⁉️تجزیهطلبها در مریوان چه کردند؟
🔻مروری بر جنایات تجزیهطلبها در مریوان🔻
🔸«قبل از ظهر 24تیر1358 حمله اعضای مسلح حزب به پایگاههای سپاه پاسداران در شهر [مریوان] آغاز شد و 26نفر از طرفین کشته و 60نفر به شدت مجروح شدند.
🔹300نفر از اعضای مسلح حزب دموکرات، پایگاه کمیته انقلاب اسلامی در شهر را محاصره کردند و درصدد تصرف آن برآمدند که با واکنش پاسداران درگیری شدیدی ایجاد شد.
🔸تعداد این پاسداران 15نفر بود که همگی آنان کرد محلی و اهل میروان بودند؛ لذا از ستاد پاسداران کرمانشاه تقاضای کمک کردند و گروهی پاسدار با هلیکوپتر به مریوان اعزام شدند.
🔹سپاه پاسداران با صدور اطلاعیهای جزئیات حوادث مریوان را تشریح کرد. در بخشی از اطلاعیه سپاه آمده بود:
«300 نفر از افراد مسلح حزب دموکرات کردستان به مرکز سپاه پاسداران مریوان حمله غافلگیرکنندهای را آغاز کردند. آنان به سلاحهایی چون آرپیجی، تیربار و کلاشینکف مجهز بودند و پاسداران مستقر در ساختمان را که تعدادشان 25نفر بود، محاصره و خواستار تسلیم بدون قید و شرط آنان و تحویل سلاح شدند. پاسداران قبول نکردند و در یک درگیری نابرابر 13تن پاسدار به شهادت رسیدند... ما از مقامهای مسئول مملکتی مصرانه میخواهیم تصمیم قاطعی نسبت به اینگونه گروهها و سازمانها که از آزادی حاصل از انقلاب اسلامی سوء استفاده میکنند، بگیرند تا از گسترش و تکرار اینگونه فرصتطلبیها و حادثهجوییها جلوگیری شود.»
🔸حزب دموکرات کردستان برای پایان دادن به مسئله مریوان درخواست کرد 16نفر از اعضای مسلح حزب که دستگیر شده بودند آزاد شوند، پاسدارانی که بعد از درگیری به پادگان مریوان پناهده شده بودند، به حزب تحویل داده شوند و کلیه پاسداران اعزامی به میروان شهر را ترک کنند که این درخواستها مورد موافقت قرار نگرفت، اما آرامآرام شهر آرامش خود را بازیافت و درگیری بزرگی روی نداد.
🖊شهید دکتر چمران معاون وقت نخستوزیر در امور انقلاب در مورد توطئه حزب دموکرات در مریوان مینویسد:
«دولت به من مأموریت داد که به مریوان بروم و قضیه را با صلح و صفا خاتمه دهم. من همراه سرتیپ فلاحی فرمانده نیروی زمینی با یک هلیکوپتر وارد پادگان مریوان شدم، در حالیکه شهر در تصرف نیروهای چپی بود. ما مدت ده روز در مریوان ماندیم و بافعالیت شبانهروزی و جلسات متعدد طلوانی... بالاخره موفق شدیم قضیه مریوان را با صلح و صفا حل کنیم.
🔹برنامه ما این بود که امنیت به منطقه بازگردد و حاکمیت دولت استقرار بیابد و مسلحین حزب و نیروهای خارجی از شهر خارج شوند و هیچ مسلحی مزاحم دیگران نشود و هیچ حزبی امنیت شهر را به هم نزند؛ حتی آنها که کشته دادهاند، حق انتقامگیری ندارند و فقط دادستان انقلاب و یا دادگستری حق رسیدگی به اتهامات مجرمین را دارند.
🔸مردم شهر نظرات ما پذیرفتند، زیرا خواهان آشوب و خونریزی نبودند و لذا از مسلحین احزاب چپ خواستند که شهر را ترک کنند و به حاکمیت دولت گردن گذاشتند.»(انقلاب اسلامی و گروههای تجزیهطلب در ایران ص426-425)
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴دست شاهزاده تاریکی؛ پشت اغتشاشات بنزینی
⁉️آیتالله مایک کیست؟
◀️دو روز پیش بود که نام یکی از افسران کارکشته آمریکایی در رسانههای ایران برجسته شد. مأموری که ردپایش در حوادث مختلف دیده میشود: از حادثه #یازده_سپتامبر گرفته تا #ترور_بنلادن و البته شهادت #عماد_مغنیه.
🔹او در سال 96 برای عملیات علیه ایران انتخاب شد و اغتشاشات کور 96 را رقم زد و البته به دست ملت بزرگ ایران شکست سختی خورد. البته طبیعی بود که شاهزاده تاریکی به این راحتیها از میدان به در نرود و در سال 98 سوار بر شعلههای #فتنه_بنزینی بار دیگر به مبارزه علیه ملت ایران برخاست.
⁉️شاهزاده تاریکی؛ آیتالله مایک یا همان مایکل دیآندریا کیست؟
در ادامه خواهید خواند:
🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/907
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️شاهزاده تاریکی؛ آیتالله مایک کیست؟/بخش اول
🔹به فاصله چند روز بعد از ناآرامیهای بعضی از نقاط کشور در سال 96 برخی از مسئولین #نظام_جمهوری_اسلامی نام عدهای از افراد و سازمانهای مختلف که در آشوبها نقش مهمی داشتند را بیان میکنند و نقشههای آنان را برای مردم بازگو میکنند.
🔸دادستان کل کشور (حجتالاسلام والمسلمین منتظری) در 14 دیماه در مدرسه دارالشفای قم اولین مقام رسمی کشور بود که صریحاً نام #مایکل_دی_آندریا را میآورد و او را یکی از طراحان اصلی پروژه ایجاد ناآرامی در کشور مینامد. او با اعلام اینکه پروژه «دکترین همگرایی نتیجهبخش» نتیجه همکاری سه ضلع امریکا و صهیونیستها و سعودیها بود که با ایجاد پویشهای مردمی به دنبال آشوب و در نهایت #سقوط_نظام بودند افزود طرحی با استفاده از فرصت اعتراض مردم و با استفاده از شعارهای جذاب تحت عنوان « #نه_به_گرانی »، «نه به پرداخت قبوض» و «پویش مالباختگان و بازنشستگان» در کشور به راه انداخته شده بود که برای اجرای آن طرق مختلفی بحث و تبادل نظر شد و به جای #طرح_تونسی (از مرکز به شهرهای کوچک) #طرح_لیبیایی (از شهرهای کوچک به مرکز) انتخاب و اجرا شد.
🔹اما مایکل دی آندریا اسمی نبود که ناآشنا باشد؛ او برای ایرانیان از خردادماه 96رسانهای شده بود. همان هنگامی که به دستور مستقیم ترامپ و با حکم #پمپئو به عنوان رئیس اتاق عملیات جدید برای جاسوسی از ایران منصوب شده بود.
🔸مایکل دی آندریا کیست؟
«مایکل دی آندریا» در سالی نامعلوم در ایالت ویرجینیا به دنیا آمد و سرنوشتش از دو دهه قبل با #سیا گره خورده بود. اگرچه گفته میشود دی آندریا اکنون ششمین دهه از عمر خود را میگذراند، اما تاریخ تولد و سن او مشخص نیست. با وجود این آنچه میدانیم این است که وی در سال 1979 به سیا پیوست. هر چند تا پیش از آوریل 2015 کسی از نام او خبر نداشت.
🔹دی آندریا بین سالهای 1979 تا 2015 صرفاً با نامهای مستعار شناخته میشد. همکارانش وی را با نامهایی از قبیل «عهدهدار»، « #شاهزاده_تاریکی»، « #آیتالله_مایک » و «راجر» شناسایی میکردند. سایر مردم در جهان نیز از سال 2012 او را با نام «گرگ» شناختند؛ شخصیتی در فیلم هالیوودی و شناختهشده «سی دقیقه پس از نیمه شب» درباره عملیات ترور #اسامه_بن_لادن که برگرفته از نقش دی آندریا در عملیات ترور بن لادن بود. غیر از این نامها تا سال 2015 اطلاعات اندکی درباره او در دسترس بوده، مثلاً اینکه همکارانش درباره او میگفتند به کت و شلوارهای رنگ تیره علاقهمند است، اخلاق بدی دارد، به شدت به سیگار معتاد است.
🔸بخش دیگری از زندگی دی آندریا که تعجببرانگیز است، داستان ازدواج او با یک زن مسلمان به نام «فریده کوریمجی» در کشور جزیرهای «موریس» (تبعیدگاه رضاشاه پهلوی) در آفریقا و مسلمان شدن اوست. وی مدتی طولانی که در آفریقا برای انجام مأموریت اعزام شده بود، با کوریمجی که 10 سال از او بزرگتر بود آشنا شده و حتی حاضر شده بود برای ازدواج با او مسلمان شود؛ اقدامی که احتمال نام مستعار «آیتالله مایک» را برای او به ارمغان آورده است.
🔹البته گفته میشود دلیل ازدواج دی آندریا با کوریمجی لزوماً عشق و عاشقی نبوده بلکه ثروت و تجارت گسترده خانوادگی کوریمجیها در آفریقا در زمینههای متنوعی از جمله ارتباطات، رسانه، املاک و مستغلات، توریسم، خدمات مالی و انرژی بوده است که میتوانسته پوشش مناسبی را برای عملیاتهای مخفیانه دی آندریا فراهم کند. ضمن اینکه دی آندریا با گرویدن ظاهری به اسلام (بدون اینکه التزام اعتقادی به اسلام پیدا کند) میتوانسته راحتتر اذهان اطرافیان را از مأموریت واقعیاش در آفریقا منحرف کند. ( مقاله «بازکاوی نقش آمریکا در ایجاد آشوبهای کور دی ماه 96 بر اساس اطلاعات آشکار»-فصلنامه پانزده خرداد )
◀️ادامه دارد...
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️شاهزاده تاریکی؛ آیتالله مایک کیست؟/بخش دوم
🔻مایکل دیآندریا؛ شکنجه در پاکستان و نقش مرموز وی در حادثه #یازده_سپتامبر
🔸🔹مایکل دی آندریا و نقش او در کشتارهای پهپادی سیا
🔹چنانچه گفته شد اختفای #دیآندریا پشت نامهای مستعار در ماه آوریل پایان پذیرفت، یک ماه بعد از آن که وی نه سال، سمت خود به عنوان «مدیر مرکز مبارزه با تروریسم» سیا را ترک کرد. مارک مازتی خبرنگار #نیویورکتایمز هویت او را افشا کرد. اقدامی که با انتقادات شدید وی مواجه شد، اما نیویورکتایمز از آن پا پس نکشید.
🔸مازتی توضیح داد که دی آندریا چگونه از آغاز برنامه بازداشت و بازجویی #سیا به عنوان مدیر عملیاتهای این سازمان در #شکنجه افراد بازداشتشده دست داشته و سپس در سمت مدیر مرکز مبارزه با تروریسم نیز طراح و حامی یک تنه برنامه کشتار هدفمند سیا با حملات پهپادی به ویژه در #پاکستان و #یمن بوده است.
🔹برخلاف انتظار، تأثیرگذارترین نقش دی آندریا طی حدود40 سال خدمتش در سیا و آنچه احتمالاً دی آندریا را نزد مقامات امریکایی و سیا محبوب کرده است رهبری وی در عملیات #ترور_بنلادن در سال 2011 نبود، بلکه جلوگیری وی از مختومه شدن برنامه #حملات_پهپادی_سیا در کشورهایی مانند پاکستان بعد از رسوایی بزرگی بود که سال 2015 به وجود آمد.
🔸اولین روزهای سال 2015 یک شهروند #امریکایی و شهروند #ایتالیایی که به دست القاعده اسیر شده بودند در یکی از حملات پهپادی سیا کشته شدند. اعتراف سیا به اینکه از حضور این دو شهروند غربی در محل بمباران اطلاعی نداشته است، انتقادات از برنامه کشتارهای هدفمند پهپادی امریکا را به اوج خود رساند و حتی اوباما را مجبور به عذرخواهی رسمی در این باره کرد. اما نهایتاً دی آندریا بود که در جلسات مخفیانه با اعضای کنگره توانست نمایندگانی از هر دو حزب امریکا را متقاعد کند تا رأی به ادامه حملات پهپادی در خارج از مرزهای امریکا بدهند.
🔸🔹دی آندریا، یکی از عاملان 11 سپتامبر
یکی از بخشهای مهم و رزومه دی آندریا که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد، نقش او در شکلگیری حادثه 11 سپتامبر است. چنان که جین میر (خبرنگار سرشناس مجله نیویورکر امریکا) در کتاب تأثیرگذار خود #جنبه_تاریکی؛ داستان واقعی چگونگی تبدیل «جنگ با تروریسم» به جنگ با ایدهآلهای امریکایی توضیح میدهد، دی آندریا مأموریت خود درباره ردیابی «#نواف_الحمزی» یکی از هواپیماربایان عربستانی در حوادث 11 سپتامبر را انجام نداده بود.
🔹هنگامی که الحمزی وارد امریکا شد، سیا از این مطلب خبر داشت، هم زمان، یکی از مأموران FBI به نام «داگ میلر» و عضو واحد اطلاعاتی تعقیبکننده اسامه بن لادن، یادداشتی را درباره ارتباط الحمزی با تروریستها نوشت و قصد داشت آن را با FBI در میان بگذارد تا بتوانند این فرد مظنون را ردیابی کنند.
🔸با وجود این، مقام مافوق میلر یعنی مایکل دی آندریا که آن زمان صرفاً با نام «مایک» و به عنوان یکی از اعضای واحد بن لادن در مرکز مبارزه با تروریسم سیا شناسایی میشد، به وی دستور داد تا از تسلیم یادداشت خود به FBI خودداری کند. دی آندریا سه ساعت بعد از آن که میلر بار دیگر درخواست کرد تا یادداشت خود را تحویل مقامات FBI بدهد، به مقامات مافوق خود در سیا اعلام کرد که یادداشت را به FBI تحویل داده است. به این ترتیب مقامات سیا تصور میکردند که FBI از موضوع یادداشت میلر اطلاع دارد، در حالی که واقعیت چیز دیگری بود. اظهارات یکی از اعضای کمیسیون تحقیقات 11 سپتامبر نشان میدهد که دی آندریا بعدها دریافت هر گونه اطلاعاتی درباره الحمزی را انکار کرده است. عجیبتر اینکه وی بعد از 11 سپتامبر حتی ترفیع رتبه هم دریافت کرده بود.( مقاله «بازکاوی نقش آمریکا در ایجاد آشوبهای کور دی ماه 96 بر اساس اطلاعات آشکار»-فصلنامه پانزده خرداد )
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
31.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سخنرانی آتشین و روشنگرانه حجتالاسلام والمسلمین استاد #سیدحمید_روحانی در تحلیل #فتنه۹۸ / بخش اول
🔻رئیس مجلس شریک دزد و رفیق قافله است
📡 http://iranemoaser.ir/
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
32.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سخنرانی آتشین و روشنگرانه حجتالاسلام والمسلمین استاد #سیدحمید_روحانی در تحلیل #فتنه۹۸ / بخش دوم
🔻وحشت رئیس جمهور از اقدامات قوه قضائیه در مبارزه با مفسدان
📡 http://iranemoaser.ir/
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخنرانی آتشین و روشنگرانه حجتالاسلام والمسلمین استاد #سیدحمید_روحانی در تحلیل #فتنه۹۸ / بخش سوم
🔻این رئیس جمهور ضدرهبری و مردم انقلابی است!
این رییسجمهور و ایادی او #دروغگو هستند و به فرموده قرآن: #مرگ_بر_دروغگویان!
📡 http://iranemoaser.ir/
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️شاهزاده تاریکی؛ آیتالله مایک کیست؟/بخش آخر
🔹اغتشاشات 98 نیز با همت #نیروهای_بسیجی و امنیتی و راهپیمایی گرم مردم در سراسر کشور؛ به پایان رسید اما #فتنه_آمریکایی و صهیونیستی قطعا به پایان نرسیده است.
🔸این حوادث را باید از ابعاد مختلف بررسی کنیم و عوامل و کارگزاران اصلی آن را بشناسیم. یکی از مهمترین عناصر دخیل که نامش در رسانههای بینالمللی پخش شد مایکل دیآندریا یا همان آیتالله مایک بود که در دو بخش به معرفی شخصیت وی پرداختیم:
🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/907
🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/908
🔻🔻 و هماکنون بخش آخر آَشنایی با مایکل دیآندریا🔻🔻
🔸🔹نقاط قوت و ضعف دی آندریا
🔹رزومه دی آندریا شامل موفقیتها و شکستهای زیادی است. علاوه بر گسترش برنامه حملات پهپادی سیا و عملیات ترور بن لادن، یکی از این موفقیتها ترور «#عماد_مغنیه» از رهبران برجسته #حزبالله_لبنان در شهر دمشق سوریه و یکی از بزرگترین شکستهای وی، اشتباه در شناسایی «همام البلوی» بود.
🔸البلوی پزشک اردنی و جاسوس سه جانبه بود که در سال 2009 هم زمان با نفوذ در سازمان اطلاعات اردن و سیا خود را فردی معرفی کرد که میتواند در القاعده نفوذ کند و اطلاعات ارزشمندی را از «#ایمن_الظواهری» رهبر کنونی القاعده و جانشین اسامه بن لادن برای اردن و امریکا جمعآوری کند.
🔹این در حالی بود که البلوی در حقیقت وابسته به گروههای افراطگر بود و توانست از ذوقزدگی افرادی مانند مایکل دی آندریا که تصور میکردند بالأخره میتوانند یک عامل نفوذی در #القاعده پیدا کنند سوءاستفاده نمایند.
🔸وی در دسامبر 2009 در حالی که یک کمربند انفجاری پوشیده بود در جلسه معارفهای در یکی از پایگاههای سیا در شهر خوست افغانستان حاضر شد و هنگام دیدار با چندین مأمور سیا خود را منفجر کرد. این حادثه به کشته شدن هفت افسر سیا منجر شد و دی آندریا به شدت زیر سؤال رفت تا جایی که یکی از دلایل برکناری وی از سمت ریاست مرکز مبارزه با تروریسم سیا را همین حادثه دانستهاند.
⁉️چرا دی آندریا برای رهبری عملیاتهای ضد ایرانی سیا انتخاب شد
◀️دی آندریا طی سالهای خدمتش در سیا نشان داد مرد روزهای سخت است و #ترامپ هم میداند مقابله با ایران، احتمالاً بزرگترین چالش پیش روی دولت اوست. هر چه باشد امریکا در ایران #سفارت ندارد و جمهوری اسلامی هم در طی تاریخ حدود40 ساله روابط با امریکا نشان داده است که همواره در مقابل افرادی که تصور کند ممکن است برای واشنگتن کار کنند هوشیار و مراقب است.
🔸با وجود این «مایکل مورل» معاون سابق مدیر سیا دی آندریا را یکی از بهترین مأموران اطلاعاتی نسل خود توصیف میکند. همچنین «رابرت ایتینگر» از وکلای سابق سیا، دی آندریا را برای مدیریت عملیاتهای ضد ایرانی مناسب میداند و میگوید که وی میتواند برنامه به شدت تهاجمی را مدیریت کند اما به شکلی هوشمندانه.
🔹به هر حال ملت ایران شکست دیگری را به کارنامه دی آندریا افزودند ولی این به منزله پایان کار «#شاهزاده_تاریکی» نخواهد بود و لازم است همه خصوصاً دستگاههای امنیتی هوشمندانه مراقب دسیسههای او و امثال او باشند.( مقاله «بازکاوی نقش آمریکا در ایجاد آشوبهای کور دی ماه 96 بر اساس اطلاعات آشکار»-فصلنامه پانزده خرداد )
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️مدرس آزادگی
🔴پرونده ویژه شهادت آیت الله سیدحسن مدرس/بخش اول
🔹استقلال حوزه و روحانیت از حکومتهای طاغوت یکی از ویژگی های برجسته جهان تشیع است.
🔸مرحوم شهید سیدحسن مدرس نماد #روحانیت_مستقل در عصر خود بود که سرمشقی است برای جامعه حوزوی امروز:
🔹« اين روحانيت مستقلى كه اتكا ندارد به هيچ جا، اين طلاب محترمى كه با سى- چهل تومان در ماه ساخته اند و زحمت دارند مىكشند، اينها ديگر نمىترسيم ما كه طرفدار يك مملكتى و يك دولت ديگرى باشند؛ اينها مستقلند در افكار خودشان.
🔸اينها از تويشان آدم در مىآيد؛ اينها از تويشان «مدرس» در مىآيد؛ اينها از تويشان «#سيدحسن_مدرس» در مىآيد. » (صحیفه امام ج1 ص390)
◀️پی نوشت:
امروز کسانی مدعی #استقلال_حوزه از نظام اسلامی شده اند که شبهه ارتباطشان با حکومتهای طاغوتی غربی بر سر زبانهاست.
⁉️این مدعیان باید توضیح دهند که مرادشان از استقلال حوزه چیست؟ آیا می خواهند حوزه را #سکولار و جدا از #سیاست_اسلامی تعریف کنند و نظام را از پایگاه فکری و معنوی خود جدا کنند؟
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
♨️خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (1)
💎زندگی در یک محیط پر زرق و برق و مرفه
🔹... من « قدس ایران » در شناسنامهام خدیجه ، فامیلی ثقفی متولد 1292.ش در صبح دوم ربیع آلاخر 1333.ق در ناحیه 9 تهران در خانواده مرفه به ثمر رسیدم که از طرف پدری همه از علمای درجه اول محسوب میشوند... جد اول، مرحوم حاج میرزا ابوالقاسم کلانتر ... جد دوم مرحوم حاج میرزا ابوالفضل ثقفی تهرانی... و پدرم... آقای حاج میرزا محمد ثقفی تهرانی که مردی فاضل، ادیب و اهل علم میباشد... از طرف مادری... تا سه پشت وزیر بودند البته در زمان ناصرالدین شاه میرزا کریم خان- وزیر داخله، غلامحسین خازن الممالک - وزیر خزانه، میرزا هدایت الله- مستوفی خزانه ... مادرم دختر خازن الممالک است که ... اورا « خازن الملوک » نامیدند.
من از طفولیت پیش مادر بزرگم دختر میرزا هدایت الله و زن خازن الممالک که نامش خانم مخصوص بود بزرگ شدم. او ثروتی سرشار و دارای املاک فراوان ... بود. زندگانی پرزرق و برق و بریز و بپاش و ولخرجیهای عجیب و غریب و مرفه داشت ...
من با اولین خواهرم یکسال، و تقریباً همینطور با آخری با کمی تفاوت، اختلاف سنی داریم. از نظر لباس و لوازم مدرسه و زینت آلات، بسیار اختلاف داشتیم، چرا که من پیش مادربزرگم زندگی میکردم و آنها نزد پدر و مادر، من یکدانه مادربزرگ بودم ... بیشتر لباسهای من و همیشه کفشهای من خارجی بود و مال آنها از ایران عزیز خودمان بود، من همیشه کفش شیک «گیو» میپوشیدم که قیمتش در آن زمان 6 تومان بود. همیشه چادر سرم اطلس بود... من وقتی در کوچه بودم هر چیزی اراده میکردم فوراً خریده میشد هر چه بود و هر چه قیمت داشت.
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 11-12 و 16
👈🏻 ادامه دارد...
🇮🇷 @iranemoaser
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
♨️خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (2)
🌀ماجرای خواستگاری
🔹... امام تا بیستوشش سالگی در قم به تنهایی مشغول تحصیل بود و بههمان مقدار پولی که از خمین برایش میرسید قناعت میکرد و شهریه آقایان را قبول نمیکرد و تا آخر هم قبول نکرد دوستی داشت ...[ به نام ] آقای سید محمد صادق لواسانی و برادر بزرگش آقای سید احمد لواسانی [ که] از دوستان پدرم بودند. اقای سید محمد صادق لواسانی از آقا سئوال میکند چرا ازدواج نمیکنید؟ جواب میشنود از خمین میل ندارد و در قم هم کسی را که مورد پسندش باشد ندیده است. آقای لواسانی میگوید: دختر آقای ثقفی... همسر آقای سید احمد لواسانی با مادرم رفت و آمد داشته و مرا ... دیده بود. وقتی آقای سید محمد صادق لواسانی میگوید دختر آقای ثقفی، به قول خود آقا گویی آقا مهر محبت به دل او میخورد... روزی آقای سید احمد لواسانی آمد پیش پدرم و اظهار میل خودش و آقا روح الله را مطرح نمود یعنی برای ایشان خواستگاری کرد ...
🔸خوب فکر کنید دختری که این گونه زندگی کرده است چگونه زن طلبهای میشد که از نظر معیشتی به اصطلاح هشتش گرو نه بود ... دختری که با آن روش پرورش یافته است با طلبهای از قصبه دور افتاده خمین کجا و تهران کجا! ... بالاخره مسئله خواستگاری طرح شد، آقا یعنی امام سیدی بود ساده و بیآلایش، دارای عمامه با نعلینی کهنه و لباسی از کرباس، قیافه معمولی و لاغر ( اول بار او را اینگونه دیدم ) آمده بود تا دختری با آن خصوصیات را که اشاره کردم ببیند و بپسندد.
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام ) ص 21-28
👈🏻 ادامه دارد...
🇮🇷 @iranemoaser
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️وقتی دولت از سایه جنگ میترسد...
🔴پرونده ویژه شهادت آیت الله سیدحسن مدرس/بخش دوم
🔸حدود شش سال پیش برخی مسئولین ،که از شجاعت کافی برخوردار نبودند سایه جنگ را بهانه تصویب برجام کردند. برخی گمان کردند #تهدید_به_جنگ حربه جدیدی است که سلطهگران علیه #ملت_بزرگ_ایران به کار بردهاند و به همین خاطر دچار تشویش ذهنی و سیاسی شدند و در فضایی غیرعاقلانه #برجام را تصویب کردند. حال آنکه این حربه؛ کند و قدیمی بود و زمان مرحوم #شهید_مدرس نیز علیه ملت ایران استفاده شده بود.
◀️خاطره امام اعلی الله مقامه الشریف را مرور میکنیم:
🔸«در يك مجلس از مجالس سابق كه مرحوم «مدرس»،- مرحوم آسيد حسن مدرس- در آن مجلس بود، التيماتومى از دولت روس آمد به ايران كه اگر فلان قضيه را انجام ندهيد ما از فلان جا- كه قزوين ظاهراً بوده است- مىآييم به تهران و تهران را مىگيريم.
🔹دولت ايران هم فشار آورد به مجلس كه بايد اين را تصويب كنيد. يكى از مورخين، مورخين امريكايى، مىنويسد كه يك روحانى با دست لرزان آمد پشت تريبون ايستاد و گفت:
🔸آقايان، حالا كه بناست ما از بين برويم چرا به دست خودمان برويم. رد كرد. #مجلس به خاطر مخالفت او جرأت پيدا كرد و رد كرد و هيچ غلطى هم نكردند.
🔹روحانى اين است. يك روحانى توى مجلس بود نگذاشت آن #قلدر_شوروى را، روسيه سابق را، يك دولت را- پيشنهاد التيماتومش را- يك روحانى ضعيف، يك مشت استخوان رد كرد! آنها مىبينند نبايد روحانى باشد؛ قطع يد روحانى بايد بكنند تا به آمال و آرزوى خودشان برسند.»(صحیفه امام ج1 ص422)
◀️پینوشت:
روحانی حقیقی مدرس بود و برخی مسئولین که نه از جنگ؛ بلکه از سایه آن هم میترسند شایسته این عنوان شریف نیستند ولو اینکه ردای روحانیت به تن کرده باشند و این لقب را یدک بکشند.
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️میرزای بزرگ ایران
🔻سالروز شهادت طلبهای که تاریخ را ساخت
🔻یازده آذر سالروز شهادت میرزای ایران است که بر خلاف نامش نه تنها کوچک نبود بلکه بزرگیاش در قلب تاریخ ایران جا گرفت. #سردار_جنگل را باید بشناسیم و ویژگیهای برجستهاش را برای امروزمان زنده نگه داریم: مروت دینیاش با مخالفان، استقلالش از بیگانگان و در نهایت تشکیل نمونهای کوچک از جمهوری اسلامی در دل جنگلهای سرسبز گیلان.
🔸«رفتار #میرزا_کوچکخان یک رفتار دینی و اعتقادی است، یعنی انسان مشاهده میکند با اینکه در درون تشکیلات خودشان مخالفینی داشت، بعضی از اقشار گوناگون ممتاز هم با او مخالفت میکردند، امّا مرحوم میرزا کوچک در برخورد با اینها کاملاً #حدود_شرعی را رعایت میکرده و اهل درگیری با داخل نبوده. مثلاً کسانی بودند که مخالفتهای اعتقادی با ایشان داشتند؛ همراهان ایشان -آن افراطیها- میگفتند اینها را بزنیم سرکوب کنیم! میرزا کوچک نمیگذاشته، جلوی اینها را میگرفته و مانع میشده از اینکه این کار را بکنند.یعنی رفتار هم یک رفتار دینی است.
🔹حرکت [ایشان]، یک حرکت صددرصد اسلامی و ایرانی است. خب آن زمان -میدانید دیگر- آن غوغای #نهضت_مارکسیستی و تشکیل شوروی و هیاهویی که در دنیا و در بین ملّتها راه افتاده بود و جاذبهای که برای بعضی از ملّتها بهوجود آورده بود، طبعاً یک عدهای را مجذوب خودش کرده بود و دوروبریهای ایشان هم از این طریق به ایشان خیانت کردند؛ لکن این مرد، هم بهخاطر پایبندیاش به اسلامْ جذب تفکّر مارکسیستی نشد و رد کرد بهطور صریح و قاطع آن نظریّه را -با اینکه جزو نزدیکترینهایی که با او از اوّل همراه بودند، گرایش پیدا کردند؛ البتّه آنها هم ناکام از دنیا رفتند، هیچکدام آنها هم خیری از این زندگی ندیدند و از آن #جریان_بلشویکی هیچ خیر و تجاوب جوانمردانهای مشاهده نکردند- و مخالفت کرد، هم با اجنبی مخالف بود؛ یعنی چون سیاستی بود که از طرف اجانب بود، با اینکه اینها مقابلهشان با دستگاههای حاکم مثل انگلیس و روسهای قزّاق و مانند اینها بود، امّا درعینحال به آن طرف هم جذب نشد؛ #استقلال را حفظ کرد.
🔸ایشان یک واحد مینیاتوری را ایشان از نظام اسلامی و جمهوری اسلامی را در رشت و در همان محدودهی خاصّ خودش -گیلان- بهوجود آورده است.»(مقام معظم رهبری مدظلهالعالی 1391/8/29)
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻به مناسبت سالگرد شهادت میرزا کوچک خان جنگلی در ۱۱ آذر ۱۳۰۰
🔘اولین ویژگی شهید میرزا کوچک خان ساده زیستی و مردمی بودن وی بود که در نهایت در راه مردم سر داد و تن به قدرت و مقام دنیوی نداد و نسبت به بیگانگان انزجار داشت و وعده های شرق و غرب بر عملکرد میرزا تاثیری نداشت .
🔘میرزا کوچک خان همیشه یاور مردم مظلوم و سازش ناپذیر نسبت به بیگانگان بود. در آغاز مسیر مبارزه با سطله گران بیگانه به دنبال ایجاد وحدت با نیروهای اسلامی بود و وعده های روس، انگلیس و شرق و غرب روی عملکرد وی تاثیری نداشت.
🔘از ویژگی ها و خصوصیات مشترک بین میرزا کوچک خان جنگلی و امام خمینی (ره) روحیه از خودگذشتی و تسلیم ناپذیری بود انسان های بزرگ روحیه تسلیم پذیری و سازش با دشمنان ندارند و در هر برهه تاریخ با مردم یک رنگ، همراه و صادق هستند.
✅ زندگی و تفکر شهید میرزا کوچک خان جنگلی باید به شکل مبسوط و مفصل تشریح و بیان شود و الگویی برای جوانان و مسئولین باشد..
🎙بخشی از سخنرانی دکتر سید حمید روحانی در یادواره میرزاکوچک خان جنگلی ، رشت، آذر۹۸
🇮🇷 @iranemoaser
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻بازنشر به مناسبت سالگرد رسمیت یافتن قانون اساسی جمهوری اسلامی🔻
🛑چالشهای تدوین و تصویب قانون اساسی
✳️پس از پیروزی هر انقلاب مهمترین فعالیت سران انقلاب تدوین #قانون_اساسی است و اگر این مهم به خوبی انجام نشود خطر تحریف انقلاب دور از ذهن نخواهد بود. کما اینکه این اتفاق برای #مشروطه رخ داد و قانون اساسی ضعیف پس از آن زمینه پیدایش #دیکتاتوری_رضاخانی را پدید آورد.
🔹قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در میان طیفهای مختلف سیاسی با چالشی عمیق روبرو شده بود. از یک سو امام و امت که قانونی تمام اسلامی می خواستند و از طرف دیگر طیفهای #سکولار و لیبرال که با رونویسی از قانونهای غربی به دنبال تثبیت #قوانین_لائیک بر فضای کشور بودند و برای رسیدن به این هدف حتی اقدام کردند به انحلال #مجلس_خبرگان که با رأی مردم تشکیل شده بود و البته با نهیب محکم و قاطع امام اعلی الله مقامه الشریف این اقدام شوم عملی نشد.
🔸خبرگزاری مهر 28مرداد1398 به گفت و گو با دکتر #مظفر_نامدار نشست تا چالشهای تدوین قانون اساسی را بیش از پیش روشن نماید.
◀️در بخشی از این مصاحبه می خوانیم:
"آقای #منتظری از مدافعان تغییر بنیادی پیش نویس، مخصوصا گنجاندن ولایت فقیه در قانون اساسی بود. مشروح مذاکرات مجلس بررسی قانون اساسی نشان می دهد که تمرکز منتظری بیشتر در مسأله اسلامی بودن و تمرکز تمامی امور در دست ولی فقیه است و با سایر ارکان جمهوری مثل انتخابات #ریاست_جمهوری و اختیارات رییس جمهور و انتخاب نمایندگان مجلس میانه خوبی ندارد."
📎متن کامل مصاحبه:
🔹🔸https://b2n.ir/34605
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻بازنشر به مناسبت سالروز رسمیت یافتن قانون اساسی جمهوری اسلامی🔻
❓آیا عنوان «جمهوری اسلامی» مفهومی بدون پیشینه است که در سال 1357 بوجود آمد؟
❓آیا پیش از سال 57 هیچ سخنی درباره «جمهوری اسلامی» گفته شده است؟
⁉️ادعای برخی از اعضای نهضت آزادی درباره القای این مفهوم به امام، چقدر با واقعیت سازگار است؟
✅پاسخ به سوالات فوق را در کتاب «پیش نویس قانون اساسی» چاپ «بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی» می توان یافت.
✳️نه تنها مفهوم «جمهوری اسلامی» بلکه پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز سالها پیش از انقلاب اسلامی توسط انقلابیون تهیه شده بود. بر اساس اسناد موجود، اولین پیش نویس قانون اساسی برای سیستم حکومتی جمهوری اسلامی در سال 1354 تهیه شده بود. بدلیل شرایط امنیتی پیش از انقلاب و رعایت اصول حفاظتی توسط انقلابیون، نویسنده این پیش نویس مشخص نشد اما احتمالا بدست آیت الله ربانی شیرازی نوشته شده است. انتشار چنین متنی نشان داد که انقلابی ها در فکر ارائه الگوی جانشین برای سیستم سلطنتی بوده و دارای تفکر ایجابی بوده اند...
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
🔻بازنشر🔻
🔆داستان تولد یک «مفهوم»🔆
🔵«جمهوری اسلامی» و انقلاب ۵۷ فرزند مکتب اسلام ناب محمدی و امام خمینی (قدس سره) و ملت ایران است امّا این انقلاب آنقدر بزرگ و اثرگذار بود که حتی تاریخ تولد مفهوم آن نیز به قضیهای چالشی و جذاب بدل شده است و غربگرایانی چون ابراهیم یزدی میخواهند پیدایش این مفهوم را به اسم خود بزنند امّا اسناد تاریخی چیز دیگری میگوید...
🔹اگر میخواهید بدانید ایده «جمهوری اسلامی» توسط چه کسانی مطرح شد و در چه زمانی به وجود آمد به شما خواندن کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» را پیشنهاد میدهیم. کتابی که در چاپ اول خود جنجالها و چالشهایی را به وجود آورد و بزرگان را به واکنش واداشت، از #آیتالله_محمد_یزدی که مدت کوتاهی پس از چاپ کتاب به دفتر بنیاد تاریخپژوهی تماس گرفتند و اسناد ادعاهای خلاف واقع #ابراهیم_یزدی را خواستند؛ تا سایر افراد نامدار حاضر در متن مبارزه و #انقلاب که با تکیه به اطلاعات تاریخی و مشاهدات عینی خود محتوای کتاب را تأیید کردند و برخی دیگر که به مخالفت و واکنش منفی نسبت به این کتاب پرداختند.
🔹خوشبختانه با استقبال مخاطبان فرهیخته این کتاب به چاپ پنجم رسید. شما نیز برای تهیه آن میتوانید با شماره تلفن:
☎️۰۲۱-۲۲۵۷۹۱۹۲ -تهران
☎️ ۰۲۵-۳۲۹۰۴۲۳۱-قم
تماس بگیرید.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻شیخ شهید در اندیشه حکومت اسلامی🔻
✳️اندیشه حکومت اسلامی و پیشینه آن/بخش اول
🔸#شیخ_مشروطهخواه به اتهام ضدیت با مشروطه اعدام شد. این نتیجه دروغپراکنی غربیها و غربزدگان بود که برای پیشبرد اهدافشان از هیچ جنایتی کم نگذاشتند.
🔹شناخت اندیشه #شیخ_فضلالله_نوری رحمهالله به عنوان مجتهدی سیاستمدار به خودی خود ارزشمند است اما بررسی ابعاد تفکر سیاسی ایشان به عنوان پشتوانه تاریخی طرح حکومت اسلامی جایگاه ویژهای دارد:
🔸«مهم ترین منبعی که می توان نظرات شیخ فضل الله نوری را در آن یافت، نشریه «لوایح» است که در هنگامه تحصن در بارگاه مقدس #حضرت_عبدالعظیم (ع) منتشر می شد.
🔹مجتهد نوری در لوایح متحصنان زاویه مقدسه، بعد از بیان صریح عدم مخالفت شیخ و مشروعه خواهان با مشروطه و مجلس؛ و نیز بیان محاسن مجلس و شورا در امور عرفی برای جلوگیری از ظلم، مشروعیت استقلالی حکومت غیرفقیه در زمان غیبت را صراحتا انکار کرده، بر نیابت عامه فقیه تأکید می کند و میگوید:
🔸« وجوب اطاعت ثابت است از برای خدا و رسول خدا صلی الله علیه و آله ائمه علهیمالسلام و کسانی که نیابت از امام داشته باشند و معلوم است که این مجلس هیچ کدام نیست، بلکه سلطنتی است شورویه که به مذهب جعفری در صورتی که متصدیش غیر از خدا و سه طایفة دیگر باشند واجبالاطاعه نخواهد بود.
🔹بلی به مذاهب اربعه[مالکی، شافعی، حنبلی و حنفی] دیگران سلطان، اولوالامر و واجبالاطاعه است و ممکن نیست مذهباً که دولت آن شوروی شود» ؛ یعنی بدون اذن فقیه و یا تنفیذ ایشان، رأی اکثریت به خودی خود، اعتباربخش حاکمیت نیست؛ هرچند که مقبولیت بیاورد؛ همان طور که شیخ نیز چنین گفتند و گذشت.
🔸شیخ بر اساس این دیدگاه برآمد از #اجتهاد_ناب_شیعی، بر مسؤلیت ویژه فقها در امور حکومتی تأکید میکرد و به جرم دفاع از مقدسات، او را متهم به ضدیت با مجلس کردند. دشمنان شیخ فضل الله که پیشتر، علی رغم درخواست شیخ و قاطبه متدینین، از افتتاح #مجلس_شورا در روز ولادت امام زمان(عج) ممانعت کرده بودند، و پسوند «اسلامی» را از نام «مجلس» حذف و بجای آن، «ملی» را قرار داده بودند، #مجتهد_شیعه را در روز ولادت امیرالمؤمنین(ع) در 13 رجب 1327ق اعدام کردند.»(نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ص70-69، چاپ پنجم)
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
♨️ خاطرات همسر امام، به قلم خودش (3)
💎 خوابهای بیدار کننده
🔸... خواستگاری ده ماه طول کشید. من در این مدت خوابهای بسیار دیدم که به شرح سه خواب میپردازم ... خواب دیدم در خانهای کوچک اتاقی است که سه مرد در آن نشستهاند و روبروی ان نیز اتاقی که من و یک زن کامل که چادر مخصوصی داشت در آن بودیم... زن کامل... به سوالهای من که از پشت شیشه اتاقمان مشغول نگاه کردن به مردها، در اتاق روبرو بودم، جواب میداد. پرسیدم اینها چه کسانی هستند؟ گفتند« روبرویی پیغمبر (ص) است که عمامه مشکی دارد، در کنارش امیرالمومنین (ع) که شال سبز بر سر بسته است و طرف دیگر امام حسین (ع) که او هم عمامه مشکی دارد. من شدیداً خوشحال شدم و با همان حال پرسیدم پس اینان پیغمبر و امامان من هستند؟ با تلخی گفت؟ «تو که اینان را قبول نداری»! در حالی که مشت بر سینهام میزدم با تشر پاسخ دادم : چه میگویی؟ آنان را شدیداً دوست دارم و خود را از امت آنان میدانم و هرچه گفتهاند گوش دادهام و به هرچه بگویند گوش میدهم. در همان حال از خواب بیدار شدم... صبح آن شب خواب را تعریف کردم. خانم مخصوص گفت: دختر جان از قسمت نمیتوان بگریزی، سید روحالله سیدی است واقعی و آدم با حقیقتی است و مخالفت همه ما باعث شده است تا آنها را در خواب ببینی و واسطه شوند که قبول کنی. آنان بهوسیله آن زن کامل توانستهاند به تو بفهمانند که دوری از سید روح الله دوری از آنان است و اضافه کرد که من تصمیم گرفتهام دیگر حرفی در مخالفت نزنم....
🔻خواب دیگر... دیدم مرد عربی دهانه شتر را در مقابل منزلمان گرفته است، من از منزلمان بیرون آمده و بر شتر - که به حال نشسته بود – سوار شدم و آن مرد عرب شتر را بلند کرد و حرکت کردیم در حالی که افسار شتر دست مرد عرب بود. همه فامیل: مادر، مادربزرگ، عمه، خاله و بقیه همه مرا بدرقه کردند...
🔹 خواب سوم: ... حضرت زهرا را خواب دیدم که امام حسین (ع) را به دستم داد و بسیار با مهربانی با من برخورد کرد و کاسهای از شربت برایم آورد که مادر بزرگم در تعبیر این خواب نیز باز گفت: عروس زهرا شدی ...
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام ) ص 39-42
👈🏻 ادامه دارد...
🇮🇷 @iranemoaser
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻سیاست نائینی🔻
✳️اندیشه حکومت اسلامی و پیشینه آن/بخش دوم
🔸یکی از علمای بزرگی که بحث #ولایت_فقیه و حکومت و نیابت فقهاء را مطرح میکند، مرحوم نائینی است که رساله «تنبیه الامّة و تنزیه الملة» وی با موضوع بررسی مستندات و مبانی #حکومت_فقیهانه در عصر غیبت، از شهرتی فراگیر برخوردار است.
🔹مرحوم نائینی از طرفداران و پیشگامان #جنبش_مشروطیت ایران است که افکارش تأثیرات فراگیری در «نظام سازی دینی» برجای گذاشته است تا بدان جا که امام خمینی نیز در ضمن مباحث «ولایت فقیه» به بعضی از نظرات اجتهادی ایشان، ارجاعات و اشاراتی دارد.
🔻در ادامه، برخی از آراء سیاسی-دینی مرحوم نائینی را مرور میکنیم:
🔸از نظر مرحوم نائینی در زمانی که دسترسی به امام معصوم و پذیرش ولایت او ممکن نباشد، #فقیهان_عادل، خودساخته و خدا محور، ولایت خواهند داشت.
🔹او حکومت را در درجه اول «#منصبی_الهی» میداند که به معصوم و در درجه دوم به فقیه عادل واگذار شده، و تنها در صورت عدم دسترسی به حاکم منصوب میتوان از نصب چشم پوشید .
🔸از نظر #میرزای_نائینی تا جایی که فقیه در عصر غیبت بتواند در امر حکومت مداخله کند و محذوری نداشته باشد، باید تکلیف الهیاش را انجام دهد، چنانکه خود او چنین میکرد.
🔹« از جمله قطعیات مذهب ما طائفه امامیه، این است که در این عصر غیبت - علی مغیبه السلام- آنچه از ولایات نوعیه را که عدم رضای شارع مقدس به اهمال آن، حتی دراین زمینه هم معلوم باشد، وظایف حسبیه نامیده، نیابت #فقهای_عصر_غیبت را در آن قدر متیقن و ثابت دانستیم، حتی با عدم ثبوت نیابت عامه در جمیع مناصب و چون عدم رضای شارع مقدس به اختلال نظام و بلکه اهمیت وظایف راجعه به حفظ و نظم ممالک اسلامیه از تمام امور حسبیه از اوضح قطعیات است، لهذا ثبوت نیابت فقها و نواب عامّ عصر غیبت او اقامه وظایف مذکوره از قطعیات مذهب خواهد بود».
🔸همانطور که ملاحظه میشود #مرحوم_نائینی در این بخش از سخنان خود، دو نکته را مورد توجه قرار داده، اول آنکه، نیابت فقها درعصر غیبت در اموری که شارع به تعطیل آنها راضی نیست (امور حسبیّه)، از قطعیات مذهب است. دوم آنکه، وظایف راجع به حفظ و نظم مملکت اسلامی از مهمترین موارد امور حسبیه محسوب میشود.»(نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ص73-72)
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️از قم چه خبر؟
🔸«#اسکات_مادل Scott Modell از جمله افسران سازمان #سیا است که در حدود سیزده سال در اداره عملیات این سازمان در بسیاری از کشورها از جمله افغانستان فعالیت کرده است.
🔹او در اسفندماه سال 95 در جلسه مهمی در کنگره سیاست های دولت ترامپ درباره ایران را با هفت بند شروع کرد.
🔸او که سالها تجربه کار در منطقه غرب آسیا را در کارنامه خود دارد در مورد مقابله و مهار ایران بسیار قابل توجه و تأمل است.
🔹 وی که به زبان فارسی نیز مسلط است در این نسخه که در واقع میتوان آن را «#طرح_مهار_ایران» نامید به طور خلاصه و فهرستوار به موارد بسیار مهم و قابل توجهی اشاره میکند.
◀️....افسر ارشد سازمان اطلاعات امریکا ایجاد #فتنه_مذهبی در #قم و #نجف را نیز در فهرست پیشنهادات خود قرار داد.
◀️او اعتقاد دارد باید میان مراجع عظام تقلید #قم و #نجف اختلاف ایجاد کرد و از این تفرقه سود برد. در این راستا مادل صراحتاً اعلام میکند باید از افرادی مانند #صادق_شیرازی حمایت قاطع کرد.»(بازکاوی نقش آمریکا در ایجاد آشوبهای کور دی ماه 96 بر اساس اطلاعات آشکار، فصلنامه پانزده خرداد، شماره 55، بهار97)
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
☑️مکانیسم تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یک مکانیزم چند وجهی و بی نظیر بود. .
🔸 ملت ایران قبل از این هم در دورۀ مشروطه تجربه تدوین قانون اساسی داشت . مجلس تدوین قانون اساسی مشروطه یک مجلس صنفی و مضحک بود. از هر صنفی افرادی برای نوشتن قانون اساسی یک ملتِ با فرهنگِ تاریخی آنهم فقط از تهران نه از شهرستانها به صورت نمایشی و بدون انتخاب مردم حاضر کردند. به قول شهید شیخ فضل الله نوری" معلوم نیست که ملت ایران گرفتار چه مرضی و جهلی شده که سرنوشت او را باید بقال، بزاز، صنف کله پزها، صنف حمامی ها و... تعیین کند"
🔸قانون اساسی مشروطه از اساس توسط خبرگان یا شخصیت های کار آزموده و دانا نوشته نشد و اختلاف جریانها در نگارش قانون اساسی آرمان های جنبش را به باد داد و یک دیکتاتوری به مراتب سیاه تر از دیکتاتوری قاجارها بر ملت ایران تحمیل کرد. .
🔸اظهارنظرهایی که از هر گوشه و کنار و از هر صنفی در مورد پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی واصل شد نشان می داد که ظاهراً همان داستان های نوشتن قانون اساسی مشروطه دارد در انقلاب اسلامی هم تکرار می شود. امام اما با تشکیل مجلس خبرگان و متمرکز کردن بررسی قانون اساسی در یک جمع خبره برگزیده توسط مردم به تمام بازی ها پایان داد و انقلاب اسلامی و نظام نوپای جمهوری اسلامی را از یک خطر ویرانگر نجات داد. برای همین بود که وقتی مخالفان جمهوری اسلامی از تفرقه پیش نویس ها نا امید شدند شعار انحلال مجلس خبرگان سر دادند.
🗞مصاحبه دکتر مظفر نامدار ، سردبیر فصلنامه ۱۵ خرداد با خبرگزاری مهر
🇮🇷 @iranemoaser
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆شاخصههای حکومت اسلامی از دیدگاه علامه طباطبایی
🔻راه مبارزه با طاغوت از علامه چیست؟
🔹«از نظرگاه #علامه_طباطبایی حکومت اسلامی، از مهمترین مظاهر اسلام به شمار میرود. دین اسلام اساس خود را بر اجتماع و حکومت نهاده است و بر تشکیل جامعه تاکید دارد.
🔸در حکومت اسلامی مد نظر علامه هدف، رسیدن به #سعادت_واقعی و #قرب_الهی میباشد. در این جامعه افراد بر حسب مقتضای قوای خویش، راه میانه را پیش میگیرند و نیازها و خواستههای مادی خود را در راستای بندگی الهی قرار میدهند.
🔹شاخصههای #حکومت_اسلامی را میتوان در بعد شاخصههای نظری و شاخصههای عینی بحث نمود. علامه طباطبایی در تبیین ماهیت حکومت اسلامی، «#توحید»، «#ربوبیت_الهی» و «#ولایت» را از جمله شاخصههای نظری حکومت بر میشمارد.
🔸وی در بیان شاخصههای عینی حکومت اسلامی به «دو ساحتی بودن اهداف ساختار سیاسی (یعنی دستیابی به سعادت دنیوی و اخروی)»، «حقگرایی و عدالتگستری» و «مردمسالاری(نقش حداکثری مردم در تدبیر حکومت)» اشاره مینماید.
🔹وی بیان میکند:
«امر حکومت در زمان #غیبت با شرایطی به مردم واگذار شده است. مستفاد از قرآن کریم این است که اولا مسلمین باید حاکمی برای خود تعیین کنند و حاکم اسلامی باید طبق سیره رسول الله حکومت نماید.
🔸سیره آن حضرت در حکومت بر اساس «#سنت_امامت» بود؛ نه بر اساس سنت سلطنت و پادشاهی. ثانیا حاکم اسلامی باید احکام اسلامی را بدون هیچ کم و کاستی حفظ کند. ثالثا، حاکم اسلامی باید در امورات جامعه با مردم مشورت کند.»
🔹علامه در مقابل نیز حقگریزی و تبعیت از باطل، ابتناء بر اکثریت یا اقلیت مستبد و #طاغوتمحوری را از مشخصات حکومتهای غیر اسلامی میداند.
🔸وی در زمینه مقابله با حکومتهای طاغوتی و قیام و #انقلاب علیه آنان با اقتباس از برخی اندیشمندان دیگر سه راهکار با روش تدریجی را ارائه میدهد:
🔹1. دعوت و ارشاد و بیان مواعظ به حاکمان حکومتهای اسلامی، 2. مقاومت مسالمت آمیز و سلبی، 3. جهاد و مبارزه.»(نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ص78-76)
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️۲۰۰ سال است که با مغالطه تاریخی رو به رو هستیم!
🔹مفهوم پریشی، مکان و زمان پریشی، متن پریشی، قالب پریشی و یکسان انگاری تاریخی برخی از دلایلی است که امروز عدهای در فضای مجازی برای ما تصویرهای تاریخی مجازی می سازند. عدهای بدون داشتن تخصص و تبحر در حوزه تاریخ به هر نحو که بخواهند تاریخ و حوادث آن را تفسیر و به جامعه ارائه می دهند.
🔸جنبشها در همه جهان دارای دو چهره رفع وضع موجود و دیگری تفویض نظام مطلوب است که در مرحله نخست گروهها و چهرههای بسیاری وارد میشوند که هر کدام از آنها اقداماتی نیز انجام میدهند اما باید بدانیم داستان جنبشها در رفع وضع موجود یا به هم ریزی آن نیست اگر این موضوع منجر به تشکیل یک نظام بهتر نشود هیچ اقدام موثری انجام نشده است
🔹میرزا قیام خود را زمانی شروع کرد که ایران وضعیت به هم ریختهای داشت و بسیاری از کسانی که آن دوران را مطالعه کردند به این موضوع اذعان دارند که چگونه ایران با چنین وضعیتی تجزیه و نابود نشده است.
🔸سرشاخه همه جنبشها در ایران علما، روحانیت و چهرههای مذهبی ضد استبداد و استعمار بودند، به همین دلیل دشمن به دنبال تخریب چهره آنها در میان مردم بوده و امروز نیز این موضوع را به روشهای دیگر دنبال می کند.
🔹میرزا علت اصلی قیام خود را چهار چیز عنوان کرده و به دلیل وجود همین چهار مورد، رهبری، نهضت میرزا را مینیاتوری کوچک از انقلاب اسلامی توصیف می کنند، انقلاب راهکار نجات ایران، حفظ استقلال و تمامیت ارضی ایران (مبارزه با استعمار)، تحکیم مبانی حکومت ملی (مبارزه با استبداد) و محافظت از اصول و مبنای دین چهار علت قیام میرزا کوچک خان جنگلی بود.
🔻از عوامل شکست نهضت جنگل و مشروطه که امروز نیز انقلاب اسلامی به برخی از آن دچار شده نفوذ فرصت طلبان است.
🎙سخنرانی دکتر مظفر نامدار در مراسم بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در حسینیه هنر رشت، آذر ۹۸
👈🏻 متن سخنرانی را اینجا ببینید
🔸🔸🔸
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔹🔹🔹
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.