او خود آیینه این بردباری مردانه بود. «همسرش روزی چند متکا خریده بود که بر روی آنها تصاویری وجود داشت. وقتی پیامبر به خانه آمد، دم در ایستاد و وارد نشد. همسر پیامبر میگوید آثار نارضایتی را در سیمای حضرت دیدم و گفتم یا رسولالله توبه میکنم. مگر چه گناهی کردهام؟ فرمودند: این متکاها چیست؟ گفتم: اینها را خریدهام تا شما بر روی آنها استراحت کنید، ولی حضرت فرمودند: خالقان این تصاویر در قیامت عذاب خواهند شد ...» (5) این روش مواجهه بردبارانه با خطای همسر، همان شیوهای بود که حضرت خود به مردان امتش نیز میآموخت.
برخورد صبورانه پیامبر اکرم (ص) در ماجرای مربوط به آیات اول سوره تحریم نیز از مصادیق همین بردباری باشکوه است. در آن ماجرا دو تن از زنان پیامبر خطای غیرقابل بخششی کرده بودند؛ چندانکه پدر یکی از این همسران میگوید وقتی به خانه دخترم رسیدم به او گفتم: آیا یکی از شما امروز پیامبر را خشمناک کرده است؟! ... آیا همواره به شما نگفته بودم که پیامبر طلاقتان را میدهد؟! ...این موضوع موجب شد که پیامبر تا یک ماه دیگر به خانه آن دو زن نرود...» (6) خداوند نیز در قرآن آن دو همسر را تهدید کرده است که اگر تکرار خطا بکنند، پیامبر طلاقشان خواهد داد. (تحریم: 5) با این همه باز هم پیامبر بردباری به خرج داد.
آرامبخشی؛ کارکرد مهم زن در خانواده
در فضای فرهنگی شبهجزیره که مفاهیم انتزاعی کمتر به چشم میآمد، ادراک مفاهیم انتزاعی برای مردم کار دشواری بود. با این حال پیامبر به یکی از کارکردهای مهم شخصیت زن، اشاره پرتکراری میکرد. مرتب به مردان گوشزد میکرد که از خوشبختیهای مرد این است که زنی داشته باشد که نگاه به سیمای او موجب آرامش و شادی درونیاش شود. به مردان میگفت بعد از نعمت ایمان، بالاترین بهرهای که یک مرد مسلمان میتواند به دست بیاورد، این است که همسری دیندار داشته باشد که نگاهکردن به او آرامشدهنده و فرحبخش باشد. (وسائل الشیعة ج20 ص 41 و مستدرک الوسائل ج14 ص 169)
قدسیتبخشی به کارکرد زن
روزی مردی به نزدش آمد و گفت همسری دارم که وقتی به خانه میرسم به پیشوازم میآید، وقتی بیرون میروم بدرقهام میکند، وقتی مرا غمگین میبیند میگوید: اگر برای رزق دنیا غمگینی که کسی غیر از تو آن را بر عهده گرفته است و اگر برای آخرت غمگینی خدا غمت را زیاد کند! رسول گرامی فرمود: خداوند را بر روی زمین کارگزارانی است و این زن یکی از کارگزاران او است که نیمی از اجر یک شهید را میبرد. (وسائل الشیعة ج 20 ص 32)
وقتی اسماء دختر یزید انصاری به نمایندگی از زنان مدینه به نزد حضرت آمد و از ایشان پرسید که چرا زنان نمیتوانند مانند مردان از ثواب شرکت در جهاد و حجهای مکرر و ... بهرهمند شوند؟، حضرت فرمود این را بدان و برو به زنان مدینه هم بگو که زن اگر خوب شوهرداری کند و از تدبیرهای همسرش پیروی کند، همه آن اجرها را میبرد. (أن حسن تبعل المرأة لزوجها و طلبها مرضاته، و اتباعها موافقته، يعدل ذلك كلّه) اسماء "لا إله الا الله"گویان به سوی زنان مدینه برگشت. (اسدالغابة ج 6 ص 19)
زن شایسته را خیر دنیا و آخرت میدانست و میفرمود: «خداوند به موسی وحی کرده است که من به فلانی خیر دنیا و آخرت دادهام و منظور از خیر دنیا و آخرت، همسر شایسته بود.» (مستدرک الوسائل ج14 ص 169)
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
ارتباطات معرفتی پیامبر با زنان
پیامبر به امتش آموخت که برتری به زن و مرد بودن نیست، بلکه تنها متغیری که برتری انسانها را تعیین میکند عنصر تقوا است. (حجرات: 13) رفتارها و گفتارهای پیامبر مرهمی بر زخم دیرین زنان حجاز شد. زخمهای آشکارشان که درمان شد، زخمهای دیریابتر و ژرفتری را در جان خویش یافتند و با پیامبر رحمت در میان نهادند. برای همین بود که جمع شدند و به محضر پیامبر شرفیاب شدند و گفتند گویا مردان در آموختن و دانش آموختن از شما، بر ما پیشی گرفتهاند! (غلبنا علیک الرجال) پس روزی از روزهایت را ویژه آموختن و پرورش زنان کن (فاجعل لنا يوماً من نفسك) پیامبر به ایشان وعده داد که یک روزش را به آنان اختصاص دهد، آنان را موعظه کند و بدیشان دین و دانش بیاموزد. (7)
تشویق زنان به پرسش خردمندانه
روزی پیامبر در میان اصحاب نشسته بود. اسماء دختر یزید انصاری که زنی خردمند و متدین (الاستیعاب ج4 ص 1788) خطیبی ماهر، خواهر شهید و نیز فرزند شهید بود (اسد الغابة ج 4 ص 717) و پس از پیامبر (ص) هم از مجاهدان نبرد یرموک بود (الإصابة، ج8، ص 22)، به نزد ایشان شرفیاب شد و عرض کرد که پدر و مادرم به فدایتان، من فرستاده زنان مدینه به سوی شما هستم. خداوند شما را برای مردان و زنان به پیامبری برانگیخت و ما هم به تو و خدایت ایمان آوردیم؛ درحالیکه ما زنان محبوس و زمینگیر خانههای شما مردان، ابزاری برای تأمین خواستههای شما و بر دوشکشنده جنینهایتان شدهایم و شما مردان بر ما برتری داده شدهاید که در امور اجتماعی مانند جماعات و عیادت بیماران و تشییع جنازهها و حجهای مکرر شرکت کنید و ما نگبهان خانههایتان باشیم و لباسهایتان را آماده کنیم و فرزندانتان را بزرگ کنیم! آیا ما در این ثوابهایی که شما به دست میآورید، شریک هستیم؟! پیامبرِ مهربانی پیش از آنکه پاسخ او را بدهد رو به سوی اصحاب برگرداند و فرمود: آیا تاکنون دیده بودید که زنی پرسش دینیاش را زیباتر از او مطرح کند؟ (هل سمعتم مقالة امرأة قط أحسن من مساءلتها في أمر دينها من هذه؟) (8)
قدر این تشویق پیامبر اکرم را وقتی میدانیم که بدانیم خلیفه دوم حتی پس از وفات پیامبر و در زمان خلافت خود هم وقتی از مدینه زمان پیامبر یاد میکرد، مدینه را به خاطر زنسالاریاش نکوهش میکرد. برای مثال در میان پاسخی که به پرسش ابن عباس میداد این را هم به ابن عباس گفت: «ما قریشیها همواره بر زنانمان مسلط بودیم، ولی وقتی که به مدینه آمدیم با شهری مواجه شدیم که زنانشان بر مردانشان مسلط هستند. بهتدریج زنان ما نیز از همین رسم زنان مدینه پیروی کردند» (كنَّا مَعْشَرَ قُرَيْشٍ نَغْلِبُ النِّسَاءَ ، فَلَمَّا قَدِمْنَا عَلَى الأَنْصَارِ إِذَا قَوْمٌ تَغْلِبُهُمْ نِسَاؤُهُمْ ، فَطَفِقَ نِسَاؤُنَا يَأْخُذْنَ مِنْ أَدَب نِسَاءِ الأَنْصَار) (صحیح بخاری، ج7 ص 28 حدیث 5191)
جایگاه اجتماعی
زنان در نزد پیامبر جایگاه قابل قبولی داشتند. زنانی مانند امحکیم و عاتکه که حتی در جنگ احد شرکت کرده و به تشویق سپاهیان دشمن پرداخته و به آنان روحیه داده بودند پس از فتح مکه به نزد پیامبر آمدند و برای شوهرانشان امان گرفتند! عِکرَمه فرزند ابوجهل از بدترین دشمنان پیامبر بود. (الاستیعاب ج 3 ص 1083) او یکی از کسانی بود که در جنگ خندق همراه با عمرو بن عبدود از قسمت باریک خندق پرش کرد و به سوی اردوگاه مسلمانان آمد و رجزخوانی کرد و پس از کشته شدن عمرو بن عبدود به دست حضرت علی (ع) از معرکه گریخت. (البداية و النهاية، ج4، ص: 106) او در جنگ بدر نیز از سران سپاه کفر بود و بعد از شکست در جنگ بدر، برای تحریک مردم مکه به شرکت در جنگ احد، تلاش زیادی کرد. (دلائل النبوة ج3 ص 224) در جنگ احد نیز از فرماندهان سپاه دشمن بود. (شرح ابن ابی الحدید ج 14 ص 231) وقتی مکه فتح شد و پیامبر بلال را برای اذان گفتن به بام کعبه فرستاد، همین عکرمه بود که بانگ برآورد: خوش به حال پدرم ابوالحکم [که مُرد و] صدای این برده را بر بام کعبه نشنید! (المغازى، ج2، ص: 738) او یکی از چهار مردی بود که پیامبر بعد از فتح مکه آنان را نبخشید و فرمود که حتی اگر به پرده کعبه هم آویزان شده باشند، باید کشته شوند. (اسد الغابة ج 2 ص 195) برای همین پس از فتح مکه به یمن گریخت، اما همسرش ام حکیم که او نیز از نیروهای دشمن در جنگ احد بود (اسد الغابة ج6 ص 322)، در روز فتح مکه مسلمان شد و به نزد پیامبر آمد و از ایشان خواست که عکرمه را ببخشد. پیامبر نیز به وساطت این زن، عکرمه را که قرآن او را از ائمهالکفر نامیده بود، (توبه: 12) امان داد! او به سوی یمن شتافت. همسرش را یافت و به او گفت: من از نزد بخشندهترین، نیکوکارترین و برترین مردم به سویت آمدهام و از او برایت امان گرفتهام و ... (بحار ج 21 ص 143 و 144)
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
حارث بن هشام، عموی عکرمه نیز یکی از دشمنان مهم پیامبر بود. وقتی عیاش بن ابی ربیعه اسلام آورد و میخواست از مکه به مدینه هجرت کند، همین حارث بود که همراه با ابوجهل او را تعقیب کردند و به مکه بازگرداندند و آن قدر شکنجهاش کردند که فریب خورد و دست از اسلام کشید. برخی گفتهاند که آیه 10 سوره عنکبوت هم درباره آنان نازل شده است. (البدء و التاريخ، ج4، ص: 168 و مجمع البيان في تفسير القرآن، ج8، ص: 429) حارث را هم امهانی؛ دختر ابوطالب، پناه داد و از پیامبر خواست که او را ببخشد. (الاستیعاب ج 1 ص 302)
عاتکه دختر ولید بن مغیره پس از فتح مکه به نزد پیامبر آمد و برای شوهرش صفوان بن امیه از پیامبر امان گرفت. (أسد الغابة، ج 6، ص: 419) صفوان نیز از دشمنان درجه یک پیامبر و یکی دیگر از فعالان جنگ بدر و احد بود که برای تحریک مردم مکه به شرکت در جنگ احد، تلاش کرد. (دلائل النبوة ج3 ص 224) او از اصلیترین محورهای سپاه دشمن در جنگ خندق بود. گفتهاند صفوان یکی از مردانی بود که پیامبر پس از فتح مکه آنان را نبخشیده و فرموده بود که حتماً باید کشته شوند. (تاریخنامه طبری ج 3 ص 260) او در فتح مکه از مکه گریخت، اما همسرش که مسلمان شده بود نزد پیامبر آمد و برایاش امان گرفت.
بخشیدهشدن چنین جنایتکارانی با وساطت یک زن نومسلمان، از سویی نشانه این است که پیامبر تا چه حدی مهربان و دستیافتنی بود و از سوی دیگر نشانه جایگاه ارزشمندی است که زنان در نزد پیامبر داشتند و به موجب آن میتوانستند در خود آنقدر شرافت و ارزشمندی بیابند که برای غیرقابلبخششترین جنایتکاران نیز امان بگیرند.
پینوشت
1. ن ک: صحیح بخاری، ج7 ص 28 حدیث 5191).
2. الكافي ج : 5 ص : 326 و 327 بَابُ فَضْلِ نِسَاءِ قُرَيْش.
3. مکارم الاخلاق طبرسی ص 216 و 217.
4. مستدركالوسائل ج : 14 ص : 250.
5. صحیح بخاری ج3 ض 63 حدیث 2105.
6. صحیح بخاری ج 3 ص 133 حدیث 2468.
7. سبلالهدى،ج9،ص:137 بخاری ج 1 ص 32 حدیث 101.
8. أسدالغابة،ج6،ص:19 و الاستيعاب،ج4،ص:1788.
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #بیان_امیر :
با موضوع کلام امیرالمؤمنین در نهج البلاغه ❤️
📅روز یکشنبه
🌐 👈🏼 لینک مشاهده پخش زنده📡 LIVE
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغة
#بیان_امیر
#اطلاعیه
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
bayan amir 1403.7.1.mp3
11.84M
🔊#فایل_صوتی #بیان_امیر
#برنامه_زنده
✍🏼1. یکی از نعمتهای #خداوند برطرف کردن حوائج مردم است
2. دید ما نسبت به #حوائج مردم چگونه باید باشد؟
3. کثرت #مال همیشه با خود خوشبختی و استفاده همراه ندارد
4. بدترین حالت در برطرف کردن حوائج مردم چیست؟
#تاریخ_پخش : 1403.7.1
📡مرکز رسانه ای ولایت
📲مدیریت فضای مجازی
🔰 @velayattv
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغة
#بیان_امیر
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فَقَاتَلَ بِمَنْ أَطَاعَهُ مَنْ عَصَاهُ، يَسُوقُهُمْ إِلَى مَنْجَاتِهِمْ وَ يُبَادِرُ بِهِمُ السَّاعَةَ أَنْ تَنْزِلَ بِهِمْ
خطبه۱۰۳ نهجالبلاغه،
🎙استاد عشایری منفرد
🔷 پیامبر رحمت از زبان امیرالمؤمنین علی علیه السلام👉🏼
💠 توصیف زیبا و دلنشین امیرالمؤمنین علی علیه السلام نفس پیامبر در خصوص ویژگی اخلاقی حضرت رسول اکرم صلوات الله علیه
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغة
#بیان_امیر
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فَقَاتَلَ بِمَنْ أَطَاعَهُ مَنْ عَصَاهُ، يَسُوقُهُمْ إِلَى مَنْجَاتِهِمْ وَ يُبَادِرُ بِهِمُ السَّاعَةَ أَنْ تَنْزِلَ بِهِمْ
خطبه۱۰۳ نهجالبلاغه،
🎙استاد عشایری منفرد
🔷 پیامبر رحمت از زبان امیرالمؤمنین علی علیه السلام👉🏼
💠 توصیف زیبا و دلنشین امیرالمؤمنین علی علیه السلام نفس پیامبر در خصوص ویژگی اخلاقی حضرت رسول اکرم صلوات الله علیه
✅ #به_اشتراک_بگذار
☑️ برای پیوستن به کانال کافیه روی لینک بزنی👇
🔰 @velayattv
عضو شو و کانال ما رو معرفی کن🎀👆
بسم الله
🟣مرگ یا شهادت؟
«مَنْ لَمْ يُقْتَلْ مَاتَ: هرکس به شهادت نرسد میمیرد»
سید محمدمهدی شفیعی در یک مصراع از یکی از غزلهایش گفته است: «هرکه را صبح شهادت نیست شام مرگ هست» این مصراع، ترجمهی خوبی است برای این جملهی امیرالمؤمنین علیه السلام.)
فرستادگان امیرالمؤمنین از نزد طلحه و زبیر برگشتند و گفتند که طلحه و زبیر همه درهای صلح و سازش را بستهاند و تنها راهی که باقی نهادهاند، جنگ است. چنین بود که حضرت خطابهای ایراد کردند تا سپاه را آماده نبرد جمل کنند. در ضمن آن خطابه فرمودند: «أَيُّهَا النَّاسُ، إِنَّ الْمَوْتَ لاَ يَفُوتُهُ الْمُقِيمُ وَ لاَ يُعْجِزُهُ الْهَارِبُ لَيْسَ عَنِ الْمَوْتِ مَحِيدٌ وَ لاَ مَحِيصٌ، مَنْ لَمْ يُقْتَلْ مَاتَ. إِنَّ أَکرم الْمَوْتِ الْقَتْلُ، وَ الَّذِي نَفْسُ عَلِيٍّ بِيَدِهِ لَأَلْفُ ضَرْبَةٍ بِالسَّيْفِ أَهْوَنُ مِنْ مَوْتَةٍ وَاحِدَةٍ عَلَى الْفِرَاشِ: » (ابن ابیالحدید 1/306)
🔗بخشهایی از این خطابه را سید در خطبه 123 نهج ا لبلاغه آورده است اما جملهی « مَنْ لَمْ يُقْتَلْ مَاتَ» در نهج البلاغه ذکر نشده است.
محمد عشایری منفرد
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغه
#سید_حسن_نصرالله
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
📖 بسم الله الرحمن الرحيم
فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
(آل عمران / 170)
❇️ معاونت فرهنگی تربیتی مجتمع زبان به مناسبت گرامیداشت شهادت سید مقاومت شهید سیدحسن نصرالله ویژه برنامه ای را برگزار کرد.
▫️در این محفل که با حضور پرشور طلاب، اساتید و همکاران مجتمع برگزار شد، قرائت قرآن و فاتحه توسط شرکت کنندگان به روح این شهید هدیه گردید، سپس حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر عشایری به سخنرانی پرداخت و در پایان نیز ذاکر اهل بیت علیهم السلام به مداحی پرداختند.
#استاد_عشایری_منفرد
#حزب_الله_زنده_است
#شهید_سید_حسن_نصرالله
#سید_حسن_نصرالله
#وعده_صادق
#لبنان
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
بسم الله
خطا در پاسخ دادن به پرسش از شیعه یا سنی بودن فرماندهان شهید حماس
1️⃣در اردوگاه صفین، در سپاه امیرالمؤمنین علیه السلام چند گسل وجود داشت. گسل نخست، این بود که یاران امیرالمؤمنین علیه السلام دو گروه بودند: یک گروهشان عثمان را شهیدی مظلوم و بیگناه میدانستند و از دشمنان و قاتلانش بیزار بودند و گروه دیگر عثمان را کافری میدانستند که به سبب خطاهای خودش کشته شد! گسل دوم نیز این بود که اکثر سپاهیان امیرالمؤمنین علیه السلام، نومسلمانان پس از فتوحات یا جوانان تازه به دوران رسیدهای بودند که از حدیث غدیر بیخبر بوده و شیخین (یا خلفای ثلاث) را جانشینان واقعی رسول الله میدانستند (!) و تعداد اندکی از یارانش هم به «نصب منصوص علی ع برای جانشینی پیامبر» اعتقاد داشتند. (اینجا را بخوانید)
شاید دشوارترین کار امیرالمؤمنین علیه السلام در جنگ صفین ایجاد انسجام و الفت و اتحاد در چنین سپاه تفرقهخیزی بود که متکلمان معتزلی آن را اعجاز سیاسی علی ع دانستهاند (اینجا را بخوانید).
2️⃣«نصب منصوص امیرالمؤمنین علیه السلام به جانشینی بلافصل رسولالله صلی الله علیه و آله» به عنوان کلیدیترین باور برای تمایز شیعه از سنّی مسألهی بسیار مهم و پرتأثیری است که ناموس اعتقادی شیعه نیز محسوب میشود. با این حال، در اردوگاه صفین،"باز کردن باب گفتگو درباره این مسأله" موجب انشقاق سپاه و تفرقه در جبههی حق میشد. بویژه اینکه اگر علی علیه السلام باور واقعیاش درباره شیخین را اظهار میکرد، اکثر فرماندهان و سپاهیانش از اطرافش پراکنده میشدند.اتفاقا معاویه خیلی تلاش میکرد این گسل را در سپاه علی ع فعال کند (نامه 28 نهج البلاغه) (اینجا را بخوانید)
3️⃣در چنین شرایطی یک روز یکی از اقارب امیرالمؤمنین که ظاهرا خودش از باورمندان به نصب منصوص امیرالمؤمنین بود، باب این گفتگو را باز کرد! امیرالمؤمنین علیه السلام هرچند به اجمال پاسخ کوتاه و غیرصریحی به او دادند اما او را به جهت موقعیتنشناسی در طرح یک مسألهی درست، توبیخ کردند (يَا أَخَا بَنِي أَسَدٍ إِنَّكَ لَقَلِقُ اَلْوَضِينِ تُرْسِلُ فِي غَيْرِ سَدَد) واز او خواستند که در این شرایط به چیزی جز آل ابوسفیان نیندیشد (هَلُمَّ اَلْخَطْبَ فِي اِبْنِ أَبِي سُفْيَان)؛ (خطبه 162 نهج البلاغه) (اینجا را بخوانید)
4️⃣پرسشهایی مانند «شیعه بودن یا سنی بودن رهبران حماس»، «نیل یا عدم نیل آنان به شفاعت اهل بیت» و «شهید بودن یا نبودن آنان» به اندازه همان پرسشی که آن برادر بنیاسدی در صفین مطرح کرد، نابجا و نشانهی «قَلِقُ اَلْوَضِين» بودنِ پرسشگر است . ما نیز با تأسی به امیرالمؤمنین علیه السلام، به جای اینکه در دام چنین پرسشگرانی افتاده و پاسخ صریح بدهیم که فلان فرمانده حماس شیعه شد یا نشد، باید آنها را متقاعد کنیم که امروز زمان مناسبی برای این پرشسها نیست.
#استاد_عشایری_منفرد
#یحیی_سنوار
#یحیی_السنوار
#وعده_صادق
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
بسم الله
◀️ علت بی توجهی به نحو کوفه در تاریخ ادبیات عربی
#عباس_حسن ادیب برجسته معاصر مینوسد:
✍️مدتها در این اندیشه بودم که چرا بصریها با اینکه آراء نحویشان نابخردانه به نظر میرسد اما بازهم در عرف نُحات، #جمهور نامیده میشوند و مورد تقدیر و تأیید هستند و در مقابلْ نظرات نحویان کوفه هیچگاه مقبول و مورد ستایش واقع نمیشود در حالیکه از تأویلها و تقدیرهای نابجا پیراسته و به صواب و سداد نزدیکتر است؟ ...
🔰در حلّ این مسالهی بغرنج وامانده بودم تا اینکه یکی از مورخان برجسته برایم پرده از این راز برداشت و گفت: کوفه در قرن نخست هجری، کانون #شیعه و مرکز تجمع علویان بود و حکومت نوپای #عباسیان که از خیزش و شورش آنان در هراس بود، در پی آن بود تا این شهر و اندیشمندان و صاحبنظرانش از کانون توجه مردم دور و به تدریج فراموش شوند.
برای این کار تلاش دامنهداری را آغاز و سیاست زیرکانهای را پیریزی نمود و چنین بود که با اعطاء صله و جایزه به دانشوران بصره، از آنان تجلیل به عمل میآورد و آنان را با دادن پست و مقام از مقرّبان دربار قرار میداد تا در کانون توجه و عنایت مردم قرار بگیرند. بدین سان بود که افکار عمومی را از دانشمندان کوفه رویگردان و مردم را از پیرامون آنان پراکنده کردند تا آرای آنان نیز به انزوا کشیده شود.
📚مجلة مجمع اللغة العربیة بالقاهرة، ص124 ، دوره 31 ، ص 1068 و 1069:
#استاد_عشایری_منفرد
#ادبیات_عرب
#تاریخ
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared