🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#ترجمه_سوره_آل_عمران
#صفحه۷۶
🌸 195_ پس پروردگارشان دعای آنان را اجابت كرد [كه] یقیناً من عمل هیچ عمل كنندهای از شما را از مرد یا زن كه همه از یكدیگرند تباه نمیكنم؛ مسلماً كسانی كه [برای خدا] هجرت كردند، و از خانههایشان رانده شدند، و در راه من آزار دیدند، و جنگیدند و كشته شدند، قطعاً بدیهایشان را محو خواهم كرد و آنان را به بهشتهایی كه از زیرِ [درختانِ] آن نهرها جاری است، وارد میكنم [كه] پاداشی است از سوی خدا و خداست كه پاداش نیكو نزد اوست.
🌸 196_ رفت و آمد كافران در شهرها [با وسایل و ابزار فراوان و شوكت ظاهری] تو را به طمع نیندازد.
🌸 197_ [این] برخورداری اندك [و ناچیزی از زندگی زود گذر دنیا] است؛ سپس جایگاهشان دوزخ است، و آن بد آرامگاهی است.
🌸 198_ كسانی كه از پروردگارشان پروا كردند [و فریفته زرق و برق زندگی مادی نشدند] برای آنان بهشتهایی است كه از زیرِ [درختانِ] آن نهرها جاری است، در آنجا جاودانهاند. [این به عنوان آغاز] پذیرایی از سوی خداست، و آنچه [غیر از بهشت و نعمت هایش] نزد خداست، برای نیكوكاران بهتر است.
🌸 199_ بیتردید از اهل كتاب كسانی هستند كه به خدا و آنچه به سوی شما نازل شده و آنچه به سوی خودشان فرود آمده ایمان میآورند، در حالی كه در برابر خدا فروتن و خاكسار بوده، آیات خدا را به بهای اندك نمیفروشند. برای آنان نزد پروردگارشان پاداشی شایسته است؛ یقیناً خدا حسابرسی سریع است.
🌸 200_ ای اهل ایمان! [در برابر حوادث] شكیبایی كنید، و دیگران را هم به شكیبایی وادارید، و با یكدیگر [چه در حال آسایش چه در بلا و گرفتاری] پیوند و ارتباط برقرار كنید و از خدا پروا نمایید تا [بر موانع راه سعادت] پیروز شوید.
@beytolamir110
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#السلام_علیک_یا_باب_الحوائج✋
این حرف بینِ مردمِ این خاک رایج است
چشمانِ ما به سفره یِ باب الحوائج است
🌹 میلاد باسعادت هفتمین فخر عالم امکان، باب الحوائج ، حضرت موسی بن جعفر، امام موسی کاظم علیه السلام بر شما مبارک. 💐💐💐
@beytolamir110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#السلام_علیک_یا_موسی_بن_جعفر_(ع)
🌹زیر دِین چارده معصومم اما گردنم
🌹زیر دِین حضرت موسَیبنجعفر بیشتر
💠شعرخوانی حسین رستمی در محضر رهبر انقلاب
@beytolamir110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌺 یک دستور جامع و کاربردی برنامه ریزی در زندگی
امام موسی کاظم علیه السلام در یک دستور جامع و کاربردی برای برنامه ریزی در زندگی چنین می فرماید:
«اجْتَهِدُوا فِی أَنْ یَكُونَ زَمَانُكُمْ أَرْبَعَ سَاعَات»؛
سعی کنید در زندگی، زمان خود را به چهار بخش تقسیم کنید:
✅ سَاعَةً لِمُنَاجَاةِ اللَّهِ :
بخشی را به راز و نیاز با خداوند متعال اختصاص دهید.
✅ وَ سَاعَةً لِأَمْرِ الْمَعَاشِ :
بخشی را هم به تلاش برای کسب روزی حلال اختصاص دهید.
✅ وَ سَاعَةً لِمُعَاشَرَةِ الْإِخْوَانِ وَ الثِّقَاتِ الَّذِینَ یُعَرِّفُونَكُمْ عُیُوبَكُمْ وَ یُخْلِصُونَ لَكُمْ فِی الْبَاطِنِ:
زمانی هم به معاشرت با برادران و اشخاص مورد اعتمادی بپردازید كه شما را از عیبهایتان آگاه می کنند و از صمیم قلب با شما یک رو هستند.
✅ وَ سَاعَةً تَخْلُونَ فِیهَا لِلَذَّاتِكُمْ فِی غَیْرِ مُحَرَّمٍ وَ بِهَذِهِ السَّاعَةِ تَقْدِرُونَ عَلَى الثَّلَاثِ سَاعَات:
زمانی را هم برای لذتهای حلال و تفریح قرار دهید که به کمک این بخش است که شما توان گذراندن آن سه بخش را خواهید داشت.
📚تحت العقول ص۴۰۹
@beytolamir110
📸 گزارش تصویری طرح قربانی مشارکتی در عید سعید قربان
موسسه قرآن و عترت بیت الامیر (علیه السلام)🌸🌸
🌐https://b2n.ir/q52458
🆔@beytolamir110
📸 گزارش تصویری مراسم نوجوانان ولایی
در موسسه قرآن و عترت بیت الامیر علیه السلام
❇️مشروح این گزارش+ عکسها در لینک زیر👇🏼👇🏼👇🏼
🌐https://b2n.ir/d48030
🆔@beytolamir110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#ترجمه_سوره_نساء
#صفحه۷۷
🌸 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🌸 1_ به نام خدا كه رحمتش بیاندازه است و مهربانیاش همیشگی. ای مردم! از [مخالفت با فرمانهایِ] پروردگارتان بپرهیزید، آنكه شما را از یك تن آفرید و جفتش را [نیز] از [جنس] او پدید آورد و از آن دو تن، مردان و زنان بسیاری را منتشر ساخت. و از خدایی كه به نام او از یكدیگر درخواست میكنید، پروا كنید و از [قطع رابطه با] خویشاوندان بپرهیزید. یقیناً خدا همواره بر شما نگهبان است.
🌸 2_ اموال یتیمان را [پس از رشدشان] به آنان بدهید، و [اموال] پست و بیارزش [خود] را با [اموالِ] مرغوب و با ارزش [آنان] عوض نكنید؛ و اموالشان را با ضمیمه كردن به اموال خود نخورید؛ چون گناهی بزرگ است.
🌸 3_ واگر میترسید كه نتوانید در مورد دختران یتیم [در صورت ازدواج با آنان] عدالت ورزید، بنابراین از [دیگر] زنانی كه شما را خوش آید دو دو و سه سه و چهار چهار به همسری بگیرید. پس اگر میترسید كه با آنان به عدالت رفتار نكنید، به یك زن یا به كنیزانی كه مالك شدهاید [اكتفا كنید]؛ این [اكتفای به یك همسر عقدی] به اینكه ستم نورزید و از راه عدالت منحرف نشوید، نزدیكتر است.
🌸 4_ ومهریه زنان را به عنوان هدیهای الهی با میل و رغبت [و بدون چشم داشت و منّت گذاری] به خودشان بدهید؛ واگر چیزی از آن را با میل و رضایت خود به شما ببخشند، آن را حلال و گوارا بخورید.
🌸 5_ و اموالتان را كه خدا مایه قوام و برپایی [زندگی] شما گردانیده به سبك مغزان ندهید، ولی آنان را از درآمد آن بخورانید و لباس بپوشانید و با آنان به صورتی پسندیده سخن گویید.
🌸 6_ و یتیمان را [نسبت به امور زندگی] بیازمایید تا زمانی كه به حدّ ازدواج برسند، پس اگر در آنان رشد لازم را یافتید اموالشان را به خودشان بدهید و آن را از [ترس] آنكه مبادا به سن رشد رسند [و از شما بگیرند] به اسراف وشتاب مخورید. و [از سرپرستان ایتام] آنكه توانگر است باید [از تصرّف در مال یتیم به عنوان حق الزحمه] خودداری كند؛ و هر كه تهیدست است به اندازه متعارف مصرف نماید؛ وهنگامی كه خواستید اموالشان را به خودشان بدهید [برای آنكه در آینده نزاعی پیش نیاید] بر آنان گواه بگیرید؛ و خدا برای محاسبه بس است.
@beytolamir110
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
💎💠💎💠💎💠💎💠
💠💎💠💎
#خطبه_مفاخره
#قسمت_یازدهم
⚜️قال علي (علیه السلام) :
وَ أَنَا وَلَدُ الْمُحْصَنَاتِ
⚜️قالت فاطمه (سلام الله علیها):
أَنَا بِنْتُ الصَّالِحَاتِ وَ الْمُؤْمِنَاتِ
و من دختر زنان صالح و مؤمنه هستم
ا┅═✧❁ ❁✧═┅ا
*⃣حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در فرازی دیگر از خطبه مفاخره ، منقبت خویش را با مادر بزگوارشان یعنی حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) معرفی می فرمایند.
◀️در بسیاری از آیات حضرت قرآن، فضائل حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) وصف شده است.
از آن جمله است:
🔘مؤمنه
✨و الَّذينَ آمَنُوا وَ اتَّبَعَتْهُمْ ذُرِّيَّتُهُمْ بِإيمانٍ أَلْحَقْنا بِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ ما أَلَتْناهُمْ مِنْ عَمَلِهِمْ مِنْ شَيْءٍ كُلُّ امْرِئٍ بِما كَسَبَ رَهين
(سوره طور، آیه ۲۱)
🔹ذیل این آیه ، در توصیف مؤمناتی که روز قیامت، به خاتون یوم القیامة یعنی حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) ملحق می شوند، از خدیجه کبری به عنوان اولین مؤمنه و مسلمه نام برده شده است.
➖عن رسول الله (صلی الله علیه و اله و سلم):
▫️قَالَ يَا بُنَيَّةِ إِنَّهُ لَيَوْمٌ عَظِيمٌ وَ لَكِنْ قَدْ أَخْبَرَنِي جَبْرَئِيلُ عليه السلام عَنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
▫️..یبْعَثُ اللَّهُ إِلَيْكِ جَبْرَئِيلَ فِي سَبْعِينَ أَلْفَ مَلَكٍ .. ثُمَّ يَأْتِيكِ إِسْرَافِيلُ بِثَلَاثِ حُلَلٍ مِنْ نُورٍ فَيَقِفُ عِنْدَ رَأْسَكِ فَيُنَادِيكِ يَا فَاطِمَةُ ابْنَةَ مُحَمَّدٍ قُومِي إِلَى مَحْشَرِكِ ..
▪️رسول خدا (صلی الله علیه و اله و سلم) به دخترشان حضرت فاطمه (سلام الله علیها) فرمودند :
▪️در روز قیامت، پس از مبعوث شدن از قبر و همراهی هفتاد هزار ملک با تو و پوشانده شدن با حلل نور
▪️.. اسْتَقْبَلَتْكِ مَرْيَمُ بِنْتُ عِمْرَانَ .. فَتُسَلِّمُ عَلَيْكِ وَ تَسِيرُ هِيَ وَ مَنْ مَعَهَا عَنْ يَسَارِكِ
▫️مریم بنت عمران به استقبال ات می آید و در جانب چپ تو همراه می شود
▪️ثُمَّ اسْتَقْبَلَتْكِ أُمُّكِ خَدِيجَةُ بِنْتُ خُوَيْلِدٍ أَوَّلُ الْمُؤْمِنَاتِ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ بِرَسُولِهِ وَ مَعَهَا سَبْعُونَ أَلْفَ مَلَكٍ بِأَيْدِيهِمْ أَلْوِيَةُ التَّكْبِيرِ ..
▫️سپس مادرت خدیجه بنت خویلد که اول مؤمنات به خدا و رسولش است و او را هفتاد هزار ملک مشایعت می کنند و در دست هر کدام پرچم های تکبیر است، به استقبال تو می آید
▪️اسْتَقْبَلَتْكِ حَوَّاءُ فِي سَبْعِينَ أَلْفَ حَوْرَاءَ وَ مَعَهَا آسِيَةُ بِنْتُ مُزَاحِمٍ فَتَسِيرُ هِيَ وَ مَنْ مَعَهَا مَعَكِ
▫️سپس حوّاء و آسیه بنت مزاحم با تو همراه می شوند
📓تفسير فرات الكوفي ؛ ص۴۴۵
🔹بنابراین ملحق شدن مؤمنات به حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) هنگام ورود به محشر، با چهار بانوی برگزیده است ، بانوانی که سیدة زنان اهل جنت هستند.
🔹اما آن بانویی که مطابق این روایت، اول مؤمنه و سابق در ایمان است، حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) می باشد.
⚜این بانوی بزرگوار و سیدة النساء الجنة ، نه تنها مؤمنه صالحه، بلکه «امّ المؤمنین» است.
پيامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله وسلّم) خطاب به حضرت خديجه (سلام الله علیها) اُمُّ المؤمنين فرمودهاند:
✨يا خديجة انت خير امهات المؤمنين و افضلها و سيدة نساء العالمين
(الخصال (للصدوق)، ج ۲، ص ۴۱۸)
⚜ حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) در این فراز از خطبه مفاخره نفرمودند که من دختر مؤمنه صالحه می باشم، بلکه فرمودند من دختر مؤمنات صالحات می باشم.
به عبارت دیگر تمام فضائل و شئون بانوان اهل جنت همچون مریم بنت عمران و آسیه و حوّاء در ایشان جمع است و بر تمام ایشان سرور و اُمّ می باشند.
کسی که از میان تمام نساء، «طوبی» تنها به او داده شده است و حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) به اینچنین مادری افتخار می کنند؛ مادری که شایستگی حمل نطفه ایشان ( تفّاحة الفردوس) را داشته و به بهترین وجه از این ودیعه الهی ، امانت داری فرموده اند.
«انا بنت الصالحات المؤمنات»
منبع: الفضائل - شاذان بن جبرئيل القمي - ص ۷۹-۸۲
◀️ ادامه دارد.....
#یکشنبه_های_علوی_فاطمی
@beytolamir110
💎💠💎💠
💠💎💠💎💠💎💠💎
🕋 🌴 🕋 🌴 🕋 🌴 🕋 🌴 🕋
#فرازهایی_از_خطبه_غدیر۲۸
💠 إِنَّهُ خَلیفَةُ رَسُولِ الله وَ أَمیرُالْمُؤْمِنینَ وَالْإمامُ الْهادی مِنَ الله، وَ قاتِلُ النّاکثینَ وَالْقاسِطینَ وَالْمارِقینَ بِأَمْرِالله . یقُولُ الله : ( مایبَدَّلُ الْقَوْلُ لَدَی ) . بِأَمْرِک یارَبِّ أَقولُ : اَلَّلهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَعادِ مَنْ عاداهُ ( وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ ) وَالْعَنْ مَنْ أَنْکرَهُ وَاغْضِبْ عَلی مَنْ جَحَدَ حَقَّهُ .
💠 همانا اوست جانشین رسول الله و پیشوای هدایتگر از سوی خدا و کسی که به فرمان خدا با پیمان شکنان ، رویگردانان از دین پیکار کند. خدا فرماید:« فرمان من دگرگون نخواهدشد » پروردگارا ! اکنون به فرمانت چنین می گویم : خداوندا ! دوستداران او را دوست دار و دشمنان او را دشمن دار. یارانش را یاری نما. خودداری کنندگان از یاری اش را به خود رها کن . ناباورانش را لعنت کن و بر آنان خشم خود را فرود آور .
#من_غدیری_ام
#غدیر_ادامه_دارد...
@beytolamir110
🕋 🌴 🕋 🌴 🕋 🌴 🕋
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#ترجمه_سوره_نساء
#صفحه۷۸
🌸 7_ برای مردان از آنچه پدر و مادر و نزدیكان [پس از مرگ خود] به جای میگذارند سهمی است؛ و برای زنان هم آنچه پدر و مادر و نزدیكان به جای میگذارند سهمی است، اندك باشد یا بسیار، سهمی است واجب.
🌸 8_ چون هنگام تقسیم كردن ارث، خویشاوندان و یتیمان و مستمندان حاضر شدند، چیزی از آن را به ایشان بدهید، و با آنان سخنی پسندیده گویید.
🌸 9_ و كسانی كه فرزندانی ناتوان پس از خود به جای میگذارند، اگر بر آنان [از ضایع شدن حقوقشان] بیم دارند، باید [از اینكه حقوق یتیمان دیگران را ضایع كنند] بترسند. پس لازم است [نسبت به امور یتیمان] از خدا پروا كنند، و [درباره آنان] سخنی استوار گویند.
🌸 10_ بیتردید كسانی كه اموال یتیمان را به ستم میخورند، جز این نیست كه در شكمهای خود آتش میریزند، و به زودی در آتش فروزان در آیند.
🌸 11_ خدا شما را درباره [ارث] فرزندانتان سفارش میكند كه سهم پسر مانند سهم دو دختر است. و اگر [میراثبرانِ میّت] دخترند و بیش از دو دختر باشند، سهم آنان دو سوم میراث است؛ و اگر یك دختر باشد، نصف میراث میت سهم اوست. و برای هر یك از پدر و مادر میّت چنانچه میّت فرزندی داشته باشد، یك ششم میراث است؛ و اگر فرزندی نداشته باشد، و [تنها] پدر و مادرش ارث میبرند، برای مادرش یك سوم است [و باقیمانده میراثْ سهم پدر اوست] و اگر میّت برادرانی داشته باشد، سهم مادرش یك ششم است. [همه این سهام] پس از وصیتی است كه [نسبت به مال خود] میكند، یا [پس از] قرضی است [كه باید از اصل مال پرداخت شود.] شما نمیدانید پدران و فرزندانتان كدام یك برای شما سودمندترند [بنابراین اختلاف سهمها، شما را نگران نكند و موجب اعتراض نشود]. [این تقسیم بندی] فریضهای از سوی خداست؛ زیرا خدا همواره دانا و حكیم است.
@beytolamir110
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
*️⃣◻️*️⃣◻️*️⃣◻️
*️⃣◻️*️⃣◻️
#معرفت_حضرت_قرآن
#فضائل_حضرت_قرآن
🔷#فضیلت حضرت قرآن: «#لَا_يَخْلُقُ_مِنَ_الْأَزْمِنَةِ»
☑️یکی از فضائل حضرت قرآن عدم کهنگی و فرسودگی آن در طول زمان است.
خلق : أصلان؛ احدهما تقدیر الشیء و الآخر ملاسة الشیء
🔘حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) در مجلسی که در مقام بیان فضائل و شئون حضرت قرآن بودند، یکی از این فضائل را عدم کهنه و فرسوده شدن آن در طول زمان معرفی و بیان کردند که خداوند عزوجل حضرت قرآن را برای زمان خاصی قرار نداده، بلکه برای تمامی انسانها و در تمامی زمانها حجت است.
➖ذَكَرَ الرِّضَا علیه السلام يَوْماً الْقُرْآنَ؛ فَعَظَّمَ الْحُجَّةَ فِيهِ وَ الْآيَةَ الْمُعْجِزَةَ فِي نَظْمِهِ
فَقَالَ هُوَ حَبْلُ اللَّهِ الْمَتِينُ وَ عُرْوَتُهُ الْوُثْقَى ...
➖لَا يَخْلُقُ مِنَ الْأَزْمِنَةِ وَ لَا يَغِثُّ عَلَى الْأَلْسِنَةِ
➖لِأَنَّهُ لَمْ يُجْعَلْ لِزَمَانٍ دُونَ زَمَانٍ بَلْ جُعِلَ دَلِيلَ الْبُرْهَانِ وَ حُجَّةً عَلَى كُلِّ إِنْسَانٍ
لا يَأْتِيهِ الْباطِلُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ لا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزِيلٌ مِنْ حَكِيمٍ حَمِيدٍ .
📓عيون أخبار الرضا عليه السلام ؛ ج۲ ؛ ص۱۳۰
📓بحار الأنوار ج۸۹ ص۱۴
✔️این فضیلت ذاتی حضرت قرآن است که گذر ایام و زمان، تاثیری بر آن نگذاشته و سبب تکراری و قدیمی شدن آن نمی شود. نه تنها برای زمانی دون زمان دیگر و خلقی دون خلق دیگر جعل نشده و در هر زمانی حجت است، بلکه در هر زمان، جدید و تازه نیز می باشد.🔘شخصی از حضرت صادق الائمه (علیه السلام) سوال می کند که چگونه است که حضرت قرآن بر اثر کثرت خواندن و تعلیم، هیچ گاه فرسوده و کهنه نمی شود و همواره طراوت و تازگی دارد؟
مَا بَالُ الْقُرْآنِ لَا يَزْدَادُ عَلَى النَّشْرِ وَ الدَّرْسِ إِلَّا غَضَاضَةً ؟
حضرت در جواب فرمودند:
➖فَقَالَ لِأَنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمْ يَجْعَلْهُ لِزَمَانٍ دُونَ زَمَانٍ وَ لَا لِنَاسٍ دُونَ نَاسٍ
➖فَهُوَ فِي كُلِّ زَمَانٍ جَدِيدٌ وَ عِنْدَ كُلِّ قَوْمٍ غَضٌّ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ .
➖از آنجا که خداوند عزوجل، قرآن را برای زمان خاص و مردم خاصی قرار نداده، الی یوم القیامة طراوت و تازگی دارد و در هر زمان برای آنان جدید و نو می باشد.
📓الأمالي (للطوسي)، النص، ص: ۵۸۰
📓البرهان في تفسير القرآن ؛ ج۱ ؛ ص۶۶
📓بحار الأنوار ج۸۹ ص: ۱۵
◀️حضرت قرآن، کل علم هستی است و تبیان هر آنچه که مردم الی یوم القیامة به آن احتیاج دارند. در هر زمان ، بطنی از بطون آن منکشف می گردد و علمی از علوم نامنتهای آن با توجه به رشد عقول مردم آن عصر ظاهر و بارز می شود. لذا در هر زمان حجت و برای مردم هر عصری، جدید و تازه است.
◀️بنابراین گذر ایام و زمان نه تنها سبب کهنگی و فرسودگی و قدیمی شدن آن نمی شود، بلکه سبب به ظهور رسیدن علمی از علوم آن می گردد و این حیات و غضاضت الی الابد ادامه دارد: لَا يَخْلُقُ مِنَ الْأَزْمِنَةِ.
@beytolamir110
*️⃣◻️*️⃣◻️
*️⃣◻️*️⃣◻️*️⃣◻️
#تفسیرقرآن
⃣🔳تا الآن 378 جلسه از سلسله جلساتی که استاد علایی با موضوع تفسیر ترتیبی قرآن برگزار کرده اند، گذشته. امشب سیصد و هفتاد و نهمین جلسه تفسیر قرآن است که بعد از یکسال و نیم تعطیلی کلاسها بدلیل کرونا مجددا با رعایت دستورالعمل های بهداشتی شروع شده است. منتظر قدوم همه شما عزیزان، #فرهیختگان، #دانشجویان ، #طلاب و...هستیم.
🔷@beytolamir110