می شود احساس را بر گنبدت ترسیم کرد
می توان اندیشه را اندر حریمت سیر کرد
می شود بر لوح دل نقش ضریحت را کشید
می توان شعری سرود و مصرعی تنظیم کرد
میشود بر شعر و بر قافیه و بر واژهها ایراد کرد
می توان بر دیده شاعر نشست و عاطفه سرریز کرد
می شود همچون مسافر آمد و اندر حرم مبهوت شد
می شود آهی کشید، قلبی تکاند، از راه دور مانوس شد
#غبار_حریم
#میلاد_امامرضا_جانمان_مبارک
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
📌 کانون سبک زندگی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه با همکاری نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه برگزار می کند:
کارگاه آموزشی #سواد_رسانه :
👨🏫با حضور:
حجت الاسلام دکتر علیرضا محمدلو
💠 کارشناس و مدرس رسانه
💰هزینه شرکت در کارگاه : رایگان
🔷تاریخ و ساعت برگزاری:
📅 چهارشنبه ۱۰ خرداد ماه
⏰ ساعت ۲۰
💬 همراه با صدور گواهی معتبر حضور برای تمامی شرکت کنندگان در کارگاه
📝 جهت ثبت نام در کارگاه و دریافت گواهی اطلاعات خود را به آیدی زیر در پیام رسان ایتا ارسال نمایید :
@roshd_24
💠 لینک ورود به جلسه(در بستر اسکای روم)
https://room.nahad.ir/ch/kermanshahcfu
درصورت داشتن سوال پیام دهید:
@Mehraneskandari_te80
🆔@asre_tabyin
44.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠آینده هوش مصنوعی و سبقت از انسان و کاربر را جدی بگیریم
🔸هوش مصنوعی محدود یا Narrow AI
🔸هوش مصنوعی عمومی یا General AI
🔸هوش مصنوعی برتر یا Super AI
🔹الان در مرحله دوم قرار داریم و هوش مصنوعی توانایی این را دارد که چطور و به چه چیزی فکرکند.
پیش بینی میشود تا سال 2029 از این مرحله عبور کنیم و به هوش مصنوعی برتر برسیم.
#هوش_مصنوعی
🆔@asre_tabyin
🔎چشمانداز گفتمان "زن زندگی آزادی" بدون روتوش!
▫️چه دقیق گفت #تئودور_آدورنو که "مردم امروز سرکوب نمیشوند، سرگرم میشوند". رسانه لندنی_سعودی ورشکسته ایران اینترنشنال، از یک اتفاق مبتذل در ورزش سوئد، با یک #تیتر_ملایم، پردهبرداری میکند.
▫️اساسا این جریان در صدد #عادی_سازی و توجیه چنین پشت صحنههایی در قالب ورزش و هنر یا به اسم آزادی است تا با شیءشدگی و تبدیل انسان به کالای مصرفی، تجارت پرسود و بدون مانعی را رقم بزند.
▫️در واقع با غلبه اقتصاد بر اخلاق، هنر، ورزش، رسانه و دانش، #صنعت_فرهنگ را شاهد هستیم که نسبت به شخصیت و آگاهی انسان هم نگاه ابزاری دارد. کار به جایی میرسد که خصوصیترین حریم انسان را تحت عنوان ورزش، درمینوردد.
▫️امپریالیسم در یک لایه اگر خشن و شارلاتان است، در لایه دیگر مبتذل و سخیف است. ورزش را ابزاری برای تثبیت و توسعه گفتمانی قرار میدهد. در جام جهانی با تیم هایی همچون آلمان، به کمک همجنسبازی میآید و حال از طریق سوئد، سکس را روتوش و عادی سازی میکند.
▫️در واقع همانطور که آدورنو میگوید، سرکوب نوین با چاشنی سرگرمی در حال تحقق است. ابزاری شدن ورزش و فرهنگ هم در راستای تثبیت همین گفتمان #سرگرمی است. از شعار زن، زندگی، آزادی هم چنین افقهای مبتذل، سطحی و ابزاری را طبیعتا دنبال میکنند.
▫️خشونت علیه شخصیت زن و خانواده چیزی جز کالاشدگی و شیءوارگی این دو مقوله نیست که به نام آزادی و به کام تجارت امپریالیستی محقق میشود. هژمونی یا همان #سرکوبگری_رضایتمندانه نیز یعنی زن و خانواده را با خشونتسایبری و فریب فرهنگی، از معنا تهی کنیم.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎مهندسی تیتر و تحریف به سبک بیبیسی
▫️یک نمونه از تحریف و دروغ و #ماساژ_پیام یعنی همین؛ دلیل بازداشت را که "تولید محتواهای مبتذل و فعالیت علیه حجاب و عفاف" بوده #سانسور کرده و یک نکته انحرافی و بیربط را به عنوان دلیل جا زده است. در واقع، بازی با واژهها و چینش عبارات در ذهنیت سازی و مهندسی افکارعمومی بشدت موثر است.
▫️مخاطب خالیالذهن، با دو مساله و ابهام مواجه میشود؛ ۱. چرا فعالیت در اینستاگرام جرم است؟ ۲. چرا کار کردن پیرامون مد و زییایی جرم است؟ و در دادگاه ذهن، پاسخ منفی برای این پرسش ها صادر میکند و ذهنیت ایجاد میشود.
▫️متهم کردن جمهوری اسلامی به اتهام زنی و تقابل علیه موضوعاتی که برای مردم عادی و پذیرفته است و جزء ارتکازات #افکارعمومی به شمار میرود. در واقع #فرامتن این پیام، روبروی هم قراردادن مردم و حاکمیت است.
#سوادرسانه #دروازهبانی_خبر
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎دکترین امام انقلاب در اندیشه رهبر انقلاب
▫️در تعریف دکترین گفته شده؛ به مجموعه ای از اصول و عقاید علمی و یا حتی دینی و فقهی که منسوب به یکی از دانشمندان و یا مکتب خاصی است، اطلاق میشود. از خصوصیات دکترین این است که اصول و عقاید آن با عمل توأم است و حقایق نظری محض نیست. بههمین جهت میگویند فرق بین دانش و دکترین این است که دانش؛ مشاهده و تبیین و تفسیر مینماید و دکترین حکم میکند، دستور میدهد و بهکار میبندد.
🔸یکی گفت که این صحبتهای رهبری چرا هرسال شبیه پارسال است و تاحدودی تکرار میشود، که جواب دادم حافظه تاریخی جامعه باید از #دکترین_پایه آن فاصله نگیرد تا از اعوجاج و انحراف و تحریف در امان بماند. ماموریت رهبری،حراست از چارچوب ها و اصول، بیان جهتگیری و مبانی حرکت و در وهله سوم، راهبری و رشد #ساختارهای_ذهنی برای کنترل ارادی ساختارهای عینی است. دیدهبانی مسائل جدید و تطبیق شرایط با مبانی و تبیین آن با ادبیات نو از ویژگیهای صحبت های رهبری است.
🔸نکته دیگر اینکه تمرکز #جنگ_شناختی بر ریلگذاریهای غلط و تولید کانال انحرافی در مسیر جامعه هدف است. از این باب تکرار و توصیف تاریخ و مسیر و راهبردهای انقلاب همیشه ضروری است و واحدهای تبیین و توصیف و روایت در جامعه بایستی فعالتر و کاراتر شوند تا فرصت تحلیل بیشتری برای رهبرانقلاب در سخنرانیهای ازین دست فراهم شود ولو اینکه تریبون عمومی اقتضای تحلیلی پایینی دارد.
▫️اما ایشان چه فرمودند و دکترین امام چه بود؟ اساسا یک #دکترین_موفق چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ ۱.رهبری قوی، صاحب فکر و با انگیزه، ۲. نرم افزاری روشن، دارای مبدا(ایمان) و معاد(امید)، ۳. عمق استراتژیک و لایه های تحول، ۴. مدل و ساز و کار حرکت، ۵. خطوط قرمز و منفک از ولنگاری و انحراف، ۶. سرمایه اجتماعی و مقبولیت مردمی که از فرمایشات ایشان قابل برداشت است.
۱.بنیانگذار و اسطورهای بیبدیل: "سرآمدان را نمیشود از #حافظهی_تاریخ حذف کرد. نکتهی مهم مورد توجه ما این است. سرآمدان را نه میشود حذف کرد نه میشود تحریف کرد. امام بزرگوار ما ابعاد شخصیتش از ابن سینا و شیخ طوسی وسیعتر است، متنوعتر است".( قهرمان، اسطوره و رهبر الهام بخش، رمز عبور جامعه از جادههای پیچیده و غیرممکن تاریخ است)
۲. نرم افزار و استراتژی حرکت: "امام نه پول داشت، نه ابزار تبلیغی داشت، نه رادیو داشت، نه خبرگزاری داشت، نه هیچ کدام از سیاستهای دنیا از او حمایت میکردند. عامل سخت افزاری امام یک صفحه کاغذ بود که بیانیه در او بنویسد. یک تکه نوار بود که صدای او را ضبط کند به گوش این و آن برساند. آن عاملی که امام را در این راه پیش برد او را قادر کرد که این تحولهای عظیم را در سطح کشور، در سطح امت، در سطح جهان برای طول تاریخ به وجود بیاورد عبارت بود از #ایمان و #امید".(نقطه آتش دشمن در جنگشناختی امروز)
۳.سطوح سهگانه و عمق راهبردی: "امام بزرگوار ما سه عمل عظیم و بزرگ و تاریخی انجام داد؛
الف. این انقلاب یک ساخت سیاسی سلطنتی را در هم شکست و مردم سالاری را جایگزین آن کرد".(#ساختار_محیط را تغییر داد)
ب. "آنچه در سطح امت اسلامی روی داد، راهاندازی جریان بیداری اسلامی بود. مسئلهی فلسطین با ابتکار و تحول امام، به مسئلهی اول جهان اسلام تبدیل شد".(#مساله_اصلی محیط را تغییر داد)
ج. تحول سوم اینکه "امام، فضای معنویت و توجه معنوی را در دنیا زنده کرد حتی در کشورهای غیر مسلمان".( #افق_محیط را تغییر داد)
۴.مدل تحقق و کاربست اندیشهها: "یؤمن للمؤمنین یعنی اعتقاد و اعتماد به مردم". امام کسی نبود که به خاطر رودربایستی، #مردمسالاری را مطرح کند. جمهوری اسلامی ناشی از اعتماد امام به مردم بود. امام به عمل، انگیزه و رای مردم اعتماد داشت".(اعتقاد راسخ و بیتعارف به جمهوریت برای تحقق اسلامیت که دو ظرفیت بیبدیل انقلاب در مدیریت اجتماعی و حتی جنگهای ترکیبی نابرابر)
۵.خطوط قرمز و نقاط خطر انقلاب : "دشمنی استکبار با ملت ایران با عقب نشینی های موضعی از بین نمیرود. ابزارها تغییر پیدا خواهد کرد اما هدفها و جبههبندیها تغییر نمیکند".(اشاره به شدت یافتن خباثت دشمن بعد از باجگیری از بعضی دولت ها)
۶.تولید سرمایه اجتماعی، رمز طراوت و بقا: مجاهدان فداکار، مدافعان حرم، فعالان سختکوش جهاد تبیین، گروههای کمک مؤمنانه، اردوهای جهادی اینها همه جوانهای این کشورند. با وجود اینترنت، با وجود شبکههای اجتماعی، با وجود این همه لغزشگاهها جوانهای ما در این راه دارند حرکت میکنند. گاهی اوقات شما میبینید، از روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل شهید #مصطفی_صدرزاده به وجود میآید. ما از این مصطفیهای صدرزاده در تمام سرتاسر کشور، هزاران داریم. اینها همه امیدبخش است. امروز #هزاران_هسته_مقاومت از جوانان و نوجوانان در مساجد سراسر کشور داریم.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎قوانین جدید شبکههای اجتماعی در سایه حکمرانی سایبری!
🔹یورونیوز: پارلمان فرانسه لایحهای را برای تنظیم فعالیت #اینفلوئنسرهای_شبکههای_اجتماعی تصویب کرد.
🔹طبق این مصوبه، ترویج برخی کارها ممنوع شده و درصورت رعایتنکردن میتواند تا ۲ سال زندان و ۳۰۰ هزار یورو جریمه درپی داشته باشد.
🔸عمل زیبایی و تبلیغ برخی دستگاههای پزشکی ممنوع است.
🔹تبلیغ محصولات نیکوتیندار ممنوع است.
🔸شرطبندی و قمار ورزشی ممنوع است.
🔹نشاندادن صحنههای نمایشی با حیواناتی که نباید در مالکیت انسان باشند ممنوع است.
🔸در تصاویر تبلیغاتی باید مشخص کنند که آیا تصویر روتوش شده یا برای جذابترشدن از فیلتر استفاده میکنند یا نه./ فارس
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tbyin
🔶#هوش_مصنوعی چیست و چگونه کار میکند؟/ همه چیز درباره هوش مصنوعی؛ از تاریخچه تا کاربرد
📍هوش مصنوعی در واقع #تکنولوژی است که به نحوی قابلیت تفکر دارد. البته این قابلیت تفکر با چیزی که ما به عنوان تفکر انسانی میشناسیم تا حد زیادی تفاوت دارد.
▶️هوش مصنوعی چیست؟
🔸خیلی از افراد هنوز هم با شنیدن واژه هوش مصنوعی به #ربات ها فکر میکنند و تصور میکنند که منظور از هوش مصنوعی همان ربات های بی احساسی هستند که برای انجام راحت تر کارها طراحی شدهاند و قرار است در آینده جای انسان ها را بگیرند. مسئول این نوع تفکر به احتمال زیاد فیلم های علمی و تخیلی است اما واقعیت با آنچه که تصور می شود تفاوت دارد.
🔖هوش مصنوعی به انگلیسی Artificial intelligence که به طور مخفف آن را AI نیز مینامند، در واقع تکنولوژی است که به نحوی قابلیت تفکر دارد. البته این قابلیت تفکر با چیزی که ما به عنوان تفکر انسانی میشناسیم تا حد زیادی تفاوت دارد، اما در حقیقت سعی دارد تا از آن تقلید کند.
📌مشاهده کامل در لینک زیر
🌐http://amir-sadeghi.com/post/16
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tbyin
🔎جنگ شناختی و عبور از عادتوارهها با توجیه ابتذال
▫️ریشه خودارضایی در انسان ها به اجداد نخستیسان در ۴۰میلیون سال پیش باز میگردد./خودارضایی مردان قبل از رابطه جنسی، شانس فرزندآوری را افزایش میدهد...دانشنماهایی که با تکنیک و فریب خبری، در سطح افکارعمومی، گزاره علمی خوانده میشوند.
با نگاهی به اخبار رسانههای فارسیزبان بیگانه، متوجه برخی خط خبری های مشترک میشویم که انگارههای خاصی را دنبال میکنند. خط خبری واحد پیرامون کلیدواژهای مبتذل که مخرج مشترک همه این رسانهها، دشمنی با جمهوری اسلامی میباشد، حاوی یک نکته مهم در جنگ شناختی است؛ اختلال در عادتوارهها،ادراکات عمیق و کلاسیک.
در #جنگ_شناختی برای تصرف افکارعمومی، لایه های زیرین ادراکی را مورد اصابت قرار میدهند. برای این منظور، ادراکسازی تقابلی را با تکنیک های ویژه رقم میزنند. از جمله اینکه شبیهسازی با حیوانات و موجودات دیگر صورت میدهند و با تکرار خبری، عبور از آن باور عمیق را #عادیسازی میکنند.
تکنیک دیگری که برای شل کردن و عبور از عادتوارهها به کار میبرند، #اعتباربخشیمعکوس است. مثلا برای جا انداختن خودارضایی، از تحقیقات نادر یک کالج خارجی وام میگیرند و توجیه دانشی برای این تهاجم شناختی ایجاد میکنند.
تکنیک دیگر برای این تقابل ادراکی، ساختن عقبه تاریخی برای این ادعاست. در واقع با پوشش داروینیسم و #تاریخسازی، آن باور غلط را توجیه کرده و از سد عادتوارهها عبور میکنند. این اخبار ظاهرا بیاهمیت، لایههای معرفتی جامعه را درمینوردند که نیازمند هوشیاری و دروازهبانی خبر هستند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tbyin
📚معرفی کتاب «عصر سرمایه داری نظارتی: مبارزه برای آینده بشری در مرز جدید قدرت» اثر شوشانا زوبوف
♻️این کتاب به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه شرکتهای فناوری از استخراج و تجزیه و تحلیل دادهها برای ایجاد مدلهای پیشبینی رفتار انسانی استفاده میکنند، و چگونه از آن برای تأثیرگذاری و دستکاری افراد و جوامع در مقیاس بزرگ استفاده میشود.
❎زوبوف استدلال می کند که این نشان دهنده شکل جدیدی از قدرت است که او آن را "سرمایه داری نظارتی" می نامد و تهدیدی برای دموکراسی و خودمختاری انسان است. این کتاب تحلیلی قابل تامل از پیامدهای اجتماعی و سیاسی عصر دیجیتال است و بینش هایی را در مورد اینکه چگونه افراد و جوامع می توانند از خود در برابر خطرات جنگ شناختی محافظت کنند، ارائه می دهد.
✅چند نکته که میتوانید از کتاب "دوران سرمایهداری نظارتی" از شوشانا زوباف یاد بگیرید:
🔸کتاب، مفهوم "سرمایهداری نظارتی" را معرفی میکند و توضیح میدهد که چگونه این مفهوم دینامیک قدرت جامعه را بطور اساسی تغییر داده است.
🔹زوباف میگوید که: سرمایهداری نظارتی نه تنها یک مدل کسب و کار، بلکه یک نوع قدرت جدید است که به دنبال پیشبینی و کنترل رفتار انسانی است.
🔸کتاب نحوه استفاده از استخراج و تجزیه و تحلیل دادهها توسط شرکتهایی مانند گوگل و فیسبوک را برای ایجاد مدلهای پیشبینی رفتار انسانی توضیح میدهد، که از آن برای تأثیرگذاری و مانیپوله کردن افراد و جوامع در مقیاس بزرگ استفاده میشود.
🌐عصر تبیین
🆔@asre_tabyin
🔎جنگروانی، فرمول تکراری با اسم رمز متفاوت
▫️فرمول تولید آشوب در جنگ روانی علیه ایران قوی تقریبا لو رفته است. اینکه جرقه اتفاقات چگونه زده میشود و چه فرایندی را طی میکند و چگونه به ثمر مینشیند را از ۷۸ تا ۸۸ و ۹۸ و ۱۴۰۱ و امروز در ماجرای ایذه بصورت تکراری شاهد هستیم.
1⃣ نمادسازی: این جماعت برای ایجاد انگیزه و تولید بهانه و تمرکزبخشی، شخص، موضوع یا ماجرایی را در گذشته یا حال و یا آینده برجسته و تکرار میکنند تا تبدیل به یک #اسطوره و در واقع یک #رمز_عملیاتی شود.
2⃣ فضاسازی: در ایستگاه دوم از طریق پیجها و شبکههای ظاهرا متفاوت داخلی و خارجی، تولید محتوای متراکم و انبوهی را استارت میزنند. خلق فضای انباشته با اسم رمز اسطوره، در واقع #اتمسفر_ذهنی و مجازی تحریک آمیز و هیجانی را تولید میکند و موقعیت را مستعد اتفاقات غلیظتری میسازد.
3⃣ کشتهسازی: در ایستگاه سوم و متاثر از فضای هیجانی در یک موقعیت خاص و کوچک، جرقه احساسات انباشته را با یک اتفاق ویژه مثل #کشتن_مصنوعی_یا_انتحاری تبدیل به شعله میکنند. طول موج ماجرا از این ایستگاه هم افزایش پیدا میکند و خط تعلیق و کشش جدیدی را رقم میزند.
4⃣ روایتسازی: حال که احساسات و هیجان به نقطه جوش رسیده و عده ای داغدار شدهاند، موقعیت روایت سازی از ماجرا آغاز شده است. پای تقطیع و #وارونهنمایی و حرکت از پله دوم و متهم کردن نظام و بازنمایی معکوس جلاد و شهید به میان میآید.
5⃣ تعمیمسازی: گام بعدی این است که توسط #شبکههای_ هماهنگ رسانهای و #سلبریتی های جیرهخوار و سرویسهای اطلاعاتی بتوانند این وضعیت را تعمیم بخشیده و به مساله سراسری تبدیل کنند. از ایذه به اصفهان و بعد تهران و شیراز و...
6⃣ آشوبسازی: اگر در مرحله قبلی به نتیجه رسیدند، استارت عملیات خونین تری را میزنند که کف خیابان را برای شهروندان ناامن کرده و با ایجاد آشوبهای پراکنده و درصورت همراهی بخشی فریب خورده بصورت متراکم و هماهنگ، کشور را به یک #سکته_اجتماعی و فلج سیستمی مبتلا کنند.
⏺ ماجرای ایذه و #کیان_پیرفلک نیز با سوءاستفاده از معصومیت کودکانه و به بهانه تولد او و خاطره بازی از چند روز پیش توسط اعضای خانواده با پوشش برخی رسانههای معاند نیز همراه شد که به اتفاق اخیر ختم گردید.
▶️ آنطور که از مانیتورینگ شبکههای بیگانه پیداست، اتصال و شبیهسازی کیان پیرفلک به مهساامینی و تولید کانال انحرافی برای جامعه و چه بسا احیای آشوبها برای بهره بردن در میدان سیاسی و بازار اقتصادی است که سرعت پیشرفت ایران در زمینه صنعت و امنیت را مهار و متوقف کنند.
✍علیرضامحمدلو
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎حجاب، یک رفتار یا یک باور و ذهنیت؟
▫️#حجاب از هرنوعش، بیش از اینکه یک رفتار یا استایل باشد یک #ذهنیت و ارتکاز است. عمیق یا سطحی، قوی یا ضعیف.
▫️زمان شکل گیری این ذهنیت، نوجوانی(۹ تا ۱۹ سالگی)ست و شروع آن از #خانواده، تعلیماتش در #مدرسه و تعمیقبخش آن فضای #رسانه و شتاب دهنده اش، فضاهای غیررسمی دوستانه در #مساجد،کانونها یا آکادمیهاست.
پ.ن: برای #تربیت بایستی بر اصلاح و رشد باورها و ذهنیتها تاکید داشت و مراکز تعلیم و تعمیق و شتابدهنده را رونق بخشید و برای #مدیریت بایستی رفتارها را تنظیم و اصلاح نمود. در شرایط موجود هردو را نیاز داریم؛ یکی بیشتر از دیگری...
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎سواد رسانه و مهندسی واژه ها
▫️یکی از شاخه های #سوادرسانه، مبحث سوادخبری است. اینکه تیترهای خبری چگونه انتخاب میشوند و بار روانشناختی واژهها برای تاثیر در مخاطب به چه شیوهای طراحی میشوند؟
▫️در تیتر مذکور از واژه #ضارب بجای واژه #قاتل استفاده شده است که از بار روانی قتل میکاهد و فشار روانی و اجتماعی، روی واژه "قصاص" و محکومیت سوار میشود.(بماند که تصویر هم خیلی معمولی و بدون خونریزی است و از بار روانی قتل، میکاهد)
▫️همینطور است زمانی که برای قاتل شهدای امنیت از واژه #متهم استفاده کردند تا مظلوم نمایی کرده و از شدت گناه در ذهن مخاطب بکاهند و برای دیپلمات ایرانی در زندان بلژیک از واژه "محکوم به بمبگذاری" بهره بردند تا در ذهن مخاطب از او یک #قاتل مصنوعی بسازند.
▫️واژهها و تیترهای خبری در #مهندسی_افکارعمومی نقش موثری ایفا میکنند و بازار کمپینهایی نظیر "نه به اعدام" و "اعدام نکنید"، تحت تاثیر بار روانی چنین تیترهایی داغ میشوند.
✍علیرضامحمدلو
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎واقعیت جنگ روانی یعنی...
1⃣ جنگ روانی یعنی #حواسپرتی_جامعه از موضوعات اصلی(ابعاد راهبردی و عمیق سفر رئیس جمهور به حیات خلوت آمریکا) و ضریب دادن به موضوعات فرعی(حواشی یک یا دو کنسرت در تهران).
2⃣ جنگ روانی یعنی محتوای عدالت طلبانه و آزادیخواهانه در #نوشته_رئیس_جمهور را سانسور کنی و خط و امضای ایشان را به استهزاء و سخره بگیری تا مبادا اهمیت اقتصادی و سیاسی مساله برای افکارعمومی روشن شود.
3⃣ #جنگ_روانی یعنی کمرنگ کردن، تمسخر و به حاشیه راندن هایپرسونیک #فتاح با برد بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر و فاصله ۴۰۰ ثانیهای تا تلآویو و تامین امنیت استراتژیک با برجسته سازی حواشی ساعت شروع ادارات و مساله خودروهای #شاسی_بلند (که البته باید ابهام زدایی صورت بگیرد و تبدیل به یک گره ذهنی نشود).
4⃣ جنگ روانی یعنی #بایکوت و کمرنگ شدن شهادت مامور فراجا شهید محمد قنبری و تکرار و تکرار و #تکرار هلاک شدن فرد قاتل تحت عنوان شخص بیگناه و تسلیم!
5⃣ و بالاخره اینکه جنگ روانی یعنی باورپذیر نبودن رکوردزنی شنا با دست بسته در آب های خلیجفارس برای #بانوی_ایرانی ولی حواله رفتن آن در ذهن مخاطب مصاحبه شونده به ماقبل انقلاب!
✍علیرضامحمدلو
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎سه اصل راهبردی برای مدیریت رسانه و کنشگری
▫️آدم هایی که فقط میخوانند و اهل تامل نیستند و رسانههایی که فقط انعکاس میدهند و اهل تحلیل نیستند، در نتیجه به جامعهای منفعل و ضعیف و #جمهور_تابع منتهی میشوند.
▫️آدمهایی که تاملات شخصی دارند و اهل تبیین نیستند و رسانههایی که فقط رویکرد انتقادی دارند و تمرکز بر برجسته سازی نقاط ضعف دارند، در نتیجه به جامعهای بدبین و افسرده و #جمهور_یاغی منتهی میشوند.
▫️آدمهایی که رسانه میفهمند و اهل تعامل، رسانش و روشنگری تاملات خود هستند و رسانههایی که تبیین و ارتقای سطح تحلیل مخاطب را ماموریت خود میدانند، در نتیجه به جامعهای پویا و باهوش و #جمهور_عامل منتهی میشوند.
💡#سواد_رسانهای یعنی درک اینکه ۱.چه کسی؟، ۲.چگونه؟، ۳.با چه هدفی؟ یک پیام را رسانش می کند.
✍علیرضامحمدلو
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎حکمرانی بدون رسانهدانی...
#جنگ_شناختی وقتی نتیجه میدهد که شبهات ساده ولی اعتماد سوز را با کم محلی و واکنشهای دیرهنگام، مبهم و غیرشفاف و زیگزاگی، سرگردان رها کنیم تا #شبهه تبدیل به #ذهنیت و گارد مخالف افکارعمومی شود. آقایان لطفا رسانه را جدی بگیرید که حکمرانی بدون رسانه، عقیم است.
توقع این است که در مواجهه با شبهات و در نسبت با افکارعمومی، گرههای ذهنی مردم جدی گرفته شود تا به #رسوبهای_شناختی_آلوده تبدیل نگردد.
#اتاق_بازرگانی
#سلاح_ورزی
#شاسی_بلند
#مجلس
#اوقاف
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎سه لایه حکمرانی در عصر جدید
▫️دکترین #مدیریت_انرژی در جهان سلطه از کانال #مدیریت_جمعیت، طرح ریزی و عملیاتی می شود. اَبَر استراتژی مدیریت جمعیت نیز، #مدیریت_اطلاعات و حکمرانی فضای مجازی است که در نسبت با ایران در سه محور صورتبندی شده است.
۱.بیگانگی از گذشته
۲.نارضایتی از حال
۳.ناامیدی از آینده
▫️نتیجه این دکترین مثلثی در عینیت:
کاهش فرزندآوری، پیری جمعیت، مهاجرت از کشور، نافرمانی مدنی و گسل های فرهنگی و...
https://virasty.com/alireza31314/1687164195024068430
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎سه ضلع از اضلاع #جنگ_ترکیبی ۱۴۰۱، رسوا شدند:
۱. لیدر در متن: #علی_کریمی با ماجرای کلاهبرداری از خواهرش
۲.لیدر در مرز: #مولوی_عبدالحمید با ماجرای فیش جعلی برای سفر حج
۳.لیدر فرا مرز : متلاشی شدن موقعیت #منافقین آلبانی نشین و لغو نشست سالانه در فرانسه بعد ۱۵ سال
تا رسوایی های بعد👋
#پرچم_بالاست
https://virasty.com/alireza31314/1687278229696415799
🌐عصر تبیین، عصر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎تکنیک "بحران در متن، آرامش در عکس"
▫️خبرگزاری فارس، خبری با عنوان "گرمترین نقطه جهان" منتشر کرده که تصویر کار شده برای این مطلب، مورد توجه کاربران قرار گرفته است. در واقع یک محتوای شبه بحرانی را با عکس شادی از "پسربچه درحال آببازی" شاهد هستیم.
▫️این پارادوکس متن و تصویر، در واقع از تکنیک های رسانهای برای مدیریت وضعیت بوده که به "بحران در متن، آرامش در عکس" معروف شده است. این خبرگزاری علاوه بر اینکه #تیتر_نرم و مثبتی انتخاب کرده، در انتخاب تصویر نیز سعی کرده بحران متن را با #تصویر_مثبت، بالانس کند.
▫️امانوئل طیب، استاد دانشگاه لیون فرانسه میگوید: درحالیکه بیشتر اخبار را مرگ، خشونت و جنگ تشکیل میدهد اما در اخباری که تلویزیون یا مطبوعات منتشر میکنند، تصاویر مربوط به این خشونتها اغلب حذف میشود. در فرانسه پیرامون این موضوعات بیشتر «حرف میزنند» تا اینکه تصاویر را نشان دهند؛ گاهی حتی هیچ عکسی منتشر نمیشود.
▫️روزنامه تلگراف برای نشان دادن بحران کرونا، تصویر دختر شادی را نشان میدهد که ماسک زده یا واشنگتن پست برای نشان دادن وضعیت بغرنج بیخانمانها در اثر گرمازدگی، تصویر آبتنی مردم کنار فوارهها را کار کرده و برای صحنه قتل نیز به یک تصویر "عبور ممنوع" اکتفا شده است.
▫️در واقع رویه خبرگزازیها نسبت به کشور خودشان، #تحدید_بحران و القای آرامش است.البته این روال در رابطه با کشورهای رقیب، تغییر میکند و تبدیل به استراتژی #تشدید_بحران می شود. فراموش نکنیم که واژهها، تصاویر و نمادها اضلاع جنگهای روانی در عصر اطلاعات محسوب میشوند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
امواج شبهه 30خرداد1402.mp3
18.82M
📻 برنامه امواج شبهه 30 خرداد 1402/ #رادیو_گفتگو
▫️موضوع برنامه: #جمعیت_و_رسانه/ رسانه های بیگانه و تاثیرگذاری بر ذهن مخاطب بر اساس روش زندگی موازی
مهمانان برنامه:
دكتر علیرضا محمدلو(كارشناس ارشد و فعال حوزه رسانه)،
دكتر محمد علیزاده(استاد دانشگاه و تحلیلگر حوزه رسانه)
ارتباط تلفنی با دكتر صالح قاسمی(كارشناس تحولات جمعیت)
🔸محورهای گفتگو:
▫️سه محور حکمرانی نوین، انرژی، اطلاعات و جمعیت به شمار میروند که فضای سایبر و اطلاعات غربپایه در نسبت با جمعیت ایران، سه محور؛ ۱.بیگانگی از گذشته، ۲.نارضایتی از حال و ۳.ناامیدی از آینده را دستور کار قرار داده است.
▫️برای حل مساله جمعیت، بازخوانی #حکمرانی_فرهنگ، #حکمرانی_رسانه و حکمرانی اقتصاد ناظر بر این موضوع یک نیاز راهبردی است.
▫️ذهن و زبان و ذائقه جامعه بایستی نسبت به سم پاشیهای تبلیغاتی علیه مساله جمعیت، مصونیت یافته و در بخش هایی نیز ترمیم شود.
🆔@asre_tabyin
هدایت شده از عصرتبیین عصررسانه
🔎پدیدارشناسی فالوور در فضای مجازی/پنج مدل هواداری که باید بهتر شناخت!
🔸دنیای مدرن، تعریف خیلی از مفاهیم را تغییر داده است. عصرمجازی حدود معانی را دستکاری کرده و چه بسا یک انقلاب مفهومی صورت گرفته که از اساس با معنای گذشته متفاوت بوده و به یک مشترک لفظی بدل شده است.
🔸از جمله مفاهیمی که دستخوش تغییر گشته، معنای موفقیت است. عده زیادی در عصر جدید، موفقیت را یا حداقل بخشی از آن را در تعداد فالوورهایش دانسته یا دچار چنین تصوری شده اند.
اما ماجرای این فالوورها چیست و چقدر واقع نمایی دارد؟ فالوور یا دنبال کننده، نماینده چه حسی از دنیای اطراف ماست و ترجمه این پدیده دقیقا چیست؟
🔸برای پی بردن به واقعیت برساخته ای بنام دنبال کننده، باید به یک واکاوی و تجزیه از طریق دسته بندی این پدیده دست یابیم.
1⃣دسته ای از دنبال کننده ها انسان های پرسه زنی هستند که سر تمام سفره ها پلاس بوده و هر کانال و پیجی را چه بسا عضو هستند. هوادار واقعی نیستند و در گردش مجازی، در ایستگاه شما هم بدلیل کنجکاوی یا #بیکاری برای مدتی توقف داشته و چه بسا هیچ واکنشی نسبت به کنشگری های شما نداشته باشند.
2⃣دسته ای هستند که کنجکاوی بیشتری داشته و صرفا بدلیل رصد و بررسی محتوایی شما وارد پیج یا کانال شده اند و انگیزه بیشتری از وبگردها و پرسه زن ها دارند ولی بازهم هوادار نیستند و ارضای حس کنجکاوی و رصدگری شان در اولویت است. به اصطلاح #ماموریت دارند که باشند و انگیزه بالاتری آنها را در پیج شما نگه نداشته است.
3⃣دسته سوم هم افرادی هستند که برای بهره بردن از جذابیت ها و جلب #منفعت معنوی و معرفتی وارد کانال یا پیج شما شده اند و در پی خودتان نیستند. در حقیقت هوادار شما نبوده و در حال جمعآوری دیتا و تکمیل اطلاعات خود هستند تا پروژه های ذهنی شانرا به سرانجام برسانند.ماموریت ندارند ولی چه بسا منتقدین جدی شما باشند.
4⃣دسته چهارمی هم هستند که چون کمی تا قسمتی شبیه آنها فکر می کنید تا مدتی همراه می شوند و لایک و کامنت هم میگذارند تا جذب لایک و کامنت کنند. در واقع دنبال شما هستند تا دنبالشان باشید و یک دیالکتیک معنوی و عاطفی و یک فالوور بودن #شرطی در پس هواداری شان به چشم می خورد.
5⃣اما دسته پنجمی هم هستند که از ابتدا با شناخت و اراده شما را انتخاب کرده اند و به مبانی و مدل و افق شما #علاقمند بوده یا شده اند. رفته رفته حس مشترک پیدا کرده اند و بلحاظ ذهنی نیز همراه و همسو عمل میکنند. لایک و کامنت هایشان بوی پرسه زنی و شرطی شدن و جلب منفعت نمیدهد.
◽️هستند چون باورتان دارند و سر بزنگاه ها همچون کاتالیزور شما برای حرکت رو به جلو عمل میکنند. سوخت حرکت را گاها تامین میکنند و نظراتی سرشار از آگاهی و حمایت را صادر میکنند.
◽️شاید اگر بدانیم که در بهترین شرایط یک تا بیست درصد دنبال کننده ها بسته به نفر و دانش و جایگاه و تاثیرگذاری اش دنبال کننده واقعی به معنای پنجم هستند، کمی ناراحت شویم.
◽️اما آنچه که در دنیای مجازی اهمیت دارد، این است که حواس خود را به همین تعداد اندک بسپاریم چرا که حواسمان را از هدفمان پرت نمی کنند.
الباقی یا موقت هستند یا از بودنشان هم دستاوردی خاصی نصیبتان نخواهند نمود، اگر باعث آفت نشوند.
پس تعداد فالوور را دلیل محبوبیت و موفقیت افراد تلقی نکنیم و واقف باشیم که خیلی ها در #مارپیچ_سکوت و جوّ زمانه، هواداری را یدک می کشند، والا حوصله یک لایک و کامنت بیدریغ و باحوصله و از سرشناخت هم ندارند.
✍علیرضامحمدلو
🆔 @asre_tabyin
🔎چرا مبتلا به جنگ شناختی میشویم؟
۱.لایه #واقعیت: تحلیل جامعی از واقعیتهای اجتماعی نداریم.(ضعف مرجعیتهای فکری)
۲.لایه #روایت: روایت قوی و غنی از واقعیت نداریم.(ضعف سکوهای روایت)
۳.لایه #ذهنیت:سوادرسانهای کافی برای خنثی سازی روایت غلط نداریم.(ضعف کاربران رسانه)
#جنگ_روایتها
#سوادرسانه
#جنگ_شناختی
✍علیرضامحمدلو
https://virasty.com/alireza31314/1687884747077220070
🆔@asre_tabyin
🔎مدیریت اغتشاشات به سبک فرانسه و کنترل مثلثی
▫️روز سه شنبه یک نوجوان مراکشیالاصل ۱۷ ساله در حومه پاریس به ضرب گلوله نیروهای پلیس فرانسه به قتل رسید؛ پلیس مدعی شد که او نسبت به فرمان ایستِ مأمور بیتوجهی کرده و به همین دلیل هدف گلوله پلیس قرار گرفت. با انتشار تصاویر و نحوه قتل این نوجوان، موجی از انزجار بین مردم فرانسه به خصوص میان جوانان رنگینپوست برخاست و آنها را به خیابان کشاند. به نوشته خبرگزاری رویترز این «بدترین بحران امانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه، پس از اعتراضات جلیقه زردها در سال ۲۰۱۸» است.
▫️اما فرانسه و ماکرون چگونه با این اتفاق برخورد کرد؟ #مدل_مدیریت_بحران در این کشور چگونه بوده و چه نکات ویژهای در بر دارد؟ آنچه که از رصد رویدادها و تحلیل روندها پیداست، #سه_فضای عینی، ذهنی و مجازی را با پروتکلها و قواعد مشخصی در حال پایش و کنترل هستند. پیشفرض ماجرا در ادبیات دولتمردان فرانسه هم، تعبیر اغتشاشات است نه اعتراضات که دلالت های اقدامی متفاوتی را نتیجه میدهد.
1⃣ فضای عینی و پلیس مقتدر: استقرار ۴۵ هزار نیرو و دستگیری قریب به ۲۰۰۰ نفر از معترضان در چهار روز و حضور یگان زرهی در شهرهای مختلف و مقررات منع آمد و شد در بسیاری از شهرها و بیانیه شدیدالحنی که پلیس فرانسه خطاب به مردم برای عقبنشینی و خطاب به دولت برای حمایت حداکثری صادر کرد، نشان از یک ضلع استراتژیک در مواجهه با اغتشاشات فرانسه دارد.
2⃣ فضای ذهنی و سلبریتی همراه: آنچه که پیداست، در کنار مشت آهنین پلیس، شخصیت های مشهور فرانسوی از تجمعات و تحرکات گسترده مردمی یا حمایت نکردهاند و یا بدلیل قوانین جدی این کشور، جرات همراهی نداشته اند. از برخی هنرمندان فرانسوی که حتی در اغتشاشات ایران، گیس بُری نمادین داشتهاند هم صدایی در نیامده و امثال #امباپه پرآوازه هم با انتقاد از شکل اعتراضات، مردم را از خشونت پرهیز داده و دعوت به آرامش و رعایت قواعد اعتراض نموده است.
3⃣ فضای مجازی و سایبری کنترل شده: ماکرون در سخنرانی روز پنجشنبه خود خطاب به رسانههای اجتماعی به ویژه « #تیکتاک و اسنپ چت» توصیه کرد محتوایی را که به گفته او به خشونت دامن میزند، از این پلتفرمها حذف کنند. برخی اخبار حکایت از تعطیلی کامل دسترسی به شبکههای اجتماعی طی دو روز اخیر دارند.
▫️با این ضوابط مشخص، تمام فضاهای رادیکال و مخالف را تحت کنترل قرار میدهند و افکارعمومی را از سیطره مجازی و اختلال چندمرجعیتی و توهم براندازی خارج میکنند. البته که بلحاظ عده معترضین و اصل و عمق ماجرا، تفاوت جدی بین ایران و فرانسه وجود دارد اما در مواجهه با خشونت طلبان، اگر مقایسه کنید در هرسه فاکتور، منفعل عمل کردیم؛ پلیس مظلوم و تضعیف شده، سلبریتی وقیح و جریانساز، فجازی مسموم و رها تا مدتی مدید.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin