❇️ ابالفضل العباس علیهالسلام نماد بصیرت و وفا
✳️میلاد حضرت عباس علیه السلام مبارک!
در زیارات و کلماتی که از ائمه علیهمالسّلام راجع به اباالفضل العبّاس رسیده است، روی دو جمله تأکید شده است: یکی #بصیرت، یکی #وفا... همه #یاران_حسینی، صاحبان بصیرت بودند؛ اما او بصیرت را بیشتر نشان داد. (مقام معظم رهبری ۱۳۷۹.۱.۲۶)
#میلاد_حضرت_عباس
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
✅ تالیف اولین کتاب در ۱۵ سالگی
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش ششم
از آنجا که فراگیری دروس رایج حوزه، ذهن جستوجوگر علامه مصباح را اقناع و روح تشنه او را سیراب نمیکرد لذا حضور روحانی روشنضمیر و دنیادیدهای چون «محقّقى رشتى» در یزد را مغتنم شمرد و به فراگیری برخی علوم جدیده در نزد وی مشغول شد.
آیتالله مصباح جزئیات شاگردی نزد مرحوم محققی رشتی را اینچنین روایت کرده است: «یادم هست آن وقتهایی که یزد بودیم و مقدمات و سطوح میخواندم، «آقای محققی رشتی» کلاسی تشکیل داده بودند.
ایشان بعداً از طرف آقای بروجردی به آلمان رفتند و قبل از رفتن به آلمان در یزد ساکن بودند. ایشان کلاسی تأسیس کردند و دروس مختلط دینی و غیر دینی از قبیل فیزیولوژی، فیزیک و شیمی و از این قبیل تدریس میکردند. ما هم برای بهره بردن در کلاس ایشان شرکت میکردیم که شاید هنوز مقداری از درسهای ایشان را داشته باشم. همانطور من مقداری زبان فرانسه نزد ایشان خواندم....
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش اول
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش دوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش سوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش چهارم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنچم
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 3اسفند1401، صفحه 6.
شماره ۶ 👇👇👇
متن کامل
#عمار_انقلاب
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
✳️ولادت امام سجاد علیهالسلام نعمت بزرگ الهی
🔹 امام خمینی قدس سره الشریف:
🔸جناب علی بن الحسین از بزرگترین نعمتهایی است که #ذات_مقدس_حق بر بندگان خود به وجودش منت گزارده و آن سرور را از عالم قرب و قدس نازل فرموده برای فهماندن #طرق_عبودیت به بندگان خود. و لَتُسْئَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیم (آن روز شما را از نعمتها میپرسند تکاثر / ٨) و اگر از ما سؤال شود که قدر این نعمت را چرا ندانستید و استفادت از این بزرگوار چرا نکردید، جوابی نداریم جز آنکه سر خجلت به پیش افکنیم و به نار پشیمانی و تأسّف بسوزیم؛ و در آن وقت پشیمانی نتیجه ندارد. (آداب الصلاة ص ۱۵۲)
#میلاد_امام_سجاد
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1401.12.6.pdf
1.81M
هجرت به نجف و بازگشت زودهنگام به تهران
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هفتم
آیتالله مصباح یزدی که مراتب فضل و تحصیل علوم حوزوی را تا سطوح عالی فراگرفته بود و از فضلای جوانِ حوزه یزد محسوب میشد، سال ۱۳۳۰(یا اوایل ۱۳۳۱) به تشویق آقا شیخ احمد آخوندی، راهی نجف شد. والدين او نیز به واسطه وابستگی شدید به او، زندگیشان را جمع کردند، خانه و وسایل کار را فروختند و به نجف رفتند. پدرش در نجف مشغول کار شد و خودش مشغول تحصیل...
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش اول
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش دوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش سوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش چهارم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنچم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش ششم
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 6اسفند1401، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1401.12.8.pdf
1.08M
خانه به دوشی برای تحصیل علم
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتم
در تابستان قبل از ورود به قم، در تهران در کلاسهای تابستانی تدریس کرد و 60 تومان به دست آورد که 40 تومانش را یک پتو خرید و برای ادامه تحصیل در قم، تنها 20 تومان برایش باقی مانده بود.
برادر کوچکترش در تهران در یک مغازه آلومینیومفروشی کار میکرد و طبق مرسوم در بازار، شاگردهای مغازه حق داشتند که روزی دو تا چای به حساب صاحب مغازهشان بخورند. او پول چای خود را که در آن زمان حدود دو ریال بود، پسانداز میکرد و از پول چای چندماهه خود، برخی وسایل زندگانی حجرهنشینی برادر بزرگتر خود را تهیه کرد؛ یک چراغ فتیلهای، یک بشقاب آلومینیومی، یک قابلمه، یک قاشق و یک قوری آلومینیومی. زندگی طلبه فاضل و خوشآتیه یزدی در قم با همین وسایل ساده شروع شد...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 8اسفند1401، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
امام خمینی: ملت ایران اسلام را زنده کرد
سخنرانی امام خمینی به مناسبت ورود به شهر مقدس قم پس از پیروزی انقلاب اسلامی/بخش اول
در آستانه سالروز ورود امام خمینی به شهر مقدس قم
🔹من از عواطف شما ملت ایران تشکر می کنم. من شما #ملت_رنجدیده را فراموش نمیکنم. من از عهده تشکر شما برنمیآیم. من از خدای تبارک و تعالی سلامت و سعادت ملت ایران را خواستارم.
🔸ملت ایران با جان و خون خود #اسلام را زنده کرد، تجدید حیات کرد برای اسلام و مسلمین؛ کوششهای قریب سیصد ساله #استعمار و اجانب را خنثی کرد. قریب سیصد سال اجانبْ تبلیغات کردند: تبلیغات بر ضد اسلام، تبلیغات بر ضد همه ادیان، تبلیغات بر ضد روحانیت. در زمان این پدر و پسر این تبلیغات اوج گرفت. این عمال اجنبی در این پنجاه و چند سال تمام حیثیات ملت ما را پایمال کردند. این پدر و پسر خیانتها کردهاند که روی تاریخ را سیاه کرده است. این پدر و پسر جنایتهایی در ایران کرده اند که ما نمیتوانیم عُشر او، صد یک او را بیان کنیم. اینها ملت ما را به اسارت کشاندند؛ اینها خزاین ما را به یغما بردهاند؛ اینها نیروی انسانی ما را از بین بردند. از همه مهمتر نیروی انسانی است. کوشش کردند که جوانهای ما را عقب نگه دارند، دانشگاههای ما را عقب نگه دارند، مدارس علمیه ما را نگذارند مشغول به کار خودشان باشند.
🔹من از شما ملت ایران و از شما قمیها باید تشکر کنم که در این قیام یکی دو ساله اخیر تمام نقشههای آنها را [نقش] بر آب کردید و #عمال_استعمار را از مملکت خودتان راندید، و بقیهای که ماندهاند اینها هم خواهند رانده شد. دست استعمار را کوتاه کردید؛ منفعتخواهان را، چپاولگران بینالمللی را، دستشان را قطع کردید. خون دادید، جوان دادید لکن خون و جوان شما به #نفع_اسلام و برای اسلام بود. اسلام عزیزتر از آن است که ما خوف داشته باشیم که خونمان یا جوانانمان در راه او شهید شود. اسلام شهیدان زیاد داشته است. #امیرالمؤمنین ـ سلام الله علیه ـ #شهید_اسلام است و برای اسلام شهادت پیدا کرد. #حسین_بن_علی در راه اسلام شهید شد. ما باکی از شهادت نداریم، ما باکی از کشته دادن نداریم. شما ملت ایران که با خون خود، با جوانهای خود اسلام را بیمه کردید، دست اجانب را قطع کردید، شما بر همه ما منت دارید. من از همه شما منت میکشم؛ من خادم همه شما هستم. من نمیتوانم شکر این نعمتی که به ما داده است و آن، #غیرتمندان_ ایران ـ سرتاسر ایران ـ است، نمیتوانم از عهده شکر آنها برآیم.
🔸شما این راه را تا اینجا رساندید. اینها رفتند از ایران و یک #مملکت_خرابی و یک# قبرستانهای_آبادی برای ما گذاشتند. قبرستانهای ما را با قبرهای جوانهای ما آباد کردند و مملکت ما را خراب کردند. آشفتگی مملکت ما و از هم ریختگی مملکت ما طوری نیست که بتوان با یکی دو سال و با مدت قلیل جبران کرد. این محتاج به این است که همه ملت ایران دست به هم بدهند و با هم این خرابه را آباد کنند. ننشینند که دولت آباد کند؛ دولت نمیتواند آباد کند. ننشینند که روحانیت آباد کند؛ روحانیت تنها نمیتواند آباد کند. همه با هم، همه با هم، از کشاورز و کارگر تا صانع و ملاّ، تا روحانی و دانشگاهی، تا اداری و ارتش، همه با هم، همه با هم باید کمک کنند. این نهضت که تا اینجا رسیده است نیمه راه است؛ فقط دزدها را بیرون کردید، خرابکارها را بیرون کردید؛ لکن خرابه مانده است. مهم برای [ما] خرابه است؛ مهم این است که این خرابهای که برای ما گذاشته اند با همت والای شما، با همت عظیم ملت بزرگ ایران، این خرابه از سر آباد شود.
🔹بیدار باشید! هوشیار باشید! #مفسدهجوها در کمینند، اجانب در کمینند. آنها نخوابیدهاند، شما [هم] نباید بخوابید؛ شما باید هوشیار باشید. آنها مشغول نقشه هستند از طریقهای مختلف، با فرمهای مختلف. آنها میخواهند حالا که #رژیم_منحط_سلطنتی از بین رفت، با فرمهای دیگر به میدان بیایند و باز همان منافع را تجدید کنند و باز همان چپاولگریها را بکنند و باز همان اختناق را از سر بگیرند.(صحیفه امام، ج6، صص271-269)
#ورود_امام_به_قم
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
حفظ نهضت اسلامی شرط نجات ایران
سخنرانی امام خمینی به مناسبت ورود به شهر مقدس قم پس از پیروزی انقلاب اسلامی/بخش دوم
در آستانه سالروز ورود امام خمینی به شهر مقدس قم
🔸ملت عزیز بیدار باشید! ما به هر چه دست میگذاریم خراب است. #فرهنگ ما خراب است، باید تجدید بشود. فرهنگْ #فرهنگِ_استعماری است، باید زیرورو بشود. معلمان استعماری باید بروند. آنهایی که تاکنون در خدمت استعمار و رژیم سلطنتی بودند باید بروند [و] به جای آنها پاکدامنها بیایند، دانشمندان پاکدامن بیایند. ما بسیار بسیار آشفتگیها داریم. ما باید همه با هم به این آشفتگیها خاتمه دهیم، به این خیانتها خاتمه دهیم. با هوشیاری و بیداری نهضت خود را از دست ندهید. اگر خدای نخواسته این نهضت رو به سردی برود، آمادگیِ برگشتِ همان مصایب را داشته باشید. اگر بخواهید ایران را نجات بدهید، اسلام را نجات بدهید، قرآن کریم را نجات بدهید، باید این نهضت را نگه دارید. در مواقع مقتضی تظاهر کنید، اجتماعات کنید. دیگر امروز تظاهرات تظاهراتِ غیرآرام نیست. باید این نهضت محفوظ بماند، باید این ملت زنده بماند.
🔹 گذشت آن زمانی که یک پاسبان بر ما حکومت میکرد؛ گذشت آن زمانی که یک استاندار بر ما حکومت می کرد؛ گذشت آن زمانی که یک ستارهدار بر ما حکومت میکرد. امروز همه در خدمت شما هستند، در خدمت اسلام هستند. این نعمت را قدر بدانید، سستی و سردی به خودتان راه ندهید؛ نگویید که او رفت و تمام شد. خیر، استعمار مطالعه کرده است؛ سیصد سال یا بیشتر مطالعه کرده: مطالعه روحیات شما را کرده است، مطالعه طوایف مختلف ایران را کرده است؛ به این نتیجه رسیده است که باید اختلاف بیندازد بین طوایف مسلمین؛ #اختلاف بیندازد در هر شهر؛ اختلاف ایجاد کند. با نغمههای مختلف شما را از هم جدا کند: روحانیت را از مسلمین جدا کند، دانشگاه را از روحانیین جدا کند، کارگر را از مردم و از روحانیین جدا کند.
🔸روحانیت در خدمت کارگر است؛ اسلام در خدمت مستضعفین است. اینها که دعوی میکنند که کاری نشده است، اینها برای تفرقهاندازی است. کار بسیار بزرگ شده است؛ لکن [کار] بزرگتر هم مانده است. اگر کسانی درصدد تفرقهاندازی شدند، آنها را از خودتان طرد کنید، اجازه ندهید که حرفهایی بزنند که تفرقه بیاورد. کارگران بیدار باشند! اینها میخواهند عصر سابق را برگردانند. کشاورزان بیدار باشند! اینها میخواهند شما را باز به شکست کشاورزی بکشانند. شما کشاورزان، که بزرگترین پشتیبان ملت هستید، باید به کار کشاورزی خودتان ادامه بدهید. الان وقت کشت است، کشت بهاره بکنید. شما کاسبها و کسبه و تجار محترم، در ارزاق عمومی با مردم مراعات کنید؛ گرانفروشی را کنار بگذارید، حس تعاون پیدا کنید؛ حس انسانیت پیدا کنید. ضعفا را مراعات کنید؛ تخفیف بدهید. از گرانی، از گران قیمت کردن اجناس، از گرانفروشی اجناس اجتناب کنید. همه با هم باشید. برادرید شما. همه اقشار برادرند؛ همه با هم باشند. مراعات هم را بکنید. از آن چیزهایی که در این پنجاه سال در بین شما زیاد شد از قبیل دروغ گفتن، از قبیل خدعه کردن، از قبیل گرانفروشی، از اینها احتراز کنید. امروز سایه اسلام روی سر شماست؛ امام زمان به شما نظر دارد، پیغمبر اکرم به شما نظر دارد، خدای تبارک و تعالی پشتیبان شماست.
🔹ما بسیار کارها در پیش داریم که باید من بعضی از آنها را برای شما عرض کنم. من در این آخر که از تهران میخواستم بیرون بیایم، دستور دادم که تمام املاک و دارایی سلسله منحوس پهلوی و تمام دارایی آن اشخاصی که وابسته به او بودند و این ملت را چاپیدند مصادره بشود. برای طبقه ضعیف #مسکن ساخته بشود. [در] سرتاسر ایران برای ضعفا مسکن میسازیم. همین دارایی شاه سابق و خواهر و برادرش برای یک مملکت، برای آباد کردن یک مملکت کافی است. ما عمل میکنیم، حرف نمیزنیم. تمام کمیتههایی که در تمام اطراف ایران هست موظفند که آنچه به دست آمد از مخازن ایران، هر چه که اینها بردند و مخفی کردند و اتباع آنها بردند و مخفی کردند، آنها را که به دست آمده است به بانکی که شمارهاش را بعد تعیین میکنند تحویل بدهند که برای کارگرها، برای مستضعفین، برای بینوایان، هم خانه بسازند هم زندگی آنها را مرفه کنند.(صحیفه امام، ج6، صص273-271)
#ورود_امام_به_قم
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
هشدار صریح امام به مسئولین وقت: ضعف نفس به خرج ندهید! دنبال این نباشید که فرم غربی پیدا کنید/ آنهایی که میگویند نمی شود اسلام را در این زمان پیاده کرد، برای این [است] که اسلام را نشناختهاند؛ نمی فهمند چه می گویند.
سخنرانی امام خمینی به مناسبت ورود به شهر مقدس قم پس از پیروزی انقلاب اسلامی/بخش سوم
در آستانه سالروز ورود امام خمینی به شهر مقدس قم
🔸ما علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را میخواهیم مرفه بشود، زندگی معنوی شما را هم میخواهیم مرفه باشد. شما به معنویات احتیاج دارید. معنویات ما را بردند اینها. دلخوش نباشید که مسکن فقط میسازیم، آب و برق را مجانی میکنیم برای طبقه مستمند، اتوبوس را مجانی میکنیم برای طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را، روحیات شما را عظمت میدهیم؛ شما را به مقام انسانیت میرسانیم. اینها شما را منحط کردند؛ اینقدر #دنیا را پیش شما جلوه دادند که خیال کردید همه چیز این است. ما، هم دنیا را آباد می کنیم و هم آخرت را. یکی از اموری که باید بشود همین معناست که خواهد شد. این دارایی از غنایم اسلام است و مال ملت است و مستضعفین. و من امر کرده ام به مستضعفین بدهند، و خواهند داد. و پس از این هم تخفیفهای دیگر در امور خواهد حاصل شد؛ لکن یک قدری باید تحمل کنید. به این نغمههای باطل گوش نکنید؛ آنها حرف میزنند ما عمل میکنیم. آنها شما را می خواهند دلسرد کنند از اسلام؛ اسلام پشتیبان شماست.
🔹ما پس از این، راجع به بانکها هم طرحهایی داریم که از این وضع رقّتبار برگردد، ازاین وضع استعماری برگردد. باید تمام این کاخهای وزارتخانه را، وزارتخانهها را که میلیونها، میلیاردها مال ملت در آن صرف شده است، باید اینها تبدیل بشود به یک چیز معتدل اسلامی. این فرمْ فرم خارجی است، فرم اجنبی است، فرم طاغوت است. در دادگستری «کاخ» درست شده است لکن دادگستری نیست، دادخواهی نیست، فقط #کاخ است. کاخها باید برود، دادخواهی به جای آن بنشیند. بانکها بتدریج باید تعدیل بشود، و «ربا» بهکلی قطع بشود.
🔸 من باید به مَصادر امور بگویم که، اخطار کنم که، اینقدر ضعف نفس به خرج ندهید! دنبال این نباشید که فرم غربی پیدا کنید. بیچارگی ما این است که دنبال این هستیم که فرم غربی پیدا کنیم، دادگستری ما دادگستری غربی باشد، قوانین ما قوانین غربی باشد. اینقدر ضعیفالنفس نباشید! ما قانون غنی داریم؛ ما قانون الهی داریم. آنهایی که فرم غربی را بر فرم الهی ترجیح می دهند، اینها از اسلام اطلاع ندارند. آنهایی که میگویند نمیشود اسلام را در این زمان پیاده کرد، برای این [است] که اسلام را نشناختهاند؛ نمیفهمند چه میگویند.
🔹ما مبارزه با فساد را با دایره امر به معروف و نهی از منکر که یک وزارتخانه مستقل بدون پیوستگی به دولت، با یک همچو وزارتخانهای که تأسیس خواهد شد ان شاءالله مبارزه با فساد میکنیم؛ فحشا را قطع میکنیم؛ مطبوعات را اصلاح میکنیم؛ رادیو را اصلاح میکنیم؛ تلویزیون را اصلاح میکنیم؛ سینماها را اصلاح میکنیم. تمام اینها به فرم اسلام باید باشد. تبلیغاتْ تبلیغات اسلامی، وزارتخانهها وزارتخانههای اسلامی، احکامْ احکام اسلام. حدود اسلام را جاری میکنیم؛ خوف از اینکه غرب نمی پسندد نمیکنیم. (صحیفه امام، ج6، ص275-273)
#ورود_امام_به_قم
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
غربْ ما را خوار کرد
سخنرانی امام خمینی به مناسبت ورود به شهر مقدس قم پس از پیروزی انقلاب اسلامی/بخش چهارم
در آستانه سالروز ورود امام خمینی به شهر مقدس قم
🔹غربْ ما را خوار کرد؛ غرب روحیات ما را از بین برد. ما را غربزده کردند؛ ما این غربزدگی را میزداییم. ما با ملت ایران، با همراهی ملت ایران، با پشتیبانی ملت ایران،تمام آثار غرب را ـ تمام آثار فاسده، نه آثاری که تمدن است ـ تمام اخلاق فاسده غربی را، تمام نَغَمات باطله غربی را خواهیم زدایید. ما یک « #مملکتِ_محمدی » ایجاد می کنیم. بیرق ایران نباید بیرق شاهنشاهی باشد، آرمهای ایران نباید آرمهای شاهنشاهی باشد؛ باید آرمهای اسلامی باشد. از همه وزارتخانهها، از همه ادارات، باید این «شیر و خورشید» منحوس قطع بشود؛ عَلَم اسلام باید باشد. آثار طاغوت باید برود. اینها آثار طاغوت است؛ این تاج آثار طاغوت است؛ آثار اسلام باید باشد.
🔸آقا بیدار باشید! دولت بیدار باش! ملت بیدار باش! کم کم شما را دوباره نکشانند به آنجا. از الآن باید این مسائل حل بشود. البته تدریج هم میخواهد؛ تدریج دارد اما شروع میکنیم، ما شروع میکنیم! البته مهلت هم میدهیم به دولت؛ باید مهلت بدهیم. به این حرفهایی که زده می شود در اطراف که «چه شد، چه کردید، چه خواهد شد»، به اینها گوش ندهید؛ اینها میخواهند تضعیف کنند دولت ما را. تضعیف دولت ما تضعیف اسلام است. دولتْ دولت اسلام است. تضعیف ارتش ما تضعیف اسلام است. تضعیف نکنید. البته تصفیه میشود؛ تمام ادارات تصفیه میشود، تمام وزارتخانهها تصفیه میشود. دزدها بیرون میروند، خیانتکارها بیرون میروند. لکن همه خیانتکار نیستند؛ اُمَنا باقی میمانند، عزیزند.
🔹شما ملت ایران پنجاه و چند سال ـ آنقدری که جوانهای ما، یک قدری مُسِنهای ما یادشان است یا بیست سال ـ آنکه همه شما تقریباً یادتان است ـ صبر بر همه مصایب کردید تا صبرتان تمام شد. یک مقدار هم مهلت بدهید که دولت کار خودش را بکند. البته بعضِ انتصابات، اشتباه بوده است ـ عمداً نبوده است؛ دولت عمداً خلاف نمیکند. بعضِ انتصابات اشتباه بوده است. و همینطور ستاد ارتش ـ رئیس ستاد ـ خیانت عمدی نمیکند؛ نصب خائن را عمداً، نمیکند. اشتباه ممکن است. هر جا اشتباه شد تذکر بدهید؛ تضعیف نکنید. آنهایی که میگویند شما باید اینها را تضعیف کنید یا تبلیغاتی میکنند که موجب تضعیف است، آنها خائنند؛ آنها میخواهند که دولت را تضعیف کنند، ارتش را تضعیف کنند تا از نو یک سازمان دیگری درست کنند که ملت و همه چیز ما را دوباره برگردانند به حال اول. بیدار باشید!
🔸ما تا آخرْ نفس ایستادهایم. من این یک سال، دو سال آخر عمر را وقف شما کردهام. از شما میخواهم، از ملت میخواهم که این نهضت را نگه دارند تا تأسیس #حکومت_عدل_اسلامی. از آن وقت تا حالا میگفتید تا مرگ این کذا نهضت ادامه دارد، حالا باید بگویید تا اقامه حکومت اسلامی نهضت ادامه دارد. آنکه ملت ما میخواهد #جمهوری_اسلامی است نه جمهوری فقط، نه جمهوری دمکراتیک، نه جمهوری دمکراتیک اسلامی؛ «جمهوری اسلامی».
🔹آنچه که من از شما ملت ایران میخواهم، این است که بیدار باشید؛ خون عزیزان خودتان را هدر ندهید. کلمه «دمکراتیک» را از آن نترسید؛ یا حذفش را نترسید. این فرمِ غربی است؛ ما فرمهای غربی را نمیپذیریم. ما تمدن غرب را قبول داریم لکن مفاسدش را نمیپذیریم. آنکه خون داده همین توده بوده است؛ آنکه جوان داده است، همین توده بوده است. یک دستهای بیرون بودهاند، اشراف و اعیان هم بالاها نشسته بودند، و شما خون دادید؛ شما جوان دادید؛ خانه های شما را سوزاندند. آنکه شما می خواهید آن باید بشود نه آنکه آنهایی که از اروپا و خارج آمدهاند میخواهند؛ نه آنکه اعیان و اشراف میخواهند؛ نه آنکه حقوقدانها می خواهند. آنکه شما می خواهید میزان است. آنکه خون داده باید حرفش را شنید؛ رأی او مُتَّبَع است. (صحیفه امام، ج6، صص276-275)
#ورود_امام_به_قم
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
امام خمینی: از کسی که میگوید جمهوری باشد اسلام نباشد، باید پرسید که از اسلام چه میدانی و چه دیدی؟ چه بدی از اسلام دیدی؟
سخنرانی امام خمینی به مناسبت ورود به شهر مقدس قم پس از پیروزی انقلاب اسلامی/بخش پنجم
در آستانه سالروز ورود امام خمینی به شهر مقدس قم
🔸روزنامهها خودشان را اصلاح کنند؛ خیانت نکنند به اسلام و مسلمین، خون مظلومان ما را هدر ندهند، تبلیغات سوء را منعکس نکنند؛ توطئهها را جلوگیری کنند لکن همه مردم در آرا آزاد[ند]. وقتی رفراندم اعلام شد، رأی من حکومت جمهوری است، «جمهوری اسلامی» است. هر کس، هر کس که تبعیت از اسلام دارد، جمهوری اسلامی باید بخواهد. لکن، تمام مردم آزادند که آرای خودشان را بنویسند و بگویند، بگویند که ما رژیم سلطنتی می خواهیم، بگویند که ما برگشت محمدرضا پهلوی می خواهیم؛ آزادند! بگویند که ما رژیم غربی می خواهیم؛ «جمهوری باشد لکن اسلام نباشد»!
🔹[از] این آدمی که میگوید جمهوری باشد اسلام نباشد، باید پرسید که از اسلام چه میدانی و چه دیدی؟ چه بدی از اسلام دیدی؟ باید به آن گفت که این اسلام است که طاغوت را قطع کرد نه مردم؛ ایمان، طاغوت را قطع کرد نه من و تو! از اسلام چه بدی دیدی؟ آنکه می گوید ما #جمهوری_دمکراتیک میخواهیم یعنی جمهوری به فرم غرب، از اسلام چه بدی دیدید؟ چه میدانید از اسلام؟ اسلام تأمین آزادی، استقلال، عدل [است]. اسلام شخص اول مملکتش با یکی از رعایا فرق نداشت بلکه پایینتر از او بود در استفاده از مادیات. آزادی آرا در اسلام از اول بوده است، در زمان ائمه ما ـ علیهم السلام ـ بلکه در زمان خود پیغمبر آزاد بود. حرفهایشان را میزدند. ما حجت داریم. کسی که حجت دارد از آزادی بیان نمیترسد لکن توطئه را اجازه نمیدهیم. اینها حرف ندارند، توطئه میکنند. ما آنها را دعوت کردیم، کسانی را وادار کردیم که دعوت کنند که اگر حرفی دارید بیایید در تلویزیون بگویید؛ مباحثه می کنیم با هم. تا حالا حاضر نشدند.
🔸من از عواطف ملت ایران و از عواطف هموطنیهای خودم، قمیها [تشکر میکنم] من قبلاً گفته بودم که از قم «عِلم» منتشر میشود، از قم «قدرت» منتشر شد. قم نمونه بود و من مفتخرم که در قم هستم. من پانزده سال ـ یا قدری بیشتر ـ از شما دور بودم لکن دلم اینجا بود؛ با شما بودم. شما غیرتمندان، شما پاک جوانان، سرمشق همه شدید. و الحمدلله تمام ملت ایران، سرتاسر ملت ایران، با هم هم صدا شدند. و این قدرت الهی بود که طاغوت را شکست؛ این قدرت الهی بود که ابرقدرتها را از بین برد، و خواهد برد. ما دیگر اجازه نمی دهیم ابرقدرتها دخالت در مملکت ما بکنند.(صحیفه امام، ج6، صص278-276)
#ورود_امام_به_قم
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
امام خمینی: حوزههای علمیه بیدار شوند!
سخنرانی امام خمینی به مناسبت ورود به شهر مقدس قم پس از پیروزی انقلاب اسلامی/بخش ششم
در آستانه سالروز ورود امام خمینی به شهر مقدس قم
🔹از اختلافات دست بردارید. رمز پیروزی ما اتحاد بود، همبستگی بود. از حوزههای علمیه تجلیل کنید ... به حرفهایی که میزنند و میخواهند شما را از حوزهها جدا کنند، از مراجع جدا کنند، گوش ندهید. اینها غرض دارند. این حوزههای علمیه است که اسلام را تا حالا نگه داشته است. اگر روحانیون نبودند از اسلام خبر نبود. آنکه اسلام را زنده نگه داشته است در مواقع سیاه، در این زمانهای سیاه، همین روحانیین بودند. پشتیبانی کنید از اینها.
🔸حوزههای علمیه در هر جا هست ـ در هر جا ـ حوزههای علمیه هم بیدار بشوند، هر جا هستند. امروز روزی نیست که حوزههای علمیه مثل سابق عمل کنند. سابقْ وضع دیگر داشت، حالا وضع دیگر. حوزههای علمیه بیدار باشند. تقوا را، تقوا را، تقوا را نصب عین خود قرار بدهید. فضلا، طلاب علوم دینیه! تقوا، تقوا، تنزیه نفس، مجاهده با نفس. یک مجاهد با نفس می تواند بر یک امت حکومت کند. مجاهده کنید، تهذیب کنید ... حوزه های خودتان را. همه باید تهذیب کنند خودشان را؛ همه ملت موظفند که تهذیب کنند.
🔹مکتبِ اسلام #مکتبِ_تهذیب است؛ قرآن کتاب آدمسازی است؛ اتکال به قرآن بکنید. تعلیم از تعالیم عالیه اسلام بگیرید؛ اسلام انسان درست میکند، همانکه اجانب، ابرقدرتها از او میترسند؛ از انسان میترسند و اسلام را میکوبند چون مکتب انسانسازی است. از آدم میترسند و مدارس و دانشگاهها را میکوبند. ... اینجاها مرکزی باشد که آدم درست کنند؟! یک آدم یک ملت را درست میکند. رسول اکرم یک آدم بود، یک انسان کامل بود و یک عالَم را تهذیب کرد. و یک فاسد یک ملت را فاسد میکند. یک محمدرضا پهلوی یک ملت را رو به فساد میکشاند. خداوند تعالی به همه شما نصرت عنایت کند. خداوند تعالی اسلام را تقویت کند. خداوند تعالی این روح نهضت را زنده نگه دارد. خداوند تعالی این قدرت اسلامی را حفظ کند. خداوند تعالی به مراجع و علمای ما عزت و عظمت عنایت کند. خداوند تعالی به ملت ما شجاعت عنایت کند. (صحیفه امام، ج6، صص279-278)
#ورود_امام_به_قم
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1401.12.10.pdf
1.76M
گشایش بعد از دو ماه سرگردانی
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نهم
بخشی از خاطرات علامه مصباح یزدی در ابتدای دوران طلبگی:
یک روز که خیلی کارد به استخوانم رسیده بود، رفتم توی مدرسه، اتفاقاً آن متولی مدرسه هم توی مدرسه بود. کارهایی که میبایست انجام بگیرد، گرفته بود و ایشان دیگر پیدایش میشد و جوری بود که میشد دسترسی به او پیدا کرد. آنجا رفتم و به او گفتم که آقا من دو ماه اینجا سرگردانم و شما هم به ما وعده دادهاید که طلبهها وقتی بیایند و معلوم بشود که حجره خالی هست، به ما بدهید؛ ولی او باز هم گفت حجره خالی نیست...
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش اول
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش دوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش سوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش چهارم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنچم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش ششم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هفتم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتم
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 10اسفند1401، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db