#توییت
شمع را ساختند تا بسوزد و تو ای معلم عزیز تو پیوسته سوختی که عالمی و انسانی را بسازی سوختن تو را پاداشی در خور نتوانیم و جواب ساختن ات را به خوبی ندانیم
آری ای معلم عزیز
ما معلم را بها نشناختیم
ذوالقلم را از قلم انداختیم
از همه ی معلمانی که از آنها آموختم ولو به کلمه ای سپاسگزارم*
#محمد_حیدری_رنانی
#معلم
🆔 @bange_nay110
#اطلاع_رسانی
💠 جلسه سخنرانی به مناسبت سالروز شهادت امام صادق عليهالسلام
🎙سخنران ارجمند:
حجت الاسلام والمسلمین آقای محمد حیدری رنانی
💡موضوع سخنرانی:
امام صادق(ع) در رویارویی با بیدادگرانِ دادگرنما
⏰ زمان:
جمعه ١۴ اردیبهشت ١۴٠٣ از نماز مغرب و عشاء
📍مکان:
اصفهان-رهنان-خیابان شریف شرقی-کوچه شهید کبیری(شماره۶۴)-مسجد الرضا(ع)
🕌کانون فرهنگی قرآنی مسجد الرضا(ع) رهنان
#امام_صادق
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
🍀عبرت از مُردگان
🔹پارسايی گفت: روزی به يكی از گورستان ها رفتم و بهلول را ديدم. و او را گفتم: اينجا چه می كني؟ گفت: با گروهی همنشينی دارم، گفت: كه مرا نمی آزارند، و اگر از ياد آخرت باز مانم، آگاهم كنند و اگر پنهان شوم، از من پنهان نشوند.
#یاد_مرگ
🆔 @bange_nay110
#اطلاع_رسانی
💎جلسه شرح و تفسیر کتاب گلستان سعدی(علیه الرحمه)
🎙بیانگر توانا:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
⏰زمان:
➖پنجشنبه ١٣ اردیبهشت ١۴٠٣ بعد از نماز مغرب و عشاء
➖جمعه ١۴ اردیبهشت ١۴٠٣ از ساعت «١١» صبح
📍مکان:
اصفهان-رهنان-خیابان شریف شرقی-کوچه شهید کبیری(شماره۶۴)-مسجد الرضا(ع)
📍کتابخانه و کانون فرهنگی قرآنی مسجد الرضا(ع) رهنان
#گلستان_سعدی
#محمد_حیدری_رنانی
🆔@bange_nay110
#اطلاع_رسانی
💠 جلسه سخنرانی به مناسبت سالروز شهادت امام صادق عليهالسلام
🎙سخنران ارجمند:
حجت الاسلام والمسلمین آقای محمد حیدری رنانی
💡موضوع سخنرانی:
امام صادق(ع) در رویارویی با بیدادگرانِ دادگرنما
⏰ زمان:
جمعه ١۴ اردیبهشت ١۴٠٣ از نماز مغرب و عشاء
📍مکان:
اصفهان-رهنان-خیابان شریف شرقی-کوچه شهید کبیری(شماره۶۴)-مسجد الرضا(ع)
🕌کانون فرهنگی قرآنی مسجد الرضا(ع) رهنان
#امام_صادق
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
🌱 یَأْتی عَلَی النّاسِ زَمانٌ یَغیبُ عَنْهُمْ اِمامُهُمْ فَیا طُوبی لِلثّابِتینَ عَلی اَمْرِنا فی ذلِکَ الزَّمانِ؛
🔆امام باقر عليهالسلام:
🌿زمانی بر مردم میآید که امام و پیشوای آنان غیبت میکند؛ پس خوشا به حال کسانی که در آن زمان بر فرمان ما استوار و ثابتقدم باشند.
📚بحارالانوار: جلد۵۲، صفحه۱۴۵
#امام_باقر
#امام_زمان
🆔 @bange_nay110
چه جمعهها که یک به یک غروب شد نیامدی
چه بغضها که در گلو رسوب شد نیامدی
خلیل آتشین سخن، تبر به دوش بت شکن
خدای ما دوباره سنگ و چوب شد نیامدی
برای ما که خستهایم و دل شکستهایم نه
ولی برای عدهای چه خوب شد نیامدی
تمام طول هفته را به انتظار جمعهام
دوباره صبح، ظهر نه غروب شد نیامدی
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @bange_nay110
🤲 🤲 🤲 🤲
👨🏫روز معلم، روز دانایی
✍️:ارسلان برخوردار
🖊علم انسان به معنای فهم و آگاهی از لحظهای آغاز میشود که در رَحمِ مادر اعلام موجودیت میکند و با بهره گرفتن از علمی که در ذات او نهفته و نهادینه است با دم و بازدم ورود خویش به جهان هستی را آغاز میکند.
زندگی انسان با آموختن شروع میشود و اولین معلم هرکسی پدر و مادر اوست که برای مستغنی ساختن فرزند از علم و معرفت، مسیر زندگی را هموار میکند و افتخار شاگردی او را نزد معلمان دلسوز فراهم میآورد.
شعر ایرج میرزا در این باره زیباست :
“گویند مرا چو زاد مادر ، پستان به دهن گرفتن آموخت.
شبها بر گاهواره من ، بیدار نشست و خفتن آموخت،
دستم بگرفت و پا به پا برد ، تا شیوه راه رفتن آموخت،
یکحرف و دوحرف بر زبانم، الفاظ نهاد و گفتنآموخت.
لبخند نهاد بر لب من ، بر غنچه گل شکفتن آموخت،
پس هستن من ز هستن اوست ، تا هستم و هست دارمش دوست.”
در حقیقت معلم هرکسی محدود به یک یا چند تن نمیشود. به اعتبار جمله مشهوری که گویا منتسب به امام علی(ع) است. «مَن عَلَّمَني حَرفًا فَقَد صَيِّرَني عَبدًا» کسى که یک حرف به من بیاموزد، مرا بنده خودش ساخته است» معلم هر انسانی به عدد کسانی است که توانسته در حد یک حرف هم که شده به او بیاموزد. البته در بین فرهیختگان علم و ادب، معلمانی هستند که به دلایل گوتاگون، بیش از سایرین توانستهاند شاگرد و یا شاگردان خویش را از پیچ و خمها و دشواریهای جهل و نادانی به قله علم و معرفت برسانند.
به طور کلی نقش معلم با هستی وجود انسان آمیخته است. بنا به فرموده منتسب به پیامبر اسلام: “اُطلُبوا العِلمَ مِنَ المَهدِ إلَى اللَّحْدِ” و بیان آن توسط فردوسی شاعر پارسی زبان که: “چنین گفت، پیغمبر راستگوی ؛ زگهواره تا گور، دانش بجوی”. هر روز، روز یادگرفتن و یاد دادن و روز معلم است. روز معلم روز دانایی است و میتواند تأکید به یادآوری نام و نشان تمام کسانی باشد که راه و رسم خوب زیستن را یاد دادهاند.
اکنون اگرچه قلم شاگرد عاجز از وصف کرامات و فضائل معلمان خویش است؛ لکن به اقتضای وظیفه، مراتب سپاس و فدرشناسی را به حضورشان تقدیم میدارد و احراز شایستگی چنین منصب و مقام والایی را به آنان تهنیت و شادباش میگوید.
#معلم
#علم
🆔 @bange_nay110
🔑لا اکراه فی الدین و امر به معروف و نهی از منکر
🔻نقدی بر برداشت آیتالله جوادی آملی از آیه «لا اکراه فی الدین»*
📝محمدحسن موحدی ساوجی
🔹آیتالله جوادی آملی در توضیح آیه شریفه «لا اکراه فی الدین» عدم اکراه را ویژه خطوط کلی و اصول دین دانسته و فروع دین و شریعت را پس از قبول اصل دین، قابل اکراه دانسته است:
«دين در جمله «لااِكراهَ فِي الدِّين» همان خطوط كلی و اصول آن است نه منهاج و شریعت زيرا در فروع دين بعد از قبول اصل آن، اكراه و اجبار هست؛ بخشى از اين اكراه در پوشش امر به معروف و نهى از منكر ظهور می كند كه از انزجار قلبى آغاز شده و تا قتل متخلّف پيش مىرود. قسمتى ديگر به شكل حدود و تعزيرات نمود میكند. عمل دليل ديگر بر وجود اكراه و اجبار در محدوده فروع دين، وادار كردن نفس به انجام واجبات و ترک محرمات است... بنابراين، پيام آيه تجويز لااباليگری و اباحهمرامی نخواهد بود وگرنه با عذابهای توانفرسای معاد هماهنگ نمیشد. اگر بشر دارای اختيار تشريعی همانند اختيار تكوينی بود هيچگاه خداوند با جمله «خُذوهُ فَغُلّوه ثُمَّ الجَحيمَ صَلّوه ثُمَّ في سِلسِلَةٍ ذَرعُها سَبعونَ ذِراعًا فاسلُكوه» تهديد نمیفرمود.» (تلخیص از تفسیر تسنیم، ذیل آیه شریفه)
🔸پیرامون این برداشت چند نکته حائز اهمیت است:
1. اینکه فریضه امر به معروف و نهی از منکر از مقوله اکراه و اجبار باشد یا مراتب آن تا قتل متخلف پیش رود قابل خدشه و نقد است. به تعبیر مرحوم شهید ثانی: «هدف از این فریضه انجام مأمور و ترک منهی است و از شرایط آن احتمال تأثیر در مخاطب است؛ لذا تجویز مرتبه قتل، هم با هدف و هم با شرط این واجب در تضاد است.»
🔸2. اگر مقصود از شرط احتمال تأثیر، تأثیر در مخاطب باشد، این شرط با مرتبه جرح و ضرب نیز در تنافی است. به نظر میرسد آنچه برخی از فقیهان را واداشته تا این مرتبه را نیز تجویز کنند توجه به مصادیقی است که موجب تضییع حقوق یا بینظمی عمومی میشود، که در این صورت نوعاً از مصادیق جرم به شمار میآید و مرتکب در صورت ضرورت با این مرتبه، از تجاوز به حقوق دیگران بازداشته میشود. این بازدارندگی منافاتی با عدم اکراه در دین ندارد؛ و اساساً حتی در جوامع غیر دینی با اموری که با حقوق دیگران در تزاحم است از طریق قانون مقابله میشود.
🔸3. بر این اساس باید میان شریعت و قانون تفکیک کرد. شریعت، هم رابطه میان انسان با خدا را متکفل است و هم رابطه انسانها با یکدیگر؛ در حالی که قانون به روابط انسان با خدا نمیپردازد؛ و بر این اساس اجبار در جهت ضمانت اجرای قانون به معنای اکراه یا اجبار در دین نیست. به تعبیر دیگر اجبار و اکراه، برآمده از قانون است نه شریعت؛ و متصدی آن حاکمیت است نه اشخاص؛ و حاکمیت نیز زمانی مشروعیت مییابد که بدون اکراه مورد رضایت اکثریت مردم باشد؛ و اگر جز این باشد، خود مصداق منکر خواهد بود. و دخالت افراد به صورت مستقل و در این سطح موجب بینظمی است، که خود یکی از بزرگترین منکرات به شمار میآید. به ویژه آنکه تشخیص شرایط امر به معروف و نهی از منکر با آمر و ناهی است و اشتباه در آن در این مرتبه، نتایج وحشتناکی همچون قتلهای محفلی کرمان را به دنبال خواهد آورد.
🔸4. با بیانی دیگر، احکام شریعت یا بیانکننده رابطه فرد با خالق است، که در این صورت اکراه در آن بیمعنا خواهد بود؛ و یا بیانکننده رابطه انسانها با یکدیگر است، که در این فرض اگر ترک معروف یا فعل منکر موجب تضییع حقوق دیگران شود اجبار معنا مییابد، و منشأ این اجبار و مجری آن، تنها حاکمیت برآمده از رضایت عمومی است؛ وگرنه موجب هرج و مرج خواهد بود.
🔸5. با این بیان معلوم شد که حدود و تعزیرات نیز نمیتواند دلیلی بر اکراه و اجبار در بخشی از دین به شمار آید.
🔸6. تعجب آنکه استاد محترم «وادار کردن نفس به انجام واجبات و ترک محرمات» را «دلیل دیگر بر وجود اکراه و اجبار در محدوده فروع دین» برشمردهاند؛ در حالی که روشن است این ریاضت نفسانی تنها با اختیار هر فرد صورت میپذیرد.
🔸7. عذابهای اخروی نیز نمیتواند دلیل بر اکراه یا اجبار در فروع دین تلقی شود؛ زیرا اولاً این عذابها به سرپیچی از احکام اختصاص ندارد، و انکار و تکذیب در حوزه اعتقادات را نیز شامل میگردد؛ و آیات متعدد قرآن به معاندان اعتقادی وعده عذاب داده است. و ثانیاً اساساً نمیتوان عذاب اخروی را در تقابل با عدم اکراه در دین دانست. عدم اکراه به معنای عدم مسئولیت در برابر خالق و نادیده انگاشتن آثار اعمال و اعتقادات و تجسم آن ها نیست.
🔸8. نتیجه آنکه همانگونه که مرحوم فقیه عالیقدر قدس سره تأکید کردهاند، عدم اکراه در دین، هم حوزه اعتقادات و هم احکام و هم اخلاق را شامل میگردد، ولی این آزادی نباید موجب تجاوز به حقوق انسانهای دیگر شود.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
🆔 @bange_nay110
#توییت
مصطفی رحیمی در نامه ای (۲۵) دی ۵۷) به آیت الله خمینی خطر جانشینی طبقه روحانیت بر دیگر اقشار جامعه را در حکومت دینی اشتباه دانست و ش مطهری در جوابش گفت نویسنده حکومت اسلامی را با حکومت روحانیون اشتباه کرده است
معلوم نیست از کجای كلمه «اسلامی» مفهوم حکومت روحانیون استفاده می شود*
#محمد_حیدری_رنانی
#اسلام
#حکومت
🆔 @bange_nay110
#توییت
بهترین راه رسوائی شبکه "بی بی سی"در قضیه نیکا شاکرمی، بازدید هیات منصفه ای از ترکیب نماینده ی مستقل مجلس،نماینده ق ق،نماینده گانی از مجامع بین المللی و ۵ نفر خبرنگار مستقل از زندان ها و مصاحبه با زندانیان است.
بهترین دلیل بر امکان امری واقع شدن آن است.
هیچ ترسی هم نداشته باشید*
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
💐گاندی خطاب به همسرش
خوبِ من ، هنر در فاصله هاست؛ زیاد نزدیک به هم می سوزیم و زیاد دور از هم ، یخ می زنیم. تو نباید آن کسی باشی که من می خواهم و من نباید آن کسی باشم که تو می خواهی. کسی که تو از من می خواهی بسازی، یا کمبودهایت هستند یا آرزوهایت.
من باید بهترین خودم باشم برای تو و تو باید بهترین خودت باشی برای من. خوبِ من ، هنرِ عشق در پیوند تفاوت هاست و معجزه اش نادیده گرفتن کمبودها .
زندگی ست دیگر...همیشه که همه رنگهایش جور نیست؛ همه سازهایش کوک نیست. حواست باشد ... به این روزهایی که دیگر برنمی گردد؛ به فرصت هایی که مثل باد می آیند و می روند و همیشگی نیستند. به این سال ها که به سرعت برق گذشتند*
#گاندی
#فرصت
🆔 @bange_nay110
❗️هشداری بسیار تکان دهنده از امام صادق(ع) خطاب به حاکمان یک سرزمین
🖊️ علی کرمی فریدنی
♻️امام صادق به گزارش از پدران ارجمندش، از پیامبر آزادی و معنویت و اخلاق آوردهاست که در هشدار به زمامداران و کارگزاران و هواداران گوناگون حکومتها و به تک تک شهروندان، از واگذاری امانتها و انتخاب و انتصابها و سپردن امانتهای ملّی به عناصر و فرقههای پرمدّعا و ناراستگو و ناکارآمد و ناشایسته و ناشایستهسالار چنین فرمود:
*مَن وَلّي شَيئاً مِن اَمرِ اُمَّتي فَلَم ينصَح لَهُم، وَ يجتَهِد لَهُم کَنَصيحَتِهِ لِنَفسِهِ، اَکَبَّهُ اللهُ عَلي وَجهِهِ يومَ القِيامَةِ فِي النّارِ.*
آن کسی که زمام و مسئولیت کاری از کارهای جامعه و مردم مرا به عهده گیرد و همانگونه که برای خود و کار خود دل می سوزاند و می کوشد و سر از پا نمیشناسد، براي اُمّت من دل نسوزاند و نکوشد و خيرخواهانه و با تلاش برای آنان برنامهریزی نکند و سنجیده و شایسته گام بر ندارد، خدای دادگر در روز رستاخیز او را به کیفر ناکارآمدی و عدم تلاش و کوش در راه بالندگی و پیشرفت جامعه و مردم، او را با چهرهاش در آتش شعلهور دوزخ خواهد افکند.
کاش مقامات و مسئولان تصمیمساز و تصمیمگیر در واگذاری امانتها و پستها و فرصتها و کارها بیندیشند و روش گردش عادلانهی قدرت را صادقانه درپیش گیرند تا جامعه و کشورمان پس از ۴ دهه به سوی شایستهگرایی و شایستهسالاری در ابعاد مختلف گام سپارد، و کارها به دست شایستهها و توانمندها و صاحبان دانش و تجربه سپرده شود و نه دوروها و بازیگرها و چاکِرمَنشها و فرصتطلبها و کوتولههای سیاسی،
و ای کاش کسانی که خود را به هر آب و آتشی میزنند تا میز و جایگاه و پستی را، بدون آنکه توانایی و تخصص و اخلاق و پروا و پاسخگویی ومدیریت آن را داشته باشند، به دست آورند، به این هشدار تکان دهندهی پیامبر و امام صادق بنگرند و بیندیشند و از خدا بترسند و چنین روش تباهی را وانهند و کشور و ملت و دین و دنیای نسلها را به خاطر منافع نامشروع و زودگذر خود و جناح انحصارجوی خود تباهتر نسازند،
و ای کاش برخی از مردمِ پا به رکاب زر و زور و فریب یا به بیان امیر(ع)، "هَمَجُُ رَعَاعُُ، اَتبَاعُ کُلِّ نَاعِقِِ، یَمِیلُونَ مَعَ کُلِّ رِیحِِ..." ۲ که به خواست صاحبان زر و زور به چوب خشک هم رای میدهند و به مسئولیت خویش نمیاندیشند که مباد سیاهی لشکر ظلم شوند، از فردای خود و پاسخ به پیامبر و امام صادق در یاریرسانی به ناشایستگان و ظالمان بترسند و به هر کس و در هر شرایطی رای ندهند و پل چیرگی نالایقها و بیپرواها و کنارزدن شایستگان و کارآمدها نشوند و در پسرفت کشور و ملت و تاریخ ایرانزمین و ناکارآمد نشاندادن اسلام شریک نشوند، ای کاش.
و ای کاش همهی ما مردم، در رفتار اجتماعی و سیاسی نیز فرمانبردار خدا و پیامبرش بودیم و در هر حال عدالتخواه و طرفدار کرامت انسان و حقوق بشر، و هرگز به پایمالگران کرامت انسان و حقوق بشر بله نمیگفتیم، ای کاش!
📚پینوشتهها:
۱.تاريخ بغداد/ ج ۸/ ص ۴۷۲.
*۲.مردم، سه دستهاند: دانشمندی که در راه شناخت خدا و حق و عدالت پرتلاش است، و دانشجویی که از اسارت جهل و خرافه و بیفرهنگی و بیاخلاقی بر جهت نجات و رهایی میکوشد، و فرومایههایی بیمقدار که بسان مگسهای ریز و ناچیز و سرگردان و جویای محیط آلوده، پیرو هر بانگ و ندا و ندادهندهای هستند و با هربادی به هر سویی میروند! نه جویای پرتوی از روشنی دانش و بینش هستند و نه به ستونی استوار پناه جستهاند.
برکرانهی زیبای نهج البلاغه/ قصار ۱۴۷.
#امام_صادق
#حاکمان
#حکومت
🆔 @bange_nay110
✅ تفاوت یهودیت و صهیونیسم چیست؟
➖اگر مسئله و مناقشه میان اسرائیل و فلسطین را دنبال می کنید ممکن است با عکس ها یا فیلم هایی از جامعه یهودی مواجه شده باشید که اقدامات دولت اسرائیل را محکوم می کنند و در اعتراضات خود پلاکاردهایی مانند «صهیونیسم یهودی نیست» یا «یهودیت مخالف صهیونیسم است» در دست دارند.
اگرچه یهودیت و صهیونیسم اغلب در هم تنیده شدهاند، اما در واقعیت، مفاهیم کاملاً متمایز با معانی تاریخی، فرهنگی و مهمتر از همه سیاسی خاص خود هستند.
◀️یهودیت: یک هویت مذهبی و فرهنگی
یهودیت یکی از قدیمی ترین ادیان توحیدی جهان است که قدمت آن به هزاران سال می رسد. این اساساً یک نظام اعتقادی است که ریشه در ایمان دارد و جنبه های فرهنگی، اخلاقی و مذهبی را شامل می شود.
این دین گروه بسیار متنوعی از مردم را که دارای میراث مذهبی و فرهنگی مشترک هستند را دربر می گیرد.
اصل اساسی یهودیت حول محور اعتقاد به خدای واحد می چرخد و اعمال مذهبی آن در متن مقدس معروف به تورات آمده است.
یهودیت نه تنها جنبه های مذهبی بلکه یک هویت فرهنگی متمایز را نیز در بر می گیرد.
که شامل سنت ها، آداب و رسوم، هنر، ادبیات و حس عمیق تداوم تاریخی است.
یهودیت دینی متنوع و چندوجهی است. چندین فرقه در این سنت مذهبی وجود دارد، مانند ارتدکس، محافظه کار، اصلاح طلب و غیره. هر فرقه تفاسیر منحصر به فردی از اعمال و اعتقادات مذهبی دارد.
◀️صهیونیسم: یک ایدئولوژی سیاسی
از سوی دیگر، صهیونیسم یک ایدئولوژی و جنبش سیاسی است که در اواخر قرن نوزدهم شکل گرفت. این ایده بر ایجاد و حفظ یک سرزمین یهودی در منطقه تاریخی اسرائیل که در سالهای اولیه جنبش تحت سلطه عثمانی و بعداً بریتانیا بود، متمرکز شده است.
پس از تأسیس اسرائیل نیز صهیونیسم به ایدئولوژیی تبدیل شد که همچنان از توسعه و حمایت از کشور اسرائیل ادامه می دهد.
صهیونیسم را در واقع می توان به عنوان جلوه ای از ناسیونالیسم یهودی درک کرد.
تئودور هرتسل به طور گسترده به عنوان پدر صهیونیسم سیاسی مدرن شناخته می شود. او ایجاد یک میهن یهودی را در پاسخ به یهودی ستیزی رایج و به عنوان پناهگاهی برای یهودیانی که با آزار و اذیت مواجه می شدند را متصور بود.
اصطلاح صهیونیسم از کلمه صهیون گرفته شده است، تپه ای در اورشلیم (بیتالمُقَدَّس)که به طور گسترده نماد سرزمین اسرائیل است.
صهیونیسم در دورهای که ناسیونالیسم اروپایی در حال رشد بود به شهرت رسید و ظلم و آزار یهودیان بهویژه در اروپای شرقی و روسیه به آن دامن زد.
هدف رهبران اولیه صهیونیسم ایجاد یک کشور یهودی و اولین مستعمره صهیونیستی در فلسطین تاریخی از اواخر دهه ۱۸۰۰ بود. در آغاز قرن، موجهایی از "تازه واردان" مهاجران یهودی شروع به مهاجرت به سرزمین فلسطین کردند و شهرکهای یهودی را ایجاد کردند.
سالها مبارزه و درگیری سیاسی در نهایت به تأسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ انجامید.
تمایز اساسی بین یهودیت و صهیونیسم در ماهیت آنها نهفته است. یهودیت یک دین و یک هویت فرهنگی است، در حالی که صهیونیسم یک ایدئولوژی سیاسی است که بر ناسیونالیسم و کشورداری یهودی متمرکز است.
مشخصه صهیونیسم تأکید انحصاری آن بر اسرائیل به عنوان سرزمین تعیین شده برای مردم یهود است. در مقابل، یهودیت یک هویت فراگیر است، یهودیانی که در بسیاری از کشورها زندگی می کنند و انواع اعمال و عقاید را پذیرفته اند.
◀️ارتباط یهودیت و صهیونیسم در عصر امروز
هر بار که درگیری اسرائیل و فلسطین تشدید می شود، رابطه یهودیت و صهیونیسم در خط مقدم بحث جهانی قرار می گیرد.
مخالفت با صهیونیسم و انتقاد از دولت اسرائیل ذاتا یهودستیزانه نیست. تمایز بین انتقاد از ایدئولوژی ها یا سیاست های سیاسی و تعصب علیه یک گروه مذهبی خاص ضروری است.
حتی در داخل جامعه یهودی نیز برخی افراد به شدت از دولت اسرائیل و اصول صهیونیستی آن حمایت می کنند، در حالی که برخی دیگر از سیاست های اسرائیل به ویژه رفتار آنها با فلسطینیان انتقاد و آن را محکوم می کنند.
#یهودیت
#صهیونیسم
#اسرائیل
🆔 @bange_nay110
🚫در گفتوگو هيچ امر مقدسی وجود ندارد
💠علامه محمدحسین فضل الله(از فقهای لبنانی) میگوید :
《من چندين بار شعارِ در گفت و گو هيچ امر مقدسی وجود ندارد را مطرح كردهام.
طبيعی است كه شما فكر می كنيد و ديگری نيز فكر می كند و نمیتوان مشكل اين دو ذهن و انديشه را كه با هم اختلاف نظر دارند بدون گفتگو برطرف كرد.
بر همين اساس است كه خداوند متعال نيز با ابليس گفتگو فرمود.
بنابراين من نمی توانم اسلام خويش را به ديگران تحميل كنم، كما اينكه ديگران، حتى صاحبان قدرت و زور هم نميتوانند تفكرشان را به من تحميل نمايند.
زيرا تسلط بر عقل و نفوذ در آن، به زور، غير ممكن است.
شايد بتوان جسمی را به تسليم وادار كرد، ولی نمی توان تفكری را حذف يا سركوب نمود.》
📖از سلسله گفتگوهای فقهی و اعتقادی با علامه فضلالله/ جلد٣/صفحه٤٦
#تفکر
🆔 @bange_nay110
🥀زنده هایِ مُرده
پیروی کورکورانه از عقاید و رسوم گذشتگان این معنی را تداعی نخواهد کرد که آن ها زندهاند، بلکه بدان معناست که زنده های آن جامعه در واقع مردهاند!
🔸ابن خلدون🔸
#جامعه
#گذشته
🆔 @bange_nay110
🔴انسان بدون عدالت و عبادت، یعنی انسان منهای انسانیت
انسان بدون عبادت,مانند درخت است بدون آب, دارای باطنی پژمرده.
و انسان بدون عدالت, مانند درخت است بدون میوه, دارای باطنی آشفته و بی قرار...
ترکیب عبادت و عدالت, همان نقطه اوج تحقق الهیت انسانی و انسانیت الهی است. و جز این انسانیت,انسانیتی وجود ندارد بلکه صورت هایی است فاقد معنی و اشباحی است فاقد ارواح.
📚عاشورا-محمدرضا حکیمی-صفحه۳۰
#محمد_رضا_حکیمی
#عدالت
#عبادت
🆔 @bange_nay110
💡ارتباط با خدا آلودگی ها را می زُداید
🔑رهنمودِ نجاتبخشِ مولانا
✏️مولانا رهنمودی بشارتبخش دارد که ضمن تمثیلی با ما در میان میگذارد. آب به آلودهای میگوید در من بیا. آلوده شرم میکند از آلودگی خویش. آب میگوید شرم و آلودگی تو بدون من رفتنی نیست. هر چه آلوده باشی، چارهای جز شتافتن به سوی من نداری. شرم تو، مانع پاکی جُستن است. از آب، شرم نباید کرد. دور نباید بود:
آب گفت آلوده را: «در من شتاب»
گفت آلوده که «دارم شرم از آب»
گفت آب: «این شرم بی من کی رود؟
بی من این آلوده زایل کی شود؟»
ای تنآلوده! به گِردِ حوض گَرد
پاک کی گردد برون حوض مرد؟
(مثنوی، دفتر دوم)
مولانا میگوید در هر حالی که باشی، پاک یا ناپاک، کژ یا راست، به سوی خدا خیز بردار:
گر تو باشی راست، ور باشی تو کژ
پیشتر میغژ بدو، واپس مغژ
(مثنوی، دفتر دوم)
غیژیدن یعنی سینه خیز رفتن. (دهخدا: خیزیدن است یعنی لغزیدن و به چهار دست و پا و زانو نشسته براه رفتن). میگوید وقتی از پا افتادهای و تنها سینهخیز میتوانی حرکت کنی، همچنان برو. نمان. غمگین یا شاد، شاداب یا افسرده، یک قدم به او نزدیکتر شو. وقتی ناتوان از درست و استوار طی کردن مسیریم، بسا که از رفتن شرم کنیم. بسا که از رسیدن به مقصود نومید شویم. مولانا به ما میگوید شرم نکن، لنگ و لوک هم که باشی، یعنی حتی اگر ناگزیر باشی افتاده بر دستهایت راه بروی، خفتهشکل هم که باشی، یعنی تنها به حالت درازکش قادر به خیز برداشتن باشی، باز هم به سوی او برو. رفتن، به از نرفتن:
لنگ و لوک و خفتهشکل و بیادب
سوی او میغیژ و او را میطلب
(مثنوی، دفتر سوم)
اینکه در حال لنگی و لوکی و خفتهشکلی هم بهتر است به سوی او خیز برداریم، همنوا با سخنِ قرآن کریم است که در وصف رستگاران گفته است:
«الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ»(آلعمران/۱۹۱)
«همانان كه خدا را [در همه احوال] ايستاده و نشسته و به پهلو آرميده ياد مىكنند.»
ما غالباً وقتی آلوده و ناپاکیم، وقتی دلمُرده و تاریک و پژمردهایم، خود را از دیدگان پنهان میکنیم. شرم از آلودگی و تاریکی، ما را به دورایستادن و آفتابی نشدن وامیدارد. رهنمود مولانا این است که هر اندازه از آلودگی و دلسیاهی هم نباید مانع آن شود که از او دور بایستیم. هر چه گرفتار لغزش و بیعملی و تباهی باشیم، باز بهتر است خود را به او نزدیک کنیم. در نزدیک شدنِ به اوست که مهر، فزونی میگیرد و توان برخاستن پیدا میکنیم:
به هر حالی که باشی پیشِ او باش
که از نزدیکْ بودن مِهْر زایَد
اگر تو پاک و ناپاکی بِمَگْریز
که پاکیها زِ نزدیکی فَزایَد
(غزلیات شمس)
قرآن کریم از ما میخواهد اوقات معیّنی در شبانهروز را به ارتباط با خداوند اختصاص دهیم. دل به نماز و نیاز و نیایش بسپاریم. و بعد دلیل آن را توضیح میدهد: چرا که نیکیها بدیها را از میان میبَرَند. در پیوند با اوست که تیرگیها رخت میبندند.
«وَأَقِمِ الصَّلَاةَ طَرَفَيِ النَّهَارِ وَزُلَفًا مِنَ اللَّيْلِ إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ ذَلِكَ ذِكْرَى لِلذَّاكِرِينَ»(هود/۱۱۴)
«و در دو طرف روز [=اول و آخر آن] و نخستين ساعات شب نماز را برپا دار زيرا خوبیها بدیها را از ميان میبَرَد. اين براى پندگيرندگان پندى است.»
گویی تمام آلودگیها، تیرگیها و دلمردگی در اثر نزدیکی به او و ارتباط با او چاره میشوند. آیه از صفابخشی ارتباط میگوید. از جلابخشیِ نزدیک شدن.
این رهنمود، نجاتبخش است، چرا که بشارت میدهد و به خیز برداشتن ترغیب میکند. به طلبِ دائمی. حتی وقتی توان ایستادن نداریم، افتاده بر پهلو نیز میتوان راهی به او جُست. لنگ و لوک و خفتهشکل و بیادب...
#خدا
#قرآن_کریم
#مولوی
🆔 @bange_nay110
📍کدام «امر به معروف و نهی از منکر»؟؟!!
🔴اعتراض علیه ظلم وبیعدالتی یا گرفتن یقه چند دختر بیحجاب؟
⬅️آن «امر به معروف و نهی از منکر»ای که امام حسین(ع) ، میفرمایند که «ما قیام کردیم برای اصلاح جامعه اسلامی، و اقامه امر به معروف و نهی از منکر»، مقصود چسبیدن به یقه چهار تا محروم و بدبخت، یا چهار تا جوان بیپناه، یا چند تا دختر بدحجاب نیست، بلکه حرکت امر به معروف و نهی از منکر، در صورت اصلی خود، قیام در برابر ظلم و ستم است، و خروش برداشتن در برابر سران حاکم و سروران اقتصادی و دیکتاتورهای مال( که جامعه ما امروز در چنگ ایشان گرفتار است!) و در برابر هر حاکمیتی که مجری عدالت نباشد!
📖عاشورا و عدالت/ محمدرضا حکیمی/صفحه ۳۲
#محمد_رضا_حکیمی
#حجاب
#حاکمیت
🆔 @bange_nay110
#توییت
نزدیک هفته نمایشگاه کتاب تهران است.
شما چه کتاب یا کتابهایی را به عنوان کتابهای برتر میتوانید به دوستان خود در این فضای مجازی معرفی کنید؟
لطفا به جهت تحقق فعالیت فرهنگی بازتوییت کنید تا هم تبلیغ فرهنگ کتابخوانی باشد هم دیگران با کتابهای خوبی که شما معرفی می کنید آشنا شوند.
🙏تشکر
➖➖➖➖➖➖➖
#توییت
اگر بتوانید چند خطی از خلاصه و موضوع کتاب مورد علاقه خود را بنویسید تشویق به مطالعه ی کتاب محبوبتان را ازدیاد بخشیده اید.
🙏تشكر
#محمد_حیدری_رنانی
#کتاب
🆔 @bange_nay110