#پرونده_ویژه | #یادداشت
♦️یکی از مؤلفههای فرهنگ رسانهای جایابی و ایفای نقش در متن جامعه نمایش است تا همواره بقا و دیدهشدن تضمین شود. شخصیت سلبریتی و رفتارهایی که انجام میدهد همانند متنی متشکل از انواع نشانهها، درون همین جامعه نمایش قابل شناسایی و تحلیل است.
🖇 مطالعه یادداشت کامل
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#سرمقاله «سلبریتیسم و تأثیر آن بر مسائل زنان در ایران» ◾️«سلبریتیسم»، پدیده نوظهور نشأت گرفته از ف
#پرونده_ویژه | #یادداشت
🔶️ چراییِ همراهیِ سلبریتی در اعتراضات
📋 #تاثیر_سلبریتیسم_برمسائل_زنان
✍🏼| دکتر تینا چهارسوقی امین
#بخش_اول
🔸حتماً به دفعات شاهد موجسواری سلبریتیها بر روی انواع موجهای اجتماعی و سیاسی بودهایم. این یادداشت مختصر سعی دارد صورتبندی علمیتری از چراییِ این موجسواریها بر مبنای فرهنگ شهرت ارائه دهد؛ زیرا تأثیر این تحرکاتِ سلبریتیها در کوتاهمدت بر جهتدهی و هیجانی شدن موجهای سیاسی و اجتماعی یا جریانهای اعتراضی، و در طولانیمدت نیز بر تغییرات سبک زندگی افراد موثر است.
🔹یکی از مؤلفههای فرهنگ رسانهای جایابی و ایفای نقش در متن جامعه نمایش است تا همواره بقا و دیدهشدن تضمین شود. شخصیت سلبریتی و رفتارهایی که انجام میدهد همانند متنی متشکل از انواع نشانهها، درون همین جامعه نمایش قابل شناسایی و تحلیل است. بنابراین بدون دستآویزی به نشانههای به روزِ این جامعه نمایش و موجسواری بر آنها، سلبریتی به حاشیه رانده میشود و حاشیه رانده شدن برای سلبریتی یعنی به نوعی فراموشی در اذهان. اگر با ادبیات نظری لوتمان به این مهم نگاه کنیم، سپهر نشانهایِ فرهنگ متشکل از مرکز و پیرامونی است که متن فرهنگی در مرکز آن تولید شده و به تثبیت میرسد و در فضای پیرامون است که آشوب و بینظمی فرهنگی تهدید میشود. گاهی سلبریتی با استفاده از بینظمیها و آشوبهای فرهنگی موجود در فضای پیرامون سپهر فرهنگی، میکوشد تا خود را به مرکز آن نزدیک کند. این تلاش برای نزدیک شدن به مرکز لزوماً در جهت دستیابی به ابزارهای تولید ارزشهای فرهنگی اصیل و یا نزدیک شدن به مرکزیت قدرت نیست، بلکه بیشتر در راستای جلب توجه، دیده شدن و ابراز وجود در سطحی بالاتر است.
🔸 از واقعیات تلخ عصری که در آن زندگی میکنیم این است که شهرت ارزش بالاتری از مسئولیت اجتماعی دارد. فرهنگ شهرت یکی از جلوههای مهم فرهنگ رسانهای است؛ از همین رو برای سلبریتیها اموری که موجب تقویت شاخصههای رسانهای آنها میشود، اهمیت فراوانی دارد. لذا این افراد انواع مسئولیتهای اجتماعی را به مثابه ابزاری به خدمت ارتقای سطوح دیده شدن خود در میآورند. بنابراین دستآویزی به شکلِ ابزاری شده مسئولیتهای اجتماعی به همراه توسل به فعالیتهایی که نظم مسلط بر محیط پیرامون سپهر فرهنگی را به چالش کشیدهاند، سلبریتی را به عنصری نمادین تبدیل میکند که گویا یک کنشگرِ پیشرو یا یک الگویِ معترضِ اجتماعی است. به عبارتی دیگر، این دو عامل از سلبریتی در حالی یک کنشگر معترضِ فرهنگی میسازد که در چرایی و اصالتِ ارزشها و بنیادهای اعتراضی او تشکیک وجود دارد.
🔹ارزشهای مردمِ معمولی و غیر سلبریتی در به چالش کشیدنِ نظم مسلطِ فضای پیرامونی در سپهر فرهنگی، حتماً با سلبریتیها متفاوت است، چرا که نیاز به دیده شدن و حتی به رسمیت شناختنِ نیازها و مطالبات آنها با افراد سلبریتی متفاوت است. این به معنی جدا دانستن سلبریتیها از بدنه عمومی مردم نیست بلکه به معنی این است که آنان برای حفظ بقا و ارزشهای سلبریتیزه شده خود به ناچار در سطح متفاوتی ایفای نقش میکنند. اما برای داشتن بدنه هواداری خود در میان عموم مردم و بسط محبوبیتشان، فعالیتهای نمادین خود را در راستای برهم زدن آن نظم مسلط، به فعالیتهای عموم مردم نزدیک میکنند و همان کنشهای اعتراضی را تقلید میکنند. در این مرحله دیگر اصالت یا صحت آن کنشهای اعتراضی مهم نیست. یعنی اصلاً برای سلبریتی اعتبارسنجیِ کنشهای اعتراضی یا پویشهای نمادینِ اعتراضی محل بحث نیست، بلکه انجام آن تحرکاتی که در موج اعتراضیِ ایجاد شده آنها را برجستهتر و مهمتر جلوه دهد، مهم مینماید. در این بین هرچه حرکت نمادینِ انجام شده چشمگیرتر و رادیکالتر باشد، به ضرب آهنگ محبوبیت و بلندتر شدن صدای به اصطلاح اعتراضیِ سلبریتی کمک بیشتری میکند.
🖇 ادامه دارد...
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
✳️ پژوهشکده زن و خانواده با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان برگزار می کند:
✅ نخستین پیش نشست بین المللی از: کنفرانس بین المللی "خانواده مقاوم"؛ چالش های اخلاقی در جهان متحول
◀️ سخنرانان:
🔹دکتر فریبا علاسوند
🔸 دکتر طلال عطریسی
🔹دکتر سحر مصطفی
🔸دکتر نوال خلیل
🔹دکتر محمد محسن علیق
⏰ زمان: پنجشنبه 14 اردیبهشت 1402 (4 مه 2023) ساعت 16:00 (به وقت بیروت) 16:30(به وقت تهران)
✔️ لینک حضور مجازی در نشست
📎https://meet.google.com/rod-cicz-osj
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی | #خبرنامه
🗞 بلایی به نام تماشاگری
📌 اصطلاح تماشاگر بودن "Bystander effect" نمایانگر یکی از معضلات زنان در غرب و کشورهای خو گرفته با فرهنگ غربی میباشد. «تماشاگر» به شهروندانی میگویند که هنگام مواجهه با مزاحمتها و آزارهای جنسی علیه زنان در هر سطحی واکنشی مداخلهگرانه در راستای دفاع از زنان ولو در قالب تماس با پلیس و گزارش مزاحمت انجام نمیدهند.
🖇 یادداشت کامل
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#اختصاصی | #خبرنامه
🗞 بلایی به نام تماشاگری
♦️ «در فیلم اولیهی مصاحبه با دختری که شهید الداغی برای دفاع از او با اراذل و اوباش درگیر شد، مادر این دختر در ارزشمندی عمل شهید گفتند: «میتوانست مانند دیگران ببیند و جلو نیاید، رد شود اما اینکار را نکرد. اگر مثل دیگران بود شاید دخترم دیگر زنده نبود.»»
🔹 جالب است که اصطلاح تماشاگر بودن "Bystander effect" نمایانگر یکی از معضلات زنان در غرب و کشورهای خو گرفته با فرهنگ غربی میباشد. «تماشاگر» به شهروندانی میگویند که هنگام مواجهه با مزاحمتها و آزارهای جنسی علیه زنان در هر سطحی واکنشی مداخلهگرانه در راستای دفاع از زنان ولو در قالب تماس با پلیس و گزارش مزاحمت انجام نمیدهند. تنها عکسالعمل این شهروندان تماشاگری و در نهایت فیلمبرداری از صحنهی آزارگری است.
🔸 درهمین راستا سال ۲۰۲۱ پلیس فیلادلفیا آمریکا گزارش داد که زنی درحالی که سوار قطار بود، در مقابل چشمان شهروندان بی تفاوت، به مدت ۴۰ دقیقه مورد آزارجنسی و تجاوز قرار گرفت، این درحالی بود که آنان درحال فیلمبرداری بودند اما با پلیس تماس نگرفتند!
🔹 موج تبلیغاتی گستردهای که طی ده سال اخیر و به ویژه در یکسال گذشته علیه فریضهی امر به معروف و نهی از منکر توسط رسانههای خارجی و از خودبیگانهی داخلی راه افتاد، و آن را مترادف با «فضولی» و «دخالت» القا کردند، در حقیقت در صدد تحریف معنای اصیل و حفاظتگونهی این حکم الهی بودند.
تلاش غرب در راستای زدودن معضل «تماشاگری» را میتوان در فیلمها و مستندهایی دید که تلاش در راستای کاهش آزاردیدگی زنان در معابر و خیابانهاست.
🔸 فریضهی الهی امر به معروف و نهی از منکر نقطهی مقابل معضل «تماشاگری» و آسیبهای دنبالهروی آن است، آسیبهایی که تیزی آن بر گردن زنان و امنیت جانی، روانی و حیثیتی آنان است. فریضهای که نبودش در غرب سبب به سخره گرفته شدن مطالبهی معروف فمینیسم به نام «حق تسلط بر بدن» زنان توسط مردان متجاوز در معابر و خیابانها شده است!
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#اطلاع_رسانی |#نشست 🔹اندیشکده مقصد برگزار میکند: 🔻ایده گفتار راه نو 🔰مواجهه فعال با چالشهای هویت
🛑 حضور محترم مخاطبین عصر زنان؛
به جهت تکمیل ظرفیت برای نشست اندیشکده مقصد، لینک ثبت نام از کپشن اطلاعیه حذف شده است.
💢 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
عصر زنان
#پرونده_ویژه | #یادداشت 🔶️ چراییِ همراهیِ سلبریتی در اعتراضات 📋 #تاثیر_سلبریتیسم_برمسائل_زنان ✍🏼|
#پرونده_ویژه | #یادداشت
🔶️ چراییِ همراهیِ سلبریتی در اعتراضات
📋 #تاثیر_سلبریتیسم_برمسائل_زنان
✍🏼| دکتر تینا چهارسوقی امین
#بخش_دوم
🔸 مسائل مربوط به زنان همواره از مسائل مهم حوزه فرهنگ به شمار میرود، به ویژه در جامعه ما که به دلیل همنشینی و بعضاً تقابل مداوم عناصر فرهنگِ سنتی و مدرن در متن سپهر فرهنگی، چالشهای بسیاری از این حیث دارد. به علت نزدیکی تنگاتنگ سبک زندگی و امر زنانه، اساساً زن و مقولات زنان بستر زایش و در عینحال به چالش کشیدن عناصر فرهنگی است. این مسائل همواره حساسیتهای چشمگیری داشته و حتی به مقولات چالشبرانگیز ادوار مختلف نیز تبدیل میشود. نسبت امر آزادی و حجاب از منظر وجوه فرهنگیشان، مثالهایی از این دست هستند. سلبریتی عصر حاضر همانطور که از ورود به انواع حوزههای مسائل اجتماعی و سیاسی و حتی علمی ابایی ندارد، به فراخور گسترش و همهگیری شبکههای اجتماعی از ورود به مسائل حساس، که اظهارنظر در آنها نیاز به بینش انتقادی و حرفهای است، نیز باکی نداشته و بر خود مسلم میداند که به عنوان انجام بخشی از مسئولیت اجتماعی خود (در همان کارکرد ابزاری یا جعلی که پیشتر ذکر شد) به همه حوزهها ورود کند.
🔹 این مختصر محل پرداخت به چیستی یا درستی و نادرستیِ اعتراض و مدلهای آن در نسبت با نظم فرهنگی مسلط در فضای پیرامونی سپهر فرهنگی یک جامعه نیست. همچنین طرح بحث درباره عدم تناسب میان نظم فرهنگی مطلوب در مرکز با جنس فرهنگ عامه شکل گرفته در پیرامون سپهر فرهنگی نیز خود از مسائل مهم قابل پرداخت است. آنچه مسلم است رابطه میان گستردگی آشوبها در فضای پیرامون و نقشآفرینی سلبریتیها در میان آن آشوب است. یعنی هرچه مرزهای آشوب در محیط پیرامون نسبت به نظم مطلوبِ مرکز وسیعتر باشد، گویا تمایل سلبریتی برای نقشآفرینی در آن بیشتر میشود. زیرا سطح مطرح شدن و دیده شدن فراتر از مرزهای سپهر فرهنگی جامعه خودش میرود و سطح منطقهای و حتی جهانی مییابد. بنابراین حتماً برای سلبریتی مطرح شدن در سطح جهانی و فضای رسانههای جدیدتر و بزرگتر ترجیح دارد بر نقشآفرینیِ مرسوم و تابع قدرت مرکزی.
🔸 در مسائل مربوط به وقایع کشور از میانه سال ۱۴۰۱ تا اکنون سطح نقشآفرینی جدیدتری از سلبریتیها را در نسبت با سایر رویدادهای کشور در سالهای گذشته میبینیم. حساسیت مسائل زنان از یکسو، گستردگی حوزه کنشهای اعتراضی و نمادین این وقایع به مرزهایی فراتر از داخل از سوی دیگر، محرک اصلی در فرصتطلبی سلبریتیها در نقشآفرینی اعتراضی است. به عبارت دیگر نظر به آنچه در ابتدای یادداشت ذکر شد، سلبریتی از نشانههای برتر فضای پیرامون سپهر فرهنگی استفاده میکند و انجام و همراهی با آن را مسئولیت اجتماعی خود دانسته و آن را تریبونی برای اکو دادن به صدای خود و افزایش دیده شدن خود تبدیل میکند. در حوادث اخیر فعالیتهایی مانند برداشتن حجاب توسط زنان سلبریتی، حضور در محافل رسمی و رسانهای بدون حجاب، حمایت از کنشهای اعتراضی سایر معترضین، ملحق شدن به کمپینهای خارجی و هشتگ زدنها و... از مثالهای واضح این رفتار هستند.
🔹 البته که اگر از همان ابتدا مسئله اصلی در همین باب در حوزه گفتمان عفاف مطرح میشد نه گفتمان حجاب، شاهد تقلیل مقوله حجاب به زنان نبودیم و آن به مثابه یک امر کلان فرهنگی قابل خوانش در هر دو حوزه زنان و مردان یعنی کل متن جامعه بود. بر همین اساس است که طی چند ماه اخیر شاهد آن بودیم که بسیاری از سلبریتیها، چه زن چه مرد، با انجام انواع حرکتهای نمادین اعتراضی یا حتی کنشگریهای وسیع، سعی در مطرح شدن در سطح وسیعتری را داشتهاند و حتی در نهایت برخی از آنان با انجام مهاجرت یا مشمول حذف و حبس شدن و... بر بدنه هواداری خود افزوده و یا به مطلوب مدنظر خود دست یافتند. این امور در حالی است که انجام مسئولیتهای اجتماعی اصیل یک هنرمند در حیطه رسالتش، از مسیرهای دیگری رقم میخورد. هنرمند اصیل چنانچه خواهان اصلاح نشانههای فرهنگی در فضای پیرامون یا مرکز سپهر فرهنگی جامعه است، راههای موثرتری برای اثرگذاری دارد و از عواطف و هیجانات جمعی غالب در فضای جامعه در راستای اهداف شخصی استفاده نمیکند.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصد_نامه
✅ آنچه در محافل اندیشهورزی و خبری حوزهی زنان گذشت؛
📌 راهبرد باطل کردن توطئه و انشقاق توسط دشمن چیست؟! | رهبر معظم انقلاب
🖇 اینجا بخوانید
📌 بیانیهی وزارت اطلاعات پیرامون مسمومیت در مدارس
🖇 اینجا بخوانید
📌 ضرورت راهکارهای قانونی برای حمایت از زنان زندانی| دکتر انسیه خزعلی
🖇 اینجا بخوانید
📌 شهید الداغی ثابت کرد فرهنگ نهی از منکر و امداد به قربانی تجاوز در ایران زنده است | حجتالاسلام قنبریان
🖇 اینجا بخوانید
📌 حیات برتر (معاد، حقیقت، جنسیت) | دکتر سید یاسر طاهررحیمی
🖇 اینجا بخوانید
📌 روایت انقلابی از حکمرانی اجتماعی| مهدی جمشیدی
🖇 اینجا بخوانید
📌 شهید سبزواری شهید چه چیزی است؟! | دکتر مهدی تکلو
🖇 اینجا بخوانید
📌 عناصر مولد الگوی زن شرقی در سنت ایرانی | دکتر ابوالفضل اقبالی
🖇 اینجا بخوانید
📌 هم اندیشی شخصیتهای علمی و حاکمیتی دربارهی چالشهای خانواده | پژوهشکده زنان و خانواده
🖇 اینجا بخوانید
📌 سوگند به ستارگان غروب کننده | مریم اردویی
🖇 اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
▫️یکشنبههای مهارتی_تحلیلی فکرت؛
💠 گعده نویسندگان حوزوی و دانشگاهی
(این هفته ویژه بانوان نویسنده)
🎙با حضور و مشاوره استاد جواد محدثی
🔻فرصتی برای تبادل نظر درباره مهارتهای یادداشتنویسی تحقیقی و اندیشهای
نخستین گعده👇
📆 زمان: یکشنبه هفدهم اردیبهشت، ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰
🏢 مکان: خیابان هنرستان، بعد از خیابان شهید تراب نجفزاده، مؤسسه شناخت
با همکاری
🖌 پایگاه اندیشهای فکرت
🖌 تحریریه عصر زنان
🖌 تحریریه بانو مجتهده امین
جهت ثبت نام و حضور در گعده نویسندگان از آیدیهای زیر اقدام بفرماید:
🆔 @Es_shafiee
🆔 @danial_basir
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
▫️یکشنبههای مهارتی_تحلیلی فکرت؛ 💠 گعده نویسندگان حوزوی و دانشگاهی (این هفته ویژه بانوان نویسنده)
🔺 قابل توجه بانوان علاقمند به نویسندگی🔺
🚨 انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکدهٔ الهیات دانشگاه علامه طباطبائی(ره) برگزار میکند:
🔰 نشست علمی با موضوع *حجاب در دستانداز قانون*
🔹 با حضور
*دکتر ابوالفضل اقبالی*
*دکتر منصور میرسعیدی*
🕙 زمان: شنبه ۱۶ اردیبهشت| ساعت ۱۰
📌 حضوری / مجازی
✅ @mostaghelatu
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|