🔹راه های انتقال ویروس Hiv
به صورت کلی انتقال ویروس اچ ای وی مثبت از 4 طریق مختلف:
🔻رابطه جنسی خارج از چارچوب خانواده و محافظت نشده(یکی از مهمترین راه های انتقال بیماری)
🔻استفاده از سرنگ مشترک و آلوده
🔻 از طریق خون و فرآوردههای های خونی آلوده
🔻از طریق شیردهی مادر آلوده به فرزند
از فردی به فردی دیگر انجام می شود.
🔸ترشحات جنسی که شامل گلبول های سفید فراوان است از جمله مهم ترین عامل انتقال ویروس در هنگام رابطه جنسی است؛ به همین دلیل رعایت سلامت جنسی و استفاده از کاندوم در حین رابطه به عنوان مهم ترین الزامات ایمنی در مقاربت جنسی توصیه می شود.
💠@BehdashteQom
💢هوای قم در شرایط ناسالم برای کلیه گروهها قرار گرفت
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، بر اساس اطلاعات اداره کل حفاظت محیط زیست استان، امروز مورخ26 آبان ماه، شاخص کیفیت هوا (157AQI= ) در شهر قم به علت آلاینده ذرات معلق (PM2.5) در شرایط ناسالم قرار دارد و افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا ریوی ، کودکان و سالمندان و مبتلایان به آسم و زنان باردار باید از فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل اجتناب ورزند و سایر افراد نیز باید فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
🔸ضمناً با توجه به پیش بینی اداره کل هواشناسی استان قم مبنی بر پایداری هوا امکان ادامه این وضعیت یا افزایش غلظت آلاینده ها تا پایان روز دوشنبه مورخ 28 آبان ماه محتمل می باشد.
💠جهت دریافت توصیه های بهداشتی به سایت معاونت بهداشتی به ادرس ذیل مراجعه کنید:
🌐 phc.muq.ac.ir/Zr2n
💢27 آبان ماه 1403، روز جهانی نوزاد نارس
با شعار :
🔸دستاوردهای بزرگ حاصل اقدامهای کوچک است،
تماس بلافاصله پوست با پوست مادر را برای همه نوزادان در همه جا فراهم کنیم
Small actions BIG IMPACT: Immediate Skin_to_Skin care for every baby every where
🔸آیا می دانید:
"سالانه در جهان، بیش از 13 میلیون نوزاد نارس، متولد می¬شوند؛ دسترسی به مراقبت با کیفیت را در همه جا فراهم کنیم"
🔸در دنیا از هر ده نوزاد متولد شده یک نوزاد نارس به دنیا می آید که سالانه حدود 15 میلیون نوزاد نارس است. متاسفانه همه نوزادان نارس زنده نمی مانند و از این میزان یک میلیون نوزاد سالانه فوت می کنند و برخی دیگر از نوزادان نارس با مشکلات و عوارض نارسی مانند فلج مغزی، مشکلات بینایی و شنوایی و... دست به گریبان هستند.
🔸تماس پوست با پوست در هنگام تولد
نوزاد کموزن پس از تولد باید بلافاصله خشک شود، سپس بر روی شکم یا قفسهی سینهی مادر با پوشش یک پارچه یا پتو قرار داده شود. معاینات و ارزیابی اولیهی نوزاد باید بدون جدا کردن نوزاد بر روی بدن مادر انجام شود. تصمیم به جدایی نوزاد از مادر برای انجام اقدامات مورد نیاز با توجه به شرایط نوزاد گرفته میشود. تماس پوستی برای نوزاد نارس نیز به همان اندازه یا حتی بیشتر از نوزاد رسیده مورد نیاز است. مصرف آغوز مادر برای نوزاد نارس بسیار حیاتی است، پس باید به صورت قاشقی یا فنجانی هم که شده به نوزاد داده شود.
🌐متن کامل در لینک زیر:
phc.muq.ac.ir/Zq2n
روابط عمومی معاونت بهداشتی
💢تکامل نوزاد نارس:
🔸شعار سال 2024 روز جهانی نوزاد نارس نشان از انجام اقدامات بسیار کوچک با دستاوردهای بزرگ حاصل رامطرح کرده و تماس بلافاصله پوست با پوست مادر را برای همه نوزادان در همه مهم و ارزشمند ارزیابی نموده است.
🔸بحث مهمی که در خصوص نوزادان نارس مطرح است این است که این نوزادان، دوران سختی را در بخشهای ویژه نوزادان طی کرده اند و بایستی زودتر از نوزادان رسیده از نظر تکاملی مورد بررسی قرار گیرند.
🔸راه آسانی وجود دارد که والدین دریابند فرزندانشان از نظر تکامل کجا قرار گرفته است.
💠با مراجعه به پایگاه های سلامت و تکمیل پرسشنامه های تکامل asq و asq-se می توان تکامل شیرخوار را از نظر عاطفی، اجتماعی، تکامل شناختی مثل حل مسئله، یادگیری و هم چنین تکامل فیزیکی و جسمی و حرکتی مورد بررسی های دقیق قرار داد.
🔹اگر تاخیر تکامل نادیده گرفته شود می تواند به مشکلات واضح و بیشتر در سیر تکامل نوزادان مبدل شود.
🔹در صورتی که می توان با ارائه راهکارها و اقدامات مناسب توسط مراقبین سلامت و پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت از بیشتر شدن تاخیر پیشگیری نمود و کودکان را به سیر طبیعی تکامل نزدیک تر کرد.
روابط عمومی معاونت بهداشتی
سکته مغزی3.mp3
6.69M
🎤پادکست سکته مغزی در سالمندان:
🔻انواع سکته مغزی
🔻 علل بروز سکته مغزی
🔻روش درمان سکته مغزی
جهت دریافت مطالب بهداشتی معتبر و کاربردی به کانال معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بپیوندید:
https://eitaa.com/BehdashteQom
🌐 یکی از ارزانترین، سادهترین و مهمترین راهها برای پیشگیری از انتقال عوامل بیماری زا، شستشوی مکرر دستها با آب و صابون است.
🔸 برای شستن دست ها، باید تمام سطح دست شامل کف، پشت، بین انگشتان و زیر ناخنها را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، با صابون بمالید و در نهایت پس از آبکشی با حوله کاغذی یا پارچهای دست ها را خشک کنید.
معاونت بهداشتی قم
@BehdashteQom
برای پیشگیری از انتقال بیماریهای تنفسی، آداب عطسه و سرفه را رعایت کنیم .
معاونت بهداشتی قم
@BehdashteQom
🍎 کمبود دریافت ویتامینهایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی (مثل آنفلوانزا) را افزایش می دهد.
✅ لذا مصرف روزانـه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سـالاد همراه با غذا، مـیـوه هـای حـاوی ویتامین C مثل پـرتـقـال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای که از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند؛ توصیه می شود.
🍏به عنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویــتــامــیــن C مــورد نیاز روزانـــه بــدن را تأمین می کند.
معاونت بهداشتی قم
@BehdashteQom
#خط_ملي_نماد
✅خط 1570، خط اورژانس دانشآموزی است.
☎️خط ملی نماد ۱۵۷۰ شماره تلفنی است كه برای ارائه خدمات راهنمايي و مشاوره به دانشآموزان، والدین و فرهنگیان راه اندازی شده است.
✅شما در موقعیتهایی مانند، قرار داشتن در شرایط دشوار و بحرانی، افسردگی و اضطراب و . . . میتوانید با این شماره تماس گرفته و به صورت رایگان، خدمات مشاورهاي دريافت كنيد.
☎️خط ملی نماد ۱۵۷۰، خدمات حمایتی، مشورتی و مددکاری به تماس گیرندگان، ارائه میدهد.
🔸هزینه تماس با خط ملی نماد، به صورت رایگان محاسبه خواهد شد.
📌 قابل توجه خانواده هایی که باید سال آینده فرزندانشان را به دبستان و پیشدبستان بفرستند👇
✅ آغاز نوبتگیری برنامه ملی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیشدبستان برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴
🔸نوبتگیری برنامه ملی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیش دبستان برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ آغاز شده است و متولیدن ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ می توانند در سامانه sirat.csdeo.ir نوبت گیری نمایند.
🔸سامانه برای اتباع و فاقدین هویت هنوز فعال نیست به محض فعال شدن اطلاع رسانی خواهد شد.
💢سردرد و علائم گوارشی، علامت بارز برخی از گونه های آنفلوآنزا
🔹 رعایت اصول بهداشتی مهمترین راه پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا
🔸دکتر محمد نیک پور، مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها با اشاره به افزایش موارد ابتلاء به انفلوانزا در سطح کشور و نیز استان قم، گفت: وقتی بیماری انفلوانزا در جامعه شایع می شود اجتناب و دوری کردن از آن سخت می شود ولی با بکاربردن توصیه های بهداشتی و روشهای پیشگیری می توان از ابتلاء به آن و یا شیوع بیشتر آن جلوگیری کرد.
🔸دکتر نیک پور اظهار داشت: بیماری آنفلوانزا یک بیماری تنفسی ناشی از آلودگی با ویروس آنفلوانزا است که بسیار عفونی بوده و به سرعت می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
🔸وی با اشاره به علائم بیماری آنفلوانزا گفت: علائم در همه انواع انفلوانزا با اختلافات جزیی، مشابه است و شامل:تب معمولا بالای38/5 درجه و حداقل یکی از علائم سرفه، گلودرد، دردعضلانی، سردرد، سرگیجه، دل درد،دل پیچه، اسهال و استفراغ می باشد.
🔸دکتر نیک پور افزود: دردهای عضلانی این بیماری بسیار شدید می باشد و معمولا با ضعف عمومی همراه است و سردرد و علائم گوارشی در برخی از گونه های انفلوانزا بعنوان علامت بارز این بیماری شناخته می شود.
🔻 لینک خبر:
👉 phc.muq.ac.ir/Zs2n
🌐 muq.ac.ir
🆔 @webdaqom