سیاست، ابتدا میبایست توضیحی درباره ماهیت سیاست و انواع آن داشته باشیم.
🔹 بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که به مفهوم واقعی، تطابق کامل دین با سیاست را در دوره معاصر به اثبات رسانده و آن را در قالب جمهوری اسلامی به منصه ظهور رساند، تعریف خود از سیاست را به گونهای ارائه میدهد که گویی روی دیگر سکه، دیانت میباشد.
🔹 ایشان در خلال تفسیر سوره حمد به چگونگی یگانگی سیاست با دیانت این گونه پرداخته است: «… سیاست این است که جامعه را هدایت کند و راه ببرد، تمام مصالح جامعه را در نظر بگیرد و تمام ابعاد انسان و جامعه را در نظر بگیرد، و اینها را هدایت کند به طرف آن چیزی که صلاحشان هست، صلاح ملت هست، صلاح افراد هست و این مختص به انبیاست. دیگران این سیاست را نمیتوانند اداره کنند. این مختص به انبیا و اولیاست و به تبع آنها به علمای بیدار اسلام.
🔸 سیاستمداران اسلامی، سیاستمداران روحانی، انبیا- علیهم السلام- شغلشان سیاست است. دیانت؛ همان سیاستی است که مردم را از اینجا حرکت میدهد و تمام چیزهایی که به صلاح ملت است و به صلاح مردم است. آنها را از آن راه میبرد که صلاح مردم است که همان صراط مستقیم است.»
🔹 ایشان همچنین در فرازی دیگر با تاکید بیشتر بر یگانگی دین با سیاست میفرماید: والله اسلام تمامش سیاست است. اسلام را بد معرفى کردند، سیاست مُدن از اسلام سرچشمه مىگیرد… اسلام فقط عبادت نیست، فقط تعلیم و تعلم عبادی و امثال اینها نیست، اسلام سیاست است، اسلام از سیاست دور نیست. اسلام، یک مملکت، یک حکومت بزرگ به وجود آورده است؛ یک مملکت بزرگ به وجود آورده است.
🔸 اسلام یک رژیم است، یک رژیم سیاسی است، منتهی سایر رژیمها از بسیاری از امور غافل بودند و اسلام از هیچ چیز غافل نیست یعنی اسلام انسان را تربیت میکند به همه ابعادی که انسان دارد: بعد مادی دارد؛ راجع به بعد مادی تصرفاتی دارد، بعد معنوی دارد راجع به معنویات صحبت کرد.
🔹 بنیانگذار جمهوری اسلامی با همین رویکرد به مقوله ارتباط دین با سیاست، وارد عرصه مبارزه و نهضت انقلاب اسلامی شد.
#سیاست
#دیانت
#امام_خمینی
#حوزه_علمیه
✍️ حجت الاسلام محمد ملکزاده
🌐 yon.ir/1PsGg
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
#پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
1️⃣ #سیدحسین_موسوی_تبریزی/ بخش نخست
🔰 #حامی_بنی_صدر:
🔺 فعالیت بر علیه روزنامه اطلاعات به جهت چاپ مقاله «ایران و استعمار سرخ و سیاه» در سال 1356 و پایه گذار مراسم چهلم قیام مردم قم در تبریز. سخنرانی در جمع اعتصاب کنندگان شرکت نفت آبادان و قرائت اعلامیه #حضرت_امام و دستگیری توسط رژیم در سال 57.
🔺 پس از انقلاب اسلامی به دستور حضرت امام(ره) و با همکاری برخی از فضلا در 16 اردیبهشت ماه 58 #دفتر_تبلیغات را تأسیس کردند. هنوز يكماه از تأسيس دفتر تبليغات نگذشته بود كه سيدحسين موسوی تبريزی كه از گردانندگان اصلی آن مركز محسوب میشد، درصدد برگزاری همايشی براي مرحوم #شريعتی برآمد که این خود تقریب فکری این دو شخصیت را نشان میدهد.
🔺 در 12 تیر 58 از طرف حضرت امام به عنوان قاضی شرع در تبریز و ارومیه منصوب و نیز بعد از شهادت شهید #قدوسی توسط شورای عالی قضایی در سال 60 به سمت دادستان کل انقلاب انتخاب شد و تا سال 63 عهده دار این منصب بود.
🔺 در دوره اول و دوم نماینده مجلس شورای اسلامی بود و در نخستین روز تشکیل مجلس وقتی #بازرگان داشت درباره عدم ورود روحانیت به مسائل سیاسی سخنرانی میکرد، موسوی تبریزی به قصد زدن کشیده محکم به صورت بازرگان به سمت او میرود که اطرافیان مانع میشوند.
🔺 سیدحسین موسوی تبریزی در جریان انتخابات اولین دوره ریاست جمهوری به #بنی_صدر رأی میدهد.
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
🚩 شاخصهای تفکر #التقاطی: 1️⃣ نامتجانس بودن بخشهای مختلف اندیشه از نظر عقاید، آرا، روشها و ارزش
💠 امام خمینی احیاگر اسلام ناب محمدی
🔸 بی تردید ممکن است اندیشهها، مکاتب، ادیان و مذاهب مختلفی باهم ترکیب شوند و گونههای متفاوتی از التقاط را پدید آورند. در این میان، از انواع التقاط ترکیب اندیشههای غیر اسلامی با اسلام است که گونهای از اسلامشناسی انحرافی را شکل میدهد. بنابراین، برای درک بهتر مفهوم #اسلام_التقاطی، علاوه بر شناخت مفاهیم گوناگون، شناخت انواع اسلامشناسی ضروری است.
🔸 گونههای مختلفی از اسلامشناسی وجود دارد که تنها یک مورد آن صحیح است. با نگاهی به تاریخ چهارده قرن اسلام، انواع اسلامشناسی را به شرح زیر میتوان مشاهده کرد.
1️⃣ اسلامشناسی ظاهری (ظاهریون، اخباریون): اسلامشناسی ظاهری مربوط به کسانی است که اسیر ظاهر الفاظ کتاب (قرآن) و سنتاند، اندیشه شان از حد مفهوم ظواهر الفاظ فراتر نمیرود، خیلی سطحی و #متحجر فکر میکنند، متحجرانه میفهمند و برد فهم و اندیشهشان در رویارویی با نصوص کتاب و سنت کوتاه است.
2️⃣ اسلامشناسی قیاسی، اصحاب رأی و قياس: کسانی است که از روی #استحسان، از روی رأی و از روی #قیاس با نصوص اسلامی روبه رو شدند. از این رو، روش یا مکانیزم برداشت احکام اسلامی و در واقع اسلامشناسی آنان، نادرست بوده است.
3️⃣ اسلامشناسی ترکیبی یا التقاطی: برداشتی ترکیبی و تلفیقی از اسلام و مکاتب یا دیگر ادیان است. صاحبان این نوع اندیشه، پیشتر یک مکتب دیگر مثلا #مارکسیسم، لیبرالیسم، اگزیستانسیالیسم یا دین دیگر مانند مسیحیت، یهود، بودیسم و غیره را پذیرفتهاند و بعد پی کتاب و سنت و آیات و روایات آمدهاند و دنبال آن هستند تا برای افکار و آرای خود، تأييد و تصدیق و پشتوانهای از کتاب و سنت بیاورند.
4️⃣ اسلامشناسی اصیل، #اسلام_ناب_محمدی: اسلام شناسی ناب بر اساس اجتهاد صحیح و اصولی و برخورداری از صلاحیت اخلاقی و بدون تحمیل پیش فرضها از منابع چهارگانه دین یعنی قرآن، سنت، عقل و اجماع فقهای دین به دست میآید.
🔹 در جریان انقلاب اسلامی، #امام_خمینی (رحمت الله) در مقام احیاگر اسلام ناب محمدی در موقعیتهای مختلف، ابعاد این اندیشه را تبیین میکرد تا خط اسلام اصیل از غیر آن باز شناخت شود.
🔹 از همان زمان که امام خمینی اسلام خالص را مطرح کرد، دشمنیها آشکار شد. دشمن، به شیوههای گوناگون در صدد بود تا اندیشهای التقاطی را جایگزین اندیشه ناب اسلامی کند؛ اندیشه ثابتی که امام خمینی و روحانیت انقلابی پیرو ایشان آن را ترویج میکردند. امروز نیز #رهبر_معظم_انقلاب_اسلامی بر ادامه همان خط ناب اسلامی پای میفشارد.
📚كتاب جریانشناسی تفکر التقاطی در ایران معاصر، به قلم آیت مظفری
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| روشنفکری در ایران
🚩 در کشور ایران، روشنفکری از زمان مشروطیت تا پایان عمر رژیم پهلوی زمام همه امور مملکت را در دست داشتند و ...، اما جز وابستگی سیاسی، اقتصادی و نابسامانی فرهنگی دستاوردی برای مملکت نداشتند.
✍️ حجت الاسلام والمسلمین مصطفی اسکندری
#روشنفکری
#وابستگی
#رژیم_شاه
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🎙 #مصاحبه| ظاهرگرایان به امام میگفتند جواب این خونها را که میدهد؟!
آیت الله محمدی قائینی:
🔹 در حوزه سه جریان کلی وجود دارد؛
1️⃣ #منفعتطلبان: افرادی به عنوان «منفعتطلبان و سودجویان» که هدفشان از آمدن به حوزه این است که عنوان و شهرتی کسب کنند و آمدهاند که آیت الله بشوند. همواره طالب قدرت، طالب ثروت، طالب شهرتاند. اینکه برای آنها وجوهات را بیاورند، تمکن مالی پیدا کنند. هم من لذت ببرم و هم بتوانم مقاصدم را پیش ببرم؛ طالب ریاست هستند اینکه همیشه در رأس باشند.
2️⃣ #ظاهرگرایان: اکتفا کردن به فهم عامیانه از متون دینی یکی از شاخصههای آنها است. برهانی و عقلی سخن نمیگویند لذا علم فلسفه و عرفان را محکوم میکنند. نسبت به مسئولیتهای بزرگ سیاسی واجتماعی بی تفاوت هستند. اهل خطر کردن نیستند.
در زمان انقلاب خیلی از آقایان بودند که ظلم ظالم را گناه نمیدانستند ولی شهید شدن در این راه را گناه میدانستند و عقیده داشتند آقای خمینی روز قیامت چگونه میخواهد جوابگو باشد. همان حرفی که #معاویه به امام حسن میزد.
3️⃣ #حقیقت_گرایان: حقیقتجویان آنهایی هستند که اولاً فهم عمیق از معارف دین دارند. ثانیاً اعتقاد به همه آموزههای دینی داشته باشند نه اینکه یک قسمت را قبول و یک قسمت را رد کنند. ثالثاً عمل گرا هستند، باید به هر چه میگوید عمل کند. رابعاً خدا ترس باشند. امام شاگردانش را اینگونه تربیت کرده بود که برای خدا کار کنید و از هیچ کسی هم نترسید.
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3482
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
📌 اختصاصی #اسباط: #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان 1️⃣ #سیدحسین_موسوی_تبریزی/ بخش نخست 🔰 #حام
📌 اختصاصی #اسباط:
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
1️⃣ #سیدحسین_موسوی_تبریزی/ بخش دوم
🔰 #دوران_انقلاب:
🔺 سید حسین موسوی تبریزی علاوه بر دادستانی کل انقلاب، در #دفتر_تبلیغات نیز حضور داشته است از همین رو تصمیم گرفت کتابهایی که از #منافقان و خانههای تیمی و یا جاهای دیگر مصادره می شود به قم و دفتر تبلیغات منتقل شود.
🔺حدود 500 هزار نسخه کتاب به دفتر تبلیغات رسید و با تفکیکی که صورت گرفت و کتب تکراری کنار گذاشته شد، تقریبا 200 هزار جلد کتاب با موضوعات اعتقادی و اقتصادی و تاریخی و عمدتاً سیاسی باقی ماند که از هر کدام آنها دو ـ سه نسخه در کتابخانه سیاسی دفتر تبلیغات قرار داده شد.
🔺 چون در بین این کتب، کتابهای #ضاله هم وجود داشت فقط برای افرادی که صلاحیت استفاده از این کتابها را داشتند کارت ویژه صادر کردند تا در مواقع لزوم بتوانند این کتابها را مورد مطالعه قرار بدهند.
🔺 به غیر از کتابخانه سیاسی دفتر تبلیغات یک کتابخانه دیگر در خیابان صفاییه قم مشغول فعالیت شده بود که عنوان کتابخانه سیاسی حوزه علمیه قم به آن داده بودند. در این کتابخانه مرحوم آقای محمودی باجناق #جعفری گیلانی و شخص دیگری به نام موسوی زنجانی و عدهای دیگر زیر نظر #سیدمهدی_هاشمی فعالیت میکردند.
🔺سیدحسین موسوی تبریزی در این خصوص می گوید: ما با آنها ارتباط چندانی نداشتیم و تنها یکی دو بار با آقای #منتظری درباره سیدمهدی صحبت کرده بودیم.
🔸 تا اینکه یک روز از طرف آقای منتظری پیغام رسید که ما تعدادی از این کتابهای مصادرهای را در اختیار کتابخانه سیاسی سیدمهدی هاشمی قرار بدهیم که ما ابتدا توجه نکردیم ولی ایشان یکی دو بار دیگر هم پیغام فرستاد که ما باز پشت گوش انداختیم تا اینکه شنیدیم ایشان از من و آقای #عبایی که مسئول دفتر تبلیغات بود ناراحت شده و گله کرده است».
🔺 وی علی رغم میل باطنی با اصرار مرحوم منتظری تعدای از کتابهای مصادرهای را به این کتابخانه تحویل داد اما آنها بعد از ملاحظه کتابها اینگونه اظهار کردند که «اینها یک سری کتاب بنجل و به دردنخور است که به ما دادهاند؛ به همین جهت چند روز بعد کتابها را پس دادند و از سوی دیگر کار #کتابخانه_سیاسی آقای سیدمهدی هاشمی هم چندان ادامه نیافت».
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
💢 تفکرات لیبرالیستی جریان اصلاحات 🔻 برخی از مروجان تفکرات لیبرالیستی در دوران موسوم به #اصلاحات از
💢 تفکرات لیبرالیستی جریان اصلاحات
🔻 برخی از مروجان تفکرات لیبرالیستی در دوران موسوم به #اصلاحات از سوی برخی افراد منتسب به حوزه دین و روحانیت:
2️⃣ #محسن_کدیور یکی دیگر از چهرههای شاخص جریان غربگرا و متمایل به اندیشههای لیبرالیستی است. کدیور همچون سایر افراد این طیف مخالف حکومت اسلامی و نظام مبتنی بر ولایت فقیه است.
🔸 او مدافع سر سخت بسیاری از اندیشههای لیبرالیستی و نظام سکولاریستی است؛ از دموکراسی و حقوق بشر غربی حمایت میکند و حتی تلاش میکند تفسیری از دین اسلام ارائه دهد که مدافع رویکرد غرب به دموکراسی و حقوق بشر باشد.
3️⃣ تفکرات لیبرالیستی جریان اصلاحات حتی گاهی از زبان برخی افرادی که خود را در جایگاه مرجعیت دینی نیز میدانند مطرح گردیده است. #یوسف_صانعی که به خاطر فتواها و نگرش نوگرایانهاش به ویژه در مسائل مربوط به حقوق زنان شهرت خاص یافته و به مرجع تقلید اصلاحطلب معروف گردیده است،.
🔸 وی در فتاوای خویش به ویژه در مسائل و موضوعات مربوط به زنان به طور آشکار تلاش میکند دیدگاه اسلام را با نظریات غربی نزدیک نشان دهد. فتوا به برابری قصاص زن و مرد؛ مساوی دانستن دیه زن و مرد؛ اعلام تکلیف دختران در سن ۱۳ سالگی برخلاف رای مشهور ۹ سالگی؛ فتوا به عدم شرط مرد بودن در #قضاوت و #مرجعیت_دینی؛ اعلام تقدم ولایت مادر بر جد پدری نسبت به سرپرستی کودک نابالغ؛ مساوی دانستن شهادت زن و مرد و به طور کلی مساوی دانستن زن و مرد در همه حقوق جز در مساله ارث و حق طلاق.
#روحانی_نما
#غرب_زده
✍️ حجت الاسلام ملکزاده
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| برپایی تمدن نوین اسلامی وظیفه مسلمانان
🎙 #امام_خامنهای: مسلمانان با همت خود تمدن نوین اسلامی را برپا کنند، این خطاب به علما و روشنفکران جهان اسلام است که غرب را قبله خود نمیدانند. من دیگر امید چندانی به سیاستمداران جهان اسلام ندارم. 94/10/8
#تمدن_نوین_اسلامی
#روشنفکران_متعهد
🆔 @asbaat_ir
🔴 مؤلفههای جریان نواندیش متجدد
1️⃣ غرب باوری و غربگرایی: اساساً پدیده #غربزدگی و روشنفکری زمانی رقم خورد که افراد مسحور دستاوردهای #تکنولوژیک و صنعتی غرب مدرن شدند. مساوی گرفتن مفهوم (پیشرفت) با آنچه غرب به آن دست یافته و منحصر دیدن راه دستیابی به دستاوردهای تکنیکال در راهی که غرب در پیش گرفته است، محصولی جز غربگرایی در پی ندارد.
🔸 تأکید بر اصل #تجربه و مساوی گرفتن مفهوم علمی با تحربی محصول این رویکرد بود. در این نگاه دیگر جایی برای سخن گفتن از وحی و کتاب و سنت نیست. چرا که امور ماورائی غیرتجربی بوده پس غیرعلمیاند.
2️⃣ اعتقاد به ناکارآمدی تراث: اساساً شیفته شدن در برابر غرب موجب میشود میراث علمی و تمدنی ایرانی ـ اسلامی را ناکارآمد قلمداد کنند. این ناکارآمدی دو وجهه دارد. احساس ناکارآمدی گاه تنها بر این اساس است که محتوای #علوم_دینی متناسب با روزگار گذشته بهشمار میآید.
3️⃣ اعتقاد به #سکولاریسم و دین حداقلی: اعتقاد به جدایی دین نه تنها از حوزه سیاست که از همه حوزههای حیات اجتماعی بشری، نگاهی است که امروز در بین این جریان مورد دفاع قرار گرفته است.
🔻 ترویج این نگاه در بین روحانیت پایگاه ویژهای برای حمایت و گسترش اجتماعی آن ایجاد میکند. ارتباطگیری هدفمند جریان روشنفکری با چهرههای حوزوی سرشناس دور از انتظار نبوده و رد پای آن در بیوت برخی #مراجع و معاریف حوزه دیده شده است.
✍️ حجت الاسلام حسین ایزدی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2236
🆔 @asbaat_ir
💠 رهبرین انقلاب| تکرار هشدار #امام_جامعه نسبت به اطرافیان روحانیون
🔺 بخشی از پیام حضرت امام به مناسبت افتتاح نخستین مجلس خبرگان رهبری:
💢 باید بدانید که تبهکاران و جنایتپیشگان بیش از هر کس چشم طمع به شما دوختهاند، و با اشخاص منحرفِ نفوذى در بیوت شما، با چهرههاى صد در صد اسلامى و انقلابى، ممکن است خداى نخواسته فاجعه به بار آورند، و با یک عمل انحرافى نظام را به انحراف کشانند، و با دست شما به اسلام و جمهورى اسلامى سیلى زنند.
💢 الله الله در انتخاب اصحاب خود، الله الله در تعجیل تصمیمگیری خصوصاً در امور مهمه و باید بدانید و میدانید که انسان از اشتباه و خطا مأمون نیست. به مجرد احراز اشتباه و خطا از آن برگردید و اقرار به خطا کنید، که آن کمال انسانی است، توجیه و پافشاری در امر خطا، نقص و از شیطان است. 62/5/23
🔺 بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور:
💢 یکی دیگر از موارد مهم سلوک عملی که ائمهی جمعه باید مراقبت کنند، مراقبت از نزدیکان و فرزندان است که اینها دچار اشکالی نشوند. آن کسی که سراغ شما میآید و شما رد میکنید، ممکن است سراغ فرزند شما بیاید و از آن طریق نفوذ کند. 98/4/25
#نفوذ
#خبرگان_رهبری
#ائمه_جمعه
#بستگان
#بیوت
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
📌 اختصاصی #اسباط: 🎙#مصاحبه| اولین کسی که بر کتاب تنبیه الامه تعلیقه زد مرحوم طالقانی بود حجت الاسل
📌 اختصاصی #اسباط:
🎙 #مصاحبه| مشروطیتی که از آن اعدام مجتهد علی الاطلاق تهران اتفاق بیافتد، نمیتواند دینی باشد
حجت الاسلام والمسلمین لیالی/ بخش دوم
🔺 مرحوم #نائینی تا آخر عمرش، #مشروطهخواه باقی ماند؛ گزارشهایی داریم که مرحوم نائینی بعدها به دلایل مختلف از مشروطهخواهی پشیمان شد و دستور داد کتابهایش را جمع کنند، آتش بزنند یا در دریا بریزند یا میگویند بعد از اعدام مرحوم #شیخ_فضلالله، مرحوم نائینی پشیمان شد و توبه کرد؛ چنین گزارشهایی موثق نیست.
🔺 نوع نگاهی که مرحوم نائینی، مرحوم #آخوند_خراسانی و ملا عبدالله خراسانی، مراجع نجف به مشروعیت داشتند این بود که مشروطیت دینی است؛ اتفاقاتی که در مشروطیت به وقوع پیوست بیدینی بود؛ این آقایان در نجف، نه مشروطیت و نه مشروطهخواهان را میشناختند.
🔺 مرحوم شیخ فضل الله نوری که #مجتهد_علی_الاطلاق تهران بود تشخیص داد که این مشروطیت اساس لامذهبی و بیدینی است؛ او در تهران بود و همه چیز را میدید، در مجلس هر روز با اینها نشست و برخاست داشت، با اینها برخورد داشت و اساس مشروطیت را لامذهبی و بیدینی میدانست؛ بالای دار هم این جمله معروف را گفت که «این اساس بیدینی و لامذهبی است». از اساس هم همین سخن شیخ فضل الله حقیقت داشت؛ مشروطیتی که از آن اعدام مجتهد علی الاطلاق تهران اتفاق بیافتد، نمیتواند دینی باشد.
🔺 ممکن است مرحوم نائینی و استادش مرحوم آخوند، که تعلیقهای بر کتاب میرزای نائینی نوشت هدفشان مقدس بوده باشد اما آنچه که واقع شد خلاف این بود؛ مشروطیت بیدینی بود که از آن دیکتاتوری رضاخانی و جمهوری رضاخانی بر میخیزد؛ از آن سقوط حکومت #قاجار و بعد استبداد بر میخیزد؛ چیزی که نائینی بر آن اصرار داشت استبداد دینی بود.
🔺 #رضاخان در زمانی که به قدرت میرسد دو شعار انتخاب میکند، ایجاد رفاه، آرامش، امنیت و دفاع از شریعت محمدی؛ منظور او از شریعت محمدی همان استبداد دینی است که رضاخان از آن برخاست؛ البته گرایشهای مختلف روشنفکری و دینی در جهان اهل سنت در جریان بود که راجع به آنها بحث نمیکنیم.
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
📌 اختصاصی #اسباط: 🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان 1️⃣ #سیدحسین_موسوی_تبریزی/ بخش دوم 🔰 #دو
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
1️⃣ #سیدحسین_موسوی_تبریزی/ بخش سوم
🔰 #دفاع_مقدس:
🔺 سیدحسین موسوی تبریزی پس از شهيد #قدوسی در سالهای 1360 تا 1362 #دادستان_کل _انقلاب بود. با تغییر قانون اساسی و یکی شدن دادستان کل انقلاب با دادستان کل کشور وی از این سِمَت توسط حضرت امام کنار گذاشته شد.
🔺 سؤال مهمی در اين زمينه مطرح است که سيدحسين موسوی تبريزی كه روزگاری بالاترین منصب را در قوه قضائیه دارا بود، چرا با تغییری كه در #قانون_اساسی درباره دادستانی كل انقلاب پيش آمد به یکبار و به طور کل از قوه قضائیه کنار گذاشته شد و بعد از آن دیگر توسط حضرت امام یا دیگران به هیچ منصبی گمارده نشد؟
🔺 همين رويه بار ديگر در زمان انتصاب اعضای هيئت مديره در سال 1373 در #دفتر_تبليغات نيز جاری میشود و سيدحسين موسوی تبريزی كه از اعضای هيئت مديره دفتر تبليغات به شمار میآمد از عضويت در آن مركز توسط رهبر انقلاب كنار گذاشته میشود.
🔻 اما نکته مهمی که درباره این موضوع وجود دارد این مطلب است که چرا موسوی تبریزی پس از عزل از مناصب حکومتی، هیچ نشانی از حضور وی در #دفاع_مقدس و جبهههای جنگ مشاهده نمی شود.
🔻 جای بسی تعجب است از کسی که روزگاری یکی از مدیریت های کلان نظام را در دست داشته است و دشواریها و سختیهای اوایل انقلاب را چه در درون کشور و چه در مسأله مهمی همچون #جنگ را دیده و لمس کرده است، اما پس از عزل از مسئولیت، هیچ نشانی از دفاع از انقلاب و اسلام در زندگی نام برده مشاهده نمیشود.
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| قالبهای ترویج #ملیگرایی
1️⃣ ملیگرایی در قالب #باستانگرایی: سردمداران این تفکر، در پی تجدید هویت ایرانیان باستان و احیاء سنتهای ملی آنان در دوران باستان هستند و اسلام را به عنوان عامل عقبماندگی ایران معرفی میکنند.
2️⃣ ملیگرایی در قالب #قومگرایی: کلیه گروههایی که با پیشوند «پان» شناخته میشوند، در این مقوله میگنجند، یعنی معتقد به برتری یک قوم بر اقوام دیگر هستند.
📚 کتاب جریان شناسی احزاب و گروههای زاویهدار در ایران به قلم حجت الاسلام والمسلمین اسکندری
🆔 @asbaat_ir
📝 #یادداشت| مسؤولیتها و وظایف روحانیت انقلابی
1️⃣ تئوری پردازی و تبیین معرفتشناسى اسلام: یکی از مهمترین وظایف #حوزه_انقلابی از منظر رهبر معظم انقلاب، #تئوری_پردازی این نهاد برای نظام اسلامی و تبیین مفاهیم اسلامی است.
🔸 آن کسانی می توانند در باب نظام اقتصادی، در باب مدیریت، در باب مسائل جنگ و صلح، در باب مسائل تربیتی و مسائل فراوان دیگر نظر اسلام را ارائه بدهند که متخصص دینی باشند و دین را بشناسند.»
🔸 یکی از مهمترین مراحل این نظریه پردازی، بحث بر سر «فقه حکومتی» و استخراج احکام الهی در همه شئون یک حکومت است. به همین خاطر تأکید میکنند که: «در قم باید درسهای خارجِ استدلالیِ قویای مخصوص #فقه_حکومتی وجود داشته باشد تا مسائل جدید حکومتی و چالشهائی را که بر سر راه حکومت قرار میگیرد و مسائل نو به نو را که هی برای ما دارد پیش میآید، از لحاظ فقهی مشخص کنند.
2️⃣ تربیت نیرو(کادرسازی): مقام معظم رهبری یکی از مهمترین و کاربردی ترین وظایف و مسئولیتهای حوزه انقلابی را تربیت نیرو یا همان #کادرسازی می دانند. حوزه موظف است تا نیروهای مدیریتی برای اداره نظام تربیت کند و نباید از نقش سیاسی حوزه و شخصیتهای حوزوی در اداره جامعه غافل شد.
3️⃣ پاسخگویی به شبهات و ابهامات: از جمله وظایف محوری حوزه و روحانیت، پاسخگویی به شبهات و ابهامات به ویژه شبهات مربوط به نظام اسلامی است.
4️⃣ بصیرت سیاسی ولزوم تجهیز به قدرت تحلیل: یکی دیگر از بایسته های حوزه و روحانیت انقلابی، داشتن #بصیرت_سیاسی ولزوم تجهیز به فهم و تحلیل سیاسی است.فهم سیاسی، غیر از سرگرمیهای سیاسی است. منظور از آن، درک سیاسی و قدرت تحلیل سیاسی است.
🔸 دشمن از ناتوانی درک سیاسی و تحلیل سیاسی یک طلبه حداکثر سوء استفاده را خواهد کرد. بنابراین باید به طلاّب، آگاهیهای سیاسی و قدرت فهم و تحلیل سیاسی داده شود.
🔸 طلبه باید بداند که تحرّکات دشمن در قبال شوکتی که امروز اسلام پیدا کرده است، چیست و چگونه است؛ بداند تحرکات دشمن در مقابل خودِ #حوزه_علمیه چیست و چگونه است. بر همین اساس یک روحانی انقلابی باید قدرت تحلیل سیاسی داشته باشد.
🔸 رهبر معظم انقلاب در این مورد بزرگان حوزه را خطاب قرار داده و می گویند:«یکی دیگر از کارهایی که در حوزه لازم است و حوزه با خلأ آن روبهروست، این است که مسؤولان و اکابر و شخصیتها و رهبران حوزه – مثل #مراجع_تقلید و مدرّسان بزرگ و #شورای_مدیریت و امثال اینها – باید کاری کنند که در داخل حوزه علمیه، درک از مسایل جاری عالم و قدرت تحلیل و فهم این مسایل، در عالیترین سطح خودش در کشور وجود داشته باشد.
✍️ حجت الاسلام عالمیان
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=1925
🆔 @asbaat_ir