❗️مرا عاشقی آموز
✍ محمود یزدانی
💐💐💐 به مناسبت «روز دختر» تقدیم به همه دختران سرزمین مان که عشق و محبت را سریعتر، عمیق تر، و زلال تر از ما مردان می فهمند.
دختران معلمان طبیعی عشق و محبت در جامعه ی ما هستند. و زندگی را برای همه ما، لطیف تر، انسانی تر و خوشایند تر می کنند. قدرشان را بدانیم!!!!
روزتان بر خودتان و بر ما مبارک.
خوشحالیم و شادمانیم و شاکریم که هستید.
■شیخ “حسن جوری” رهبر نهضت سربداران در قرن هشتم هجری میگوید: در سالی که گذارم به “جندیشاپور” افتاد، سخنی از “خواجه محمد مهتاب” شنیدم که تا گور بر من تازیانه میزند.
□دیدمش که زیر آفتاب تموز نشسته، نخ میریسد و ترانه زمزمه میکند. بدو گفتم ای مرد خدا، مرا عاشقی بیاموز تا خدا را عاشقانه عبادت كنم..
●مهتاب گفت: نخست بگو آيا هرگز خطی خوش، تو را مدهوش کرده است؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز شکفتن گلی در باغچهی خانهات تو را از غصههای بیشمار فارغ كرده است؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز صدایی خوش و دلربا، تو را به وجد آورده است؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز صورتی زیبا تو را چندان دگرگون کرده است که راه از چاه ندانی؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز زیر نمنم باران، آواز خواندهای؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز به آسمان نگریستهای به انتظار برف، تا آن را بر صورت خویش مالی و گرمای درون فرو نشانی؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز خندهی کودکی نازنین، تو را به خلسهی شوق برده است؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز غزلی یا بیتی یا سخنی فصیح، چندان تو را بیخود کرده است که اگر نشستهای برخیزی و اگر ایستادهای بنشینی؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز زلالی آب یا بلندی سرو یا نرمی گلبرگ یا كوشش مورچهای، اشک شوق از دیدهی تو سرازير كرده است؟ گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز شده است که بخندی چون دیگری خندان است و بگریی چون دیگری گریان است؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز بر سیبی یا اناری، بیش از زمانی که به خوردن آن صرف میکنی، چشم دوختهای؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز عاشق کتابی یا نقشی یا نگاری یا آموزگاری شدهای؟
گفتم: نه
▪︎گفت: هرگز دست بر روی خویش کشیدهای و با چشم و گوش و ابروی خویش معاشقت کردهای؟
گفتم: نه
○گفت: از من دور شو که سنگ را عاشقی میتوان آموخت، تو را نه!
✅ @behtarafariny
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکو إِلَیْک فَقْدَ نَبِیِّنَا وَ غَیْبَةَ وَلِیِّنَا وَ کثْرَةَ عَدُوِّنَا وَ قِلَّةَ عَدَدِنَا وَ شِدَّةَ الْفِتَنِ بِنَا وَ تَظَاهُرَ الزَّمَانِ عَلَیْنا»
❗️❗️❗️قضاوت که کار خداست، ما فقط تهمت می زنیم.
#یادداشت_۸۱
✍ محمود یزدانی
🔹 جمله بالا را به طنز از زبان یکنفر با واسطه شنیدم که درباره حال و احوال انتخابات و نظرش درباره کاندیداها می گفت که : «والله چی بگم، قضاوت که کار خداست، ما فقط تهمت می زنیم» من اول کلی خندیدم، ولی بعدا که فکر کردم دیدم عجب جمله حکیمانه ای است.
🟢 ابتدا بحث قضاوت کردن را از منظر روابط بین فردی و سپس از منظر روان درمانی برایتان بگویم.
حتما بارها این جمله را زیاد شنیده اید که : «مردم را قضاوت نکنید» یا یکنفر درباره حرف هایی که بقیه درباره اش می زنند، معترض است که «چرا من را قضاوت می کنید؟». و خلاصه کلی نگرش منفی درباره قضاوت کردن وجود دارد.
از طرف دیگر، از منظر روان درمانی یکی از توصیه هایی که در درمان می شود، قضاوت نکردن افکار در ذهن انسان است و یکی از اهداف درمانی، تبدیل «ذهن قضاوتگر» به «ذهن مشاهده گر» است. یعنی ذهن به گونه ای تربیت شود که افکار خودش را، و حتی احساسات خودش را ببیند و «مشاهده» بکند، ولی «قضاوت» نکند. چون متوجه شده اند که ذهن وقتی قضاوت نکند، افکار راحت تر از ذهن ما بیرون می روند و یا احساسات راحت تر از وجود ما جدا می شوند.
🔶 من خودم البته با توصیههایی که درباره قضاوت نکردن است، مخالفم. چرا که آن را امر ناممکنی می دانم. یعنی همچنانکه ذهن ما نمی تواند فکر نکند ، نمی تواند قضاوت نکند. بنابراین کارکرد طبیعی ذهن قضاوت کردن است.
یعنی همچنانکه نمی توان به یک نفر گفت که چند دقیقهای یا حتی چندلحظه ای فکر نکن، نمی توان به افراد توصیه کرد که قضاوت نکن.
بنابراین قضاوت کردن، هم فرآیند طبیعی ذهن، و هم فرآیند ضروری ذهن است.
🟪 البته قبول دارم که وقتی افراد می گویند من را قضاوت نکنید یا در تکنیک های درمانی صحبت از «قضاوت نکردن» می شود ، منظورشان قضاوت کردن منفی است که نبایستی صورت گیرد.
بگذریم ...
🔍 اما بیاییم کمی دقیق تر و عمقی تر درباره قضاوت کردن صحبت کنیم.
❇️ وقتی یک نفر می گوید: «من را قضاوت نکنید» و یا «چرا من را قضاوت کردید؟» دقیقا دنبال چیست ؟ چرا از بقیه این خواسته را دارد ؟ مگر در قضاوت دیگران چه چیزی نهفته است که باعث آشفتگی فرد شده است ؟
🔔🔔 وقتی دقیق تر و جدی تر از افراد قضاوت شونده بپرسیم که مشکل شما با بقیه چیست که اینقدر معترض هستید؟، پاسخی که غالبا خواهند گفت چیزی شبیه این خواهد بود که می گویند : «آخه اونها بدون اینکه از همه چیز من خبر داشته باشند و بدون اینکه بدانند اصل قضیه چی بوده و بدون اینکه از شرایط من و اوضاع خبردار باشند، یک قضاوتی می کنند و برچسبی به من می زنند که به من نمی خورد و این خیلی بی انصافی است.»
🔷 اگر یکبار دیگر جملات بالا را بخوانید، متوجه خواهید شد که بحث، بحث «انصاف» است. و بحث نداشتن اطلاعات جامع فرد قضاوت کننده درباره فرد قضاوت شونده است. و خلاصه اش این است که فرد می گوید بحث، بحث «قضاوت» نیست، بلکه بحث «تهمت» است. یعنی چیزی درباره من می گویند که صحت ندارد و با بی انصافی درباره من نظر داده اند. و به من «تهمت» زده اند.
⏺ به همین منوال، در بحث درمان که تمام تلاش درمانی تبدیل «ذهن قضاوتگر» به «ذهن مشاهده گر» است، اصل قضیه و حقیقت قضیه، تبدیل کردن «ذهن تهمت زننده» به «ذهن مشاهده گر» است.
حالا چرا می گوییم «ذهن تهمت زننده» ؟
⏪ در درمان یکی از تکنیک های مهم برای تربیت «ذهن مشاهده گر» توضیح این نکته مهم است که «افکار فقط افکار هستند و واقعیت ندارند». مثلا وقتی من درباره خودم فکر کنم که «آدم بدردنخور» یا «آدم خیلی مهمی» هستم، در هر دو حالت اینها فقط فکر هستند و واقعیت ندارند. ذهن قضاوتگر هر دوی این افکار را واقعی در نظر می گیرد و بسته به اینکه خود را «بدردنخور» یا «خیلی مهم» در نظر بگیرد، یا دچار «رفتارهای اجتنابی» و یا دچار «رفتارهای متکبرانه» می شود.
اما «ذهن مشاهده گر» وقتی این افکار به ذهن برسد، صرفا «مشاهده» می کند و این افکار را «جدی» نمی گیرد، و جدی نگرفتن این افکار به این است که احساس یا رفتاری مبتنی بر این افکار شکل نمی گیرد.
اما «ذهن قضاوت گر» در این دو مثال، دقیقا «ذهن تهمت زننده» است. چون به خودش یا «تهمت بدردنخور» می زند یا «تهمت آدم خیلی مهم» به خودش می زند، که هر دو اشتباه است.
🔄 خلاصه تر و واضح تر بگویم ذهن نمی تواند قضاوت نکند. بنابراین اگر منصف باشد، درست قضاوت می کند، و اگر منصف نباشد، تهمت می زند، حالا یا به خودش یا به دیگری.
و اگر دیگران می گویند اینقدر من را قضاوت نکنید، منظورشان این است که : «اینقدر به من تهمت نزنید»
و اگر در درمان می گویند که افکارتان را قضاوت نکنید و صرفا مشاهده کنید، منظورشان این است که: «اینقدر به خودتان تهمت نزنید» ( و اگر افکار درباره دیگران باشد، منظور این است که «اینقدر به دیگران تهمت نزنید» )
✅ @behtarafariny
ادامه متن 👇👇
ادامه متن 👆👆
پ. ن 1⃣ : البته در اینکه ذهن چه موقع منصف است و چه موقع غیرمنصف است، بحث مفصلی است که جای طرح آن در اینجا نیست.
پ. ن 2⃣ : بحث ما بحث انتخاباتی نیست، ولی از این بحث خیلی می توان در بحث قضاوت کردن درباره کاندیداها استفاده کرد که راستی راستی ما داریم کاندیداها را قضاوت و ارزیابی می کنیم ؟ یا داریم به آنها تهمت می زنیم؟.
مواظب تهمت زدن هایمان به کاندیداها باشیم. شاید خیلی مطالبی که خودمان درباره کاندیداها می گوییم یا درباره آنها می شنویم، قضاوت درباره کاندیداها نباشد، تهمت زدن درباره آنها باشد که در پوشش قضاوت و ارزیابی عرضه می گردد.
پ. ن 3⃣ : منظور این متن تعطیلی قضاوت کردن نیست. همچنانکه ذهن بدون قضاوت کردن نمی تواند باشد، زندگی هم بدون قضاوت کردن ممکن نیست.
نکته و توصیه اصلی، «تعویق قضاوت» و یا «احتیاط در قضاوت» است. و نکته و توصیه اصلی تر، احتیاط خیلی خیلی زیاد یا اجتناب خیلی خیلی زیاد در تهمت زدن است.
«تهمت زدن از آن چیزی که فکر می کنیم به ما نزدیکتر است.»
📣📣📣 خلاصه اینکه :
«قضاوت کردن حقیقی کار خداست، ما غالبا داریم به خودمان و دیگران تهمت می زنیم.»
✍ محمود یزدانی
✅ @behtarafariny
⚫️ یک سنت و رویه خیلی زشت، اما فراگیر
#یادداشت_۸۲
✍ محمود یزدانی
🔶 امروز یکی از بستگان نزدیک همسرم فوت کردند.از حدود ساعت ۷ صبح که خبردار شدیم، به منزل آن مرحوم رفتیم و کم کم افراد زیادی آمدند، بطوریکه سر ظهر که جنازه را از حرم مطهر به منزل مرحوم آوردند و سپس سمت آرامگاه خواجه ربیع رفتیم، جمعیت زیادی جمع شده بودند.
بعد از مراسم خاکسپاری، صاحبان عزا ضمن تشکر از افراد حاضر جهت حضور در مراسم، دعوت کردند که برای صرف ناهار به رستوران تشریف بیاورند.
❌ من اگر در روز خاکسپاری کسی شرکت کنم، غالبا برای ناهار نمی روم، چون معتقدم که صاحبان عزا به مقدار کافی آشفته و غمگین و بهم ریخته هستند که آمادگی و حوصله پذیرایی را ندارند، و خیلی هم اخلاقی نیست که بقیه این توقع را از آنها داشته باشند.
خلاصه چون این مرحوم از افراد خیلی نزدیک بودند، گفتیم که شاید برویم بهتر باشد.
خلاصه با یک خجالت و شرمندگی پیش خودم، رفتم.
در راه با خودم حدس می زدم که احتمالا چند نفری بیشتر نیامده باشند، ولی وقتی وارد سالن رستوران شدم از اینکه چه جمعیت زیادی آمده بودند، بسیار متعجب شدم. بنظرم بیش از ۱۵۰ نفر در قسمت مردانه بودند. و قسمت زنانه را هم نمی دانم.
و فکر می کنم حداقل بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون فقط هزینه ناهار امروز شده باشد.
⏮ این هزینه تازه فقط مربوط به ناهار روز اول بود، و با احتساب مراسم تعزیه و سپس سوم یا هفتم و بعد چهلم، کلی هزینه روی دست خانواده مرحوم گذاشته می شود، که من فکر میکنم خیلی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان بشود.
خلاصه از دست دادن آن مرحوم برای خانواده اش یک مصیبت، و هزینه های سرسام آور پذیرایی و یکهویی بودن این خرج ها نیز مصیبتی دیگر.
😔😔 و چقدر این سنت و عادت زشت ناهارخوری روز خاکسپاری، رواج فراوانی در بین ما دارد. و متاسفانه فکری هم برای آن نمی شود.
🔔🔔 حالا اگر به روایات مراجعه کنیم، توصیه هایی که وجود دارد، نقطه مقابل چیزی است که در جامعه ما رواج دارد.
❗️❗️ مثلا در روایات داریم ( قریب به مضمون ) که تا چند روز نبایستی از مطبخ خانواده متوفی دودی بلند شود. و مستحب موکد است که همسایه ها و آشنایان، بایستی غذای خانواده متوفی را تهیه کنند. ولی وضع امروزی کاملا برعکس است، و خانواده متوفی تا چند بار بایستی غذای اطرافیان را تهیه کنند.
📣📣 و یا در سنت نه چندان دور ما - که خود من هم یادم میآید - وقتی کسی فوت می کرد، غالبا کسانی که برای سرسلامتی و عرض تسلیت می آمدند، همراه خودشان چیزی می آوردند و اون موقع به جای دسته گل و بنر - که هیچ خاصیتی ندارند - چیزهایی که می آوردند از قبیل گوسفند، روغن نباتی ۱۷ یا ۵ کیلویی ، کارتن قند، خرما، و .... بود. و دست خالی رفتن به خانه مرحوم تا حدی یک کار ناپسندی بود، و مخصوصا فامیل و آشنایان نزدیک حتما با خودشان چیزی می بردند.
این را گفتم که شاید تلنگری باشد برای بزرگان هر فامیلی که بنشینند و دور هم فکری بکنند تا این سنت های غلط به مرور از بین برود.
👌👌 و در اینجا یادی کنم از یک سنت خیلی خوبی که توسط فرد بسیار عاقل و دوراندیشی ایجاد شد.
چند سال پیش یکی از همکاران تعریف می کرد که ما همین مشکل هزینه های سنگین ترحیم را در فامیل و روستای مان داشتیم، و با توجه به اینکه روستای ما، روستای پرجمعیتی بود و اگر کسی فوت می کرد، همه می آمدند و یا بایستی دعوت می شدند، هزینه های بالای مراسمات، یک معضلی مخصوصا برای خانواده های متوسط و ضعیف شده بود.
خلاصه برای حل این معضل، بزرگان فامیل و روستا - که غالبا در مشهد هم زندگی می کردند - دور هم نشستند و گفتند از این به بعد مانند عروسی ها که برای عروس و داماد پول جمع می کنیم، موقع عزا هم پول جمع کنیم.
اما با اینکه این تصمیم گرفته شد، ولی اجرایی نمی شد، و غالب خانواده های متوفی قبول نمی کردند و به نوعی خجالت می کشیدند که در مجلس آنها برای مراسم ترحیم پول جمع شود و به نوعی احساس فقر و نیازمندی و سرشکستگی به آنها دست می داد.
خلاصه گذشت و گذشت تا اینکه یکی از سرشناس ترین و پول دارترین آدم های فامیل و روستا، صاحب عزا سد و یکی از اعضای خانواده اش از دنیا رفت.
اون فرد که از همه پول دارتر و در عین حال دست و دل بازتر بود، با دوراندیشی خودش پیش قدم این کار خیر شد، و در مراسم ترحیم اعلام کرد که به جهت اینکه این سنت پول جمع کردن و کمک رسانی در مراسم ترحیم جا بیفتد از مراسم عزای خانواده خودش شروع می کند و این کار را انجام داد.
و خلاصه شروع پول جمع کردن برای مراسم ترحیم، از مجلس عزای پول دارترین فرد روستا شروع شد و از اون به بعد این سنت دیگه رواج گرفت و هنوز هم ادامه دارد.
🌷🌷 باشد که ما هم بتوانیم از این سنت های خوب در میان جامعه مان جاری و ساری کنیم. ان شاءالله
✅ @behtarafariny
🎯 چرا دانشآموزان در سراسر جهان دارند خنگ میشوند؟
🔴 معروفترین معیار سنجش توانمندی دانشآموزان در سطح جهان، آزمونی موسوم به پیآیاسای است که هر سه سال یکبار عملکرد دانشآموزان هشتاد کشور جهان را در ریاضی، علوم و درک مطلب میسنجد. در سالهای اخیر هربار که نتایج این آزمون منتشر میشود، سیاستگذاران و برنامهریزان آموزشی در جهان را به تعجب وا میدارد. طی چندین آزمون گذشته، نمرات دانشآموزان تقریباً در همۀ درسها و تقریباً در همهجای دنیا به طور مداوم در حال کاهش است. حتی کشورهایی مثل فنلاند و کرۀ جنوبی که نظامهای آموزشی بسیار باکیفیتی دارند هم مستثنی نیستند.
🔴 چه چیزی باعث افت نمرات در دانشآموزان سراسر جهان شده است؟ برخی از تحلیلگران همهگیری کرونا را عامل اصلی دانستهاند. اما روند افول نمرات از چندین سال قبل و مشخصاً از سال ۲۰۱۲ به بعد آغاز شده است و کرونا فقط شیب آن را افزایش داده است. گزارش پیآیاسای به سه دلیل «گوشیهای همراه» را عامل اصلی معرفی میکند: اولاً دانشآموزانی که روزانه کمتر از یک ساعت از اوقات فراغت خود را با دستگاههای دیجیتال سپری میکنند، عملکرد ریاضیشان حدود پنجاه درصد بالاتر از دانشآموزانی است که روزانه بیش از پنجساعت به اسکرین چشم میدوزند.
🔴 ثانیاً به نظر میرسد که صفحهنمایشها باعث نوعی حواسپرتی فراگیر در میان همهٔ دانشآموزان شدهاند، حتی دانشآموزانی که مدام چشم به آنها ندوختهاند نیز در اثر حواسپرتی اطرافیانشان درگیر میشوند.
🔴 دلیل سوم این است که تقریباً نیمی از دانشآموزانی که در این آزمون شرکت کردند، گفتند وقتی از دستگاههای دیجیتال خود دور هستند، احساس «کلافگی» یا «اضطراب» میکنند. به همین روال، نیمی از دانشآموزان گفتند که بدون دستگاههای دیجیتالشان از زندگی رضایت کمتری دارند. این اضطراب رابطهای معکوس با عملکرد تحصیلی دانشآموزان دارد. در مجموع، دانشآموزانی که بیشتر با تلفن همراه خود کار میکنند در مدرسه نمرات بدتری میگیرند، حواس دانشآموزان دیگر را پرت میکنند و احساس بدتری نسبت به زندگی خود دارند.
🔴 البته آزمون پیآیاسای تنها پژوهشی نیست که پیوستگی استفادۀ زیاد از دستگاههای دیجیتال و عملکرد بد تحصیلی را نشان میدهد. جاناتان هایت، در پژوهشی جدید به این نتیجه رسیده است که صرفِ وجود یک گوشی هوشمند در دیدرس، باعث افت قابلتوجه تمرکز حاضرین میشود.
نظر شما چیست؟
🔴 هایت پیشنهاد میکند که بهتر است گوشیهای هوشمند کاملاً در مدارس ممنوع شوند. به نظر میرسد تحلیل پیآیاسای نیز استدلالی قوی در حمایت از این سیاست باشد. صدها پژوهش جدی دیگر در دهسال اخیر نیز به نتایج مشابهی رسیدهاند. اگرچه بعضی میگویند اگر دانشآموزان مهارت استفاده از گوشی را بیاموزند، شاید کمتر در معرض خطر باشند، اما ممنوعکردن تلفن در مدرسه اقدام آزمایشی جسورانه و بدیعی خواهد بود. شاید مؤثر نباشد، اما غلط است اگر فکر کنیم هیچ کاری نکردن و حفظ وضع موجود، بیضرر خواهد بود. وقت وقتِ یک مداخله جدید است.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «آیا تلفن همراه دانشآموزان را کندذهن کرده است؟» که در سیامین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۳۰ دی ۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ درک تامپسن است و نیره احمدی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475
T.me/tarjomaanweb
❗️❗️❗️نگذاریم شیطان پیروز دوم این انتخابات باشد. رئیس جمهور هر که شده، رئیس جمهور همه است و کمک کنیم ان شاءالله موفق بشود. اما مهمتر این است که اخوت ما بایستی سرجایش بماند و بلکه بیشتر شود. توسعه و تحول اصلی و واقعی، یعنی همین توسعه اخوت.
#یادداشت_۳۰
✍ محمود یزدانی
🔴 ایام انتخابات برای برخی ها یک دوره تحرک و فعالیت مضاعفی شده بود، اما همزمان یکی از کسانی که در این ایام بسیار بسیار پرکارتر شده بود و سرش حسابی شلوغ بود « شیطان » بود. با توجه به اینکه در انتخابات، اختلاف نظرها کاملا طبیعی است، لذا بعید نیست که برخی ها دچار تندروی شده باشند و دیگرانی را که همفکر آنها نباشند را افراد غیرمنطقی و دوست نداشتنی فرض کنند .
⏪ کار شیطان استفاده از همین اختلافات و تبدیل آن به دشمنی هاست . بارها خداوند تبار ک و تعالی خطر شیطان را در قرآن به ما گوشزد کرده است و او را «عدو مبین » یعنی دشمنی آشکار و بی نظیر معرفی کرده است و هشدار داده است که یکی از زشت ترین و خطرناک ترین کارهای این شیطان لعین رجیم ، « ایجاد بغض و دشمنی میان انسانها» هست . " قل لعبادی یقولوا التی هی احسن ان الشيطان ینزغ بینهم ان الشيطان کان للانسان عدوا مبینا " ( اسراء / 53 ) ( به بندگانم بگو تا میتوانند به خوبی و زیبایی با یکدیگر سخن بگویند، زیرا شیطان میخواهد بین آنها جدایی و تباهی ایجاد کند . و شیطان حقیقتا دشمنی آشکار و بی نظیر برای انسانهاست ). " انما یرید الشيطان ان یوقع بینکم العداوه و البغضاء " ( مائده /91) ( حقیقتا شیطان میخواهد بین شما دشمنی و بغض ایجاد کند ) .
🟣 بنابراین نتیجه انتخابات نبایستی باعث جدایی ما از هم و یا خدای نکرده بغض و کینه بین ما شود و اگر من به واسطه این تفاوت نظر در انتخابات از شما دلگیر شده باشم و شما هم از من دلگیر شده باشید، هر دوی ما بازنده این انتخابات خواهیم بود و شیطان برنده این انتخابات خواهد بود .
✅ یکی از اهداف مهم قرآن ایجاد اخوت بین مسلمین و مومنین است، و شیطان درست نقطه مقابل این هدف، درصدد دشمنی و جدایی بین مسلمین و مومنین است .
🟡خیلی از ماها در انتخابات - با تمام انتقاداتی که بر حاکمیت داریم - حضور پیدا کردیم، اما پس از انتخابات - کما فی السابق - وظیفه برادری و همدلی و اتحاد داریم . و اگر خدای نکرده به واسطه هیجان انتخابات ، حرفها و رفتارهایی داشته ایم که موجب آزار دیگری شده است، حلالیت بطلبیم و دیگران را نیز بدون اینکه از ما حلالیت بطلبند حلال کنیم و در صدد بهبود هر چه بهتر رابطه ها ، حتی بهتر از قبل انتخابات باشیم و این دستور خداوند تبار ک و تعالی را به جد پیگیر باشیم که می فرماید " انما المومنون اخوه فاصلحوا بین اخویکم و اتقوا الله لعلکم ترحمون " ( حجرات / 14 ). ( حقیقتا که مومنان برادر یکدیگر هستند ، پس بین برادران تان صلح و صفا برقرار کنید و تقوای الهی را رعایت کنید ، باشد که ( بواسطه این کارها )مورد رحمت الهی قرار بگیرید . )
🟩 پس اگر میخواهیم مورد رحمت الهی قرار بگیریم و زحمات این چند مدت شیطان را هدر دهیم و نگذاریم این لعنتی، بین ما جدایی و دشمنی بیندازد، بیایید - به زبان یا به دل - به همدیگر بگوییم :
📣📣 من و تو برادر و خواهر هم هستیم و از صمیم قلب همدیگر را دوست داریم و نخواهیم گذاشت شیطان بین ما جدایی بیندازید ، بلکه خداوند مهربان، همچنان مهترین عامل الفت و وحدت قلوب ما هست و ما همه و همه بنده او هستیم و برادر و خواهر همدیگریم. 💓💓💗
---------------------------------
🌷 اگر این پیام را پسندیدید، برای ترویج اخوت و مهرورزی در جامعه، به اشتراک بگذارید.
✅ @behtarafariny
13.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
... جان سقای حرم ، خدایا ببخش
.
.
.
بیا برگرد خیمه ، ای کس و کارم
من و تنها نگذار ، ای علمدارم
آب به خیمه نرسید ، فدای سرت ....
صلی الله علیک یا اباالفضل العباس
التماس دعا
✅ @behtarafariny
هدایت شده از بسلام آمنين
#یادداشت_۱۷۲
۲۶ مرداد ۱۴٠۳/سال چهارم
ماه، هم بر کازینوهای لاس وگاس می درخشد، هم بر حسینیه حاج همت در دوکوهه!
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
آن طرف #اکونومونیست را میبینی که برترین شهرهای جهان را اعلام می کند و این طرف #کوفه را، یکی از اسرار آمیزترین نقاط عالم و از چهار شهر برتر جهان در نگاه قرآن(اینجا).
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
در آن سوی #لندن است و #لس_آنجلس، که خارهای سرسبد تمدن اومانیستی غربند و برای ایجاد امنیت، بیشترین دوربین های مداربسته جهان را در خود دارند. در این سوی #نجف است و #کربلا و میلیون ها انسان که در اوج امنیت و آرامش، کیلومترها می روند و دوربینی نمی بینند. آنها کنترل حداکثری دارند و اینها آزادی حداکثری.
دنیای عجیبی است مگر نه؟
آن طرف نوادگان #فرعون را ببین که ندای «أنا ربكم الأعلى» سر داده اند و برای سلطه حداکثری بر بشر، سودای حذف مخلوقات گرانقدر الهی مثل گاو و گوسفند را در سر دارند و مفتخر به ساخت #گوشت_مصنوعی اند و این طرف، در #مسیر_اربعین، روزانه دهها راس گاو و گوسفند #حلال_و_طیب ذبح می شود و به رایگان در اختیار زائران قرار می گیرد.
دنیای عجیبی است مگر نه؟
آن طرف هتل «پالمز کازینوی لاس وگاس» قرار دارد با شبی چند ده هزار دلار حق اقامت، که تنها پذیرای #قارون های عصر مدرن است و این طرف، #موکبهای فراوان حسینی که به رایگان، پذیرای تمامی #عباد_الله می شوند(اینجا).
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
در آن سوی به نام علم و به پشتوانه انواع کدکس های غذایی علمی!!، کهنه ترین و کپک ترین غذاها را #کنسرو می کنند و با انواع و اقسام افزودنی های مضر به خورد بشر می دهند و در این سوی، در مسیر تمدن اربعین، #تازه_خوری در جریان است و سلامت.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
در آن سوی از تمدن شیطان، #هوش_مصنوعی را می بینی که برای سلطه حداکثری بر بشر، تنها کردن و حذف #روابط_انسانی می تازد و در این سوی، #خانواده_بیست_میلیونی اربعین را، با واقعی ترین، زنده ترین و گسترده ترین روابط عمیق انسانی.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
دنیای قارونها و فرعونها را ببین که ثمره اقتصاد مریض و متمرکز نظام سرمایه داری اند و خیل عظیم بردگان بی اختیار را. و این طرف را نظاره کن! دنیای #مدیریت_مردمی تمدن اربعین و خیل عظیم آزادگان مختار را. در اینجا هرکسی نقشی دارد و سهمی! آنقدر که یکی برای زائران #سایه می شود و آن مادر پیر، با تکه کارتنی رهروان را خنک می کند.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
آن طرف را ببین که در دنیای ظلمانی سند۲٠۳٠ و #برابری_جنسیتی چه می گذرد. ابلیس را که در تدارک نبردی تمام عیار با خانواده و انسانیت است. از سویی به دنبال احیای #قوم_لوط است و از دیگر سوی، با انواع روشهای علمی! برای اختلاط نطفه ها و حرام زادگی و تغییر جنسیتها در تلاش.
این طرف اما در دنیای #حلال_زادگان تمدن نور، مردان و زنانی وجود دارند که در دانشگاه اربعین، مشق جوانمردی، غیرت، عفاف و حریم می کنند و برای واژه مقدس #ناموس جان می دهند.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
آن طرف پاریس را می بینی که مدعی #امامت بر شهرهای عالم است و برای میزبانی کمتر از بیست هزار ورزشکار دچار مشکل می شود و این طرف، نجف و کربلا را ببین که بیش از بیست میلیون نفر را به رایگان پذیرا می شوند و پذیرایی می کنند و مشکلی هم ندارند.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
آن طرف را ببین که با انواع و اقسام دلایل علمی!! کندن از دیگران و له کردن شان را توجیه می کنند و این طرف را دل بده! هرچه دارند فدایت می کنند و باز خود را شرمنده و مدیون تو می دانند.
دنیای عجیبی است مگر نه؟!
مطالعه بیشتر: تمدن اربعین
التماس دعا برای جاماندگان
@besalamen_amenin
🟢 «او» در بدترین شرایط، یک «بهترآفرین» بود، یک بهترآفرین بی نظیر !!!
#یادداشت-۸۳
✍ محمود یزدانی
↕️ در مواجهه با شرایط بد و حتی شرایط خوب - چه درونی و چه بیرونی - آدم ها غالبا دو دسته می شوند :
۱ - بدترآفرینان
۲ - بهترآفرینان
بدترآفرینان، شرایط را از آنچه که هست، بدتر می کنند. و در مقابل، بهترآفرینان، شرایط را از آنچه که هست، بهتر می کنند.
🔶 تقریبا غالب رویکردهای نوین روان درمانی وجود درد و رنج در زندگی را پذیرفته اند و به دو قاعده جالب رسیده اند.
۱ - قاعده اول :
درد و رنج + مواجهه مثبت = رشد
۲ - قاعده دوم :
درد و رنج + مواجهه منفی = زجر
دو قاعده فوق تقریبا در تمام مشکلات و اختلالات روانشناختی صدق می کند. و تمام رویکرد های روان درمانی دنبال این هستند که مواجهه مثبت را یاد دهند.
🔄 اما اگر از حوزه روانشناسی بیرون بیاییم و وارد حوزه جامعه شناسی بشویم باز هم دو قاعده فوق صادق است. یعنی
۱ - قاعده اول :
مشکلات اجتماعی + مواجهه مثبت = رشد و پیشرفت اجتماعی
۲ - قاعده دوم :
مشکلات اجتماعی + مواجهه منفی = افزایش آسیب های اجتماعی
❗️این دو قاعده، قواعد ساده ای هستند، اما عمل به آنها خیلی سخت است. مثلا اگر ما عادت داشته باشیم یکسره از اوضاع خودمان، دیگران یا اجتماع بنالیم و انتقاد کنیم، و اگر یکسره توجه مان به کاستی ها و نقائص خود یا دیگران هست، مواجهه ما از نوع منفی است و ما کم یا زیاد، در حال زجر کشیدن هستیم. و خلاصه اینکه ما یک بدترآفرین هستیم که هم خودمان از خودمان خیر نمی بینیم، و هم دیگران و جامعه از ما خیر نمی بینند.
✅ ولی اگر مواجهه مثبت با کاستی ها و ضعف ها و نقص ها داریم و اهل انتقاد کردن از خودمان یا دیگران نیستیم، و با اینکه ضعف ها و کاستی ها را می بینیم ولی درصدد رفع آنها هستیم، یک بهترآفرین هستیم که جای تبریک گفتن دارد.
📣 مثال مشهوری است که همه تان شنیده اید که می گویند نیمه پر لیوان را ببینیم یا نیمه خالی لیوان را ؟
این سوال، سوال چندان خوبی نیست و بهتر است آن را ارتقاء ببخشیم.
سوال بهتر و جدی تر این است که اگر یک لیوان نیمه خالی و یا حتی تمام خالی دیده ایم چه بایستی بکنیم ؟
یعنی سوال از جنس کجا را دیدن نیست، بلکه از جنس چه کار کردن است.
❌ بدترآفرینان در برابر لیوان نیمه خالی، در بهترین حالت کاری نمی کنند و در بدترین حالت، همان لیوان نیمه خالی را تماما خالی می کنند.
و باز بدترآفرینان در برابر لیوان تماما خالی، در بهترین حالت کاری نمی کنند، و در بدترین حالت، لیوان تماما خالی را می شکنند. چون معتقدند لیوانی که خالی باشد، به چه دردی می خورد.
✳️ اما بهترآفرینان چه می کنند؟
بهترآفرینان لیوان نیمه پر را پر می کنند و حتی لیوان خالی را هم پر می کنند.
🔔 حالا این لیوان نیمه خالی یا تماما خالی نماد چی هست ؟
این لیوان، خود ما هستیم ، این لیوان خانواده ما هست، این لیوان، دوستان ما هستند، این لیوان آدم های دیگر هستند، این لیوان، همکاران یا مراجعان محل کار ما هستند، این لیوان شهر و روستای ما هست، این لیوان جامعه و کشور ما هست، و این لیوان جهان ما هست.
خداوند به نوعی همه ما را لیوان خلق کرده است. («رسولُ اللّه : الخُلقُ وِعاءُ الدِّينِ ؛ خُلق ، ظرف دين است.» خلق و خو فارغ از اینکه در آن چه چیزی قرار بگیرد ، ظرف است ) خانواده و جامعه و جهان ما را هم لیوان خلق کرده است. و در این لیوان ها کمی یا زیادی آب هست و برخی لیوان ها هم خالی خالی است. و در برخی از ما نه تنها آب نیست، که کلی آشغال جمع شده است.
حالا ما هستیم و لیوان های متعدد با مقدارهای متفاوت آب یا چیزهای دیگر.
و سوال کلیدی این است که داریم چه می کنیم :
❗️لیوان ها را پر می کنیم یا خالی تر می کنیم و یا حتی می شکنیم ؟
جمله مهم بالا را یک طور دیگر بیان میکنم :
❗️خودمان و یا دیگران را داریم پر می کنیم یا خالی می کنیم یا حتی می شکنیم ؟
بهترآفرین هستیم یا بدترآفرین ؟
✅ @behtarafariny
ادامه متن 👇👇
ادامه متن 👆👆
❇️ اما همه این حرف ها برای این بود که از بهترین بهترآفرین یادی کنیم.
❤️ محمد رسولالله(ص) - که جانم به فدایش باد - برترین بهترآفرین بود. لیوان های خالی همه را پر می کرد. لیوان های کثیف همه را تمیز می کرد، لیوان های شکسته همه را ترمیم می کرد، لیوان های کوچک همه را بزرگ می کرد تا بیشتر جا بگیرد.
او در برابر لیوان های نیمه خالی، لیوان های تماما خالی، لیوان های تماما کثیف، لیوان های شکسته ، و لیوان های کوچک، یک بهترآفرین فوقالعاده بود، بهترین بهترین آفرین بود.
🔗 اما باز نکته مهمتری هم هست :
خداوند که رسول الله (ص) - یعنی بهترین بهترآفرین - را فرستاد، فرمود که این دردانه هستی را برایتان فرستادم که بهترآفرینی را از او یاد بگیرید. او معلم و مربی بهترآفرینی است. و قرآن، کتاب بهترآفرینی است.
و انسان ها به میزان روحیه بهترآفرینی شان، به پیامبر(ص) نزدیک هستند. و او اسوه و الگوی بهترآفرینی است.
«لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
براى شما، اگر به خدا و روز قيامت اميد مىداريد و خدا را فراوان ياد مىكنيد، شخص رسول اللّه مقتداى نیکو و پسنديدهاى است.»
🟢 و کلام آخر خطاب به خود رسولالله:
ای رسول بهترآفرین، ای رحمه للعالمین، لیوان های ما نه تنها خالی خالی است، که کوچک هم هست، که شکسته هم هست و از همه بدتر کثیف و پراز آشغال نیز هست. ای بهترآفرین، عنایتی به ما کن و ما را از آنچه که هستیم بهتر نما و ما را بهترآفرین نما :
«يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَتَصَدَّقْ عَلَيْنَا ۖ إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقِينَ
ای عزیز! ما و دور و بری هایمان را آسیب و گزند فرا گرفته، و حالا با سرمایه ناچیز آمده ایم؛ پیمانه را برای ما کامل کن؛ و بر ما تصدّق و بخشش نما، که خداوند بخشندگان را پاداش میدهد!»
✍ محمود یزدانی
✅ @behtarafariny
🎯 اسرائیل به همان سگ هاری تبدیل شده است که آرزویش را داشت
🔴 موشه دایان، فرمانده نظامی و وزیر دفاع سابق اسرائیل، جایی گفته است: «اسرائیل باید مثل سگی هار به نظر برسد، خطرناکتر از اینکه کسی جرئت کند مزاحمش شود». دایان حتی از سوی نظامیان اسرائیل، فرماندهی بسیار خشن و تندرو به شمار میرفت که ایدههایش معمولاً خطرناک به نظر میآمد. اما لویی رنه برس، پژوهشگر تشکیلات نظامی اسرائیل، میگوید دایان با ایدۀ «سگ هار» خود، در واقع شیوه همیشگی اسرائیل را در دیوانه نشاندادن خود برملا میکند.
🔴 بعد از گذشت یک سال از دور جدید جنگ اسرائیل علیه فلسطینیان، اقدامات جنونبار ارتش رژیم اسرائیل، بیش از همیشه در معرض دید همگانی قرار گرفته است.
🔴 جهت یک مقایسه، کافی است بدانیم که میزان مهماتی که در حملات هوایی ارتش اسرائیل، تنها طی ۲۵ روز اول جنگ، بر سر مردم غزه ریخته شده است، معادل بیش از دو بمب اتمی از نوعی است که در هیروشیما منفجر شد. با این تفاوت که این بمبها در مساحتی نزدیک به یکسوم مساحت شهر هیروشیما در لحظۀ انفجار بمب اتمی فرود آمدهاند.
🔴 وسعت تخریب در غزه، طبق محاسبات فیلیپ وبر، متخصص آمار و محقق مسائل امنیتی، طی چهار ماه اول حمله، به سطح مرگبارترین بمبارانِ یک شهر در تاریخ، یعنی حملۀ نیروهای متفق به شهر درسدن آلمان در انتهای جنگ جهانی دوم رسید. وبر میگوید آنچه بعد از ماه چهارم در غزه رخ داده است، بیتردید هیچ نمونهای در طول تاریخ ندارد.
🔴 حمله به بیمارستانها و قتلعام مصدومان، با خاک یکسانکردن مدرسهها، حمله به مناطق امن، پناهگاهها و چادرهای آوارگان، جاسازی مواد منفجره در بستۀ کمکهای غذایی، استفادۀ مکرر از تسلیحات ممنوعه، کوچاندن اجباری چندبارۀ مردم و جلوگیری از رسیدن دارو و غذا به مردم بخشی از این جنون مرگبار است.
🔴 در پردۀ تازهای از این جنایات، اسرائیل در عملیاتی که آن را «نظم جدید» نامیده است، با فروریختن بیش از هشتاد تُن بمب بر سر چند ساختمان مسکونی و با کشتن بیش از سیصد غیرنظامی، اقدام به ترور دبیرکل حزبالله لبنان، سید حسن نصرالله و فرماندهان همراه او کرده است. اسرائیل به همان چیزی تبدیل شده است که موشه دایان توصیه میکرد: سگ هار.
🔴 ایلان پاپه، مورخ سرشناس اسرائیلی، اخیراً در مصاحبهای گفته است: «فکر میکنم آنچه شاهد آن هستیم، آغازِ پایان پروژۀ صهیونیسم است. و مورخان خوب میدانند که آغازِ پایان پروژههایی مانند صهیونیسم، خطرناکترین فصل از تاریخ یک خطه است».
https://t.me/tarjomaanweb
🎯 آنقدر کشتهایم که اگر دست از کشتن برداریم، نابود میشویم
— چطور جامعۀ اسرائیل با جنایتهای ارتش خود در غزه و لبنان کنار میآید؟
📍عومر برتوف، کهنهسرباز اسرائیلی که سالهاست در آمریکا دربارۀ تاریخ نسلکشی تحقیق و تدریس میکند، چندماه بعد از آغاز جنگ، بعد از مدتی طولانی، به اسرائیل سفر کرد تا دیداری با خانواده و دوستانش تازه کند و از اوضاع و احوال جامعهاش باخبر شود. اما آنچه در این سفر دو هفتهای دید، حیرتزدهاش کرد. برای او که بسیار دربارۀ کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم خوانده بود، عجیب بود که از زبان جوانان اسرائیلی همان جملههایی شنیده میشود که نازیها هنگام نسلکشی به زبان میراندند.
🔖 ۶۷۱۵ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۳۸ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/z91939
https://t.me/tarjomaanweb
🔲⭕️بی ناموس پدرت است!
مجتبی لشکربلوکی
ببخشید که عنوان این نوشته بی ادبانه است اما اگر جلو بروید متوجه می شوید که داستان چیست. امروز می خواهم راجع به چالشی بنویسم که خودم مبتلا به آن هستم. اول نوشته کوتاهی را با هم مرور کنیم که باعث شد به این مساله توجه کنم. در شبکه های اجتماعی کسی نوشته بود: توهین، فرصت تأمل و تعامل رو از آدمها میگیره. وقتی به کسی میگویید «بی ناموس! ۲+۲ میشود ۴» نمیگوید بله مطلب درستی است و حق با شماست! خواهد گفت: بیناموس پدرت است! (مدرسه علوم انسانی)
این جمله مرا به فکر فرو برد که حرف حق اگر با لحن نابحق گفته شود نتیجه عکس دارد. ما و از جمله خود من چقدر ناتوانیم که با هم محترمانه مخالفت کنیم، مودبانه نقد کنیم و با متانت تعامل کنیم. این مشکل فراگیر است، حتی در بین خبرگان و نخبگان ما. به یک نمونه واقعی توجه کنید: دو تن از اساتید دانشگاه این فرصت را پیدا کردند که با یکی از مدیران ارشد کشور گفتگویی اختصاصی و طولانی داشته باشند فرصتی که برای همه حتی نخبگان به این راحتی فراهم نمی شود، در همان ابتدای جلسه جمله ای که گفتند چنین بود: «شما حرف بی ربطی زدید». آن هم با لحنی بد و از بالا به پایین. هیچ اشکالی ندارد که شما یک مدیر ارشد کشور را شجاعانه و جسورانه نقد کنید این نشانه استقلال و آزادمنشی شماست اما اینکه نمی توانید آن را به شیوه ای موثر منتقل کنید نشانه چیز دیگری است.
☑️⭕️تحلیل و تجویز کاربردی:
بارها و بارها شنیده ایم که باید هنر گفتگو را بیاموزیم. اما می دانیم که گفتگو که همیشه گل و بلبل نیست. در بیشتر موارد، من یک باور دارم و شما باوری دیگر. چگونه با هم مخالفت کنیم و همدیگر را نقد کنیم که کار به جای باریک نکشد و تیتری که در بالا خواندیم را تجربه نکنیم؟ همه ما باید این مهارت را بیاموزیم: مهارت مخالفت محترمانه. برای شروع این ۶ نکته را تمرین کنیم:
◻️جملات را با تو شروع نکنیم! جملاتی که بدون فاعل آغاز می شود یا با من آغاز می شود راهی برای تمرکز بر خود ایده است، نه شخصی که می خواهیم با او مخالفت کنیم. جملاتی مانند «اینجوری به نظر می رسه که یا من اینجوری برداشت می کنم که ...» خیلی کمتر حساسیت برانگیزند به جای آنکه بگوییم «تو/شما گفتی که ...».
◻️مخالفت های خود را حتی الامکان (یعنی اگه شد) در جمع نگویید. بازخوردهای منفی در حضور جمع تقابل برانگیزند و افراد احساس می کنند که به جای آنکه ایده یا عملکرد آنان را نقد کنید، دارید ترور شخصیت می کنید. (رفرنس)
◻️به جای مخالفت صریح ابتدا ابراز تردید کنید: با طرح سوالات هوشمندانه در خصوص نظراتی که با آن ها مخالف هستید ابراز تردید کنید و سعی کنید به گونه ای این کار را انجام دهید که دیگران را به سمت تردید ببرید و سپس مخالفت خود را اعلام کنید. مثلا اینگونه آغاز کنید: در مورد این ایده یک سری چیزها هست که من نمی دونم و در موردش تردید دارم ....
◻️مسیر را به سمت راه حل جایگزین کج کنید: به جای اینکه مستقیم یک ایده را نقد کنید، بگویید که در کنار ایده شما، می توانیم ایده دیگری را نیز مطرح کنیم یا از منظر دیگری به آن نگاه کنیم. اینگونه مسیر بحث به جای تقابل به سمت تعامل می رود (رفرنس).
◻️دیگران را احمق تصور نکنید. مثلا کتابی وجود دارد به نام هنر کنار آمدن با احمقها! خب کسی که این کتاب را می خوانند، تصور می کنند که بالاخره هر کسی می تواند یک احمق بالقوه باشد و آنگاه خود به خود نگاهش به وی از بالا به پایین و غیرمحترمانه خواهد شد.
◻️جای فرار بگذارید. یک مشکل رایج این است که افراد ایده را مساوی خودشان می گیرند و اگر ایده نقد شد احساس می کنند که شخصیت شان، شعورشان، باهوشی شان و خبرگی شان زیر سوال رفته است. چه باید کرد؟ ایده تان را مساوی شخصیت تان نگیرید. همان ابتدا که ایده خود را مطرح میکنید برای خودتان جای فرار بگذارید. بگویید که این یک ایده ناقص است که فعلا به آن معتقد هستید و اصلا مطرح کرده اید که در معرض نقد و تکمیل قرار بگیرد. خودتان هم به این ایده نقدهایی دارید و در مورد آن تردیدهایی دارید به این ترتیب از این به بعد هر کسی شما را نقد کرد می توانید نقدها را بشنوید و سپس ایده خود را بهبود دهید و ایده کامل تر را ارایه کنید. شما همیشه راه فراری برای بازگشت از ایده و پس گرفتن ایده دارید. در ضمن چون گفته اید که خودتان هم در مورد ایده حرف ها و نقدهایی دارید، با زیرسوال رفتن ایده، زیر سوال نمی روید.
خلاصه آنکه اگر بیاموزیم چگونه مودبانه دیگران را نقد کنیم و چگونه محترمانه با دیگران مخالفت کنیم، آنگاه کار به تقابل و خصومت کشیده نمی شود. باید تمرین کنیم اول از همه، خودم! توسعه یعنی حل مسایل جمعی. حل مسایل کشور یا سازمان یا استان مدیون کسانی است که می توانند با هم محترمانه مخالفت کنند و به یک جمع بندی متفاوت از موضع اولیه شان برسند.
https://t.me/Dr_Lashkarbolouki
📣موسسه راه بهتر برگزار میکند:
✴️ کارگاه یک جلسه رایگان «هفت خان خانواده » ✴️
🔺آشنایی با اولین، برترین و ضروری ترین مهارت زندگی
🔻برای چی این کارگاه مفیده؟🔺
🔹 آمادگی برای ازدواج
🔹 انتخاب همسر
🔹همسرداری
🔹تربیت فرزند
🔺برای چه کسانی مفیده ؟🔻
🔶 مجردین
🔶متاهلین
🔶والدین
🔶مدرس: استاد محمود یزدانی (پژوهشگر، مشاور و مبدع نظریه هفت خان خانواده)
⏰زمان : چهارشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۸ تا ۱۹
📍مکان : خیام ۱۱ پلاک ۹۳ مرکز مشاوره راه بهتر
🔶ثبت نام:
سایت www.rahbeh.ir
تلفن:09373405875 - 05137629891
〰〰〰〰〰
💟 راه بهتر | مرکز تخصصی خانواده و سبک زندگی اسلامی
@rahbeh_ir | ایتا، تلگرام، اینستاگرام
----------------------------------
https://eitaa.com/behtarafariny
https://eitaa.com/islamic_psycho
جای همه شما خالی ...
💬 بخشی از کارگاه هفت خان خانواده و نظرات عزیزانی که امروز میزبان شون بودیم
منتظر کارگاه های بعدی باشید... 😉
〰〰〰〰〰
💟 راه بهتر | مرکز تخصصی خانواده و سبک زندگی اسلامی
@rahbeh_ir | ایتا، تلگرام، اینستاگرام
----------------------------------
https://eitaa.com/behtarafariny
https://eitaa.com/islamic_psycho