.
🔸اصل تربیتی دیگرِ علی و فاطمه (علیهما السلام)، «حرمت و احترام» عجیبی بود که برای فرزندانشان قائل بودند. اینگونه نبود که مثل بعضیها بگویند: «بچه باید به دل عزیز و به چشم خوار باشد»؛ هرگز! حسن و حسین و زینب و امکلثوم در چشم پدر و مادر، خوار نبودند؛ بلکه عزیز بودند.
🔹این تربیت شیطانی است. چه کسی گفته که بچه باید در چشم پدر خوار باشد؟! مگر ما میخواهیم یک حکومت دیکتاتوری داشته باشیم که بچه در چشم پدرش خوار باشد؟!
🔸مردم در چشم شاه خوار بودند و البته در چشم بابای خود هم خوار میشدند؛ اما دیدید که در چشم امام عزیز بودند.
🔹امام به مردم میگفت: دستتان را میبوسم. یک بار امام به مردم گفت: من پای کسانی را که امشب به پشت بام میروند، میبوسم. این روش تربیت بود که عوض شد.
💎 #اصل_تکریم 7⃣
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد دوم، صفحه ۵۹.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
💠 وقتى شخصیت کودک، مورد تکریم و احترام قرار گرفت و خود را بزرگ و محترم دانست سعى مىکند شخصیت خود را حفظ و تقویت نماید.
✅ بدین وسیله مىتوان او را به کارهاى نیک، به عنوان اینکه با شخصیت محترم و گرامى تو سازگار است، تشویق نمود و از کارهاى بد و اخلاق زشت، به عنوان اینکه با شخصیت والاى تو ناسازگار است، برحذر داشت.
✴️ انسان براى حفظ کرامت ذات و مقام و موقعیت خود حاضر مىشود حتى از خواستههاى درونى خویش چشمپوشى نماید. در احادیث نیز بدین مطلب اشاره شده است.
امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود:
هر کس که نفس خویش را گرامى بدارد او را به ذلت معصیت نمىکشاند.
📜 #احادیث_تربیتی 9⃣1⃣
💎 #اصل_تکریم 8⃣
✍ #آیت_الله_امینی | اسلام و تعلیم و تربیت، صفحه ۴۷۹.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🏴 #شهادت_امام_جواد علیهالسلام تسلیت باد.
💠 قال الجواد علیهالسلام: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ فِي كُلٍّ مِنَ الرُّسُلِ بَقَايَا مِنْ أَهْلِ الْعِلْم... إِنَّهُمْ يُحْيُونَ بِكِتَابِ اللَّهِ الْمَوْتَى وَ يُبَصِّرُنَّ بِنُورِ اللَّهِ مِنَ الْعَمَى كَمْ مِنْ قَتِيلٍ لِإِبْلِيسَ قَدْ أَحْيَوْهُ وَ كَمْ مِنْ تَائِهٍ ضَال قَدْ هَدَوْه.
💠 خداوند در هر يك از پيامبران باقیماندگانى از اهل علم قرار داده است...آنها به وسیله کتاب خدا مردگان را زنده می کنند و کوردلان را با نور کلام خدا بینا می سازند، چه بسیار کشته های شیطان را که زنده کرده اند و چه بسیار سرگردانان گمراه را که هدایت کرده اند.
📚الکافی، جلد۸، صفحه۵۷.
✅ #تربیت_قرآنی
📜 #احادیث_تربیتی 0⃣2⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
◾️"بابالجواد" ۱۱۰ داستانک از زندگی #امام_جواد علیهالسلام است که از زمان تولد تا شهادت ایشان را در بر میگیرد.
✍ نویسنده: محسن نعماء
📚 ناشر: جمال
📄 تعداد صفحات: ۱۲۸ صفحه
🙎♂ مخاطب: نوجوانان ۱۴ سال به بالا و بزرگسالان
✅ ویژگیها
1⃣ استناد داستانها به منابع معتبر
2⃣ جامعیت داستانها نسبت به تمام ابعاد زندگی و سیره امامجواد علیهالسلام
3⃣ استفاده از قالب جذاب داستانک
🪴 اثرات تربیتی
1⃣ ایجاد آگاهی نسبت به ابعاد مختلف زندگی امام جواد علیهالسلام
2⃣ تقویت احساس محبت به امام جواد علیهالسلام
🛒 برای خرید نسخه الکترونیک کتاب، به اینجا مراجعه کرده و برای خرید نسخه کاغذی کتاب، علاوه بر مراجعه به کتابفروشیها میتوانید به اینجا مراجعه فرمایید.
📖 #معرفی_کتاب_نوجوان 3⃣1⃣
📚 #تربیت_با_کتاب
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
"عماد" کودکی ترسو و خیالپرداز است که در شهر مدینه زندگی میکند و به خاطر این ویژگیها، مورد تمسخر دوستانش قرار میگیرد؛ اما در میان بچهها یک نفر است که با عماد مهربان است. او امام جواد علیهالسلام است. یک روز، کاروان غولها به محله عماد میآیند و همه بچهها را وحشتزده میکنند؛ تنها امام جواد علیهالسلام است که از آنها ترسی ندارد و غول بزرگ را به زانو در میآورد.
✍ نویسنده: سیده نرگس میرفیضی
📚 ناشر: زائر رضوی (وابسته به معاونت تبلیغات آستان قدس رضوی)
📄 تعداد صفحات: ۱۶ صفحه
🙎♂ مخاطب: کودکان ۷ تا ۱۱ سال
✅ ویژگیها
1⃣ ایده داستانی جدید و نو
2⃣ بیان هنرمندانه فضائل امام جواد علیهالسلام
🪴 اثرات تربیتی
1⃣ تقویت روحیه شجاعت
2⃣ تقویت روحیه مقابله با زورگویی
3⃣ تقویت احساس محبت به امام جواد علیهالسلام
🙎♂ #عماد_و_کاروان_غولها
📚 #تربیت_با_کتاب
📖 #معرفی_کتاب_کودک 7⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
عماد و کاروان غولها.pdf
6.11M
آستان قدس رضوی نسخه الکترونیک کتاب "عماد و کاروان غولها" را به صورت رایگان در اختیار خانوادهها قرار داده است
همچنین برای دریافت داستان صوتی، میتوانید به درگاه فرهنگی_تبلیغی حرم مطهر رضوی مراجعه فرمایید.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔹برنامهی نظم، انضباط و تمکین در نظام طبیعتسالار، به صورت اصولی متکی بر استخفاف است و اگر تکریمی هم بکند، تاکتیکی است. در مقابل، روش اصولی نظام فطرتسالار بر تکریم است و اگر استخفاف هم میکند، تاکتیکی و موسمی و موردی است...
🌀نظام طبیعتسالار، اساس پیشبردش با استخفاف است و اگر تکریمی بکند، یک تاکتیک است و گاهی از آن استفاده میکند. معاویه هم تکریم میکرد؛ اما تاکتیک بود و استراتژیاش استخفاف بود...
🔹به ما میگویند که اگر مثلا بچهتان بیادبی کرد، با او قهر کنید. این قهر، یک نوع استخفاف است. یعنی چه؟ یعنی به او فرمان ندهید؛ احوالش را نپرسید؛ در بغلش نگیرید؛ دستکمش بگیرید؛ سرد با او برخورد کنید؛ اینها همهاش استخفاف است؛ به خاطر اینکه طبیعتسالار شده و تو با او این کار را میکنی تا تنبّه پیدا کند. بعد که تنبّه پیدا کرد و فطرتش آمد روی کار، دوباره تکریم را برگردانید.
💎 #اصل_تکریم 9⃣
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد۱، صفحه ۷۷ و ۷۸.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🟣 یکی از برادران فیلمبردار در جماران میگوید وقتی امام از بیمارستان قلب به منزلشان آمدند، برای فیلمبرداری به اتاقشان رفتم. آن روز پسر کوچکم همراهم آمده بود. قبلاً به او گفته بودم که توی اتاق باید ساکت باشی و شلوغ نکنی. من مشغول فیلمبرداری شدم و پسرم هم مشغول بازی شد. دیدم خیلی سر و صدا راه انداخته. او را صدا زدم و با عصبانیت گفتم مگر قرار نبود سر و صدا نکنی؟ مگر نمیدانی امام مریض هستند؟
🔵 امام که حرفهای مرا شنیدند، به آرامی به من گفتند به بچه کاری نداشته باش بچهها آرامش قلب من هستند...از حرف امام شرمنده شدم. دیدم امام چه علاقه ای به بچه ها دارند و نمیتوانند ناراحتی بچه ها را ببینند.
📝#خاطرات_تربیتی 3️⃣
💎#امام_خمینی
📔شرحی بر جلوه های رفتاری امام خمینی با کودکان و نوجوانان | صفحه ۳۷.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔰 در هر کسی باید احساس کرامت نفس پیدا شود. این احساس کرامت نوعی ایمان و اعتقاد به خود است. به قول ظریفی عیب بسیاری از رجال ما این است که به هیچچیز ایمان ندارند حتی به خودشان و اصلاً خودشان را هیچچیز نمیدانند و چون هیچچیز نمیدانند و لا بشرط مطلق هستند، با همه شرایط قابل انطباقاند؛
✅ اما آنکسی که به خود ایمان دارد هرگز خود را با همه شرایط منطبق نمیکند، بلکه شرایط را با خود منطبق میکند: اکرم نفسک عن کل دنیة و ان ساقتک الی الرغائب...
[اشاره به روایت حضرت علی علیهالسلام: أكرِم نَفسَكَ عَن كُلِّ دَنِيَّةٍ وإن ساقَتكَ إلَى الرَّغائِبِ فَإِنَّكَ لَن تَعتاضَ بِما تَبذُلُ مِن نَفِسكَ عِرضا.
خود را از هر پَستىاى بركنار دار، گرچه تو را به خواستههايت برساند؛ چرا كه در برابر آنچه از خود مىپردازى ، چيزى به دست نخواهى آورد. نهجالبلاغه، نامه ۳۱.]
✍ #شهید_مطهری | یادداشتها، جلد۶، صفحه۵۰۴.
💎 #اصل_تکریم 🔟
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔸تکریم به معنای تملق نیست؛ به معنای چاپلوسی و احترام زیادی نیست. اساسیترین تکریم این است که حقوق و حدود طرف را به رسمیت بشناسند و به آن تجاوز نکنند. بدترین نوع اهانت هم این است که حقوق و حدود او را به رسمیت نشناسند.
🔹مثلاً بچه در عالم طفولیت خودش، بازی دارد، لعب دارد، لهوی دارد، انسی دارد، الفتی دارد، ابراز عشقی دارد، ابراز محبتی دارد؛ این حدود و حریم اوست. اگر نزدیکان بچه، افرادی متعهد و بازدارندهی خود از تجاوز به حریم او باشند، وقتی او عملی را طبق قانون خودش انجام داد و تجاوزی نکرد، به این دلیل که این کار احیاناً با عرف مردم سازگار نیست، به او تودهنی نمیزنند؛
🔸بلکه در مقابل فشار افکار مردم که به دلیل ناآگاهی، این حق را به طفل نمیدهند، میایستند... لذا اعتراضات جماعت کثیر را تحمل میکنند؛ اما تجاوز به حقوق و حدود فرزند را تحمل نمیکنند.
🔹امام مجتبی(ع) میآید داخل مسجد و جدش را در حال سجود میبیند. خودش را به جدش میرساند و در حال سجده، خودش را روی او میاندازد. حالا جدش چکار کند؟ پشت دستی به او بزند؟ او که حریم کسی را نشکسته و وارد حدود کسی نشده و تعدی نکرده؛ بلکه میخواهد ابراز عشق و ابراز وجود بکند. لذا حضرت تحمل میکند و صبر میکند تا او از این ابراز محبت ارضاء بشود. وقتی که ارضاء شد و خودش را کنار کشید، سر از سجده برمیدارد.
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد۱، صفحه ۸۸و۸۹.
💎 #اصل_تکریم 1⃣1⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔰"خانم مربی" خاطرات یک مربی پرورشی از دهه ۶۰ تا دهه ۸۰ است. ایدههای بسیار جالب و راهکارهای ظریف تربیتی موجود در این کتاب، باعث میشود "خانم مربی" را کتاب کار کنشگران تربیتی اعم از معلمان، مربیان و والدین قلمداد کنیم.
✍ تحقیق و تدوین: مرضیه ذاکری
📚 ناشر: راهیار
📄 تعداد صفحات: ۲۷۱ صفحه
🙎♂ مخاطب: مربیان، معلمان و والدین فعال و دغدغهمند
✅ ویژگیها
1⃣ بیان خاطرات یک مربی تربیتی ویژه و پرتلاش
2⃣ بیان ایدهها و تجربیات تربیتی در حوزههای مختلف
3⃣ جزئینگری و ریزبینی در روایت تجربیات
✅ کارکردها
1⃣ آشنایی با فضای فرهنگی و تربیتی سالهای ابتدای انقلاب و جنگ تحمیلی
2⃣ ایده گرفتن از تجربیات تربیتی بیان شده در کتاب
3⃣ تقویت روحیه تلاش و مجاهدت در میدان تربیت
4⃣ آشنایی با برخی از ظرافتهای کار تربیتی
🛒 برای خرید نسخه الکترونیک و کاغذی کتاب، میتوانید به اینجا مراجعه فرمایید.
📔 #خانم_مربی
📖 #معرفی_کتاب_تربیتی 3⃣
📚 #تربیت_با_کتاب
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
💠 معنای جمله علی علیه السلام که فرمود: مَن کَرُمَت عَلیهِ نَفسُه هانَت عَلَیه شَهَواتُه، این است که هرکس به بزرگواری و کرامت خود پی ببرد، دیگر شهوات و هوا و هوسها در نظرش کوچک میگردد و نسبت به آنها بیاعتنا میشود.
💢 شهوات، آلودگیهای روح و نفس است و از نظر دیگر نفسفروشی است و نفسباختگی است. بدیهی است که کسی که یک کتاب عالی یا یک شاهکار نقاشی را نمیشناسد، نه از آلودگی آن باک دارد و نه از باختن آن.
✍ #شهید_مطهری | یادداشتها، جلد۶، صفحه۴۸۸.
💎 #اصل_تکریم 2⃣1⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat