💫 بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 با تمام اهمیتی که موضوع #بازی دارد همچنان در بخش های تولیدِ بازی(اسباب بازی، گیم برد و...) ، پژوهش و برنامه های تفریحی و آموزشیِ #بازی_محور لنگ می زنیم و راهبرد مشخصی در این حوزه نداریم.
🔻 در یک طرف ماجرا برخی از فعالان #بازی هستند که با ساده انگاری دست به کپی کاری می زنند و سعی دارند الگوهای آن طرف آبی را به هر شکل ممکن ترجمه کنند.
🔺در طرف دیگر اما گروه های خوش ذوق مردمی هستند که هدفشان تولید و یا انجام کارهای #بازی_محور متناسب با الگوهای #ایرانی_اسلامی است اما به دلایلی از احوال گروه های مشابه خودشان خبر ندارند و درصدد گسترش ایده شان نیستند.
✅ ما در باشگاه نوآوران بازی چند هدف را دنبال می کنیم:
1⃣ #شبکه_سازی گروه های #مردمی حوزه بازی از جمله تولید کنندگان(اسباب بازی، بازی های رومیزی، بازی های رایانه ای)، فعالان ترویجی و خدماتی، پژوهشگران و طراحان
2⃣ ثبت و ارائه #تجربیات فعالان بازی در قالب مصاحبه
3⃣ #تولید #ادبیات در حوزه "بازی" با استفاده از نظرات کارشناسی
4⃣ بررسی #تجربیات #بین_المللی بازی
🔆 #بابازی، باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
🔆 #بابازی
1⃣ #جعبک
#جعبک اسباب بازی نیست بلکه جعبهای متشکل از ابزارکهای بازی است که کودک فرصت کشف، انتخاب و خلاقیت را تجربه می کند و خودش اسباببازی خودش را می سازد. ابزارکهای جعبک بسیار سادهاند، وسایلی از قبیل :نی ،پیمانه، بیل چه، الک، قطره چکان،چسب ،قاشق و ... .
🔸فلسفه جعبک، فرهنگسازی همین نکته است که می توان با ساده ترین ابزار ها بهترین فرصت بازی برای کودک را فراهم کرد.
🔹 #جعبک حاصل تلاش۸ بانوی دغدغه مند است که نقطه اشتراک شان کار #تربیتی و #معلمی و بعضا #مادری نیز می باشد و بنا بر تخصص های خود در کارگروه مرکزی ،کارگروه گرافیک ،کارگروه تولید محتوا و بخش پشتیبانی مشغول فعالیت هستند.
اولین جعبک با نام #جعبک_خمیری در اسفند ماه سال ۹۸ با شعار "اسباب بازی ات را خودت بساز" متولد شد و پس از آن۹ جعبک دیگر برای کودکان گروه سنی زیر ۷ سال نیز طراحی و تولید شد.
🔻ماه های اول جعبک در منازل شخصی اعضای گروه تولید و طراحی می شد اما حالا جعبک خانه دار شده و از خانه ی خودش راهی خانه های کودکان ایرانی می شود و شادی را برای شان به ارمغان می آورد.
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
🔆 #بابازی
بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🔆 #بابازی
2⃣ عروسک های پویا و پونه
🔶 #رویا_منوچهری رشته تحصیلی اش الکترونیک است اما در سال۹۳ با دغدغه ی انجام یک فعالیت سازنده در حوزه ی #کودک شروع به تحقیق در حوزه اسباب بازی کرد.
پس از یک سال تصمیم گرفت که از طریق طراحی و تولید عروسک، بچه ها را با سبک زندگی #ایرانی_اسلامی آشنا کند. عروسک هایی که او تولید میکند از نظر شکل و پوشش ویژگی های #بومی یک کودک ایرانی را به نمایش می گذارد؛مثل:عروسک هایی اسکلت دار با قابلیت انعطاف در حالت های مختلف و عروسک های دستکشی_نمایشی که در قالب یک #خانواده و در جعبه ای به شکل #خانه عرضه می گردد تا اهمیت روابط #خواهر_برادری ، #والد_فرزندی و هم چنین اهمیت بازی در حل مسائل مختلف را به کودک منتقل کند.
🔹 او در سال۹۴ از اولین عروسک خود تنها ۳۰ عدد تولید کرد که در نمایشگاه اسباب بازی شیراز به فروش رسید.در همان سال طراحی و تولید #پویاوپونه را کامل تر کرد و به ثبت رساند و حالا چندسالی هست که این #عروسکها بنابر سفارشات موجود، تولید و به بازار عرضه میشود. اما بستر اصلی فروش آنها از طریق اینترنت و فضای مجازی هم فراهم است.
افتخارات:
✅مقام سوم گروه فرهنگی هنری جشنواره ملی اسباببازی سال۹۵
✅مقام دوم گروه عروسک جشنواره ملی اسباببازی سال۹۸
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
🔆 #بابازی
3⃣ گروه بازی رسان
🔶 #بازی_رسان مجموعه ی #ترویجی و #توزیع #جهادی #بازی_های_فکری #خانوادگی است که به همت طلبه ی جوان #مشهدی ، محمدرضا رجبی و چند نفر از دوستانش در سال۹۸ در مشهد شروع به کار کرده است.
🔹 #بازی_رسان ماموریت خود را شناسایی و معرفی بازی های فکری متناسب با فرهنگ #ایرانی_اسلامی و خانواده ی ایرانی می داند.
🔹این دغدغه از همان روزهای اول معلمی در وجود محمدرضا رجبی شکل گرفت.روزهایی که می دید دانش آموزان کلاسش برای پر کردن خلا بازی به دنبال بعضی از بازی های خشن و ضدفرهنگ رایانه ای می روند و اکثر خانواده ها هم هیچ آگاهی و اطلاعی در این زمینه ندارند. آقای رجبی و دوستانش بعد از تحقیق و مشورت، فروشگاه خود را با تعداد انگشت شماری از بازی های فکری در مجتمع تابان راه اندازی کردند و حالا بعد از گذشت حدود یک سال، گروه ۶نفره ی #بازی_رسان علاوه بر فروش بازی و ارسال آن به سراسر کشور، تجربه برگزاری «لیگ بازی های رومیزی» در مدرسه و همچنین حمایت از بازی « #پیکار» را در کارنامه اش دارد.
🔆بازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
🔆 #بابازی
4⃣ معلم ادبیات/بازی محور
🔶بچه ها باید نفس بگیرند و #شعر حفظی بخوانند و به زمین حریف بروند، اگر اشتباه کنند یا تپق بزنند حذف می شوند و نفر بعدی...، حالا #معلم داور است و بچه ها در قالب بازی راحت و شیرین شعر حفظ می کنند.
این یکی از بازی های #معلم_جوان #مشهدی است که در دبیرستان #منجی اجرا می شود.
🔹 #امیرحسین_خانی_زاده می گوید :" سال ۹۶ وقتی به عنوان معلم #ادبیات دوره اول دبیرستان وارد کلاس شدم دیدم که بچه ها علاقه ی زیادی به #ادبیات ندارند و بخاطر تجربه های ناموفق قبلیشان نمره پایینی در این درس کسب کرده اند. به ذهنم رسید #بازی شاید بهترین راه برای علاقمندی بچه ها به ادبیات باشد."
🔹او از دانش آموزانش می خواهد در طی یک مسابقه #مشاعره کنند و یا در فرایند یک بازی تحرکی و هیجانی متنی را از روی #کتاب بخوانند. دانش آموزان بازی های او را با نام های املاء بادی ،دارت املایی ،بازی نگارشی ،کاغذ برچسبی، غریق نگار و .. می شناسند.
🔹این معلم جوان، ۲۵ بازی #ادبیاتی طراحی کرده است و از جمله ابتکارات او میتوان به برگزاری #اردوی#ادبیات نیز اشاره کرد.طرح او در سال ۹۸ درجشنواره #ایتات (ایده ها و تجربیات آموزشی و تربیتی) به عنوان ایده ی برتر در حوزه ی آموزش دروس رسمی نیز مورد تقدیر قرار گرفته است.
#معلم_ادبیات
#ادبیات_بازی_محور
#امیرحسین_خانی_زاده
🔆 بابازی، باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
🔆 #بابازی
5⃣ گروه تولیدی اسباب بازی های چوبی رادوین
🔷 صاحب یک کارگاه نجاری در شهر #کاشمر است،کارش ساخت مصنوعات چوبی از جمله؛ میز و صندلی و وسایل دکوراتیو است.علاقه اش به هنر و نقاشی وتخصصش در زمینه کامپیوتر او را به سمت طراحی و تولید #اسباب_بازی های چوبی برده و با کمک همسرش موفق به طراحی و #تولید چند نمونه #اسباب_بازی شدند که بعد از استقبال از سوی مشتریان در سال ۸۷ ثبت رسمی و تولید انبوه انجام شد.
محمد جواد نجار تا به حال اسباب بازی های بسیاری تولید کرده اما به صورت #انحصاری امتیاز ۳اسباب بازی را در دست دارد ؛#مکعب های بازی آموزش #فارسی، مکعب های #انگلیسی که برای کودکان ۶ماهه تا ۱۰ مفید است و بازی #توپ_لوپ که برای همه ی اعضای خانواده از۵ تا۷۷ ساله جذابیت دارد.
🔸همسر او ،خانم مهندس قرشی، در ایده پردازی، #طراحی ها، بخش #فروش و #بازاریابی به او کمک می کند و از همان ابتدای شکل گیری #رادوین نقش سازنده ای در گروه داشته است.این زوج جوان بعداز ساخت نمونه ی اولیه ی محصول، با فرزندان شان #بازی می کنند تا با کم و کاست های کارشان بیشتر آشنا بشوند. گروه #رادوین در تولید تا حد امکان از مواد اولیه ی #ایرانی استفاده می کند.اما محمدجواد نجار گلایه دارد از بعضی توزیع کنندگانی که بعد ازچندین بار خرید با وجود رضایت از #کیفیت و فروش بالا وقتی متوجه می شوند که اسباب بازی رادوین کاملا #ایرانی است از خرید آن منصرف می شوند.از کیفیت محصولات رادوین همین بس که علاوه بر فروش اینترنتی تا بحال به صورت تک محصول به کشور های #کانادا، #دانمارک، #استرالیا،#عراق ، #عمان ، #ترکیه و #ارمنستان نیز ارسال شده است و موجب شده تا آقای نجار به طور جدی به مسئله ی #صادرات محصولاتِ تولیدی اش فکر کند.
🔹افتخارات:
✅ مقام برگزیده جشنواره ملی بشری مشهد سال۹۶
✅ مقام دوم رویداد استارت آپی ملی اسباببازی در مشهد۹۸
✅ مقام شایسته تقدیر جشنواره فیروزه تهران سال ۹۸
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
🔆 #بابازی
6⃣ گروه تولیدی اسباب بازی #شادیمون
🔶 #شادیمون کارخانه ی کوچکی است برای تولید اسباب بازی های #خلاقانه و #مهارت_محور، که شبیه کارخانه های دیگر نیست اما خط تولیدش را گروهی از مادران دغدغه مند در خانه یشان می چرخانند. مادرانی که اکثر اسباب بازی های موجود در بازار را وسیله ای می بینند که کودک را وابسته می کند و جایی برای خلاقیت او باقی نمی گذارد.
🔹 #محیا_اسراری مدیر گروه #شادیمون، که مردم شناسی و مطالعات زنان خوانده ،می گوید :«ایده ی شادیمون از آنجایی شروع شد که دنبال #اسباب_بازی برای فرزندم میگشتم و با ناامیدی از مغازه ها خارج میشدم.
بعد از آن که بحث #رونق_تولید_ملی بالاگرفت، با کلی تحقیق دیدم که در حوزه ی اسباب بازی فقط ۲۰درصد تولیدات داریم و باقی همه وارداتی است. با سرمایه۲۰_۳۰ میلیونی شروع کردم. کم کم چند نفر از دوستانم هم اضافه شدند. ماعلاوه بر #تولید اسباب بازی به دنبال تولید #گفتمان در حوزه بازی و تولید اسباب بازی های #ساده و #ارزان اما #خلاقانه و #مهارت_محور هستیم.
گفتمانی که می خواهیم کم کم به مطالبه ی همه ی والدین تبدیل شود.»
🔸گروه۵ نفره ی شادیمون از سال ۹۸در تهران شروع به طراحی و تولید اسباب بازی برای کودکان زیر ۷ سال کرده است، ابزاری که در عین سادگی #تفکر و #حواس کودک را درگیر می کند. این گروه تا به حال موفق به طراحی ۱۴نوع وسیله ی بازی شده اند که در تیراژهای مختلف ۲۰۰تا ۱۰۰۰ تا تولید شده و به فروش رسیده است. وسایلی مثل تخته ی دوخت و دوز ، حیوانات دریایی و قلاب ماهی گیری ، ریسه های نمدی ، گلدونه های رنگی ، بسته ی باغبانی و ...که کودک را محدود به یک بازی نمیکند بلکه متناسب با خلاقیت او تعداد و نوع بازی ها افزایش می یابد.
🔷 گروه شادیمون همچنین در فضای مجازی فیلم های آموزشی با عنوان معرفی بازی و نکات مهارتی ذیل بازی نیز ارائه کرده است.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub