عرفان از دیدگاه امام خمینی(قدس سره الشریف).amr
3.25M
عرفان از دیدگاه امام خمینی(قدس سره الشریف)
@ejtehad_jame
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا باب الحوائج
🌑اگر دنیای هارونالرشید به ما عرضه میشد، ما حضرت موسیبنجعفر(ع) را زندانی نمیکردیم؟!
🔹بخشی از آخرین جلسه درس تفسیر شهید سید محمدباقر صدر
🆔 @avaymarefat
علامه محمدتقی #جعفری:
شگفتا، واقعا شگفتا، از وضع مغزى كسى كه دهها سال در مسايل علمى و صنعتى و هنرى پيشرفت مىنمايد، ولى معلومات و معارف او درباره خداشناسى همان است كه در دوران كودكى از مادر بزرگش شنيده است!
✅ @avaymarefat
#مکان
🔻حرم امام رضا علیه السلام شاید برای صغیر و کبیر محسوس باشد که نزدیک جوار ملکوتی و مدفن و مضجع آقا علی بن موسی الرضا حس و حال ها متفاوت است تا مثلاً آن صحن های دورادور، این فضا طبیعتاً آثار خود را دارد. مسجدالحرام هم حول و حوش کعبه هست، که چقدر بهره دارد، روی یک حسابهایی این انتخابها شده است خصوصاً حالا مساجد أربعه که جای خود دارد، مساجد ممتاز هم همین طور هستند. آن هایی که اهل تشخیص هستند در یک مسجد هم احتمال دارد جا تا جا را متفاوت ببینند یا گزارش کنند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📲 مطالعه بیشتر در نرمافزار الهادی:
👉🏻 bonyadhad.blog.ir
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در تلگرام، سروش، ایتا، بله و گپ: @nasery_ir
#سلوک
🔻قربان خدا بروم که مدیریت بر خویشتن را به انسان یاد داد و گفت بیا تا ببینی چقدر پیچیده است! وقتی که انسان در طریق حق قرار گرفت میبیند که پیچیده است اما قابل مدیریت است، چطوری قابل مدیریت است؟ با مجاهده، مجاهده یعنی چه؟ مجاهده یعنی شناسایی خطر شیطان و نفس و تقابل و مدیریت کردن برای نیفتادن به دام.
🔸اتفاقاً خدای متعال همین را میفرماید که «وَ الَّذينَ جاهَدُوا فينا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا» (و كسانى كه در راه ما مجاهدت كنند، به يقين آنها را به راه هاى خود هدايت مىكنيم... (69، عنکبوت)) شما در مجاهده قرار بگیر، میبینی که راه به سمت خدا به تو یاد داده میشود، یعنی چه؟ یعنی خود را میشناسی، یعنی چه؟ یعنی القائات را میشناسی، یعنی چه؟ یعنی القاء شیطان و نفس را میشناسی، وقتی اینها را شناختی شروع میکنی با آنها تقابل کردن و مدیریت کردن.
🔹آنجا است که معدل پیدا میکنی، دست تو می آید که مثلا من اگر بخواهم سحر بیدار بشوم، باید از شب روی کارهای خود مدیریت کنم، هرچه انسان میرود، لطیفتر میشود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📲 مطالعه بیشتر در نرمافزار الهادی:
👉🏻 bonyadhad.blog.ir
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در تلگرام، سروش، ایتا، بله و گپ: @nasery_ir
🔻عالِمی بعد از مدتی دنبال علم رفت و تحصیل، آمد در شهر خود و مردم از او خواستند که منبر برود و جمعیت به هجوم آوردند، این آقا رفت روی منبر نشست، قبل از اینکه این بلندگوها اختراع بشود، در جمعیتهای زیاد، ستونهای کوتاهی درست میکردند و بعضیها بودند که روی این ستونها میایستادند و صدای متکلم را میرساندند، صدای آن سخنران را میرساندند، گاهی یک پیامی بود، گاهی یک اطلاعیهای بود.
🔸یکی از این افرادی که روی سکو ایستاده بود با صدای بلند به جمعیت در حال هجوم به سمت منبر رو کرد. این شخصی که روی سکو ایستاده بود دید پای منبر جا هست و ورودی هم دیگر جا کم است و پُر شده، فشار جمعیت است، با صدای بلند همین طور که روی سکو ایستاده بود گفت خدای رحمت کند آن را که گامی پیش نهد، یعنی جلو بروید تا جای عقبیها هم بشود.
🔹آقا روی منبر نشسته بود، این جمله را شنید که خدای رحمت کند آن را که گامی پیش نهد، از منبر پایین آمد، گفتند: آقا چه شد؟ میخواستیم شما سخنرانی کنید ،حال که بعد از سالها به آبادی آمدهاید، گفت من میخواستم ساعتی صحبت کنم و به همین جمله برسم، این جمله زبده، حرف ما را رساند، خدای رحمت کند آن را که گامی پیش نهد. ببینید گاهی صحبت کوتاه آثار خود را دارد و ماندگار میشود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📲 مطالعه بیشتر در نرمافزار الهادی:
👉🏻 bonyadhad.blog.ir
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در تلگرام، سروش، ایتا، بله و گپ: @nasery_ir
🔻آیت الله صافی گلپایگانی میفرمودند که من میرفتم نماز مرحوم آیت الله العظمی آقا سید جمال گلپایگانی، از شاگردان آقا سید احمد کربلائی و یکی از مراجع نجف.
🔸آیت الله صافی گلپایگانی میگفتند من طلبۀ نوجوانی بودم ظهر میرفتم نماز ایشان. یک روز ظهر نماز رفتم. از نماز برگشتم. به داخل حجره آمدم. غذایم را آوردم ناهار بخورم. غذایم چه بود؟ نان و ماست. یکی دو لقمه خورده بودم که آقا سید جمال، پیرمرد مرجع تقلید، آمدند در حجره، دویدم در حجره گفتم که آقا فرمایشی داشتید؟ من نماز بودم میگفتید. فرمودند خیر، رفتم خانه پدرت نامه داده بود.
🔹در نامههایی که پدر آیت الله صافی به آقا سید جمال داده است یک نامه هم برای پسرشان نوشته بودند. فرمودند قبل از اینکه ناهار بخورم گفتم نامۀ تو را بیاورم، خوشحال میشوی. چقدر درس در این یک حرکت است؟ چقدر زهد، چقدر گذشت، چقدر ایثار!
🔸یک طلبه نشسته است نماز ظهر جماعت پشت سر آقا سید جمال گلپایگانی را خوانده، حالا دارد نان و ماست میخورد، آن مرجع تقلید، چه کرامتی و بزرگواری او دارد. در این گرمای عراق، بلند میشود نامۀ این پسر را که از پدر برای او رسیده است، میگوید قبل از اینکه مشغول ناهار بشوم، بروم این نامه را بدهم، این بچه خوشحال میشود. بلند میشود راه میافتد، میآید نامه را بدهد. یک زندگی ساده ولی پر از صلح و صفا، چرا بخاطر آن روح طلبگی است. بخاطر آن تربیت طلبگی است. به خاطر آن ادبستان قرآن است.
🔹مبادا ما را سیل توهم ببرد و فکر کنیم که خبری شده است و دور بشویم از این ادبستان قرآنی، از این ادبستان حوزوی، از این روح طلبگی...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📲 مطالعه بیشتر در نرمافزار الهادی:
👉🏻 bonyadhad.blog.ir
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در تلگرام، سروش، ایتا، بله و گپ: @nasery_ir
🔻میگویند برای دختر یک نفری خواستگار آمده بود، خواستگار فقیری بود، به دختر خود گفت: بابا این فقیر است، میترسم زندگی را در آینده نتواند تأمین کند و برو، این خواستگار را رد کن.
🔸دختر این خواستگار را بیشتر دوست داشت ولی پدرِ دختر او را رد کرد، تا بعد از مدتی یک نفر آمد که پولدار بود اما اخلاق او بد بود، پدر به دختر گفت: بابا وضع این بد نیست فقط اخلاق ندارد که إنشاءالله خداوند اخلاق او را درست میکند.
🔹دختر گفت: بابا من تا حالا نمیدانستم خدایی که اخلاق را درست میکند غیر از خدایی است که روزی میدهد، فکر میکردم یک خدا است که هر دو را درست میکند، شما اولی را رد کردی و آن وقت خدا نبود که وضع مالی او را درست کند؟
🔸مشکل ما همین است، میاندازیم پای خدا، هر جا که بخواهیم کار خود را بکنیم آنجا آن را درست میکنیم ولی طراز حق یک طراز دیگری است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📲 مطالعه بیشتر در نرمافزار الهادی:
👉🏻 bonyadhad.blog.ir
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در تلگرام، سروش، ایتا، بله و گپ: @nasery_ir
* #امام_کاظم
🔻ما غالبا، يک وابستگی و دِینی به حضرت موسي بن جعفر عليه السلام، داريم و خودمان خبر نداريم.
چونکه قم و ولايت حضرت معصومه عليها السلام بابي از ابواب ولايت حضرت موسي بن جعفر عليه السلام است. هر چه هست از آنجاست و همه مهمان آن بزرگوار هستند.
🔸این اتصال شبيه به اين است كه حضرت موسي بن جعفر عليه السلام دائم در حرم حضرت معصومه عليها السلام حضور داشته باشند و عنايات و بركات از آن كانال بايد به ما برسد. يكي از شاخه ها و يكي از طرُق اتصال به آقا موسی بن جعفر علیه السلام حرم قم است.
🔹در قيامت تازه بعضي متوجه ميشوند كه بسيار زياد مهمان حضرت موسي بن جعفر علیهما السلام بوده اند و خبر نداشته اند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
📲 مطالعه بیشتر در نرمافزار الهادی:
👉🏻 bonyadhad.blog.ir
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در تلگرام، سروش، ایتا، بله و گپ: @nasery_ir
🌺 #طبیعت
🌺امام على عليه السّلام فرمودند:
النَّظَرُ إلَى الخُضرَةِ نُشرَةٌ ؛
نگاه كردن به سبزه موجب شادابى است .
📚نهج البلاغه، حكمت 400
🌺پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند:
لا تُحرِقُوا النَّخلَ و لا تُغرِقوهُ بِالماءِ و لا تَقطَعُوا شَجَرَةً مُثمِرَةً و لا تُحرِقُوا زَرعاً لأِنَّكُم لا تَدرونَ لَعَلَّكُم تَحتاجُونَ إلَيهِ.
نخل را نسوزانيد و آن را در آب غرق نكنيد. درخت بارور را قطع نكنيد و زراعت را به آتش نكشيد؛ زيرا شما نمي دانيد، شايد در آينده به آن نيازمند شويد.
📚الكافي، ج 5، ص 29
🌺امام صادق عليه السّلام فرمودند:
عَلَي العَاقِلِ... أن يکونَ لَهُ ساعاتٌ: ساعَهٌ يُناجِي فيها رَبَّهُ عزّ و جلّ وَ ساعَهٌ يُحاسِبُ نَفسَهُ وَ ساعَهٌ يَتَفَکَّرُ فيما صَنَعَ الله عَزَّ وجلَّ اليه و ساعَهٌ يَخلُو فيها بِحَظِّ نَفسِهِ مِنَ الحَلال؛
بر خردمند لازم است (در زندگي) چند برنامه داشته باشد:
1- برنامه اي براي مناجات با خدا
2- برنامه اي براي محاسبه نفس
3- برنامه اي براي تفکر در آفريده هاي خدا
4- و برنامه اي براي تفريح و بهره مندي از امور حلال.
📚الخصال/ ج 2/ ص 525
@avaymarefat
✅سیزده بدر واقعی ما این است که از خودمان بیرون بیاییم، از خانههای تنگ و تاریک افکارخرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم.
یادداشتهای استاد مطهری،ج۶؛ص۱۳۱
@avaymarefat
#توحید
🔺 ﻧﻜﺘﻪای اﺯ ﻛﺘﺎب "اﺛﺒﺎﺕ ﻭﺟﻮﺩ ﺧﺪا" ﺗﺮﺟﻤﻪی ﻣﺮﺣﻮﻡ اﺣﻤﺪ ﺁﺭاﻡ
🔹 نکتهای که باید توجه #دانشمندان و علاقهمندان #علوم به آن جلب شود، این است که این علومی که پی آن را گرفتهاید و مدرکش را گرفتهاید، و در آن #استاد شدهاید و به دیگران #مدرک میدهید؛ اینها دو جنبه دارند:
۱) جنبهی #مادی و طبیعی،
۲) جنبهی الهی و #معنوی.
علوم با نظر در نظامِ جهان، رموزی را برای ما از جهان آشکار میکند که ما را به قوا و نیروها و انرژیهای #طبیعت مجهز میکند تا آنها را به کار بگیریم. برای رفع بیماریها و ناتوانیها از این علوم استفاده کنیم. این یک طرف سکهی علوم است که الآن همه دارند پای آن سینه میزنند و میگویند: #علم همهی مشکلات را حل میکند! فلذا یک #جوان که دنبال تحصیل نمیرود پدر، مادر، خویشان، همه تأسف میخورند و میگویند: باید او اینطور راضی نشود که به #جهل و #غفلت و نادانی باشد!، اما از طرف دیگر همین علوم کاشف از یک نیروی عظیم جهانسازی و جهانگردانی است!. ﭘﺲ چرا ما از آن غافلیم؟!.
کتاب #اثبات_وجود_خدا که حدود ۴۰-۵۰ سال پیش مرحوم آقای #احمد_آرام و دیگران آن را ترجمه کردند.
اﻳﻦ ﻛﺘﺎﺏ یک رسالهای است که در #آمریکا از حدود ۴۰ #دانشمند درجه اول، دربارهی مسئلهی خدای جهان سؤال شده.
یکی از همان دانشمندان درجه اول به این مطلب اقرار میکند که #علم ما یک چشمی و ناقص است؛ به خاطر اینکه میخواهد #طبیعت را به دست بیاورد و مهار کند و در اختیار #بشر قرار بدهد که از آن استفاده ببرد.
اما اینکه این #طبیعت و این استفاده کردن از طرف کیست و چگونه به دست ما میآید و چگونه پیدا شده، دیگر به اینها کاری ندارد!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 استفاده از نعمت قرآن کریم
🔹 قدر قرائت #قرآن را به این شکل که #ایمان انسان را زنده کند و تجدید کند باید دانست فلذا باید ملتفت بود که #شیاطین جن و انس مجالس #قرائت را تصرف نکنند؛ تصرف آنها به این شکل است که به #فهم آیات و استفاده از معانی و معارفش کاری نداشته باشند. مثلاً #استاد هست که ده سال است تمام قرآن را هم #حفظ کرده، ولی هنوز اگر از او بپرسی که خلاصهی سورهی روم در چند مطلب است، شاید نداند، چون تشویق نشده به اینکه وقتی حفظ میکنی، مقیّد باش که #معارف او را هم در کتابخانهی دیگری در #ذهن خودت جای بدهی. ذهن #انسان را خدا خیلی پر جا آفریده، تنگی ندارد. میتواند هم قرآن را حفظ کند، هم معانیاش را بفهمد، هم معارفش را زحمت بکشد، اینوقت این #جهاد میشود، جهاد دینی و نسل #جوان در عین اینکه تحصیلات میکند، دانشگاهش را میگذراند، دیپلمش را میگیرد، صنعتش را انجام میدهد، #مجاهد فی سبیل الله هم هست. حافظ قرآن هم هست، #دین خدا را نگهداری میکند و کار #انبیا یا کار شاگردان انبیا را انجام میدهد.
۸۵٫۸٫۲۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
* #شعبان #امام_سجاد
🔻یک پیام و یک هدیه از ناحیه حضرت سجاد علیه السلام همین دعای «اللهم صل علی محمد و آل محمد ، شجره النبوه» است که در ماه شعبان وارد شده است. این مال امام زین العابدین (ع) است.
این را حضرت قبل از ظهر، عند الزوال می خواندند.
🔸اگر بتواند انسان این دعا را از ابتدای ماه شعبان ملتزم بشود، قبل از زوال دو رکعت نماز در مسجد- یا غیر مسجد- بخواند و بعد این دعا را بخواند خیلی خوب است.
🔹یک روایت دیگر هست از امام باقر (ع) که به مناسبت برخورد کردم و تعجب کردم که آقا امام باقر (ع) فرمودند پدر من وقت استجابت دعا را قبل از ظهر، عند الزوال می دانستند.
البته مردم غالبا این دعا را بعد از نماز می خوانند چون می خواهند ترک نشده باشد و مردم هم که قبل از ظهر یک جا جمع نمی شوند.
🔸این دعا هدیه ای است که حضرت دادند اگر به شرائطش عمل بشود آن وقت این دعا خودش یک مرکز استجابتی میشود.
این دعا خودش از اسرار است. خواندن این دعا یک نظمی لازم دارد. معمولا این دعا را برای حوائج در ماه شعبان، از اول ماه شعبان تا آخر ماه خوانده می شود. فقط قبل از ظهر و قبل از زوال چند تا شرط دیگر هم دارد من جمله اینکه در منزل همه مجموعهای مشغول باشند همه این دعا را بخوانند...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
نقل از کانال استاد شیخ جعفر ناصری(دام ظله)
@avaymarefat
#وهم
🔻ما گم شده ایم، در لابه لای تارهای پیچیده و مخلوط و گوناگون از رذایل ترکیبی خاص گم شده ایم و فکر هم میکنیم که انسانهای خوبی هستیم، وقتی ما را داخل قبر گذاشتند تازه به هوش میآییم.
🔸باید فکری به حال این گم شدن بکنیم. ما گم شده ایم و این سجدهها و این سحرها و این ارتباطها و این قرآنها و این یابن الحسنها ما را پیدا میکند.
🔹ما گم شده ایم و باید بپذیریم که این سبکی که ما داریم زندگی میکنیم، زندگی فراموششدگان است «وَ لا تَكُونُوا كَالَّذينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ». (و مانند كسانى نباشيد كه خدا را فراموش كردند پس خدا هم خودشان را از يادشان برد... (حشر، 19)) «أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (آگاه باش كه با ياد خدا دلها آرام گيرد (رعد، 28)) یعنی کلید ورودی پیدا شدن ذکری است که منتهی به اطمینان قلب شود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
نقل از کانال استاد شیخ جعفر ناصری(دام ظله)
@avaymarefat
#موت
🔻گاهی ما فکر میکنیم مرگ آسان است؛ میگوییم سخت است ولی در عمل گویا این را قبول نداریم اما اگر گوشی ما را 48 ساعت از ما بگیرند 48 ساعت یک زاویۀ ارتباطی ما را با بعضی از افراد بیرونی قطع کنند، ببینید اصلا طرف مضطرب میشود، این یعنی چه؟ یعنی عدم آمادگی برای مرگ، عدم آمادگی برای انقطاع و ارتباط با بیرون.
🔸طرف عابد بنی إسرائیلی بود، هیچ این امکانات نبود، هیچ این ارتباطات نبود، فقط خدا را پرستش میکرد، خداوند هم گاهی حتی دغدغههای تغذیهای او را تأمین میکرد، بعضی از عُباد بنی إسرائیلی بودند که درخت انار خشکی نزدیک خانه یا در حیاط خانۀ آنها بود، ارتباط خود را با خدا نگه میداشت، نزدیک افطار که میشد، میرفت سراغ این درخت و میدید یک انار به آن است، آن را جدا میکرد میدید یک انار درشت است. عالم غیب هم اسباب خود را دارد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
نقل از کانال استاد شیخ جعفر ناصری(دام ظله)
@avaymarefat
🌙بمناسبت حلول ماه شعبان/۱
💠امام خمینی
‼️مناجات «شعبانیه» را خواندید؟! بخوانید آقا! مناجات شعبانیه از مناجاتهایی است که اگر انسان دنبالش برود و فکر در او بکند، انسان را به یک جایی میرساند. ۶۴/۲/۱۶
‼️مناجات شعبانیه از بزرگترین مناجات و از عظیمترین معارف الهی و از بزرگترین اموری است که آنهایی که اهلش هستند میتوانند تا حدود ادراک خودشان استفاده کنند! ۶۲/۳/۷
‼️مناجات شعبانیه را همه ائمه میخواندند، من ندیدهام در ادعیه، دعایی را که گفته شده باشد همۀ امامها این دعا را میخواندند، اگر نبود در ادعیه الاّ دعای مناجات شعبانیه، کافی بود برای اینکه امامان ما، امامان بحقند. تمام این مسائلی که عرفا در کتابهای طولانی خودشان میگویند در چند کلمۀ مناجات شعبانیه هست! ۵۹/۴/۲۱
‼️مناجات شعبانیه از مناجاتهایی است که اگر یک نفر انسان دلسوخته، یک عارف دلسوخته ـ نه از این عارفهای لفظی ـ بخواهد این را شرح کند و شرح کند از برای دیگران، بسیار ارزشمند است! ۶۷/۱/۱
# نقل از کانال جهاد تبیینی
@avaymarefat
‼️دست زدن زنان در مجالس شادی
🔷س 1355: آیا دست زدن برای زنان در مجالس شادی زنانه مانند ولادتها وعروسیها جایز است؟ و بر فرض جواز اگر، صدای آن به بیرون از مجلس برود بهطوری که به گوش مردان بیگانه برسد، چه حکمی دارد؟
✅ج: دست زدن به نحو متعارف اگر مفسدهاى بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد حتّى اگر اجنبى صداى آن را بشنود.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️دست زدن در شادی اهل بیت
🔷س 1354: دستزدن همراه با شادی و خواندن و ذکر صلوات بر پیامبر اکرم و آل او(صلوات الله علیهم اجمعین) در جشنهایی که به مناسبت ایام ولادت ائمه معصومین(علیهمالسلام) و اعیاد وحدت و مبعث برگزار می شود چه حکمی دارد؟ اگر این جشن ها در مکانهای عبادت مانند مسجد و نمازخانه های ادارات و مؤسسات دولتی و یا حسینیه ها برگزار شوند، حکم آنها چیست؟
✅ج: به طور کلی کف زدن فی نفسه به نحو متعارف در جشنهای اعیاد یا برای تشویق و تأیید و مانند آن اشکال ندارد ولی بهتر است فضای مجالس دینی به خصوص مراسمی که در مساجد و حسینیه ها و نمازخانه ها برگزار می شود، به ذکر صلوات و تکبیر معطّر گردد تا انسان به ثواب آنها برسد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️رفت و آمد با وسیله نقلیه شخصی
🔷س 1361: رفتوآمد با وسایل نقلیهی شخصی و عدم استفاده از وسایل نقلیهی عمومی در زمانهایی که هوای شهر آلوده است چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر وضعیت یک وضعیت استثنایی و هوای شهر آلوده باشد بهگونهای که هر چه این وسایل به تعدادشان اضافه شود به آن آلودگی اضافه میشود و تنفس این هوا برای مردم بهویژه افرادی که دچار بیماریهای قلبی و تنفسی هستند ضرر قابل توجه داشته باشد، در این صورت اگر کسی سبب افزایش این آلودگی شود و ضرر معتنابه به مردم برساند، کار حرام مرتکب شده است. لذا اگر مسئولان اعلام کردند که مردم وسایل نقلیهی شخصی را بیرون نیاورند باید مراعات شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ریختن زباله در طبیعت
🔷س 1353: آیا ریختن پوست میوه و زبالههای تجزیهشدنی در کوه و دشت و طبیعت اشکال شرعی دارد؟
✅ج: اگر موجب اذیت مردم شود و یا خلاف قانون باشد، جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
#طبیعت
🆔 @resale_ahkam