🔗کارگاه روایت نویسی استاد رحیم مخدومی
فراز نخست
بخش دهم
📖...طرح دیگری را برای ترویج کتابخوانی شروع کردیم. چون کتاب تا خوانده نشود از روی زمین بلند نمیشود. کتابها زمین خورده هستند. راه قد راست کردن کتابها این است که به دست خواننده برسد. کتاب را برای بایگانی کردن و بالا بردن آمار تولید کتاب نمینویسند، برای خوانده شدن مینویسند. بهترین مخاطب ما دانش آموزان هستند. در آموزشوپرورش میشود کار ترویجی انجام داد. حرفم را به گوش معاون پرورشی وزیر آموزشوپرورش و وزیر ارشاد و رئیس مجلس و رئیس صداوسیما رساندهام. راجع به ترویج کتاب نمونه امیدوارکنندهای در مورد رئیس صداوسیما میگویم. به آقای جبلی گفتم «یکی از آموزههای بسیار قشنگ حضرت آقا راجع به ترویج کتاب این است که خودش دارد اجرا میکند و به ما یاد میدهد. بعضی از مسئولین کوتهفکر هستند و فکر میکنند آقا یک کتاب دست میگیرد و میگوید بروید این را بخوانید، این کمترین برداشت از این کار است.
🖊 ادامه دارد...
#_رحیم_مخدومی
#روایت_نویسی
#بخش_۱۰
#انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3
✨شیوه های تدوین در خاطرات شفاهی استاد حمید حسام
بخش سوم
🖊...پس موضوع و سوژه اش فرد و یک راوی زنده است که حاضر است و باید مطالب و آن چیزی را که می گوید دقیقت بگیرید و بنویسید و پاسخگو باشید. خب، پس ما با بحث داستان کوتاه، با رمان، با داستانک و با گونه های دیگر مثل خاطره-داستان کاری نداریم.
در بحث کتاب ما سه گام اصلی داریم: مقدمِ بر بحث تدوین یک کار جمع آوری صورت گرفته است که گام اول است. در گام دوم یک کار مصاحبه صورت گرفته که آقای محسن کاظمی در شماره سوم نشریه پلاک هشت خیلی دقیق و فنی برای شما گفته اند. مصاحبه شاید به جهتی در ذیل همان جمع آوری باشد، ولی به جهت اهمیت در گام دوم از آن یاد می کنیم و گام سوم هم که تدوین است. آیا با تدوین بحث بسته می شود؟ امروز دو نحله ایجاد شده است. شما به کتاب هایی که مثلا حوزه هنری چاپ می کندنگاه کنید؛ پشت جلدش می نویسد مصاحبه و تدوین، یعنی کار نگارش که به نظر و پندار من گام بسیار مهمی است و متمایز از تدوین است، در ذهنیت بسیاری از صاحب نظران در دل تدوین معنا شده است. کسانی که این ذهنیت را دارند و تدوین را بدون نگارش م یبیننند، بیشتر ذهنشان ناظر بر کاستن است، چون همان طور که گفتم داده هایی که روی میز شما می ریزند، باید کاسته، افزوده، ارنج و چیده بشوند. ذهنیت کسانی که تدوین محض و مطلق را به شکل مکانیکی می بینند- البته اینف بی احترامی به کار دوستان حوزه نشود که قشنگ ترین و برجسته ترین کارهای ما آثاری است که از حوزه هنری بیرون آمده است-
ادامه دارد...
منبع:پلاک هشت، شماره_۴
#حمید_حسام
#بخش_۳
#انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3
کتاب خاطرات فرمانده تخریب لشکر ۱۹ فجر فارس ، حاج نصرالله کتویی زاده چاپ و منتشر شد .
این مجموعه خاطرات که هفتمین کتاب
نویسنده کازرونی مهدی دریاب می باشد در ۵۰۰ صفحه توسط انتشارات مرز و بوم چاپ شده است .
در حال حاضر علاقمندان می توانند آن را از
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، بخش ناشران عمومی، راهرو ۲۱
، غرفه ۴۸۴
نشر مرز و بوم ( انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ) تهیه کنند .
ان شاءالله به زودی این کتاب در شبکه توزیع کشوری " پاتوق کتاب " قرار می گیرد .
#انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3
✍پیشنهاد کتاب
📖 از واژه تا فریاد
گفت و گو با شاعران معاصر درباره شعر مقاومت
🖊مولف:رضا اسماعیلی
📚ناشر: روایت فتح
🕯معرفی کوتاه: اگر امروز ما با بهرهگیری از ابزار هنری و زبان گویای شعر، درصدد به تصویر کشیدن حماسههای درخشان دوران هشت سال دفاع مقدس و ثبت لحظههای ماندگار فتوحات، رشادتها و دلاوریهای خالقان این حماسهها نباشیم، بدون شک بخش عمده ای از هویت ملی و تاریخی خویش را به دست فراموشی سپرده ایم. چرا که ادبیات حماسی هر ملتی، تجلیگاه اندیشههای آرمانی آنهاست.
#انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3
#پیشنهاد_کتاب
🔗کارگاه روایت نویسی استاد رحیم مخدومی
فراز نخست
بخش یازدهم
📖...ایشان یاد میدهد که مسئولی که با یک گروه سروکار دارد و میتواند کتابخوانی را مفت و مجانی ترویج کند چرا این کار را انجام نمیدهد؟ برای خطبه نماز جمعه کتاب الغدیر را روی دست گرفت و خواند. میتوانست کتاب را نشان ندهد و بگوید علامه امینی در الغدیر به این نکته اشارهکرده است. این کار روانشناسانه و هنرمندانه زیبایی است که مسئولین الگو نمیگیرند. در نماز جمعه تهران با آن همه جمعیت کتاب را روی دست گرفت و یاد داد که کار رسانه یعنی این. شما جمعیتی در اختیار دارید و فرصت دارید. سه دقیقه شما این کار را بکنید. آقای جبلی شما اینهمه شبکه و برنامه و مجری و... در اختیار دارید. قبول کرد. تا حالا 5 کتاب دفاع مقدس موقع سخنرانی دست گرفته است. در ماشینی که با آن رفت و آمد میکند قفسه کتابی درست کرده و در مسیر کتاب میخواند.»
درمورد ترویج کتابخوانی با دو امام جمعه صحبت کردم، یک شهر کوچک و یک شهر بزرگ. به آنها کوچک گفتم «به پیروی از حضرت آقا برای ترویج کتاب شما سه دقیقه از خطبههای نماز جمعه را اختصاص بدهید به ترویج کتاب.» ام جمعه شهر کوچک قبول کرد و خواست کتاب را شنبه به او برسانیم که تا پنجشنبه بخواند و جمعه این کار را انجام دهد. امام جمعه شهر بزرگ خواست کتاب را به مکبر بدهیم. دون شان خودش میدانست کتاب معرفی کند. صد کتاب برای فروش در خروجی آن نماز جمعه بساط کردیم. شهر کوچک پنج برابر بیشتر از شهر بزرگ استقبال جمعیت داشت.
🖊 ادامه دارد...
#_رحیم_مخدومی
#روایت_نویسی
#بخش_۱۱
#انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3
✨شیوه های تدوین در خاطرات شفاهی استاد حمید حسام
بخش چهارم
🖊... برمی گردد به آن تئوری کاملی که خیلی لز بزرگان ما مثل استاد کمری به شدت به آن وفادارند که به هیچ وجه نباید دخل و تصرفی صورت گیرد؛ ایشان تعبیری دارند که در زمان مصاحبه، اگر برای سنجه بو هم ابزاری وجود می داشت، می باید بوی آن اتاق نیز در مصاحبه ثبت می شد چه رسد به اینکه شما بخواهید در متن و تعابیر و توصیفات راوی دخل و تصرفی بکنید. البته ایشان از طرف ی در کتاب –پرسمان یاد- که کار بسیار ارزشمندی است و بسیاری از سوالات من و شما را پاسخ می دهد- تعابیری دارند که من به ایشان شوخی وار گفتم: "اینها به نظرم عدول از آن نظریه مطلق تدوین مکانیکی است." ایشان می گویند تدوین گر به شکلی نیابت و وکالت از سوی راوی پیدا کرده است و گاهی باید منِ او بشود؛ منِ او بشود یعنی مستحیل شود در شخصیت راوی. سوال وقتی قرار است داده های راوی را با یک قواعدی مرتب بکنیم، چه لزومی دارد که از منظر روان شناسی شخصیت واحدی پیدا بکنیم؟ منِ او بشویم؟ اینجا یک نکته بسیار کلیدی و گرانیگاهی وجود دارد که منِ او شدن، مفری را برای شما باز می کند که بعد از سی سال می توانید راوی صادق نکته بین و ژرف نگر باشید که یک تدوین گر ساده نمی تواند باشد. این حرف استاد کمری را بگذاریم کنار که در جایگاهی دیگر دوباره از آن استفاده می کنم.
این که تدوین قرار است به مصاحبه خروجی بدهد- البته ما قرار نیست درباره روش مصاحبه صحبت کنیم...
🖊ادامه دارد...
منبع:پلاک هشت، شماره_۴
#حمید_حسام
#بخش_۴
#انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3
#منتشر_شد
الشام
✍به قلم: مریم شیدا
📚ناشر: روایت فتح
💳قیمت: ۱۴۰۰۰۰تومان
🌱خاطرات طلبه فرهنگی حسن عباسی از ۴۵ روز سفر به سوریه.
📄برشی از کتاب:
تو خوابم مثل این دنیا با هم می گفتیم و می خندیدم و مسخره بازی در می آوردیم. بهش گفتم:«مهدی، تو که شهید شدی و رفتی اون ور و حوری و میوه بهشتی و غنیمت های بهشتی داری!» برخلاف رفتارای دنیاییش که شروع می کردیم کرکرخنده، نگاه عاقل اندر سفیهی به من کرد. گفت: «سلمان چی داری می گی؟ از روزی که رفتیم اونجا اون قدر کشش اباعبدالله الحسین زیاده که بچه ها حتی سراغ بهشت رو هم نگرفتن... »
#انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3
25.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل | گفتگوی امام خامنه ای با خبرنگار صداوسیما در نمایشگاه کتاب تهران
⏪هیچ چیزی جای کتاب را نمیگیرد🌹
▪️ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز پس از بازدید از نمایشگاه کتاب در مصاحبهای، انگیزه خود از چنین بازدیدی را در درجه اول میل شخصی و علاقه به کتاب برشمردند و افزودند:
یکی دیگر از دلایل بازدید از نمایشگاه کتاب، زمینهسازی برای ترویج کتاب و کتابخوانی است.
▪️ اعتقاد من این است که همه آحاد مردم در طبقات مختلف سنی و علمی نیازمند به کتاب هستند و هیچ چیزی نمیتواند جای کتاب را بگیرد.
▪️ نباید فضای مجازی جای کتابخوانی را بگیرد و کتاب باید همواره در سبد خرید و در مجموعه اوقات مردم جای خاص خود را داشته باشد.
▪️ مسئولان وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی باید به کسانی که در کار نشر و تولید کتاب فعال هستند کمک کنند. البته در این بخش کمکهایی میشود و این روند باید ادامه یابد اما کار مهم دیگر این است که فعالان فضای مجازی، ترویج کتاب و کتابخوانی را از جمله وظایف خود بدانند.
▪️ فعالان فضای مجازی کتابهای خوبی را که در زمینههای مختلف علمی، ادبیات، تاریخ، هنر، مسائل دینی و اعتقادی و در یک کلام «کتابهای مفید» را معرفی و ترویج کنند.
▪️ افزایش کارهای جدید، افزایش شمارگان کتابها و تجدید چاپ مکرر برخی کتابها از خبرهای خوب نمایشگاه امسال است.
♦️ #انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3
هدایت شده از انجمن راویان فجر فارس(NGO)
7.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امشب منتظر باشید!🌹🌹
🎥رونمایی از نماهنگ "کاکوی امام رضا"
📆امشب بعد از خبر ۲۰:۳۰ شبکه دو سیما
🔗کارگاه روایت نویسی استاد رحیم مخدومی
فراز نخست
بخش دوازدهم
📖... در شهر بزرگ بیست کتاب فروخته شد. در شهر کوچک هر صد کتاب به فروش رفت. بعد از دل این کار، اتفاقات قشنگتری رخ داد. امام جمعه گفت «تخفیف ناشر مقدار کمی است» آقا راجع به نذر کتاب خاطرهای دارد. وقتی جوان بودیم عدهای از بازاریها نمیتوانستند کتاب بخوانند ولی میخواستند سهم داشته باشند. اینها نذر کتاب میکردند. برای طلبهای که پول نداشت کتاب میخریدند تا در علومی که در جامعه نشر پیدا میکرد شریک شوند. حضرت آقا میگوید الآن اینطور نیست. چقدر سفرههای نذری در طول سال پهن میشود و غذا داده میشود. آیا نذر کتاب هم صورت میگیرد؟ موضوع نذر کتاب را امام جمعه شهر کوچک پشت تریبون مطرح کرد. هر هفته خیر پیدا میشد. اگر چهل درصد ناشر تخفیف میداد. بیست درصد هم هر خیر تخفیف میداد و قیمت کتاب به ده درصد پشت جلد کتاب میرسید. کتاب برای فروش کم میآوردیم. این طرح را گسترش دادند. نذر فروش کتاب به مدرسهها رسید. خیرهایی که در طول سال مدرسه میسازند، متأسفانه فقط در ساخت بنای مدرسه شرکت میکنند. از اینکه زیر این سقفهای شیک، محکم و بزرگ چه دانشآموزانی تربیت میشوند غافل شدهایم. اصل قضیه را فراموش کردیم و به فرع قضیه چسبیدیم. زیاد میشنویم که خیر مدرسهساز ده میلیارد برای ساخت مدرسه داده است؛ اما نمیشنویم که کسی بگوید برای تربیت یک انسان ده میلیارد میدهم. گروههای سرود شوقوذوق و نشاط وارد مدرسهها میکرد. صد تا گروه سرود و تئاتر راهاندازی کنیم.
🖊 ادامه دارد...
#_رحیم_مخدومی
#روایت_نویسی_
#بخش_۱۲
#انتشارات_آسمان_سوم
@asemane3