پرونده موضوعی #جهش_تولید
در سایت اندیشکده برهان بخوانید:
الزام شرعی و عقلیِ حمایت از تولید
http://www.borhan.ir/6917/
دلایل قرآنی لزوم استقلال اقتصادی مسلمین
http://www.borhan.ir/6913/
گذار از اقتصاد رانتیری به جهش تولید
http://www.borhan.ir/6976/
تهدید کرونا و فرصت جهش تولید
http://www.borhan.ir/6857/
راهکارهای تحقق اقتصاد بدون نفت؟
http://www.borhan.ir/6870/
گزارش ارزیابی «رونق تولید»
http://www.borhan.ir/6742/
رونق تولید، از اقناع فرهنگی تا سیاستگذاری صحیح صنعتی
http://www.borhan.ir/6234/
نیروگاههای بادی؛ پیشرو در تولید برق از منابع تجدیدپذیر انرژی
http://www.borhan.ir/6926/
____________________________________
🔻توئیتر
https://twitter.com/borhan_ir
🔻اینستاگرام
https://www.instagram.com/borhan__ir/
🔻 آیگپ
http://iGap.net/borhan_ir
🔻 سروش
http://sapp.ir/borhan_ir
🔻بله
http://ble.im/borhan_ir
🔻ایتا
http://eitaa.com/borhan_ir
✅ تهدید کرونا و فرصت جهش تولید
🔹 هر چند پیروزیهای جبهه مقاومت، حماسه تشییع سردار سلیمانی و ناکامی #گفتمان #غربگرایی در اقتصاد و سیاست خارجی ازجمله عواملی بودهاند که تا حد زیادی به تفوق گفتمان #برونزایی، وابستگی و مصرفگرایی در جامعه ما ضربه زده است، ولی حادثهای مثل شیوع بیماری کرونا نیز میتواند به نوبه خود، برآشکارشدن بیش از پیش ناکارآمدی این گفتمان و ترویج نگاه درونزا کمک کند؛ چرا که همگان، اوج دشمنی و خباثت جبههی استکبار با مردم را در موضوع #تحریم های_دارویی لمس کردند.
برای مطالعه بیشتر به مقاله «تهدید کرونا و فرصت جهش تولید» مراجعه کنید.
http://www.borhan.ir/6857/
💠اندیشکده برهان💠
🔻توئیتر
https://twitter.com/borhan_ir
🔻اینستاگرام
https://www.instagram.com/borhan__ir/
🔻 آیگپ
http://iGap.net/borhan_ir
🔻 سروش
http://sapp.ir/borhan_ir
🔻بله
http://ble.im/borhan_ir
🔻ایتا
http://eitaa.com/borhan_ir
اندیشکده برهان
✅ گذار از اقتصاد #رانتیر به #جهش_تولید
🔹شرکتهای به اصطلاح #خصولتی، در اثر #نفرین_منابع
7️⃣ یکی دیگر از پیامدهای منفی اخلاقی دولت رانتیر رواج فرهنگ #سودجویی و بروز پدیده #یقه_سفیدها یا #کارچاق_کن ها در اقتصاد و سیاست کشور خواهد بود. در واقع میل عجیب و گسترده برخی برای دستیابی به مدیریتهای میانی و یا مناصبی چون نمایندگی مجلس، پدیده شوم #آقازادگی به عنوان یکی از مهمترین نشانههای تبعیض در جامعه ایرانی ثمره دولت رانتیر است. پدیدهای که در آن فرد بدون هیچ گونه فضائل اکتسابی صرفاً به دلیل ارتباط نسبی با یکی از کارگزاران ارشد یا نیمه ارشد میتواند بهرههای مالی و یا مواهب اجتماعی خاصی را نصیب خود نماید. اتفاق دیگری که متعاقب اقتصاد رانتی در ایران رخ داده است، پدیده #حقوقهای_نجومی است. اگر اقتصاد از وضعیت تک محصولی و خارج گردد و اگر هیچ پول بیحساب و کتاب ناشی از افزایش قیمت نفت در اقتصاد وارد نشود، امکان اختلاس برای افراد سودجو تقریباً بسیار کم خواهد شد.
از این رو بخش مهمی از فساد در کشور مرتبط با رانتی است که بدون حساب وارد چرخه اقتصادی میشود و افراد را با هر توانی به طمع دستیابی به آن یا وارد در مناصب دولتی و غیر دولتی میکنند و یا به افراد صاحب منصب نزدیک میکند و یا صاحب منصبان را تا حد ممکن به دلیل محدود بودن عمر مسئولیت به انگیزهها و اعمال خلاف شرع و خلاف قانون میکشاند.
8️⃣ پیامد منفی دیگر در پی به وجود آمدن اقتصاد نفتی، شرکتهای دولتی و فسادهای مترتب بر آن است. در واقع فلسفه ایجاد اقتصاد شبه دولتی دسترسی به رانتهایی است که در چرخه اقتصاد وارد برخی شرکتهای غیر خصوصی شده و افراد میتوانند با کمترین بهره وری بیشترین منافع مالی را برای خود تضمین و تأمین نمایند. هرچند سیاستهای کلی #اصل_۴۴ تاکید میکند اقتصاد باید به سمت مردمی شدن حرکت کند اما جریان رانت در شرکتهای وابسته به دولت سبب میشود که بسیاری از افراد وابسته به قدرت بتوانند خود را در مسیر خصوصی سازی قرار داده و از رانتهای موجود در آن بهرههایی در جهت غیر تولید ببرند. قطع شدن ورود این رانت میتواند گام محکمی در جهت #خصوصی_سازی واقعی باشد.
برای مطالعه بیشتر به مقاله «گذار از اقتصاد رانتیری به جهش تولید» مراجعه کنید.
http://www.borhan.ir/6976/
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
اندیشکده برهان
✅ «مواسات» و «جهش تولید» پیشنیاز قوی شدن در نبرد هیبریدی
در خصوص ایران سه هدفگذاری کلی توسط نظام سلطه صورت گرفته است؛ در کوتاهمدت هدف دشمن عبارت است از برهم زدن #امنیت_کشور از طریق ایجاد #آشوبهای_داخلی، در میانمدت مسئله #اقتصاد و #معیشت مردم مورد هدف قرارگرفته و در بلندمدت تغییر #اصل_نظام مدنظر است. حوادثی چون #فتنه 88، #ناآرامیهای_دیماه_96، #اغتشاشات_آبان-98، امضای توافق #برجام و خروج از آن، تشدید #تحریمهای_اقتصادی، #ترور #سردار_سلیمانی و #جنگ_شناختی_رسانهای پس از شیوع ویروس #کرونا در این چارچوب قابل تفسیرند.
با توجه به توان بالای #بازدارندگی نظامی جمهوری اسلامی، مهمترین عاملی که دشمن برای تحقق هدف اول یعنی برهم زدن امنیت کشور بر روی آن سرمایهگذاری نموده کاهش #سرمایه_اجتماعی نظام از طریق #جنگ_شناختی است که همزمان با تشدید تحریمهای اقتصادی (هدف دوم) در قالب سیاست #فشار_حداکثری دنبال میشود.
پس از خروج یکجانبه #آمریکا از برجام این کشور طی چند ماه گذشته #جنگ_هیبریدی علیه ایران را شدت بخشیده و تلاش دارد تا با کاهش درآمد نفتی، اقتصاد و معیشت عمومی کشور را فلج نموده و همزمان با تمرکز بر روی حوادثی چون ناآرامیهای آبان سال گذشته، حادثه سقوط #هواپیمای_اوکراینی و انتشار #ویروس_کرونا جنگ شناختی خود را برای ایجاد #گسست_اجتماعی و ایجاد ناامنی داخلی شدت بخشد.
به دنبال این تحولات #رهبر_انقلاب نیز #کلانراهبرد «#قوی_شدن» و «#مقاومت_فعال» را با تأکیدات بیشتری برای خنثی نمودن طرحریزی دشمن پیگیری نموده و دو راهبرد «#جهش تولید» برای #استحکامبخشی به #ساخت_درونی اقتصاد و «#رزمایش_مواسات» برای استحکامبخشی به #ساخت_اجتماعی را مطرح نمودند.
متن کامل مقاله در سایت اندیشکده برهان
✍️ روح الله سبزی
#گروه_سیاسی
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
اندیشکده برهان
✅ «مواسات» و «جهش تولید» پیشنیاز قوی شدن در نبرد هیبریدی (بخش دوم)
جهش تولید و استحکام ساخت اقتصادی
#ترامپ پس از خروج از #برجام پاشنه آشیل #اقتصاد_تکمحصولی ایران یعنی #نفت را هدف قرار داده و از اواسط سال 2019 معافیتهای ششماههی اعطاء شده از سوی ایالات متحد به هشت کشور خریدار نفت ایران را دیگر تمدید نکرد، درنتیجه صادرات نفت کشور تا حد زیادی کاهش یافت.
این رخداد از سالها قبل کاملاً محتمل و قابل پیشبینی بود، #رهبر_معظم_انقلاب و کارشناسان امر نیز بارها خطاب به دولت فعلی و دولتهای پیشین نسبت به وقوع آن هشدار داده بودند؛ بااینوجود این هشدارها با بیتوجهی مسئولینی که اتکا به درآمدهای سهلالوصول نفتی را بر اجرای سیاستهای #مقاومسازی_اقتصاد و #رونقبخشی به #تولید ترجیح میدادند همراه شد.
هرچند تاکنون با هوشیاری رهبری و همراهی مردم، تاکتیک #تحریم_نفتی در حصول به اهداف نهایی ناکام مانده اما تأثیر غیرقابلانکاری بر کاهش #درآمدهای_ارزی کشور داشته و در صورت عدم اعمال تمهیدات لازم در ادامه میتواند مشکلساز شود.
شیوع گسترده ویروس #کرونا در ژانویه 2020 و کاهش تقاضای جهانی برای نفت که منجر به سقوط کمسابقه قیمت جهانی این محصول شد نیز مزید بر علت گردید تا بیش از هر زمان دیگری اقتصاد ایران به سمت ورود به عصر «#فرانفت» سوق داده شود.
با عزم مسئولین و همراهی مردم میتوان تهدید تاکتیکی کاهش درآمدهای نفتی را به یک فرصت راهبردی و تاریخی برای رهایی اقتصاد ایران از تکمحصولی و #رانتیر بودن تبدیل کرد؛ کلید این امر نیز ایجاد جهش در تولید و قطع وابستگی به درآمدهای نفتی است.
متن کامل مقاله در سایت اندیشکده برهان
http://www.borhan.ir/7135/
✍️ روح الله سبزی
#گروه_سیاسی
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅ «مواسات» و «جهش تولید» پیشنیاز قوی شدن در نبرد هیبریدی (بخش سوم)
مواسات و استحکام ساخت اجتماعی
بخش مهمی از #مواجهه_هیبریدی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران #جنگ_شناختی_رسانهای و #عملیات_روانی سنگین و پردامنه برای کاهش #سرمایهی_اجتماعی نظام و ایجاد #گسستهای_اجتماعی_سیاسی است که در چند ماه گذشته به طرز مشهودی در ابعاد مختلف شدت یافته است. هدف نهایی نیز تضعیف #پایداری #امنیت ملی از طریق ایجاد ناآرامیهای سازمانیافته و آشوبهای داخلی است. بارزترین تاکتیک مورداستفاده در این چارچوب نیز آدرس غلط دادن در خصوص مشکلات و القای #ناکارآمدی نظام است که با هدف ایجاد یأس و #ناامیدی در میان مردم، بیتفاوت شدن نیروهای انقلابی نسبت به سرنوشت کشور و بیعملی مسئولین در حل مشکلات به اجرا گذاشته شده است.
بر این اساس تأکید #رهبر_معظم_انقلاب در #بیانات_نیمهی_شعبان بر روی#انتظار سازنده و مطالبه ایشان برای شکلگیری #رزمایش_رمضانی_مواسات را میتوان راهبردی برای خنثیسازی تاکتیک #جنگ_شناختی دشمن دانست که تمرکز آن بر روی #استحکامبخشی ساخت درونی اجتماع از طریق ترویج فرهنگ «#مواسات»، #همدلی، #تعاون و #امید در جامعه است. تفسیر رهبر انقلاب نیز از دو مفهوم «#انتظار_فرج» و «مواسات»، انتظار و تلاش سازنده هم برای ایجاد فرج و گشایش بعد از شداید و هم برای #زمینهسازی_ظهور است.
یادآوری و سرلوحه قرار دادن این مفاهیم راهبردی و سازنده در #فرهنگ_اسلامی_ایرانی ضمن اینکه مخاطب را به پرهیز از یأس، ناامیدی و بیعملی و تلاش برای حرکت به سمت آیندهای روشن سوق میدهد، غنا و برتری پشتوانههای فرهنگی او را در مقابل فرهنگ مهاجم غرب متذکر شده و از #خود_تحقیری و #خودباختگی جلوگیری مینماید.
متن کامل مقاله در سایت اندیشکده برهان
http://www.borhan.ir/7135/
✍️ روح الله سبزی
#گروه_سیاسی
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅نسبت ایران وجمهوری اسلامی
🔷#رهبر_معظم_انقلاب در سخنرانی نوروزی خود در بیان سیر #بعثت رسول گرامی اسلام تا جمهوری اسلامی به بیان نکاتی ارزشمند پرداختند. یکی از این نکات آن بود که یکی از پدیده های طبیعی محیط عمل همه پیامبران وجود دشمنان شیطانی از انسانها و جن می باشد. ایشان با استناد به آیه 112 سوره انعام که می فرماید: «و همچنین برای هر پیامبری دشمنانی از شیاطین جن و انس قرار دادیم...» به نکته لطیفی اشاره می کنند و آن اینکه: وقتی که حکومتی از سوی پیامبران تشکیل می شود علاوه بر آن دشمنان پیشین، دشمن خارجی نیز به آنها اضافه میشود.
ایشان می فرمایند: «با تشکیل حکومت غیر از دشمنان داخلی دشمن خارجی هم اضافه میشود، این معلوم است برای خاطر اینکه دشمن خارجی اگر چنانچه عالم سیاست نباشد و قدرت سیاسی وجود نداشته باشد خیلی اهمیت نمی دهند.»
اگر این سخن رهبر معظم انقلاب را #مهندسی_معکوس کنیم به این نتیجه میرسیم که اگر آغاز دشمنی نظام سلطه و در راس آن #آمریکا با ایران آغاز تشکیل حکومت در سال ۵۷ بود پایان آن چه میتواند باشد؟
🔶پاسخ آن است که از #لحظهای که جامعه ایران نشان داد که توانایی تولید یک #سیستم_سیاسی و یک نظام قدرتمند در سطح منطقه و جهان را دارد در رادار دشمنی استکبار قرار گرفته است. مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب اگر این نظام سیاسی و این حکومت نبود این دشمنان خارجی هم وجود نمی داشتند. اما سوال مهم آن است آیا اگر چنانچه این نظام سیاسی را به هر دلیلی بنابر فرض از بین برود آیا دشمنی نظام سلطه و کشورهای بلوک استکبار با ایران پایان خواهد یافت؟ تجربه دشمن به او میگوید که پس از اسقاط فرضی نظام سیاسی در ایران وجود کشوری با این میزان جمعیت و این وسعت جغرافیایی با این خصائص مردمی و تجربه دهها ساله از مقاومت و پایداری، این قوه و احتمال بالا را دارد که بتواند مجدد اقدام به ساخت دولتی با ویژگیهای جمهوری اسلامی هرچند با تفاوتهایی نماید.
🔶این تجربه به #دشمن خواهد گفت که تنها راه دفع خطر مردمی با این ویژگیها و وسعت جغرافیایی، تقسیم احتمالی آن و یا کوچ اجباری مردم و زوال کلیت معناداری به نام تمدن و فرهنگ ایرانی است. چه که خصوصیات ژنتیک و یا اخلاقی ایرانیان احتمالاً پس از #سقوط فرضی جمهوری اسلامی باز هم خطراتی برجسته برای نظام سلطه به وجود خواهد آورد و فارغ از دین و فرهنگ ایرانی، ژنتیک و ذات ایرانی آمیخته با اسلام سیاسی و ضد سلطه، هرگز شبیه کشورهای سلطه پذیر نخواهد شد.
از این رو باید فرض زوال سقوط احتمالی نظام سیاسی در ایران را با فرض سقوط زوال مفهوم و کلیتی به نام ایران یکسان دانست. زیرا برداشت تجربه و محاسبه دشمن به او خواهد رسید که این احتمال که مجدداً در این جغرافیا، نظامی سیاسی که استثمار و استعمار را نخواهد پذیرفت رشد خواهد کرد و مجدداً همان روند سابق تکرار خواهد شد. زیرا نه وجود یک ملت بدون دولت تصور خواهد شد و نه فرض آنکه ملتی در مختصات ایرانیان، استعمار و استثمار و تسلط بیگانگان را بر خود بپذیرند.
🔷ابطال این دو فرض نشان داده میشود که ایران و جمهوری اسلامی همبسته کامل و غیر قابل انفکاک از یکدیگر خواهند بود. از این رو دشمنی نظام سلطه با ایران بیش و پیش از آنکه با نظام سیاسی مستقر باشد با جامعه ای با خصوصیات ملت ایران است.
💫اندیشکده برهان
🆔@borhan_ir
✅ولایت فقیه، ولایت عقلانیت
🔶در آغاز دوره #غیبت جریان #اخباری گری توانست تا حدی رشد کرده و بخش هایی از جریان علمی شیعه را به خود اختصاص دهد. با این حال در قرن چهارم هجری با ظهور فقهای بنامی چون ابن عقیل و ابن جنید عقل گرایی در #اجتهاد_شیعی وارد شد. پس از آن دو بزرگوار محقق حلی و پس از آن جناب شیخ مفید جریان عقل گرایی شیعه را تا عصر شیخ طائفه یعنی جناب شیخ طوسی در نجف استمرار بخشیدند. پس از شیخ طوسی جناب سید مرتضی بر حسب برخی اقوال اولین کتاب اصولی را با نام کتاب «الذریعه الی اصول الشریعه» نگارش کرده و اصول فقه را به اوج رساند.
🔷این خط مبارک در دوره جناب علامه حلی در قرن هشتم قمری به بلوغ رسید و ایشان به صراحت از حجیت دلیل عقلی در کنار کتاب، سنت و اجماع نام میبرد. پس از آنکه اخباریون توانستند مجدداً برای مدتی در حوزه های اجتهادی تفوقی نسبی بیابند، جناب #وحید_بهبهانی توانست جریان عقل گرایی را مجدد بیدار ساخته و در این راه بزرگانی چون میرزای قمی و مرحوم کاشف الغطاء مجدداً بر تقویت حجیت عقد در فهم فقه تاکید نمودند. سیر عقلانیت در فقه همزمان با آغاز سلسله قاجاریه در علمای ترازی چون محقق قمی و جناب شیخ انصاری آغاز شد و پس از آن شاگردان جناب شیخ همچون مرحوم آخوند خراسانی و پس از آن جناب میرزای نائینی، آقا ضیاءالدین عراقی و محمد حسین اصفهانی نوآوری های قدرتمندی در دانش اصول و درک عقلانی از فقه به دست دادند.
🔷جریان عقل گرا که حالا با حضور آیت الله حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم، به قم آمده است در معبر مرجعیت آیت الله بروجردی و بزرگانی همچون حضرت امام خمینی نشر پیدا کرده است. امام خمینی با اینکه همزمان با ورود آیت الله بروجردی در قم خود دارای درس خارج اصول بودند اما یکی از بهترین تقریرات درس خارج اصول آیت الله بروجردی توسط امام (ره) تحت عنوان «لمحات الأصول» نگارش شد.
🔷نتیجه این جریان تقویت تعامل و بیشینه سازی اثرگذاری عقل خطا در بروز یک انقلاب اجتماعی در سال ۵۷ به وسیله حضرت امام است آنجا که ایشان در پاسخ به سؤال پرسش کننده ای در باب اثرپذیریشان از کتب و علوم، به کتاب فقهی «جواهر الکلام» مرحوم نجفی در فقه که کتابی عقل گرا می باشد و کتاب «اسفار اربعه» جناب ملاصدرا و کتاب «کافی» مرحوم کلینی اشاره می کنند.
🔶بدیهی است خروجی این جریان یعنی تحقق عینی فقاهت عقل گرا در شخصیتی همچون #رهبر_معظم_انقلاب که از شاگردان مرحوم آیت الله بروجردی و حضرت امام میباشند آن است که در جریان #بحران_کرونا و توصیه متخصصان امر مبنی بر توقف هرگونه اجتماع و یا برگزاری مراسم دینی و غیردینی، بنا بر حکم مصلحت به حجت شرعی و عقلی عمل نموده و از مردم نیز بخواهند که در این مسیر دستورات متولیان امر را رعایت کنند. فتوای مبارک ایشان مبنی بر حرمت تخلف از دستورات مسئولین ذیربط از نشانه های درک عقلانی دین و #ولایت_عقلانیت است.
💫اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir