📸خاطرات #خود_نگاشت همسر امام ( ره )
♨️ بیماری آقا و بیخوابی من
🔹سال۳۲ که سال سقوط مرحوم دکتر مصدق بود و در این سال امام مبتلا به بیماری شدید و پرخطری شدند، بیماری بود که انگشت پای راستش سرد و بیحس میشد و بهتدریج بالا میآمد، به چشم که میرسید سردرد شدید میگرفت که استفراغ و تهوع را بهدنبال داشت.
🔸بیست روز در اصفهان پیش دکتر نفیسی معالجه کرد و نتیجه نگرفت تا اینکه مرحوم اشراقی، که خدایش رحمت کند، تازه یکسال بود که داماد ما شده بود با دخترمان صدیقه به اصفهان آمدند. او وقتی آقا را بدین حال دید با ایشان آمدند تهران، منزل پدرم و پیش دکتر سمیعی معالجه را شروع کرد. ما در اصفهان ماندیم، زمانی معلوم شد ایشان باید مدتی در تهران برای معالجه بماند، آقای اشراقی آمد اصفهان و ما را آورد تهران. الحمدالله حالشان خوب شد در مدتی که آقا بیمار بود، بسیار نگران بودم و کمتر شبها خوابم میبرد.
📚(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی(همسر امام) ص169-168)
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 زنگ تاریخ (58)
🎥اطلاعیه مردم درباره فعالیتهای رژیم در مورد مسئله حجاب
✳️مجموعه مستندات زنگ تاریخ
#استاد_سیدحمیدروحانی
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مجاهدین در هفتم اکتبر(طوفان الاقصی) هیبت رژیم صهیونیستی را نابود کردند
🎞بخشی از مصاحبه اختصاصی خالد قدومی نماینده حماس در ایران با بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی (قسمت دوم)
🆔 @Bonyadtarikh
30.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ رئیس جمهور:
از توان، قدرت داخلی و ابتکارات داخلی غفلت نشود. باید با ابزاری مثل هوش مصنوعی، فعال و اثرگذار برخورد کنیم.
🔻در ادامه نیز رهبر انقلاب به موضوع غزه، بهطور خاص اشاره کردند. ایشان غزه را به عنوان یک مساله جهانی مطرح کردند و بر این نکته تأکید کردند که فلسطین دیگر تنها مساله کشورهای اسلامی نیست، بلکه به یک موضوع عمومی و جهانی تبدیل شده است. رهبر انقلاب خواستار اقدام جدی کشورهای جهان در قبال وقایع غزه شدند. ایشان در ادامه خاطر نشان کردند که رژیم صهیونیستی دولت نیست، بلکه یک باند جنایتکار و قاتل است.
#مقام_معظم_رهبری
#هوش_مصنوعی
#غزه
🆔 @Bonyadtarikh
📍کنسولگری ایران در بیت المقدس
🔸زنهای مسلمان تابع خارجه که برای سیاحت، زیارت به ایران می آیند می توانند با لباس ملی شخصی خودشان مسافرت کنند. لیکن به هیچ وجه مجاز نخواهند بود چادر، روبند و پیچه منسوخ ایران استعمال نمایند والا از ورود و توقف آنها جلوگیری می شود. به تاریخ ۱۳۱۵/۵/۱۱
🆔 @Bonyadtarikh
📆۶۰ سال پیش در چنین روزی
📌جمعه ۹ مرداد ۱۳۴۳
🔻دعوت حضرات آیات قمی و میلانی از آیتالله خمینی برای سفر به مشهد
🔹ساواک امروز از مشهد خبر داد که حضرات آیات قمی و میلانی در نامهای، آیتالله خمینی را برای سفر به مشهد دعوت کردهاند.
بر پایه همین گزارش، آنان این نامه را از طریق سیدجواد علم الهدی، از طلاب قم که همراه آیتالله گلپایگانی عازم تهران بود، ارسال کردهاند. ساواک در این گزارش خاطرنشان میسازد که به غیر از مامور این سازمان که قبلا بنا بوده او نامه را برای خمینی ببرد، کسی دیگر از آن اطلاع ندارد.
🔸 چنانچه سیدجواد مزبور دستگیر شود مامور سوخته خواهد شد و فوقالعاده به ضرر ساواک است زیرا تعیین و استخدام اینگونه مامورین که صد در صد مورد اعتماد قمی و میلانی باشد، بسیار مشکل است. سرتیپ بهرامی در گزارش خود توصیه میکند که به صورت تفتیش مواد مخدره و تریاک و یا طرق دیگر نامبرده را دستگیر و نامه را دریافت دارید. به هر حال اقدامی فرمایند که مامور سوخته نشود. به نظر اینجانب ارزش حفظ مامور بیشتر از اطلاع از مفاد نامه است.
📚 آیتالله میلانی به روایت اسناد ساواک، ج2، ص77.
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥استقبال کشورهای مختلف برای گفتگو با حماس و آینده فلسطین و اسرائیل
🎞بخشی از مصاحبه اختصاصی خالد قدومی نماینده حماس در ایران با بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی (قسمت سوم)
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥درگیری اردوغان و نتانیاهو و آینده روابط ترکیه و اسرائیل
🔸روابط این دو کشور رسماً در تاریخ نهم فروردین ۱۳۲۸ آغاز شد، زمانی که ترکیه اسرائیل را به رسمیت شناخت. اما این روابط همیشه با افت و خیزهایی همراه بوده است.
🔹با توجه به اظهارات اخیر اردوغان مبنی بر احتمال مداخله نظامی ترکیه در اسرائیل، باید دید که این تنشها به کجا خواهند انجامید و آیا روابط دو کشور به سمت قطع کامل پیش خواهد رفت یا خیر
🔸اما باید توجه داشت که:
هر اقدامی در ترکیه، میبایست با صلاحدید ارتشیان صورت پذیرد. در واقع کلیه دستگاههای سیاسی ترکیه اعم از مجریه، قضائیه و مقننه دنبالهرو سیاستهای ارتش در تقویت بنیه قهریه در داخل و خارج هستند. [1]
[1]. سلطان شاهی، علیرضا. (۱۴۰۲). پیرامونی. موسسه فرهنگی بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی. فصل ۳، صفحات ۸۱-۱۰۴
#ترکیه
#اسرائیل
#پیرامونی
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اعلام شهادت اسماعیل هنیه در مساجد فلسطین
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قرائت آیه «ولا تحسبن الذین قتلو» از زبان شهید هنیه
🆔 @Bonyadtarikh
41.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شهادت اسماعیل هنیه و تأثیرات آن بر صلح در خاورمیانه
🔻در دنیایی که هر روزه خبرهای تلخ و ناگوار به گوش میرسد، شهادت اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، به عنوان یک نقطه عطف دردناک در تاریخ خاورمیانه مطرح میشود. او که به عنوان مذاکرهکنندهای کلیدی در تلاش برای برقراری آتشبس شناخته میشد، اکنون دیگر در میان ما نیست و این فقدان، نه تنها برای حامیان او، بلکه برای تمامی کسانی که به صلح و ثبات در این منطقه تلاش کردند، یک ضایعه بزرگ به شمار میآید.
🔻اسماعیل هنیه در حالی که در ایران، به عنوان یک نماد از تلاشهای دیپلماتیک و امید به آیندهای بهتر، به شهادت رسید.
در این شرایط دشوار، ما باید به یاد داشته باشیم که هر انسانی که به شهادت می رسد، امیدهای بیشتری را در دل نیروی های مقاومت بیدار می کند.
#اسماعیل_هنیه
#حماس
#اسرائیل
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویر هوایی از تشییع پیکر شهید هنیه در تهران
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 زنگ تاریخ (59)
🎥رژیم شاه در اجرای برنامههای خود زمینه را در نظر میگرفت
✳️مجموعه مستندات زنگ تاریخ
#استاد_سیدحمیدروحانی
🆔 @Bonyadtarikh
💢ملای فاسد عامل اعدام شیخ شهید
📍غفلت حوزوی و دار انگلیسی
🔴به مناسبت سالگرد شهادت شیخ فضلالله نوری
🔸یک روحانی؛ دستور شهادت روحانی معتقد و مظلومی همچون شیخ فضل الله نوری را صادر کرد و از حوزه علمیه نجف که پایگاه سیاسی آن زمان بود صدای اعتراضی بلند نشد. واقعهای عجیب و عبرتانگیز که بیش از پیش اهمیت «اصلاح حوزه» در زمینههای مختلف از جمله تهذیب نفس و تحلیل سیاسی را نشان میدهد و به ما میگوید که اگر حوزه علمیه اصلاح نشود امروز هم فضلاللهها به دست ابراهیم زنجانیها به دار آویخته خواهند شد:
🔹«فيضيه، اگر تهذيب در كار نباشد علم توحید هم به درد نمیخورد. ... شما مىدانيد كه مرحوم شيخ فضل اللَّه نورى را كى محاكمه كرد؟ يك معمّم زنجانى؛ يك ملّاى زنجانى محاكمه كرد و حكم قتل را او صادر كرد؛ وقتى معمّم، ملّا؛ مهذّب نباشد، فسادش از همه كس بيشتر است. در بعض روايات هست كه در جهنم، بعضيها- اهل جهنم- از تَعفُّن بعض روحانيين در عذاب هستند، و دنيا هم از تعفُّن بعضى از اينها در عذاب است.» (صحيفه امام، ج١٣، ص: ۴٢٠)
🆔 @Bonyadtarikh
💢سهلانگاری خطرناک
⚫️تساهل و تسامح با #نفوذیها سمی مهلک برای فضای سیاسی کشور است. سمی که در گذشته به خاطر لطافت روح یا سادگی یا اشتباه محاسباتی برخی بزرگان در فضای سیاسی کشور منتشر شد و آسیبهای جبرانناپذیری به کشور زد. نمونه؛ مماشات #بزرگان_مشروطه با نفوذیها بود که در نهایت موجب شهادت دیدبان مشروعیت؛ شیخ فضل الله و انحراف مشروطه شد:
🔹« این نکته را هم عرض بکنم؛ همه علما در قضیهی #مشروطیت با یکدیگر همنظر بودند؛ یعنی بین مرحوم #شیخ_فضلاللَّه و مرحوم #بهبهانی و مرحوم #طباطبایی در فکر و نظر تفاوتی وجود نداشت؛ اما دیدشان نسبت به واقعیتها و بهاصطلاح روشها و تاکتیکهایی که فکر میکردند باید عمل کنند، متفاوت بود.
🔸مرحوم شیخ فضلاللَّه انحراف را دیده بود؛ نمیشود گفت سید محمد طباطبایی یا مرحوم حاج سید عبداللَّه آن را ندیده بودند؛ چرا، آنها هم میدیدند؛ منتها فکر میکردند باید با آن مماشات کرد تا بشود بر آن غلبه کرد؛ یعنی یک نوع #سهلانگاری در برخورد با نفوذیهای مشروطه در آنها مشاهده میشد، اما در مرحوم شیخ فضلاللَّه این معنا وجود نداشت؛ به همین جهت هم شیخفضلاللَّه از همان زمان تا الان مورد تهاجم قرار گرفته است. (مقام معظم رهبری؛ انتشار در تاریخ: ۱۳۸۳/۰۵/۱۱)
🆔 @Bonyadtarikh
59.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 زنگ تاریخ (۶۰)
🎥قبل از نهضت امام خمینی مسئله فلسطین کمتر مطرح میشد
✳️مجموعه مستندات زنگ تاریخ
#استاد_سیدحمیدروحانی
🆔 @Bonyadtarikh
📆۶۰ سال پیش در چنین روزی
📌دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۴۳
❌آغاز جلسات درس آیتالله خمینی در قم
🔹جلسات درس آیتالله خمینی از امروز در قم آغاز شد. به گزارش شهربانی قم، آیتالله خمینی درس خود را در منزل شروع کرده و در حدود دویست نفر در جلسه درس وی شرکت نمودند.
📚 امام در آیینه اسناد سیر مبارزات امام خمینی به روایت اسناد شهربانی، ج2، ص31.
🆔 @Bonyadtarikh
❌شهادت و اهانت به علما توسط ماسونها
💢به مناسبت سالگرد مشروطیت در مرداد ۱۲۸۵ شمسی
📌 گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی
🔹ماسونها به سركردگى #حاج_علىخان، #سردار_اسعد_بختيارى و #محمدولى_خلدبرى (سپهدار) در يورش به بنياد آزادى و مشروطه، به ترور، اعدام و زهركش كردن شمارى از علما و روحانيان مظلوم و وارسته دست زدند. در #قزوين يكى از روحانيان ضدفراماسونرى به نام حاج ميرزا مسعود شيخالاسلامى را به دار كشيدند و حاج #شيخ_فضلالله_نورى را به خاطر پشتيبانى از #مشروطه_مشروعه و مبارزه با چيرگى استعمار سياه بر جهان اسلام به وسيله يكى از عوامل ماسونى (به نام #شيخ_ابراهيم_زنجانى) به محاكمهاى قلابى كشيده و به شهادت رساندند. در پى آن #سيد_عبدالله_بهبهانى را نيز ترور كردند.
🔸حاج #ملاكاظم_خراسانى، حاج #شيخ_عبدالله_مازندرانى و #حاج_ميرزاحسين_تهرانى از بزرگترين علماى #نجف_اشرف كه فتاوا و نظريههاى آنها در پشتيبانى از نهضت مشروطه نقش مهمى در پيشرفت و كاميابى آن نهضت داشت، به انتقام رويارويى با نقشههاى فراماسونرى و تلاش در راه برقرارى #حكومت_مشروطه_مشروعه در ايران، يكى پس از ديگرى به شيوه مرموز و پنهانى مسموم و به شهادت رسيدند و تا به امروز دستاندركاران شهادت آنان شناخته نشدهاند.
🔹ماسونها بر اين باور بودند كه با دست زدن به اينگونه جنايات و خونريزىها مىتوانند علما و روحانيان را براى هميشه سركوب، منكوب و نابود كنند و راه را براى تاخت و تاز جهانخواران در كشورهاى اسلامى بهدرستى هموار سازند. غافل از آنكه علما و روحانيان در درازاى تاريخ هزاره خود، پيوسته با اينگونه نابكارىها روبهرو بودهاند و پايدارى كردهاند.
🔸اينگونه فشارها و آزارها بر علما و روحانيان، از سوى #استعمار_انگليس و دست افزاران ماسونى آن در ايران ادامه داشت و هر روز ابعاد تازهاى يافت تا اينكه در پى روى كارآمدن رضاخان ميرپنج به وسيله ماسونها، به اوج خود رسيد.(نهضت امام خمینی، ج3، صص55-54)
🆔 @Bonyadtarikh
♨️لزوم عبرت گرفتن از تاریخ مشروطه
🔹...تاریخ یک درس عبرت است برای ما. شما وقتی که #تاریخ_مشروطیت را بخوانید میبینید که در مشروطه بعد از اینکه ابتدا پیش رفت، دستهایی آمد و تمام مردم ایران را به دو طبقه تقسیمبندی کرد. نه ایران تنها، از روحانیون بزرگ #نجف یک دسته طرفدار مشروطیت، یک دسته دشمن مشروطه، علمای خود ایران یک دسته طرفدار مشروطه، یک دسته مخالف مشروطه. اهل منبر یک دسته بر ضد مشروطه صحبت میکردند، یک دسته بر ضد استبداد.
🔸در هر خانهای دو تا برادر اگر بودند، مثلا در بسیاری از جاها این مشروطهای بود، آن مستبد. و این یک نقشهای بود که نقشه هم تاثیر کرد و نگذاشت که مشروطه به آن طوری که علماء بزرگ طرحش را ریخته بودند، عملی بشود. به آنجا رساندند که آنهایی که مشروطهخواه بودند به دست یک عده کوبیده شدند. تا آنجا که مثل مرحوم «حاج #شیخ_فضلالله_نوری» در ایران برای خاطر اینکه میگفت باید «مشروطه مشروعه» باشد و آن مشروطهای که از غرب و شرق به ما برسد قبول نداریم، در همین #تهران به دار زدند و مردم هم پای او رقصیدند یا کف زدند.
🔹در مشروطه در عین حالی که ابتدائش نبود این مسائل، لکن آنهایی که میدیدند که از مشروطه ضربه میبینند، منافعشان از بین میرود- نمیگذارد- #قانون_اساسی، که موافق با اسلام باید باشد و اگر مخالف شد، قانونیت ندارد، نمیگذارد که اینها هر کاری میخواهند بکنند، بکنند یک دسته از همان مستبدین، مشروطهخواه شدند و افتادند توی مردم. همان مستبدین بعدها آمدند و مشروطه را قبضه کردند و رساندند به آنجایی که دیدید و دیدیم.
🔸زمان #میرزای_شیرازی هم میخواستند یک همچو کاری بکنند. مرحوم میرزا که دخانیات را تحریم فرمود، شیاطین افتادند و در بین مردم و به آنجا رساندند که بعضی از اهل علم بعضی از شهرها بالای منبر- به طوری که نقل میکنند- قلیان کشید بر ضد حکم مرحوم میرزا، لکن میرزا چون قدرتش قدرت فوق العاده بود، و از این طرف هم طرفداران او مثل #میرزای_آشتیانی قوی بود و قدرتمند، نتوانستند آنجا کاری بکنند. در مشروطه این طور نبود، در مشروطه هر دو طرف قوی بودند. نجف بعضی علمای درجه اول مخالف بودند، بعضی علمای درجه اول موافق بودند. در ایران هم بین علما همین جور اختلافات را ایجاد کردند و این، این طور نبود که خود به خود ایجاد شد، ایجاد کردند در بین آنها.
🔹ما باید از این تاریخ عبرت بگیریم که مبادا یک وقتی در بین شما آقایان روحانیون، بیفتند اشخاصی، یا در بین مردم وسوسه کنند و خدای نخواسته آن امری که در مشروطه اتفاق افتاد در ایران اتفاق بیفتد...(13مهر1362، صحیفه امام، ج18، صص271-270)
🆔 @Bonyadtarikh
📍جنایات پانزده ساله انگلستان؛ از مشروطه تا کودتای رضاخانی
🔹مقام معظم رهبری: من حالا یک نگاهی میکنم به حرکت مشروطیت؛ یعنی از سال ۱۲۸۵ شمسی تا ۱۲۹۹؛ چهارده سال است...
🔸این حرکت انگلیسی که فعال مایشاء در قضیه مشروطیت و مابعد مشروطیت بودند، در چه دورهای از تاریخ غرب و تاریخ انگلیس واقع میشود؟ از وقتی که غربیها و اروپاییها در اوج نشاط تمدن و پیشرفت علمی و سیاسیاند؛ یعنی یک حرکت پُرنشاط امیدوارِ مهاجمی به همه دنیا دارند، که شما ببینید دوران استعمار در اینجا به اوج رسیده؛ یعنی همهجا، در واقع همه جای مناطق زرخیزِ عالم، تحت استعمار است و یکی از جاهایی که باید تحت استعمار قرار بگیرد، این منطقه نفتخیز است. در آن زمان، نقش نفت تازه بهمرور داشت برای غربیها واضح میشد و شاید در آن روز مهمتر از نفت برای آنها مسئله ایجاد یک حائلی برای هندوستان بود؛ چون هندوستان برای انگلیسها خیلی مهم بود و مناطق ایران و عراق حائلی بودند که نگذارند روس تزاری به هندوستان دست پیدا کند. بنابراین، ایران یکی از آماجها و اهداف حتمی انگلیسها بود.
🔹در آن چهارده سال [از مشروطه تا کودتا] اینها چه کار کردند؟ اول، فرصتطلبی کردند و تا این حرکت #عدالتخواهیـمشروطیت را در ایران بهوسیله عواملشان از نزدیک حس کردند، خیلی ماهرانه روی این حرکت دست گذاشتند و آن را در اختیار گرفتند. جزو اولین کارهایی هم که کردند، این بود که ارکان اصلىِ جنبه دیگرِ این حرکت را که جنبه دینی و ملی باشد، از صحنه حذف کردند، بعد هم با استفاده از هرج و مرجی که در ایران به وجود آمد - میتوان احتمال داد که خیلی از این موارد هرج و مرج (حوادث آذربایجان، حوادث شمال غربی کشور و مسئلهی ارومیه) با تحریک خود اینها بوده، که قرائنی هم دارد. اتفاقاً «کسروی» حوادث شمال غربی کشور را خیلی خوب تشریح میکند و انسان میبیند چه اتفاقی آنجا افتاده - زمینه را برای یک حکومت استبدادی مطلق، یعنی همان چیزی که مشروطه ضد او آمده بود، فراهم کردند و بعد هم در ۱۲۹۹ این مستبد را آوردند سر کار؛ یعنی چهارده سال طول میکشد تا جامعه استبدادیای را که بهوسیلهی #نهضتـملی و اسلامی مردم داشت مضمحل میشد، با مقدماتی که خودشان انجام دادند، به یک جامعه استبدادىِ غیر قابل اضمحلال تبدیل کنند.
🔸در این اثنا، جنگ جهانی اول هم اتفاق میافتد که با پیروزىِ جبههای که انگلیسها در آن هستند، به انگلیسها یک قدرت جدیدی میدهد و اینها میتوانند آزادانه هر کاری بکنند. میدانید که اینها در همین سالها عراق را هم فتح کردند؛ یعنی ما بین سالهای ۱۹۱۴ و ۱۹۲۰؛ در واقع ۱۳۳۳ قمری تا ۱۳۳۸ قمری. اینها درباره عراق یک سلسله اقداماتی را شروع کردند که انسان میفهمد که این اقدامات، اولاً با پشتگرمی اینها به پیروزی در جنگ بوده، ثانیاً به دلیل تسلط بر ایران بوده است. اینها در ۱۹۲۰ توانستند عراق را قبضه کنند که «ثورةالعشرینِ» - انقلاب ۱۹۲۰ - عراقیها کاملاً سرکوب شد و اینها حکومت را به وجود آوردند. در همان سال - یعنی تقریباً در یک سال؛ حالا شاید از لحاظ ماههای میلادی یک مقداری اینور و آنور باشد - رضاخان سر کار آمده؛ در ۱۲۹۹ و در ۱۹۲۰ یا ۲۱، ملک فیصل اول در عراق سرکار آمده است و پادشاهی، کاملاً در مشت انگلیسها بود و به وسیله خودِ آنها در آنجا به وجود آمده؛ یعنی یک حرکت کاملاً حسابشده دقیقِ خوبی را انگلیسها انجام دادند.(۱۳۸۵.۲.۹)
🆔 @Bonyadtarikh
1_5995449753.pdf
1.07M
📕نقد کتاب «انقلاب مشروطیت»
🔹انتشارات امیرکبیر وابسته به #سازمان_تبلیغات_اسلامی، اثری تحت عنوان «انقلاب مشروطیت» بهچاپ رسانده است که این اثر از سری مقالات #دانشنامه_ایرانیکا زیر نظر #احسان_یارشاطر میباشد.
🔸در این مسئله تردیدی نیست که چاپ هر اثری که به نحوی بخشی از زوایای ناگفته تاریخ تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور ما را روشن سازد در جای خود قابل تقدیر است اما علاقهمندانی که سرمایه و وقت خود را صرف میکنند انتظار دارند با مطالعه چنین آثاری هرچه بیشتر به اطلاعات و دستاوردهای جدیدی در حوزههای تاریخپژوهی ایران معاصر دست یابند.
🔹علیرغم ادعاهایی که مقدمهنویسان و مترجم محترم «انقلاب مشروطیت» کردهاند؛ بهجای یک اثر علمی، تحقیقی و تاریخی متقن و مستدل، با مقالاتی شعاری، ژورنالیستی، فاقد وجاهت علمی و از همه مهمتر ایدئولوژیزده سر و کار پیدا کرده است...
📎ضمیمه: مقاله «نقدی بر کتاب انقلاب مشروطیت از سری انتشارات ایرانیکا؛ انقلاب مشروطه، تاریخنگاری رسمی و مشهورات شبهتاریخی»، حجت سلیماندارابی، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره1، پاییز1383.
🆔 @Bonyadtarikh