هدایت شده از فانوس
13آبان.mp3
1.65M
♨️روز دانشآموز/ پرورش قدرت تفکر متعلّم
🔸حجت الاسلام استاد ناصر قیلاویزاده🔸
✅چرا معلمان روز دانشآموز را به دانشآموزان خود تبریک نمیگویند؟
✅نقد سیستم آموزشی حافظه محور، بدون پرورش قدرت تفکر و خلاقیت
#نقد_آپ
#روز_دانشآموز
•┈••✾•🍀🌹☘•✾•┈•
@fanoosemellatha
هدایت شده از فانوس
#تربیت_مطهر
♨️تبیینی از اصل حریت و آزادی در نگاه شهید مطهری
✍استاد ناصر قیلاویزاده
1️⃣ یکی از مبانی انسان شناسی در تعلیم و تربیت اسلامی این است که انسان موجودی دارای اختیار می باشد و مسائل تربیتی فقط وقتی ارزشمند هستند که از روی اختیار باشند یعنی عامل در انجام آنها اختیار داشته باشد. در نتیجه صرفا فعلی انجام که مبتنی بر خواست و اراده انسان باشد ارزشمند خواهد بود.
2️⃣ مبتنی بر این مبنای انسان شناسی یک اصل مهم در تعلیم و تربیت شکل گرفته است که از آن به نام اصل حریت و آزادی نام می برند. اصل حریت و آزادی به ما می آموزد که هرکسی برای اینکه واقعا رشد کند و تربیت شود باید در تصمیماتش آزاد باشد و خودش تصمیم بگیرد و با تصمیمات خودش رشد کند، نه اینکه همه چیز را بخاطر تعبد یا اجبار از طرف مربی/والدین انجام دهد. هنر مربی (مثل پدر_مادر) این است که متربی را به سمتی سوق دهد که با اراده و تصمیم خود، راه صحیح را انتخاب کند.
3️⃣ این اصل یکی از مهمترین اصول تربیتی است که متاسفانه بسیاری از مربیان و متربیان بخاطر دلسوزی های غلط از آن غافل شده اند و گاهی با دلسوزی و گاهی با اجبار بجای متربی تصمیم می گیرند و آنها را از رشد و کمال باز می دارند و در واقع به دوره کودکی و ناتوانی آنها امتداد می دهند. شهید مطهری در کلام خود به این اصل و مبنای تربیتی این چنین اشاره می کنند:
🔰 تربيت اجبار بردار نيست
🔹به زور شلاق مى شود نگذاشت كسى دزدى كند ولى با زور شلاق نمى شود روح كسى را امين كرد و الا اگر كسى مثلًا احتياج داشت به اينكه تهذيب نفس بشود و شخصيت اخلاقى اش خيلى عالى بشود مى بردندش يكصد شلاق به او مى زدند، بعد مى آوردند، تربيتش عالى مى شد. يعنى در مسئله پرورش به جاى همه چيز فقط شلاق مى زدند و مى گفتند براى اينكه اين آقا در عمرش هرگز دروغ نگويد و از دروغ گفتن بدش بيايد يكصد ضربه شلاق به او بزنيد كه بعد از شلاق خوردن از دروغ گفتن تنفر داشته باشد.
🔹همچنين است دوست داشتن. آيا مىشود كسى را با ضرب شلاق وادار كرد كس ديگرى را دوست داشته باشد؟ مهر با زور قابل تحميل نيست. اينها را مى گويند امورى كه زورپذير نيست. اگر تمام نيروهاى عالم را جمع كنند و بخواهند محبتى را به زور در دل كسى قرار بدهند يا محبتى را به زور از دل كسى بيرون بكشند ممكن نيست.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، ج20، ص: 247
#مبانی_تعلیم_تربیت
#اختیار
•┈••✾•🍀🌹☘•✾•┈•
@fanoosemellatha
@bineshemotahar_qom
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 نهضت کتابخوانی عمومی در طرح #بینش_مطهر
🗓 سال گذشته در دوره دانشجویی #میقات (که اکثرا فرماندهان و شورای بسیج دانشگاه ها بودند) وقتی این کلمات مقام معظم رهبری را می خواندم همه با تعجب گوش می دادند.
🙄قضیه وقتی جالب می شد که می پرسیدم این جملات حضرت آقا مربوط به چه سالی است؟! برخی تا دهه 60 هم رفتند؛
⁉️نمی دانم شاید حق داشتند تعجب کنند که حضرت آقا وقتی می خواهند به مطالعه و کتابخوانی هم سفارش کنند، اولین تبادرشان از مطالعه کتاب برای قشر جوان و دانشجو مطالعه آثار #شهید_مطهری است.
🎙مقام معظم رهبری:
🔆 «البتّه طبق گزارشی که به من دادند، یک توصیهای که ما همیشه میکردیم، [یعنی] مسئلهی #کتاب_خوانی و #نهضت_کتاب_خوانی خیلی در بین مجموعههای دانشجویی رواج مطلوب را نداشته.
من این را باز هم تأکید می کنم: شما احتیاج دارید بخوانید، احتیاج دارید بدانید. شما نهضت کتابخوانی باید راه بیندازید، واقعاً کتاب بخوانید، مطالعه کنید. من البتّه در جلسات قبلی که با دانشجوها داشتهام، مکرّر صحبت کتابهای #شهید_مطهّری را کردهام.»
🗓دیدار دانشجویی در تاریخ1398/03/01
⁉️ راستی برنامه تلویزیونی #کتاب_باز رو بسیج کدام دانشگاه و حوزه علمیه راه اندازی کرد؟!
⁉️ این کار دشواری است که چنین برنامه های ساده تلویزیونی و عمومی را راه اندازی کنیم؟!
✅ طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری به نام #طرح_بینش_مطهر واقعا یک نهضت عمومی کتابخوانی در هم اقشار جامعه خصوصا جوانان است.
📖 روز #کتاب و #کتاب_خوانی هم بی سر و صدا گذشت...
📝ناصر قیلاوی زاده
#بینش_مطهر #مطهری_خوانی #دانشجویان #طلاب
▫️▪️▫️▪️▫️
@bayyenatt
هدایت شده از المرسلات
جلوه های تربیتی علامه طباطبایی در شخصیت شهید مطهری.mp3
20.6M
🌐جلوه های تربیتی علامه طباطبایی در شخصیت شهید مطهری
🔰حجت الاسلام ناصر قیلاوی زاده
📌 #هشتمین جلسه از سلسله جلسات بزرگداشت علامه طباطبایی دوشنبه ۹۹/۸/۲۷ ساعت۱۹
🎥مشاهده فیلم کامل جلسه👇
https://www.instagram.com/tv/CHsug0-AddQ/?igshid=1wlg5ttwbs7rk
#بزرگداشت_علامه_طباطبایی #سیره
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
♻️دعا برای سلامتی استاد
🔅با عرض سلام
⭕️متاسفانه😔به اطلاع می رسانیم که استاد ارجمندمان شیخ #علی_فرحانی چند روزی است که بیمار شده اند و به همین دلیل دروسشان تعطیل شده است.
🙏از همه بزرگوراران درخواست داریم که برای سلامتی ایشان دعا فرمایند.
@almorsalaat
پاسخهای استاد به نقدهای کتاب به مسأله حجاب.PDF
14.11M
📚 نام کتاب: پاسخ های استاد به نقدهای کتاب مسئله حجاب
📝 مولف: شهید مطهری
📒 تعداد صفحات: 88 صفحه
▫️▪️▫️▪️▫️
@bayyenatt
بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب «پاسخ های استاد به نقدهای کتاب مسئله حجاب» از چند جهت صاحب اهمیت است. به برخی از آنها به صورت اجمالی و مختصر اشاره می کنیم:
1️⃣ این کتاب به خوبی ثمره #بینش شهید مطهری را در حل و پاسخ به مسائل فقهی نشان می دهد. پاسخ های استاد خصوصا در مواجهه با یک رویکرد سنتی و خشک نشان می دهد که نگاه صحیح و حکیمانه به دین و عالم و بهره مندی از یک جهان بینی صحیح چگونه در تفقه و حل مسائل اجتماعی اثر گذار است.
قطعا این مواجهه شهید مطهری متاثر از نوع نگاه او و به اصطلاح ناشی از بینش اوست و کمتر فقیهی در طراز شهید مطهری خودش را این چنین در بوته نقد می گذارد و به منتقدین پاسخ می دهد و چقدر جای شهید مطهری خالی است...
2️⃣ اشکالات به مسئله حجاب و پاسخ آنها دو رویکرد خیلی مهم در باب #علوم_انسانی_اسلامی را به ما نشان می دهد. یک رویکرد #متحجرانه به مسائل جدید عالم و تمدن جدید که جز سر در برف فرو بردن و دوری از متن مسائل جامعه هیچ کاری نمی کند و یکی رویکرد جدید مبتنی بر #فقه و #جهان_بینی_اسلامی که نشان می دهد چگونه می توان در عصر مدرن یک مسلمان مومن معتقد به آرمان های اسلامی بود و در دل همین جامعه زندگی کرد.
🔹این دو رویکرد کماکان در حوزه ها وجود دارند.
🔻در جایی از این کتاب منتقد چنین می نویسد:
❗️«نقل اين اباطيل در اين كتاب زائد است و بدون جواب هم گذارده شده است. نقل اين قسمت ارتباطى هم با مدعاى بحث ندارد، آنچه مربوط است قسمت بعدى است.»
🔻 و استاد خطاب به منتقد می نویسند:
✅ «پاسخ اين اباطيل همان هاست كه همه روزه در صدها هزار نسخه در جرايد و مجلات نوشته مى شود و در مغزهاى جوانان مسلمان فرو مى رود و بالأخره #يك_بدبخت_مصلحت_نشناسى_مثل_من لازم است كه على رغم منافعى كه در ميان عوام دارد با اين اباطيل درگير و روبرو شود تا لااقل يك عده بفهمند كه هستند اشخاصى كه مى توانند به اينها پاسخ گويند.
✅ البته لازم بوده كه در همين جا بلافاصله پاسخى داده شود و من اين كار را پس از تذكر شما در آن ورقه كه داديد كردم؛ اگرچه كسى كه همه اين كتاب را بخواند جواب اين اباطيل برايش روشن مى شود.»
3️⃣ نکته مهم دیگری که از این کتاب فهم می شود برخی آراء شهید مطهری در باب علم #اصول_فقه و دستگاه استنباطی ایشان است. در خلال برخی از این پاسخ ها رویکردهای فقهی آیت الله بروجردی و حضرت امام خمینی مورد اشاره قرار می گیرند و این یکی از ثمرات این اثر است.
4️⃣ اگر شهید مطهری رو یک مدافع بیدار و حافظ کیان اسلامی بنامیم به واقع صحیح است. شهید مطهری واقعا از حدود و صغور علوم اسلامی و جامعه اسلامی دفاع می کند و این مسئله فقط محدود به #کلام یا #فلسفه نیست، بلکه در هر حوزه ای که اسلام نیاز داشته باشد شهید مطهری آنجا حاضر است و به بهترین نحو از عهده برآمده است. لذا می توانیم بگوییم شهید مطهری #حافظ_دین است و یک #الگوی_همیشه_جاوید برای روحانیت.
▫️▪️▫️▪️▫️
@bayyenatt
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 انسان شناسی قرآن
🔶کتاب انسان شناسی قرآن اثر فاخر و ارزشمند دیگری از استاد شهید مرتضی مطهری است. این کتاب ارزشمند که مجموع بخشی از سخنرانی های ایشان در سال ها 1350 شمسی است اخیرا به چاپ رسیده است.
🔷در این اثر ارزشمند (مثل بسیاری از آثار دیگر استاد شهید مطهری) دو موضوع همیشه مهم و مورد دغدغه شهید مطهری یعنی #جهان_بینی و #انسان_شناسی مورد بررسی قرار گرفته است.
🔶در این کتاب به خلاف مجموعه کتاب مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی ابتدا شهید مطهری به مجموعه نگاه های یک انسان مسلمان به جهان و نوع نگاه یک انسان مسلمان به جهان پرداخته اند و سپس در ادامه به مباحث انسان شناسی اسلامی از نگاه قرآن می پردازند.
🔷 این کتاب از جهات متعدد بسیار با ارزش است و به مباحث نو و کاربردی و مهمی در باب شناخت انسان و کیفیت سلوک معنوی صحیح او اشاره می کند.
🔶 مباحث بخش اول این کتاب رو در ضمن یک جلسه در خدمت برخی طلاب بودیم که در ختیار شما عزیزان قرار می دهم.
▫️▪️▫️▪️▫️
@bayyenatt
انسان شناسی قرآن _ جلسه اول_ بینش توحیدی.mp3
13.88M
🔷انسان شناسی قرآن
✅موضوع: بینش توحیدی به عالم
🎙ناصر قیلاوی زاده
#انسان_شناسی_قرآن
▫️▪️▫️▪️▫️
@bayyenatt
نکاتي در باب وحدت حوزه و دانشگاه.mp3
6.98M
🔰 گفتاری در باب وحدت حوزه و دانشگاه
🔷 جایگاه بحث وحدت در نظام اندیشه حضرت امام خمینی (ره)
🔶 جایگاه بحث وحدت حوزه و دانشگاه علت طرح این مساله در ابتدای انقلاب
✅بررسی معنای وحدت حوزه و دانشگاه در زمانه کنونی و دخالت آن در علوم انسانی
📝بخشی از جلسات تدریس نظام حقوق زن و مرد
▫️▪️▫️▪️▫️
@bayyenatt
🔰 بررسی روش تعلیم حکمت بر اساس اندیشه استاد شهید مرتضی مطهری
💠 مبانی انسان شناختی تعلیم تربیت اسلامی
🔷 یکی از مبانی انسان شناختی تعلیم و تربیت مسئله اختیار است. تمامی علمای تعلیم و تربیت اسلامی به این مسئله اشاره کرده اند که یکی از مبانی تعلیم و تربیت این است که انسان موجودی دارای اختیار است. تا به اینجا مسئله مشترک است اما در مورد این که این اختیار تابع کدام یک از شئون نفس انسان است کمتر کسی اظهار نظر کرده است.
🔹 استاد شهید مرتضی مطهری در ضمن مباحث تعلیم و تربیت در اسلام (و البته در جاهای دیگر هم) به این نکته اشاره می کنند که اختیار انسان تحت مدیریت عقل او قرار دارد.
🔹 در نتیجه اختیار که در نزد بسیاری ملاک تمایز انسان از غیر انسان است، تحت اشراف بعد عقلانی انسان قرار دارد.
💠 اصل تربیتی تعقل در تعلیم تربیت اسلامی
🔶 این اصل بیانگر آن است که باید پویش بی وقفه فکر و اندیشه ی آدمی را هدایت کرد. معنا و خصایص این هدایت از معنای عقل و تعقل در فرهنگ قرآن نشأت می گیرد.
🔸 این اصل ناظر به ویژگی اندیشه ورزی در انسان است. همه ی انسان ها درگیر اندیشه ورزی اند و امر به تفکر موردی ندارد و هرجا شاهد چنین امری باشیم، در واقع، امر به نوع معینی از تفکر، مورد نظر است. پس آنچه مطلوب است تفکر هدایت شده است و این معنا همسنگ تعقل است.
🔸 شهید مطهری در این باب مطالب زیادی دارند که یکی از آنها چنین است:
"در میان استعدادهای مخصوص انسان، در درجه اول استعداد عقلانی است... اسلام یک دین طرفدار عقل است و به نحو شدیدی هم روی این استعداد تکیه کرده است، نه فقط با او مبارزه نکرده است بلکه از او کمک و تایید خواسته است، و تایید خود را همیشه از عقل خواسته است."
🔸 استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه مطالب خویش به تفصیل به جایگاه تعقل در #قرآن و #سنت و #سنت_تاریخی_مسلمین می پردازند و آن را با مسیحیت تحریف شده مقایسه می کنند.
🔸 بنابراین یکی از اصول مهم در تعلیم و تربیت اسلامی #اصل_تعقل و #اندیشه_ورزی است.
💠 روش تعلیم حکمت در تعلیم تربیت اسلامی
🔷 حکمت علمی است که می توان با آن، هم در حیطه ی اندیشه و هم در حیطه ی عمل، به واقع و حق نایل شد. در این روش تربیتی که باید هر مربی برای متربی خود به ارمغان بیاورد، مربی موظف است که کیفیت دریافت داده های علمی و تجمیع و بکار گیری آنها را به متربی خویش بیاموزد.
🔹 شاید در علوم مرسوم حوزوی علم منطق متکفل چنین غایتی باشد، هرچند که حکمت اعم از علوم عقل مطلق است.
💢 استاد شهید مرتضی مطهری وقتی که میخواهند روش تعقل و ارتباط آن با اصل تعقل و وجود عقل و اختیار در آدمی را توضیح دهند از تمثیل و بیان زیر استفاده می کنند:
"مغز انسان، درست حالت معده انسان را دارد. معده انسان باید غذا را از بیرون به اندازه بگیرد و با ترشحاتی که خودش روی غذا میکند آن را بسازد. و باید معده اینقدر آزادی و جای خالی داشته باشد که به آسانی بتواند غذا را زیر و رو کند، اسیدها و شیرههایی را که باید، ترشح نماید و بسازد. ولی معدهای که مرتب بر آن غذا تحمیل میکنند و تا آنجا که جا دارد به آن غذا میدهند، دیگر فراغت، فرصت و امکان برایش پیدا نمیشود که این غذا را درست حرکت بدهد و بسازد. آنوقت میبینید اعمال گوارشی اختلال پیدا میکند و عمل جذب هم در رودهها درست انجام نمیگیرد.
مغز انسان هم قطعاً همین جور است. در تعلیم و تربیت باید مجال فکر کردن به دانش آموز داده بشود و او به فکر کردن ترغیب گردد."
📝 ناصر قیلاویزاده
#اصول_تعلیم_تربیت
•┈••✾•🍀🌹☘•✾•┈•
@fanoosemellatha
@bayyenatt
🔰 علت و تاثیر تکرار عمل در موفقیت انسان
🔷 بسيار روشن است كه تكرار عمل، بالاخره به جايى خواهد رسيد كه صورت عمل درونى هميشه در ادراك و شعور انسانى حاضر بوده و با كمترين توجهى خودنمايى كرده و اثر خود را خواهد بخشيد؛ مانند كشيدن نفس و نگاه كردن با چشم و سخن گفتن براى فهمانيدن مقاصد.
🔶 آرى گاهى شدت ايمان به يك مطلبى عيناً كار تكرار عمل را انجام مىده؛ از همينجاست كه اخلاق را گاهى از راه #تكرار_عمل و گاهى از راه #تلقين_حسن_عمل و گاهى از هر دو راه به دست مىآورند.
👌🏼به حسب حقيقت، تأثير تكرار عمل در پيدايش اخلاق به تأثير اعتقاد (صورت علمى) برمى گردد، زيرا كارى كه تكرار عمل در درون انسان انجام مى دهد اين است كه امكان و بىمانع و مقتضىدار بودن عمل را به ذهن تلقين مى كند، تا كار به جايى مى رسد كه پيوسته امكان عمل و زيبايى وى در نظر انسان مجسم شده و مجال تصور مخالف نمى دهد.
📝 علامه طباطبایی، بررسی های اسلامی، ج1، ص110
@shmotahari
الگوی همیشه جاوید