eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.4هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
821 ویدیو
609 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
📸پاک‌باختگان شهید 🔴قیام خون/7 در قیام 15 خرداد مسائل مادی هیچ گونه نقشی نداشت. آن که در آن روزهای خونبار به صحنه آمدند و جان‌فشانی کردند، نه برای بود، نه برای بود و حتی نه برای به دست آوردن آزادی بود، بلکه برای دفاع از و دست از جان شستند و در برابر توپ و تانک دژخیمان شاه ایستادند. (نشریه 15 خرداد، دوره سوم، سال دهم، شماره 35، مقاله قیام 15 خرداد، ویژگی ها و دستاوردها، حجت‌الاسلام و المسلمین ) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸پایان عصر مشروطه‌خواهی سلطنتی 🔴قیام خون/8 15 خرداد در حقیقت، پایان عصر و در ایران را اعلام می کند. بعد از 15 خرداد، نه تنها گفتمان جریان های مذهبی دیگر گفتمان نظام مشروطه نیست، بلکه نیروهای سیاسی و فکری غیرمذهبی نیز گرایشی به لیبرالیسم و نظام های سیاسی آن ندارد. و بدین طریق سیطره نیم قرن ادبیات مشروطه خواهی در ایران به پایان می رسد. (نشریه 15 خرداد، شماره 3، مقاله 15 خرداد، برافتادن مشروطه و برآمدن انقلاب اسلامی) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸جنایتی کم‌نظیر 🔴قیام خون/9 ▫️جنایاتی که این مرد[ ] در 15 خرداد کرد معلوم نیست در تاریخ‏‎ ‎‏نظیرش اتفاق افتاده باشد، الاّ نادر. مردم بی‌گناه را همین‌طور درو کردند. ▪️اشخاصی که‏‎ ‎‏دیده بودند می گفتند ـ می گفتند که ـ همین طور می آمدند، این کامیون‌ها می آمدند، این‏‎ ‎‏زره‌پوش‌ها همین‌طور مردم را درو می کردند و می‌ریختند توی خیابان‌ها...ملت ایران نباید این 15خرداد را از یاد‏‎ ‎‏ببرند. این 15 خرداد باید زنده بماند. یک جنایتی است، آثارش باید محو نشود. (10خرداد1357، صحیفه امام ج3 ص411) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸وقتی روشنفکران غرب‌زده دست خود را با خون می‌شویند! 🔴قیام خون/10 ▫️ در همین کتاب «خدمت و خیانت روشنفکران» میگوید: روشنفکران ایرانی ما - به نظرم چنین تعبیری دارد - دست خودشان را با شستند! یعنی لب تر نکردند! همین روشنفکران معروف؛ همین‌هایی که شعر میگفتند، قصّه می‌نوشتند، مقاله می‌نوشتند، تحلیل سیاسی می‌کردند؛ همین‌هایی که داعیه رهبری مردم را داشتند؛ همینهایی که عقیده داشتند در هر قضیه از قضایای اجتماعی، وقتی آن‌ها در یک روزنامه یا یک مقاله اظهارنظری می‌کنند، همه باید قبول کنند، این‌ها سکوت کردند! این قدر این‌ها از متن مردم دور بودند و این دوری همچنان ادامه پیدا کرد.(مقام معظم رهبری 22اردیبهشت1377) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸قیام 15خرداد و سکوت مدعیان حقوق بشر 🔴قیام خون/11 ▫️جوان‌های ما، مردم عزیز ما باید به این نکات توجه کنند؛ این‌ها مهم است. در مقابل این کشتار بی‌رحمانه‌ای که [15خرداد1342] در تهران و برخی نقاط دیگر به وجود آمد، هیچ نهادی از نهادهای دنیا، از این سازمان‌های به‌اصطلاح ، زبان به اعتراض نگشودند؛ هیچ کس اعتراض نکرد. مردم و روحانیت، در صحنه تنها ماندند. ▪️مارکسیست‌ها و دولت‌های چپ و گروه‌های چپ، حتّی حرکت مردم در را محکوم کردند؛ گفتند این یک حرکت فئودالیستی بود! ملی‌گراهائی که دم از مبارزه میزدند، آن‌ها هم این حرکت را محکوم کردند؛ گفتند یک حرکت کور و بی‌هدف بود، یک حرکت افراطی بود! ▫️هر جائی که مردمان و ، در وسط میدان مبارزه، جایی برای خود باز نمیکنند و خطرپذیری نمی‌کنند، انسان‌های مؤمن و مبارز را به و متهم میکنند؛ گفتند این‌ها افراطی بودند؛ حرکت، حرکت افراطی بود. امام به پشتوانه‌ی این مردم، تنها ماند در میدان؛ اما به معنای حقیقی کلمه، یک رهبر آسمانی و معنوىِ قاطع و مصمم را در چهره‌ی خود به همه‌ی مردم و به تاریخ نشان داد.(مقام معظم رهبری 1392/3/14) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸15خرداد و پیشتازی مردم قم 🔴قیام خون/12 روز عاشورا[ی سال 1342] در همین مردم قم جمع شدند، فریاد و غریو امام را شنیدند، جان‌هاشان را لبریز کردند و دو روز بعد که خبر دستگیری امام بزرگوار را شنیدند، در صحن مطهر اجتماع کردند. این حرکت عظیم آن‌ها موجب شد که به رهبری امام بزرگوارمان در حصار حوزه محبوس و محصور نماند؛ بیاید وارد جامعه شود. پیشرو این کار، قمی‌ها بودند و این کار بزرگ را انجام دادند.(مقام معظم رهبری 1389/7/27) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸قیام 15خرداد و دریدن ماسک اسلام‌خواهی و رعیت‌پروری شاه 🔴قیام خون/13 ▫️ از نخستین ره آوردهای قیام 15 خرداد، دریدن ماسک ، رعیت‌پروری و از چهره بود. قیام 15 خرداد سرشت شاه را به نمایش گذاشت. او با تجاوز به مقام امامت و حریم مرجعیت و به خاک و خون کشیدن مردم بی گناهی که جز دفاع از مرجع تقلید خود جرمی نداشتند، ماهیت خود را به درستی آشکار ساخت و قساوت و رذالت و شرارت خود را به نمایش گذاشت. (نشریه 15 خرداد، دوره سوم، سال دهم، شماره 35، مقاله قیام 15 خرداد، ویژگی ها و دستاوردها، حجت‌الاسلام و المسلین ) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸قیام 15خرداد و مرجعیت سیاسی نهادهای دینی 🔴قیام خون/14 15 خرداد مرجعیت مبارزات سیاسی حزبی و سازمانی را که از بعد مشروطه تبدیل به یک سنت گردیده بود و در شعار های خود این مطلب را القا می کرد که هرگونه تحولی جز از طریق این جریانات و روشنفکران وابسته به آنها ممکن نیست، مورد تردید قرار داد و با وارد کردن روحانیت در همه ارکان سیاست، مرجعیت تفسیر تحولات سیاسی را به نهاد های دینی برگرداند.(نشریه 15 خرداد، شماره 3، مقاله 15 خرداد، برافتادن مشروطه و برآمدن انقلاب اسلامی) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸قیام فراموش‌نشدنی 🔴قیام خون/15 ▫️خردادِ ورامین، یک خاطره فراموش نشدنی است. همه مردم عزیز ورامین، پیشوا، قرچک، جوادآباد و پاکدشت مجموعه‌ای را تشکیل می‌دهند که ارزشهای این منطقه از ایمان و عزم و اراده آنها ناشی شده است؛ حق هم همین است. از روزی که فرزند بزرگوار موسی‌بن‌جعفر - - بعد از آسیب دیدن به‌وسیله دشمنان و مخالفان، به مردم ورامین پناهنده شد و مردم ورامین این امامزاده عالی‌مقام را چون جان شیرینی در برگرفتند و در همین‌جا ایشان بر اثر جراحت به شهادت رسید، نشانه‌های توجّه این مردم به ارزشهای والای اسلامی آشکار شد؛ بخصوص چیزهایی که احتیاج به عزم و مجاهدت دارد. ▪️در سال چهل‌ودو هم مردم ورامین نشان دادند که در راه حقیقت و دفاع از حقّ و اسلام ایستاده‌اند؛ حتّی به قیمت جانشان.(مقام معظم رهبری 22خرداد1382) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸میدان‌دار تحول 🔴قیام خون/16 ▫️این حالت تحرّک میدان‌داری، وارد میدان شدن، مطالبه کردن، آن هم مطالبه چیزهای بزرگ و مهم، در رفتار و در خُلق و خوی ملّت ما مطلقاً وجود نداشت؛ این را ایجاد کردند؛ همین ملّتِ خمود و تسلیم را تبدیل کردند به یک ؛ آن سخنرانی‌های پُرشور و توفنده‌ی امام، آن بیانهای خروشنده‌ی امام، آن چنان تکان داد این ملّت را که این ملّت تبدیل شدند به یک ملّت مطالبه‌گر؛ نمونه‌اش قضایای سال 41 است -که شروع نهضت، سال 41 بود- نمونه‌اش اجتماعات عظیم مردم در شهرهای مختلف است که بعد هم منتهی شد به ، و در پانزدهم خرداد [رژیم] با آن کشتار عظیم نتوانست این حرکت را متوقّف کند. باز هم اجتماعات مردم در طول زمان بود تا پایان دوران مبارزات؛ این یک تحوّل عجیبی بود که ایشان ایجاد کردند. (مقام معظم رهبری 14خرداد1399) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸امام قیام 🔴قیام خون/17 ▫️سال 42 - یعنی سال دوم مبارزه - رسید که سال شدّت عمل‌ها و فشارها و کشتارها بود. آن‌جا امام مثل خورشیدی در آسمانِ امیدهای ملت ایران ظاهر شد. در موضع یک مرد و یک آتشفشان؛ کسی که همه احساسات لازم برای یک ، یک ، یک در او جمع است؛ شجاعت لازم را دارد، قدرت بسیج عظیم مردم را دارد، صراحت لازم را دارد؛ چه در اوّل سال 42 که ماجرای حمله کماندوها به و پیش آمد و چه در سال 42 که عظمت امام در آن‌جا آشکار شد. ملت ایران ناگهان احساس کرد که پشت و پناهی دارد؛ قلّه عظیمی وجود دارد که میتواند به او چشم بدوزد و به آن توجّه کند. امام در پانزده خرداد اینگونه در صحنه ظاهر شد.(مقام معظم رهبری 14خرداد1378) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸قیام همگانی 🔴قیام خون/18 ▫️در حرکت‌ها و جنبش های سده پیشین هدف هیچگاه مطرح نبود. بسیاری از مردم را نماد وحدت و تمامیت ارضی ایران می پنداشتند؛ اما در روز 15 خرداد برای نخستین بار پس از شهریور 20، شعار « » بر پایه مبانی اسلامی (نه بر پایه خشم آنی و احساسات موسمی و زودگذر) از سوی مردم در آسمان تهران طنین افکند. (نشریه 15 خرداد، دوره سوم، سال دهم، شماره 35، مقاله قیام 15 خرداد، ویژگی ها و دستاوردها، دکتر سید حمید روحانی) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸جنبش فراگیر 🔴قیام خون/19 ▫️جنبش های سیاسی و فکری گذشته (نظیر و ) عموما پایگاه اجتماعی محدودی داشتند و توان این پایگاه ها برای آزادسازی نیروهای اجتماعی و ایجاد یک جنبش فراگیر، ناچیز و محدود بود؛ اما جنبش 15 خرداد و با آزادسازی نیروهای مردمی، زمینه را برای یک جنبش اجتماعی عمومی و فراگیر (نه محدود به نخبگان سیاسی و اجتماعی) فراهم کرد. کاری که امام در آن مقطع تاریخی و در انقلاب اسلامی کرد، در توان هیچ حزب و گروه سیاسی در ایران نبود. (نشریه 15 خرداد، شماره 3، مقاله 15 خرداد، برافتادن مشروطه و برآمدن انقلاب اسلامی) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸راز قیام 🔴قیام خون/20 ▫️شما گمان نکنید که اگر این مجالس عزا نبود و اگر این دستجات سینه زنی و‏‎ ‎‏نوحه‌سرایی نبود، 15 خرداد پیش می آمد. هیچ قدرتی نمی توانست 15 خرداد را آنطور‏‎ ‎‏کند، مگر قدرت . و هیچ قدرتی نمی تواند این ملتی که از همه جوانب به‏‎ ‎‏او هجوم شده است و از همه قدرت‌های بزرگ برای او توطئه چیده اند، این توطئه ها را‏‎ ‎‏خنثی کند، الاّ همین ... ▪️اگر ما فهمیده باشند که این مجالس و این‏‎ ‎‏دعاها و این ذکرها و این مجالس مصیبت جنبه سیاسی و اجتماعی‌اش چیست، نمی‌گویند‏‎ ‎‏که برای چه این کار را بکنیم. تمام روشنفکرها و تمام و تمام قدرت‌مندها اگر‏‎ ‎‏جمع بشوند، نمی‌توانند یک 15 خرداد را ایجاد کنند. (صحیفه امام، ج16، ص3346-345) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
◀️مراسم بزرگداشت مردمی شهدای 15خرداد برگزار شد ▫️به گزارش بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی هم‌زمان با سال‌گرد ؛ مراسم بزرگداشت مردمی شهدای 15خرداد به همت مسجد سلام الله علیها واقع در خیابان اراک؛ کوچه آبشار شهر مقدس قم برگزار گردید. ▪️این مراسم مردمی از ساعت 18:30 و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شد... 🖊گزارش تفصیلی و تصویری این مراسم مردمی را از تارنمای رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی بخوانید: ▫️▪️https://b2n.ir/741654 ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook-ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️خاطرات خودنگاشت همسر امام(۲۳) 🔻 زایمان پر مخاطره(۱) 🔹... بعد از هشت سال که دیگر من و آقا از این خانه شبیه آغل به تنگ آمدیم منزلی در « #گذرجدا » اجاره کردیم، خانه متعلق به خانمی از فامیل « #اربابی‌ها » بود، یک زیرزمین داشت و دو اتاق نسبتاً بزرگ و دو اتاق خیلی کوچک که یکی را به کارگرمان دادیم و دیگری را صندوق‌خانه کردیم. همیشه اتاق‌ها تقسیم می‌شد، یکی مال آقا و یکی مال من بود، سه سال در «گذرجدا» نشستیم، صاحب‌خانه فوت کرد، پسرش که مالک خانه شده بود، گفت تخلیه کنید، ما به ناچار پذیرفتیم و به منزلی در محله « #ارک » منتقل شدیم... سپس موقتاً آمدیم در منزلی واقع در پارک که الان #مدرسه_حجتیه در آنجا بنا شده است. شش ماه بودیم و احمد عزیزم آنجا متولد شد. در موقع تولد احمد من به قدری ضعیف شده بودم که توان درد کشیدن را نداشتم و در هنگام وضع حمل کسی جز دختر بزرگم که نه ساله بود، پهلویم نبود. صدیقه به محض اینکه دیده بود بی‌هوش شده‌ام دویده بود و به پدرش گفته بود که مادر مرد!(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام ) ص124) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️خاطرات خودنگاشت همسر امام(۲۴) 🔻 زایمان پر مخاطره (۲) 🔸 نیمه‌شب آقا مشغول نماز شب بود. از دردی که ناحیه گردنم احساس کردم به هوش آمدم. آقا را دیدم که رگ‌های گردنم را ماساژ می‌دهد. چشمم باز شد و باز بی‌هوش شدم، همان کار تکرار شد، قدرت حرف زدن نداشتم این‌بار که چشمم باز شد آقا از من پرسید که چه کنم؟ او از فردی نیمه بی‌هوش می‌پرسید چه‌کنم. به زحمت گفتم یک زرده تخم‌مرغ بدهید چون چند روزی بود که درست غذا نخورده بودم. پس از فارغ شدن آقا به مادرم تلگراف زد که خانم فارغ شده‌اند و به کمک شما احتیاج است. روز پنجم مادرم آمد چون برادرم مریض بود. ایشان نتوانسته بود زودتر بیاید وقتی آمد انگار با یک مرده‌ای مواجه شده بود، حدود بیست روز طول کشید تا توانستم از جایم بلند شوم.(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام ) ص130 ) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️اصول انقلابی‌گری از نگاه شهید آیت‌الله سعیدی 🔴در آستانه شهادت 🔹ملت ایران و برای پیروزی انقلاب اسلامی هزینه‌های بسیاری را داده و شهدای عزیزی را تقدیم اسلام کرده است. یکی از برجسته‌ترین شهدا؛ بود که 20خرداد1349 در زندان قزل‌قلعه مظلومانه به شهادت رسید. 🔸در سند زیر بخش کوچکی از فعالیت‌های صریح و انقلابی آن مرحوم تشریح شده است: «صبح روز 31/4/45 سيد محمدرضا سعيدى... شديداً و صريحاً به دولت ايران و امريكا و حتى در اشارات به شاهنشاه آريامهر حمله نموده، اظهار داشت: آقاى ‏اللّه_ خمينى سه سال پيش اين جنايتكار (جانسون) را به ما معرفى كرد ولى دولت ايران ما را به زندان و تبعيد محكوم كرد. نامبرده با تشريح وضع به مأمورين ساواك حمله نموده و گفت: مأمورين اين سازمان مردم را از مدرسه و خيابان و پياده‏روها مى‏گرفتند و به زندان مى‏بردند. امروز جناب ارباب جانسون در امريكا و اروپا و آسيا شناخته شده و ثابت شده است كه چه جنايتكار و خونخوار است و در ايران حتى بيوه‏زنان هم به‏خوبى متوجه شده‏اند... . 🔹در اين مملكت كتب مربوط به و آزادانه چاپ و منتشر مى‏شود، ولى روحانيان حق انتشار اعلاميه را ندارند. سعيدى ضمن سخنان خود مردم را به مبارزه دعوت كرد و آنها را تحريك مى‏نمود...‏‏. سپس اشاره به نطق خمينى در تركيه كرد و گفت: در يكى از گفتار خود گفته است هنگام اقامت در تركيه مطالعاتى كرده و فهميده است در زمان 40 نفر از روحانيون اعدام شدند. اين است نه اينكه خون از دماغ من و شما نيامده و سيلى به گوش ما نخورده است.»(نهضت امام خمینی ج2 ص838) ◀️پی‌نوشت: این سند گویای وضعیت تبلیغات مذهبی در دوران پهلوی است که در آن دوران آثار فرقه‌های گمراه مثل بهائیت به راحتی چاپ می‌شد ولی آثار ناب اسلامی با محدودیت جدی مواجه می‌شد. نکته بعدی در خصوص از دیدگاه مرحوم آیت‌الله سعیدی است که ایشان و مبارزه منهای هزینه‌دهی را مبارزه حقیقی نمی‌دانند و این؛ ملاک مناسبی برای سنجش انقلابی‌گری افراد در زمانه ماست. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
زندان استراحت‌گاه ما! فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیت‌الله سعیدی/1 «ما سربازهاى امام حسين(ع) هستيم؛ قيام مال ماست، گرسنگى مال ماست،دربه‏درى متعلق به ماست. بايد تا آخر عمر مبارزه كنيم تا پيروز شويم. ما سربازان شيعه از دنيا هيچ چيز نمى‏خواهيم. تبعيد، مسافرت‏هاى ماست؛ كتك‏‏خوردن، كيف كردن و خوشگذرانى ما شيعه‏هاست؛ زندان استراحتگاه ماست...‏‏. بايد مثل شيعه‏هاى گذشته قيام و مبارزه را آغاز كنيم.»(1345/2/2-نهضت امام خمینی ج2 ص842) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
مبارزه تشکیلاتی فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیت‌الله سعیدی/2 «ما بايد براى مبارزه كردن تشكيلات داشته باشيم و درس مبارزه و دفاع از كشور و دين و علماى دين و مراجع تقليد را يادبگيريم... من به كسى كار ندارم ولى وظيفه يك سرباز دينى اين است كه حقايق را بگويد و مردم را راهنمايى كند. اگر تشكيلات داشته باشيم مى‏توانيم هدف‏ها را معلوم كنيم و در مقابل دشمنان خود مقاومت كنيم...‏‏.»(1345/4/31-نهضت امام خمینی ج2 ص843) #شهادت_آیت‌الله_سعیدی 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
جان فدای امام فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیت‌الله سعیدی/3 «جان ما بايد فداى اين روحانى عالى‏مقام (امام خمینی) شود زيرا كه جان خود را فداى امام زمان خواهد كرد. رهبر ما هر فرمايشى كه فرمود مطابق دستور اسلام است و ما بايد از جان و دل او را حمايت كنيم...‏‏ .»( 1345/10/10-نهضت امام خمینی ج2 ص845) #شهادت_آیت‌الله_سعیدی 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
منافق؛ بدتر از کافر فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیت‌الله سعیدی/4 «اين ايام به امام جواد تعلق دارد. آن حضرت فرمود: منافق از كافر بدتر است. منافق[ها] كسانى هستند كه تظاهر به ديندارى مى‏كنند ولى در باطن تيشه به ريشۀ اسلام مى‏زنند. خواه اين منافق اهل مسجد باشد، يا بازارى، خواه ادارى باشد يا وزير و وكيل و يا هر مقام ديگر. خداوند براى اينگونه منافقين ته جهنم را وعده داده است. حالا منافق خيلى فراوان است.»(1345/12/18-نهضت امام خمینی ج2 ص847) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ سازمان‌های جهانی؛ دست‌نشانده‌های ابرقدرت‌ها ✉️نامه امام خمینی قدس سره الشریف به شهید آیت‌الله سعیدی/1 🔴به مناسبت شهادت آیت‌الله سعیدی ▫️مجاهد شهيد؛ در فعاليت‏هاى دينى و مبارزاتى سياسى خود هماره از رهنمودهاى امام برخوردار بود و دربارۀ رويدادها، جريانات و مشكلاتى كه براى او پيش مى‏آمد، با نامه و پيام، امام را در جريان مى‏گذاشت و از او راهنمايى مى‏خواست، امام نيز به وسيله نامه و پيام او را ارشاد و راهنمايى مى‏كرد و از سرخوردگى، دلسردى و نوميدى كه ممكن بود در او پديد آيد، پيشگيرى مى‏كرد و او را به پايدارى، بردبارى و ادامۀ مبارزه فرامى‏خواند. ▪️نمونه‏‌هايى از نامه‌‏هاى روح‏‌بخش، سازنده و آموزندۀ امام به شهيد سعيدى را خواهیم آورد: به عرض مى‏رساند، مرقوم شريف كه حاكى از سلامت مزاج شريف و از روى عِرْق سيادت و ديانت صادر شده بود، موجب تشكر گرديد. از زحمات جنابعالى متشكرم. مطالبى كه مرقوم شده بود چون جواب تفصيلى صلاح نيست، شرحى [به] آقاى علم‏الهدى اهوازى گفتم كه به جنابعالى تذكر دهند؛ و اجمالش آنكه دستگاه‏هاى خارجى، از قبيل و غيره، جز اشخاص دست‏نشانده نيستند كه براى مصالح ممالك بزرگ و اغفال ممالك كوچك ايجاد شده است؛ و اشخاص سياسى از كه در خارج زندگى مى‏كنند، تماس با آن‌ها به صلاح روحانيت و اسلام نيست؛ و آن‌چه به من نسبت داده‏اند، كه قدرى تندروى شده است، همان طور كه حدس زده‏ايد دروغ است. من كارى نكردم كه تندروى باشد. از خداوند تعالى اميد عفو دارم در قصور و تقصير؛ و از درگاه مقدسش توفيق خدمت به اسلام و مسلمين خواستارم. از جنابعالى اميد دعاى خير دارم در حسن عاقبت. والسلام عليكم. ▫️از اينكه تشريف برده‌‏ايد از جهتى خوشوقت شدم؛ چون مركز از هر جا بيشتر محتاج به علماى عاملين دارد. مساعى جميله جنابعالى مورد تقدير و تشكر است. روح‏ اللّه‏ الموسوى الخمينى »(نهضت امام خمینی،ج2، ص‭861-860‬) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
◀️انجام وظایف در سخت‌ترین شرایط ✉️نامه امام خمینی قدس سره الشریف به شهید آیت‌الله سعیدی/2 🔴به مناسبت شهادت آیت‌الله سعیدی مرحوم آیت‌الله سعیدی در ناملایمات همچون سایر انقلابی‌ها پناه خود را حضرت امام خمینی قدس سره الشریف می‌دیدند و از ایشان کسب تکلیف می‌کردند. در برهه‌ای از و تبلیغی خود پیشنهاد کناره‌گیری از امامت جماعت مسجد حضرت علیه‌السلام را دادند که با مخالفت ناصحانه و مشفقانه امام خمینی قدس سره الشریف روبرو شد. بازخوانی این نامه؛ گزاره‌ای برای تبیین هرچه بیش‌تر نسبت «تکلیف-نتیجه» از دیدگاه امام خمینی قدس سره الشریف نیز خواهد بود: «غرۀ محرّم‏الحرام 89 بسمه تعالى ... از اوضاع شكايت نموده بوديد. آنچه مسلّم است هر روز رو به وخامت است، و با وضع خودمان اميدى نيست مگر به ، ان‏شاءاللّه‏ تعالى؛ لكن ما نبايد در اداى وظايف منتظر نتيجۀ قطعيه باشيم. اگر در محضر مقدس حق تعالى عامل به معرفى شويم، همين « » است. از خداوند تعالى توفيق عمل به وظيفه را براى كافّۀ مسلمين و خصوص اهل علم خواستار است. مرقوم شده بود: «مى‏خواستم از مسجد اعراض كنم»؛ موجب تعجب است! انسان در پُستى كه مشغول است، بايد با هر ناملايمى پايدار باشد. در نظر دارم كه به يكى از آقايان ائمه ـ در زمان فشار براى تغيير لباس ـ گفتم: اگر شما را اجبار به كنند، چه مى‏كنيد؟ گفتند: «در منزل مى‏نشينم و بيرون نمى‏آيم». گفتم: اگر من را اجبار كنند و امام جماعت باشم، همان روز با لباس تازه مسجد مى‏روم. بايد پست‏ها را نگه داشت و در وقت مقتضى با اعراض دسته‏جمعى طرف را كوبيد. مع‏‌الاسف نه آن را داريم و نه اين را. از خداوند تعالى توفيق و سعادت جنابعالى را خواستار است. اميد دعاى خير براى حُسن عاقبت دارم.... روح‏اللّه‏ الموسوى الخمينى»(نهضت امام خمینی، ج2، ص865) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.